![]() |
#2491 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008
amika ale artykuły
![]() ![]() ![]() Mała mielismy na oku,a samochód stał w cieniu i nie byliśmy tam nie wiadmoi ile godzin, tylko z 10minut.A Malutka była za grubo ubrana,bo miała załozone body,fartuszek, i skarpetki,wiec sie spocila... kesita ja okres dostałam po 3 miesiącach,miałam pobolewanie brzucha i takie bardziej plaminie niz taki typowy okres przez 5 dni. |
![]() ![]() |
![]() |
#2492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Zakorzenienie
|
susola, widze ze jestes, jak tam z Bartusiem??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2494 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie i wcale nie tesknie!!! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Zakorzenienie
|
aha ja karmilam piersia przez 4 m-ce i tezx dpstalam okres (jak karmilam, ale dokarmialam butla, nie wiem czy mialo typ jakis wplyw...??) i trwal ok tygodnia. Bylam tylko jak zwykle wsciekla przed, ale nawet mnie brzuch nie bolal bardzo... troszke w dole brzucha czułam... bylam strasznie zla jak dostalam, bo myslalam ze bedzie u mnie tak jak u siotryum, ktora dostala po roku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2496 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2497 |
Raczkowanie
|
Bandola gratulacje dla synka!!!
Fredziunia bardzo mi przykro- poryczalam sie jak czytalam Twoja historie. Mala migotko ja zazwyczaj nie mam czasu na sprztanie, maz mi na szczescie pomaga ![]() Moj kochany Bartus konczy dzis 4 m-ce!!! Jeszcze niedawno sie urodzil i byl taki malusi... Wczoraj zauwazylam pierwszy raz jak podciaga glowke do siadu ale razem z barkami i jescze jedno- zaczal sie smiac na glos- wkoncu- juz sie nie moglam doczekac ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2498 |
Raczkowanie
|
Gosiaczku pojechalam w piatek prywatnie do drugiej lekarki do ktorej chodze gdy nie ma lekarza pierwszego kontaktu( jest na wakacjach do 15 sierpnia) i okazalo sie ze druga oani doktor jest do piatku na urlopie. I teraz nie wiem co robic, bo w przychodni przyjmuje tylko internista, a do kolejnego pediatry to tak bez sensu... Poza tym z Bartkiem na razie ok, wiec poczekam do powrotu pediatry.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Raczkowanie
|
ale napisalam- maslo maslane
![]() Migotko przylaczam sie do pozostalych- nieladnie- ale najwazniejsze, ze nic sie nie stalo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2500 |
Zakorzenienie
|
a czemu glupio... idz jak masz watpliwosci... heh
moja mala z brzuszka przewropcila sie na plecy 3 rzy pod rzad i nawet mma jeden filmik !! czaiłam, sie pol godziny z aparatem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2501 |
Zakorzenienie
|
ok,ok, już nie będe Malutkiej samej zostawiac nawet na ta przysłowiowa minutkę...
Co do tych czynnosci domowych,to chodziło mi o Wasze zdanie,bo moja teściowa ma do mnie żal,że ja nie mam czasu na gotowanie(chodzi jej głównie o gotowanie obiadów dla teścia..), sprzątanie(!!! ostatnio w całym domu pomyłam okna),a ona jest dumna,że robi pranie!!! Tylko wpienia mnie to jej gadanie! NO BEZ PRZESADY!!!! Znowu miałam sprzeczke z nią. Moim zdaniem ona jest przyzwyczajona do pomocy przy wszystkim,bo kiedys mieszkała z córką i ta jej córka jej przy wszystkim pomagała... Acha ajak ona obiad gotuje,to czasami mi rece opadaja,bpo tak dłuuuugo. Pozatym ona niepracuje,siedzi w domu,albo lata do kolezanek i też nie zawsze obiad ugotuje mężowi,który jest zły,bo żyje na kanapkach.. Znowu Wam sie wyrzaliłam na tesciowa,ale czasami mam dosc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tak nie robi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2503 |
Zakorzenienie
|
nie specjalnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do tych domowych czynniosci- ja wlascvwie sprzatam jak ona spi. a jak ostatnuio gotowalam to wzielam ja do kuchni w gondoli. i sie bawila miskami a ja sobie iobioeraam ziemniaki. Raz tez wzielam ziemniaki do pokoju i na podlodfze obieralam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2504 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Powiedz jej, że masz niemowlaka na głowie i nie możesz spełnić jej wymagań.
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Raczkowanie
|
Mój synek wczoraj jak się przewrócił po raz pierwszy z brzuszka na plecy to tak sam z siebie. Położyłam go, dałam zabawki i do niego mówiłam a on powoli na boczek i na plecki, a dzisiaj co go położę na brzuszek to minuta i się przewraca zadowolony.
Czy po ciąży miesiączki mogą być nieregularne, przynajmniej na początku? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2506 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z drugiej strony czytałam, że po ciąży ma się wszystko ładnie unormować (jeśli przed ciążą okresy były nieregularne) oraz jeśli były bolesne, to podobno ma to przejść ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Raczkowanie
|
Pytam bo 1,5 miesiąca po porodzie dostałam okres, potem za 23 dni znowu, a teraz już 31 dni i nic. Przed ciążą miałam regularnie co 27 dni. Cały czas karmię tylko piersią. Dlatego się zastanawiam czy po prostu się nie rozregulowało, wolałabym mieć tak jak kiedyś, a nie co miesiąc inaczej, eeh
U nas takie upały, że na dwór wychodzimy tylko rano i wieczorkiem. Lubię ciepło, ale bez przesady. |
![]() ![]() |
![]() |
#2508 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Marcelinka mówi ma-ma normalnie jestem przeszczesliwa az mi łezki w oczach stawały jak to słyszałam - za kazdym razem to powtarza -powiedz mama a ona ma-ma jej! nawed udało mi sie nakręcic na kamerę hehe pokaze mezowi jak wróci z pracy ![]() No i tez przewraca sie na brzuszek a jaka przy tym zdziwiona ze nikt jej nie dotyka a tu bach! i na brzuszku juz lezy ![]() dobra lece bo zaraz sie mała obudzi - klawiatura sie bardzo trzaska a ona spi niedaleko mnie.
#2509 |
Raczkowanie
|
Gratulacje dla pierwszej pierwiosnki, która mówi mama
![]() Mój tylko jak płacze tu mu wychodzi coś w stylu "ama". Ale mam nadzieję, że pierwsze słowo powie właśnie "mama". Moja siostra ma dwóch synków. Starszy często przebywał u naszej mamy, więc ona go uczyła i pierwsze słowo powiedział "baba", a młodszy pierwsze "tata". |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2510 |
Zakorzenienie
|
a moja Malutka już od tygodnia mówi "mam"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2511 |
Zakorzenienie
|
amika co do wyprowadzki naszej to jak najszybciej,ale względy finansowe na razie nie pozwalają
![]() ![]() ![]() Tylko jak słysze tekst,że ona "miała t5ez małe dzieci i wszystko robiła" to mi sie niedobrze robi.. czsami puszczam wszystko mimo uszu,ale czasami to sie odgryzam.A najbardziej mnie wpienia jak za przykład podaje mi swoja córkę!!! Co jak co ale mi do niej daleko, na szczeście! Dzis powiedziała,ze kupi butelke dla Mąłej. Ja sie pytam "po co?",a ona "do wody", ja na to,ze nie potrzeba, a ona że do mleka w takim razie,bo przeciez do 4miesiaca miałam karmic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2512 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy wasze dzieciaki podnosza sie do siadu?? moja hanka tak zaczela sie podnosic, ze az sie boje czasem... nie wiem co robic, pozwalac jej czy hamować.... dzwiga sie strasznie!!! i jak lezu u mnei na rekach czy brzuszku i jak w godnoli jest... zaczelam sie zastanwiaac nad przeniesieniem jej do spacerowki, ale znalazlam taki artykul http://www.mamaija.pl/porady.html#22
wiec jeszce troszke poczekam,. a za 2 tyg wezme na wakacje w spacerowce, ale na plasko calkiem... chociaz nie jesttem zadowolona z mojej spacerowki, mam jane carrera... wg nie to pieniadze w bkloto, a byly nie male,a maz na mnie krzyczy ze tylko bym narzekala, amma fajny drogi wozek a marudze, na co ja nze nie wazne ze byl drogi, ze wg mnie jest dziadowski... (jescze neidlokladnie sprawdzilam, ale musialm mjiec oststnie zdanie ![]() ![]() ![]() adatko gratuluje... ja jestem przekonana, ze moja mala powie pioerwsze baba, bo jak jestesmy u tesciow to ona je non stop nad uchem trajkocze to baba i baba...kidys jej pwoeidziala, z ma jej tyle nie powtarzac, bo Hania pierwsza do niej powie... zazdrosna jestem, a co! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2513 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i tez nakrecilam, hehe - udalo mi sie nagrac nawet akurat jak raz na lewy, a raz na prawy sie przewrocila. Cytat:
Cytat:
![]() carrere ma kumpela i ona akurat jest zadowolona, ale przesadzila dziecko do spacerowki gdy mialo 4 miesiace! ![]() my jezdzimy roanem marita, ktory dostalismy w prezencie. pisalam na watku oczekujacych mamus, ze mieslimy kupic emmaljunge, ale chrzestna meza kupila nam roana (pomimo naszych sugestii, ze wolelibysmy sobie dolozyc do wybranego przez nas wozka ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2514 |
Zakorzenienie
|
dzieki tak sie ciesze
![]() ![]() tesciowa moja teraz ciagle siedzi nad marcelka i mowi powiedz ba-ba a marcelka ma-ma hiihhii ![]()
#2515 |
Wtajemniczenie
|
HEJ mamusie!
bandola - gratulacje za ząbka ![]() Adatko - mimo, że to ma-ma to takie raczej mało świadome ![]() ![]() kesita - Twojej dzidizi również gratulacje za nowe osiągniecie ![]() Ja sprzątam itd jak mała śpi albo jak się bawi, lub jak mąż się nią zajmuje. Jestem porządnicka ![]() ![]() ![]() ![]() Gotuję też codziennie, no chyba, że u mamy lub teściowej jestem, ale to - oprócz niedzieli - sporadycznie. Wiele rzeczy robię tak z doskoku - tu się z małą bawię, a na chwile ją odłożę i włączę pranie np, albo ją do leżaczka i pranie z nią wieszam. No i jeszcze mam synka do tego ![]() Jutro mam ostatni dzień macierzyńskiego ![]() mała migotko - Twoja teściowa jest OKROPNA - jeśli po dobroci się nie da - trudno - odwracaj się na pięcie jak wytrzymasz, a jak nie wytrzymasz - odparuj jej tak, żeby jej w pięty poszło i tyle. Najlepiej, jakbyś się umiała totalnie wyluzować - być ponad jej głupie docinki - i za każdym razem odpowiadać - mam inne zdanie, to jest moje dziecko i zrobię jak JA uważam. I oczywiście możesz się nam wyżalać! ![]() ![]() Ja karmie nadal tylko piersią, okresu nie dostałam. Wodą nie dopajam. Z podawaniem nowości tez czekam. Kąpałam się w zalewie, woda była dość ciepła - no - wiadomo że to nie Bałtyk. Znaczy - wiem z opowieści. Nad Bałtykiem byłam raz w życiu ![]() ![]() A - i Milunia też nóżki moczyła, zresztą nie pierwszy raz - kiedyś w zimniejszej rzece też nogi moczyła (no - możecie mnie zlinczować ![]() NIUNCIO - faktycznie, na swoje lata nie wyglądasz ![]() gosiaczku - moja się już od jakiegoś czasu podnosi do siadu - jak się jej poda rączki, to sama się podciąga, albo - chyba już pisałam - łapała się ścianek gondoli i podciągała. I jak leży na płasko, to też się wysoko podciąga. Ja jej nie pomagam na siłę - uważam, że jak sama to robi, to jest ok. Ubranka prasuję, bo nie znoszę niewyprasowanych, do spania czasami jak nie zdążę, to jest niewyprasowane. |
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Zadomowienie
|
Adatko gratuluje i zazdroszcze
![]() ![]() Aleks ma etap krzyczenia a nie mówienia,ale chyba zacznę mu częsciej powtarzać mama ![]() Czy wasze dzieci też tak nie lubią się ubierać? no młody po prostu nie cierpi. Rozbieranie to jeszcze ale zakładanie czegoś, zwłaszcza co musi być założone na rączki... Nienawidzi jak mu coś z rączkami robię np. jak je kremuję albo właśnie przekładam przez rękawki. Ostatnio to mu zakładam bluzeczki albo body jak leży na brzuchu bo wtedy tak się nie złosci. Co za mały terrorysta hehe Siedzenie w foteliku godzinę hmm ![]() Gosiaczek gratuluje postępów córeczki. Jak mój młody się pierwszy raz pzrewrócił to normalnie się pobeczałam ze wzruszenia. Moze mu się moje łzy źle skojarzyły i dlatego tak rzadko to robi? Dziś też dostał na łyżeczce rano soczku a po południu herbatki na trawienie. No i kupa była wieczorem. Widać musze mu troszkę herbatki dawać. A teraz to on już wie do czego łyżeczka i sam ją chwyta i pomaga mi włożyć do buzi, a buźkę owteira na całą szerokość. Co prawda potem jej nie zamyka i wszystko mu wypływa na sliniak ale on i tak jest zadowolony z siebie ![]() Kesita ja dostałam okres już dwa razy w odstępie tygodniowym. Teraz miałam pare dni przerwy ale widzę że upłąwy zaczynają sie robić coraz bardziej brunatne. Cholera mnie juz bierze a do lekarza brak czasu zeby jechać. Aleks sam z siebie usiadł tylko dwa razy bo koniecznie chcial pomacać butelkę z wodą mineralną od tego czasu cisza. Moze ni ma inspiracji takiej ajk ta butelka hehe. Jak mu się poda rączki to próbuje się trochę dzwigać ale częsćiej mu się nie chce. GHdyby to robił sam to bym nie hamowała le też nie pomagam mu. Co do spacerówki pzresiadamy się na pewno juz wkróce, gondola jest praktycznie za mała. młody nogi wystawia na zewnątrz |
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Zakorzenienie
|
wiem marcelinko ze to nie świadomie ale cieszy mnie sam fakt ze to wypowiada
![]() moze nie mowi tego tak idealnie no bo wiadomo ma dopiero 4 miesiace ale... http://www.bobasy.pl/marcelinka ja marceli tez juz daje soczku kiedys dostała łyzeczkę jabłkowego przedwczoraj dwie a dzis dostała poł łyzeczki skrobanego jabłuszka ale sie oblizywała- pani doktor powiedziała ze jak nie bedzie gotowa na jabłuszko skrobane to wypluje a ona czekała na jeszcze ![]() no i dzis walneła 3 kupki ale w małych ilosciach ![]() mam tez słoiczki marchwe i marchew z jabłkiem moze dam jej za troszkę - odczekam dwa dni czy cos jej nie bedzie po tym skrobanym ![]() no i pani doktor kazała pomału wprowadzac produkty z glutenem - dała mi ksiazeczke zebym wiedziała co i jak.
#2518 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny - jak to jest z tym zaprzyjaźnianiem się??? Jak ktoś mi przysyła tą propozycję i ja zaznaczę i zachowam zmiany, i widzę ją jako przyjaciela, to jest OK, znaczy ta osoba dostaje ode mnie zwrotnie jakoś automatycznie odpowiedź??????
Jakaś głupia jestem w tym temacie. ![]() Moja gada jak najęta - zwłaszcza rano i wieczorem. kasiu nie martw się, moja na jakiś czas też się przestała przewracać - jak swoje stópki odkryła, a teraz znów się przewraca. Właśnie Milenka też praktycznie wyrosła z gondoli, ale na siłę ![]() Adatko - rozumiem że to cieszy, to super uczucie !! (oczywiście za jakiś czas - 3-4 lata, możesz mieć tego momentami dosyć ![]() edit: Adatko - kochana jest Twoja córunia! A Ty też masz bardzo miły głos ![]() Milenka robi nadal kilka kup dziennie - koło 3 |
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
Zakorzenienie
|
papryczko nie ogladałąm dzisiaj "faktów".
Dziewczyny ciągle piszecie o tych bobasach, a gdzie one sa?? gosiaczek ja bym na twoim miejscu cieszyła sie,ze Mał próbuje siadac.Każde dziecko rozwija sie w swoim tempie,pewnie Twoja Mała jest genialan ai szybciej siada ![]() A moja Mała jak nie robiłą kupy 2dni,to dziś zrobiłą aż 3wielkie kupy ![]() ![]() ![]() nie nadążałam z jej przebieraniem |
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Zakorzenienie
|
marcelina jak klikniesz na zaznaczenie "przyjaciela" to jakos automatycznie sie zapisuje.Przynajmniej ja jakoś tak robiłam.Kurcze nie wiem czy Ci dobrze wytłumaczyłam. dobra ide ogladac "Monka"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.