|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Konto usunięte
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. II
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gadaj jak było ![]()
![]() |
#4563 |
Konto usunięte
|
Melinia wybacz faktycznie przeoczylam Cie
![]() Beoneself gratuluje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w Grodzie Kraka powiadasz-oki, trzymam Cię za słowo ![]() a swoją drogą-w jakim mieście Ty w ogóle jeździsz??? ![]()
![]() |
#4565 |
Raczkowanie
|
beoneself gratuluje zdania
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Zakorzenienie
|
No, już piszę, choć cała jestem jeszcze mocno... rozemocjonowana
![]() Egzamin teoretyczny: 0 błędów ![]() Już na wstępie byłam bardzo zadowolona, bo nie liczyłam na taki wynik nawet w najmniejszym stopniu. Egzaminowanie praktyczne zaczęło się o 16:00. Podzielili nas na dwie grupy. Jedna z instruktorem super ekstra, i jedna z najgorszym z możliwych. Zgadnijcie, na kogo trafiłam... Oczywiście, na egzaminatora, postrach wszystkich egzaminowanych ![]() I na dodatek... zostałam wywołana jako ostatnia, przed 19:00 (3h czekania w pełnym słońcu, nie było miejsca w cieniu ![]() Egzaminator: po prostu coś strasznego. Każdy wysiadał z auta przerażony, komentarze na jakie temat były mało dodające otuchy ![]() Był bardzo szorstki, niemiły, wręcz nieprzyjemny. Ale: rzeczowy, mówił jasne polecenia i głośno, więc spoko. Byłam na początku bardzo uśmiechnięta, z nadzieją, że się rozchmurzy ![]() ![]() Placyk bez problemu zaliczyłam, światła itd., łuk i górkę ![]() Na mieście jeździłam 40minut. Było już przed 20, więc temperatura przyjemnie niższa i ruch bardziej umiarkowany. Nie wiem co wiele powiedzieć o jeździe. Najeździłam się duużo po strefach zamieszkania. Dwa razy zawracałam na trzy, w różnych miejscach. Dwa razy parkowałam prostopadle (udało mi się tak idealnie, jak chyba nigdy wcześniej ![]() Cztery razy byłam na tym samym rondzie ![]() Jeździło mi się całkiem spokojnie, choć nie obyło się bez błędów: przekroczyłam o jakieś 7 ![]() Po tym z tym kierunkowskazem skomentował : "maści pani teraz wszystko, a było tak dobrze". Odebrałam to raczej jako komplement (z jego ust, hohoho) i motywację. Potem miałam głupią sytuację, gdy przepuściłam auto, które nie miało pierwszeństwa, ale uratował mnie nadjeżdżający z naprzeciwka rower. Potem miałam 5 minutową pogadankę pt "czy pani zna zasady pierwszeństwa na skrzyżowaniach?". "Oczywiście, że znam. Wykonałam wszystko prawidłowo, czekałam aż przejedzie rowerzysta". Dojechaliśmy pod ośrodek, wymieniał błędy przez jakieś pięć minut, kończąc "ale pani to zaliczę, bo jeździ pani dobrze, nie stworzyła żadnego zagrożenia na drodze, i liczę na to, że rzeczy które wymieniłem pani poprawi". Siedzę dalej przerażona i pytam, czy zdałam, (bo chciałam usłyszeć to jasno i wyraźnie). Fuknął na mnie, że powiedział, że zaliczy, i do widzenia. Przez pięć minut łaziłam sobie bez sensu i nie docierało do mnie, że zdałam - czułam dosyć duży niesmak z powodu nieprzyjemnego zachowania egzaminatora. W grupie było 13 osób, zaliczyły 4 ![]() Rozpisałam się nieźle, ale to z tej radości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez plotkara0804 Czas edycji: 2008-07-31 o 21:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Zakorzenienie
|
beoneself no to tym bardziej możesz być z siebie dumna!
![]() z takim gburem zdawać to nic przyjemnego ![]() mnie na pewno by zestresował ![]() dałaś radę i to najważniejsze!!! ![]()
#4570 |
Zadomowienie
|
ale fajnie,gratulacje
![]()
#4571 |
Wtajemniczenie
|
wow beoneself to musialo byc stresujace... a jak sie nazywa ten egzaminator? [bede wiedziec na kogo nie chce trafic
![]()
#4572 |
Raczkowanie
|
Po tym co przeczytałam widze że jeździłaś na egzaminie bardzo dobrze i nie miał podstaw żeby Cię oblać w dodatku jak nie było zagrożenia na drodze z twojej strony.Kurcze dziewczyny jak ja wam zazdroszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie myśl o tych egzaminatorach, tacy wredni w końcu też przepuszczają, on przepuścił 3 (dwóch facetów i mnie) z w sumie 4 osób, które zdały. Wszystko się da zrobić ![]() Wiecie co, ja tam poszłam zdać ten egzamin i koniec. Tyle osób trzymało kciuki, Wy ![]() Właśnie sobie Redd'sa popijam, jutro trzeba będzie zorganizować coś konkretniejszego ![]() Jak fajnie mieć to za sobą! A jak tam inne dzisiaj zdające ![]() Annasuwalska i Melinia - czekamy na wieści ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Zakorzenienie
|
brawo be!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Wtajemniczenie
|
hmm serio polecacie ten Persen?? bo tak czytam, że duzo osób go wzielo przed egzaminem... Jakos boje sie ze tabletki mogą uspic albo spowolnic reakcje?
#4576 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Zakorzenienie
|
Be: Gratulacje !!
Tym bardziej możesz być z siebie dumna, że dałaś rade z takim egzaminatorem, ja bym chyba nie potrafiła |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam ogromnie wszystkim za miłe słowa
![]() Dopisek: gdzie to się później sprawdza w necie co się dzieje z naszym prawkiem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Rozeznanie
|
Heh, ja znowu muszę się do Was przyłączyć, a tak nie chciałam...
![]() Poprzednio byłam po drugim niezdanym egzaminie, nie chciało mi się myśleć o następnym. Każda mijana eLka powodowała nieprzyjemne uczucie w brzuchu. W sumie to bałam się nawet przez to trochę wychodzić z domu, bo mieszkam niedaleko WORDu i murowanym było, że jakiś egzamin przejedzie koło mnie. Chciałam zeby to był ostatni raz, ale w głębi czułam, że nim nie będzie. Wszyscy oczywiście mówili, że będzie okej, zdam teraz na pewno i w ogóle. Jeszcze stało się tak, że za późno przypomniałam sobie o wykupieniu dodatkowych godzin, no i stwierdziłam, że nigdzie już nawet nie będę szukać - poszłam na egzamin na żywca. Dosłownie. Przez bity miesiąc nie ćwiczyłam nic. Renault Clio - nie mogłam trafić lepiej. Obsługa - bezbłędnie. Łuk [poprzednio oblałam właśnie na łuku] - bez przygotowania - idealnie. Górka - to samo. Wyjechałam na miasto, modliłam się tyko w duchu, żeby deszcz nie padał [burzowa pogoda była], bo nigdy nie musiałam jeździć z wycieraczkami i nie wiedziałam, jak je właczyć. Jadę sobie jadę, coś tam kropiło, wszystko ładnie pięknie. Dumna byłam z siebie, ze tak bez przygotowania umiem ładnie jeździć. Egzaminatora miałam fajnego, przymknął oko, że nie umiałam właczyć tych nieszczęsnych wycieraczek [bo jednak padać zaczęło]. Po pół godzinie jazdy, mam skręcać w lewo na skrzyżowaniu, ktoś jeszcze tam stał przede mną. On zjechał, z naprzeciwka też. A JA GŁUPIA RUSZYŁAM, bo nie zauważyłam, że zmieniło się światło! ![]() ![]() Następne, czwarte - I OSTATNIE - podejście 19 sierpnia. Muszę się z tym zmierzyć jakoś. Bo to chyba chodzi o wewnętrzne pokonanie tej bariery ![]() Gratuluję beoneself ![]()
#4581 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
GRATULUJĘ!!!!!! (hm.... a jak zazdroszczę.....)
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale uprzedzam, nie wszystko jest od razu tam zamieszczone. Dokumenty z WORD-ów są wysyłane każdego dnia-tak przynajmniej jest u nas. Ale informacje na stronie są trochę później, np. ja odebrałam plastik tydzień temu, a na stronie jest informacja, że jeszcze dokument jest sprawdzany. Lepiej dowiedz sie w Starostwie,tam gdzie jest wydział komunikacji, bo czasem jest tak, że trzeba najpierw wpłacić pieniążki na plastik, a czasem dopiero jak będziesz odbierać ![]() Gratulacje!!!
![]() |
#4583 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje Wam wszystkim za gratulacje
![]() ![]() Wstałam dzisiaj z uśmiechem na ustach ![]() Iwonko, dziękuję za linka. Znalazłam już kiedyś podobnego... ale on mi nie działa! Wyświetla się coś o nieprawidłowym certyfikacie bezpieczeństwa ![]() W całym tym moim zdaniu najbardziej podoba mi się radość mojego ojca ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4586 |
Zakorzenienie
|
Nie pyta się mnie o nic, po prostu się nie włącza
![]() --- Ok, poszperałam w przeglądarce, kazałam mu ściągać te certyfikaty mimo wszystko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Rozeznanie
|
Kliknij sprawdź certyfikat, i musisz mieć zaznaczona opcję,zaakceptuj ten certyfikat tymczasowo na czas trwania tej sesji
![]()
#4588 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
To było skrzyżowanie nieoznakowane. Ja chciałam skręcić w lewo, on jechał prosto - z na przeciwka, więc miał pierwszeństwo.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Zakorzenienie
|
właśnie wróciłam z ostatnich jazd - czyli egzaminu wewnętrznego. już czuję jak mi tego będzie brakowało...
w poniedziałek składam papiery i będę znała termin, chyba na razie tylko teorii niestety, ale zawsze to coś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.