|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
No trochę mnie meczy te zanoszenia zwolnienia bo wchodzę daje i wychodzę a drogi muszę trochę nadrobić. Gdybym jeszcze coś musiała kupić przy okazji w okolicy ale nie muszę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3783 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za rady odnośnie wanienki, zastanowię się nad tym stelażem
Co do przeczucia płci, ja jakoś od początku myślałam, że pierwszy będzie synek i się sprawdziło U mnie to 100%, nawet na wynikach połówkowych mam "płód płci męskiej prawidłowej budowy" ![]() Ja dzisiaj w planach mam trochę posprzątać, pójdę do sklepu i na targ po warzywka, a na obiad przygotuję grillka w ogródku, piękną pogodę dziś mamy Powiem Wam, że uwielbiam czas na zwolnieniu
|
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mam taka adnotacje na połówkowych właśnie tylko z dziewczynka ❤️ Lykki jeżu 40 minut ja muszę przejechać tylko 2 przystanki busem a potem przejść z 5 minut. Ale tyle zachodu dla zwolnienia będę musiała się jutro wybrać żeby mieć z głowy, a jeszcze muszę napisać prace na zaliczenie na uczelnie i pouczyć się bo nam egzamin w sobotę ..... bosz, robię te magisterkę już tylko z przymusu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
współczuję Ci tej mgr, ja teraz na szczęście się już nie uczę, ale po mgr robiłam podyplomowki i jeszcze w tamtym roku we wrzesniu sie bronilam, masakra, co ja wtedy przezywalam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3786 |
|
Rozeznanie
|
Ja juz 5 lat po obronie mgr i tak sie ciesze ze nie musze sie juz uczyc 😂 choć z drugiej strony to byly fajne czasy.
Dokonalam pierwszego zakupu 😂 Czytając o waszych wyprawkach to az mi glupio ze dopiero zaczynam zakupy 😜 |
|
|
|
#3787 | ||
|
Raczkowanie
|
Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
![]() Cytat:
i za każdym razem muszę kombinować ze zwolnieniem. Aż mi słabo, jak pomyśle, że za tydzień będę musiała dostarczyć kolejne.Podobno przy chłopcu jest bardziej spiczasty, wysunięty do przodu, ale ja obalam ten mit. W obu ciążach brzuch mam taki sam (pierwsza dziewczynka, teraz chłopiec). Podobnie z zachciankami i smakami. Nie mialam ochoty na słodkie ani za pierwszym razem ani teraz. Czuję się tez tak samo, zero mdłości i wymiotów. Więc chyba nie można się tym sugerować. Edytowane przez Pepsi_90 Czas edycji: 2018-06-07 o 12:06 |
||
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szczescie w drodze od lekarza mam kumpla z pracy ktoremu zawsze podaje albo osobiscie albo znam juz kod do klatki i wrzucam mu do skrzynki takze mam problem z glowy
Apola nie dobijaj mnie ja nadal nic nie mam
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś dziewczyny na drugie śniadanie powrót do dzieciństwa ! Kaszka manna gęsta z sokiem malinowym
uwielbiam! I przyszedł mi dziś blender z kielichem z sokowirówka!!!! Ale będę sobie robić soczki i koktajle ❤️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dla mnie kasza manna to raczej koszmar z dziecinstwa
I znowu te upaly wracaja porazka jakas Ja chce wreszcie normalne temp po 20-25 st ciekawe czy sie doczekam takich temp czy beda albo upaly albo potem mega ochlodzenie Wpisalam sobie tez na olx dla dziewczynki wyprawke takze troche tego jest spoko opcja fajnie ze tu pokazalyscie
|
#3791 |
|
Zadomowienie
|
xboo, mmm pycha! Ja ostatnio robiłam budyń jaglany z sosem malinowym <3
Byłam na spacerku, spotkałam takich trochę dalszych znajomych i okazało się, że koleżanka po dłuższych staraniach jest w 14 tc Ale brzuszek miała większy ode mnie bo to już 3 ciąża Pytała mnie czemu swój brzuch zostawiłam w domu hahah
|
|
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie dziecięcym koszmarem jest szpinak i kotlety mielone ;D Ja obiad chyba zrobie prawdziwa carbonare albo taki amerykański makaron z serem, mam ochotę na jakiś makaron. I krem z groszku i fasoli chilli ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3793 |
|
Zadomowienie
|
Jadłam carbonare w tym tygodniu, uwielbiam <3 Za mną chodzi teraz lasagne, w przyszłym tygodniu zrobię
Ogólnie kocham włoską kuchnie
|
|
|
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz mi jaka śmietanę używasz do tego ? I ile dajesz żółtek? Wszędzie inne przepisy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3795 |
|
Raczkowanie
|
Mamy październikowe 2018 cz. II
|
|
|
|
#3796 |
|
Zadomowienie
|
Śmietanka 30% i 4 żółtka. Nie wiem jak to sie ma do oryginalnej włoskiej carbonary ale tak mam wypróbowane i mi smakuje
|
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No 4 żółtka już brzmią lepiej niż 1 jak znalazłam w przepisie ;D dzięki ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3798 |
|
Zadomowienie
|
Esti10 - ja tez jeszcze nicbie mam, bylam dzis w akpolu po wizycie i dupa, nic nie kupiłam, nawet spioszkow
moze jutro mnie coś natchnie po prenatalnych jak sie ostatecznie dowiem czy na pewno chlopak - wtedy klikam na allegro i olx ![]() A po wizycie wszystko w pirzsdku3, brzuch ok, szyjka dobrze, posluchalam jak bije serduszko i jutro usg polowkowe w szpitalu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Sorki za błędy, nie mogę edytować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Witaj w klubie fuj tez nie znosze
![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
No ja plec znam ale jeszcze mnie nie natchnelo Poki co to raczej mnie wrecz blokuje nieodmalowane mieszkanie i brak nowej wiekszej szafy i tak jakos nie mam weny . Wole juz moc sobie to ukladac fajnie jak bede miec gdzie niz gromadzic na kupe
Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 Edytowane przez Esti10 Czas edycji: 2018-06-07 o 13:17 |
|
|
|
|
#3800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O wlasnie osttatnio tez trafilam na taki makaron z serem w stylu amerykanskim zapisalam sobie i tez kiedys musze zrobic
|
|
#3802 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3803 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
my zawsze na romantyczne wieczory z mężem robiliśmy lasagne i czerwone winko mmmm winka się nie napije ale może chociaż lasagne ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Według informacji z pierwszej strony zaczynam dziś 6 mc ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest banalnie proste kilka składników które w zasadzie się ma w domu zazwyczaj i tyle ;D ciekawe czy takie dobre to jest. Ja właśnie składuje wszystko na kupię bo tez szafy nie mam ;/ i wkurza mnie to. Kupiłabym kolejne rzeczy takie jak prześcieradełka czy podkłady pod materac itd ale no gdzie mam to trzymać wszystko ;/ My pod koniec lipca wyjeżdżamy i wracamy w połowie sierpnia wiec chciałabym mieć już wszystko prócz kosmetyków w domu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3805 |
|
Zadomowienie
|
Hejka dziewczyny! Pozdrawiam urlopowo
troszke Was podczytuje. Ja sobie siedze na wakacjach a Wy lecicie z wyprawka na maxa.dalej mam napuchniete nogi ale odpoczywam bardzo duzo i jest lepiej. Moja kolezanka mi poleca ruchomy przewijak i na nim ustawia wanienke. Mowi ze czesto spaceruje po domu do lazienki itd i poleca kolka. Zwlaszcza ze dzieci maja wspolny pokoj i czesto malego przebiera w salonie w nocy zeby nie budzic reszty. Lozeczko tez ma mobilne. Pakuje malego do lozeczka i gotuje obiad a on sie patrzy. I tez tak zrobie. Kolezanka mieszka w de i tam wyprawki sa mega inne. Jak zaszlam w ciaze chcialam chlopca, ale po 2 miesiacach juz czulam ze dziewczynka i sie potwierdzilo Janinka juz wariuje w brzuszku co wieczor. Czy Wasze dzieci budza sie z glodu? Karmione sa z krwii wiec sie zastanawiam jak to jest.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3806 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale też bardzo chciałam chłopca i mocno wierzyłam, że tak będzie.magdenka super ciuszki! Wiadomo, że taki maluch ubrań nie zniszczy, a rośnie bardzo szybko, więc też uważam, że bardziej opłaca się używane, a z nowych tylko pojedyncze sztuki. Tylko żeby się urodził na tyle malutki, żeby rozmiar 50 był potrzebny ![]() Cytat:
Ja jestem oceniania raz na dziewczynkę, raz na chłopca (po brzuchu, twarzy, zachciankach i czym tam jeszcze...), a dwóch lekarzy potwierdziło chłopca.Cytat:
Podziwiam osoby, które podejmują się tego w ciąży/mając już dzieci, ale cóż, życie tak się czasem układa, że to się dzieje i wtedy dajemy radę!Pepsi_90 60km do pracy? I codziennie tak jeździłaś? Wow. Ja mam 14km, ale przeprawa w godzinach szczytu to godzina drogi... Cytat:
![]() Dziewczyny, ja dopiero wstałam Ale pierwszą pobudkę miałam dziś o 5, bo badania na 7 rano (mogłam pospać godzinkę dłużej, ale obudziłam się na siusiu i już nie zasnęłam), na 8 miałam połówkowe. Ledwo żywa na tym wszystkim byłam, no ja muszę spać ok.10h i basta Najważniejsze, że na połówkowym wszystko OK, choć powiedziałabym, że ta lekarka była mniej dokładna niż ta z USG I trymestru, nie udało się też wyłapać buźki (ale też dzidziuś mniej się ruszał). Ledwo doczłapałam się do domu w okolicach 10, padłam na łóżko i spałam 3,5h Dalej bym spała, ale na 16 szkoła rodzenia, to się jednak trzeba ogarnąć
|
||||
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Z córką przeczucie mi się sprawdziło. Od początku mówiłam, że dziołcha i jest. Teraz mówiłam, że syn ale to tak chyba dlatego, że chce mieć syna no a wyszła dziołcha, to znaczy lekarz tak mi powiedział a może coś jeszcze urośnie
w sumie niektórzy stwierdzili, że lekarz na pewno się pomylił.
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale są poddane obróbce cieplej bo przecież sos się na kuchence miesza razem ;P Ja jajka na miękko jem normalnie a tez się nie ścinają do końca Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

ja muszę przejechać tylko 2 przystanki busem a potem przejść z 5 minut. Ale tyle zachodu dla zwolnienia
️
współczuję Ci tej mgr, ja teraz na szczęście się już nie uczę, ale po mgr robiłam podyplomowki i jeszcze w tamtym roku we wrzesniu sie bronilam, masakra, co ja wtedy przezywalam 

i za każdym razem muszę kombinować ze zwolnieniem. Aż mi słabo, jak pomyśle, że za tydzień będę musiała dostarczyć kolejne.

uwielbiam!

my zawsze na romantyczne wieczory z mężem robiliśmy lasagne i czerwone winko mmmm winka się nie napije ale może chociaż lasagne