Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-06, 12:24   #3691
mwmwm91
Raczkowanie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
dzieki
kopertowe to są np takie? http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0592009002.html i na jesien najlepiej pewnie dlugi rekaw?

O, właśnie takie Chociaż z tego co rozumiem to potrzebne jest tylko kilka szt. na początek a potem jak dochodzisz do wprawy to można spokojnie te zwykłe. Na jesień długi rękaw, albo krótki + kaftanik na to, na moją logikę

Cytat:
Napisane przez enami Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, chętnie do was dołączę termin z USG mam na 18.10 sama jestem z 19, więc być może będę miała najpiękniejszy prezent urodzinowy
Od tygodnia wiem, że będę miała synka, mały do tej pory skutecznie się zasłaniał. W poniedziałek byłam na USG 3d i tam z kolei pokazał, że jest chłopcem, ale buźkę zakrył rączkami
Jedyne co mnie martwi, to fakt, że nie widać u mnie brzucha, wyglądam jakbym przytyła, natomiast jeśli ktoś mnie nie zna na pewno nie powiedziałby, że za mną połowa ciąży.
Mam nadzieję, że doczekam się brzuszka, a póki co cieszę się tym, że czuję jak mały się rusza
Witamy!
Upały dla mnie są straszne, kilka dni pod rząd 30st na zewnątrz, w domu mam 26 i ledwo dyszę. Ale od wczoraj ochłodzenie W nocy tak przymroziło, że się w sypialni nagle z 25st zrobiło 20 I w końcu mam czym oddychać A byłam ze zmarzluchów przed ciążą

Cytat:
Napisane przez zielona hortensja Pokaż wiadomość
Waga troche ponad 500g, to jest tak troszke powyzej sredniej. Ale ciekawi mnie caly czas jak to mozliwe ze stopa 4 cm Pol kg dziecka i 4 cm stopy? To jakie on bedzie mial te kajaki jak sie bedzie rodzil
Może to tak jak podczas dojrzewania - kończyny rosną z różną szybkością, niekoniecznie tak jak ciało I pod koniec ciąży się to wyrówna, bo np. nie urosną mu już wcale do końca

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
Gratulacje ❤️ i zazdroszczę ślicznej fotki 3D ;( ja nie mam a u mojego lekarza 200 zł wiec sobie podaruje ...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja też musiałabym dopłacić za 3D, więc też sobie odpuszczę. Ale szczerze mówiąc nawet nie odczuwam potrzeby robienia 3D, od początku ciąży mam 2D, nauczyłam się już pewne rzeczy rozpoznawać i nawet mi się bardziej podoba 2D ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia.

Cytat:
Napisane przez amiyaa Pokaż wiadomość
Ja mam aktualnie rozkminkę na temat wielkości wanienki, pomoże któraś mama? I czy warto kupić taką ze stelażem?
Zacytuję moją siostrę: jak dziecko jest malutkie i nie siedzi, to wygodniej jest ze stelażem, a później, jak siedzi, to bezpieczniej jest bez stelaża Ja dostałam od niej zestaw przewijak z wanienką, ale on jest taki malusi - to taki stojący z kółkami, więc można sobie jeździć nim z pokoju do łazienki co jest wygodne, ale wanienka jest, wiadomo, rozmiaru przewijaka. Właściwie to jest, powiedziałabym, rozmiaru mojej umywalki (ale umywalkę mam z tych większych) I podobno taki rozmiar to starcza na ok. 1,5 mies, a jak dziecko się urodzi duże to nawet krócej. Siostra używała właśnie 1,5 mies, potem kupiła wanienkę (sporą) ze stelażem i używała stelaża do pół roku, potem zdjęła stelaż i samą wanienkę stawiała w pokoju. Teraz mała ma 14msc i robi przy kąpieli takie chlap chlap chlap, że trzeba kąpać w łazience, a że łazienke mają małą to kupili małą wanienkę (z Ikei), stawiają ją w brodziku prysznica, zamykają drzwi od prysznica i dziecko sobie chlapie do woli
Z tego co mówiła mi siostra wyszło, że ważne jest, żeby dziecko dopóki nie siedzi się mieściło na długość do wanienki, dlatego oni nie kupili od razu tej z Ikei.

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Tak mi sie zawsze wydawalo,ze sie trzeba z brzuszkiem delikatnie ochodzic a tu wychodzi na to ze jednak nie skoro oni tak nam je gniota i to nic zlego [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------
Właśnie, powiem Ci, że jak byłam u położnej i sprawdzała tętno małego, to jak się położyłam i odkryłam brzuch to się złapałam i lekko nacisnęłam, żeby wyczuć gdzie on jest. A położna od razu do mnie, że nie wolno, że można brzucha dotykać tylko z naciskiem takim jak przy głaskaniu... Zdziwiło mnie to, bo lekarz przy USG dużo mocniej wciska ten brzuch.

Wyczytałam przed chwilą, że jest coś takiego jak malowanie obrazu po numerach i nie trzeba mieć żadnych zdolności a wychodzą cuda Zamówiłam sobie właśnie zestaw i namaluję obraz do pokoju dziecka
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 12:28   #3692
Esti10
Zakorzenienie

Dziewczyny a wy planujecie robic 3 polowkowe ? Jesli do tej pory dwa pierwsze byly bez zarzutu i wszystko ok z dzidzia?
Bo troche kolezanek nie robilo bo niby po co wiec sama nie wiem ?

Wogole jak bylyscie na 2 polowkowych to dostalyscie jakies gratisy w takiej siateczce? Bo mnie dali i tam tez rozne ulotki byly a w jednej opisane wyprawki co do szpitala dla dziecka dla matki ,co do domu itd takze fajnie przyda mi sie
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 12:33   #3693
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
enami, hejka

Agateczka, ja miałam czas do 13.06 zrobić glukoze bo wtedy mam wizytę u gin, a że zaczynam teraz w piątek 24tc to stwierdziłam, że kilka dni nie ma różnicy a będę już miała z głowy

xboo, ja właśnie mam butelki Avent Natural, mają bardzo dobre opinie i właśnie podobno nie zaburzają karmienia piersią Taki zestawik kupiłam i już będzie na parę miesięcy.
Właśnie dzisiaj zaznaczyłam zestaw ze szczotką z tej samej serii czytałam sporo pozytywnych opinii na różnych portalach a czy dziec polubi okaże się później
Cytat:
Słyszę to od każdego, pozostało mi tylko czekać najważniejsze, że póki co jest wszystko dobrze
A jak znosicie upały? Ja nigdy nie przepadałam za latem, ale teraz to ogień...
Dopóki siedzę w chłodnym pomieszczeniu jest znośnie ale nigdy nie byłam zwolenniczką upałów ogólnie ciężej się oddycha i pocę się zdecydowanie więcej gdy już przebywam na dworze ale to na razie jedyne objawy cały czas się ludzie że skoro lato tak szybko wystartowało z takimi temperaturami to może chociaż sierpień będzie chłodniejszy i łaskawszy dla nas w tym 3 trym

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Dziewczyny a wy planujecie robic 3 polowkowe ? Jesli do tej pory dwa pierwsze byly bez zarzutu i wszystko ok z dzidzia?

Wogole jak bylyscie na 2 polowkowych to dostalyscie jakies gratisy w takiej siateczce? Bo mnie dali i tam tez rozne ulotki byly a w jednej opisane wyprawki co do szpitala dla dziecka dla matki ,co do domu itd takze fajnie przyda mi sie
Mi nic nie dali ale oczywiście zachęcali żeby iść na trzecie badanie do nich. Ale chyba sobie z mężem odpuścimy oczywiście jeśli wszystko będzie nadal dobrze do rozwiązania tyle że my byliśmy na poprzednich dwóch prywatnie, a że badania trochę kosztują to chyba to trzecie już sobie odpuścimy

Edytowane przez izaa29
Czas edycji: 2018-06-06 o 12:35
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 12:35   #3694
lianeska
Zakorzenienie

mwmwm91 dzieki
-

Esti10 ja robię 3 prenatalne, ale u mnie musi byc. Natomiast moja siostra nie robila i znajome też, wiec roznie z tym

ℒℴѵℯ ..
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 12:37   #3695
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdenka Pokaż wiadomość
Dziękuję! jedna strona się ładnie dodała, a w reszcie załączników otwiera mi się jakiś skan z gazety

Spróbujemy jeszcze raz ;D IMG_2701.jpg
IMG_2961.jpgIMG_2960.jpgIMG_2959.jpgIMG_2958.jpg

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 12:45   #3696
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
dzieki
kopertowe to są np takie? http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0592009002.html i na jesien najlepiej pewnie dlugi rekaw?

Tak ale wystarczy kilka sztuk. Tylko po to żeby dojść do wprawy lepiej z długim rękawem

Cytat:
Dziewczyny, witam sie po wczorajszym polowkowym. Bylam z mezem, oboje bylismy mega zestresowani, ale na szczescie wszystko jest jak najbardziej ok. Pomiary w normie, wod wystarczajaco, szyjka dluga, lozysko wysoko. Chlopiec potwierdzony Waga troche ponad 500g, to jest tak troszke powyzej sredniej. Ale ciekawi mnie caly czas jak to mozliwe ze stopa 4 cm Pol kg dziecka i 4 cm stopy? To jakie on bedzie mial te kajaki jak sie bedzie rodzil

Wieczorem w TV ogladalismy program o ciazy i takim jednym rzadkim schorzeniu, ktore wlasnie na polowkowym wychodzi i ktore sie leczy w wielu przypadkach (pluca sie nie rozwijaja). Mowili przy okazji duzo ciekawych rzeczy, np ze smaki zaczyna dziecko czuc od 7 miesiaca i gust kulinarny mamy moze wplynac na jego. Ale ciesze sie, ze ogladalismy to juz po badaniu bo inaczej bym nie dala rady ze stresu.

Macie fotke 3D, niezle mnie wytarmosila zeby ja zrobic, az mi potem niedobrze bylo
śliczności

Cytat:
sporo nas tu majowych żon i nie dziwię się, bo moim zdaniem to jeden z piękniejszych miesięcy

Ja już w domu. Jestem strasznie wyprana psychicznie po szpitalu i tylko bym ciągle leżała. Aż trudno uwierzyć, że trafiłam tam niemal prosto z pracy, bo po "leczeniu" już nie mam tyle energii co jeszcze tydzień temu
Chupacabra, leżałam na Jaczewskiego. Mam do ciebie prośbę. Wyślesz mi proszę na priv swoją listę wyprawkową? Xxboo, ciebie też mogę prosić? Gdzieś mi zginęły te posty, a postanowiłam, że czas się za to zabrać
Komputer mi padł i mam nowy dysk... coś tam odzyskiwali ale niestety listy nie widzę może ktoś zapisał sobie i wrzuci?? Help!!!

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 12:46   #3697
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
Super,ze juz cie wypuscili wreszcie w domku ulga co nie ?
oj tak, ale teraz z kolei jestem przerażona jak to będzie w tym szpitalu przy porodzie

Cytat:
Spróbujemy jeszcze raz ;D
teraz śmiga, dziękuję

Co z tymi ochraniaczami na łóżeczko. Bezpieczne, przydatne?
magdenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 12:47   #3698
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Właśnie dzisiaj zaznaczyłam zestaw ze szczotką z tej samej serii czytałam sporo pozytywnych opinii na różnych portalach a czy dziec polubi okaże się później Dopóki siedzę w chłodnym pomieszczeniu jest znośnie ale nigdy nie byłam zwolenniczką upałów ogólnie ciężej się oddycha i pocę się zdecydowanie więcej gdy już przebywam na dworze ale to na razie jedyne objawy cały czas się ludzie że skoro lato tak szybko wystartowało z takimi temperaturami to może chociaż sierpień będzie chłodniejszy i łaskawszy dla nas w tym 3 trym

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Mi nic nie dali ale oczywiście zachęcali żeby iść na trzecie badanie do nich. Ale chyba sobie z mężem odpuścimy oczywiście jeśli wszystko będzie nadal dobrze do rozwiązania tyle że my byliśmy na poprzednich dwóch prywatnie, a że badania trochę kosztują to chyba to trzecie już sobie odpuścimy

Czyli widac co klinika to inaczej z tymi gadzetami .
My tez prywatnie i dlatego tez sie zastanawiam maz od razu po tamtych mowil a czemu masz nie isc itd ? Wiec mnie zdziwil
No ale zobaczymy jeszcze troche czasu jest dzis zaczelam wlasnie 23 tydz sie mi info pokazalo z aplikacji
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 12:48   #3699
xxboo
Zakorzenienie

Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
oj tak, ale teraz z kolei jestem przerażona jak to będzie w tym szpitalu przy porodzie

teraz śmiga, dziękuję

Ja mam jeden bo moja mama kupiła ale nie zamierzam go na razie montować może później jak już Hania będzie 3m+

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Właśnie dzisiaj zaznaczyłam zestaw ze szczotką z tej samej serii czytałam sporo pozytywnych opinii na różnych portalach a czy dziec polubi okaże się później Dopóki siedzę w chłodnym pomieszczeniu jest znośnie ale nigdy nie byłam zwolenniczką upałów ogólnie ciężej się oddycha i pocę się zdecydowanie więcej gdy już przebywam na dworze ale to na razie jedyne objawy cały czas się ludzie że skoro lato tak szybko wystartowało z takimi temperaturami to może chociaż sierpień będzie chłodniejszy i łaskawszy dla nas w tym 3 trym

Mnie tez zachęcali żeby iść na trzecie prenatalne ze niby ważne itd 220 zł kosztuje wiec to w sumie nie fortuna ale jeszcze się nie umawiałam.

PEDAGOG

Stary 2018-06-06, 12:55   #3700
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:

Ja dla synka dopiero teraz kupiłam, bo wędruje po łóżeczku. Na szkoleniu " Bezpieczny maluch" ratownik medyczny mówił że ochraniacze, maskotki, itp. w łóżeczku malucha który się obraca ale jeszcze nie ma kontroli nad ciałkiem jest niebezpieczne. Może prowadzić do uduszenia.

Znalazłam posta z wyprawką!!! wyszukałam po "biała czekolada"

Ogarnęłam listę wyprawkową. U mnie trochę inny podział.

Szpital

Poród:
dokumenty
koszula
klapki
ciemny mały ręcznik pod prysznic
podkład (podpaska duża) * 2
ręcznik papierowy
pomadka bezbarwna
gumka do włosów
woda termalna/mgiełka
biała czekolada
jedzenie dla M
woda

zestaw startowy dla dziecka – pampers, ciuszki kangurowane przez tatę, rożek/otulacz, czapeczka
nakładki na sutki

Oddział noworodkowy
Mama
Koszula do karmienia *2
Ręczniki ciemne średni i mały pod prysznic
Podkłady na łóżko *3
Podkłady poporodowe
Szorty z siateczki
Biustonosz do karmienia *2
Wkładki laktacyjne
Laktator
Maść na sutki /lanolina
Cienki szlafrok
Przybory toaletowe /kosmetyki
Kubek, sztućce
Papier toaletowy, ręcznik papierowy
Herbata na laktacje /kilka sztuk
Tantum Rosa, psikacz do kwiatów
Czopek glicerynowy
Ładowarka
Jedzenie!
Woda
Drobne

Dziecko
Mała paczka pieluch
Chusteczki
Alantan zielony
Pieluchy tetrowe *4
Zestawy ubrań *3
Skarpetki zamiast niedrapek

Set startowy dla mamy pod prysznic: koszula, 1 majtki, podkład, biustonosz, żel pod prysznic, tantum rosa – w worku żeby szybko wyjąć i nie szukać.

Dom

Pielęgnacja i higiena

żel do kąpieli do ciała i włosów Hipp
balsam do ciała
sól fizjologiczna
alantan do pupy zielony
alantan dermoline niebieski do twarzy
krem na wiatr nivea
patyczki do uszu ze stoperami
gaziki jałowe do przemywania oczu i pępka
Gaziki nie jałowe do przemywania pupy
chusteczki nawilżone na wyjścia
Pampersy
Pieluchy tetrowe *10/15
Pieluchy flanelowe *5
szczotka do włosów i grzebyk
Podkłady na przewijak
Nożyczki/obcinaczki
Spirytus lub płatki ze spirytusem
Gruszka
Aspirator do nosa
ręczniki z kapturkiem *2
wanienka
stelaż
Proszek i płyn do prania

Apteczne
Espumisan (na gazy)
Delicol (pomaga w trawieniu)
Bio-gaja (probiotyk)
wit.D 400j
czopki lub syrop przeciwgorączkowy
woda morska do nosa
octanisept
Dobrze też mieć kompres ciepło zimno lub z pestek wiśni do przyłożenia na brzuszek

Miejsce do spania
łożeczko
materac lateksowy
ochraniacz na materac *2
prześcieradło *2
Przewijak
Lampka nocna z ciepłym przygaszonym światłem
rolety zaciemniające

Otulacz
Kocyk cienki /pielucha bambusowa
Kocyk grubszy
rożek
śpiworek do spania

Transport
wózek
fotelik
chusta
torba

Ciuchy
Śpiworek cienki na jesień
śpiworek zimowy
czapka
3-5 kompletów 56
5-7 kompletów 62
5-7 kompletów 68
cienka bluzeczka z dł rękawem *2

komplet: body z krótkim + pajac / body z długim + śpiochy/półśpiochy/spodenki i skarpety

cienka czapeczka
skarpetki cienkie *3
skarpetki grube *2

Awaryjnie
smoczek
butelka

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2018-06-06, 13:08   #3701
Pepsi_90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez królewna z drewna Pokaż wiadomość
ja też właśnie nie mam zleconego tego badania a wolałabym już to mieć za sobą 12 czerwca mam wizytę to może wtedy mi zleci
U mnie wizyta 13 czerwca i tez się szykuję, że dostanę skierowanie na glukozę.

Cytat:
Napisane przez Mila 23 Pokaż wiadomość
A to mój brzusio ale trochę w cieniu
Jak pięknie piękne widoki i Ty jak ładnie wyglądasz brzuszek jeszcze malutki

Cytat:
Dziewczyny, witam sie po wczorajszym polowkowym. Bylam z mezem, oboje bylismy mega zestresowani, ale na szczescie wszystko jest jak najbardziej ok. Pomiary w normie, wod wystarczajaco, szyjka dluga, lozysko wysoko. Chlopiec potwierdzony Waga troche ponad 500g, to jest tak troszke powyzej sredniej. Ale ciekawi mnie caly czas jak to mozliwe ze stopa 4 cm Pol kg dziecka i 4 cm stopy? To jakie on bedzie mial te kajaki jak sie bedzie rodzil
Gratuluję synka! Same dobre wiadomości! i jakie piękne zdjęcie!

Cytat:
Ja mam aktualnie rozkminkę na temat wielkości wanienki, pomoże któraś mama? I czy warto kupić taką ze stelażem?
Przy córce nie miałam stelaża i strasznie bolały mnie plecy przy kąpaniu takiego maluszka. Było nam bardzo niewygodnie. Chyba teraz pomyślimy o stelażu.

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
Mi takie foty 3d daje przy okazji zwyklego usg mój lekarz i w cenie normalnej wizyty
Lekarz, u którego prowadziłam pierwszą ciąże tez miał usg 3D na wyposażeniu i nie musiałam dodatkowo płacić. Co wizytę podglądaliśmy córkę

Xxboo piękne ubranka, takie dziewczyńskie. Hania będzie ślicznie wygladała. Zwłaszcza półśpiochy mi się podobają
Pepsi_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 13:11   #3702
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pepsi_90 Pokaż wiadomość
U mnie wizyta 13 czerwca i tez się szykuję, że dostanę skierowanie na glukozę.

Jak pięknie piękne widoki i Ty jak ładnie wyglądasz brzuszek jeszcze malutki

Gratuluję synka! Same dobre wiadomości! i jakie piękne zdjęcie!

Przy córce nie miałam stelaża i strasznie bolały mnie plecy przy kąpaniu takiego maluszka. Było nam bardzo niewygodnie. Chyba teraz pomyślimy o stelażu.

Lekarz, u którego prowadziłam pierwszą ciąże tez miał usg 3D na wyposażeniu i nie musiałam dodatkowo płacić. Co wizytę podglądaliśmy córkę

Xxboo piękne ubranka, takie dziewczyńskie. Hania będzie ślicznie wygladała. Zwłaszcza półśpiochy mi się podobają

Dziękuje ❤️ mam cały wór takich ale już nie chciało mi się zdjęć robić.

A co do wanienki to i tak przecież trzeba stać nad wanienka nawet jak jest stelaż. Nie wygodniej jest położyć wanienkę na ziemi i usiąść przy niej ? Ja zamierzam tak robić albo usiąść na narożniku a wanienkę dać na stolik

PEDAGOG

Stary 2018-06-06, 13:15   #3703
chupacabra88
Zadomowienie

Pochylanie się nad wanienką to tragedia jest. U nas stelaż sprawdził się baaaaaaardzo. Kąpialiśmy w pokoju u małego gdzie farelką na szybko podnosiliśmy temp. pokoju. Używaliśmy długo, bo do czas aż Ant zaczął siadać ok 8msc.

