|
|
#2581 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Wedlug mnie i pierscionek i obraczke nosi sie na prawej rece. I ja tak nosze... Na lewej to jakos z rozwodnikami mi sie kojarzy...
|
|
#2582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2583 |
|
Raczkowanie
|
Na poczatku mialam go na lewej ale mnie zakrzyczeli w domu ze na prawej i to na serdecznym. Poszlam w polowie na kompromis bo przenioslam go na prawa reke ale na srodkowy palec bo mi tak wygodnie. Nie wierze w przesady i zabobony wiec jest tak jak jest
|
|
|
|
#2584 |
|
Rozeznanie
|
Ale o jakich przesadach mowicie? Ja nie slyszalam nigdy niczego na temat pierscionkow zareczynowych. A bardzo przesadna jestem.. Oswieccie mnie....
|
|
#2585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niech mi ktoś pokaże gdzie to niby jest tak napisane
|
|
|
#2586 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie nigdzie nie jest napisane.... Po prostu chyba tak sie przyjelo i juz. No nie wiem... W sumie to mozna sobie nosic gdzie nam sie tylko podoba. Przeciez to nie ma az takiego znaczenia. Ale jesli pierscionek niby od serca na lewej dloni, to dlaczego obraczka na prawej??
|
|
|
#2587 |
|
Zadomowienie
|
hmmm.... na wszystkich portalach ślubnych (na które weszłam) np. http://www.we-dwoje.pl/pierscionek;z...rtykul,73.html pisze : "Pierścionek zaręczynowy kobieta nosi na czwartym palcu ręki lewej, od strony serca."
|
#2588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
#2589 |
|
Zadomowienie
|
Dla pogodzenia ston
cytat ze sklepu jubilerskiego: Na której ręce nosi się pierścionek zaręczynowy Pytanie o to na której ręce nosi się pierścionek zaręczynowy z pewnością zaprząta głowę niejednej przyszłej pannie młodej. Otóż, istnieje niepisana zasada zgodnie z którą pierścionek zaręczynowy nosi się na serdecznym palcu prawej ręki a po ślubie jego miejsce zajmuje obrączka a pierścionek zaręczynowy wędruje na serdeczny palec dłoni lewej. Prawda jest jednak taka, że to na której ręce nosi się pierścionek zaręczynowy zależy tylko i wyłącznie od osoby noszącej go. Jubilerzy spotkali się z przypadkami gdzie narzeczona nawet nie pytała o to na której ręce nosi się pierścionek zaręczynowy ale zakładała go na ten palec na którym pierścionek leżał najlepiej i w najmniejszym stopniu utrudniał wykonywanie ruchów. Niektóre panie preferują noszenie pierścionka zaręczynowego na palcu środkowym, i to zarówno na prawej jak i lewej ręce. Część pań po założeniu obrączki nosi pierścionek zaręczynowy na palcu środkowym obok obrączki lub na tym samym palcu co obrączka, oczywiście tylko wtedy gdy pierścionek tworzy harmonijną całość z obrączką. Tak naprawdę nie jest ważne to na której ręce nosi się pierścionek zaręczynowy ważne jest to by ukochana nosiła ten pierścionek z dumą i radością jako symbol łączącej was miłości. Panowie bądźcie jednak wyrozumiali, jeśli dama waszego serca wykonuje pracę grożącą uszkodzeniem lub zniszczeniem pierścionka, nie miejcie im za złe że nie noszą go cały czas. W takim przypadku istnieje salomonowe rozwiązanie - nie zastanawiajcie się na której ręce nosi się pierścionek zaręczynowy tylko kupcie łańcuszek na którym narzeczona bez obaw o zniszczenie pierścionka będzie go mogła swobodnie nosić.
|
#2590 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dobre przyslowie.... Ja tez zaraz do domku zmykam
|
|
|
#2591 |
|
Zadomowienie
|
a tak swoją drogą czy któraś z Was wie jak nazywa się piosenka która leci na stronie pana Z. ? Strasznie mi sie podoba
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, potrzebuję Waszej pomocy. powiedzcie, czy wypada iść na ślub i na wesele... bez rajstop? mam dosyć cienką (letnią) sukienkę i buty i z odkrytymi palcami.
![]() a co do pierścionka, to ja też noszę na serdecznym palcu lewej ręi, bo moja mama mówi, że to "od serca".
|
|
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2594 |
|
Raczkowanie
|
Joasiu jezeli chodzi o przedzial cenowy to wiadomao ze jak najtaniej
) chca 2700zl jest ich piecioro i graja muzyke na zywo. Jak narazie to najciekawsze co znalazlam. Oczywiscie licze na Wasze podpowiedzi. Dzwonilam jescze do zespolu PRIMo podono bardzo fajnie prowadza ale licza sobie 3000!!!!! I jescze jedno pytanko czy za kamerzyste 1500zl to jest norma???
|
|
|
|
#2595 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i ten najbardziej nam się podobał
|
|
|
|
|
#2596 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nawet jako swiadek u kumpelki i nic zlego sie nie stalo wiec bez obaw jest tak goraco ze chyba wiekszosc bedzie bez rajstop/ponczoch! a jesli masz opory to mozesz kupic sobie rajstopy w sprayu i wtedy bedzie wygladalo jakbys miala zalozone![]() Cytat:
![]() nasz zespol to Vector---w piatek idziemy ustlac co i jak bo to juz tylko 2 tygodnie!!!
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
||||
|
|
|
#2597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja koleżanka będzie w najbliższym czasie kontaktować się z panem Z. w sprawie sesji to namówie ją żeby się zapytała hihihia jakich macie kamerzystów??? bo ja właśnie jestem na etapie szukania jakiegoś dobrego no i najlepiej poleconego, bo wszystko to co na początku sie załatwia to już mam czyli kościół, salę, zamiast zespołu dj (mam nadzieję, że nie będę żałować), a no i fotografa mam jeszcze załatwionego
|
|
#2598 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2599 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do zespolu to nasz (Awers) to 2500 za dzien i 1200 poprawiny. Tez sie ludzilam nadzieja ze znajde cos tanszego ale chyba jest zbyt duzy popyt wbranzy weselnej teraz i kazdy szaleje ![]() Juz wlasnie zauwazylam date Nie powinno byc chyba duzego klopotu z zespolem na wrzesien. Co najmniej nie taki jak na czerwiec..
Edytowane przez Itenka Czas edycji: 2008-07-30 o 19:00 Powód: poprawka |
|
|
|
|
#2600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2601 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oglądaliśmy płytę z weselem na którym grali i spodobało nam się Muzyka i dla młodych i dla starszych,repertuar wcześniej się ustala,zabawy oczepinowe też-jeśli ktoś nie chce,to nie robią oczepin Cena za noc- 2400 zł ( my zamawialiśmy w zimie,więc może coś się zmieniło...)
|
|
|
|
|
#2602 |
|
Raczkowanie
|
Autokar załatwiał mąż, a to z przeciwnego kierunku i z tego co mówił to ok.300zł za busa - własnie na około 20 osób
|
|
|
|
#2603 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czyli w przeciągu tych 5 miesięcy podnieśli ceny...
|
|
#2604 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do ślubu nosiłam na serdecznym palcu prawej dłoni, a potem obrączka zajęła jego miejsce Pierścionek przeniosłam na lewą rękę - też na serdeczny palec. Względy praktyczne - bezsensu mieć pierścionek i obrączkę na jednym palcu - niewygodnie (mimo,ze obrączkę mam bardzo skromną i wąską). Niepodobało mi się też na środkowym palcu prawej dłoni aby była, dlatego też przeniosłam na lewą dłoń. W Polsce przyjęło się, że obrączka jest na prawej dłoni, na lewej to albo wdowcy albo rozwodnicy, a ostatnio to taki styl podobno "amerykański". Nie znam źródeł tych "podobno", ale ponieważ prawa dłoń jest przewaznie bardziej widoczna niż lewa. Dlatego ja noszę na lewej.
|
|
|
|
|
#2605 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i są niedrodzy - jak juz wcześniejs wpsominałam - wg mnie za noc zespołu płącenie 2800 to jakies pomylenie i ludziom sie w głowach poprzewracało
|
|
|
|
|
#2606 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z innej beczki - podpisalismy dzis umowe z fotografem jestem baaaaardzo zadowolona ze spotkania i juz nie moge sie doczekac Musimy jeszcze kamerzyste załatwic... chcialam promix, ale niektore firmy sa tansze, a cena to glowny warunek wziecia takiej firmy.
|
|
|
#2607 |
|
Raczkowanie
|
Edytko zespol Primo to chyba dobry wybor, moi znajomi byli dwa tygodnie temu na weselu i bardzo sobie ich chwalili natomiast dzis dzwonilam i powiedzieli mi 3000zl jak dla mnie to zaduzo.
|
|
|
|
#2608 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2609 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2610 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A tak poza tym to strasznie mi sie na poczatku podobaly obraczki apartu - te takie 4 kolorowe. Ale szybko mi zbrzydly ze sobie za nie 4,000 licza (od jednej!)
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.

Ja noszę na serdecznym palcu ale LEWEJ ręki i jestem (byłam?) święcie przekonana, że właśnie tak powinno być. Natomiast orbrączkę na serdecznym palcu prawej ręki... 
ItEnKa 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)