Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-04, 13:47   #3511
xxboo
Zakorzenienie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
No wlasnie to samo pomyslalam u mnie 22 tydz a xboo mlodsza ciaza ciut jak porownam to mam bardzo maly i ja nadal ukryje bez problemu ciekawe od czego to zalezy?

U mnie niestety juz 5+ ale dlatego ze sobie pozwolilam ze slodyczami lodami itd gdy mi sie zrobilo lepiej takze moglam sie tego spodziewac wiec pretensje tylko do siebie

Teraz juz sie postawilam do pionu i waga stoi

Ciekawi mnie ile lacznie przytyje czy przekrocze 10kg ?

I jak to robia niektore osoby ktore tyja np 30 kg serio trzeba chyba caly dzien tylko jesc i sie nic nie ruszac przeciez to jest mega duzy przyrost

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Bezpiecznej podrozy

Co do silowni to obys miala czas i checi bo pewnie roznie to bedzie bywac

Czas na pewno się znajdzie jak tatuś będzie wracał z pracy do domu np gorzej z chęciami

Czyli jednym słowem mówicie dziewczyny ze ja i mój brzuch to już niezła bambaryla

Co do butelek to ja kupuje tommee tippee te zwykle bez rureczki w środku ! Close to nature bodajże się nazywają, dwie zwykle 150ml i dwie różowe 260 ml.
Smoczek chce kupić lovi 0-2 m

Chupacabra ten motyw piórek jest prześliczny ja będę kupować kocyk taki i poduszkę do karmienia właśnie ;D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 13:49   #3512
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
Eeej, znowu jestem głodna, ale tym razem zjem gruszkę i brzoskwinię Oj, będziemy się wspierac po porodzie Mój za to mówi "ALE BĘBEN"
No to ja tak mowie sama na swoj wlasnie ale mam beben albo falde tluszczu
A moj nie prawda masz sliczny maly brzuszek tylko sie tak nie garb no co ja poradze,ze mi tak wygodniej ale no musze to kontrolowac wiec wiem
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 13:52   #3513
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Mój na razie nie komentuje wielkości brzucha jedynie na niego zerka. Może dlatego że ostatnio ciągle narzekam że w nic się nie mieszcze. Dziś chciał sprawić mi komplement i po powrocie ze służby stwierdził że w sumie no twarz to mi nie przytyła. I po buzi nie widać że jestem w ciąży hahaha
[/COLOR]W kwestii wagi i jedzenia BUTELKA dla maluszka. To samo pytanie dotyczące SMOCZKA? Na jaką firmę warto zwrócić uwagę? Polecacie jakieś konkretne? Wiadomo jak chyba większość z przyszłych mam będę próbowałam karmić naturalnie ale różnie to może być. W kwestii smoczka na razie się zastanawiam i lepiej jeden mieć aniżeli później mąż miałby biegać po sklepach i zasypywać mnie milionem telefonów ze sklepu Jestem z siebie dumna, powoli biorę się w końcu za listę wyprawkową

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Moje dzieci lubily smoczki i butelki Canpol. Niedrogie, bez bajeròw, ale też nie mieli problemòw brzuszkowych.
Còra tolerowała też inne smoczki, np z Babydream. A zaczynała od NUKa dla wcześniakòw

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Zrobiłam pierwsze różowo koralowe zakupy dla Nelki Załącznik 7555976Załącznik 7555981

Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
Piękne rzeczy też chciałam ten kokon, ale mąż mi powiedział że za bardzo mu to przypomina kojec dla psa
--------------
Znòw gorąco i duszno :/ i od razu mdłości
Robię obiad od raza na 2 dni, bo nie wiem jak będzie jutro
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 13:57   #3514
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
Czas na pewno się znajdzie jak tatuś będzie wracał z pracy do domu np gorzej z chęciami

Czyli jednym słowem mówicie dziewczyny ze ja i mój brzuch to już niezła bambaryla

Co do butelek to ja kupuje tommee tippee te zwykle bez rureczki w środku ! Close to nature bodajże się nazywają, dwie zwykle 150ml i dwie różowe 260 ml.
Smoczek chce kupić lovi 0-2 m

Chupacabra ten motyw piórek jest prześliczny ja będę kupować kocyk taki i poduszkę do karmienia właśnie ;D

Wiesz to tez pewnie zalezy od dziecka co ile bedzie chciec cyca itd bo tatus mu przeciez swojego nie da jak cie zabraknie a mu sie zachce co nie
No wlasnie ty nie bambaryla bo nie jestes gruba ja oceniam wielkosc brzuszka no i na pewno jest wiekszy od mojego tylko o to mi chodzi i ze nie widac ze to taki juz ciazowy fajny a u ciebie tak, widac no kazda ma inaczej i tyle

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Zrobiłam pierwsze różowo koralowe zakupy dla Nelki Załącznik 7555976Załącznik 7555981

Sliczne zakupy
Stary 2018-06-04, 13:58   #3515
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie to samo pomyslalam u mnie 22 tydz a xboo mlodsza ciaza ciut jak porownam to mam bardzo maly i ja nadal ukryje bez problemu ciekawe od czego to zalezy?
U mnie niestety juz 5+ ale dlatego ze sobie pozwolilam ze slodyczami lodami itd gdy mi sie zrobilo lepiej takze moglam sie tego spodziewac wiec pretensje tylko do siebie
Teraz juz sie postawilam do pionu i waga stoi
Ciekawi mnie ile lacznie przytyje czy przekrocze 10kg ?
I jak to robia niektore osoby ktore tyja np 30 kg serio trzeba chyba caly dzien tylko jesc i sie nic nie ruszac przeciez to jest mega duzy przyrost

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Bezpiecznej podrozy
Co do silowni to obys miala czas i checi bo pewnie roznie to bedzie bywac
pozdrawiam
przytylam 10 kg przytyje jeszcze z15/20 nie, nie żre jak śwnia, ruszam sie, wyobraz sobie,że rozne są choroby ktore tez to powoduja
zacznynam za tydzien 6 mc

ℒℴѵℯ ..
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 14:01   #3516
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Moje dzieci lubily smoczki i butelki Canpol. Niedrogie, bez bajeròw, ale też nie mieli problemòw brzuszkowych.
Còra tolerowała też inne smoczki, np z Babydream. A zaczynała od NUKa dla wcześniakòw

Piękne rzeczy też chciałam ten kokon, ale mąż mi powiedział że za bardzo mu to przypomina kojec dla psa
--------------
Znòw gorąco i duszno :/ i od razu mdłości
Robię obiad od raza na 2 dni, bo nie wiem jak będzie jutro
Haha coś w tym jest ją mojemu nie pokazałam w ogóle a jest to w ramach prezentu od babci więc wiesz

Też chce teraz spróbować najpierw tańsze butelki. Teraz mam dla młodego canpol z lepszej serii i jest super. Mam kilka po antku nie używanych Ale juz nawet nie pamietam co. Muszę przytargac z piwnicy kartony i zobaczyć

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
pozdrawiam
przytylam 10 kg przytyje jeszcze z15/20 nie, nie żre jak śwnia, ruszam sie, wyobraz sobie,że rozne są choroby ktore tez to powoduja
Nie przejmuj się ją w pierwszej ciąży prawie 20kg teraz nie nie ważyłam od msc jutro sprawdzę. Ale mam to w dupie. Nie objadam sie. Taki mój urok.

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 14:05   #3517
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
Haha coś w tym jest ją mojemu nie pokazałam w ogóle a jest to w ramach prezentu od babci więc wiesz

Też chce teraz spróbować najpierw tańsze butelki. Teraz mam dla młodego canpol z lepszej serii i jest super. Mam kilka po antku nie używanych Ale juz nawet nie pamietam co. Muszę przytargac z piwnicy kartony i zobaczyć

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Nie przejmuj się ją w pierwszej ciąży prawie 20kg teraz nie nie ważyłam od msc jutro sprawdzę. Ale mam to w dupie. Nie objadam sie. Taki mój urok.

spoko, generalnie mam to w d. ważniejsze jest zdrowie moje i dziecka
ale ludzie mają takie poglądy: gruba: looo pewnie je za troje

ℒℴѵℯ ..
Stary 2018-06-04, 14:05   #3518
amiyaa
Zadomowienie

xboo, nie! Przecież jesteś szczupła, masz zgrabne nogi tylko po prostu trochę większy ode mnie brzuszek Ładnie wyglądasz, a chłop się troszkę widać z ciąża utozsamia

Jestem właśnie u mamy i robi na obiadek mielone z młodą zasmażana kapustką specjalnie for me
amiyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 14:06   #3519
Esti10
Zakorzenienie

Wreszcie znalazlam lozeczko takie jak chce zestaw lozeczko, tapczanik, komoda i na dole dluga szuflada pod lozeczkiem i cale biale takie jak chcialam bardzo mi sie podoba jest akurat znizka 100zl i nie wiem co zrobic ja to chyba mam serio jakas blokade i nadal boje sie kupowac cokolwiek wiem dziwna jestem ale co poradze? Wiem,ze wszystko jest dobrze a mimo to cos mnie hamuje ech
Stary 2018-06-04, 14:13   #3520
amiyaa
Zadomowienie

Esti pokaż focie i w jakim sklepie?
Stary 2018-06-04, 14:15   #3521
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
pozdrawiam
Ja nie biore pod uwage osob u ktorych tycie jest czyms spowodowane nie nie i nie chcialam zeby to tak zabrzmialo absolutnie
Mam na mysli calkiem zdrowe bez zadnych problemow mamy ktore tyle tyja bo twierdza ze jedza teraz niby za dwie osoby a nie dla dwoch i logiczne ze to kazdego indywidualna sprawa nic nikomu do tego ja tylko tak luzno o tym wspominam
Ja wiem ze pewnie sama ze soba bede sie zle czuc jesli bardzo duzo utyje a nie wiem co mnie czeka takze sie przekonam poki co te 5kg az tak mi nie ciazy ale do konca jeszcze duzo przed nami wiec wszystko przede mna mam tego swiadomosc
I nie wiesz ile jeszcze przytyjesz takze po co juz z gory sobie wrozysz
Stary 2018-06-04, 14:16   #3522
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz to tez pewnie zalezy od dziecka co ile bedzie chciec cyca itd bo tatus mu przeciez swojego nie da jak cie zabraknie a mu sie zachce co nie

No wlasnie ty nie bambaryla bo nie jestes gruba ja oceniam wielkosc brzuszka no i na pewno jest wiekszy od mojego tylko o to mi chodzi i ze nie widac ze to taki juz ciazowy fajny a u ciebie tak, widac no kazda ma inaczej i tyle

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Sliczne zakupy

To dostanie moje mleko w butelce wtedy. Ja mam zamiar odciągać swój pokarm i przechowywać. Bo w weekendy dziecko musi coś jeść a ja wracam w listopadzie na uczelnie wiec jak wyskoczę sobie w tygodniu na siłownie to tez nic się nie stanie

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez amiyaa Pokaż wiadomość
xboo, nie! Przecież jesteś szczupła, masz zgrabne nogi tylko po prostu trochę większy ode mnie brzuszek Ładnie wyglądasz, a chłop się troszkę widać z ciąża utozsamia

Jestem właśnie u mamy i robi na obiadek mielone z młodą zasmażana kapustką specjalnie for me

No pewnie on w ciąży spożywczej chodzi ;D hehehehe

PEDAGOG

Stary 2018-06-04, 14:17   #3523
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amiyaa Pokaż wiadomość
Esti pokaż focie i w jakim sklepie?
Prosze tu masz link
https://mamaania.com.pl/Lozeczko-Loz...PAKT-biel.html
Stary 2018-06-04, 14:18   #3524
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie biore pod uwage osob u ktorych tycie jest czyms spowodowane nie nie i nie chcialam zeby to tak zabrzmialo absolutnie
Mam na mysli calkiem zdrowe bez zadnych problemow mamy ktore tyle tyja bo twierdza ze jedza teraz niby za dwie osoby a nie dla dwoch i logiczne ze to kazdego indywidualna sprawa nic nikomu do tego ja tylko tak luzno o tym wspominam
Ja wiem ze pewnie sama ze soba bede sie zle czuc jesli bardzo duzo utyje a nie wiem co mnie czeka takze sie przekonam poki co te 5kg az tak mi nie ciazy ale do konca jeszcze duzo przed nami wiec wszystko przede mna mam tego swiadomosc
I nie wiesz ile jeszcze przytyjesz takze po co juz z gory sobie wrozysz
nic nie wroże wiem to od lekarza.
nie ważne, zdrowia życzę.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
piękne

ℒℴѵℯ ..
Stary 2018-06-04, 14:22   #3525
Apola88
Rozeznanie

Musialam nadrobic kilka stron zaległości po weekendzie. Jakas dzis nie w sosie jestem. Ogladam te wòzki i juz mnie glowa boli co wybrać. Zalezy mi zeby mial dobra amortyzacje bo mieszkam na wiosce i zeby mozna bylo fotelik nakladac na stelaż bo to chyba bardzo wygodne jak sie na zakupy gdzies chce skoczyc a dziecko spi w foteliku. Co do tycia moja siostra przytyla 30 kilo a sie ruszala normalnie i jadla tez normalnie tylko miala wielowodzie i z tarczyca problemy. Cale szczescie zrzucila wszystko szybko po tylko karmiąc. Takze to naprawdę indywidualna sprawa. Ja raczej sie tylko martwilabym ze za maly przyrost jest bo zalezy mi tylko zeby dzidziuś byl zdrowy a ile ja przytyje to nie ważne.
Chyba zdecydowalam sie na imie... synek będzie miał na imie Patryś

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 14:22   #3526
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo ładne i fajnie ze ma ta odłączana komodę. Ja swojej muszę moja odstąpić a łóżeczko kupuje zwykle za 140 zł szare

PEDAGOG

Stary 2018-06-04, 14:22   #3527
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
To dostanie moje mleko w butelce wtedy. Ja mam zamiar odciągać swój pokarm i przechowywać. Bo w weekendy dziecko musi coś jeść a ja wracam w listopadzie na uczelnie wiec jak wyskoczę sobie w tygodniu na siłownie to tez nic się nie stanie

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

No pewnie on w ciąży spożywczej chodzi ;D hehehehe

Oby tylko chcialo z tej butelki jesc jak sie przyzwyczai do cyca mamy od pazdziernika ale no skoro planujesz i tak znikac w weekendy to nie masz innej opcji jakos musi sie zywic to logiczne
Czyli silka jest realna
Stary 2018-06-04, 14:26   #3528
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Oby tylko chcialo z tej butelki jesc jak sie przyzwyczai do cyca mamy od pazdziernika ale no skoro planujesz i tak znikac w weekendy to nie masz innej opcji jakos musi sie zywic to logiczne

Czyli silka jest realna

Test najwyżej będzie z kubeczka karmione ale ja to się bardziej obawiam ze może później już tylko z butelki pic bo się właśnie przyzwyczai. No nic zobaczymy, na uczelnie wrócić muszę wiec będziemy kombinować mam nadzieje ze pójdzie w miarę gładko
Znajoma tak karmiła w sensie piersią i weekendami butelka i było ok oby Hania tez była dla mnie taka łaskawa ;D

PEDAGOG

Stary 2018-06-04, 14:27   #3529
Apola88
Rozeznanie

Wow ale super to łòżeczko, że razem z komoda.extra. chcialam takie zwykle z ikei ale teraz chyba takie wezme pod uwage

Stary 2018-06-04, 14:36   #3530
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
nic nie wroże wiem to od lekarza.
nie ważne, zdrowia życzę.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

piękne
A to tez juz inna kwestia jesli tak jest to ok . Wiesz nie znamy sie tu na tyle prywatnie zeby wiedziec takie rzeczy o sobie co nie takze no jesli sie czasem napisze cos kogo to dotknie osobiscie to ja absolutnie nie mam nic zlego na mysli jesli tak wyszlo to sorki i teraz mi mega glupio

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Bardzo ładne i fajnie ze ma ta odłączana komodę. Ja swojej muszę moja odstąpić a łóżeczko kupuje zwykle za 140 zł szare

No ja swojej nie mam wiec jej nie odstapie
Dlatego mnie kusi ten zestaw bo w sumie wszystko co potrzebne na kilka lat w nim jest
Najpier tylko bym komode wyciagla plus dostawne male lozeczko a jak wyrosnie to wtedy dopiero to a komada juz teraz mi sie przyda wiec mnie kusi no i jest cale biale takie jak chcialam

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
Wow ale super to łòżeczko, że razem z komoda.extra. chcialam takie zwykle z ikei ale teraz chyba takie wezme pod uwage

Co nie fajne w sumie wszystko co potrzeba ten zestaw posiada jak skumulowac tak luzem lozeczko,komode i tapczanik to pewnie wyjdzie podobna cena a tu wszystko mam od razu takze od rana sie zastanawiam co zrobic
Stary 2018-06-04, 15:00   #3531
amiyaa
Zadomowienie

Esti, super! Pomysłowe Też koniecznie chcę białe meble
Stary 2018-06-04, 15:39   #3532
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Musialam nadrobic kilka stron zaległości po weekendzie. Jakas dzis nie w sosie jestem. Ogladam te wòzki i juz mnie glowa boli co wybrać. Zalezy mi zeby mial dobra amortyzacje bo mieszkam na wiosce i zeby mozna bylo fotelik nakladac na stelaż bo to chyba bardzo wygodne jak sie na zakupy gdzies chce skoczyc a dziecko spi w foteliku. Co do tycia moja siostra przytyla 30 kilo a sie ruszala normalnie i jadla tez normalnie tylko miala wielowodzie i z tarczyca problemy. Cale szczescie zrzucila wszystko szybko po tylko karmiąc. Takze to naprawdę indywidualna sprawa. Ja raczej sie tylko martwilabym ze za maly przyrost jest bo zalezy mi tylko zeby dzidziuś byl zdrowy a ile ja przytyje to nie ważne.
Chyba zdecydowalam sie na imie... synek będzie miał na imie Patryś

Tez ogladam te wozki od wczoraj od kiedy moje plany o maxi cosi runely w gruzach
I sie zdecydowac nie moge
No i widzisz ok tyle przytyla bo tarczyca i inne powody a funkcjonowala normalnie .
Mnie chodzilo o cos zupelnie innego sama mam ze dwie kolezanki ktore byly w ciazy i duzo w niej przytyly od poczatku byly teksty a w ciazy moge se pozwolic bede sie potem martwic i ok jesli tak uwasz to spoko tylko potem jak juz byly bardzo duze to rozpacz ,ze jak one wygladaja jak sie mogly tak spasc i tego nie kumam albo pozwalasz sobie swiadomie i potem nie mam do siebie pretensji albo sobie nie pozwalam zeby potem nie rozpaczac o takie przypadki mi chodzi tylko i wylacznie . Moze to tam wtedy napisalam tak ogolnikowo i dlatego tak zabrzmialo a nie mialo zabrzmiec zle
I dokaldnie waga to kwestia indywidualna i nie ma co porownywac sie z innymi kazdy tyje inaczej w innych miejscach jedni szybciej drudzy wolniej itd
No ale mysle od tego jest forum zeby sobie luzno na kazdy temat porozmawiac co nie
Mnie ostanio kolezanka zaskoczyla bo jej wspomnialam,ze zaczelam cwiczyc a ona jak to cwiczyc nie wyobrazam sobie ciezarnej jak cwiczy tak czytam i nie wierze ona mowi no przeciez ciaza jest od odpoczywania a nie od cwiczen rozwalila mnie serio
Stary 2018-06-04, 15:49   #3533
Apola88
Rozeznanie

Cytat:
Tez ogladam te wozki od wczoraj od kiedy moje plany o maxi cosi runely w gruzach
I sie zdecydowac nie moge
No i widzisz ok tyle przytyla bo tarczyca i inne powody a funkcjonowala normalnie .
Mnie chodzilo o cos zupelnie innego sama mam ze dwie kolezanki ktore byly w ciazy i duzo w niej przytyly od poczatku byly teksty a w ciazy moge se pozwolic bede sie potem martwic i ok jesli tak uwasz to spoko tylko potem jak juz byly bardzo duze to rozpacz ,ze jak one wygladaja jak sie mogly tak spasc i tego nie kumam albo pozwalasz sobie swiadomie i potem nie mam do siebie pretensji albo sobie nie pozwalam zeby potem nie rozpaczac o takie przypadki mi chodzi tylko i wylacznie . Moze to tam wtedy napisalam tak ogolnikowo i dlatego tak zabrzmialo a nie mialo zabrzmiec zle
I dokaldnie waga to kwestia indywidualna i nie ma co porownywac sie z innymi kazdy tyje inaczej w innych miejscach jedni szybciej drudzy wolniej itd
No ale mysle od tego jest forum zeby sobie luzno na kazdy temat porozmawiac co nie
Mnie ostanio kolezanka zaskoczyla bo jej wspomnialam,ze zaczelam cwiczyc a ona jak to cwiczyc nie wyobrazam sobie ciezarnej jak cwiczy tak czytam i nie wierze ona mowi no przeciez ciaza jest od odpoczywania a nie od cwiczen rozwalila mnie serio
Nie no pewnie. Ja nie zrozumialam ze masz zle intencje. Tylko pisze ze faktycznie to bardzo indywidualna kwestia i nawet bedac aktywnym mozba ostro przytyć przez choroby. I tak jak mowisz objadanie sie niezdrowymi i tuczacymi rzeczami a potem plakanie ze sie spaslam to druga strona medalu. Takie cos jest glupie bo to tez sprzyja cukrzycy nadcisnieniu i szkodzi dziecku. Takze co innego choroby ròżne a co innego jak ktos slucha "babci" i je za dwóch czy trzech ja jem duzo ale staram sie zdrowo mimo ze czasem wpadnie jakis fast food czy slodycze ale tez nie mialam nigdy predyspozycji do tycia ani nie mam problemów zdrowotych z tym zwiazanych wiec czasem sobie pozwalam. Chce zdrowia dziecka wiec sie staram nie robic mu krzywdy dieta.

Stary 2018-06-04, 16:07   #3534
Suqub
Zakorzenienie

Melduję. Dziś miałam wizytę u swojego gin. Sprawdził mi szyjke i łożysko. Wszystko zamknięte na 4 spusty. Dokładnych pomiarów i badań już nie robił bo mam opis z prenatalnych.
Co do wagi to ja jestem 1,5kg na plusie. Muszę przyjmować heviran bo córka teraz przechodzi ospe a ja tego nie przechodziłam :/

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 16:08   #3535
Apola88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Melduję. Dziś miałam wizytę u swojego gin. Sprawdził mi szyjke i łożysko. Wszystko zamknięte na 4 spusty. Dokładnych pomiarów i badań już nie robił bo mam opis z prenatalnych.
Co do wagi to ja jestem 1,5kg na plusie. Muszę przyjmować heviran bo córka teraz przechodzi ospe a ja tego nie przechodziłam :/
Oo to zdròwka zebyś sie nie zarazila

Stary 2018-06-04, 16:14   #3536
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no pewnie. Ja nie zrozumialam ze masz zle intencje. Tylko pisze ze faktycznie to bardzo indywidualna kwestia i nawet bedac aktywnym mozba ostro przytyć przez choroby. I tak jak mowisz objadanie sie niezdrowymi i tuczacymi rzeczami a potem plakanie ze sie spaslam to druga strona medalu. Takie cos jest glupie bo to tez sprzyja cukrzycy nadcisnieniu i szkodzi dziecku. Takze co innego choroby ròżne a co innego jak ktos slucha "babci" i je za dwóch czy trzech ja jem duzo ale staram sie zdrowo mimo ze czasem wpadnie jakis fast food czy slodycze ale tez nie mialam nigdy predyspozycji do tycia ani nie mam problemów zdrowotych z tym zwiazanych wiec czasem sobie pozwalam. Chce zdrowia dziecka wiec sie staram nie robic mu krzywdy dieta.

No ja na szczescie poki co jestem wdzieczna nie choruje ale tendencje do tycia mam juz chyba w genach po mamie a ona po babci Takze wiem ,ze gdybym sobie pozwolila to efekt koncowy bylby u mnie tragiczny dlatego sie pilnuje ale nie zawsze to wychodzi niestety ja tak lubie jesc a slodycze w szczegolnosci
Przed okresem jak wpadalam w ciag to kocna nie bylo
Stary 2018-06-04, 16:16   #3537
Apola88
Rozeznanie

Cytat:
No ja na szczescie poki co jestem wdzieczna nie choruje ale tendencje do tycia mam juz chyba w genach po mamie a ona po babci Takze wiem ,ze gdybym sobie pozwolila to efekt koncowy bylby u mnie tragiczny dlatego sie pilnuje ale nie zawsze to wychodzi niestety ja tak lubie jesc a slodycze w szczegolnosci
Przed okresem jak wpadalam w ciag to kocna nie bylo
Noo ja tez jesc uwielbiam. Slodycze tez uwielbiam ale staram sie nie przesadzac choc czasem cała czekolade zjem i jeszcze mi malo

Stary 2018-06-04, 16:17   #3538
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
No to oby cie nie dopadlo trzymaj sie dzielnie
Stary 2018-06-04, 16:18   #3539
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
A to tez juz inna kwestia jesli tak jest to ok . Wiesz nie znamy sie tu na tyle prywatnie zeby wiedziec takie rzeczy o sobie co nie takze no jesli sie czasem napisze cos kogo to dotknie osobiscie to ja absolutnie nie mam nic zlego na mysli jesli tak wyszlo to sorki i teraz mi mega glupio

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

No ja swojej nie mam wiec jej nie odstapie
Dlatego mnie kusi ten zestaw bo w sumie wszystko co potrzebne na kilka lat w nim jest
Najpier tylko bym komode wyciagla plus dostawne male lozeczko a jak wyrosnie to wtedy dopiero to a komada juz teraz mi sie przyda wiec mnie kusi no i jest cale biale takie jak chcialam

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Co nie fajne w sumie wszystko co potrzeba ten zestaw posiada jak skumulowac tak luzem lozeczko,komode i tapczanik to pewnie wyjdzie podobna cena a tu wszystko mam od razu takze od rana sie zastanawiam co zrobic
Ja za samo łóżeczko, bez szuflad, bez innych funkcji + materacyk zapłaciłam prawie 700zł Nie ukrywam, wolałabym taniej, ale mam robione na konkretny wymiar, bo mam mało miejsca w sypialni, więc trudno, zaoszczędzę na czymś innym

amiyaa też chciałam białe dla dziecka, a tu w sobotę jesteśmy w Ikei, i bum, stoi musztardowa komoda Była taka sama biała i początkowo miałam białą upatrzoną, nawet nie wiedziałam, że są w różnych kolorach. A że w pokoju dziecięcym mamy już musztardowy żyrandol i lampkę nocną to nie mogłam się oprzeć i wzięłam tę musztardową komodę do tego Żeby nie było, ściany są stonowane (jasnoszare) i pozostałe meble białe Ale buzia mi się cieszy za każdym razem jak tam wchodzę i widzę tę komodę
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 16:23   #3540
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Noo ja tez jesc uwielbiam. Slodycze tez uwielbiam ale staram sie nie przesadzac choc czasem cała czekolade zjem i jeszcze mi malo

Ja to mam taka przypadlosc ,ze zawsze kupuje nowosci jak sie cos pojawi tylko czemu jeszcze nie wymyslono wersji mini roznych produktow bo takie bylyby dla mnie najlepsze a tak sie kupi sprobuje i potem juz i tak trzeba do konca zjesc prawda bo co sie bedzie marnowac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości