|
|
#3961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lutowe 2018 cz. 2
Moja w wózku usypia zazwyczaj bez, ale wieczorem ze smokiem. Czasem uśnie przy cycu ale wtedy jak ją odkładam to szuka czegoś do ciunkania
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
U nas usypia że smoczkiem, albo przy cycku. W dzień też lubi. W nocy wypluwa.
|
|
|
#3964 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas smok jedynie jak mały zasypia przy piersi i czuję że tylko ciumka a nie je. Wtedy daję i przekładam do łóżeczka, po max 2 minutach i tak wypluwa
w dzień praktycznie w ogóle nie dajęWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3965 |
|
Zadomowienie
|
Moja już zapomniała jak się przy cycku zasypia. Je szybciej niż zdąży oczy zamknąć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się w sumie cieszę że nigdy nie nauczyłam do smoka. Może i dłużej mi idzie usypianie ale za to nie muszę oduczać
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
A my nr2 mieliśmy wplanach nauczyć smoka...no i 4 miechy za nami a dziecię bezsmoczkowe tak jak nr1. Mama mówiła że my wszyscy byliśmy bezsmoczkowi więc pewnie taka nasza natura
![]() O właśnie jaki znak zodiaku mają nasze dzieci? Moja jest z 1 lutego to jaki to znak??? Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Heidi widziałaś dzisiejszy wpis hafiji na fejsie... Zwłaszcza te nocne budzenie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Moja zamyka wodnika
WODNIK 20.01 - 19.02. Wodnik to indywidualista. Gdy wszyscy siedzą, on stoi. Gdy wszyscy stoją, on biega. Mimo tego, a także mimo oryginalności, ma wielką potrzebę kontaktu z ludźmi. Dziecko spod znaku Wodnika bardzo szybko się nudzi. Lubi nowe wyzwania i nowe doświadczenia. Logika to jego drugie imię. To mały ekspert od wszystkiego, co trudne i nieznane. mały odkrywca. Wszystkiego pragnie dociec, ze wszystkim chce się dokładnie zapoznać, doświadczyć. Chłopiec spod znaku Wodnika to istne żywe srebro pod względem zaskakiwania. Nikt inny nie potrafi tak zainteresować widzów i słuchaczy jak on. Jest bardzo kreatywny i potrafi niejednokrotnie zaskoczyć, a nawet zszokować. Wodnikowi powinno się w miarę możliwości pozostawiać wolny wybór i swobodę, gdyż jego indywidualność nie pozwala się nikomu ani niczemu uwięzić i podporządkować. Chłopiec spod znaku Wodnika to racjonalista. Romantyzm i emocjonalność to jego kompletne antonimy. Nie należy się więc dziwić, gdy chęć przytulenia i wyznania uczuć, skończy się ucieczką lub komentarzem: „No co Ty – Mamo…”. Dziewczynka spod znaku Wodnika to łagodna istota lubiąca towarzystwo. Nie lubi podporządkowywać się kanonom, zatem chęć ładnego, MODNEGO uczesania bądź ubrania może skończyć się płaczem i awanturą. To indywidualistka w każdym calu. Bardzo łatwo jednak nawiązuje kontakty ze starszymi, a także z rówieśnikami. Nie potrzebuje ciągłej opieki, nie jest typem „córeczki mamusi”. Czuje wielką satysfakcję, gdy może być sobą i nie musi podporządkowywać się żadnym nakazom. Zodiakalne Wodniki☠to logicznie myślący racjonaliści, bardzo bystrzy i błyskotliwi. Mają głowę pełną pomysłów, lecz uporządkowaną, z wiedzą poukładaną w szufladkach. Zapamiętują szybko, lecz tak samo potrafią wszystko zapomnieć. Nie podporządkowują się kanonom w pisaniu, prawie zawsze mają inne zdanie niż reszta grupy, jednakże potrafią to dobrze i porządnie uargumentować. W zabawie Wodnik to dobry kompan, jednakże jego niezależność powoduje, iż sprawia wrażenie samotnika, co jest tylko pozorem, bo jak wiadomo lubi towarzystwo. Uwielbia zabawy wymagające myślenia, gry komputerowe to raj dla jego umysłu – uwaga, potrafią się od nich uzależnić! Kontrolowany Wodnik bardzo szybko się rozwija i ćwiczy swoje umiejętności. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje dziecię wstało pół godziny temu na karmienie, ale nie usnęła przy nim ani teraz. Bawi się w najlepsze w łóżeczku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:31 ---------- Poprzedni post napisano o 02:12 ---------- Śpi... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:35 ---------- Poprzedni post napisano o 03:31 ---------- Żartowałam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3972 |
|
Rozeznanie
|
No hejka
u nas noc ładna, 20:30-6:30. Jemy, ale na leżąco więc może jeszcze będzie z tego spanie. Oby, bo głowa mnie ciut pobolewa, a spać poszliśmy z ojcem chyba dopiero o 2 w nocy. 🤦Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Ja otworzyc oczu nie moge, nie mam sily
to poranne wstawanie mnie wykańcza![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3974 |
|
Rozeznanie
|
Śpi
Dziewczyny, zabezpieczacie jakoś łóżko jak zostawiacie na nim śpiące dziecko? U nas póki co obyło się bez wypadku, ale moja mała potrafi się obudzić i zająć sobą bez wołania mnie natychmiast, a turla się już w miarę swobodnie i boje się, że kiedyś mi fiknie. Póki co obkładam ją poduszkami, ale nie wiem czy to dla niej bariera nie do pokonania.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z ospą wietrzną u starszaka
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3976 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kurcze, mojej nie idzie od smoja odzwyvzaic. Na usypianie musi mieć i do wózka/auta, no i na napady rozpaczy też lub cycuś...mam obawy jak to będzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3977 |
|
Wtajemniczenie
|
Milionpińćset pobudek w nocy, w tym ryk od 4 do 5, zaśnięcie na rękach, niemożność odłożenia i położenie się z bobasem na klacie po 5 i pobudka o 6
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3978 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to chyba ten regresMoja miała jedną pobudkę przed 3 ale potem się bawiła do 5. Teraz znowu je ale mam na że uśnie bo głowa mnie boli Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wstajemy. Karmien dużo, ale już chyba przywyklam. Chodzi spać o 22:00, ale wstajemy koło.8:00 I tak kilka dni już Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3980 |
|
Wtajemniczenie
|
Acha, to my nie śpimy razem
próbujemy się teraz na drzemkę załapać, ale bez smoczka to by nigdy się nie udałoWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3982 |
|
Raczkowanie
|
U nas kolejna fajna nocka zasnął o 21 i pierwsza pobudka o 5
i śpi dalej. Ale aż się boje głośno cieszyć bo wiem, że to może być tylko chwilowe.U nas nareszcie się trochę ochłodziło, odrazu człowiek lepiej się czuje. Ile po szczepieniu może wystąpić gorączka ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3983 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy nie 3 dni? Albo do tygodnia
![]() Coś dla dziewczyn przedszkolnych, nie wiem jak jest u Was ale fajny artykuł. Wogóle lubię tego bloga http://www.blogojciec.pl/dzieci/jak-...dla-znajomych/ |
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Goraczka do tygodnia po szczepieniu moze byc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Osobiście dla mnie jest trochę odrealniony. Niby fajnie, niby ok, bądźmy wszyscy jedną grupą, dogadajmy się na początku roku - taaa Poza tym koszty. Wejdź na kilka stron sal zabaw i zobacz jakie są ceny takich imprez. 20zł to niejednokrotnie koszt samego biletu wstępu, a nie imprezy. I tak robiłam imprezy na 10-15 dzieciaków za 1k zł na takich salach.... (edit bez jakiś wymyśnlych atrakcji).
Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2018-06-13 o 09:22 |
|
|
|
|
#3986 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas też fajna noc fakt ochłodziło się ale w taką pogodę nie wiem jak ubrać małego. Jest pochmurnie, ale duszno.W ogóle miałam Was pytać. Dziewczyny które mają starsze dzieci w domu, kiedy pozwoliliście na oglądanie np bajek na telefonie? Na niedzielnych chrzcinach było dziecko 1,5 roku, które ciągle siedziało z telefonem rodziców i oglądało bajki. Wydało mi się to trochę dziwne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeeeeezu, już zapomniałam jak mój syn potrafi być marudny, ☠☠☠☠☠☠☠ca dostanę
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staram się nie dawać telefonu ani tabletu do oglądania, wolę posadzić przed komputerem/tv. Jednak ekran jest trochę większy. Starsza bajki zaczeła oglądać na tv w okolicy 2 urodzin. Na zasadzie wstała w sb rano przed nami, to trudno te 20 minut bajek, żebyśmy doszli do siebie. Na tablecie w okolicy 5 urodzin w drodze na Chorwację (autem), ale i tak większość trasy przespała bo jechaliśmy nocą. Na komórce dopiero rok temy przy średniej Tak średnia oglądała na rok Z bajkami i piosenkami jest ten problem, że z jednej strony wierzymy w ich "edukacyjny charakter" z drugiej są badania, które pokazują, że ryją dzieciom mózgi Fakt, że 2 latka mi śpiewa piosenki z youtube (po angielsku też), ale prawda jest taka, że sama bym ją też nauczyła. Za to było kiedyś badanie, gdzie dziecko obserwowało opiekunka na podwórku jak coś chowa, a potem na ekranie telewizowa oglądało nagranie jak coś chowa na podwórku. Jak proszono dzieci, żeby przyniosły ten przedmiot, to przy oglądaniu na żywo przynosiły wszystkie, przy oglądaniu w tv sporo już nie przyniosło. Do tego dochodzi multum badań o świetle z takich urządzeń, o wpływie przeskakujących obrazów, o wpływie na sen dziecka....Natomiast wszyscy okuliści do których póki co trafiłam twierdzili, że lepiej komputer niż telefon. Ja póki co tego się trzymam, ale czy słusznie nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
Współczuje, a co na to dostaliście? Pamiętaj, ze ibuprofenu nie wolno dawac. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#3989 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze do łóżeczka odkładam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
kiepsko że na lato trafiliście :/ oby łagodnie przeszedł ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

05.07.2008
w dzień praktycznie w ogóle nie daję

to poranne wstawanie mnie wykańcza
Dziewczyny, zabezpieczacie jakoś łóżko jak zostawiacie na nim śpiące dziecko? U nas póki co obyło się bez wypadku, ale moja mała potrafi się obudzić i zająć sobą bez wołania mnie natychmiast, a turla się już w miarę swobodnie i boje się, że kiedyś mi fiknie. Póki co obkładam ją poduszkami, ale nie wiem czy to dla niej bariera nie do pokonania.

i śpi dalej. Ale aż się boje głośno cieszyć bo wiem, że to może być tylko chwilowe.

Staram się nie dawać telefonu ani tabletu do oglądania, wolę posadzić przed komputerem/tv. Jednak ekran jest trochę większy. Starsza bajki zaczeła oglądać na tv w okolicy 2 urodzin. Na zasadzie wstała w sb rano przed nami, to trudno te 20 minut bajek, żebyśmy doszli do siebie. Na tablecie w okolicy 5 urodzin w drodze na Chorwację (autem), ale i tak większość trasy przespała bo jechaliśmy nocą. Na komórce dopiero rok temy przy średniej
Tak średnia oglądała na rok 
zawsze do łóżeczka odkładam