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2018-06-06, 13:26   #3704
Pepsi_90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Pochylanie się nad wanienką to tragedia jest. U nas stelaż sprawdził się baaaaaaardzo. Kąpialiśmy w pokoju u małego gdzie farelką na szybko podnosiliśmy temp. pokoju. Używaliśmy długo, bo do czas aż Ant zaczął siadać ok 8msc.
Dokładnie! Czasami myślałam, że kręgosłup mi strzeli. Takie małe dziecko trzeba przez cały czas trzymać, a ciężko to zrobić, kiedy się siedzi. My kąpaliśmy na łóżku i teraz musimy znaleźć inne rozwiązanie, bo nie wyobrażam sobie tego ponownie.
Stary 2018-06-06, 13:28   #3705
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie! Czasami myślałam, że kręgosłup mi strzeli. Takie małe dziecko trzeba przez cały czas trzymać, a ciężko to zrobić, kiedy się siedzi. My kąpaliśmy na łóżku i teraz musimy znaleźć inne rozwiązanie, bo nie wyobrażam sobie tego ponownie.

Serio ? Kirvze jakoś nie umiem sobie wyobrazić stania nad wanienka podczas mycia. Bo i tak muszę się pochylić nad wanienka a nie stać prosto z wyprostowanymi plecami. Wiec wydaje mi się ze jak się zniżę do niej i usiądę obok to będzie tysiąc razy lepiej. No ale życie zweryfikuje

W każdym razie ja na pewno nie kupuje stelaża,

PEDAGOG

Stary 2018-06-06, 13:32   #3706
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszę to od każdego, pozostało mi tylko czekać najważniejsze, że póki co jest wszystko dobrze
A jak znosicie upały? Ja nigdy nie przepadałam za latem, ale teraz to ogień...
Upały ciężko znoszę, ale nigdy nie byłam ich fanką. Chociaż najgorsza duchota :/

Cytat:

Macie fotke 3D, niezle mnie wytarmosila zeby ja zrobic, az mi potem niedobrze bylo
Piękny synek

Cytat:
Ja miałam najmniejszy rozmiar, bo po ok. pòł roku kąpałam w wannie/brodziku. Teraz mam wanienkę z Ikei bo mi bratowa kupiła
Co do stelaża to nie poradzę, bo my kąpaliśmy z początku na ławie w salonie, bo w łazience tyle miejsca nie mamy. Potem wanienka w brodzik od prysznica.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 13:53   #3707
Pepsi_90
Raczkowanie

Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Serio ? Kirvze jakoś nie umiem sobie wyobrazić stania nad wanienka podczas mycia. Bo i tak muszę się pochylić nad wanienka a nie stać prosto z wyprostowanymi plecami. Wiec wydaje mi się ze jak się zniżę do niej i usiądę obok to będzie tysiąc razy lepiej. No ale życie zweryfikuje

W każdym razie ja na pewno nie kupuje stelaża,
Wiesz, bo stelaż to nie jest absolutny must have jeśli chodzi o wyprawkę dla dziecka. My poradziliśmy sobie bez, ale uważam, że jest to jednak większy komfort kąpania. Znajomi, którzy mieli stelaż, zawsze chwalili takie rozwiązanie. Każdemu jednak odpowiada co innego. To wam ma być wygodnie
Stary 2018-06-06, 13:56   #3708
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, bo stelaż to nie jest absolutny must have jeśli chodzi o wyprawkę dla dziecka. My poradziliśmy sobie bez, ale uważam, że jest to jednak większy komfort kąpania. Znajomi, którzy mieli stelaż, zawsze chwalili takie rozwiązanie. Każdemu jednak odpowiada co innego. To wam ma być wygodnie

No najwyżej dokupimy a te stelaże są uniwersalne ? Bo ja mam wanienkę z ikei

PEDAGOG

Stary 2018-06-06, 14:02   #3709
Pepsi_90
Raczkowanie

Cytat:
Zawsze można dokupić, jeśli inne rozwiązanie się nie sprawdzi. Nie wiem jednak jak jest z rozmiarami, czy pasują do każdej wanienki. Może któraś z dziewczyn się orientuje?
Stary 2018-06-06, 14:08   #3710
Heledore
Zakorzenienie

Z tego co wiem wanienka z Ikei ma niestandardowy rozmiar i nie pasuje do niej stojak.

Ja też myślę że będę siadała na podłodze i tak mylą dziecko. Jestem zbyt niezdarna na stojak. Moglabym zachaczyc, kopnąxć i wszystko przewrócić. Często mi się zdarzają takie rzeczy. Ewentualnie na stole sobie położę wanienkę jeśli faktycznie będę mieć problem z plecami. Jednak chciałabym szybko przezucic się na kąpanie w brodziku.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 15:25   #3711
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
Spróbujemy jeszcze raz ;D

Ochraniacz na materac-
ponoc teraz się od tego odchodzi, zwiększa ryzyko SIDS
No i nie ma przewiewu

ℒℴѵℯ ..
Stary 2018-06-06, 15:32   #3712
Heledore
Zakorzenienie

Jakim cudem? Leży pod prześcieradłem przecież.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 15:36   #3713
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość

Chyba się lianesce pomyliło z ochraniaczem na łóżeczko/ szczebelki

PEDAGOG

Stary 2018-06-06, 15:37   #3714
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość

Hehehe wyobraziłam to sobie pomylila z ochraniaczem na łóżeczko

Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2018-06-06, 15:38   #3715
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:

Jak ja przeglądałam wanienki to widziałam różne modele stelaży, może akurat coś dopasujesz. Chociaż niestety, mam takie doświadczenia z rzeczami z Ikei, że one raczej nie pasują do rzeczy spoza Ikei

Cytat:

Ja mam wszystkie 3 USG prenatalne w pakiecie Luxmed (a przynajmniej tak mi się wydaje ), więc zrobię, nic za to nie dopłacam. Jeszcze się nie orientowałam co się przy tym trzecim sprawdza, ale jakbym miała płacić to poszukałabym najpierw informacji i się zastanowiła czy coś z tych rzeczy mnie niepokoi / czy mogłabym jakoś pomóc dziecku wiedząc o jakimś problemie jeszcze przed rozwiązaniem.

Cytat:

teraz śmiga, dziękuję

Ja czytałam, że przy noworodku nie ma to w ogóle sensu, bo maluch i tak leży raczej nieruchomo i nie mógłby sobie obić główki o szczebelki.
Ogólnie wiadomo, trochę to tamuje dopływ powietrza, więc chyba każdy indywidualnie musi ocenić jak to u niego z tym jest... Ja będę mieć wąskie łóżeczko 50x100cm, w dodatku we wnęce między łóżkiem a ścianą więc na pewno nie będę do niego wkładać żadnych dodatkowych elementów. Mam nadzieję, że moje dziecko nie będzie waliło głową o te szczeble
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 15:41   #3716
Apola88
Rozeznanie

A kiedy sie robi te 3 badania prenatalne? Bo ja nic o tym nie slyszalam. W ktorym to tygodniu??

Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 15:48   #3717
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba się lianesce pomyliło z ochraniaczem na łóżeczko/ szczebelki

takmoj blad

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
A kiedy sie robi te 3 badania prenatalne? Bo ja nic o tym nie slyszalam. W ktorym to tygodniu??

chyba 28€ a 32tygodniu

ℒℴѵℯ ..

Edytowane przez lianeska
Czas edycji: 2018-06-06 o 15:50
Stary 2018-06-06, 16:38   #3718
bajka775
Zadomowienie

Patrzcie jaką słodka sukienusie dorwalam w Pepco na wyprzedaży za 9zl IMG_20180606_162830.jpeg

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016
bajka775 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 16:47   #3719
Apola88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bajka775 Pokaż wiadomość
Patrzcie jaką słodka sukienusie dorwalam w Pepco na wyprzedaży za 9zl Załącznik 7559116

Jaka słodka tylko tych falban i tiuli bedzie mi brakowac przy chłopcu śliczna

Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 16:57   #3720
królewna z drewna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka775 Pokaż wiadomość
Patrzcie jaką słodka sukienusie dorwalam w Pepco na wyprzedaży za 9zl Załącznik 7559116

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości