|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
Wydaje mi się ze nic takiego nie będzie miało miejsca w końcu wózek nie różowy tylko szary także spokojnie dla chłopca jak najbardziej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4202 |
|
Jedi
|
Mnie czasem zastanawia takie generalizowanie i podział na dziewczęce rzeczy i chłopiece. Kurde, przecież to małe dziecko.
Dorośli faceci chodzą w różowych koszulach i jest ok, a noworodki najlepiej żeby ubierać na różowo i niebiesko. ![]() Czy tylko mi to zwisa i powiewa?
|
|
|
|
#4203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiec dobrze spytac wiekszej grupy jakie wrazenie sprawia ten wòzek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4204 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I gratuluję córeczki
|
||||||
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z rzeczy jakie dostałam na dziecko prawie wszystko było szare i granatowe bleeeee Musiałam dokupić kolorowe spodnie i body b bym chyba depresji dostała patrząc na takie szaro-bure połączenia. A że ludzie są niektórzy ograniczeni.... Cóż ja nie zamierzam "równać w dół" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4206 |
|
Raczkowanie
|
Melduje się po połówkowych
Będę mamą małej Lucynki, możesz mnie dopisać catarynca? Maleństwo 418g, nogi na głowie, rączka w buzi ale wszystko w normie Termin porodu potwierdzony na 20.10 Ostatnie prenatalne na 10.08
JSL Edytowane przez Jasiel Czas edycji: 2018-06-11 o 15:07 |
|
|
|
#4207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4208 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha, ten M też jest mega, ale stawiam na S, bo ja wolałabym bez kubełkowego siedziska i z większa amortyzacją Tylko muszę zakombinowac skąd wytrzasknąć zniżkę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
miałaś przeczucie, że to dziewczynka?
|
|
|
|
|
#4210 |
|
Zadomowienie
|
Jasiel, cudownie
|
|
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje !!!! Witam wśród coreczkowych mamuś !!!! ❤️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4212 |
|
Jedi
|
Jasiel gratki!
A baliosa s bardzo polecam, prowadziłam po sklepie 1 palcem
|
|
|
|
#4213 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie i u TŻ w rodzinie mężczyźni są spokojni i wyluzowani a kobiety nakręcone i rozgadane. Cóż przeciwieństwa się przyciągają Cytat:
Zawsze łatwo przychodziły mi szpagaty i sporo tańczyłam. Z tego co pamiętam chyba Suqub potomstwo też tak się wyginało do USG ![]() A co do kolorów wózka to moim ulubionym kolorem będzie ten najtańszy I o ile zgadzam się, że noworodki to tylko dzieci i nie ma ich co przystrajać w ustalony dla płci kolor, to jednak ja jako dziewczyna która miała mało lalek w dzieciństwie, będę swoją córę czesać i przystrajać w kokardy, tiule
|
|
#4214 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I gratuluję corci!
|
|
|
#4217 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I nie sugeruje wcale płci dziecka. Tak jak ktoś napisał, chodzi w sumie o to, żeby podchodzący do wózka nie obstawiali danej płci na podstawie jego koloru Ale ja bym chłopaka nie włożyła tylko do różowego wózka (zresztą nie widziałam jeszcze różowego, który by mi się podobał ).Cytat:
Piszę raczej, bo nie będę ubierać chłopca w falbanki, brokaty i kokardki, ale o ile dany ciuszek nie ma takich ozdobników, to kolor mi obojętny. Dostałam mnóstwo rzeczy po siostrzenicy i z tego co widzę, to w rozmiarach 50-68 jest dużo uniwersalnych - białych, żółtych, zielonych itp. Nie widzę potrzeby kupowania do tego rzeczy niebieskich, bo starczą mi te, co mam. Zresztą, pewnie i tak celowałabym w podobną kolorystykę, bo kiedyś chciałabym mieć drugie dziecko i może to będzie dziewczynka, więc zakładam, że te rzeczy muszą być uniseksowe, żeby było ekonomiczniej
|
||
|
|
|
#4218 |
|
Rozeznanie
|
Jak przynioslam pierwsze ubranka jakie kupilam w Lidlu, taki dwupak w 2 kolorach, to maz mi w domu "rozowe? przeciez to dla dziewczynki". A ja mu tlumacze, ze jakie dla dziewczynki, wcale nie rozowe tylko MORELOWE! i ze unisex itd. I tak sobie gadamy i gadamy, a potem jak odkladam do szafy to zobaczylam, ze jest podpisane, ze dla dziewczynki komplet. No coz, jak widac, ja tez mam w nosie jakie kolory dla kogo
![]() Dziewczyny, a jeszcze dla tych wszyskich co musza sie zmagac z zabobonami a propos chrztu, slubu, swiadkowania itd. W gre wchodza uroczystosci katolickie, czyz nie? Wg kosciola katolickiego przesady to grzech, takze ten Tak odpowiadajcie.
|
#4219 |
|
Zadomowienie
|
Osa mnie ugryzła
((((Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Lykki specjalnie dla Ciebie zrobiłam zdjęcia i oczywiście tapatalk się zepsuł i nie da się dołączyć zdjęć .... wiec zrobie to w Domu na komputerze. Generalnie jeśli na warsztatach bezpieczny maluch dostanę zniżkę do bobowozki to tez biorę baliosa S pomimo ze jednak ten podnózek mi się taki mniej konkretny wdaje niż w M Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękne imię ![]() Co do siedzeń kubełkowych - w poprzednim wòzku miałam takie i nigdy więcej. To tak jakby spać na krześle ustawionym na tylnych nogach tylko :/ I coś jeszcze miałam pisać, ale nie pamiętam ![]() Aaa... kupiłam glukozę cytrynową całe 5 zł, oby była tak dobra jak piszecie ![]() Swoją drogą dzisiaj byłam u koleżanki co jest w 35 tc i ona tego nie miała, bo jej lekarz był teraz na jakiejś konferencji i mòwili o tym, że to badanie to męczenie ciężarnych i powinno się je robić jak wyniki na czczo są podejrzane. W sumie mòj teść robił dopiero po zwykłym badaniu jak źle wyszło, to czemu i u ciężarnych tak nie można
|
|
#4223 |
|
Zadomowienie
|
bambusiek, też mnie to zastanawiało przed moim badaniem... Jak pierwsza glukoza wychodziła na dobrym poziomie, to po co drugi raz to sprawdzać
No ale jak trzeba to trzeba.My zaraz jedziemy na pierwsze zajęcia SR
|
|
|
|
#4224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będziemy jeździć takimi samymi A jaki chcesz kolor? Też czerń? ![]() ______ A mi się popsuł telefon i dupa, kolejny wydatek |
|
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czerń albo szary. TZ chce czerń Okej to wstawiam zdjecia, z wersja spacerowki i gondoli, oczywiscie wszystko wpina sie na klik, wozek zwrotny, lekki, smukly- wiadomo (w porownaniu do innych wozkow ). Powiem wam ze te wszystkie wozki polskich producentow to czolgi niesamowite, ja bym sie do spacerowki zmiescila ;D Ale wiadomo no kazdy szuka czegos innego. widzialam bebetto murano i te inne i bardzo fajne wozeczki, super wykonane a wersja 208 bebetto luca- elegancka jak nie wiem <3 W S 'ce siedzisko wyglada na znacznie mniejsze niz w M'ce , sprzedawca powiedzial ze to przez boki wkladki, ktore jak nie siedzi w nim dziecko to zginaja sie wewnatrz wozka i optycznie tak to wyglada, mowil ze jak mierzyl oba siedziska to nie bylo praktycznie roznicy. Budka mega dluga, przedluzana z okienkiem z siateczka ktora mozna zaslonic materialem jesli jest na dworze chlodno (w M'ce przedluzenie to sama siateczka) Przepraszam zdjecia sie obrocily, nie wiem dlaczego.... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
PEDAGOG ![]() Edytowane przez xxboo Czas edycji: 2018-06-11 o 19:19 |
|
|
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko mam taki problem, że w Lublinie za bardzo nie ma gdzie go obejrzeć na zywo |
|
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładny ten Luca co nie ? Mnie jeszcze wtedy w tym sklepie wpadly w oko bebetto bresso premium i x-landery x-cite i x-move . A ty juz nie mialas zaliczki danej na inny wozek ? Tez widze bedziesz chciala raczej czarny tak? Bo ja raczej caly czarny jakos mi sie takie zaczely podobac ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Dziewczyny a skad wiecie ze bedzie znizka do tego sklepu na tych warsztatach ? Wogole to jestescie szalone 4 strony nadrabialam Widze dzis temat przewodni to wozki My dzis od rana na miescie ogolem comiesieczne zakupy itd Bylismy tez w sklepie z wozkami niestety akurat go kasuja i juz prawie nic nie bylo za tu rozne ciuszki i to po 6zl musze sie tam jeszcze przejechac moze sie uda cos wybrac za taka cene to mega oplacalne
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
Tak tak zdjęcia z bobowozki, śmiesznie bo taki przesympatyczny chłopaczek mnie obsługiwał hehehe. Luca na prawdę wyglada bardzo porządnie elegancko i designersko! xcite na żywo tez super kompaktowy wózek ale no siedzisko kubełkowe a TZ takiego nie chce, ja tez nie jestem go pewna. Nie na szczęście nie miałam. Mialam jechać w tym miesiącu dać właśnie. No czerny albo ciemno szary. TZ mówi ze niby nie będzie tak brudu widać na czarnym z jedzenia itd Ale mnie się wydaje ze właśnie będzie widać bardzo.... mniej na szarym So close dostała zniżkę na tych warsztatach ;P chłopaczek z obsługi mówił ze na poprzednich katowickich dawali zniżki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
PEDAGOG ![]() Edytowane przez xxboo Czas edycji: 2018-06-11 o 20:29 |
|
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja na poczatku jak mialam miec maxi cosi to tez ten szary i tez mi sie szare podobaja ale potem ten anex sport mi sie spodobal najpier chcialam taki zielony khaki ale chyba jednak wole ten caly czarny O to fajnie gdyby dawali zawsze to jakis grosz w kieszeni
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

. W porównaniu z Taco sprzed 12 lat to bajka
Mam juz dwoch chłopaków i to prawie dorosłych

Haha, ten M też jest mega, ale stawiam na S, bo ja wolałabym bez kubełkowego siedziska i z większa amortyzacją 

U mnie i u TŻ w rodzinie mężczyźni są spokojni i wyluzowani a kobiety nakręcone i rozgadane. Cóż przeciwieństwa się przyciągają 
piękne imię