Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-06, 21:44   #3751
wiola_p
Zadomowienie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
Bajka mozesz w krk polecic dentyste?
wypadla mi plomba i umieram

-
dziewczyny ile apapow mozna brac dziennie jak jest mocny bol?
mój lekarz mówił o max 3 dziennie
wiola_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 21:56   #3752
Tenebre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Z tego co wiem wanienka z Ikei ma niestandardowy rozmiar i nie pasuje do niej stojak.

Ja też myślę że będę siadała na podłodze i tak mylą dziecko. Jestem zbyt niezdarna na stojak. Moglabym zachaczyc, kopnąxć i wszystko przewrócić. Często mi się zdarzają takie rzeczy. Ewentualnie na stole sobie położę wanienkę jeśli faktycznie będę mieć problem z plecami. Jednak chciałabym szybko przezucic się na kąpanie w brodziku.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jakbym o sobie czytała. Też bym się bała, że narozrabiam przy tym stelażu. Planujemy właśnie w najbliższym czasie zakup wanienki, nie mamy jeszcze konkretnego pomysłu jakiej, pewnie jakaś najzwyklejsza. Widziałam, że na innych wątkach dziewczyny polecają też te wiaderka tummy tub, ale my chyba jednak wybierzemy wanienkę. Ewentualnie dla maluszka mamy jeszcze w domu taką płytką miskę, w której może będzie bezpieczniej niż w za długiej wannie. No i wanienkę planujemy kłaść na stole w kuchni, ma dobrą wysokość żeby nie trzeba było się mocno schylać i jest stabilny.

Co do ciuszków, to zgadzam się, że dla chłopców też są świetne rzeczy. Jak układałam to wszystko co dostaliśmy od kuzynki, to co chwilę biegałam do TŻ żeby mu pokazać jakieś fajne znalezisko.
Tenebre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 21:57   #3753
bajka775
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiola_p Pokaż wiadomość
mój lekarz mówił o max 3 dziennie
No to widzę że każdy co innego mówi:p ale ja miałam bardzo silne migreny i trafiłam przez to do szpitala więc wtedy mówili mi że w takim krytycznym wypadku można wziąć nawet 2 na raz bo taki silny ból szkodzi też dziecku, więc tu chyba trzeba wtedy wybrać mniejsze zło.

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016
bajka775 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 21:59   #3754
izaa29
Zakorzenienie

A w temacie tego trzeciego prenatalnego. Nam gin sam powiedział, po obejrzeniu wyników tego poprzedniego zbadaniu malucha powiedział że on nie widzi potrzeby robienia tego trzeciego chyba że bardzo będziemy chcieli. Gdyż pomiary które tam będą robione będzie robił na każdej wizycie. Także co lekarz to inna opinia

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 22:29   #3755
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka775 Pokaż wiadomość
Ja chodziłam do dr trzepatowskiej. Ona jest od dzieci i jest przekochana tylko kiedyś przyjmowała na NFZ a teraz tylko prywatnie.
Mi lekarz powiedział że jeden Apap co 6h.

dzieki
http://stomatologtrzepatowska.pl/pl/o_mnie/ ta?

ℒℴѵℯ ..
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 22:56   #3756
bajka775
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
Tak ta

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016
bajka775 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 23:04   #3757
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość

Meldujemy się po wizycie junior ruszał się dziś jak szalony w sumie od po południa się wierci. Wszystko ok szyjka długa zamknięta na cztery spusty także oby tak dalej martwiłam się o ta nerkę ale lekarz mówi że w moim przypadku to najszybciej ucisk, sprawdził nerki jedynie wyszły mi nieliczne moczany w moczu to kazał zwrocic uwagę na dietę i wyeliminować produkty ktore mogą powodować powstawanie kamieni. Wczoraj też niewiele pilam. Gdyby jednak bol zaczął się nasilać i pojawiać nie tylko po dłuższym lezeniu na tej stronie a np przy oddawaniu moczu to mam dzwonić i będziemy działać. Zdjęć z wizyty już brak za bardzo ruchliwe to dziecię było tyle co sobie jedynie poogladalismy

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
za wizytę i oby z nerkami obyło się bez interwencji

Co do badań, to ja mam wszystko tylko u mojego lekarza i to trzecie ważne usg na pewno też zrobi jak trzeba. Zresztą na kolejnej wizycie będę miała powtòrkę z połòwkowego
---------------
Còra mi się rozchorowała i od poniedziałku w domu została :/ w dzień luz, ale nocka to dramat
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-06, 23:43   #3758
Suqub
Zakorzenienie

Ja robie 3 prenatalne ze względu na to, że mój dziec miał podwyższone NT i chodzi o wady i choroby serca. Na razie wszystko jest prawidłowo.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 07:47   #3759
enami
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wy planujecie robic 3 polowkowe ? Jesli do tej pory dwa pierwsze byly bez zarzutu i wszystko ok z dzidzia?
Bo troche kolezanek nie robilo bo niby po co wiec sama nie wiem ?
U mnie lekarz sprawdza wymiary na każdej wizycie, muszę z nim pogadać jeszcze. W poniedziałek byłam na 3D, to inny doktor zachęcał mnie żebym przyszła w 3 trymestrze, żeby sprawdzić, na szczęście na wizytę u niego nie musiałam czekać długo, więc decyzję podejmę za jakiś czas.

xxboo- super, również mi sie przyda lista

Cytat:
Napisane przez zielona hortensja Pokaż wiadomość
Dziewczyny, witam sie po wczorajszym polowkowym. Bylam z mezem, oboje bylismy mega zestresowani, ale na szczescie wszystko jest jak najbardziej ok. Pomiary w normie, wod wystarczajaco, szyjka dluga, lozysko wysoko. Chlopiec potwierdzony Waga troche ponad 500g, to jest tak troszke powyzej sredniej. Ale ciekawi mnie caly czas jak to mozliwe ze stopa 4 cm Pol kg dziecka i 4 cm stopy? To jakie on bedzie mial te kajaki jak sie bedzie rodzil

Macie fotke 3D, niezle mnie wytarmosila zeby ja zrobic, az mi potem niedobrze bylo
Ojeju również będę miała synka Gratulacje

Cytat:
Napisane przez bajka775 Pokaż wiadomość
Patrzcie jaką słodka sukienusie dorwalam w Pepco na wyprzedaży za 9zl Załącznik 7559116

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Prześliczna Tego będzie mi brakowało, pięknych sukieneczek i czesania

Cytat:
Napisane przez królewna z drewna Pokaż wiadomość
Tak sobie myślę, że to dobrze, że będziemy mieli z TŻ syna, bo czuję, że córka chodziłaby wystrojona jak choinka
Haha to samo u mnie

Dziewczyny, a wy miałyście dobre przeczucie co do tego czy będziecie mieć synka, czy córeczkę? Mi lekarz powiedział, że większość kobiet dobrze czuje, bo 9/10, byłam tą 10, bo ciągle myślałam, że będę miała córkę długo się nie chciał pokazać, a to zacisnął nóżki, a to obrócił się dupka, a tydzień temu jak lekarz powiedział mi, że to będzie chłopiec, to byłam w szoku w poniedziałek byłam na USG 3d i tak lekarz potwierdził 100% chłopaka, zdjęcie mam, ale słabej jakości. Mały od początku miał na buźce rączki, a im bardziej lekarz się starał, to tym bardziej misiu robił po złości IMG_20180607_074644.jpeg

"Zrób sobie przysługę i naucz się odchodzić. Ponieważ prawdą jest, że na każdą osobę, która Cię nie docenia, przypada jeszcze więcej ludzi, którzy tylko czekają, by Cię pokochać, tylko lepiej.

enami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 07:58   #3760
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enami Pokaż wiadomość
U mnie lekarz sprawdza wymiary na każdej wizycie, muszę z nim pogadać jeszcze. W poniedziałek byłam na 3D, to inny doktor zachęcał mnie żebym przyszła w 3 trymestrze, żeby sprawdzić, na szczęście na wizytę u niego nie musiałam czekać długo, więc decyzję podejmę za jakiś czas.

Haha to samo u mnie

Dziewczyny, a wy miałyście dobre przeczucie co do tego czy będziecie mieć synka, czy córeczkę? Mi lekarz powiedział, że większość kobiet dobrze czuje, bo 9/10, byłam tą 10, bo ciągle myślałam, że będę miała córkę długo się nie chciał pokazać, a to zacisnął nóżki, a to obrócił się dupka, a tydzień temu jak lekarz powiedział mi, że to będzie chłopiec, to byłam w szoku w poniedziałek byłam na USG 3d i tak lekarz potwierdził 100% chłopaka, zdjęcie mam, ale słabej jakości. Mały od początku miał na buźce rączki, a im bardziej lekarz się starał, to tym bardziej misiu robił po złości Załącznik 7559821
W obu ciazach źle obstawialam

Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 08:05   #3761
lianeska
Zakorzenienie

obstawialam chlopaka(chociaz od zawsze marzyłam o córze)
dlugo nie wiedzielismy kto sie kryje. Na prenatalnych wyszlo,że jednak dziewczynka..
ale dalej czuje,ze chlopak zobaczymy co bedzie w lipcu

ℒℴѵℯ ..
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 08:36   #3762
królewna z drewna
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a wy miałyście dobre przeczucie co do tego czy będziecie mieć synka, czy córeczkę? Mi lekarz powiedział, że większość kobiet dobrze czuje, bo 9/10, byłam tą 10, bo ciągle myślałam, że będę miała córkę długo się nie chciał pokazać, a to zacisnął nóżki, a to obrócił się dupka, a tydzień temu jak lekarz powiedział mi, że to będzie chłopiec, to byłam w szoku w poniedziałek byłam na USG 3d i tak lekarz potwierdził 100% chłopaka, zdjęcie mam, ale słabej jakości. Mały od początku miał na buźce rączki, a im bardziej lekarz się starał, to tym bardziej misiu robił po złości Załącznik 7559821
Mi dwa razy się śniło jakoś na początku ciąży, że będzie córka i chyba przez to mega nastawiłam się na dziewczynkę na pierwszym prenatalnym jak lekarka powiedziała, że będzie chłopiec to nie wierzyłam chyba nigdy mnie tak przeczucie nie zawiodło

Stary 2018-06-07, 08:40   #3763
wiola_p
Zadomowienie

Cytat:

Haha to samo u mnie

ja przeczuwałam chłopaka i potwierdziło się
wiola_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 08:44   #3764
Pepsi_90
Raczkowanie

W pierwszej ciąży obstawiałam dziewczynkę i jest córka. Tylko nie wiem, czy faktycznie tak czułam czy po prostu bardzo chciałam, żeby to była dziewczynka. Teraz będzie chłopiec i przeczucie również tak mi podpowiadało.
Pepsi_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 08:45   #3765
So_close
Jedi

W temacie wanienki- ja kupuje ta malutka shnuggle i mam zamiar stawiać ja na komodzie z przewijakiem

Dziewczyny byłam wczoraj na tych warsztatach Bezpieczny Maluch. Jak macie możliwość to idźcie, bo nawet jak dla Was nie będzie to nic nowego, to dla faceta pewnie już tak Dla mnie w sumie tylko pierwsza pomoc była przydatna, pozostale rzeczy jednak tak wspomniane po łebkach. Ale TŻ chyba wreszcie ogarnął że tyyyle rzeczy musi się jeszcze dowiedzieć

Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka
So_close jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 08:50   #3766
xxboo
Zakorzenienie

Ja zawsze jak wyobrażałam sobie siebie w ciąży to myślałam ze będę w ciąży z synkiem. Ale jak już zaszłam to po jakimś czasie wiedziałam ze to dziewczynka no i potwierdziło się

Dziewczyny ale mi pies pobudkę o 7 zrobił ;P zgryzl mi róg dywanu cały. Potem zwymiotował w przedpokoju. Na narozniku na dwa koce, wiec już jestem po puszczeniu prania i po ręcznym czyszczeniu narożnika .....

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 09:13   #3767
magdenka
Zakorzenienie

ja od początku myślałam o swoim dziecku jako chłopaku, a potem trochę na przekór mówiłam, że będzie dziewczyna, bo wszyscy czuli chłopaka. No i jest chłopak

właśnie kupiłam pakę ciuszków na olx https://www.olx.pl/oferta/wyprawka-d...8-IDuJrFB.html
Trochę dokupię nowych, trochę cieplejszych i na początek chyba będzie?
magdenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 09:19   #3768
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdenka Pokaż wiadomość
ja od początku myślałam o swoim dziecku jako chłopaku, a potem trochę na przekór mówiłam, że będzie dziewczyna, bo wszyscy czuli chłopaka. No i jest chłopak

właśnie kupiłam pakę ciuszków na olx https://www.olx.pl/oferta/wyprawka-d...8-IDuJrFB.html

Bardzo ładne ubranka !!!!!
Widzę polspiochy z H&M mam takie same, chyba z 7 sztuk ;D ja jak wreszcie kupię komodę to uporządkuje ten bajzel

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PEDAGOG

Stary 2018-06-07, 09:36   #3769
magdenka
Zakorzenienie

xxboo, wiem, że ty też jesteś fanką bardziej stonowanych kolorów. Ale przy dziewczynce i tak na pewno będziesz miała różoooowoooo
Kuzynka mi podpowiedziała, żeby szukać takich paczek na olx, bo ona już zdążyła oddać te pierwsze ubranka zanim się dowiedziała o mojej ciąży. Jak się trafi taka fajna paczka to się opłaca.

Dzisiaj mam wizytę u urologa, ciekawe co będzie dalej z moją nerką
Stary 2018-06-07, 09:42   #3770
enami
Zakorzenienie

Mój pierwszy sen o dziecku, to było właśnie USG i tam śniło mi się, że lekarz mówił, że to będzie syn, potem znowu syn i 2 razy, że córka i tak się nastawiłam, że nawet nie myślałam o imieniu dla chłopca, a tu taka niespodzianka
Cytat:

Przepiękne sama poluje na olx i mam nadzieję, że znajdę też tak piękne

"Zrób sobie przysługę i naucz się odchodzić. Ponieważ prawdą jest, że na każdą osobę, która Cię nie docenia, przypada jeszcze więcej ludzi, którzy tylko czekają, by Cię pokochać, tylko lepiej.

enami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 09:47   #3771
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
xxboo, wiem, że ty też jesteś fanką bardziej stonowanych kolorów. Ale przy dziewczynce i tak na pewno będziesz miała różoooowoooo
Kuzynka mi podpowiedziała, żeby szukać takich paczek na olx, bo ona już zdążyła oddać te pierwsze ubranka zanim się dowiedziała o mojej ciąży. Jak się trafi taka fajna paczka to się opłaca.

Dzisiaj mam wizytę u urologa, ciekawe co będzie dalej z moją nerką

Kochana ja już mam polowe ciuszków różowych. Pokazywałam tutaj bodajże wczoraj, mam pełno kokardek, kwiatuszków moja mama się śmieje ze będę miała mała laleczkę IMG_2955.jpg

PEDAGOG

Stary 2018-06-07, 10:00   #3772
magdenka
Zakorzenienie

xxboo, widziałam, ale moim zdaniem te ubranka i tak są stonowane jak na róż takie słodkie, dziewczęce, ale nie intensywnie kolorowe

enami, poluj to na pewno coś znajdziesz, ja te kupiłam praktycznie od ręki, długo nie szukałam. Widziałam jeszcze kilka fajnych paczek, ale w tej przekonało mnie to, że wszystko jest zapinane i nie trzeba wkładać przez głowę
Stary 2018-06-07, 10:01   #3773
Jasiel
Raczkowanie

Cytat:

Ja mówię do brzucha po nazwisku żeby nie nastawiać się na płeć. I ciągle mnie irytuje fakt, że jej nie znam. Od dnia zależy na co mam przeczucie.

A jak nadrobiłam wasz temat o fryzjerach, to doszlam do wniosku że największa oszczędność to przeprosić się ze swoim naturalnym kolorem włosów...

Mam jeszcze pytanko: czy sprawdziła się u was płeć wnioskowana po brzuchu? Jedna koleżanka ciągle mnie męczy, ze mam się nie martwić, bo to na pewno dziewczyna Czy naprawdę brzuszki się różnią w zależności co siedzi w środku?? Pytam, bo głupieję.
Stary 2018-06-07, 10:09   #3774
lykki
Zadomowienie

Dziewczyny ja ciągle nie wiem czy na 100% chłopak, cały czas czekam na potwierdzenie i wkurza mnie to nie wiem czy mówić Bartosz czy Łucja dziś mam zwykłą wizytę, a jutro mam polowkowe i mam nadzieję, że w końcu się dowiem zawsze wyobrażałam sobie, że będę mieć córkę, od początku ciąży jednak mam przeczucie na chłopaka, na którymś usg coś tam było widać i chyba chłopak, ale nie na pewno mąż zamawiał syna, ja bym chciała księżniczkę, ale najważniejsze, żeby zdrowe bylo!

lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 10:10   #3775
królewna z drewna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jasiel Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanko: czy sprawdziła się u was płeć wnioskowana po brzuchu? Jedna koleżanka ciągle mnie męczy, ze mam się nie martwić, bo to na pewno dziewczyna Czy naprawdę brzuszki się różnią w zależności co siedzi w środku?? Pytam, bo głupieję.
Koleżanka jest w ciąży z dziewczynką i ma duży brzuch, w 19 tygodniu wyglądała na 6 miesiąc a ja mam znowu mały i zaczął być bardziej widoczny dopiero niedawno więc chyba coś w tym jest

Stary 2018-06-07, 10:10   #3776
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
xxboo, widziałam, ale moim zdaniem te ubranka i tak są stonowane jak na róż takie słodkie, dziewczęce, ale nie intensywnie kolorowe

enami, poluj to na pewno coś znajdziesz, ja te kupiłam praktycznie od ręki, długo nie szukałam. Widziałam jeszcze kilka fajnych paczek, ale w tej przekonało mnie to, że wszystko jest zapinane i nie trzeba wkładać przez głowę

Zobaczymy jak księżniczka sobie sama zacznie ubrania wybierać czy będzie pink glitter czy anty glitter hehehehe ;D

PEDAGOG

Stary 2018-06-07, 10:14   #3777
królewna z drewna
Zakorzenienie

Ostatnio był temat upałów. Patrzę na prognozę pogody i podobno od jutra wracają...

Stary 2018-06-07, 10:18   #3778
lykki
Zadomowienie

No niestety znowu mają być upały...

Dziewczyny napiszę Wam co w ZUSie zalatwilam - pojechalam, babeczka popatrzyła, mówi, ze nie wiadomo co ja tam wysylalam tym listem ale kazała napisac odwolanie, bo chyba pracodawca musiał podac zła date kiedy otrzymał zwolnienie, będą sprawdzać po stemplu odbioru listu. Mam czekać

lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-07, 10:30   #3779
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
No niestety znowu mają być upały...

Dziewczyny napiszę Wam co w ZUSie zalatwilam - pojechalam, babeczka popatrzyła, mówi, ze nie wiadomo co ja tam wysylalam tym listem ale kazała napisac odwolanie, bo chyba pracodawca musiał podac zła date kiedy otrzymał zwolnienie, będą sprawdzać po stemplu odbioru listu. Mam czekać

Jezus Maria ale właśnie mi przypomniałaś ze muszę zwolnienie zanieść do pracy, na smierć zapomniałam

PEDAGOG

Stary 2018-06-07, 10:35   #3780
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
Zobaczymy jak księżniczka sobie sama zacznie ubrania wybierać czy będzie pink glitter czy anty glitter hehehehe ;D
to chyba każdy rodzic musi przejść

Moje zwolnienie ze szpitala poszło elektronicznie, super wygoda
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości