Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-06, 11:06   #3661
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, mam taki problem. Dostałam pismo z ZUS, że z powodu spóźnienia dostarczenia zwolnienia lekarskiego mam za dwa dni obniżony zasiłek o 25%. To tylko dwa dni, ALE ja nie spóźniłam się z dostarczeniem, więc nie rozumiem skąd ta decyzja? Zwolnienie było wystawione 10 maja, 14 maja wysłałam polecony priorytet, na e-monitoringu poczty polskiej jest, że dostarczono 15 maja o 14.45, czyli 5 dnia. A w piśmie z ZUS jest, że dostarczono 18 maja. Nie rozumiem tego. Czy może być tak, że tego 15 maja jest, że dostarczono, a nie dostarczono, tylko próbowano dostarczyć, a nikt nie odebrał, tylko leżało na poczcie do 18? Raczej wtedy by było, że dostarczono 18, prawda? Bo to ja mam 7 dni, żeby dostarczyć pracodawcy, tak? A jak pracodawca zwleka z doniesieniem zwolnienia do ZUS, to nie powinien mi obniżyć zasiłku, nie? W piśmie jest napisane, że mogę się odwoływać poprzez ZUS do sądu, nie wiem czy jest sens, ale z drugiej strony ja nie zawiniłam.
U mnie w pracy od razu przybijają pieczątkę z datą wpływu, więc to pewnie o to chodzi. Ja w zeszłym tygodniu chciałam dać w środę, ale okazało się, że puścili wszystkich szybciej i się od drzwi odbiłam :/ w piątek z rana zaniosłam i był idealnie tydzień. O ile dobrze pamiętam jest 5 dni roboczych na dostarczenie druku pracodawcy.

Cytat:
Napisane przez enami Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, chętnie do was dołączę termin z USG mam na 18.10 sama jestem z 19, więc być może będę miała najpiękniejszy prezent urodzinowy
Od tygodnia wiem, że będę miała synka, mały do tej pory skutecznie się zasłaniał. W poniedziałek byłam na USG 3d i tam z kolei pokazał, że jest chłopcem, ale buźkę zakrył rączkami
Jedyne co mnie martwi, to fakt, że nie widać u mnie brzucha, wyglądam jakbym przytyła, natomiast jeśli ktoś mnie nie zna na pewno nie powiedziałby, że za mną połowa ciąży.
Mam nadzieję, że doczekam się brzuszka, a póki co cieszę się tym, że czuję jak mały się rusza
Cześć
Brzuszkiem się nie martw, właśnie wczoraj w tum DDTvn co tu dzisiaj było wspomniane mòwili, że niektòrym kobietom wychodzi ładnie po połowie.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 11:21   #3662
Apola88
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny, mam taki problem. Dostałam pismo z ZUS, że z powodu spóźnienia dostarczenia zwolnienia lekarskiego mam za dwa dni obniżony zasiłek o 25%. To tylko dwa dni, ALE ja nie spóźniłam się z dostarczeniem, więc nie rozumiem skąd ta decyzja? Zwolnienie było wystawione 10 maja, 14 maja wysłałam polecony priorytet, na e-monitoringu poczty polskiej jest, że dostarczono 15 maja o 14.45, czyli 5 dnia. A w piśmie z ZUS jest, że dostarczono 18 maja. Nie rozumiem tego. Czy może być tak, że tego 15 maja jest, że dostarczono, a nie dostarczono, tylko próbowano dostarczyć, a nikt nie odebrał, tylko leżało na poczcie do 18? Raczej wtedy by było, że dostarczono 18, prawda? Bo to ja mam 7 dni, żeby dostarczyć pracodawcy, tak? A jak pracodawca zwleka z doniesieniem zwolnienia do ZUS, to nie powinien mi obniżyć zasiłku, nie? W piśmie jest napisane, że mogę się odwoływać poprzez ZUS do sądu, nie wiem czy jest sens, ale z drugiej strony ja nie zawiniłam.
Najlepiej zadzwon jesli jest podany jakis numer kontaktowy czy osoba prowadząca. Liczy sie data nadania zwolnienia. Dzien w ktòrym wyslalaś list a nie kiedy go odebrano. Jezeli masz dowod wysylki 14 maja to warto sie nie zgodzic z ta decyzja i zlozyc wyjasnienia.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny, chętnie do was dołączę termin z USG mam na 18.10 sama jestem z 19, więc być może będę miała najpiękniejszy prezent urodzinowy
Od tygodnia wiem, że będę miała synka, mały do tej pory skutecznie się zasłaniał. W poniedziałek byłam na USG 3d i tam z kolei pokazał, że jest chłopcem, ale buźkę zakrył rączkami
Jedyne co mnie martwi, to fakt, że nie widać u mnie brzucha, wyglądam jakbym przytyła, natomiast jeśli ktoś mnie nie zna na pewno nie powiedziałby, że za mną połowa ciąży.
Mam nadzieję, że doczekam się brzuszka, a póki co cieszę się tym, że czuję jak mały się rusza
Witamy brzuszkiem sie nie martw. To bardzo indywidualna sprawa.

Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 11:24   #3663
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
No ogólnie jestem w szoku, to są niby tylko 2 dni obniżone, ale z drugiej strony ja zmieściłam się w terminie, więc nie wiem o co chodzi, bezpodstawnie to jest. Obojętnie czy data stempla czy dostarczenia - to było max. w 5 dniu, a jest 7. W piśmie napisali, że dostarczono 8 dnia, nie wiem w ogóle skąd to mają. Chyba faktycznie podjadę do ZUSu. Bo tu w piśmie mam napisane, że odwołanie przez ZUS do sądu, potem sprawa w sądzie, czaicie?

Zrób dokładnie tak jak powiedziała Apola, wyjaśnij to bo coś tu jest nie tak. Zadzwoń sobie na infolinie oni Ci dokładnie powiedzą jak to rozwiązać !

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:

Witamy tak jak było tu już napisane brzuszek to bardzo indywidualna sprawa. Znam mnóstwo osób którym zaczął rosnąć dopiero w połowie ciąży i jak nagle wyskoczył to nie wiadomo kiedy

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 11:25   #3664
Apola88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
Zrób dokładnie tak jak powiedziała Apola, wyjaśnij to bo coś tu jest nie tak. Zadzwoń sobie na infolinie oni Ci dokładnie powiedzą jak to rozwiązać !

Jak na pismie jest jakis numer tel.do konkretnej osoby albo nazwisko osoby prowadzącej to pròbuj kontaktowac sie z ta osoba ktòra prowadzi twoja sprawe.

Stary 2018-06-06, 11:29   #3665
amiyaa
Zadomowienie

enami, hejka

Agateczka, ja miałam czas do 13.06 zrobić glukoze bo wtedy mam wizytę u gin, a że zaczynam teraz w piątek 24tc to stwierdziłam, że kilka dni nie ma różnicy a będę już miała z głowy

xboo, ja właśnie mam butelki Avent Natural, mają bardzo dobre opinie i właśnie podobno nie zaburzają karmienia piersią Taki zestawik kupiłam i już będzie na parę miesięcy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180606_112839.jpg (103,2 KB, 46 załadowań)
amiyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 11:34   #3666
enami
Zakorzenienie

Słyszę to od każdego, pozostało mi tylko czekać najważniejsze, że póki co jest wszystko dobrze
A jak znosicie upały? Ja nigdy nie przepadałam za latem, ale teraz to ogień...

"Zrób sobie przysługę i naucz się odchodzić. Ponieważ prawdą jest, że na każdą osobę, która Cię nie docenia, przypada jeszcze więcej ludzi, którzy tylko czekają, by Cię pokochać, tylko lepiej.

enami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 11:35   #3667
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
Jak na pismie jest jakis numer tel.do konkretnej osoby albo nazwisko osoby prowadzącej to pròbuj kontaktowac sie z ta osoba ktòra prowadzi twoja sprawe.

