|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 4
Dzień dobry z rana
![]() Wczoraj podczas wieczornego demakijażu wykończyłam płyn do demakijażu oczu Sephora (w końcu skończyło się to ustrojstwo Snow, robiłaś też sama ciasto czy miałaś już gotowe blaty? Ja zawsze kupuję blaty, kiedyś siostra zrobiła sama ciasto, które twardością przypominało macę
|
#692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dlatego nie poszłam na żadne studia, które wymagają takich akcji, fuj fuj ![]() Cytat:
![]() Ciasto robiłam sama. Moja mama robi przepyszne ciasto, już kiedyś z nią robiłam, więc udało nam się bardzo dobrze, pieknie nam urosło, tylko po upieczeniu było troszkę za suche, bo ustawiliśmy zbyt wysoką temperaturę, a zrobiliśmy bardzo cienkie ciasto. Ale ogólnie pyyyycha ![]() Kupiłam jednak ten Aqualumiere Gloss To na pociechę po braku wygranej w lotto Ale powoli wykańczam JT i poza tym mam straszną ochotę na nowe mazidło do ust. |
||
|
|
|
#693 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie grałam wcale a moja mama nie trafiła ani jenego numeru ![]() Ja do pracy codziennie wstaję o 5.50 Można się przyzwyczaić, choć na początku ciężko było i dosypiałam po południu.Cytat:
![]() Farby dobre są z Welli. Cytat:
Cytat:
Wszystko mogę zrobić, upiec ciasto, robić sałatki, zapiekanki, makarony, desery byle nie mięcho. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() O mamuniu ......................... ...................... Gayenko, zmieniłam nr telefonu, zaraz podam ci na PW ![]() Mnie by pasowała niedziela, umówmy się na kawkę ![]() Ago - opolanko co Ty na to ??
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się mięcha nie boję
A w domu jak gotuję to mięsko lubię robić, bo wycinam wszelkie tłuszczyska, żyły i inne, bo mnie takie coś potem w jedzieniu odrzuca a tak wykroję i nie ma
|
#695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też mam na niego ochotę, ale mam tyyyle blyszczyków Już mi się wszystkie szczerze znudziły... A jeden z moich Juicy Tubes chyba się przeterminowal, bo jakiś taki dziwny jest
|
|
#696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też jestem przywyczajona, ale dosypiać mi się nie zdarzało, nie znoszę spać w dzień. Początkowo padałam o 22, teraz to i grubo po północy potrafię iść spać i żyję ![]() Cytat:
Nie ma sprawy, w sumie robiłam z innego przepisu niż zwykle i mam jeszcze jeden bardzo dobry przepis od koleżanki Kupiłam Bonbon, on jest taki jaśniutki, nie mam takiego, a od dawna miałam ochotę. Wcześniej chciałam Candy Glow, ale teraz nie ma, a oba podobaja mi się tak samo ![]() No i też mi się wszystkie prawie znudziły... Teraz używam cały czas JT, a przed wyjazdem Superbalmów, bo na inne już patrzeć nie mogę
|
||
|
|
|
#697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Od tygodnia nie kupiłam nic z kosmetyków na wyjeździe musiałam kupić tylko żel do mycia twarzy, bo zabrałam za mało micela - skończył mi się po 3 dniach
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Estella widzę, nie jestem sama
Ale obiecuję sobie od pół roku, że się naucze, bo ja mięsko, zwłaszcza pierś z kurczaka, to lubię ![]() Czy Twój odwyk obejmuje tylko pielęgnację, czy również kolorówkę?
|
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Estello gdzie się podziała ta Twoja "syrenka" z avatarka?
![]() Wiecie, ja przeglądam już chyba setny raz katalog Avonu i nic mnie nie kusi Nie wiem jeszcze czy moje zamówienie z Ori będzie czy nie(wzięłam krem-fluid matujący, ale nie wiem czy poszło zamówienie), bo z nowego katalogu Ori mi się parę rzeczy podoba a moja konsultantka nie chce za bardzo już z Ori zamawiać
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dopóki nie muszę to nie mam motywacji do nauki![]() Na pewno pielęgnację - wypisałam wszystko co mam w domu; mam na przykład 9 żeli pod prysznic, plus jeden mały, 6 olejków do kąpieli, 7 mydełek zapachowych. Czas się ograniczyć i to zużyć, wierzę, że mi się uda, od dłuższego czasu nic mnie nie kusi. Z kolorówki na razie niczego nie potrzebuję - myślałam tylko o odsypkach pigmentów MACa i jeśli się uda kupić to róż paskowy Diora. Nic mnie szczególnie nie kusi, letnie kolekcje nie powalały, mam nadzieję, że z jesiennymi będzie to samo. Cytat:
a tak na serio to na pewno do niej wrócę za jakiś czas; wszyscy zmieniają avy, to ja też chciałam trochę odświeżyć image w profilu też zmieniłam kolory.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Estello mnie urzeka Twój nowy avatarek
![]() Śliczny jest
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
kiedyś używałam Welli (różnych kolorów, od jasnego blondu, przez rudy, czerwony do fioletowego
) i nigdy nie wyszedł taki kolor, jaki miał być w tym przypadku JoannęMama mnie wczoraj namówiła na maseczkę iłowią (Dr Nona). Takie błotko Poniżej oczu jest poprawa - mniej rozszerzone pory, 'plamy' po syfkach się trochę schowały i buźka jest nieco gładsza. Za to czoło kaszkaNo i zaskórniki jak były tak są
|
#704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja kiedyś chodziłam do pracy na 6.00 i wstawałam przed 5.00 - to dopiero była masakra... najgorzej było jesienią i zimą - normalnie środek nocy... ![]() ja też dzielnie staram się zużywać wszelkie zapasy - wczoraj skończył mi się krem do stóp i dziś otworzę ostatni jaki mam. zapasy żeli pod prysznic też powolutnku znikają, oprócz aktualnie używanego został już tylko jeden zapasowy. najgorzej z kremami do twarzy, bo tego jeszcze całkiem sporo mi zostało... mam pytanko: co sądzicie o kremach i musach Farmony z serii Tutti Frutti?? opinie na KWC są całkiem niezłe, ale chciała się jeszcze Was zapytać o opinię... |
|
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Umyłam dziś znów włosy płukanką a potem szamponem z odżywką i widzę lekką różnicę już Tak więc chyba jestem na dobrej drodze ![]() off-wietrzko ja polecam mus Arbuz&Melon, miałam go 2 lata temu we wakacje i bardzo lubiłam się nim smarować; zapach słodki i apetyczny + dobre nawilżanie i wydajność. Innych wariantów nie miałam. Z maseł miałam niedawno tylko Karmel&Cynamon i ledwo zmordowałam - za mocny aromat(może na zimę będzie ok, ale na lato odpada), do tego czuć tylko cynamon(karmelem pachnie w opakowaniu a na ciele tylko cynamonem i to tak, że aż wierci w nosie i przesiąka tym zapachem łóżko, ubranie....moi rodzice nosy zatykali, bo nie mogli znieść tego aromatu na mnie). Z czasem się przyzwyczaiłam do tego zapachu i może też trochę w pudełku wywietrzał, ale ostrzegam, że otoczenie może być w szoku
|
|
#706 |
|
Wtajemniczenie
|
Powróciwszy z wywczasu
![]() Zaraz postaram się nadrobić zaległości, 24 strony, ojej |
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak bylo? ![]() doszedl moj chanel oraz tusz heleny poza tym mam tez juz refectocil i dzisiaj farubje sobie rzesy na czarno zjadlam dwa pulpety i pekam a z pracy urwalam sie 1,5h wczesniej bo juz nie moglam tam wysiedziec
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny siedzę w pracy i normalnie tu się trzęsie
Drgają naczynia w szafkach, woda w szklance, itp. i tak od 2 godzin. Dziwne uczucie ![]() pakosta heeej, jak było? |
|
|
|
#709 |
|
Wtajemniczenie
|
Ziz, było cudnie
Wybawiłam się, wysmażyłam na słońcu, wypiłam hektolitry piwa i zeżarłam kilkogramy rybek, kebabów i całego niezdrowego nadmorskiego fastfudu. I poznałam kogoś..... Snow, ja mam straszną ochotę na Aqualumiere 69, taki zgaszony róż, piękny jest, na Tru jedyne 58 zł... Estella śliczny av ![]() A jak Wasze wyjazdy? --- Powrót do łódzkiej rzeczywistości jest straszny.... W robocie mnóstwo zaległości, współpracownik wyjeżdża na miesiąc, będzie zapierdziel. Kupiłam sobie mini zestaw 3 kroków Klinika, cera mieszana do suchej, ale tonik to sama wóda jest Boję się używać na moją opaleniznę
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przytrzasnęłam sobie przed chwilą dwa palce - jeden jest rozcięty, a drugi potwornie boli, ciężko mi pisać na klawiaturze
Cytat:
![]() Isa bardzo mi miło, kilka osób mi powiedziało, że bardzo do mnie syrenka pasuje i jestem do niej podobna ![]() Cytat:
ogólnie bardzo fajnie pachną, świeżo i owocowo.Też sobie zrobiłam hennę na rzęsy przed wyjazdem, mam jasne końcówki i z niepomalowanymi rzęsami wyglądam jakbym ich wcale nie miała.
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
ja będę miała henne w piątek
właśnie rzęs (i brwi przy okazji ) a dzisiaj po wyjściu od krawcowej będę szukać farb
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
brazer chanel sable d'or jest cudowny. C-U-D-O-W-N-Y! lekko jasniejszy od bambusa, nalozony na kosci policzkowe tak pieknie je ozlaca
a tusz glorious jest nawet fajny, dobrze wspolpracuje z baza cils booster xl lancome ladnie podkrecil mi rzesy, troche je wydluzyl. pogrubienie marne, ale nie o to mi chodzilo mysle, ze sie polubimy bo krolowa rzes rozgryzlam po jakims czasie, z tym pewnie bedzie tak samo
|
#713 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Ja już od godziny w domciu
. Jutroidę na cały dzień.Tak na gorąco - chyba się z kilkoma osobami nie polubimy Na dzień dobry mam zmienić skład personalny ![]() Cytat:
.Ślicznie dziękuję ![]() Cytat:
. ja w niedzielę może przyjadę na rowerku, nie macie nic przeciwko?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i nie wiem, jak dalej będę dawać radę .Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Pakosta witaj spowrotem
![]() Estello Uważaj teraz na te biedne paluszki Mi dziś oczy łzawią, znów jakieś pyłki pewnie mnie uczuliły
|
#715 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuję za opinie - w takim razie na pewno sobie kupię słoiczek na próbę... jak już wykończę grejpfrutowy krem z oriflame (który też bosko pachnie!) |
||
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
prosze bardzo
![]() składniki: - 400g wiórków kokosowych - 200ml kremówki - 140g cukru pudru - 140g masła - 2 łyżki rumu lub aromatu - 200g mlecznej czekolady - 200g białej czekolady W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż masło się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlać na wiórki, dodać rum, wymieszać. Z mikstury uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać je na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową, schłodzić przez minimum godzinę. Rozpuścić mleczną czekoladę (w kąpieli wodnej lub mikrofali). Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie, wyłożyć na papier, by czekolada stwardniała. Byłam w Rossmannie nie mieli żadnej farby Joanny za to kupiłam sobie filtr SunOzon 20 na nogi i pastę do zębów Mama też sobie kilka rzeczy kupiła i dostałyśmy gratis mini pastę do zębów i etui na szczoteczkę. Jestem w ciężkim szoku, ile bym u nich nie wydała, nigdy nie dostałam niczego Zapytałam czy moge zostawić sobie gratisa a oddać kupioną paste ![]() Przeszłam się do zwykłej drogerii i mam obie farby ![]() czarny bez i intensywna czerwień do pasemek
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Dzięki dziewczyny, odkleiłam plasterek, dość głębokie mam przecięcie:/ niestety tak zginałam palec to dalej trochę krwawiło, mam nadzieje, że się dość szybko zagoi, albo chociaż przestanie boleć i krwawić.
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
zaaplikowalam sobie henne na rzesy a odzywke longlash na brwi. henna jest potwornie mocna, 3 minuty a ja mam czarne jak smola rzesy. delie trzymalam 15 minut a ledwo zabarwila mi koncowki
wstawilam ciasto na pizze bo TZ meczy mnie o to od przyjazdu. a dla siebie krece lody czekoladowe na bazie kremu angielskiego z wanilia. mniam
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
zakochałam się w butach
![]() znalazłam je w wizażowej szafie, o TUTAJ. Ogólnie takich nie znoszę, są takie.. babcine ale te czarne mnie urzekły, a cena jeszcze bardziej ![]() tylko jest problem... one są z NewYorkera, do którego ja dotrę nie wcześniej niż w drugiej połowie sierpnia prawdopodobnie potrzebuję 38, ale jeszcze czekam aż autorka zdjęć zmierzy wkładkę
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.

To na pociechę po braku wygranej w lotto
trafilam... JEDNA liczbe 

tęskni mi się do czerwieni, ale już nie zrobię na całej głowie, czerń jest jednak mniej uciążliwa
A już snułam takie dalekosiężne plany
Chyba że dopatrzę sie jakiejś różnicy 

Uważaj teraz na te biedne paluszki
ale te czarne mnie urzekły, a cena jeszcze bardziej