|
|
#2551 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Cytat:
i to najlepsze wynagrodzenie tego stresu "sprzed"
|
|
|
|
|
#2552 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też tam mam ślub.
|
|
|
#2554 |
|
Zadomowienie
|
Ja też bym chciała mieć już tylko miesiąc do ślubu (
) A tu 10 miesiecy i 3 tygodnie.... kiedy to zleci ;( jeszcze cała ziiima... .
|
#2555 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam masz racje
az mi glupio A jak Twoje samopoczucie przedślubne??
|
|
|
|
#2556 |
|
Raczkowanie
|
czarnula76 Nie musisz dogadzać gosciom - dogadzaj sobie, to twoje wesele
![]() Masz racje - postanowione - będą karteczki
|
|
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wierz mi..
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do winietek/wizytówek*, to ja też ich nie chciałam, ale TŻ mnie przekonał. ![]() *niepotrzenbe skerśłić |
|
|
|
|
#2559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A u mnie teraz w miarę spokojnie, ale to się szybko zmienia W sumie to najważniejsze rzeczy są już za mną, prawie wszystko załatwione. Z najważniejszych, które są jeszcze do załatwienia to bukiety, welon, biżuteria, nie byłam jeszcze na próbnej fryzurze i makijażu. A no i pierwszy taniec spędza Nam sen z powiek jeszcze nie jest wybrany i nie możemy się na nic zdecydować. TŻtowi brakuje jeszcze kamizelki i spinek. Więcej rzeczy na razie nie pamiętam... a przypomniałam sobie, że jeszcze albumy nie są zaczęte dla rodziców... hmm jednak sporo się tego zaczyna robić... i szampana nie ma. Ojjjej chyba przestanę sobie przypominać bo się zestresuję
|
|
|
#2560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak dołączyłam do wątku to miałam koło 16 miesięcy (a zaczęliśmy przygotowania 18 miesięcy przed ślubem) a teraz już "tylko" ponad 10... a w sumie w waszym gronie to nawet szybko leci . Co do winietek ja jestem jak najbardziej ZA! Tak jak pisała Czarnula76 - osoby które byśmy chcieli mieć przy sobie będą daleko a nas obsiądą wszelkie stare, zrzędzące ciotki itp... to ja już wole poświęcić parę dni i ich wszystkich usadzić ![]()
|
|
#2561 |
|
Raczkowanie
|
Wiatam wszystkie Lubeskie Panny Mlode. Jestem w trakcie studiowania Waszych postow i jestem pelna podziwu. To jest prawdziwa skarbnica wiedzy. Moj Wielki dzien to 19.09.2009. Jak narazie mamy zarezerwowana sale w Malgwi Robertino i termin w Kosciele w Katedrze i Pania fotograf. Mam ogromna prosbe mam problem ze znalezienem zespolu, wiekszosc zespolow jest strasznie droga a zespol ktory chcielismy Altess jest juz zajety.Jezeli macie jakies namiary na jakis fajny i godny polecenia zespol to bede wdzieczna. Z tego co patrzylam podoba mi sie zespol sagorsi. Co o tym myslicie??? i oczywiscie za opinie na temat sali w melgwi tez bede wdzieczna.
|
|
|
|
#2562 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli chodzi o sale niestety nic nie słyszałam... a jaki przedział cenowy interesuje was jeśli chodzi o zespół, no i na czym wam zależy, czy ma grać samo disco polo, czy trochę muzyki współczesnej, jak skład itp. bardzo ładną datę macie
|
|
#2563 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nasz zespoł to Awers z Łęcznej i jak na razie nie mam zadnych wątpliwości co do slusznosci wyboru ![]() Zespoł Alien bardzoo ładnie prowadzi wesele z tym ze u nich na 2009 rok to: 2600 jeden dzien, 1300 drugi. Jakby ktos się natknął na zespoł Beta z Lublina to osobiscie odradzam. A jezeli chodzi o Twoją salę to nie slyszalam jeszcze na jej temat zadnych opinii wiec nie podpowiem *kaalinaa* - nie martw się na pewno wszystko bedzie dopiete na ostatni guzik a nawet na ostatnią spinkę Jest tyle ludzi dookola ze na pewno pomogą się zorganizować. A co masz na mysli z albumami?? Bo tak sie zastanawialam czy standardowych bukietów nie zastąpić czymś innym..
|
|
|
|
|
#2564 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sa gorsi faktycznie spiewaja rewelacyjnie, jak ktos tu wczesniej napisal. Niedawno bylam na weselu gdzie grali i bylam w szoku jak uslyszalam Nelly Furtado i to jeszcze jak wykonane.... Natomiast jesli chodzi o zabawianie gosci to kiepsko z tym u nich. Wydaja sie nieprzyjemni i zarozumiali. Ta ich solistka albo miala zly dzien albo zawsze wyglada jakby chciala zabic.... Kompletnie nie potrafili dostosowac repertuaru do gosci i ich wieku/upodoban. W dodatku durne oczepiny. Panna mloda prosila zeby nie bylo zadnych glupich przebieranek/rozbieranek itp. Powiedzieli, ze oczyiwscie, nie ma problemu, natomiast nie zdradza im (mlodym) co to bedzie, bo to zawsze jest niespodzianka. I oczywiscie okazalo sie ze byla zabawa w przebieranie w jakies teatralne lachmany. Niesmaczne i nikogo nie bawiace... A panna mloda potem zla jak osa i humor popsuty do konca wesela. Ogolnie rzecz biorac po tym co zobaczylam nie chcialabym ich na wlasnym weselu, choc to taki renomowany zespol i kiedys bylam oczarowana sluchajac ich gdzies w necie.
|
|
|
#2565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o albumy to kupowałam na allegro a teraz robię sama pamiątkę dla rodziców i teściów. Wklejam ich zdjęcia ze ślubu nasze wspólne i zostawiam potem miejsce na ślubne. Zresztą ktoś założył taki wątek i pokazał jak ładnie można zrobić albumy dla rodziców.
|
|
|
#2567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() sama zrobiłam takie cudo rodzicom, byli zachwyceni
|
|
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z którego hufca jesteście?
|
|
#2569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie zagra Flash Dance, wokalistka łanie śpiewa, gitarzysta tez jest niezły - mam nadzieję, że inwestycja w droższy zespoł sie opłaci i będziemy się super bawić. Nie mogę dodzwonić sie do kancelarii i dowiedzieć sie o mój termin - albo jest zajęte albo nikt nie odbiera a nie chce brac urlopu specjalnie po to by wybrac sie do kancelarii kościelnej. |
|
|
|
|
#2570 |
|
Raczkowanie
|
AMIRA Nie mogę dodzwonić sie do kancelarii i dowiedzieć sie o mój termin - albo jest zajęte albo nikt nie odbiera a nie chce brac urlopu specjalnie po to by wybrac sie do kancelarii kościelnej.[/quote]
Nam Ksiadz powiedział zebysmy przychodzili w niedziele po mszy i sie dowiadywali ale to w kwestii czy jest juz kalendarz ale moze i takie rozwiazanie sprawdzi sie u Ciebie? |
|
|
|
#2571 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2572 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nam Ksiadz powiedział zebysmy przychodzili w niedziele po mszy i sie dowiadywali ale to w kwestii czy jest juz kalendarz ale moze i takie rozwiazanie sprawdzi sie u Ciebie? Moja Mamę wydeleguje, tylko jej pewnie będzie wprost zapytać ile ma byc "cołaski" za ślub, ale grunt żeby termin zaklepała. |
|
|
|
|
#2573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2574 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo też nie opłacało brać mi się wolnego całego dnia, a on musiał, więc przy okazji załatwił coś.....
|
|
#2575 | |
|
Raczkowanie
|
A z jakim Ksiedzem rozmawialas??
Cytat:
|
|
|
|
|
#2576 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz u Nas jest trochę inaczej niż pewnie będzie u Was bo my bierzemy ślub w trzeciej parafii czyli ani w mojej ani w TŻ . Od początku załatwiania wszystkiego kieruje Nami proboszcz. On pomagał Nam w sprawie wszystkich papierków, on umówił się z Nami na pierwszą spowiedź, tylko on i my i cały kościół do naszej dyspozycji (nie powiem było naprawdę fajnie i mówił całkiem sensownie - tylko długo każde z nas klęczało/ ja siedziałam bo nie dałam rady/ bo ok 45 min.) Z proboszczem spisywaliśmy protokół i z nim pewnie będziemy sprawy finansowe omawiać. Dlatego boję się, że za to ze nas tak ładnie prowadzi do ślubu odpowiednio sobie policzy
|
|
#2577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale to chyba byla porzadna spowiedz Jezeli chodzi o nasz Kosciol to nigdy nie spotkalam sie z tym zeby ktos uslyszal dokladna kwote za slub. Nawet za zwykla msze placi sie tyle ile ktos uwaza. Nie ma dolnej granicy. Jezeli proboszcz bedzie odprawial Wasza Slubna msze to mozesz juz byc zadowolna. Zawsze prosi wszytskich gosci zeby z ostatnich lawek przesiedli sie do pierwszych zeby byli blisko Was i zeby glownym prezentem dla Was od nich bylo to ze przystapia do Komunii.. Moze malo kto zwraca na to uwage ale efekt jest bardzo przyjemny.
|
|
|
|
|
#2578 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny jakbyscie wiedziały ile sie płaci u Św. Józefa na LSMie to yłabym wdzięczna za info. Wolałabym nie dowiedziec sie w ostatniej chwili, że będzie to powyżej 1000zł. Mój TŻ jest z Nałkowskich więc jeszcze jego kościół wchodziłby w grę.
|
|
|
|
#2579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2580 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny na której ręce (i palcu) nosicie pierścionek zaręczynowy? Powstał nowy wątek http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=268745 i one tam coś dzwinego mówią ;D np "W Polsce - pierścionek zaręczynowy - nosi sie na serdecznym palcu prawej ręki".... hmm???
Ja noszę na serdecznym palcu ale LEWEJ ręki i jestem (byłam?) święcie przekonana, że właśnie tak powinno być. Natomiast orbrączkę na serdecznym palcu prawej ręki... Zamówiłam poduszeczkę ecri (co wcześniej ją pokazywałam) i powiem wam że jest prześliczna
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

i to najlepsze wynagrodzenie tego stresu "sprzed" 
Ja się bardzo waham co do dekoderacji sali. U mojej siostry dekorowala p. Pietrzyk i bylo slicznie i czekoladowa fontanna mmm
I pytanie czy usadzac gosci wedlug wlasnego uznania?? Z jednej strony to bym chciala ale z drugiej dogodzic ponad 200 osobom..

.
az mi glupio

bo się zestresuję 

05.07.2008