|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
|
|
|
#4082 |
|
Zadomowienie
|
Pepsi_90 - a jak spacerowka anexa? Dziecko sie nie zsuwalo? Zadowolona bylas?
![]() Angela_B - mi polozna mowila, ze mozna dodac cytryne. Zapytaj w laboratorium ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4083 |
|
Zadomowienie
|
Angela, ja akurat miałam glukoze cytrynową i bardzo mi smakowała i konsystencja jest normalnie wody
Ja miło wspominam to badanie ![]() Wróciliśmy właśnie z maczka, big mak siadł Ale ludzi strasznie dużo.
|
|
|
|
#4084 |
|
Jedi
|
U mnie w labie babki twierdzą, że odchodzi się od dodawania cytryny i zalecenia są takie ze się nie powinno. Ale powiedziały, że jak się uprę to mi nie zabronią
|
|
|
|
#4085 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo ładny! Cytat:
![]() Jeśli chodzi o anexa, to gondole ubóstwiałam. To właśnie ze względu na jej design zdecydowałam się właśnie na ten wózek. Jak tylko zobaczyłam go w sklepie, to wiedziałam, że będzie nasz. Dziewczyny pisały tutaj, że spacerówka ma średnie opinie i że dziecko często się zsuwa. My nie mieliśmy tego problemu, ale moja siostrzenica faktycznie trochę wisiała w tych szelkach (również kupili anexa). No ale podobno to kwestia wyregulowania wózka. Spacerówka może nie powala, ale ja byłam z niej w miarę zadowolona. Problemem było dla mnie jedynie składanie wózka do samochodu, ale to dotyczy prawie wszystkich wózków z zestawu 2w1. Dość szybko przenieśliśmy się do lekkiej, kompaktowej spacerówki, która składała się w całości. Właściwie już jak mała miała roczek, to kupiliśmy nową. Jeździłam tylko w warunkach miejskich po chodnikach. ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Ooo widzę, że nie tylko za mną chodził dzisiaj maczek Mały szaleje mi w brzuchu chyba tez cieszy się na pizze
|
||||
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny lozeczko zwykle lepiej brac czy z szuflada ?
przydaje sie ona?
|
|
#4087 |
|
Rozeznanie
|
My nie mamy w aucie możliwości zamontowania bazy isofix, więc siłą rzeczy będzie sam fotelik.
Wczoraj byliśmy nad jeziorem, ale przyjemniej było pochodzić w wodzie przy tych upałach. Jakoś się wcisnęłam w strój kąpielowy, ale już typowo widać ciążowy brzuszek. ![]() Jutro kolejne badania, odliczam godziny do usg.
|
|
|
|
#4088 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4089 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję na poznanie płci
|
|
#4090 |
|
Rozeznanie
|
Ja piernicze jaka laska 🤩
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie |
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
oo trzymam kciuki! u nas bylo bardzoo trudno zobaczyc ale na polowkoym sie udalo
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4093 |
|
Rozeznanie
|
Dajcie na insta kogo jeszcze obserwować
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie |
|
|
|
#4094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To smacznej pizzy zycze Chodzi ci o to,ze nie da sie jej zlozyc z calym siedziskiem tak trzeba sciagnac i stelaz osobno ? Czyli nie wiesz jak sie sprawdza np w lesie ech to szkoda
|
|
#4096 | ||
|
Raczkowanie
|
A do tej pory lekarz nic nie sugerował?
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() Tak, osobno składasz stelaż i osobno siedzisko. To nie jest fajne. No chyba, że ktoś jeździ busem, to zmieści go w całości niestety nie miałam okazji testować wózka w innych warunkach i nie wiem jak się sprawdza poza miastem.
|
||
|
|
|
#4097 |
|
Jedi
|
|
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
Średnio wyglada mało konkretnie w sensie jakby się zaraz rozwalić miał i taki kwadratowy jest. No i za drogi dla mnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4099 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, troszkę zmienię temat, ale zauważyłam dziś u siebie nową dolegliwość ciążową... Boli mnie kość ogonowa!
|
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz nie wiem sama najpierw byl maxi cosi ale sie nie da innych fotelikow montowac niz maxi cosi , ten mi sie spodobal anex bo na zywo widzialam i spoko a teraz juz sama nie wiem oszalec mozna
|
|
#4101 | ||
|
Jedi
|
Cytat:
ale wiadomo, kwestia gustu ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4102 |
|
Rozeznanie
|
Do środy to już szybko zleci.
![]() Powodzenia i trzymam kciuki za poznanie płci. Ja do połówkowych jeszcze mam dwa tygodnie... Ale chciałabym, żeby się udało potwierdzić płeć na 100%, żebym się mogła zabrać za pranie i układanie tych ubranek, bo tak to czekam czy czasem nie trzeba będzie zmienić zestawu na dziewczynkę. ![]() Mnie czasem pobolewa, na szczęście zwykle przechodzi w miarę szybko. |
|
|
|
#4103 |
|
Zadomowienie
|
Tenebre, pocieszyłaś mnie trochę, że przechodzi, bo średnio to przyjemne
![]() Kciuki za wizyty i poznanie płci naszych wątkowych nieśmiałków <3 |
|
|
|
#4104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się ostatnio jakoś w nocy nie mogę ułożyć i zasnąć, wstawanie też się staje coraz mniej komfortowe, a gdzie tu dalej. ![]() U nas nieśmiałek to chyba po tatusiu zdjęć nie lubi. Mówimy już do niego Adam, ale fajnie by było się upewnić, że jednak Zuzią się nie okaże.
|
|
|
|
|
#4105 |
|
Zadomowienie
|
Oo u nas też najpewniej będzie Adam
Trzymam kciuki żeby Ci się potwierdził synuś w takim razie Co do spania, też mi troszkę gorzej, budzi mnie co chwilę coś, wstaję do łazienki ze dwa razy i tak się później miotam
|
|
|
|
#4106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Adam dobre imię. W ostatnich tygodniach jakoś mi tak bardziej brzuch wyskoczył, ruchy coraz silniejsze, TŻ szczęśliwy bo też czuje jak rękę przyłoży, ale oczywiście największa adasiowa aktywność przypada w godzinach nocnych.
|
|
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Kciuki za jutrzejsze wizyty
|
|
#4108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co sądzicie o wòzku Bebetto holand? Widzial ktos na żywo? Spacerowka sklada sie ze stelarzem wiec fajnie. Jest dobra amortyzacja ale podobno dosc ciezki. Bardzo design mi sie w nim podoba. Szczególnie taki z bialym stelarzem ale grunt to funkcjonalność...wiec sama nie wiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Apola88 Czas edycji: 2018-06-11 o 00:01 |
|
|
|
|
#4109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, nie mogę spać. Jest tak duszno. Te upały mnie zabiją. Rano będę jak warzywo, a czeka mnie cały dzień ganiania za moją dwulatką. Nie wyobrażam sobie funkcjonowania za dwa/trzy miesiące. Pierwsza ciąża, to jednak taki komfort, że możesz się położyć kiedy chcesz, odpocząć i dostosować dzień do swojego samopoczucia. Jak nie chcesz/nie masz siły, to nie gotujesz obiadu, a ja muszę dać dziecku jeść. Poza tym, czeka nas remont góry i to taki generalny ze skuwaniem tynku, przestawianiem ścian i robieniem drugiej łazienki. Liczyłam, że to będzie w lipcu lub ewentualnie w sierpniu, ale nie... ekipa wchodzi w połowie września ![]() ![]() chce mi się płakać. Jeśli się nie wyrobią, to pewnie będę musiała się wyprowadzić do rodziców na ten pierwszy okres...
|
|
|
|
|
#4110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
generalnie jakoś nie mogę się na żadne z wybranych zdecydować na 100% mi już od jakiś dwóch tygodni śpi się niestety coraz gorzej. Minimum raz do dwóch siku muszę iść właśnie niedawno zarobiłam kopniaka w pęcherz bo w momencie musiałam lecieć. Z boku na bok też coraz ciężej się przeturlać, a upały i ciepłe noce wcale nie pomagają. Cały czas się ludzie że końcówka lata nas oszczędzi Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.

jutro z rana ide na badanie krzywej cukrowej. Któraś z Was juz miala to badanie ? Ta glukoza jest to tak jak woda czy jakoś gęsta? Jak to wypić? Strasznie się boję tego badania... 

Ja miło wspominam to badanie 

) więc dziecko chyba też. No ale zdania sa podzielone i oba są chyba tak samo dobre wg opinii 
chyba tez cieszy się na pizze 

ale wiadomo, kwestia gustu