![]() |
#2521 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008
Hejo
![]() ![]() Mi sie w koncu skonczyl okres ![]() W te upaly(ktorych nie znosze!) czasem daje malej herbatki,wczoraj wypila 100 ml a dzisiaj tylko 30 ml Co do sprzatania to u mnie jest roznie,wlasnie czeka na mnie sterta ciuszkow do wyprasowania;/Przekladam to z dnia na dzien i tak sie zbiera. Moja mala podobnie jak papryczki nie chce za bardzo spac w dzien wiec musze przy niej troche siedziec,albo klade ja na mate a sama ide ugotowac czy posprzatac.Chociaz czasami marudzi i wtedy nic juz nie zrobie. Maz jak przychodzi z pracy to odrazu sie nia zajmuje,sam nawet mu nic mowic nie musze.Strasznie za nia teskni,Viki to taka coreczka tatusia ![]() Super dziewczyny,zazdroszcze juz tych zabkow,siadania i mowienia mama ![]() ![]() ![]() NIUNCIO ja sie jeszcze w morzu nie kapalam:P,chyba w tamtym roku tez nie!:P,az wstyd mieszkac nad morzem i nie korzystac:P Zalaczam fotki corci na brzuszku i w poscieli:P No i lipa w lotku;///////////:P Dobranoc ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez vea82 Czas edycji: 2008-07-30 o 07:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jasne ze mozna spytac te akurat zakupilam na ebay ale na allegro wczoraj znalazlam lepsze i to az 18 000 ramek ![]() mała migotka: wspolczuje tesciowej i faktu ze musisz z nia mieszkac pod jednym dachem i znosic codziennie jej uwagi ![]() ![]() adatka: Gratuluje napewno to super uczucie ja jeszcze musze poczekac moj narazie jest na etapie piszczenia ![]() gosiaczek071: jak tam basen ?? ja niestety musialam przylozyc moje wyjscia na nastepny tydzien (teraz mam remont w ogrodzie i maz od rana do wieczora spedza tam dnie wiec niemam z kim zostawic malego) No unas szykuje sie maly problem poniewaz maly do tej pory usypial zawsze w wozku pobujalao sie i spal no aleeee powoli zaczyna z niego wyrastac i trzeba pomyslec zeby zaczal zasypiacw lozeczku no i dzis byla pierwsza proba uspienia go w lozeczku niestety skonczylo sie bujaniem w wozku maly napaoczatku sobie cos tam gugal potem juz byl markotny az wkoncu tak sie rozplakal ze nieszlo go uspokoic hmmm niewiem jak to bedzie pozniej jak wyrosnie z gondoli ![]() ![]()
![]() |
#2523 |
Wtajemniczenie
|
zapomniałam - vea, fredziunia, mała migotka, kasia-sloneczko - super dzieciaczki
![]() kasia - jak wyglądają kontakty kota z Aleksem - po zdjęciach widać, że chyba ok? Milenka zasypia wieczorem przy piersi, albo leżę koło niej, przytulam, a czasami na rękach. |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Rozeznanie
|
Jakie wy macie tempo w pisaniu
![]() ![]()
#2525 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do bobasow, to dziewcyzny maja na mysli strone www.bobasy.pl |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Zakorzenienie
|
ja swojej podaje juz jabuszko, marchewke a dzis dostala swoja pierwsza zupke dalam jej pol porcji chciala jeszcze ale na pierwszy raz tylko tyle jutro bedze wiecej
![]() ![]() moja cora tez juz duzo umie, siedzi w zasadzie normalnie tylko musi sie czegos trzymac... przewraca sie juz dawno z pleckow na brzuch i odwrotnie, do tego caly czas podbija pupe do gory wyglada czasem to tak smiesznie jak by skakala po lozku i przez to z jedno konca lozeczka dostaje sie na drugi ![]() ![]()
#2528 | |||
Zadomowienie
|
Dziewczyny gratuluję wszystkim dzieciaczkom nowych umiejętności!!!
Dziękujemy za gratulacje w sprawie ząbka ale dzisiaj Krzychu to maruda był i płaczek pewnie ząb mu dokuczał. A ja wreszcie sie wzięłam za oglądanie waszych filmików, bo nie miałam kiedy, komp jestw pokoju gdzie mały śpi i nie chciałam włączać głośnika. Fajne te filmiki, dzieciaki cudowne. Adatko masz miły głos a Marcelinka ma taką samą karuzelę z kaczuchami co Krzysio. Bylismy dzis na drugiej wizycie u oropedy, jest oki. Jutro szczepienie, tak jak i u Ciebie Marcelinko. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A z tym siadaniem w spacerówce to zależy jaka spacerówka. Są takie , że są 3 poziomy, na płasko, półleżąco i siedząco, nie uważam za nic złego wozic przez chwilę zanim nie uśnie w tej półleżącej. Na razie się przymierzamy, pytałam się o ta kwestię Mikołajkowe mamuśki i różne opinie. Uważam, że na krótko jak dzieciak się wścieka nie zaszkodzi, w sumie leżaczki też sa półleżące i foteliki też. A czy dzieciaki Wam lamentują. Mój jak leży w leżaczku i się znudzi to strasznie długo gada tak żaląc się i lamentując, śmiesznie to wychodzi, może i ja zaloguję sie na bobasach tylko nie wiem czy moje filmiki wejdą. Ale muszę na to znaleźć czas. A ubieranie lubi może dlatego, że mama wycałuje go na maxa, nie mogę sie powstrzymać gdy widzę ten goły brzuszek, nóżki, rączki ... Mąż się śmieje, że jego to już tak nie całuję
![]() |
#2529 |
Wtajemniczenie
|
A my w tym tygodniu byliśmy u neurologa - Sashka bardzo podgoniła rozwojowo, napięcie mięśniowe ma już bardzo dobre i wogóle wsio ok. Do siadania, oczywiście z pozycji półleżącej to ona już od miesiąca się rwie ale ostatnio to już na maksa. Do tego od kilku dni, leży na macie i próbuje na brzuchu wylądować - kręci się wokół własnej osi. Byliśmy też u naszej pediatry z tym jej nie piciem - mamy jej kroplomierzem podawać albo strzykawką
![]() A tu wam wkleje przedsmak superowego artykułu w Olivi http://www.olivia.pl/index.php?optio...=news&nid=3289 W skrócie - artykuł o szczurzym wyścigu rodziców w necie i przechwalaniu się co ich dziecko potrafi - czym przysparzają zamrtwień rodzicom dzieci, które wolniej (w swoim czasie ) się rozwijają. Jedna z mam pochwaliła się nawet, że jej 6 miesięczny synek już chodzi ![]()
![]() |
#2530 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Wtajemniczenie
|
bylismy wczoraj na szczepieniu, ale dostalismy tylko szczepionke na Hiba, pozostałe dwie dostanie za tydzień po nienajlepiej znosi skutki uboczne szczepienia, wczoraj miało jej nic nie byc po tej jednej ale i tak marudziła i płakała
![]() aha moja kruszynka waży równiutko 7 kilosów ![]() ![]() Maja ładnie sie juz przewraca, z brzuszka na plecki, podciaga sie do siadania, nawet w foteliku smochodowym dzwiga główke zamiast ją wygodnie oprzeć. mnie 23 skończył sie macierzyński, teraz musze sie zarejestrowac jako bezrobotna, strasznie dużo papierów ![]() maja tez ma etam krzyczenia, nic jej sie nie dzieje a ona krzyczy w łóżeczku jak sie do niej obruce to ona sie smieje - raz nawet teściowa przyleciała z dołu co my z dzieckiem robimy że tak płacze.... uciekam bo wybieramy sie na spacer póki nie jest tak gorąco
#2532 |
Zakorzenienie
|
zostawic was na jedna noc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() adfatko marcelka jest cudna z tym gadaniem swoim... a ty faktycznie masz milutki glosik. JA swojego nienawidze, ajk go slysze gdzies nagranego ![]() vea, nie dawaj fotek malej tu juz, bo przyjade i ci ja ukradne. Jak juz opisalam kilka razy, jest boska, sliczna i cudowna i bedzie piekną kobietą keidys i bedzie sie biedulka odpedzac od facetow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a xczytalyscie ten artykul o spacerowkach co wkleilam??? tam bylo bnapisane, ze jak sie wlasnie dziecko chwyta za boku gondoli i podnosi to niby bnajwyzszy czas... co do mojej spacerowki, to mi sie ona nie bardzo podoba, bo jakas taka "plastikowa", w sumie to chyba dopbrzem, bo lekka jest i sklada sie w parasolke, wiec nie ma problemu z umieszczenieem jej nawet w moim bagazniku (mam honde civic mała, 2 dzrwiową...) tylko te kólka... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() daphne gratuluje popstepow u saszki ![]() co do ubierania... moja Hania nie ma z tym problemow, nawet chyba to klubi, tylko ostatanio za nic nie daje siebioe pieluchy zapiąc ![]() ![]() ![]() ![]() a wczoraj w kapieli byla neizla... caly czas sie smiala, jak ja wlozylam juz do wanienki, to zaczela sie wkurzac, robic motorek i taki dzwiek wydawac...nio niowe im jak to opisac, w kazdym razie niby sie wkurzala, no to ja zaczelam robic tak jak ona a ona w taki smiech!!!! normalnie sie tak chichotała ze my w szoku bylismy ![]() ![]() ![]() ide zjesc cos w koncu, potem dopisze reszte ![]() ah zapomnialam napiisac, ze dalam wczoraj malej troszke marchewki+jablko, ale doslownie na koniuszek lyzeczki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i dzis cos dziwnego zauwazylam... bo mala spala od 20 prawie do rana, chyba do 8 nie pamietam (bo juz maruidzila w lozeczku od jakiegos zasu, ale ja sie zwlkekłam o 8.30 !!! az sie sama dziwie ze tak dlugo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | ||
Wtajemniczenie
|
Przyłączam się do gratulacji tym mamom, których maluchy nauczyły się nowych rzeczy!
![]() Jak Basia jest niezadowolona, to gurzy coś co przypomina "nie" ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Edycja: właśnie przeczytałam posta wyżej i już wiem dlaczego ![]() Kasiu-słoneczko, moja Basia też się czasami denerwuje. Teraz na szczęście ( ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Wtajemniczenie
|
to aż niemożliwe
![]() ![]() tamten chodził podtrzymtwany pod pachy ![]()
![]() |
#2535 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny karmiące butlą swoim mlekiem: czy podgrzewacz butelek jest potrzebny? I jeśli tak, to jaki? Znaczy czy może być jakikolwiek? Butelki - z Waszego polecenia mam Tommee Tippi czy jak się o pisze. I jak to w ogóle robicie z całym tym odciąganiem, zamrażaniem? Czy używacie tych woreczków do zamrażania? Co dalej z odmrożeniem? Ile trzymacie mleko w lodówce niezamrożone? Czy można z dnia na dzień trzymać w lodówce, nie zamrażać? Sorry za tyle pytań - trochę mnie przeraża ta cała afera z odciąganiem itd -
![]() ![]() ![]() gosiaczek - myślę, że te siki faktycznie dlatego, że mała długo nie piła/nie sikała. papryczko - dziękuję ![]() bandola - Miunia też się czasami tak skarży ![]() Wiecie - może coś być z tym przechwalaniem się rodziców - przecież wystarczy, że się spotka kilka mam czy babć np na placu zabaw czy w parku i zaraz się zaczynają przechwałki - na pewno czasami przesadzone ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale tu w naszym gronie nie odbieram naszego "chwalenia" się umiejętnościami dzieci jako przechwałek - wiem, jak cieszy każda nowa umiejętność naszych maluchów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2536 |
Raczkowanie
|
Cześc dziewczyny
Czytam Wasz tek już od Poczekalni,ale jakoś nie miałam smiałości się przyłączyc.Ja termin narodzin mojego "Szkraba" miałam na 4 marca,ale urodziłam przez cc 13 po kilkunastogodzinnych próbach wywoływania akcji porodowej.Olgierd(bo tak nazywa się mój syn)na szczęscie urodził się zdrowy. Z zaciekawieniem czytałam jak kolejne z Was mają objawy zbliżającego się porodu i w efekcie piszą o swoich nowonarodzonych pociechach. Już wczoraj zdecydowałam sie pochwalic umiejetnościami mojego synka,ale miałam problemy z wysłaniem wypowiedzi. Widziałam,że niektóre z Waszych dzieciaczków już pięknie gaworzą, niestety Olo jest z tych co mniej mówią jak większośc facetów. Olo od miesiąca przekręca się z pleców na brzuszek i odwrotnie oraz od kilku tygodni pełza odpychajac się stopami,ale zaskoczył mnie jakiś tydzień temu, bo od tygodnia zaczyna raczkowac tzn. na wyprostowanych rękach i zgiętych kolanach z pupą i brzuszkiem w górze. ![]() Jężeli chodzi o kwestię sprzątania i gotowania to tak jak większośc z Was robię to kiedy Olo śpi. Muszę się przyznac,że nie gotuję codziennnie,bo mieszkamy z teściem, a On lubi gotowac, więc robimy to na zmianę. Mam nadzieję,że nie macie nic przeciwko jeżeli od czasu do czasu coś napiszę. Poniżej wklejam zdjęcie mojej pociech z przed 1,5 miesiąca,bo aktualne zdjęcia jeszcze nie zgrane. |
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Zakorzenienie
|
ula b witamy
![]() a ja w koncu dodalam filmik pt "walka ze smokiem" heh chcialam sprawdzic kiedys czy ona jest bardzo uzalezniona od niego, otóz okazuje sie ze takl ![]() ![]() http://www.bobasy.pl/groszek71,13971,film.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Zadomowienie
|
Adatko ale słodko gada. Widać wyraźnie jak usiłuje powiedzieć mama znaczy powtórzyć po tobie aż się biedna denerwuje że jej nie do końca wychodzi.
Aleks jak mu zakładam pampersa to tez pupę dźwiga i mam problem z jego zapięciem. On chyba bardzo lubi leżeć sobie na golaska a jak ja mu zakładam pieluchę i bluzki to sie wkurza. Naturysta jeden... A my jedziemy na wakacje, hurra. ![]() ![]() Ula witamy, nie ma się co czaić my nie gryziemy ![]() Marcelo-Aleks nie oglada sobie stopek jeszcze, ja mu je pokazuję ale on nie kuma chyba ze to jego. ![]() Co do zmarażania itd. Dużego doświadczenia nie mam. Mam za to te woreczki. Użyłam jednego-okazał się dziurawy, reszta była mi nie pzrydatna bo skończyło się mleko dla laktatora. Za to genialny pomysł z pojemnikami na mocz. Śmieszne grosze kosztują, kupujesz zwykłe, wyparzasz, moze opisać datę keidy mleko sciagałaś i zamrażasz. Super. Zasada jest taka-mozna ze sobą mieszać mleko ściągnięte tego samego dnia. I razem to trzymać bądź zamrozić. W lodóce 48 godzin, na powietrzu maks 12. Ale teraz jak tak gorąco to pewnie i krócej. Podgrzewacz kup uniwersalny najlepiej do odgrzewania też słoiczków i z regulacją temperatury. Nie są tak koszmarnie drogie jak te markowe a też działają-wiem bo mam.Aha zamrożone moze być nawet kilka miesiecy. No to chyba tyle co ja wiem. Daphne super że u Saszki wszystko ok.buziaki dla małej. Aleks kota ogląda z pewnym zdziwieniem a jak mu pozwolę to go za siersć chwyta i próbuje zjeść. Kuba to znosi stoicko ale jak tylko moze to mlodego szerokim łukeim omija. Tak na wszelki wypadek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Zadomowienie
|
A ja znowu krwawię. Nie piszę że dostałam okres bo co po 5 dniach od poprzedniego? Cholera..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2540 |
Konto usunięte
|
Hej dziewczynki, dawno mnie nie było bo odpoczywaliśmy sobie nad jeziorkiem, a Wy tyle tego naskrobałyście, czytam i czytam i czytam i konca nie widać
![]() widze, że u wszyskich olbrzymie zmiany ![]() wszystkie maluszki już bardzo urosły i są śliczne ![]() na wczasach było super, Ignas pierwszy raz widział sosny i patrzył na nie całymi dniami jak zahipnotyzowany, a zresztą cały dzień w lesie to dla malucha wielka frajda, dla mnie zresztą też, bo fajnie sie wyrwać z miasta na trochę ![]() w skrócie: 1. kąpałam się w jeziorku ![]() 2. maluch zmienił się w ciągu tych dwóch tygodni bardzo - przekłada sobie zabawki z rączki do rączki, na brzuszku zaczyna pełzać i nie chce już lezeć i patrzeć, przewraca się z brzuszka na boczek i na plecki, łapie sie za stópki, strasznie sie slini i wszystko wkłada do buzi, strasznie dużo gada i tak wogóle to jest coraz bardziej kochaniutki ![]() i strasznie się zmienił fizycznie na buźce i wagowo, nie wiem niestety ile waży, ale dzisiaj idziemy na szczepienie to później Wam napisze.. aaa i nauczył sie krzyczej co często i z ochotą czyni ![]() 3. generalnie ma teraz taki rytm dnia, że budzi się ok 9 je, potem bawi, ok 10 zasypia, i ogólnie to godzinke się bawi, godzinke śpi potem je i się bawi i śpi, i tak cały dzień... trochę się obawiałam jak po dwóch tygodniach spania w dzień w wózku na dworze i na spacerkach zaakceptuje fakt spania w domu i są pewne problemy, bo ostatnią drzemkę ma tak ok 19, w pierwszy dzień strasznie histeryzował bo nie mógł zasnąć, ale wczoraj np mąż przetrzymał go troche na spacerze i było ok. 4. cały czas karmie piersią, jednorazowo opróznia dwie, z tym, że w innej pozycji niż wczesniej - na rękach mały nie chce jesć, nie wiem w sumie dlaczego - karmie jak mały leży, głowke ma troche wyżej, a ja jestem nad nim - jest o wiele lepiej ![]() zamierzam zresztą wprowadzać juz powoli nowe smaki, wiec sie dzisiaj dopytam lekarza czy moge i jakie... 5. z co do Waszej dyskusji co do "zajścia" to nam po odstawieniu tabletek i zrobieniu wszystkich potrzebnych badan udało się po miesiącu - tez wiemy w jaki dokładnie dzień i właśnie na początku lipca obchodziliśmy tą rocznicę ![]() ![]() 6. a co do smoka, to niestety nadal chce tylko taki najgorszy z canpola silikonowy z kólką i na nic nie chce innego ![]() 7. kupki robi codziennie lub co dwa dni, z tym ze teraz sa zbite i koloru jasny zółty muszę kończyć - maluch sie obudził, reszta potem ![]() buziaki Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2008-07-30 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Konto usunięte
|
pomyłka
![]() Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2008-07-30 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Wtajemniczenie
|
Ulab witaj! Widywałam cię na naszych wątkach i zastanawiałam się kiedy w końcu się odezwiesz
![]() Teso, miło jest cię znowu poczytać ![]() Marcelina, odciągam sporadycznie, ale też mogę coś polecić. Do przechowywania mleka używam stu mililitrowych pojemników na mocz. Są naprawdę wygodne! Przed pierwszym użyciem wygotowałam. Niby są sterylne, ale tak naprawdę nigdy nic nie wiadomo. Każdą porcję pokarmu od razu zamrażam. Łączę porcje z różnych ściągnięć tzn. do zamrożonego już mleka np. sprzed kilku godzin dodaję świeże (nie wiem czy tak można robić z mlekiem przechowywanym jedynie w lodówce; jak się od razu zamraża to można). Trzymam pokarm najwyżej dwa tygodnie, bo nie mam zamrażarki, a jedynie zamrażalnik. Rozmrażam mleko tego samego dnia. Podgrzewam w podgrzewaczu lub w garnuszku z gorącą wodą. Jeśli chodzi o podgrzewacz, to kup taki do szerokich butelek! Mój Avent dostałam w spadku ( ![]() Dzisiaj na obiad mam bób ![]()
![]() |
#2543 |
Zadomowienie
|
Amika- na pewno bardzo dobrze przezyje, moj nawet nie puszczal baczkow wiecej niz zwykle
a u nas dzis kupa bez herbatki, ale tez zjadlam wczoraj 3 jablka i sliwki i trochw winogrona wiec byloby dziwne gdyby po tej mieszance sie nie wyproznil teso-zazdroszcze wakacji, milo cie widziec |
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() z tym plamieniem idzi do gina,bo to nie jest normalne.W koncu lekarz na takich rzeczach sie zna. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Zakorzenienie
|
teso witam
![]() amika co do bobu to moja Małą marudziła i jej to nie słuzyło,do tego miała zielona kupkę a szkoda,bo lubię bób. Najlepiej spróbu troche i zobacz jaka bedzie reakcja. |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Zakorzenienie
|
ula b witaj na naszym atku,mam nadzieje,ze bedziesz sie czesciej odywac
![]() ![]() a moja Malutka jak nigdy śpi na dworze w wózku.Tż ją ululał... w ogóle dzis duzo śpi w dzień,aż sie boje nocki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Zakorzenienie
|
co tak tu pusto
![]() ja dzisiaj w tesco przyuwazyla nosidelko i klupilam... heh tak trylko zeby do sklepu isc jak mala nie spi. Siedzi jej sie bardzo dobrze, byla strasznie zadowolona i wydaje mi sie, ze jest ok. Co myslicie?? Pparyczka!!!! ty studiowalas temat chust i nosidel... wypowiedz sie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hanka w nosiedlku i w kuchni.. polozylam ja na.......... stole: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2548 |
Zadomowienie
|
Krówkowe? hmm ...
A Kubuś i owszem istnieje naprawdę i ma się dobrze. Tylko teraz bidula ma mniej swoją pancie do głaskania i juz jest tak że nie ja chodze za nim żeby go potulić tylko on sam przychodzi na pieszczoty. Kiedyś łaskawca albo dał się głaskać albo nie, teraz przychodzi po prośbie...hehe do ginekologa już się umówiłam, trochę to trwało zanim znalazłam dobrego w świdnicy bo już mi się nie chce do mojego z wałbrzycha jeździć. to jednak 25 km a czasu brak. No i teraz to już zaczął sobie liczyć jak za zboze, 100 zł za wizytę 70 za usg. Szaleństwo normalnie. Ten co go znalazłam w świdnicy ma bardzo dobre opinie na necie i pzryjmuje też na fundusz. no to się udam za państwową kasę w sierpniu bo teraz on jest na urlopie. A krwaienie mi się rozkręca coraz bardziej i oczywiście zaraz pobolewa brzuch wrr. |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Konto usunięte
|
tak jak obiecałam krótkie sprawozdanie z wizyty na szczepieniu - na szczęście maluch już śpi, więc mam wreszcie czas dla siebie
![]() - znów ani razu nie zapłakał, tylko standardowo obsikał przewijak u Pani doktor ![]() - Ignaś waży już 7835 kg !!! - wiedziałam że przybrał na wadze, ale ze aż tyle, to nie ![]() - główka 42,5 , klatka 43 - mam dawać łyżeczkę glutenu dziennie przez dwa miesiące. - i jak tak ładnie je tzn dlatego ze często jest głodny i w ogóle potrzebuje więcej niz ustawa przewiduje mam zacząć powoli podawać inne pokarmy, najpierw marcheweczka i jabłuszko - no zobaczymy czy mu będzie pasowało ??? he he ![]() - małemu ucieka jedno jąderko, ale tym podobno póki co nie ma się co martwić... poczekamy do roczku, zobaczymy.. i to tyle w skrócie, generalnie wszystko ok, z czego bardzo się cieszę ![]() pozdrawiam Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2008-07-30 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() Ja dziś byłam z dzieciakami na basenie - w drodze kupiłam sobie nowy kostium, bo w zeszłorocznym dwuczęściowym nie odważyłam się między ludźmi z miasta (pewnikiem - znajomymi) pokazać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A wcześniej byłam na szczepieniu. Mała była dziś super dzielna - trochę się skrzywiła. To była ostatnia dawka 6 w 1 - następne szczepienia dopiero po roczku. Milenka waży 7 kilo i ma się ogólnie bardzo dobrze. mała migotko - narobiłaś mi smaka ![]() Mojej Miluni po bobie nic nie jest - ale wiadomo - kwestia indywidualna. teso - witaj! Wielki ten Twój chłopak! Ja się w zeszłym roku w ciąży wymoczyłam w Adriatyku - moja Milunia już od początku z wodą za pan brat ![]() ![]() ula- witaj ![]() ![]() ![]() gosiaczek - fajny filmik. Muszę częściej kręcić swoją. Za kilka lat to będzie super pamiątka - wiem, bo mam trochę Marcelka nagranego ![]() kasiu - gratuluję planów urlopowych. Będziesz miała za sobą bardzo ciężki rok - wypoczynek na pewno Ci się przyda. No i wjazd całą rodzinką, z TŻem - super. ![]() Dziewczyny - a co słychać i Nadin??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.