![]() |
#121 | |
BAN stały
|
Dot.: On + jego była = wspólne wakacje
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#123 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Facet do odstrzału. Natychmiast, a nie po jego powrocie.
![]() |
#124 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
po drugiej stronie szafy
|
A w życiu, no trochę szacunku do samej siebie by się przydało.
#126 |
Rozeznanie
|
Ja też bym nie czekała, ale skoro autorce tak bardzo na nim zależy.. Oczywiście musiałby najpierw uporządkować sobie przeszłość.
#127 |
Zakorzenienie
|
Przecież ona chyba już nie chce na niego czekać...
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Przypomniało mi się jeszcze, jak to na początku kwietnia on zasugerował coś na zasadzie: "A gdybym musiał być przez Ciebie odebrany z drugiego końca świata, a Ty nie masz prawa jazdy, to co wtedy?". Coś takiego... więc tak, doskonale o tym wyjeździe pamiętał. I jeszcze ta jego niedomknięta przeszłość. Skoro on nie umie sobie radzić z takimi sprawami, to jak sobie radzi w innych sprawach... Nie chcę być jego alternatywą i nie chcę też być tą drugą. Mało tego - mam mu trochę za złe, że jednak traktował mnie w ten sposób mimo braku poważniejszych deklaracji. A... i to mieszkanie... mam wrażenie, że specjalnie opóźnia wystawienie ogłoszenia o sprzedaży i przeprowadzkę do innego lokum właśnie ze względu na nią. Nie czekam na niego, czekam na jego rezultaty, by wyciągnąć wnioski i mieć nauczkę na przyszłość (psychicznie nastawiam się na to, że wrócą do siebie, chociaż wiem, że nie muszą, ale...). Sądzę, że na tym wyjeździe on przetestuje znajomość z ex na zasadzie na ile ona się zmieniła i zrozumiała przyczyny rozstania. Jeżeli ona nadal będzie chciała się z nim zejść, to będzie mu mówiła te rzeczy, które on chce usłyszeć (zmieniła podejście do posiadania dzieci/ podziału obowiązków i inne). Po prostu przekona go słowami, a on w to uwierzy. I bardzo możliwe by też było, że te problemy znowu powrócą i ponownie będą przeżywali kryzys (albo wręcz przeciwnie i będzie happy end), ale to już nie moja sprawa i jeżeli on lubi takie sytuacje, to wróci do niej. Poza tym jeszcze się dowiedziałam, że na imprezach preferuje narkotyki od alkoholu. Narkotyki... niby narkotyk narkotykowi nierówny, ale... to jednak narkotyki. Nie wiem, jak po nich się zachowuje. Nie miałam tej "przyjemności" przekonania się i chyba nie chcę mieć. Wystraszyłam się nie na żarty. Wyjeżdżają w przyszłym tygodniu. Edytowane przez ShakeTheDisease Czas edycji: 2018-06-04 o 00:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
po drugiej stronie szafy
|
Czyli jednak liczysz na to, że coś będzie między Tobą a tym kolesiem?
---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- [1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8395156 6]Współczuję Ci bardzo autorko, ale po tym jego tekście też nastawiałabym się na to, że oni do siebie wrócą, bo nadal coś do siebie czują..[/QUOTE] Z tego co pisze o nim nasza autorka, to akurat to czy oni się zejdą jest najmniejszym problemem w tym facecie.
#131 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Względem jego relacji z ex czuję się przegrana, a jego osobą jestem zawiedziona. To, że może się okazać, że nie wrócą do siebie, to też raczej nie będzie powodem do radości z mojej strony. Zaczynam to stopniowo zamykać i odcinać się od tego wszystkiego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Dla mnie to wygląda tak (i tak przecież jest!), że on na coś liczy w stosunku do niej, jeśli ona TYLKO się zgodzi, on będzie happy.
A Ty jesteś słodką alternatywą i plastrem na ranę, który będzie cierpliwie czekać i co najwyżej dostanie okruchy z pańskiego stołu czyli ... średnio zaangażowaną relację z jego strony z byłą w pobliżu. |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
po drugiej stronie szafy
|
Słusznie Autorko, widać że ten pan ma sporo wad z gatunku ciężkich (jeśli nie niemożliwych) do przeskoczenia. Często tak bywa przy bliższym Poznaniu.
#134 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
BAN stały
|
Cytat:
Kotlety wcale nie muszą być odgrzewane, oni mogą być wciąż razem. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Autorko, dobrze zrobiłaś. Nie zasłużyłaś, by traktować cię jako chusteczkę na otarcie łez. Skoro On nadal bierze pod uwagę możliwość związku z byłą, to chyba nie ma co z nim rozmawiać. Takie teksty mógł już sobie darować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Konto usunięte
|
Właściwie może dobrze, że powiedział co powiedział, bo autorce otworzyło to choć trochę oczy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
Ja to się zgadzam ze Stewardesa, tak z czytania watku mi wychodzi, że Autorka ciągle chce się spotykać i ciągle ma nadzieję na coś więcej.Pewnie skoro nie wyszło spotkanie ostatnio to zaproponowała jakiś inny termin, tak na wszelki wypadek żeby chłopak się nie zniechęcił.
Jak dla mnie koleś oszukuje i Autorkę i swoją dziewczynę - zgadzam się ze stwierdzeniem, że to nie możę być była. Pewnie się już dawno zeszli, ale chłopak nie jest pewny czy dziewczyna z nim jednak nie zerwie (podejrzewam, że zerwanie to była jej inicjatywa) więc trzyma sobie Autorkę na boku. Chłopak nigdy nie ma czasu? Pewnie większość czasu spędza z dziewczyną i wykorzystuje wybrane momenty kiedy dziewczyna jest zajęta, albo gdzies wyjedzie, żeby podtrzymywać swoją 'zapasowa' dziewczynę w nadziei. Czy kiedykolwiek miał wolny wieczór? Wolny weekend? A może jak byliście gdzieś razem telefon dzwonił a on nie odbierał? Pewnie jeszcze rozegrał to tak, że w razie jakby Autorka miała do niego jakieś pretensje to powie, że przecież są tylko znajomymi, a w ogóle inni faceci są gorsi a w ogóle to wypił nie dobrą kawę dzisiaj - i temat zmieniony. Poza tym podejrzewam, że sam się do niczego nie przyzna tylko będzie wypierał do końca, albo właśnie zmieniał temat. Jeśli coś jest w tej hipotezie to polecałabym autorce zerwać znajomość i nie oszukiwać się, że są/moga być przyjaciółmi. |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | ||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie zamierzam inicjować kontaktu, nie odezwę się pierwsza i nie spytam co u niego słychać. Jak on nie wykaże inicjatywy, to wiadomo, że to koniec znajomości. Ogólnie miewam jeszcze wahania i pewnie gdyby wykazał inicjatywę budowania związku, powiedział wprost co i jak, to pewnie szlag by to odcięcie trafił i by się skończyło na słowach z mojej strony w stylu: "Co nam właściwie szkodzi... może jednak warto zobaczyć, czy to jest właśnie to". ALE nie czekam już na rezultaty tak, jak to było jeszcze kilka dni temu. Tak, jak radziłyście - zajęłam sie sobą. Staram się poustawiać grafik tak, bym miała jak najmniej czasu wolnego - a to imprezy firmowe, a to wyjście ze znajomymi, a to spotkania rodzinne, a to siłownia, a to kursy certyfikujące do pracy, a to prawo jazdy. Zaraz jeszcze zacznie się sesja i może jeszcze uda mi się ustawić koncert Depeche Mode, który będzie na początku lipca w Gdyni ![]() Cytat:
![]() [1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8396957 6]Właściwie może dobrze, że powiedział co powiedział, bo autorce otworzyło to choć trochę oczy...[/QUOTE] Tak, to prawda. Po tych słowach wiele się zmieniło. Pan Idealny robi się już Panem Nieidealnym. Cytat:
Jak nie zeszli się wtedy, to pewnie są w trakcie zejścia. Dla przypomnienia - to on ją zostawił, o ile ma to jeszcze jakiekolwiek znaczenie ![]() Cytat:
W sumie ta sprawa powoli traci na znaczeniu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rozumiem do czego zmierzasz, będę miała to na uwadze. EDIT: Minęło kilka dni od ich powrotu do Polski, a z jego strony jest... cisza, więc to oznacza, że on wybierając się z nią na ten wyjazd liczył na zejście się z nią. Nie dość, że poleciał z nią, to jeszcze za nią. To już dla mnie jest gra na dwa fronty i z tego powodu tej znajomości nie będzie. Ostatni raz rozmawialiśmy na kilka dni przed wyjazdem i to on uciął konwersację. A ja podtrzymuję to, że nie będę szukała z nim kontaktu jako pierwsza. Słowem się do niego nie odezwę. I chyba skutecznie im ten powrót wyszedł, skoro zeszłam na daleki plan ![]() Dla mnie może nadal się nie odzywać, nawet z życzeniami na święta. Facet ma bana. Jeszcze raz dziękuję za wszystkie wypowiedzi ![]() Wątek do zamknięcia. ![]() Edytowane przez ShakeTheDisease Czas edycji: 2018-06-26 o 10:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.