Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-11, 04:26   #4111
Pepsi_90
Raczkowanie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Zdarza się że boli już jakiś czas był spokój ale wczoraj np znowu trochę pobolewala. Teraz to już będzie tylko gorzej To imię też mam na liście generalnie jakoś nie mogę się na żadne z wybranych zdecydować na 100% mi już od jakiś dwóch tygodni śpi się niestety coraz gorzej. Minimum raz do dwóch siku muszę iść właśnie niedawno zarobiłam kopniaka w pęcherz bo w momencie musiałam lecieć. Z boku na bok też coraz ciężej się przeturlać, a upały i ciepłe noce wcale nie pomagają. Cały czas się ludzie że końcówka lata nas oszczędzi
Skąd ja to znam. Właśnie leżę w salonie przy wentylatorze. W sypialni nie włączę, bo zawieje młodą. Może i jest szansa, że końcówka lata nas oszczedzi, ale mój mąż z remontem, to już nie ma dla mnie litości. Chciałabym chociaż dwa tygodnie wcześniej rozłożyć łóżeczko, poukładać ubranka w komodzie, przygotować przewijak, a znowu wszystko będzie na ostatnią chwilę
Pepsi_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-11, 05:40   #4112
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amiyaa Pokaż wiadomość
Oo u nas też najpewniej będzie Adam Trzymam kciuki żeby Ci się potwierdził synuś w takim razie Co do spania, też mi troszkę gorzej, budzi mnie co chwilę coś, wstaję do łazienki ze dwa razy i tak się później miotam

Kochana ja do łazienki budzę się 5 razy w nocy. I śpię max do 7 rano ...... dziś 6:30.... a najdziwniejsze jest to ze jestem .... wyspana

Cytat:
Napisane przez So_close Pokaż wiadomość
Haha dla mnie wygląda właśnie porządnej niż M'ka ale wiadomo, kwestia gustu Mnie boli z tylu jakby od kości albo od jelita od samego początku ciąży, podczas okresu też tak miałam

Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka
No właśnie tez tak myślałam na zdjęciach jak widziałam a na żywo .... kwadratowy stelaż z przodu ten podnózek wyglada jakby miał odpaść po uderzeniu nóżkami przez roczniaka ..... ale głównie cena chciałam max do 1800 zł kupić wózek

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
A na rynku przewaga jest jakich wozkow takich co sie sklada w calosci czy osobno ? Bo chyba nie ma duzo takich co w calosci sie skladaja czy sie myle ?

Juz nie wiem sama najpierw byl maxi cosi ale sie nie da innych fotelikow montowac niz maxi cosi , ten mi sie spodobal anex bo na zywo widzialam i spoko a teraz juz sama nie wiem oszalec mozna

Cybexy się składają z siedziskiem, mutsy na pewno, joie, i tyle na razie pamietam ;D

Cytat:
Napisane przez Tenebre Pokaż wiadomość
No zdecydowanie do przyjemnych aspektów to nie należy, ale jakoś musimy i to wytrzymać. Ja się ostatnio jakoś w nocy nie mogę ułożyć i zasnąć, wstawanie też się staje coraz mniej komfortowe, a gdzie tu dalej.

U nas nieśmiałek to chyba po tatusiu zdjęć nie lubi. Mówimy już do niego Adam, ale fajnie by było się upewnić, że jednak Zuzią się nie okaże.

Dla mnie najcięższa dolegliwością ciążowa na dzień dzisiejszy jest mój napływ mleka do prawej piersi i jej ból przy nagłych ruchach jakby mnie w środku coś ściskało i ciągnęło.... a po nocy oczywiście plama na koszulce

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-11, 06:49   #4113
Angela_B
Raczkowanie

Hej dzis poki co troszke chłodniej wiec jakos da sie funkcjonować.
Tak się bałam tej glukozy, ale kupilam w aptece cytrynowa i pije sie ja jak lemoniade. takze naprawde polecam wam zeby pochodzić po aptekach i takiej poszukać bo wiem że jest czasem ciężko dostępna. Teraz pozostaje czekać na kolejne pobrania.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Angela_B jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-11, 06:59   #4114
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angela_B Pokaż wiadomość
Hej dzis poki co troszke chłodniej wiec jakos da sie funkcjonować.
Tak się bałam tej glukozy, ale kupilam w aptece cytrynowa i pije sie ja jak lemoniade. takze naprawde polecam wam zeby pochodzić po aptekach i takiej poszukać bo wiem że jest czasem ciężko dostępna. Teraz pozostaje czekać na kolejne pobrania.

O w ja akurat mam fazę na lemoniadę właśnie siedzę a przede mną cały dzban ❤️

PEDAGOG

Stary 2018-06-11, 07:05   #4115
Angela_B
Raczkowanie

No widzisz, więc jak przyjdzie czas zebys zrobila to badanie to szczerze polecam. Naprawdę nie jest taka zła jak mówią

Stary 2018-06-11, 07:13   #4116
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pepsi_90 Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam. Właśnie leżę w salonie przy wentylatorze. W sypialni nie włączę, bo zawieje młodą. Może i jest szansa, że końcówka lata nas oszczedzi, ale mój mąż z remontem, to już nie ma dla mnie litości. Chciałabym chociaż dwa tygodnie wcześniej rozłożyć łóżeczko, poukładać ubranka w komodzie, przygotować przewijak, a znowu wszystko będzie na ostatnią chwilę
Jakaś masakra niby tu w pytaniu na śniadanie rozmawiali na temat pogody i niestety lipiec badał ma być gorący ale ponoć w sierpniu mają zdarzać się chłodniejsze dni i temperatury raczej tak do 25 stopni. Oby ten sierpien się im sprawdził

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-11, 07:15   #4117
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Jakaś masakra niby tu w pytaniu na śniadanie rozmawiali na temat pogody i niestety lipiec badał ma być gorący ale ponoć w sierpniu mają zdarzać się chłodniejsze dni i temperatury raczej tak do 25 stopni. Oby ten sierpien się im sprawdził

a ja Lipie cały w mieszkaniu przesiedze. Czyli w bloku z wielkiej płyty. Usmaze się

A akurat na koniec lipca/ początek sierpnia jedziemy w góry do domku przy lesie gdzie jest chłodniej zawsze no i mamy jacuzzi żeby się moczyć (bez bąbelków oczywiście)

Co roku czekam powtarzam ze nienawidzę lata

PEDAGOG

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-06-11, 07:28   #4118
amiyaa
Zadomowienie

xboo, też miałam swego czasu tyle wycieczek nocą na siku, ale jakoś się to ustabilizowało

Apola, pytałaś o Bebetto Holland, ja widziałam i prowadziłam go, to był mój początkowy nr 1 W załączeniu masz fotkę jak wyglądał na żywo w sklepie. Też bardziej podoba mi się z białym stelażem. Jest piękny, bardzo porządnie wykonany, prowadzi się go leciutko i właśnie super się składa Spacerowka da się wpinać przodem i tyłem do Ciebie, no bomba. U mnie zaważyła na wyborze tylko kwestia, że drugi model Bebetto, Murano (wizualnie baaaardzo podobny do hollanda) miał ciutke lepsze amortyzatory, takie bardziej miękkie i wybralismy właśnie Murano na białym stelażu Zamawiamy na początku lipca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180609_154146.jpg (115,1 KB, 44 załadowań)
amiyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-11, 07:35   #4119
xxboo
Zakorzenienie

Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
xboo, też miałam swego czasu tyle wycieczek nocą na siku, ale jakoś się to ustabilizowało

Apola, pytałaś o Bebetto Holland, ja widziałam i prowadziłam go, to był mój początkowy nr 1 W załączeniu masz fotkę jak wyglądał na żywo w sklepie. Też bardziej podoba mi się z białym stelażem. Jest piękny, bardzo porządnie wykonany, prowadzi się go leciutko i właśnie super się składa Spacerowka da się wpinać przodem i tyłem do Ciebie, no bomba. U mnie zaważyła na wyborze tylko kwestia, że drugi model Bebetto, Murano (wizualnie baaaardzo podobny do hollanda) miał ciutke lepsze amortyzatory, takie bardziej miękkie i wybralismy właśnie Murano na białym stelażu Zamawiamy na początku lipca

Mnie się bardzo podobały wózki britax romer ale nie można właśnie siedziska tyłem do kierunku jazdy / przodem do mnie wiec no nie wiem ... ja bym chciała się dość szybko przesiąść na spacerowke i chciałabym jednak na początku widzieć malucha

Jasiel powodzenia na połówkowych !!!

Catarynca dodasz mi proszę wizytę 3 lipca ?

PEDAGOG

Stary 2018-06-11, 07:39   #4120
Angela_B
Raczkowanie

Dziewczyny piszecie o wózkach i obracaniu siedziska w spacerowce przodem albo tyłem . Któraś z Was tutaj z tego co kojarzę miala wózek Anex sport? W nim da sie ustawiać siedzisko przodem do mnie w spacerowce?. Obecnie jest to mój nr 1 i sie za nim rozglądam.

Stary 2018-06-11, 07:44   #4121
Pepsi_90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
O w ja akurat mam fazę na lemoniadę właśnie siedzę a przede mną cały dzban ❤️
Ooo lemoniada - muszę dzisiaj zrobić

Dziewczyny, powodzenia na wizytach! Oby maluchy się pokazały i lekarze potwierdzili płeć. Czekamy na wiadomości
Stary 2018-06-11, 07:45   #4122
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny piszecie o wózkach i obracaniu siedziska w spacerowce przodem albo tyłem . Któraś z Was tutaj z tego co kojarzę miala wózek Anex sport? W nim da sie ustawiać siedzisko przodem do mnie w spacerowce?. Obecnie jest to mój nr 1 i sie za nim rozglądam.

Ja nie mam ale jako ze w wózkach siedzę od dwóch miesiący to odpowiem. tak przodem możesz montować zarówno przodem jak i tyłem !

PEDAGOG

Stary 2018-06-11, 07:48   #4123
Angela_B
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie mam ale jako ze w wózkach siedzę od dwóch miesiący to odpowiem. tak przodem możesz montować zarówno przodem jak i tyłem !

Bardzo Ci dziękuję

Stary 2018-06-11, 07:51   #4124
Pepsi_90
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz co, z tego co pamietam, to siedzisko w spacerowce można było wpiąć i przodem i tyłem, ale jeszcze to sprawdzę i dam znać. Ale na 100% można przodem do siebie. My tak woziliśmy córkę.
Stary 2018-06-11, 07:52   #4125
Angela_B
Raczkowanie

No wlasnie ja czytalam o nim gdzies na stronach internetowych i wlasnie na jednej gdzies pisało że nie ma więc sie zdziwilam, ale jak ma to super.

Stary 2018-06-11, 07:53   #4126
Pepsi_90
Raczkowanie

Cytat:
Czyli wszystko jasne!
Stary 2018-06-11, 07:56   #4127
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
a ja Lipie cały w mieszkaniu przesiedze. Czyli w bloku z wielkiej płyty. Usmaze się

A akurat na koniec lipca/ początek sierpnia jedziemy w góry do domku przy lesie gdzie jest chłodniej zawsze no i mamy jacuzzi żeby się moczyć (bez bąbelków oczywiście)

Co roku czekam powtarzam ze nienawidzę lata

Uuu to jeśli się sprawdzi to nieciekawie chociaż w górach to i jak chłodniej źle nie jest gorzej by było gdzieś nad morzem ja raczej w lipcu na stałe zagoszcze u mamy na wsi przy takich prognozach. Wyjazd żaden raczej nam nie wypalił mąż ma dwie prace ja z kolei chorobę lokomocyjna bez aviomarinu dłużej niż 2h w samochodzie nie dojadę :/ także w ciąży odpada.

izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-11, 07:58   #4128
xxboo
Zakorzenienie

Za mną chodzi tez cały czas maxi cosi stella jest w tej samej cenie co cybex balios m, ma siedzisko rozkładane całkowicie na płasko, lepsza amortyzację i dodatkowo w zestawie folie przeciwdeszczowa (w cybexie trzeba wszystko osobno dokupować )

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2985.JPG (118,7 KB, 44 załadowań)

PEDAGOG

Edytowane przez xxboo
Czas edycji: 2018-06-11 o 08:04
Stary 2018-06-11, 08:11   #4129
Pepsi_90
Raczkowanie

Cytat:
Za mną chodzi tez cały czas maxi cosi stella jest w tej samej cenie co cybex balios m, ma siedzisko rozkładane całkowicie na płasko, lepsza amortyzację i dodatkowo w zestawie folie przeciwdeszczowa (w cybexie trzeba wszystko osobno dokupować )
Jaki ładny! Ja to już nie zgłębiam tematów wózkowych, bo po co, skoro mamy wózek po córce. Cybex zrobił jednak ostatnio na mnie duże wrażenie. Koleżanka ma taki za ponad 5 tysięcy. Nie wiem jaki to był model, ale rewelacyjnie się prowadził.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-11, 08:12   #4130
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, troszkę zmienię temat, ale zauważyłam dziś u siebie nową dolegliwość ciążową... Boli mnie kość ogonowa! Czy któraś z Was to miała? Czytam, że to dość częsta przypadłość w ciąży spowodowana rozluźnieniem więzadeł miednicy, no ale ogólnie szok
Mnie też tak boli Wcześniej bolało mnie tak bardziej w środku, tak jak czasem kiedyś przy okresie, a teraz boli mnie też typowo kość ogonowa jak posiedzę za długo w określonej pozycji.

Tenebre, amiyaa u mnie w brzuchu też Adaś Jedyne imię męskie, jakie podoba się mi i mężowi. Oby nie okazało się bardzo popularne w tym roku, bo dzieciak się pewnie będzie niekomfortowo czuł będąc jednym z pięciu Adamów w klasie

Esti ja podobnie regularnie raz w nocy o tej samej porze mniej więcej Chyba, że dużo wypiję wieczorem, ale staram się do kolacji jedną szklankę i potem już nic, więcej piję rano i w ciągu dnia, bo latanie do toalety w nocy mnie wkurza. I tak mam słaby sen, ciężko mi się ułożyć, a jak jeszcze wstaję 3 razy, to już w ogóle noc zawalona.

Pepsi biedna Wiem, że dasz radę, bo kto jak nie matka, ale domyślam się, ile to może trudu kosztować. Jak się źle czuję to też się już martwię jak ja sobie dam radę w drugiej ciąży, a na pewno nie będę mieć nikogo do pomocy bo najbliższa rodzina mieszka 80km ode mnie. Możliwe, że zostawię starsze dziecko w żłobku/przedszkolu, mimo, że będę sama w domu, żeby mieć spokój. Trzymam za Ciebie kciuki!
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-11, 08:12   #4131
xxboo
Zakorzenienie

Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez Pepsi_90 Pokaż wiadomość
Jaki ładny! Ja to już nie zgłębiam tematów wózkowych, bo po co, skoro mamy wózek po córce. Cybex zrobił jednak ostatnio na mnie duże wrażenie. Koleżanka ma taki za ponad 5 tysięcy. Nie wiem jaki to był model, ale rewelacyjnie się prowadził.

Priam albo mios któryś z tych nie pamietam który jest droższy

No ja między dwoma się zastanawiam ale muszę pojeździć tym maxi cosi bo widziałam póki co go tylko na witrynie i w necie

Dodatkowo ten maxi cosi teraz widzę ma przedłużana budkę z takim foliowym okienkiem a cybex tez ma ale siateczka (wiec jak jest zimna to odpada przedłużenie jej bo będzie wiało do środka)

PEDAGOG

Edytowane przez xxboo
Czas edycji: 2018-06-11 o 08:14
Stary 2018-06-11, 08:15   #4132
bajka775
Zadomowienie

Uuu straszycie dziewczyny tymi upałami ja nie daje rady mam wrażenie że jest mi kilka razy bardziej gorąco niż innym:p ostatnie 2 tygodnie pracy przede mną i potem pewnie też wezmę pieska i na największe upały przeniesiemy się na wieś do rodziców bo moja psinka też ma już dość ciągle śpi na zimnych płytkach
Zjadłam 3 mini milky way i mała się rozszalała w brzuszku

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016

Edytowane przez bajka775
Czas edycji: 2018-06-11 o 08:16
bajka775 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-11, 08:16   #4133
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka775 Pokaż wiadomość
Uuu straszycie dziewczyny tymi upałami ja nie daje rady mam wrażenie że jest mi kilka razy bardziej gorąco niż innym:p ostatnie 2 tygodnie pracy przede mną i potem pewnie też wezmę pieska i na największe upały przeniesiemy się na wieś do rodziców
Zjadłam 3 mini milky way i mała się rozszalała w brzuszku

Ja wypiłam kawę i mała tez skacze ostatnio jest dla mnie łaskawa i nie robi sobie balangi w brzuchu ale to pewnie dlatego bo dużo chodzę i ja to usypia

PEDAGOG

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-06-11, 08:18   #4134
bajka775
Zadomowienie

Cytat:
Ja wypiłam kawę i mała tez skacze ostatnio jest dla mnie łaskawa i nie robi sobie balangi w brzuchu ale to pewnie dlatego bo dużo chodzę i ja to usypia

Moja też przez weekend była spokojniejsza tylko jak się najadłam owoców to kopała hehe kawka też jej daje super moce do kopania

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016
bajka775 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-11, 08:58   #4135
Pepsi_90
Raczkowanie

Cytat:
Ja prawie każdego dnia piję mrożoną

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość

Pepsi biedna Wiem, że dasz radę, bo kto jak nie matka, ale domyślam się, ile to może trudu kosztować. Jak się źle czuję to też się już martwię jak ja sobie dam radę w drugiej ciąży, a na pewno nie będę mieć nikogo do pomocy bo najbliższa rodzina mieszka 80km ode mnie. Możliwe, że zostawię starsze dziecko w żłobku/przedszkolu, mimo, że będę sama w domu, żeby mieć spokój. Trzymam za Ciebie kciuki!
Dzięki pewnie, że dam radę, nie mam innego wyboru ale matki mają supermoce! Był czas, że myślałam o żłobku dla młodej, kiedy miałyśmy gorsze dni, ale jakoś temat umarł. Poza tym, u mnie w mieście nie ma aktualnie wolnych miejsc w żłobkach, wiec właściwie nie ma tematu.
Stary 2018-06-11, 09:02   #4136
Apola88
Rozeznanie

Cytat:

O super.dzięki za opinie. A wielkością ten murano jest taki sam?? To musze sie przyjrzeć temu modelowi. A wiesz moze czy mozna na stelaz nakladac zamiast gondoli i spacerowki fotelik? Zalezy mi na takim rozwiązaniu 3 w 1 ze wozisz dziecko w foteliku. Zeby skoczyc do marketu itp jak jestes samochodem to super wygodne.

Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-11, 09:06   #4137
amiyaa
Zadomowienie

mwmwm, powiem Ci, że zdziwiłam się, że imię Adam w 2017 było na 11. miejscu popularności i aż ponad 5000 razy je nadano. W tym roku może być jeszcze więcej Trudno, tego się nie przewidzi ile będzie potem dzieciaków w klasie o tym imieniu. Ja nie przepadam za takimi "starszymi" imionami w stylu Antoni Franciszek Stanisław ani za zbyt nowoczesnymi, Adam wydaje się takie po środku A że mamy długie nazwisko to krótkie imię w sam raz

xboo, ciekawie prezentuje się ten wózek.

U nas też upały, ale w mieszkaniu mamy chłodno, bo parter i nie wpada słońce bo od wschodu mamy ogrodek Także na szczęście nie jest źle.

Ja zjadłam właśnie trochę truskawek i też mam wariacje w brzuchu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-06-11, 09:09   #4138
królewna z drewna
Zakorzenienie

Hej u mnie 20 stopni, chłodny wiatr i przelotny deszcz, czyli jestem w siódmym niebie
królewna z drewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-11, 09:13   #4139
amiyaa
Zadomowienie

Apola, oczywiście można nakładać fotelik, my akurat decydujemy się na Maxi Cosi i każdy z tej firmy zamontujesz na stelażu Bebetto i Holland i Murano Zerknij sobie na tabelę wymiarów, większość jest taka sama
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180611_101153.jpg (106,0 KB, 42 załadowań)
Stary 2018-06-11, 09:15   #4140
krysztalek88
Zadomowienie

Ja się jakoś źle czuje. Zbiera mnie na wymioty...ehh nie wiem co jest.
Jeśli chodzi o imię to u nas jest mega problem, nic nam się nie podoba. Mąż mówi do brzucha Grzesiek, A mi się to nie podoba w ogóle. Wszystkie ładne imiona zajęte. No i już pokroiłam poszukiwania do Tymka, Tomka, Tobiasza, no i jeszcze Piotr mi się podoba, ale siostry syn ma tak na imię. Adaś U brata dopiero się urodził. No ciężko z ładnym i prostym imieniem.
Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
O super.dzięki za opinie. A wielkością ten murano jest taki sam?? To musze sie przyjrzeć temu modelowi. A wiesz moze czy mozna na stelaz nakladac zamiast gondoli i spacerowki fotelik? Zalezy mi na takim rozwiązaniu 3 w 1 ze wozisz dziecko w foteliku. Zeby skoczyc do marketu itp jak jestes samochodem to super wygodne.

Jak dokupisz adaptery to można.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości