|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III
Cytat:
Ale czasami czuje sie taka samotna i niestety moje marudzenie wtedy spada na Was Wzielam sie za siebie w pozytywny sposob i.. mysle ze bedzie dobrze, jest lepiej od 3 dni ![]() Cytat:
Nigdy bym sie nie spodziewala, ze bedziesz miala kompleksy na pukncie swoich nog. Nawet myslalam, ze jestes z nich zadowolona, ze wiesz, ze one sa BOSKIE! Ja Ci ich zazdroszcze, przyznaje sie bez bicia, ale bardzo! Naprawde izus super masz nozki ![]() Cytat:
![]() Ja w takich sytuacjach bardzo lubie grac w gry na www.kurnik.pl, w szczegolnosci w literaki i kalambury, polecam (jesli to reklama to moge edytowac), ostatnio tez rysuje, nawet mowia, ze mam talent, moge pstryknac fotki w czwartek i wyslac Czasem tancze, spiewam. Nie pomaga natomiast tv i ksiazki, bo wtedy i tak mysle o jedzeniu, nawet bardziej.Cytat:
Cytat:
|
|
#602 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Zooosia -
Plameczko - Asilos - mam znowu te stany, kiedy wyobrażam sobie jak wyszarpuję kawałki swojego obrzydliwie otyłego bachora z reszty ciała, tak bardzo teraz brzydzę się sama sobą...czuję się jak chodzący śmietnik . Mono - babcię olać, z tatą spoko, lodówkę nareszcie wybraliśmy . Miłego praktykowania jutro w pracy .Agnis - . Oby tak dalej !Zmykam kochane. Czuję się podle. W dodatku dzwonił tż z tunezji, 90% rozmowy przeryczałam jak bóbr. Tak bardzo bym potrzebowała się teraz wtopić w jego ramiona, wybeczeć za to wszystko, wykrzyczeć światu co mnie boli i zarazem mieć go obok siebie...nie licząc rodziny to jedyny człowiek, którego tak naprawdę na tym świecie mam... ...przykre...Dobranoc |
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całuję Was wszystkie
|
|
|
#605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na rece podrapal. Zaluje tego, blizny sa brzydkie, z checia bym je jakos wybielila. Jestes na R czy U?
|
|
#606 |
|
Gość
|
Plameczko mnie jest defatkto najtrudniej - nie mam nikogo, jestem w tej walce sama jak palec.
Nikt mnie nie rozumie, nikt nie zna mojego problemu.Niestety pierwszą wojnę przegrałam - znowu wróciłam do punktu wyjścia. Teraz muszę zacząć na nowo |
|
|
|
#607 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Kochane
Nawet nie wiecie, jak się cieszę, że ktoś również cieszy się z moich małych "kroczków" i docienia...
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zjadłam mniej niż 2300kcal od wielu miesięcy, nie umiem być na R, więc przynajmniej chcę się nauczyć jeść na U a nadwyżka do R się wyspala ruchem, ale marnie póbuję od miesiąca . Średnia kaloryczna ostatnich 3miesięcy jeste zawsze ponad 3000kcal, muszę się dostać na plus minus 2200...wstyd...A tak btw. - dzieńdoberek wszystkim !
|
|
|
|
|
#609 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Plameczko no ja właśnie chcę też jakoś do połowy września zejść z powrotem do przedsesyjnej wagi, bo obecny stan...no cóż czuję się bardziej niż niekomfortowo i nieatrakcyjnie...więc dlatego tak nastawiłam kalorie. Na czystę redukcję nie mam sił, więc będzie coś pomiędzy, grunt by powoli coś ruszało...
|
|
|
|
#611 |
|
Raczkowanie
|
Weronika
czekam na Twoje fotki
|
#612 |
|
Gość
|
Tylko, że taka rodzina to żadna pomoc plameczko. Brat z charakterem słonia, rodzice co wiecznie pracą zajęci... już raz mnie matka załatwiła i jej nigdy tego nie wybaczę. Słucham "Mutter" często sama, bo bardzo się z nią (piosenką) identyfikuję. Za to gimnazjum będę do końca życia na nią zła. Zrobiła z mnie perfekcjonistkę, a teraz gada tak, że czasem to można paść. Toć według niej teraz winnam pracować w szpitalu jako myjąca kible (salowa). A co, dostałam się na dziennikarstwo. Ale im się to nie podoba. Bo wiem, że widzą mnie gdzie indziej (np. mama mnie jako prawnika). I nie raz mówiono mi (pamiętne słowa pani na kursie maturalnym) "dopiero będziesz wolna gdy będziesz sama mieszkać". Zgadzam się niestety z nimi. Teraz to najchętniej mieszkałabym (według niej) w domu i była ubezwłasnowolniona, bo na słowa o Gerdim się śmieje, a całą winę za gimnazjum zwala na mnie "bo ty ich prowokowałaś". Tia za głupie słowa, przecież nie dostaje się w twarz.
Piszę to do was, do każdej. Bo boli mnie to wszystko i zawsze jestem sama. Bo Ewi mi niewiele pomoże, przecież to tylko "koleżanka". Bo przecież to nie moja wina, że jestem lekko chora psychicznie na nieznaną chorobę. Bo tak na prawdę jestem sama jak palec. |
|
|
|
#613 | |||
|
Raczkowanie
|
Hey Dziewczyny ;*
iza_wiosenna - Nie martw się na pewno masz piękne nogi! - a nikt inny nie ocenia ich tak krytycznie jak Ty sama ![]() Asilos Magdalena - zmiany w pokoiku super sprawa! Sama bym coś zmieniła, ale na razie nie mam ani czasu ani pomysłu a co do kolorku to może lepiej wybierz tym razem inny? jak Ci się nie spodoba nowy to zawsze po jakimś czasie możesz wrócić do zielonego ja sama mam zielono-niebiesko-żółto-pomarańczowy pokoik, ale to raczej w takich żywych odcieniach lubię eksperymentować - mój Tato mniej heh Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno bd lepiej Przecież kiedyś wreszcie musi - próbujesz, a więc uda się Cytat:
A u mnie kolorowy zawrót głowy Ciągle coś się dzieje, jest zabawnie - nie wiedziałam, że czas bez rodziców zleci mi tak szybko - dzisiaj w nocy przyjeżdża już mój brat (właśnie muszę zaraz wybrać się na zakupy i kupić mu coś 'normalnego' do jedzenia bo płatkami, serkami, owocami i warzywami chyba nie zechce się żywić ;P o jak ja nie lubię kupować szynek, mięs itp. no ale trudno zaraz jakoś się zmobilizuję i wyskoczę na zakupy ) Później lecę do dentysty - bo ostatnio mnie ząb bolał i mi zaczął robić to przed wyjazdem lepiej niech skończy Wczoraj byłam na zakupach - po kupiłam sobie jeszcze rzeczy na wyjazd parę - kosmetyki, jakieś słodycze (nie wiem czy się skuszę, ale inni pewnie chętnie) i oczywiście coś zupełnie zbędnego - kolejną spódniczkę, 2 topy, piżamkę bo mi się spodobała i białe spodenki znowu muszę przepakować walizkę, ale w sumie co mam robić hehe już się tak przepakowuje od dobrego tygodnia albo lepiej ... No to lecę kupić coś dla braciszka Papa ;*
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Julia - ło matko jak tobie się udało wkombinować 4rodzaju koloru do jednego pokoju
!? A jakie meble? Dywan, podłogi? Bo nie umiem sobie tego dość dobrze wyobrazić . Słodyczy mam nadzieję, że też trochu pokosztujesz a z zakupami wymiatasz .Hihi, udanego polowania na szynki !Werka - ale nawet koleżanka to coś, to zawsze jakiś człowiek, punkt oparcia, możliwość spędzenia wolnego .
|
#615 |
|
Gość
|
Tylko, że Ewi nie mieszka blisko mnie, zaraz przeprowadza się do Krakowa
![]() Już nie mam tak na prawdę nikogo. Nikt, nawet ona (z początku rozumiała co się dzieje, a teraz zero...żadna przyjaciółka - tylko "koleżanka" (bo to nawet żadna koleżnaka)). Nie mam nikogo, jestem sama, jak palec. Żyję marzeniami do ulubionego faceta, ale co to jest. Dopiero jak sama będę mieszkać może coś się poprawi. Bo póki co z taką rodziną i pseudo przyjaciółką nic nie zdziałam. A "Mutter" i ten cały gotyk jest moim ukojeniem. Jak słucham R+ to jest lepiej. Ale tak naprawdę ja nie miałam dzieciństwa - może do wieku 12 potem zero. Przyjaciółki nigdy nie miałam i nie mam (bo Ewi nią nie jest). Zero zrozumienia. Musiałam w wieku 13 lat (za szybko) wydorośleć - teraz lat mam 18, ale psychicznie z 20 parę (tyle ludzie mi dają, bo są w szoku, że mam 18). Każdy, ktokolwiek mnie pozna czuje, że jestem sporo starsza. A te napady to efekt nikomu nieznanej choroby (mieszanka). Tylko przez nie można poznać złą część charakteru. Bo tak na serio jestem przyjemną ciepłą osobą, szukającą znajomych, bo jestem sama. I dlatego nie rozumiem ludzi w moim wieku - dla mnie proitetem jest znalezienie kogoś na stałe - jako męża (nie w głowie mi imprezy). Ja nie chodzę na dyskotetki, co widziane jest jako bardzo dziwne. Edytowane przez noname12345TPa Czas edycji: 2008-07-30 o 11:05 |
|
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Werka ja też nie chodzę na dyskoteki, bo nienawidzę tego typu akcji, ale to nie znaczy, że nie można użyć młodości inaczej. Nawet zwykłe akcje na akademiku nie kończące się totalnych pijaństwem, wypady do pubu...choć to wszystko tylko wtedy kiedy jestem na studiach to nawet to jest miłe. Nie miałaś przymusem dzieciństwa, ale teraz z własnej woli nie chcesz przeżyć piękna młodości. Obowiązki i powaga z czasem same przyjdą - ciesz się tym co jeszcze masz dopóki możesz. Idziesz na studia, wyrwiesz się do innego świata - skorzystaj z tej możliwości i zabaw w ramach możliwości dopóki czas. Nie musisz łazić na dicho, nie musisz robić s siebie idioty totalnego, nawet będąc normalna możesz skosztować życia. Nie wszyscy bez wyjątku w twoim wieku to plastikowe laski i nażelowani kretyni w markowych ciuchach. Daj ludziom szansę...
|
|
#617 |
|
Raczkowanie
|
ja też nie chodzę na dyskoteki i nie uważam się za dziwną.
ale nie każdy facet to idiota... pamiętaj. i na pewno ejst w pobliżu ktoś, kto by Cię zrozumiał
|
#618 |
|
Gość
|
Właśnie enex nie mogę, to co mi zgotowano w młodości mnie do dziś boli.
Ja inaczej widzę przez to mężczyzn.Jak chcesz dam ci linka do posta gdzie opisałam to co mi zgotowano http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...7&postcount=87 - do dziś mnie za to wszystko serce boli. Znęcano się nad mną całkowicie. Dlatego mam takie, a nie inne podejście do ludzi. A kontaktów z panami w szczególności się boję. Bo boję się, że jeszcze raz zgotują mi taki sam los. Traumę mam do końca życia. Dziewictwo utraciłam w najgorszy z możliwych sposobów - nie z ukochanym, ale z cyrklem niej. Mam traumę, mężczyzn widzę inaczej, ludzi się boję tak na prawdę. ![]() I ten link jest dla każdej z was, bo mnie to boli i nieco strachliwa to mówię. |
|
|
|
#619 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez nie chodzę na dyskoteki-tzn byłam pare razy-3 ale mnie to tak bardzo nie rajcuje-wiem ze się ludzie dziwią jak ktoś nie chodzi na dyskotekiale oj rany jak chcą to niech idą, nie musimy być takie jak wszyscy
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
#621 |
|
Gość
|
Dziewczyny, S(k) byłam wtedy bez spodni, bez gaci. Rozebrał mnie przy całej klasie
![]() (weronia płacze). Miałam wtedy tylko bluzkęI do dziś mnie to boli najmocniej. A z innymi panami to nie chcę próbować |
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I myślisz, że wiek mężczyzny ma tak wiele do znaczenia? Rozumiem, że jednako doroślejsi trochu inaczej już patrzą na świat, ale nie znaczy to że nie mogą skrzywdzić. Piszesz, że nikogo nie masz na tym świecie, ale nie chcesz też mieć nikogo w swoim życiu. Albo chcesz się bratać z ludźmi, albo nie chcesz, ale wtedy nie rozpaczaj nad losem, jeśli z wyboru nie chcesz mieć ze światem nic wspólnego. Nie musisz przecież wchodzić z każdym w stosunki miłosne, przecież w liceum też jakoś żyłaś po boku chłopców i przeżyłaś, na studiach napewno też będziesz mieć ich w grupie. Odmówisz jako dziennikarka pracy tylko i wyłącznie dlatego, że pójdzie w tej sprawie o mężczyznę? Wybrałaś zawód, który stoi na kontaktach z ludżmi...
|
|
#623 |
|
Gość
|
Nie, ja nie mogę. Będę dziennikarką, ale jak będę musiała coś zrobić, cokolwiek, nawet jak jakiś będzie mnie uwodził, będę protestować. To był lincz na człowieku i rana na całe życie zostaje. A wejdę w kontakt z takim który będzie pewny
|
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O mój Boze......a gdzie byli inni wtedy?W głowe mi się nie miesci jak nauczyciele mogli nie reagować i jeszcze udawać ze nic się nie dzieje!?![]() I rodzice Ciebie obwiniaja za to?!Dlaczego? Piszałas ze kochasz faceta o 45 lat starszego, jestes z nim?Kochasz go od 5 lat?To ile miałas jak go zaczełas kochać? Myslę ze Enex ma rację to ze facet jest starszy to nie znaczy ze Cie nie skrzywdzi,na to nie ma reguły, a nie myslałas o tym zeby pojsc do psychologa, moze by ci jakos pomógł zapomniec? Mam nadzieje ze się wszystko poukłada-ze będziesz umiała stworzyć relacje z ludzmi i ze to co stało się w gim jakoś zamarze Ci się w pamięci i nie będzie miało wpływu na Twoje dalsze zycie...
|
|
#626 |
|
Rozeznanie
|
wiecie co, znow próbowałam kupic spodnie i znow nie weszłam w swój rozmiar.. nie powiem jak sie poczułam, bo szkoda słów.. ale koniec, koniec z tym, mam siebie i swojego wygladu dość, po każdym zjedzonym kęsie widzę jak rosną mi uda.. tak dłuzej byc nie może...nie wazne czy zdrowo czy nie zdrowo teraz schudne napewno, bez grzeszków, bo zawsze kończą się tak samo...przeciez mam silną wole...a czuje sie tak bezsilna
zaraz pewnie dostane punkty karne.. ale chce miec chude patykowate nogi, co ja moge na to poradzic, a po ostatnich wyskokach przytyłam kg...jestem mi bardzo źle |
|
|
|
#627 |
|
Gość
|
Mercy - gdzie byli inni - otóż, tak to było. Dyrektorka zwaliła na mnie winę, bo to laska od kasy. Gołębiewska zna przekłamaną wersję, no bo była pseudo wychowawczynią, dorabiającą, tylko kwity wypełniała. A rodzice dlaczego mnie obwiniają - bo znają nieprawdziwą wersję, a prawdy nie chcą poznać, jego do sądu (razem z dyrektorką i dwoma kumplami oraz wychowawczynią) pozwać im się nie chce, a proces ewidentny winien być. A zarzutów mają kilka - znęcanie się psychiczno - fizyczne nad osobą upośledzoną w stopniu miernym (bo tak można w skrócie to określić co mam), współudział, brak reakcji, zniszczenie dobrego imnienia osoby, narażenie na utratę zdrowia psychicznego, - łącznie tak po: 25 lub dożywocie (za szczególne okrucieństwo) dla pana W. dla pana M. i pana J. po 15, dla pani G. po 10, a dla pani S. po 15 - taki winnien być wyrok.
Ratowali mnie (pseudo ratunek) gdy było już za późno, przez tych kilku wariatów trafiłam na 2 miechy do szpitala psychiatrycznego. Enex, Mercy - Ja niestety tylko dojrzałość u mężczyzn cenię. Ale wiem, że wariaci też i ci starsi chodzą po ziemi, ale na szczęście umiem zauważyć prawdziwe skarby. Mercy - ja go kochałam już od 13 roku życia. Nie jestem z nim, ale bardzo dużo do niego czuję. |
|
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ostatnio jakoś mniej miałam czasu na pisanie tutaj i rozmyślanie o jedzeniu - całe szczęście. Wydaje mi się,że ... schudłam nie ważę się,ale tak jakbym miała mniejsze ramiona,bardziej płaski brzuch... może to mylne,ale póki co nie patrzę na siebie jak na potwora,choć dalej ciężko z tą samoakceptacją.Zaraz poczytam co tam u Was.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#630 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Rozumie, że każdmu jest badzo bardzo trudno ze swoja choroba, ale uwiez, że gdybys wymiotowała wcale-nawet paradoklsanie nie byłoby lepiej. Ja wymiotowałam przez rok-kilka razy dziennie i gdy wszytko sie wydało, nikt sie tym nie przejał. Lkarze pytają czy zdarza mi sie czzasem wymiotowac, mówir, że nie, ż bardzo sie męcze,ale nie robię tego, to wiudze na ich twarzach wyraz zmęczenia, powątpiewania i tyle. nikt mi nie współczuje, każą przytyc i niewazne czy przez niezwymiotowanie wszytkiego czy przez rozsądna diete. Prawda jest taka, że bardzo trudno jest o wsparcie . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak wszytkie dziewczyny pisze- masz sliczne, bardzo szczupłe nogi. Ale rozumie, co czujesz. Też wize niedoskonałaści w swoim ciele, mam ochote zapisac sie na odssysanie tłuszczu, podczas gdy groża szpitalem, jesli nie przytyje. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale przecież bmi masz na granicy niedowagi, a spodnie to tylko spodnie, przecież wtedy byłaś szczupła, czy naprawde warto od nowa zaczynac? |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

i widzę, że teraz już więcej optymizmu w Twoich postach jest 
Ale czasami czuje sie taka samotna i niestety moje marudzenie wtedy spada na Was
Wzielam sie za siebie w pozytywny sposob i.. mysle ze bedzie dobrze, jest lepiej od 3 dni 
nienawidzę siebie a dokładniej swoich nóg. jak szłam i zobaczyłam je w lustrze, to się rozryczałam. czyli dochodzi do tego fakt, iż jestem rozchwiana emocjonalnie. Totalnie rozchwiana. Ale fajnie, nie?
Nigdy bym sie nie spodziewala, ze bedziesz miala kompleksy na pukncie swoich nog. Nawet myslalam, ze jestes z nich zadowolona, ze wiesz, ze one sa BOSKIE! Ja Ci ich zazdroszcze, przyznaje sie bez bicia, ale bardzo! 

Wierze w ciebie.
. Miłego praktykowania jutro w pracy
!
A na rece podrapal. Zaluje tego, blizny sa brzydkie, z checia bym je jakos wybielila. Jestes na R czy U?

(weronia płacze). Miałam wtedy tylko bluzkę
nie ważę się,ale tak jakbym miała mniejsze ramiona,bardziej płaski brzuch... może to mylne,ale póki co nie patrzę na siebie jak na potwora,choć dalej ciężko z tą samoakceptacją.
Podoba mi się bardzo ciemna śliwka albo kawa z odrobiną mleka, ale już sama nie wiem. Podłoga jest kasztanowa, a dywan ciemno czerowny- bordowy, z dodatkami żółtego i niebieskiego. Mam jeszcze trochę czasu do zastanowienia, narazie musze skupić się na zeskrobywaniu starej farby z okien, bo już odpryskuje i brzydko to wygląda. A jak już robić to od początku do końca