Cytat:

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Witamy tak jak było tu już napisane brzuszek to bardzo indywidualna sprawa. Znam mnóstwo osób którym zaczął rosnąć dopiero w połowie ciąży i jak nagle wyskoczył to nie wiadomo kiedy

Cytat:
Najlepiej zadzwon jesli jest podany jakis numer kontaktowy czy osoba prowadząca. Liczy sie data nadania zwolnienia. Dzien w ktòrym wyslalaś list a nie kiedy go odebrano. Jezeli masz dowod wysylki 14 maja to warto sie nie zgodzic z ta decyzja i zlozyc wyjasnienia.

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Witamy brzuszkiem sie nie martw. To bardzo indywidualna sprawa.

Mam potwierdzenie z poczty wysłania listu poleconego priorytetem z datą i stemplem, jest tam też nr przesyłki i na stronie e-monitoringu poczty można wszystko sprawdzić - kiedy nadano, kiedy doręczono. Nie ma numeru do konkretnej osoby, jest tylko pieczątka i podpis. Podany jest jedynie nr do Centrum Obsługi Telefonicznej taki ogólny. W ogóle to leżało w skrzynce, przypadkiem zobaczyłam. Nie przyszło poleconym ani nic, trochę mnie to zdziwiło.
lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 11:35   #3668
zielona hortensja
Rozeznanie

Dziewczyny, witam sie po wczorajszym polowkowym. Bylam z mezem, oboje bylismy mega zestresowani, ale na szczescie wszystko jest jak najbardziej ok. Pomiary w normie, wod wystarczajaco, szyjka dluga, lozysko wysoko. Chlopiec potwierdzony Waga troche ponad 500g, to jest tak troszke powyzej sredniej. Ale ciekawi mnie caly czas jak to mozliwe ze stopa 4 cm Pol kg dziecka i 4 cm stopy? To jakie on bedzie mial te kajaki jak sie bedzie rodzil

Wieczorem w TV ogladalismy program o ciazy i takim jednym rzadkim schorzeniu, ktore wlasnie na polowkowym wychodzi i ktore sie leczy w wielu przypadkach (pluca sie nie rozwijaja). Mowili przy okazji duzo ciekawych rzeczy, np ze smaki zaczyna dziecko czuc od 7 miesiaca i gust kulinarny mamy moze wplynac na jego. Ale ciesze sie, ze ogladalismy to juz po badaniu bo inaczej bym nie dala rady ze stresu.

Macie fotke 3D, niezle mnie wytarmosila zeby ja zrobic, az mi potem niedobrze bylo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg foto karolek.jpg (127,4 KB, 56 załadowań)
Stary 2018-06-06, 11:37   #3669
Apola88
Rozeznanie

Cytat:
Mam potwierdzenie z poczty wysłania listu poleconego priorytetem z datą i stemplem, jest tam też nr przesyłki i na stronie e-monitoringu poczty można wszystko sprawdzić - kiedy nadano, kiedy doręczono. Nie ma numeru do konkretnej osoby, jest tylko pieczątka i podpis. Podany jest jedynie nr do Centrum Obsługi Telefonicznej taki ogólny. W ogóle to leżało w skrzynce, przypadkiem zobaczyłam. Nie przyszło poleconym ani nic, trochę mnie to zdziwiło.
To dzwon na cot albo jedz do zusu.tylko wez to pismo i potwierdzenie nadania listu. A to napewno chodzi o to konkretne zwolnienia a nie jakies wczesniejsze? Sprawdź. Pwwnie w pismie jest za jaki okres

Stary 2018-06-06, 11:38   #3670
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mila 23 Pokaż wiadomość
A to mój brzusio ale trochę w cieniu Załącznik 7558346

Gesendet von meinem SM-N950F mit Tapatalk
Sliczny brzusio i piekne widoki
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 11:40   #3671
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amiyaa Pokaż wiadomość
enami, hejka

Agateczka, ja miałam czas do 13.06 zrobić glukoze bo wtedy mam wizytę u gin, a że zaczynam teraz w piątek 24tc to stwierdziłam, że kilka dni nie ma różnicy a będę już miała z głowy

xboo, ja właśnie mam butelki Avent Natural, mają bardzo dobre opinie i właśnie podobno nie zaburzają karmienia piersią Taki zestawik kupiłam i już będzie na parę miesięcy.

Właśnie chce podobny zestaw kupić tylko bez tej buteleczki z uchwytem co jest na środku pokazana. Dwie małe, dwie większe i chyba tam jeszcze jest szczotka do mycia i smoczek i taki zestaw 98-100 zł kosztuje z tego co pamietam.

Chciałam jakieś kolorowe z nadrukami, różowe czy coś ale są dwa razy droższe ..... najwyżej później kupię jakaś ładna NUK kolorowa na herbatkę ;D

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona hortensja Pokaż wiadomość
Dziewczyny, witam sie po wczorajszym polowkowym. Bylam z mezem, oboje bylismy mega zestresowani, ale na szczescie wszystko jest jak najbardziej ok. Pomiary w normie, wod wystarczajaco, szyjka dluga, lozysko wysoko. Chlopiec potwierdzony Waga troche ponad 500g, to jest tak troszke powyzej sredniej. Ale ciekawi mnie caly czas jak to mozliwe ze stopa 4 cm Pol kg dziecka i 4 cm stopy? To jakie on bedzie mial te kajaki jak sie bedzie rodzil

Wieczorem w TV ogladalismy program o ciazy i takim jednym rzadkim schorzeniu, ktore wlasnie na polowkowym wychodzi i ktore sie leczy w wielu przypadkach (pluca sie nie rozwijaja). Mowili przy okazji duzo ciekawych rzeczy, np ze smaki zaczyna dziecko czuc od 7 miesiaca i gust kulinarny mamy moze wplynac na jego. Ale ciesze sie, ze ogladalismy to juz po badaniu bo inaczej bym nie dala rady ze stresu.

Macie fotke 3D, niezle mnie wytarmosila zeby ja zrobic, az mi potem niedobrze bylo

Gratulacje ❤️ i zazdroszczę ślicznej fotki 3D ;( ja nie mam a u mojego lekarza 200 zł wiec sobie podaruje ...

PEDAGOG

Stary 2018-06-06, 11:40   #3672
Apola88
Rozeznanie

Cytat:

Wow śliczny synek gratuluje. Super wszystko dobrze piękne zdjecie udalo sie zrobi. Moj tak fikal ze nie udalo sie portretu zrobic Jest prześliczny

Stary 2018-06-06, 11:43   #3673
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiola_p Pokaż wiadomość
ja ide w poniedzialek albo we wtorek troche sie obawiam nie tego slodkiego a samego braku jedzenia, niestety rano aby nie bylo mi niedobrze musze cos zjesc
Wlasnie tez sie tego boje bo rano u mnie roznie bywa i co jesli to zwroce no porazka jakas a ide robic w przyszlym tyg . Kupilam cytrynowa ale lepiej zadzwonie i zapytam skoro raz mozna a raz nie
Stary 2018-06-06, 11:44   #3674
zielona hortensja
Rozeznanie

W sumie to ja nawet nie wiem czy mi za to specjalnie policzyli, ja nie mowilam ze chce, no ale w sumie fotka wyszla ladna wiec fajnie Moja rodzina twierdzi, ze podobny do mojego meza, on mowi ze do mnie :p

A i tak wybulilam 200€ za to polowkowe. Troche mi powinni zwrocic, ale nie wiem jeszcze ile.
Stary 2018-06-06, 11:45   #3675
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie to ja nawet nie wiem czy mi za to specjalnie policzyli, ja nie mowilam ze chce, no ale w sumie fotka wyszla ladna wiec fajnie Moja rodzina twierdzi, ze podobny do mojego meza, on mowi ze do mnie :p

A i tak wybulilam 200€ za to polowkowe. Troche mi powinni zwrocic, ale nie wiem jeszcze ile.

No ja miałam za darmo połówkowe. Za płytę z nagranym całym badaniem zapłaciłam 50 zł no i za zdjęcia 3D miałam tez płacić 50 zł. Ale nie wyszło ..... a 200 zł za zdjęcia to mi się nie chce wydawać.

Wow 200 euro

PEDAGOG

Stary 2018-06-06, 11:46   #3676
amiyaa
Zadomowienie

zielona hortensja, ale super zdjęcie, śliczny kawaler Rzeczywiście waga słuszna

xboo, mnie ten zestaw wyniósł bodajże 110 zł Stwierdziłam że taka butelka z uszkami też się przyda na późniejszy etap Ale tak jak mówisz, są zestawy gdzie zamiast niej jest szczotka do butelek

Ja mam aktualnie rozkminkę na temat wielkości wanienki, pomoże któraś mama? I czy warto kupić taką ze stelażem?
amiyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 11:47   #3677
Apola88
Rozeznanie

Cytat:
W sumie to ja nawet nie wiem czy mi za to specjalnie policzyli, ja nie mowilam ze chce, no ale w sumie fotka wyszla ladna wiec fajnie Moja rodzina twierdzi, ze podobny do mojego meza, on mowi ze do mnie

Mi takie foty 3d daje przy okazji zwyklego usg mój lekarz i w cenie normalnej wizyty.ale nie wiem jak tam u was

Stary 2018-06-06, 11:48   #3678
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:

Super wiesci extra
No tez masz sliczna foteczke mnie moj tez wytarmosil ale tez sie oplacilo fotki mam sliczne
Tak mi sie zawsze wydawalo,ze sie trzeba z brzuszkiem delikatnie ochodzic a tu wychodzi na to ze jednak nie skoro oni tak nam je gniota i to nic zlego [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Edytowane przez Esti10
Czas edycji: 2018-06-06 o 11:49
Stary 2018-06-06, 11:51   #3679
lykki
Zadomowienie

Cytat:
To dzwon na cot albo jedz do zusu.tylko wez to pismo i potwierdzenie nadania listu. A to napewno chodzi o to konkretne zwolnienia a nie jakies wczesniejsze? Sprawdź. Pwwnie w pismie jest za jaki okres

Tak, na pewno za to, tak mam w piśmie. Może pracodawca się pomylił i podał w ZUSie, że dostał 18 maja list, a nie 15 maja? Może tak być? List polecony priorytet, wysłany 14 maja, na stronie napisane, że doręczono 15 maja.

Edytowane przez lykki
Czas edycji: 2018-06-06 o 11:52
Stary 2018-06-06, 11:51   #3680
zielona hortensja
Rozeznanie

Gniota to malo, ona mi tak palcem dziebala po boku Myslalam ze mi dziure zrobi I tez sobie pomyslalam o tym samym, ze my tak chuchamy i dmuchamy, a ta ciaza wcale az taka delikatna nie jest.
Stary 2018-06-06, 11:54   #3681
Apola88
Rozeznanie

Cytat:
Tak, na pewno za to, tak mam w piśmie. Może pracodawca się pomylił i podał w ZUSie, że dostał 18 maja list, a nie 15 maja? Może tak być? List polecony priorytet, wysłany 14 maja.
No to wina pracodawcy. Moze wyjasnij najpierw w pracy czemu tak zus poinformowali.a jak nie to od razu do zusu z tym potwierdzeniem nadania listu.

Stary 2018-06-06, 11:54   #3682
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Ja miałam butelkę TT z tą rurką i była super bo kupiłąm też zwykłą później to się zapowietrzała i jeszcze z Nuk miałam małą na wodę i też super się sprawdziła. Smoczek u nas w sumie nie był używany i też Nuk ale to osobista kwestia bo teraz tyle tego na rynku że głowa boli.

za wizytę i synka

Też mam te skurcze biorę zwykły magnez.

ładne ubranka xxboo fajnie tak od kogoś dostać bezinteresownie. Mnie nikt nie da w poprzedniej ciąży miałam tylko trochę od siostry i to jeszcze wymuszone ehh

Esti my też mieliśmy 8 rocznicę ślubu 29.05, także piątka i najlepszego

Odnośnie badania z glukozą, ja dostanę dopiero na następnej wizycie zlecenie, ale z tego co pamiętam w poprzedniej ciąży wypiłam to bez problemu. Więc chyba nie było takie złe A w ogóle to mnie lekarz mówił że robi się między 24-28 tc więc dziwię się że wy już robicie co niektóre:confus ed:

A ja wczoraj byłam w rossmannie i były ubranka niemowlęce w cenie na do widzenia, i poczyniłam pierwsze zakupy, uwaga Body kopertowe 4,99 dwupak skarpetek 0,99gr pieluszka z ceratką taka pod pupkę 0,99gr no żal było nie brać takie zakupy to sama przyjemność.
O to tez gratuluje spizowej rocznicy i najlepszego wielu takich rocznic
No super ci sie trafilo w tym rosku extra
Stary 2018-06-06, 11:59   #3683
królewna z drewna
Zakorzenienie

Cytat:
A jak znosicie upały? Ja nigdy nie przepadałam za latem, ale teraz to ogień...
W mieszkaniu rolety zasłonięte cały dzień a na zakupy chodzę albo rano albo wieczorem jak już jest w miarę na zewnątrz. Kiedyś poszłam w południe to myślałam, że do domu nie doczłapię no i wskakuję pod prysznic kilka razy dziennie na szczęście wczoraj i dzisiaj temperatury trochę niższe...

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
królewna z drewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 12:00   #3684
magdenka
Zakorzenienie

sporo nas tu majowych żon i nie dziwię się, bo moim zdaniem to jeden z piękniejszych miesięcy

Ja już w domu. Jestem strasznie wyprana psychicznie po szpitalu i tylko bym ciągle leżała. Aż trudno uwierzyć, że trafiłam tam niemal prosto z pracy, bo po "leczeniu" już nie mam tyle energii co jeszcze tydzień temu
Chupacabra, leżałam na Jaczewskiego. Mam do ciebie prośbę. Wyślesz mi proszę na priv swoją listę wyprawkową? Xxboo, ciebie też mogę prosić? Gdzieś mi zginęły te posty, a postanowiłam, że czas się za to zabrać
magdenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 12:00   #3685
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Ja trochę wczoraj siedziałam na necie w związku z tymi butelkami. I teraz sama nie wiem właśnie co i jak bo ponoć TT wchodzi do standardowego podgrzewacza..... tylko trzeba mieć ten ich bo butelki są szersze niż standardowe. I ponoć smoczek do butelki często się zapada bo jest miękki .... inni znów piszą ze jest super ekstra.

Dla mnie temat ciężki bo będę karmić naprzemiennie, piersią i butelka i chce taka żeby dziecku nie było zbyt łatwo żeby chciało potem z piersi pic dalej ;( i tutaj najlepsze opinie ma AVENT NATURAL

Ja tez bede kupowac avent na sto procent nie uzywalam ale kupowalam na prezent dla szwagierki to duzo kiedys o nich czytalam i no ten ksztalt przypominajacy ta piers chyba ma duze znaczenie jesli ktos bedzie karmic od poczatku piersia i butelka .
Ona byla zadowolona bardzo takze swojej corci tez kupie
Stary 2018-06-06, 12:01   #3686
lykki
Zadomowienie

Cytat:
No to wina pracodawcy. Moze wyjasnij najpierw w pracy czemu tak zus poinformowali.a jak nie to od razu do zusu z tym potwierdzeniem nadania listu.

Dzwoniłam, to nie pamiętają, bo to było w połowie maja i to jest dla nich zbyt dawno Przejadę się do ZUS, dzięki!
Stary 2018-06-06, 12:04   #3687
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amiyaa Pokaż wiadomość
zielona hortensja, ale super zdjęcie, śliczny kawaler Rzeczywiście waga słuszna

xboo, mnie ten zestaw wyniósł bodajże 110 zł Stwierdziłam że taka butelka z uszkami też się przyda na późniejszy etap Ale tak jak mówisz, są zestawy gdzie zamiast niej jest szczotka do butelek

Ja mam aktualnie rozkminkę na temat wielkości wanienki, pomoże któraś mama? I czy warto kupić taką ze stelażem?

Ja kupiłam zwykła w ikei za 20 zł stelaża nie kupuje bo będę wanienkę kładła na stoliku w salonie

PEDAGOG

Stary 2018-06-06, 12:06   #3688
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdenka Pokaż wiadomość
sporo nas tu majowych żon i nie dziwię się, bo moim zdaniem to jeden z piękniejszych miesięcy

Ja już w domu. Jestem strasznie wyprana psychicznie po szpitalu i tylko bym ciągle leżała. Aż trudno uwierzyć, że trafiłam tam niemal prosto z pracy, bo po "leczeniu" już nie mam tyle energii co jeszcze tydzień temu
Chupacabra, leżałam na Jaczewskiego. Mam do ciebie prośbę. Wyślesz mi proszę na priv swoją listę wyprawkową? Xxboo, ciebie też mogę prosić? Gdzieś mi zginęły te posty, a postanowiłam, że czas się za to zabrać

Magdenka ja nie umiem załączyć zdjęć na PW z telefonu wiec dodam tutaj, wersje wydrukowana już IMG_2701.jpgZałącznik 1Załącznik 1Załącznik 1Załącznik 1

PEDAGOG

Stary 2018-06-06, 12:11   #3689
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
Magdenka ja nie umiem załączyć zdjęć na PW z telefonu wiec dodam tutaj, wersje wydrukowana już Załącznik 7558876Załącznik 1Załącznik 1Załącznik 1Załącznik 1
Dziękuję! jedna strona się ładnie dodała, a w reszcie załączników otwiera mi się jakiś skan z gazety
magdenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 12:23   #3690
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Mila 23 figurka super. Pewnie tak juz zostanie. A w ogóle wczoraj w dzien dobry tvn bylo o tyciu w ciąży i wielkości brzuszków. No i oczywiscie to indywidualna kwestia i u niektorych kobiet nawet do konca moze byc brzuszka nie widac i wielkosc brzucha nie ma zwiazku z wielkością dzidziusia zazwyczaj, w kolejnych ciążach czesto brzuch jest wiekszy niz w pierwszej ale to tez nie reguła. A co do tycia, jesli jestesmy zdrowe i mamy prawidlowe BMI przed ciąża to tylko od nas zalezy ile przytyjemy czyli od tego co jemy. Takze jak pojemy tak bedziemy mialy ( wiadomo poza sytuacjami chorobowymi, wielowodzie itp)

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Xxboo ja biore chelamag b6 2x dziennie. Podobno lepiej sie wchlania niz zwykly tlenek wedlug mojej gin. Mowila ze albo chelat albo cytynian magnezu. I warto brac bo rozluźnia mieśnie przeciwskurczowo dziala no i dzidzia z nas wyciaga ten magnez stad skurcze

Tez to ogladalam i mialam wlasnie pisac wczoraj ale mi wylecialo z glowy jak uslyszalam ze nawet i kolo 30 tyg dopiero moze wysadzic beben to juz teraz sie tym nie przemuje

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Witamy kolejna pazdzierniowa mame
I gratki za syncia

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez magdenka Pokaż wiadomość

Super,ze juz cie wypuscili wreszcie w domku ulga co nie ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości