Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-04, 17:55   #2911
acidka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Acidka synka w terminie urodziłam co do dnia. Ale wcześniej dwie straty.
[/URL]
Tak, pamiętam o Twoich poronieniach Pytam, o zastanawiałam się, czy przy synu też Ci się szyjka skracała.

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
Acidka ja też jeszcze nie myślę o praniu, mam wrażenie, że to za wcześnie, że się zakurzy itp. Ale dziewczyny chyba w większości są już poprane i ogólnie przygotowane na nowego członka rodziny niż ja albo jestem naiwna, albo niepoważna, ale wciąż myślę, że jeszcze mam czas:p
Ale fakt jest taki, że w razie nagłej awarii mąż upierze ciuchy, a moja mama je poprasuję. Resztę rzeczy wg. Mnie da się ogarnąć w ciągu jednego dnia (jakiese pieluchy, aptekę) więc kompletnie nie panikuję, że zostanę na lodzie z niemowlakiem ba ręku. Zawsze uważałam, że podstawa to fotelik i łóżeczko dla dzidzi, fotelik jest a łóżeczko w drodze więc luzik
Ja mam niby 52 dni do porodu i myślę, że z punktu przygotowań wyprawki to na prawdę sporo w czasach, kiedy wszystko można właściwie kupić z dnia na dzień.
Inna sprawa to właśnie spakowana torba, przygotowane ubranka itp. Tu wierzę, że mąż by bez problemu ogarnął "w razie W", ale zastanawiam się kiedy jest taki rozsądny czas, żeby się za to wziąć i mieć spokojną głowę a z drugiej strony nie zrobić falstartu :P I wychodzi mi, że do początków lipca mam czas (termin na 26). Zastanawiam się, jak Wy do tego podchodzicie

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 18:08   #2912
sylwia1906
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
Tak, pamiętam o Twoich poronieniach Pytam, o zastanawiałam się, czy przy synu też Ci się szyjka skracała.

Ja mam niby 52 dni do porodu i myślę, że z punktu przygotowań wyprawki to na prawdę sporo w czasach, kiedy wszystko można właściwie kupić z dnia na dzień.
Inna sprawa to właśnie spakowana torba, przygotowane ubranka itp. Tu wierzę, że mąż by bez problemu ogarnął "w razie W", ale zastanawiam się kiedy jest taki rozsądny czas, żeby się za to wziąć i mieć spokojną głowę a z drugiej strony nie zrobić falstartu :P I wychodzi mi, że do początków lipca mam czas (termin na 26). Zastanawiam się, jak Wy do tego podchodzicie

U mnie na stronie szpitala jest, żeby 3 tyg przed planowanym tp spakować torbę i tego się będę trzymać. Kupię oczywiście wszystkie rzeczy wcześniej, żeby mi mąż za gaciami z siateczki nie latał, ale pakować nie zamierzam. Wymyśliłam, że do jednej z szuflad w komodzie dla małej będę wrzucać wszystko co trzeba zabrać do szpitala plus zostawię tam kartkę z listą potrzebnych rzeczy i w razie czego powiem mu że ma zabrać całą zawartość szuflady i jazda do szpitala

Od wczoraj dalej kłuje mnie z prawej strony co jakiś czas... sprawdzałam z ciekawości jak wygląda brzuch od środka kobiety w ciąży (organy) i wychodzi na to, że wszystko idzie w górę, a mnie kłuje na wysokości pępka, więc to jednak mała, które uciska na moją nerke. W środę idę do mojego lekarza to poproszę go, by to sprawdził, ale zdaje sobie sprawę, ze mi nie pomoże, bo niby jak;p Przeganiam małą na lewą stronę i wtedy czuję ulgę, ale coś sobie ubzdurała jednak prawą i koniec... jak siedzę to nawet widać, że młoda jest ewidentnie po prawej, takie mam wybrzuszenie
sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 18:20   #2913
aga_89_4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Do mnie dziś dojechało zamówienie z Gemini niecierpliwiłam się i kliknęłam przed weekendem . Jestem zadowolona, wszystko super zapakowane i jeszcze dostałam w prezencie całą torebkę różnych próbek kremów, maści. Wczoraj wieczorem zamówiłam też na allegro dwie koszule do karmienia jak przyjdą to będę miała chyba już wszystko, oprócz staników do karmienia, ale nie wiem w jaki rozmiar celować. Muszę też jakieś klapki do szpitala skombinować, bo w te które chciałam zabrać stopa ledwo się mieści
Jakie koszule zamawiałaś? podeślesz linka? daj znać jakie przyszły, ja właśnie szukam czegoś dla siebie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Ola, zdrówka i sił dużo! Dobrze że pojechałaś do szpitala.

Dziewczyny! Mam założony pessar!!! Jutro na 90% wyjdę

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
Fantastyczna wiadomość! Bardzo się cieszę, w końcu wrócisz do domu!

Cytat:
Ona ma gumkę w pasie, ja ją podnosze pod sam biust i tak będzie aż do porodu nie wygląda to źle. No i ekstra! w końcu!

Ja byłam dziś na wizycie na kontroli szyjki, usg dopochwowe jak mi włożyła to popchala główkę do góry, tak już nisko. Szyjka 2,2cm, jak główka poszła do góry to 2,4cm. Trochę się boję bo faktycznie czuje ucisk na krocze. Ale muszę jeszcze wytrzymać. Nie znam żadnych pomiarów wiecej bo wyłączyli akurat prąd i usg padło a następna wizyta dopiero za miesiąc bo ginka idzie na urlop... To będzie już 36tydz. Za 2 tyg chyba pójdę gdzieś prywatnie na kontrolę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja też bym się umówiła do tego drugiego lekarza co przyjmuje w przychodni, albo w ramach możliwości prywatnie do jakiegoś sprawdzonego. Tak krótką szyjkę trzeba kontrolować. I trzymam kciuki żeby wszystko było ok
Cytat:
Napisane przez olajadetektyw Pokaż wiadomość
Super.
U mnie za to wyszła bakteria układu pokarmowego. I taka już zaawansowana. Dostałam więc ten lepszy antybiotyk-dozylnie. Poczułam posmak w ustach i się zaczęło. Reakcja alergiczne. Drętwienie, brak czucia, Mroczki, dzwonienie w uszach, problemy z oddychaniem. Dostałam corhydron tlen i coś jeszcze. Przez 20 minut się działo... Teraz tylko mam lekko zdretwiałą dłoń i trochę nogi i leżę pod tlenem ale jest w miarę dobrze.
Ktg w normie....
Będzie zmiana leczenia... Więc tydzień to poleżę.

Biedna dobrze że jesteś pod opieką specjalistów!

A tak w ogóle moja apka pokazuje 78 dni do porodu - też nie mam jeszcze wszystkiego, a za pranie to planowałam się zabrać dopiero w lipcu

Edytowane przez aga_89_4
Czas edycji: 2018-06-04 o 18:21
aga_89_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 18:35   #2914
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Ola, zdrówka i sił dużo! Dobrze że pojechałaś do szpitala.

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
Wow, super!!!!!!
Cytat:
Ona ma gumkę w pasie, ja ją podnosze pod sam biust i tak będzie aż do porodu nie wygląda to źle. No i ekstra! w końcu!

Ja byłam dziś na wizycie na kontroli szyjki, usg dopochwowe jak mi włożyła to popchala główkę do góry, tak już nisko. Szyjka 2,2cm, jak główka poszła do góry to 2,4cm. Trochę się boję bo faktycznie czuje ucisk na krocze. Ale muszę jeszcze wytrzymać. Nie znam żadnych pomiarów wiecej bo wyłączyli akurat prąd i usg padło a następna wizyta dopiero za miesiąc bo ginka idzie na urlop... To będzie już 36tydz. Za 2 tyg chyba pójdę gdzieś prywatnie na kontrolę.

O kurde... widziałam, że już postanowiłaś, że pójdziesz gdzieś indziej kontrolnie, rozsądna decyzja. Nie znam się na długości szyjki, ale skoro Ania pisze, że to niewiele to strach:-(o
Cytat:
Super.
U mnie za to wyszła bakteria układu pokarmowego. I taka już zaawansowana. Dostałam więc ten lepszy antybiotyk-dozylnie. Poczułam posmak w ustach i się zaczęło. Reakcja alergiczne. Drętwienie, brak czucia, Mroczki, dzwonienie w uszach, problemy z oddychaniem. Dostałam corhydron tlen i coś jeszcze. Przez 20 minut się działo... Teraz tylko mam lekko zdretwiałą dłoń i trochę nogi i leżę pod tlenem ale jest w miarę dobrze.
Ktg w normie....
Będzie zmiana leczenia... Więc tydzień to poleżę.

O rany.... dobrze, że szybko zareagowali z reakcją alergiczną. Co za dziadostwo!!! bakteria jest niegroźna dla samej ciąży? Leżysz na ginekologii cały czas?

Dziewczyny nie szykujące się jeszcze, nie bierzcie mojego pakowania torby do siebie! wszystkie tu jesteśmy poważne i odpowiedzialne, po prostu miałam już sytuację porodu 3 tygodnie wcześniej jak i skurczy w 33 tc a u mnie jutro już 32+0. Poza tym chcę się zamknąć w czerwcu bo:
A. wiem jak się czuję w ostatnim miesiącu i nie widzę się na hurtowym prasowaniu,
B. teraz maluchy chodzą do przedszkola jeszcze i do południa mam czas na ogarnianie, C. remont potrwa jeszcze ze 2 tygodnie, czyli to będzie już 34+0 i ostatni dzwonek w moim przekonaniu,
Oczywiście życzę sobie żeby ciuszki i torba postały do 39 tc spokojnie a nawet do TP.

Stary 2018-06-04, 18:43   #2915
AndziaHa
Zadomowienie

Ola kurcze ale Ci się przyplątało

Party_girl zawsze lepiej sprawdzić wszystko, dziewczyny mają rację

Wiecie co, dzięki temu że moja siostra wróciła do pracy i zostawia nam małego, mam tyle ruchu, że hoho. Dzięki temu cukier szybciej trawie i nie będę taka zastana do porodu co prawda padam potem jak długa na łóżko i nie mam siły na nic, ale coś za coś

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 18:48   #2916
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Wow, super!!!!!! O kurde... widziałam, że już postanowiłaś, że pójdziesz gdzieś indziej kontrolnie, rozsądna decyzja. Nie znam się na długości szyjki, ale skoro Ania pisze, że to niewiele to strach:-(oO rany.... dobrze, że szybko zareagowali z reakcją alergiczną. Co za dziadostwo!!! bakteria jest niegroźna dla samej ciąży? Leżysz na ginekologii cały czas?

Dziewczyny nie szykujące się jeszcze, nie bierzcie mojego pakowania torby do siebie! wszystkie tu jesteśmy poważne i odpowiedzialne, po prostu miałam już sytuację porodu 3 tygodnie wcześniej jak i skurczy w 33 tc a u mnie jutro już 32+0. Poza tym chcę się zamknąć w czerwcu bo:
A. wiem jak się czuję w ostatnim miesiącu i nie widzę się na hurtowym prasowaniu,
B. teraz maluchy chodzą do przedszkola jeszcze i do południa mam czas na ogarnianie, C. remont potrwa jeszcze ze 2 tygodnie, czyli to będzie już 34+0 i ostatni dzwonek w moim przekonaniu,
Oczywiście życzę sobie żeby ciuszki i torba postały do 39 tc spokojnie a nawet do TP.

Gosia ja też daje sobie czas do końca czerwca na ogarnięcie większości, póki starszak w przedszkolu. Dlatego to co mam to powoli zaczynam prac i prasowac. Zawsze to mniej do przygotowania później
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 19:05   #2917
aga_89_4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Panterka1313 Pokaż wiadomość
Pieluchy 1 31gr szt paczka 26szt 7.99
pieluchy 2 33gr paczka 64szt 20.99

A do czego ten post się odnosi? jakaś marka/sklep?
A tak w ogóle to jak tam lepiej niż w weekend?
aga_89_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 19:07   #2918
Fiolla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fikumiku1 Pokaż wiadomość
Nie do końca tak jest. Składki możesz sobie dowolnie podnosić. Nawet będąc w ciąży. Zusowi nic do tego. To absolutnie legalne
Każda wyższa składka podwyższa zasiłek ale oczywiście żeby był max to trzeba płacić rok.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Fakt

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Gosia ja też daje sobie czas do końca czerwca na ogarnięcie większości, póki starszak w przedszkolu. Dlatego to co mam to powoli zaczynam prac i prasowac. Zawsze to mniej do przygotowania później
Oczywiście, że podniesienie składki w czasie ciąży jest legalne, nic odwrotnego nie twierdziłam. Jednak wg mojej księgowej w 99% powoduje ściągnięcie na siebie kontroli z ZUSu. Przejście w ciąży z DG na etat też jest legalne, ale moja znajoma miała kontrolę i wstrzymany zasiłek z uzasadnieniem, że zatrudnienie było pozorne i miało na celu wyłudzenie zasiłku.
Fiolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 19:15   #2919
fikumiku1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fiolla Pokaż wiadomość
Oczywiście, że podniesienie składki w czasie ciąży jest legalne, nic odwrotnego nie twierdziłam. Jednak wg mojej księgowej w 99% powoduje ściągnięcie na siebie kontroli z ZUSu. Przejście w ciąży z DG na etat też jest legalne, ale moja znajoma miała kontrolę i wstrzymany zasiłek z uzasadnieniem, że zatrudnienie było pozorne i miało na celu wyłudzenie zasiłku.
Tak przy zatrudnieniu to się zgadzam bo jest podejrzenie o pozornosc i to latwo wykazać ale przy podniesieniu składek nie ma takich podejrzeń bo można to robić dowolnie więc nie mają tego jak podważyć nawet

fikumiku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 19:55   #2920
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Nie no, jasne, każda robi według własnych potrzeb Ja na razie gromadzę wszystko na dnie mojej szafy i pewnie właśnie na początku lipca poprzekładam na rozsądnie do torby. A nawet gdyby była taka sytuacja, że mąż będzie musiał coś na szybko sam ogarniać (tfu tfu) to przynajmniej ma składowisko w jednym miejscu
Pranie też chcę zorganizować z początkiem lipca, gdyby była jakaś konieczność (znów, oby nie!) to pewnie poprosiłabym mamę, żeby uprała ubranka, pieluszki i kocyki. Prasować raczej nie będę, w poprzedniej ciąży nie prasowałam...

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 20:04   #2921
limonka84
limonka84

Cytat:
Wspaniała wiadomość! Cieszę się razem z Tobą

Party_girl - słuszna decyzja, lepiej skontrolować szyjkę za jakiś czas. Życzę Ci, żebyś spokojnie doczekała do tp.

Olajadetektyw - o rety, współczuję! Trzymam kciuki żeby szybko coś zaradzili w szpitalu!

Acidka - ja już zrobiłam pranie i poprasowałam wszystko, nawet pościel, którą będę używać pewnie dużo, dużo później. Dzieliłam na białe, kolorowe jasne i kolorowe ciemne, pieluchy osobno bo dostałam sporo białej tetry w super stanie, tylko musiałam ją wygotować. Może się pospieszyłam, ale czuję się spokojniej gdy widmo prasowania w upały nie wisi nade mną Poza tym gdyby nagle się coś zadziało to wiem, że mój tż prasowania nie ogarnie... Całe życie mama mu prasowała (ona twierdzi, że to uwielbia), później płacił za to sąsiadce, a odkąd jesteśmy razem ja przejęłam ten okropny obowiązek. Jak wcześniej gorzej się czułam to sam sobie prasował koszule, ale ile się przy tym nagadał...

Cytat:
Napisane przez aga_89_4 Pokaż wiadomość
Jakie koszule zamawiałaś? podeślesz linka? daj znać jakie przyszły, ja właśnie szukam czegoś dla siebie
http://allegro.pl/dobranocka-dyskret...ant=7226412758

zamówiłam takie w dwóch kolorach. Wyszłam z założenia, że czegokolwiek bym nie przymierzyła to i tak się sobie w niczym teraz nie podobam więc nie szukałam już dłużej.

Cytat:
Napisane przez AndziaHa Pokaż wiadomość
Wiecie co, dzięki temu że moja siostra wróciła do pracy i zostawia nam małego, mam tyle ruchu, że hoho. Dzięki temu cukier szybciej trawie i nie będę taka zastana do porodu co prawda padam potem jak długa na łóżko i nie mam siły na nic, ale coś za coś
Fajna zaprawa przed swoją dzidzią A ile lat ma synek siostry?
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-04, 20:04   #2922
Panterka1313
Zadomowienie

AGA zapomniałam dopisać że to biedro hehe W sobotę juz było lepiej i do miasta wróciłam według starego planu czyli niedziela popołudniu. Jak zechce i będę z kim i czym miała to mogę jechać- dostałam własne klucze

Stary 2018-06-04, 20:06   #2923
AndziaHa
Zadomowienie

Ja na pewno muszę mieć spakowaną na 14.07. Idziemy na wesele, będę spokojniejsza mając torbę przy sobie w tym tygodniu zamawiam reszte rzeczy, przejrze jeszcze ubranka i chyba na lumpa sie wybiorę.

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Limonka Maksymilian ma 15miesięcy

Stary 2018-06-04, 20:08   #2924
limonka84
limonka84

Cytat:
Napisane przez AndziaHa Pokaż wiadomość

Limonka Maksymilian ma 15miesięcy
Maluszek jeszcze! no to pewnie nieźle się musisz za nim nabiegać
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 20:09   #2925
Panterka1313
Zadomowienie

Ja mam wyprane 3 pralki ale nie wyprasowane i wiem że jeszcze ubrań dojdzie. W torbie mam spakowane rzeczy chigiczne, kosmetyki itp dla nas dwoje, ręczniki, zastawa, bielizna. Ubrania małej spakujemy razem jak się uprasuje a moje jeszcze nie kupione jak szlafrok, klapki, dłuższe bluzki

Stary 2018-06-04, 20:11   #2926
ronja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
Nie no, jasne, każda robi według własnych potrzeb Ja na razie gromadzę wszystko na dnie mojej szafy i pewnie właśnie na początku lipca poprzekładam na rozsądnie do torby. A nawet gdyby była taka sytuacja, że mąż będzie musiał coś na szybko sam ogarniać (tfu tfu) to przynajmniej ma składowisko w jednym miejscu
Pranie też chcę zorganizować z początkiem lipca, gdyby była jakaś konieczność (znów, oby nie!) to pewnie poprosiłabym mamę, żeby uprała ubranka, pieluszki i kocyki. Prasować raczej nie będę, w poprzedniej ciąży nie prasowałam...
Ja mam jeszcze luz z pakowaniem, bo u mnie ponad 80 dni do tp, ale właśnie sobie dzięki wam uświadomiłam, że brakuje mi.... samej torby W co się pakujecie? Chyba za jakąś sportową muszę się rozejrzeć, nie mam nic takiego, zawsze podróżuję z walizkami.
ronja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 20:15   #2927
AndziaHa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ronja Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze luz z pakowaniem, bo u mnie ponad 80 dni do tp, ale właśnie sobie dzięki wam uświadomiłam, że brakuje mi.... samej torby W co się pakujecie? Chyba za jakąś sportową muszę się rozejrzeć, nie mam nic takiego, zawsze podróżuję z walizkami.
Ja mam ale taką sporą i się zastanawiam czy to nie przesada

Stary 2018-06-04, 20:21   #2928
olajadetektyw
Zadomowienie

Cytat:
Coś na kółkach najlepiej. Nawet mała walizka. Ja kupiłam mała jak jeździłam rok temu w delegację i jest super

olajadetektyw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 20:22   #2929
Fiolla
Raczkowanie

Cytat:
U mnie 74 dni do tp, ale przejrzałam już ciuszki po małej i zrobiłam jedno pranie. W wolnej chwili poprasuję, od kiedy mam nowe żelazko z generatorem pary prasuję szybciej, a od kiedy słucham przy tym audiobooków, prasuję chętniej

Do pytania o torbę się podpinam, wcześniej pożyczałam, teraz nie wiem, jak dużą wziąć. Sportowej jako takiej nie mam, na wszelkie fitnessy i siłkę latałam z plecakiem albo naprawdę kompaktową torbą.
Fiolla jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-04, 20:46   #2930
Panterka1313
Zadomowienie

Za 10 dni na wsi będę to pokaże swoją

Stary 2018-06-04, 20:47   #2931
ronja
Zadomowienie

Cytat:
Coś na kółkach najlepiej. Nawet mała walizka. Ja kupiłam mała jak jeździłam rok temu w delegację i jest super
Mam taką typową kabinówkę, ale to nie jest za duże czasem? Byłoby nawet wygodnie, bo łatwo w niej utrzymać porządek, ale wpuszczą mnie z takim bagażem?
ronja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 21:21   #2932
sylwia1906
Zadomowienie

Cytat:
Mam taką typową kabinówkę, ale to nie jest za duże czasem? Byłoby nawet wygodnie, bo łatwo w niej utrzymać porządek, ale wpuszczą mnie z takim bagażem?
Dużo dziewczyn wybiera takie kabinówki właśnie ze względu na wygodę chociaż ja osobiście nie jestem przekonana i wolę zwykłą torbę.

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Limonka bardzo ładna ta koszula, bo nie taki typowy worek ciążowy:p ja kupię podobne z dolce sono tylko tańsze (po 29) bo nie chce w to inwestować. Wiem, że to są rzeczy, które kupuje bo muszę

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-04, 21:30   #2933
olajadetektyw
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam taką.

Stary 2018-06-04, 21:50   #2934
Chloestic
Zakorzenienie

Bylam dzis na opalaniu natryskowym, od razu mi lepiej. Ciezka pogoda dzis, bol glowy, zatok. Wczoraj czulam sie rewelacyjnie. Karuzela, kazdego dnia inaczej.FB_IMG_1528145218803.jpgFB_IMG_1528145222099.jpg

Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-05, 05:42   #2935
Panterka1313
Zadomowienie

Jadę do lab za godzinę może wejdę o ile nie padne w kolejce

Stary 2018-06-05, 06:14   #2936
alingles
Zadomowienie

Cytat:
Jadę do lab za godzinę może wejdę o ile nie padne w kolejce

Przecież masz coś takiego jak karta ciąży i to jest podstawą do pierwszeństwa, i odrobina kultury i wchodzisz od razu.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-05, 06:25   #2937
Panterka1313
Zadomowienie

Miałam fart gość z socjalnego mnie zobaczył na schodach bo krzesełka zajęte i ich wejściem mnie wziął przed czasem otwarcia.
Na krzywej korzystałam z karty a dziś pod zabiegowy drzwi nawet bym się nie dopchala od razu żeby karta machać.

Szukały żyły 20min i się przejęła pani bo pękła pierwsza siniak od razu na pół ręki i fontanna. Z drugiej ręki szukała tez długo

---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ----------

Oby dojechać do domu przystanek jeść

Stary 2018-06-05, 06:30   #2938
olajadetektyw
Zadomowienie

Cytat:
Miałam fart gość z socjalnego mnie zobaczył na schodach bo krzesełka zajęte i ich wejściem mnie wziął przed czasem otwarcia.
Na krzywej korzystałam z karty a dziś pod zabiegowy drzwi nawet bym się nie dopchala od razu żeby karta machać.

Szukały żyły 20min i się przejęła pani bo pękła pierwsza siniak od razu na pół ręki i fontanna. Z drugiej ręki szukała tez długo

---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ----------

Oby dojechać do domu przystanek jeść

To dlaczego nie wzięłaś nic ze sobą. Ja biorę chociaż suchą bułkę, czasem sok, a jak jeszcze w maju jeździłam po laboratorium do pracy to w aucie jadłam kupną sałatkę jarzynową z chlebem. W poprzedniej ciąży taki zestaw jadłam nawet zaraz za drzwiami budynku laboratorium

Stary 2018-06-05, 06:38   #2939
t_89
Zakorzenienie

Hej ja też byłam na wizycie ostatnio. Mały waży 2,3 już duży jest, a termin mi wyszedł na 23 lipca aaaaaaaa!!! Boję się. Ej dziewczyny łapią mnie skurcze w mogę w nocy co mogę na to brać bo wizytę mam za 2 tyg. A i jeszcze mam pytanie l4 z zusu dostań po 30 dniach od złożenia dokumentów. No moja szefowa złożyła 7 tyle że później mi odeslala bo zus zobaczul ze nie ma pieczątki instytucji to oni liczą teraz te 30 dni od korekty czy 1 złożenia wie ktoś może?
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-05, 06:45   #2940
olajadetektyw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Hej ja też byłam na wizycie ostatnio. Mały waży 2,3 już duży jest, a termin mi wyszedł na 23 lipca aaaaaaaa!!! Boję się. Ej dziewczyny łapią mnie skurcze w mogę w nocy co mogę na to brać bo wizytę mam za 2 tyg. A i jeszcze mam pytanie l4 z zusu dostań po 30 dniach od złożenia dokumentów. No moja szefowa złożyła 7 tyle że później mi odeslala bo zus zobaczul ze nie ma pieczątki instytucji to oni liczą teraz te 30 dni od korekty czy 1 złożenia wie ktoś może?
Do 30 dni od korekty

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości