Jesienne Mamy 2007 cz. III - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-29, 13:05   #1891
biankaaa
Zadomowienie

Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III

Dzieki za poparcie w sprawie monitoringu jesli z czasem bede widziec ze jest ok i nic zlego sie nie dzieje to nie zamierzam niani sledzic caly rok Zreszta mam zamiar uczciwie uprzedzic o zamierze zamontowania kamer gdyz uwazam podobnie jak Demonik ze sporo mozna wywnioskowac chociazby po reakcji potencjalnej kandydatki A tak wogole to stresuje sie tym wszystkim strasznie i mimo mocnych argumentow przemawiajacych za moim powrotem do pracy to ... jak mala sie usmiechnie tak slodko albo wtuli sie mocno to wtedy trace cala pewnosc siebie co do slusznosci podjetej decyzji:/ ehh

Moona - co do wozka to jeszcze nie kupilam - dzisiaj jedziemy na ostatnie przymiarki ale dopiero wieczorem bo teraz we wro jest jakies 100 stopni i asfalt sie topi Przymierzam sie do buggstera albo XT - teraz marzy mi sie malutki i leciutki wozeczek zobaczym
Gratuluje malej kruszynki w rodzinie
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 13:39   #1892
poissonivy
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla Tatianki

Cytat:
Napisane przez berbeaa Pokaż wiadomość
ja też dziś się pochwalę swoją pociechą
Załącznik 1629470 Załącznik 1629471
Weronika wygląda na dużą dziewczynkę przez włosy (oczywiście jest śliczna )
bo moja dalej wygląda jak niemowlaczek kiedy te włosy w końcu będą
Cytat:
wypatrzyła dwa kratery na górze będą jedyneczki dwie na raz!
za kratery
A to chyba cioci należy się prezent, tylko nie wiem, czy kratery liczą się jako ząbki ?
Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Mimo tlumow i drobnych "uniedogodnien] to wieczor chyba jednak udany? Sama chetnie bym sie wybrala ale narazie to conajwyzej moge poszalec na lodach z Blanka
O tak, spotkanie przebiegało w super atmosferze
Cytat:
Co do kamer to mozecie sie smiac ale beda jedna w sypialni druga w pokoju dziennym - przynajmniej na poczatku nie potrafie zaufac osobie zupelnie dla nas obcej, prosto z ulicy - szczegolnei w kwestii opieki nad dzieckiem. Dzisiaj dbylismy pierwsze spotkanie z potencjalna niania. Jestem pozytywnie zaskoczona bo to pierwsza z jaka sie umowilam.
A tu nie ma się co śmiać, bardzo dobrze robisz montując kamery .
Cytat:
Aha - pochwale sie - sprzedalam wozek Blanki za kwote za jaka go nabylismy, pan odebral osobiscie wiec luzik Wiec ja wielka wozkomaniaczka jestem obecnie bez wozka i jutro jade polowac
No to super, sprzedać za tę cenę za którą się kupiło i używało jeszcze to wielki sukces
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8391058]
Oli vel Cypisek vel Adolfik vel Cherubinek dziekuje ciociom za mile slowa i goraco caluje [/quote]

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8391058]Olcia juz dzielnie spaceruje, widac, ze doszla do siebie po chorobie [/quote]
Cytat:
Napisane przez demonik
Słodka ślicznotka . Olcia wygląda na grzeczną i spokojną dziewczynkę...
Demoniczko dobrze, że dodałaś ... na końcu. Moje dziecko ma to do siebie, że w gościach lub przy ludziach jest zawsze grzeczne, w domu diabeł wcielony

jeszcze jest troszkę blada, za tydzień idziemy na morfologię, teraz byłoby bez sensu ją robić, musi całkowicie dojść do siebie
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8391969]Ja dzis nie wchodze do kuchi w ogole (no poza niezbednymi przygotowaniami Oliemu jedzenia), bo tam sie czai na mnie wielki pajak, taki gruby z kilometrowymi nogami, wrr, akurat siedzi na parapecie bleeeee[/quote]
Takie są najfajniejsze
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8391969] I chyba do pracy nie pojde, mamy dzis rocznice z Tz, wiec chyba sie zaprosimy na kawe i ciacho do jakiejs posh kawiarni [/quote]
Gratulacje z okazji rocznicy
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8392235] Tz kuzynka urodzila dziewczynke w koncu moge jakies super slodkie rozowe ubranka kupowac juz sie nie moge doczekac kiedy zobacze tego malego szkraba, Oli mi sie pewnie wyda wielkoludem przy niej [/quote]
Mi już od różowego jak tylko otworzę szafkę Oli to nic tylko różowe
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 14:35   #1893
joli31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość

-----------------------
No to naklaskałam się dzisiaj
A o to zdjęcia:
Zdjęcia super, bardzo ładnie wygladasz
Ola cudna , wygląda jak aniołek

Cytat:
Edit: Jolu właśnie u Oli tak wyglądały biegunki, jakby na samej piersi była jakieś 10 miesięcy temu. Może jeszcze poczekaj do jutra.
Rano zrobiła już normalną kupkę, a teraz już spokój, czyli żadnej .
Wystraszyłam się, koleżanki synek miał zapalenie płuc, a jedynym objawem były biegunki

Cytat:
ja też dziś się pochwalę swoją pociechą
Załącznik 1629470 Załącznik 1629471
Weronisia słodka z tymi kiteczkami, wygląda tak dorosło

Cytat:
ja pisałam o tym że nie spałyśny z soboty na niedzielę a dziś ciotka Weroniki wypatrzyła dwa kratery na górze będą jedyneczki dwie na raz!

Cytat:
Co do kamer to mozecie sie smiac ale beda jedna w sypialni druga w pokoju dziennym - przynajmniej na poczatku nie potrafie zaufac osobie zupelnie dla nas obcej, prosto z ulicy - szczegolnei w kwestii opieki nad dzieckiem. Dzisiaj dbylismy pierwsze spotkanie z potencjalna niania. Jestem pozytywnie zaskoczona bo to pierwsza z jaka sie umowilam.
Plusy pani Irenki:
- schludna i zadbana ale nie do przesady
-po wejsciu do domu pzredstawila sie po czym od razu zainteresowala sie Blanka. Usiadla obok i pyytala Blanke jakie ma zabawki i co slychac
-Blanka sie nie wystraszyla, co wiecej - byla zupelnie swobodna i wesola
-ma malo wygorowane oczekiwania finansowe
-mieszka 3 min piechota od nas
-ma doswiadczenie, podala tez nr tel do osob ktore moga podaj referencje
-jest typem krzepkiej emerytki ktora nie lupi sie nudzic i jak twierdzi - kocha dzieci

Minusy:
- myslalam o pani ok 45-50lat a ta pani mimo swietnej formy ma z 10 wiecej
-malo konkretna [ nie potrafila sprecyzowac ile tak naprawde chce zarabiac]
-strrrraaaaszzzna gadula [ spotkanie pzreciagnelo sie bo zaczela opowiadac o jakims swoim dawnym podopiecznym itp]

Aha - pochwale sie - sprzedalam wozek Blanki za kwote za jaka go nabylismy, pan odebral osobiscie wiec luzik Wiec ja wielka wozkomaniaczka jestem obecnie bez wozka i jutro jade polowac
Z kamerami dobry pomysł
Masz zyłkę do interesów, może rozkręć własny biznes

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8391058]

Oli vel Cypisek vel Adolfik vel Cherubinek dziekuje ciociom za mile slowa i goraco caluje

Pucka swietna dziewczyna, juz zaczyna pokazywac, ze to ona rzadzi, swietna ta grozna minka , [/quote]
Proszę bardzo.
Królewna dziękuje za podsumowanie
wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Królewna śpi już godzinkę. I bardzo dobrze mi z tym. Od 7 rana miała dzień marudy, w nocy też niespokojnie spała. Na spacerze zdrzemnęła się pół godzinki, ale nie poprawiło jej to samopoczucia .
Jest upalnie i pogoda na nią też negatywnie działa
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 16:29   #1894
dorka19801
Wtajemniczenie

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8391969]

Ech, nie ma to jak warszawka

Weronisiu: graaatki za nowe zebolki
Bianka: opcja z kamerami jak najbardziej ok
Trzymam kciuki za znalezienie tej jednej, jedynej nani... Wozek juz kupiony

......................... .

Ja dzis nie wchodze do kuchi w ogole (no poza niezbednymi przygotowaniami Oliemu jedzenia), bo tam sie czai na mnie wielki pajak, taki gruby z kilometrowymi nogami, wrr, akurat siedzi na parapecie bleeeee

I chyba do pracy nie pojde, mamy dzis rocznice z Tz, wiec chyba sie zaprosimy na kawe i ciacho do jakiejs posh kawiarni [/quote]
jak nie cierpię pajakóo. próbowałaś go otłumanić lakierem do włosów?u mnie to działa a poźniej kapciem.

u nas nic nowego-praca, mała z dziadkiem.i tak do soboty. może jutro wyskoczę na jakies zakupy. może jeszcze na cos z wyprzedaży sie załapę.
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 21:34   #1895
demonik
Zakorzenienie

Ja tylko na chwilkę. Chciałam Wam przekazać pozdrowienia od Pysimn .Podróż mieli spokojną, Kuba zaliczył podczas niej trzy drzemki. Zajadają się solą i innymi rybami i moczą dupencje w słonej wodzie .

Ja z Jasiem będę się jutro cały dzień byczyć na działce, odwiedzimy też mojego dziadka.

Kolorowych snów!
demonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 06:13   #1896
dorka19801
Wtajemniczenie

ale tu cisza jak nigdy

wojaże udane czekamy na wszystkie fotki

no cóż ja tu muszę czuwać

spadam do pracy
Stary 2008-07-30, 07:28   #1897
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Konto usunięte

Smile Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III

Stooooo laaaaaat dla Joli

d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 08:39   #1898
joasiah
Rozeznanie

GG do joasiah

Sto lat sto lat niech zyje zyje nam
buziaczi Jolu

Spoznione zyczonka dla tatianki

joasiah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 09:13   #1899
biankaaa
Zadomowienie

I ja tez Joli skladam serdeczne zyczenia urodzinowe! Słonca, radosci i metamorfozy tesciowej
Stary 2008-07-30, 09:39   #1900
Konto usunięte

Cytat:
Mi już od różowego jak tylko otworzę szafkę Oli to nic tylko różowe
Syty glodnego nigdy nie zrozumie

Joli, gdzie jestes?? Wpadaj z ciachem
Stary 2008-07-30, 09:49   #1901
berbeaa
Rozeznanie

Joli wszystkiego naj ....naj.... najlepszego! oby wszystkie Twoje marzenia się spełniały:roz a:

ja poproszę serniczka kawałek...
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 10:00   #1902
biankaaa
Zadomowienie

Ja mam juz kawusie, wiec jakies ciacho bedzie super pasowac

Uff wlasnie udalo mi sie uspic moje dziecko po pol godzinie walki. Zaraz bedziemy sie zbierac do kina - dzis mega ambitne kino "Moja dziewczyna wychodzi za maz " Mam nadzieje ze Blanka znajdzie jakies dzieciowe towarzystwo bo wroclawskie chlopaki dzisiaj nie ida

Aha - mamy nowa karoce - XT - podoba mi sie...na jakies kilka miesiecy bedzie super - potem rozejrze sie za jakims innym Tyle dobrze ze Mac'i zawsze beda w cenie i sprzedaz nie stanowi problemu Kusi mnie ten Buggster jeszcze ale to jak mala podrosnie...musze sie wozkowo wyszalec bo wiecej dzieci nie planujemy a za jakies 2 latka juz zaden nie bedzie potzrebny...

Przy okazji wozkowych zakupow dostala tez nocniczek - sliczny rozowy [;P]. Postadzilam ja z golym tylkiem, posiedziala chwile, zeszla, poraczkowala do duzego pokoju i zsikala sie na panele

Wkleje kilka fotek mojego urwisa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (55,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (35,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.jpg (39,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14.jpg (64,1 KB, 14 załadowań)
Stary 2008-07-30, 10:14   #1903
myshia
Rozeznanie

GG do myshia

Joli wszystkiego naj, naj!

Imprezka sobotnia była udana, ale przez te moje budzenia nocne o 21 zaczęłam ziewać imprezka skończyła się o 1.00 więc i tak nieźle.
Ostatnio ojciec moich dzieci zaczął robic Miśkowi pierwsze śniadania (te o 5 rano). Dzisiaj też wyszedł z domu o świcie nic nie mówiąc. Ja sobie śpię, michał śpi, kacper z jaśkiem śpią. Chłopcy obudzili mnie koło 8.30. Byłam pewna że misiek po śniadaniu. A tu okazało się że nie pierwsze śniadanie zamiast o 5 zjadł o 9! I oby tak zostało!
A teraz znowu śpi a ja odrabiam zaległości.
myshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 10:24   #1904
poissonivy
Zakorzenienie

Jolu wszystkiego najwspanialszego z okazji urodzin

Cytat:
I ja też poproszę ciacho (krówka mi się marzy, albo karpatka ), kawka już się pije
Cytat:
Mam nadzieje ze Blanka znajdzie jakies dzieciowe towarzystwo bo wroclawskie chlopaki dzisiaj nie ida
Na pewno znajdzie towarzystwo
Cytat:
Aha - mamy nowa karoce - XT - podoba mi sie...na jakies kilka miesiecy bedzie super - potem rozejrze sie za jakims innym Tyle dobrze ze Mac'i zawsze beda w cenie i sprzedaz nie stanowi problemu Kusi mnie ten Buggster jeszcze ale to jak mala podrosnie...musze sie wozkowo wyszalec bo wiecej dzieci nie planujemy a za jakies 2 latka juz zaden nie bedzie potzrebny...
Gratulacje
My też planujemy jedno dziecko , choć rodzinka naciska na drugie, ale mąż ostatnio nakrzyczał na swoją mamę, że "Nie będziesz mi mówić ile mam dzieci zrobić", nie powiem z satysfakcją tego słuchałam
Cytat:
Przy okazji wozkowych zakupow dostala tez nocniczek - sliczny rozowy [;P]. Postadzilam ja z golym tylkiem, posiedziala chwile, zeszla, poraczkowala do duzego pokoju i zsikala sie na panele

dobrze, że nie na dywan
Cytat:
Jakiego urwisa??? Wygląd aniołka ma Blanka,
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8403388]Syty glodnego nigdy nie zrozumie [/quote]
Tyż prawda
Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
Zdjęcia super, bardzo ładnie wygladasz
Ola cudna , wygląda jak aniołek

Cytat:
Rano zrobiła już normalną kupkę, a teraz już spokój, czyli żadnej .
dobrze, że tylko na strachu się skończyło
Cytat:
Wystraszyłam się, koleżanki synek miał zapalenie płuc, a jedynym objawem były biegunki
, to rzeczywiście trzeba zapamiętać, jakby co
---------------------------------
U nas wszystko jakieś takie dziwne jest... Wczoraj około 17 poszłam spać i Ola też, ja wstałam po godzinie, a ona spała do 21:30 , nie można jej było dobudzić nijak, jak się tylko przebudziła, to kładła łepek na swoją niebieską podusię i spała dalej.

Myślałam już, że ciekawa noc mnie czeka , ale jednak n,ie poszalała po kąpieli w kojcu do północy i poszła dalej spać. Pospała do 4:30, ale tylko na żarełko się obudziła i dalej do 6:30 i ostatecznie wstała o 8:40

Olka od wczoraj stanowczo odmawia picia i jedzenia... nawet cycka odrzuca. Wciskam w nią picie strzykawką od Nurofenu... wczoraj po drzemce popołudniowej obudziła się z wrzaskiem i nie mogłam jej uspokoić, dopiero Detinox zadziałał.
Stary 2008-07-30, 10:28   #1905
sylwia-zuza
Zakorzenienie

Joli 100 lat
Poissy, Beata! przyznawac sie! obie trafilyscie 6 w totka?
Stary 2008-07-30, 10:31   #1906
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia-zuza Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie sprawdziłam, właśnie mąż mi kupon zostawił, żeby sprawdzić...

Edit: I nic nie ma , były 4 szóstki
Stary 2008-07-30, 10:35   #1907
sylwia-zuza
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nie sprawdziłam, właśnie mąż mi kupon zostawił, żeby sprawdzić...
o to szybko sprawdzaj, bo wygrana byla tez w bialymstoku
Stary 2008-07-30, 10:48   #1908
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Beata pewnie już te 9mln przelicza
Stary 2008-07-30, 11:08   #1909
motylek78
Rozeznanie

Hej,
przepraszam za sporadyczne pisanie ale jakos znow mam jazdy i moja siostra mi powiedziala ze jak tak dalej pojdzie to niedlugo moj maz mnie zostawi bo podobno jestem nie do wytrzymania.
Max po wykluciu sie zabka zgrzecznial i znow ma normalny apetyt.
Gratki dla nowych zabkow i dla wszystkich maluszkow robiacych postepy w kierunku nauki chodzenia.

Joli spoznione ale najszczersze urodzinowe zyczenia aby usmiech i radosc zawsze ci towarzyszyly.

Zauwazylam, ze na watku czasem jest jakas taka dziwna atmosfera. Nie podoba mi sie nazywanie i porownywanie dzieci do jakis postaci nawet zeby byly bajkowe lub innych osobnikow. Nie zebym sie kogos czepiala ale mozemy nieswiadomi komus zrobic przykrosc. A nasze maluchy sa urocze i kazde bez wyjatku sliczne

Do Poiss i Demoniczki. Dziewczyny czytalam ,ze pisalyscie cos o stronce lub miejscu gdzie mozna zakupic probki perfum. Mozecie mi podac namiary?
motylek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 11:20   #1910
Lipinka
Raczkowanie

witam Kochane! wstyd przyznać, ele demoniczka mi sie przypomniała na nk że was tu zaniedbuję nio tak jakos ostatnio czasu brak. Remonty pokończone (na szczęście) ale jak same pewnie dobrze wiecie najdluże i najbardziej kosztowne sa te wykończenia i tak jeżdzę tam i spowrotem bo to blatu braknie, albo firankę trzeba zamówić, Piotruś ma radoche bo podróżuje tylko z mamą i zaczepia wszystkie panie w sklepach Ostatnio duuuże postepy zrobil i myslę że za 2-3 tygodnie będzie chodzil łobuziak. Sam juz stoi i 1/2 kroczka zrobi i bęc na pupcie u nas tyle w wielkim skrócie
nawet nie próbuje czytac zaleglosci bo skonczyloby sie pewnie u okulisty a i tak wszytskiego bym nie zdazyla pewnie Oglądam co jakis czas foteczki dzieciaczkow i az mi serce rosnie ze tak szybko dorosleja te kuleczki male PiĘKNOŚCI.
Ogroimne buziaki dla was ( jeszcze nie obiecuje ze bede tu czesto zagladac, ale juz niebawem zaczne was meczyc )
a w zalaczniku zdjecie mojego robaczka samostojacego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sam.jpg (119,8 KB, 21 załadowań)
Lipinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 12:18   #1911
Konto usunięte

czesc Lipinka
Sliczny robaczek super breaker rosnie

No i Blanka, male sloneczko radosna od ranca

Motylku: ostatnio mialam przemyslenia podobne do Twoich, ale stwierdzilam, ze trzeba wrzucic na luz, to tylko forum, ja tu przychodze po to, zeby sie zrelaksowac, nie po to, zeby podbic licznik problemow
I z Tz tez proponuje troche luzu, szkoda nerwow na cos, co jest niereformowalne To tylko mezczyzni

Oli biega po domu z golym tylkiem, tak jest goraco, jak na razie obylo sie bez niespodzianek

Joli jeszcze nie czestuje, wiec musialam sobie sama zapodac czekolade
Stary 2008-07-30, 13:48   #1912
joli31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez demonik Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilkę. Chciałam Wam przekazać pozdrowienia od Pysimn .Podróż mieli spokojną, Kuba zaliczył podczas niej trzy drzemki. Zajadają się solą i innymi rybami i moczą dupencje w słonej wodzie .
To dobrze, niech wypoczywają i się cieszą wspólnym przebywaniem

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8402569]Stooooo laaaaaat dla Joli

[/quote]

Cytat:
Napisane przez joasiah Pokaż wiadomość
Sto lat sto lat niech zyje zyje nam
buziaczi Jolu
Cytat:
I ja tez Joli skladam serdeczne zyczenia urodzinowe! Słonca, radosci i metamorfozy tesciowej
Cytat:
Joli wszystkiego naj ....naj.... najlepszego! oby wszystkie Twoje marzenia się spełniały:roz a:
Cytat:
Napisane przez myshia Pokaż wiadomość
Joli wszystkiego naj, naj!

Cytat:
Jolu wszystkiego najwspanialszego z okazji urodzin
Cytat:
Joli 100 lat
Cytat:
Napisane przez motylek78 Pokaż wiadomość
Joli spoznione ale najszczersze urodzinowe zyczenia aby usmiech i radosc zawsze ci towarzyszyly.
Przepraszam, dopiero teraz wpadam, ale miałam gości ( babcia TŻ z teściową) ale było spoko. Jak widujemy się góra 3 razy w tygodniu to jest bardzo fajnie .
Już się poprawiam.
Ciasteczko do kawusi . Smacznego
Redakcji również pięknie dziękuję

[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Dom/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot-1.jpg[/IMG]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciasto_wisniowe_5200982556.jpg (30,6 KB, 8 załadowań)
Stary 2008-07-30, 14:39   #1913
joli31
Rozeznanie

Cytat:
mówisz i nasz
Cytat:
Uff wlasnie udalo mi sie uspic moje dziecko po pol godzinie walki. Zaraz bedziemy sie zbierac do kina - dzis mega ambitne kino "Moja dziewczyna wychodzi za maz " Mam nadzieje ze Blanka znajdzie jakies dzieciowe towarzystwo bo wroclawskie chlopaki dzisiaj nie ida
Agatka też mało śpi, dużo marudzi, upały ja wykańczają.
Miłego ogladania
Cytat:
A fotki gdzie
Cytat:
Pucka też czasem tak zrobi
urwisek wcale nie wygląda na urwiska
Blaneczka jest urocza

Cytat:
Napisane przez myshia Pokaż wiadomość
Ostatnio ojciec moich dzieci zaczął robic Miśkowi pierwsze śniadania (te o 5 rano). Dzisiaj też wyszedł z domu o świcie nic nie mówiąc. Ja sobie śpię, michał śpi, kacper z jaśkiem śpią. Chłopcy obudzili mnie koło 8.30. Byłam pewna że misiek po śniadaniu. A tu okazało się że nie pierwsze śniadanie zamiast o 5 zjadł o 9! I oby tak zostało!
A teraz znowu śpi a ja odrabiam zaległości.
zeby tak zostało

Cytat:
Gratulacje
My też planujemy jedno dziecko , choć rodzinka naciska na drugie, ale mąż ostatnio nakrzyczał na swoją mamę, że "Nie będziesz mi mówić ile mam dzieci zrobić", nie powiem z satysfakcją tego słuchałam
chciałabym, żeby mój TŻ też był taki wygadany

Cytat:
U nas wszystko jakieś takie dziwne jest... Wczoraj około 17 poszłam spać i Ola też, ja wstałam po godzinie, a ona spała do 21:30 , nie można jej było dobudzić nijak, jak się tylko przebudziła, to kładła łepek na swoją niebieską podusię i spała dalej.

Myślałam już, że ciekawa noc mnie czeka , ale jednak n,ie poszalała po kąpieli w kojcu do północy i poszła dalej spać. Pospała do 4:30, ale tylko na żarełko się obudziła i dalej do 6:30 i ostatecznie wstała o 8:40

Olka od wczoraj stanowczo odmawia picia i jedzenia... nawet cycka odrzuca. Wciskam w nią picie strzykawką od Nurofenu... wczoraj po drzemce popołudniowej obudziła się z wrzaskiem i nie mogłam jej uspokoić, dopiero Detinox zadziałał.
Może to faktycznie atak zębowy

Cytat:
Hej,
przepraszam za sporadyczne pisanie ale jakos znow mam jazdy i moja siostra mi powiedziala ze jak tak dalej pojdzie to niedlugo moj maz mnie zostawi bo podobno jestem nie do wytrzymania.
może masz gorszy okres , trzeba to przeczekać
Maxio doskonale wie jak pomóc mamusi

Cytat:
Napisane przez Lipinka Pokaż wiadomość
witam Kochane! wstyd przyznać, ele demoniczka mi sie przypomniała na nk że was tu zaniedbuję nio tak jakos ostatnio czasu brak. Remonty pokończone (na szczęście) ale jak same pewnie dobrze wiecie najdluże i najbardziej kosztowne sa te wykończenia i tak jeżdzę tam i spowrotem bo to blatu braknie, albo firankę trzeba zamówić,
nawet nie próbuje czytac zaleglosci bo skonczyloby sie pewnie u okulisty a i tak wszytskiego bym nie zdazyla pewnie Oglądam co jakis czas foteczki dzieciaczkow i az mi serce rosnie ze tak szybko dorosleja te kuleczki male PiĘKNOŚCI.
Hej. Piotruś wyglada uroczo, pięknie stoi.
U nas ok, królewna śpi, ale pewnie niedługo wstanie . Jak prześpi w ciągu dnia 2 godzinki w 2 drzemkach to jest super. Zasypia ok 20, ale po godzince budzi się z płaczem i jest zabawa do 22 lub 23. Czy przez upały, czy zęby kolejne
Jeszcze raz dziękuję za zyczenia. pamietali tylko moi rodzice i kolezanka. Siostry są na wczasach i pewnie zbytnio się zrelakswały . Mąż od ośmiu lat jest przekonany (nie wiem dlaczego ) że mam ostatniego urodziny . W niedzielę się zarzekał, że napewno bedzie pamietał i mnie zaskoczy
Uciekam robić obiad. Tylko zapomniałam kupić ziemniaków i coś innego wymyślę niż zaplanowałam .
Pa
Stary 2008-07-30, 17:21   #1914
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, dopiero teraz wpadam, ale miałam gości ( babcia TŻ z teściową) ale było spoko. Jak widujemy się góra 3 razy w tygodniu to jest bardzo fajnie .
Już się poprawiam.
Dziękuję za ciasteczko
Cytat:
Hej,
Motylku każdy może mieć gorszy okres, jesteś prawie od roku z dzieckiem w domu, więc nic dziwnego, że nerwy czasami puszczają. Porozmawiaj z mężem, wytłumacz mu dlaczego tak się zachowujesz, bo faceci to muszą mieć wszystko wytłumaczone, sami się nie domyślą .
Trzymam żeby złe humory sobie poszły daleko.
Cytat:
Do Poiss i Demoniczki. Dziewczyny czytalam ,ze pisalyscie cos o stronce lub miejscu gdzie mozna zakupic probki perfum. Mozecie mi podac namiary?
Można na wątku perfumowym, ale to głównie chodzi o próbki niszowców, które są trudne do dostania lub nie możliwe do dostania w Polsce.
A co konkretnie chcesz przetestować?
Cytat:
witam Kochane! wstyd przyznać, ele demoniczka mi sie przypomniała na nk że was tu zaniedbuję nio tak jakos ostatnio czasu brak.
No i dobrze, że przypomniała , oj zaniedbujesz i to mocno (ale wybaczamy oczywiście )
Cytat:
Ostatnio duuuże postepy zrobil i myslę że za 2-3 tygodnie będzie chodzil łobuziak. Sam juz stoi i 1/2 kroczka zrobi i bęc na pupcie u nas tyle w wielkim skrócie
dla Piotrusia za postępy
Cytat:
Ogroimne buziaki dla was ( jeszcze nie obiecuje ze bede tu czesto zagladac, ale juz niebawem zaczne was meczyc )
Zamęczaj, proszę zamęczaj
Cytat:
samostojaczek jest super
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8405257]I z Tz tez proponuje troche luzu, szkoda nerwow na cos, co jest niereformowalne To tylko mezczyzni [/quote]
Święte słowa, mądrego po szkołach to aż miło posłuchać/poczytać
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8405257] Oli biega po domu z golym tylkiem, tak jest goraco, jak na razie obylo sie bez niespodzianek [/quote]

Oj igrasz z ogniem Lea
Stary 2008-07-30, 18:42   #1915
dorka19801
Wtajemniczenie

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8402569]Stooooo laaaaaat dla Joli

[/quote]
ja tez dołączam się do życzonek-buziaczki od Klaudufki i ode mnie
Cytat:
Hej,
Gratki dla nowych zabkow i dla wszystkich maluszkow robiacych postepy w kierunku nauki chodzenia.

Zauwazylam, ze na watku czasem jest jakas taka dziwna atmosfera. Nie podoba mi sie nazywanie i porownywanie dzieci do jakis postaci nawet zeby byly bajkowe lub innych osobnikow. Nie zebym sie kogos czepiala ale mozemy nieswiadomi komus zrobic przykrosc. A nasze maluchy sa urocze i kazde bez wyjatku sliczne

my nie chciałyśmy nikogo urazić tym skojarzeniem bo Oli jest cudowny i mam nadzieje że żadna z was tego źle nie odebrała

no widzisz- i juz da się z ni8m wytrzymać. ja tez mimo wszystko czasami jestem zmęczona i mam dosyć własnego dziecko(bo np. musiałam zmienić prześcieradło o 4 a o 5 wstać do pracy)ale nasze dzieci są najkochańsze na swiecie i to szybko mija
Cytat:
witam Kochane! wstyd przyznać, ele demoniczka mi sie przypomniała na nk że was tu zaniedbuję nio tak jakos ostatnio czasu brak. Remonty pokończone (na szczęście) ale jak same pewnie dobrze wiecie najdluże i najbardziej kosztowne sa te wykończenia i tak jeżdzę tam i spowrotem bo to blatu braknie, albo firankę trzeba zamówić, Piotruś ma radoche bo podróżuje tylko z mamą i zaczepia wszystkie panie w sklepach Ostatnio duuuże postepy zrobil i myslę że za 2-3 tygodnie będzie chodzil łobuziak. Sam juz stoi i 1/2 kroczka zrobi i bęc na pupcie u nas tyle w wielkim skrócie
robaczek super i jak ładnie sobie stoi

Cytat:

super że już masz nowy wózeczek.
ale Blaneczka będzie miała teraz frajdę- ja tez tak lubie bo mnie sie wszystko szybko nudzi

no i foteczki urocze- jak zawsze oczywiście bo modelka super
......................... ......................... ..

zakupiłam nową klawiaturę i myszkę też
dla siebie 2 sukienki- ohc jestem bardzo z nich zadowolona
no i dla królewny-nie załapałam się na nic ładnego z wyprzedaży ale w sweterku sie zakochałam i dresik też juest słodki.

może zdjęcia nie oddaja do końca uroku- sweterek jest blado-różowy a dresik szary z blado-różowymi wstawkami.

no i mam już na oku kórteczke na zimę- od jakiegos czasu- pokazałam dzisiaj dziadkowi i powiedziała że chyba mi ja kupi. musi jeszcze obliczyć swoje wydatki.
no i chyba że jeszcze gdzieś pojawią sie ładniejsze. w 5-10-15 juz są ale bardzo nieładne.

Klaudufka oczywiście super grzeczna, je ładnie a że drzemki 2 nie było to juz po kąpieli usnęła.

no i zakupiłam jej piaznkę truskawkową do kapieli- super jej się podobała kapiel w pianie a jaki zapach!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04863.JPG (65,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04864.JPG (65,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04865.JPG (79,5 KB, 10 załadowań)
Stary 2008-07-30, 18:45   #1916
Konto usunięte

Cytat:
Dzieki, smacznie wyglada
......................... ......................... ....

Maz na pewno bedzie pamietal Moj wczoraj wykpil sie tym, ze czasu nie mial na nic, ale za to zrobil mi niespodzianke i przyjechal po mnie do pracy z wielkim bukietem roz
Cytat:

Święte słowa, mądrego po szkołach to aż miło posłuchać/poczytać

Cytat:
Oj igrasz z ogniem Lea
I udalo mi sie tym razem
Stary 2008-07-30, 20:30   #1917
berbeaa
Rozeznanie

Joli o tej godz. to grzechem by było jeść ciacho od Ciebie ale co się odwlecze...

Poiss dzięki za pozdro od Pyśki. Niech im te wczasy wynagrodzą trudy jak takie mieli ale nie przrecież Puchaetek to skarb śp do 10:00
Pyślka nie wiem czemu ale nigdy nie przjeła mojego zaproszenia na nk? ale piszę teraz bo jej nie ma i nie bedę wywlekać jak bedzie

Motylku siostra brednie wygaduje bo ona mając 17 lat to myśli że zwiazek polega na ciupcianiu sobie (tak jak w jej wieku). mi zawsze przyjaciółka mówiła ze wszystko się zmienia - może nie miała do końca racji ale całowanie godzinami się skończyło! i nie dlatego że my tego nie chcemy tylko życie!
Mąż Cię nie zostawi a jak robi coś nie tak to należy mu się opitolenie! sory to moje zdanie!

Piotruś już taki sam sam stojący? pięknie i klask i:

Sylwia no nie chciałam się chwalić ale.... musiało mi kawałek torta skapać!
ale dobrze że za marzenai się nie płaci

Blaneczka ma piękne oczka takie głebokie że odpłynąć można!
wiesz Bianka masz super podejście do życia z tymi wózkami! a dlaczego nie będzie więcej dzieci u Was? jeśli można wiedzieć?
mi się marzy trójka (kiedyś chłopców) teraz bez różnicy. ale czy będę ich mieć czas pokaże?

-------------
u nas zaczęło sie to co u Poiss czyli odmawianie jedzenia! jaki koszamr to szok. owoce (po mamusi) każdą ilość ale zupka, mleko, kaszki be be i jeszcze raz be!
chyba upał albo te jedynki górnr jeszcze nie pozwałają się najeść?
wogóle te włosy....jak one je dokuczają, jak strasnie ją denerwują!!!!
po kilku miesiącach byłam dziś na cmentarzu (jakoś nie lubie tam chodzić)
niby nic nadzwyczajnego ale tak myślę że ludzie zawsze wracają tam gdzie leżą ich przodkowie.
no to by na dziś tyle

idę liczyć mamonę....
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 20:57   #1918
Konto usunięte

No wlasnie, Anusia i Pysia leza na zlotych piaskach, a my sie w domach kisimy Niech tam sie dobrze bawia

Berbeaa: cmoknij Weroniczke pare razy od mojego lobuziaka, to sie jej na pewno poprawi humorek i ochota na jedzenie tez

Ucze Oliego pic ze zwyklego kubka, bo juz mu zapowiedzialam, ze w dzien skonczenia roku wszystkie butelki z domu wylatuja Pojetny to on nie jest nie wiem jak to sie stalo, ale nie zajarzyl w lot o co chodzi i chcial gryzc, po kilku probach udalo sie zlapac pare lykow i nie zakrztusic
Jutro kontynuujemy lekcje.....

A ja mam dzis super dzien, nie ma to jak zrobic 4 prania, posprzatac chalupe, potarzac sie na podlodze udajac psa/kota/kure/konia i co tam jeszcze , potem pomalowac, ubrac jak czlowiek i zaszalec na zakupach..Ale w koncu kupilam wszystko co chcialam, a nawet nadto

Oli spi, Tz wybyl grac w pilke, normalnie sielsko, wiejsko, czarodziejsko
Stary 2008-07-30, 21:47   #1919
biankaaa
Zadomowienie

Joli - ciacho pycha, i jakie malokaloryczne

dla wszytskich niedoszlych "milionerek" tez gralam i nie trafilam ani jednej zlamanej cyferki:/

Poiss - Olenka pewnie przez zabki tak cierpi u nas poki co spokojniej ale dziasla i tak dokuczaja szczegolnei jak czyms podrazni za mocno Ratuje nas Dentinox, przeciwbole narazie niepotzrebne.

Dorka, fajowe zakupy. Podoba mi sie szczegolnie sweterek - sliczny!!!

Ejj i przypomnialo mi sie - tez sie strrrasznie boje pajakow - nawet bym na 5 metrow nie podeszla brr

Berbeaa- nie planujemy kolejnego dzidziusia bo: nie czuje sie gotowa [ zachodzac w ciaze z blanka bylam w 100% przekonana ze pragne dzidziusia], nie mamy narazie warunkow mieszkaniowych [2 pokoje:/], chce wrocic do pracy i probowac laczyc bycie mamy rowniez z obowiazkami zawodowymi [meczy mnie juz troche bycie w domu mimo ze to dotychczas najbardziej pracochlonne, meczace, odpowiedzialne zajecie jakiego doswiadczylam]. Jesli juz Blanka mialaby miec rodzenstwo to tylko neiwiele mlodsze bo moim zdaniem niekorzystna jest duza roznica wieku ... no a ze teraz nie to juz raczej wogole...

Swoja droga @ mi sie spoznia juz tydzien ale wpadka raczej wykluczona wiec podminowana cierpliwie czekam

Edit:

Lea - ale masz ambitne postanowienia z tym kubkiem. Ja poki co walcze o chociaz 1 na dzien kupke w nocniczku [ Ekhm Blanki of corz] i jedzenie z lyzki a picie z niekapka.

W kinie super bylo - Blanka bawila sie bosko z 11 miesiecznym przystojniakiem i troszke starsza dziewczynka Pozatym oblowilysmy sie w mnostwo pieluch Lets Go i 12 opakowan jogurtu Nestle dla maluszkow a i najnowszy nr "Dziecko". Ja wypilam Redsa jablkowego i obejrzalam glupiutka komedie
Stary 2008-07-30, 21:56   #1920
poissonivy
Zakorzenienie

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8409641]
[/quote]
Tyle złych emocji Lea przez Ciebie przemawia... spokojnie, nie denerwuj się
Cytat:
Poiss dzięki za pozdro od Pyśki. Niech im te wczasy wynagrodzą trudy jak takie mieli ale nie przrecież Puchaetek to skarb śp do 10:00
Ale to Demoniczka pozdrowienia od Pyśki wstawiła
Cytat:
u nas zaczęło sie to co u Poiss czyli odmawianie jedzenia! jaki koszamr to szok. owoce (po mamusi) każdą ilość ale zupka, mleko, kaszki be be i jeszcze raz be!
Dzisiaj po dawce Nurofenu zjadła danie z młodych warzyw wyhodowanych w ogrodzie , ale jak ją bolą dziąsła, to nawet wyje na widok cycka
Cytat:
po kilku miesiącach byłam dziś na cmentarzu (jakoś nie lubie tam chodzić)
niby nic nadzwyczajnego ale tak myślę że ludzie zawsze wracają tam gdzie leżą ich przodkowie.
A ja lubię chodzić na cmentarza, a najbardziej to lubię sama, wtedy mogę się zadumać, powspominać
Cytat:
idę liczyć mamonę....
Wiedziałam... hmm korzystając z okazji wpisuję się jako pierwsza na pożyczkę
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8411324]Ucze Oliego pic ze zwyklego kubka, bo juz mu zapowiedzialam, ze w dzien skonczenia roku wszystkie butelki z domu wylatuja Pojetny to on nie jest nie wiem jak to sie stalo, ale nie zajarzyl w lot o co chodzi i chcial gryzc, po kilku probach udalo sie zlapac pare lykow i nie zakrztusic
Jutro kontynuujemy lekcje.....[/quote]

Ola umie pić z kubeczka, ale co z tego jak nie chce pić... ja już nie wiem skąd to dziecko bierze wodę, bo odwodniona nie jest
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości