|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
|
|
|
|
#3752 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Planujemy właśnie w najbliższym czasie zakup wanienki, nie mamy jeszcze konkretnego pomysłu jakiej, pewnie jakaś najzwyklejsza. Widziałam, że na innych wątkach dziewczyny polecają też te wiaderka tummy tub, ale my chyba jednak wybierzemy wanienkę. Ewentualnie dla maluszka mamy jeszcze w domu taką płytką miskę, w której może będzie bezpieczniej niż w za długiej wannie. No i wanienkę planujemy kłaść na stole w kuchni, ma dobrą wysokość żeby nie trzeba było się mocno schylać i jest stabilny. Co do ciuszków, to zgadzam się, że dla chłopców też są świetne rzeczy. Jak układałam to wszystko co dostaliśmy od kuzynki, to co chwilę biegałam do TŻ żeby mu pokazać jakieś fajne znalezisko.
|
|
|
|
|
#3753 |
|
Zadomowienie
|
No to widzę że każdy co innego mówi:p ale ja miałam bardzo silne migreny i trafiłam przez to do szpitala więc wtedy mówili mi że w takim krytycznym wypadku można wziąć nawet 2 na raz bo taki silny ból szkodzi też dziecku, więc tu chyba trzeba wtedy wybrać mniejsze zło.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
A w temacie tego trzeciego prenatalnego. Nam gin sam powiedział, po obejrzeniu wyników tego poprzedniego zbadaniu malucha powiedział że on nie widzi potrzeby robienia tego trzeciego chyba że bardzo będziemy chcieli. Gdyż pomiary które tam będą robione będzie robił na każdej wizycie. Także co lekarz to inna opinia
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://stomatologtrzepatowska.pl/pl/o_mnie/ ta?
|
|
|
#3756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i oby z nerkami obyło się bez interwencji ![]() Co do badań, to ja mam wszystko tylko u mojego lekarza i to trzecie ważne usg na pewno też zrobi jak trzeba. Zresztą na kolejnej wizycie będę miała powtòrkę z połòwkowego ![]() --------------- Còra mi się rozchorowała i od poniedziałku w domu została :/ w dzień luz, ale nocka to dramat
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robie 3 prenatalne ze względu na to, że mój dziec miał podwyższone NT i chodzi o wady i choroby serca. Na razie wszystko jest prawidłowo.
|
|
#3759 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
xxboo- super, również mi sie przyda lista Cytat:
![]() ![]() również będę miała synka Gratulacje ![]() Cytat:
Tego będzie mi brakowało, pięknych sukieneczek i czesaniaCytat:
Dziewczyny, a wy miałyście dobre przeczucie co do tego czy będziecie mieć synka, czy córeczkę? Mi lekarz powiedział, że większość kobiet dobrze czuje, bo 9/10, byłam tą 10, bo ciągle myślałam, że będę miała córkę długo się nie chciał pokazać, a to zacisnął nóżki, a to obrócił się dupka, a tydzień temu jak lekarz powiedział mi, że to będzie chłopiec, to byłam w szoku w poniedziałek byłam na USG 3d i tak lekarz potwierdził 100% chłopaka, zdjęcie mam, ale słabej jakości. Mały od początku miał na buźce rączki, a im bardziej lekarz się starał, to tym bardziej misiu robił po złości IMG_20180607_074644.jpeg
|
|
#3760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
obstawialam chlopaka(chociaz od zawsze marzyłam o córze)
dlugo nie wiedzielismy kto sie kryje. Na prenatalnych wyszlo,że jednak dziewczynka.. ale dalej czuje,ze chlopak
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pierwszym prenatalnym jak lekarka powiedziała, że będzie chłopiec to nie wierzyłam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3764 |
|
Raczkowanie
|
W pierwszej ciąży obstawiałam dziewczynkę i jest córka. Tylko nie wiem, czy faktycznie tak czułam czy po prostu bardzo chciałam, żeby to była dziewczynka. Teraz będzie chłopiec i przeczucie również tak mi podpowiadało.
|
|
|
|
#3765 |
|
Jedi
|
W temacie wanienki- ja kupuje ta malutka shnuggle i mam zamiar stawiać ja na komodzie z przewijakiem
![]() Dziewczyny byłam wczoraj na tych warsztatach Bezpieczny Maluch. Jak macie możliwość to idźcie, bo nawet jak dla Was nie będzie to nic nowego, to dla faceta pewnie już tak Dla mnie w sumie tylko pierwsza pomoc była przydatna, pozostale rzeczy jednak tak wspomniane po łebkach. Ale TŻ chyba wreszcie ogarnął że tyyyle rzeczy musi się jeszcze dowiedzieć ![]() Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze jak wyobrażałam sobie siebie w ciąży to myślałam ze będę w ciąży z synkiem. Ale jak już zaszłam to po jakimś czasie wiedziałam ze to dziewczynka no i potwierdziło się
![]() Dziewczyny ale mi pies pobudkę o 7 zrobił ;P zgryzl mi róg dywanu cały. Potem zwymiotował w przedpokoju. Na narozniku na dwa koce, wiec już jestem po puszczeniu prania i po ręcznym czyszczeniu narożnika .....
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
ja od początku myślałam o swoim dziecku jako chłopaku, a potem trochę na przekór mówiłam, że będzie dziewczyna, bo wszyscy czuli chłopaka. No i jest chłopak
![]() właśnie kupiłam pakę ciuszków na olx https://www.olx.pl/oferta/wyprawka-d...8-IDuJrFB.html Trochę dokupię nowych, trochę cieplejszych i na początek chyba będzie?
|
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładne ubranka !!!!! Widzę polspiochy z H&M mam takie same, chyba z 7 sztuk ;D ja jak wreszcie kupię komodę to uporządkuje ten bajzel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
xxboo, wiem, że ty też jesteś fanką bardziej stonowanych kolorów. Ale przy dziewczynce i tak na pewno będziesz miała różoooowoooo
![]() Kuzynka mi podpowiedziała, żeby szukać takich paczek na olx, bo ona już zdążyła oddać te pierwsze ubranka zanim się dowiedziała o mojej ciąży. Jak się trafi taka fajna paczka to się opłaca. Dzisiaj mam wizytę u urologa, ciekawe co będzie dalej z moją nerką
|
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój pierwszy sen o dziecku, to było właśnie USG i tam śniło mi się, że lekarz mówił, że to będzie syn, potem znowu syn i 2 razy, że córka i tak się nastawiłam, że nawet nie myślałam o imieniu dla chłopca, a tu taka niespodzianka
![]() Cytat:
sama poluje na olx i mam nadzieję, że znajdę też tak piękne
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana ja już mam polowe ciuszków różowych. Pokazywałam tutaj bodajże wczoraj, mam pełno kokardek, kwiatuszków moja mama się śmieje ze będę miała mała laleczkę IMG_2955.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
xxboo, widziałam, ale moim zdaniem te ubranka i tak są stonowane jak na róż
takie słodkie, dziewczęce, ale nie intensywnie kolorowe ![]() enami, poluj to na pewno coś znajdziesz, ja te kupiłam praktycznie od ręki, długo nie szukałam. Widziałam jeszcze kilka fajnych paczek, ale w tej przekonało mnie to, że wszystko jest zapinane i nie trzeba wkładać przez głowę
|
|
|
|
#3773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak nadrobiłam wasz temat o fryzjerach, to doszlam do wniosku że największa oszczędność to przeprosić się ze swoim naturalnym kolorem włosów... Mam jeszcze pytanko: czy sprawdziła się u was płeć wnioskowana po brzuchu? Jedna koleżanka ciągle mnie męczy, ze mam się nie martwić, bo to na pewno dziewczyna Czy naprawdę brzuszki się różnią w zależności co siedzi w środku?? Pytam, bo głupieję.
|
|
#3774 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja ciągle nie wiem czy na 100% chłopak, cały czas czekam na potwierdzenie i wkurza mnie to
nie wiem czy mówić Bartosz czy Łucja dziś mam zwykłą wizytę, a jutro mam polowkowe i mam nadzieję, że w końcu się dowiem zawsze wyobrażałam sobie, że będę mieć córkę, od początku ciąży jednak mam przeczucie na chłopaka, na którymś usg coś tam było widać i chyba chłopak, ale nie na pewno mąż zamawiał syna, ja bym chciała księżniczkę, ale najważniejsze, żeby zdrowe bylo!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc chyba coś w tym jest Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy jak księżniczka sobie sama zacznie ubrania wybierać czy będzie pink glitter czy anty glitter hehehehe ;D Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio był temat upałów. Patrzę na prognozę pogody i podobno od jutra wracają...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3778 |
|
Zadomowienie
|
No niestety znowu mają być upały...
Dziewczyny napiszę Wam co w ZUSie zalatwilam - pojechalam, babeczka popatrzyła, mówi, ze nie wiadomo co ja tam wysylalam tym listem ale kazała napisac odwolanie, bo chyba pracodawca musiał podac zła date kiedy otrzymał zwolnienie, będą sprawdzać po stemplu odbioru listu. Mam czekać![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezus Maria ale właśnie mi przypomniałaś ze muszę zwolnienie zanieść do pracy, na smierć zapomniałam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

Planujemy właśnie w najbliższym czasie zakup wanienki, nie mamy jeszcze konkretnego pomysłu jakiej, pewnie jakaś najzwyklejsza. Widziałam, że na innych wątkach dziewczyny polecają też te wiaderka tummy tub, ale my chyba jednak wybierzemy wanienkę. Ewentualnie dla maluszka mamy jeszcze w domu taką płytką miskę, w której może będzie bezpieczniej niż w za długiej wannie. No i wanienkę planujemy kłaść na stole w kuchni, ma dobrą wysokość żeby nie trzeba było się mocno schylać i jest stabilny.
za wizytę i oby z nerkami obyło się bez interwencji

Pol kg dziecka i 4 cm stopy? To jakie on bedzie mial te kajaki jak sie bedzie rodzil 

Gratulacje 
Mi lekarz powiedział, że większość kobiet dobrze czuje, bo 9/10, byłam tą 10, bo ciągle myślałam, że będę miała córkę
długo się nie chciał pokazać, a to zacisnął nóżki, a to obrócił się dupka, a tydzień temu jak lekarz powiedział mi, że to będzie chłopiec, to byłam w szoku
w poniedziałek byłam na USG 3d i tak lekarz potwierdził 100% chłopaka, zdjęcie mam, ale słabej jakości. Mały od początku miał na buźce rączki, a im bardziej lekarz się starał, to tym bardziej misiu robił po złości