Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-20, 13:00   #4471
Chloestic
Zakorzenienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez angelajnaaa Pokaż wiadomość
Oki, dzięki cenne uwagi tak też zrobię, kupiłam woreczki strunowe tak jak radziłyście

Kochana mocno trzymam kciuki ! oby to były upławy !!
Dawaj znać koniecznie jak będziesz po wizycie

Dokładnie, ja mam też bardzo obfite upławy takie wodniste... też nie raz potrafię wstać z plamą na tyłku !
O kurcze az tak? Ja nie mam nic takiego, ale lekarz powiedzial, ze sluz mam ok.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 13:02   #4472
AndziaHa
Zadomowienie

Wiecie co, to ja dzisiaj jednak spakuje wieczorem tą torbę...

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 13:04   #4473
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Tak właśnie kojarzyłam, że tu dużo nas było niskociśnieniowców.
Jadę zawieźć mocz do laboratorium. Na ostatniej wizycie wyszły mi leukocyty w moczu i lekarz powiedział, że to pewnie wina źle pobranej próbki, kazał powtórzyć dopiero na kolejną wizytę za 3 tygodnie... Tak sobie teraz myślę, że to chyba średnio rozsądne było? Nie wiem za bardzo o czym świadczą leukocyty w moczu (o infekcji?) ale czekać kolejne 3 tygodnie czy faktycznie są czy nie? A jak to coś poważniejszego?

U mnie właśnie wyszły ostatnio leukocyty i dodatkowo białko. Wszystko w niewielkiej ilości, ale lekarz kazal mi zaraz na drugi dzień zrobić posiew i dzwonić w razie jakby coś źle wyszlo. Na szczęście wyszło dobrze.

Cytat:
Napisane przez malaa89 Pokaż wiadomość
]A ja mam pytanie do mam, które już maja dwoje dzieci. Czy ruchliwość dziecka w brzuchu przekładała sie potem na rytm dnia np mniej ruszajace sie lepiej sypiało?

Sent from my LG-D331 using Wizaz Forum mobile app
Nie. Adaś w brzuchu spokojny, potem nie. Olek ciagle sie wiercil a w domu spal ciągle.

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam wizytę w 33t5d. Szyjka 30 mm, przepływy i ilość wód w normie. Dziecko ma 2000g czyli tak jakby nic nie przytyło przez 2 tyg, ale ja pomiar wagi z USG biorę z przymrużeniem oka. Następna wizyta za 3 tyg i mam się skupić na tym żeby nie urodzić do tego czadu, a później już mogę

Miałam już pobrany posiew na gbs, na szczęście tylko z pochwy, ale trochę to było nieprzyjemne. Zaraz muszę to zawieźć do laboratorium.

Cytat:
Napisane przez olajadetektyw Pokaż wiadomość
Mój lekarz gbs robi koło 35tc. Za to w szpitalu mi zrobili od razu w 30tc.
Jakie macie biustonosze do karmienia. Nie chodzi mi o nic z górnej półki bo taki kupię po miesiącu a muszę mieć coś na start. Poprzednio kupiłam coś na allegro koło 20-30zl na start. Macie coś co przyszło już i wydaje się w miarę zgodne z opisem? Nie usztywniane. Proszę linki

Ja kupilam takie sportowe w pepco po 7zl. Nie mogłam znalezc normalnych i tanich na obwod 65/70. Po porodzie kupie usztywniane.

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Idę dziewczyny do lekarza dzisiaj.... chyba to jednak wody są.... ryczeć mi się chce. Na ip nie jadę, wolę na wizytę poczekać bo w szpitalu mnie na bank zatrzymają a tak to lekarz obiektywnie oceni i zdecyduje czy szpital czy nie.

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
Oby to były tylko uplawy!

Cytat:
Napisane przez aga_89_4 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie, mały ułożony główkowo, jak na 31tydz.+0 - 1850 g kawał chłopca

7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 13:14   #4474
acidka
Zakorzenienie

Aniu, trudno coś napisać, kiedy ktoś ma tak pod górkę, jak Ty i Twoja rodzina ostatnio. Trzymajcie się. Mam nadzieję, że zła karta się od Was odwróci i że dziś przyniesiesz nam jednak dobre wieści.

Cytat:
Ślicznie

Yoona - daj znać, co u Ciebie?

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 13:14   #4475
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Ania90 - kciuki za Was, oby to nie były wody :/
Yoona biedactwo a Ty jak się czujesz?

Gratki

Moj 33 tydz i niecale 1800g, chudzina ale ponoc ma dlugie nogi 🤣

Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 13:21   #4476
AndziaHa
Zadomowienie

Aga gratulacje, przegapiłam Twój post

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 13:22   #4477
Fiolla
Raczkowanie

Ania, trzymam kciuki za siostrzenicę tż i za Ciebie, niedługo już się dowiesz co i jak.

Ja lubię jak mała się rusza, przynajmniej wiem, że wszystko ok, a zupełnie nie przeszkadza mi to w normalnym funkcjonowaniu, chyba że strzeli w pęcherz albo pod żebro. Jak wierzga to i tak zasypiam od razu, pewnie kwestia zmęczenia też.

Z dolegliwości: bolą mnie żebra z lewej strony. Jest tak taki jeden tkliwy punkt, w poprzedniej ciąży też tak miałam. Wieczorem zdejmuję stanik, bo mnie ciśnie mimo tego, że wygrzebałam takie, co mają najszersze obwody.

Dziewczyny z dwójką dzieci, jak u Was było z kp? Czy jeśli przy pierwszym było cudnie i gładko to mogę liczyć na powtórkę?
Fiolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 13:34   #4478
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fiolla Pokaż wiadomość
Ania, trzymam kciuki za siostrzenicę tż i za Ciebie, niedługo już się dowiesz co i jak.

Ja lubię jak mała się rusza, przynajmniej wiem, że wszystko ok, a zupełnie nie przeszkadza mi to w normalnym funkcjonowaniu, chyba że strzeli w pęcherz albo pod żebro. Jak wierzga to i tak zasypiam od razu, pewnie kwestia zmęczenia też.

Z dolegliwości: bolą mnie żebra z lewej strony. Jest tak taki jeden tkliwy punkt, w poprzedniej ciąży też tak miałam. Wieczorem zdejmuję stanik, bo mnie ciśnie mimo tego, że wygrzebałam takie, co mają najszersze obwody.

Dziewczyny z dwójką dzieci, jak u Was było z kp? Czy jeśli przy pierwszym było cudnie i gładko to mogę liczyć na powtórkę?
Oj u mnie był dramat, dlatego karmilam tylko pol roku. Synek byl strasznym cycoholikiem i domagal się karmienia co 1,5 godziny. Nie dałam rady ciągnąć dłużej
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 13:50   #4479
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Oj u mnie był dramat, dlatego karmilam tylko pol roku. Synek byl strasznym cycoholikiem i domagal się karmienia co 1,5 godziny. Nie dałam rady ciągnąć dłużej
To i tak super wynik ja kp 5 miesięcy. Teraz chciałabym dłużej ale już nie jestem taka zafiksowana na to karmienie piersią bo prawie zdrowie psychiczne sobie zniszczylam. Chociaż nie ukrywam że bym chciała karmić nawet ze względów ekonomicznych i wygody w szczególności jeśli o nocne karmienia chodzi.

ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 14:03   #4480
Aisza21
Wtajemniczenie

Cytat:
To i tak super wynik ja kp 5 miesięcy. Teraz chciałabym dłużej ale już nie jestem taka zafiksowana na to karmienie piersią bo prawie zdrowie psychiczne sobie zniszczylam. Chociaż nie ukrywam że bym chciała karmić nawet ze względów ekonomicznych i wygody w szczególności jeśli o nocne karmienia chodzi.

Ja karmiłam tylko 4 miesiące. Ale faktycznie to jest wygoda. Pamiętam jak w nocy szłam do kuchni zrobić mleko i byłam tak nieprzytomna,że po drodze się położyłam na siedzisko w przedpokoju i zasnęłam na nim Obudził mnie mąż , bo mały płakał, a ja nie słyszałam. Parę razy zasnęłam też z dzieckiem na sobie w pozycji półsiedzącej - karmiłam go w nocy w łóżku, później nie chciał zasnąć. Strach pomyśleć, co by było ,żeby się chciała położyć na bok - dziecko by spadło z łóżka. A na początku jak się urodził w nocy obudził mnie płacz dziecka - otworzyłam oczy i się zastanawiałam co to za płacz, po chwili sobie uświadomiłam ,że mam dziecko i to ono płacze. Oto , co zmęczenie robi z człowiekiem:P

Edytowane przez Aisza21
Czas edycji: 2018-06-20 o 14:07
Aisza21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 14:14   #4481
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Idę dziewczyny do lekarza dzisiaj.... chyba to jednak wody są.... ryczeć mi się chce. Na ip nie jadę, wolę na wizytę poczekać bo w szpitalu mnie na bank zatrzymają a tak to lekarz obiektywnie oceni i zdecyduje czy szpital czy nie.

O rany... Ania trzymam kciuki, faktycznie kiepsko to brzmi co piszesz, jakby to faktycznie były wody. Przytulam i czekamy na odzew
Cytat:
Ania90 - kciuki za Was, oby to nie były wody :/
Yoona biedactwo a Ty jak się czujesz?

Fiu, fiu! Piękna waga, gratulacje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-20, 14:16   #4482
ania9o
Zakorzenienie

Siedzę i czekam. Lekarza jeszcze nie ma więc już z samego tego opóźnienie.

Aisza, ja akurat aż takich akcji nie miałam ale kp w nocy do tych 5 miesięcy potem mała już była starsza i jadła w nocy raz więc na zmianę z TŻ wstawalismy robić butelkę i na szczęście takie rzeczy nas ominęły ale współczuję Mnie np. bardzo razi to jak ktoś mówi że karmienie dziecka mm to wygoda. Karmilam tak i tak, i kp to wygoda tylko najgorzej jak pomimo upływu czasu jest nadal ciężko z pokarmem, dziecko ma problemy ze zlapaniem piersi itp historie. Ale po doświadczeniach koleżanek które karmiły rok i dłużej slyszalam że początki są najgorsze a potem to tylko sama radość mam nadzieję tego doświadczyć bo wiem że muszę w inny sposób do tego podejść niż w przypadku Asi.

ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 14:20   #4483
olajadetektyw
Zadomowienie

Cytat:

Aisza, ja akurat aż takich akcji nie miałam ale kp w nocy do tych 5 miesięcy potem mała już była starsza i jadła w nocy raz więc na zmianę z TŻ wstawalismy robić butelkę i na szczęście takie rzeczy nas ominęły ale współczuję Mnie np. bardzo razi to jak ktoś mówi że karmienie dziecka mm to wygoda. Karmilam tak i tak, i kp to wygoda tylko najgorzej jak pomimo upływu czasu jest nadal ciężko z pokarmem, dziecko ma problemy ze zlapaniem piersi itp historie. Ale po doświadczeniach koleżanek które karmiły rok i dłużej slyszalam że początki są najgorsze a potem to tylko sama radość mam nadzieję tego doświadczyć bo wiem że muszę w inny sposób do tego podejść niż w przypadku Asi.

Ja jestem mamą kp 1,5 roku i tak uważam że to wygoda. Żadnych butelek, wyparzania. Sytuacji że mleko się skończyło. Tylko ja nie miałam raczej żadnych problemów. A jak były to takie że nie pamiętam już

olajadetektyw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 14:27   #4484
acidka
Zakorzenienie

Ja karmiłam długo, choć początki nie był łatwe. Pierwszy raz udało mi się nakarmić małą piersią w 7 dobie jej życia. U nas problem był po obu (mojej i córki) stronach. W szpitalu dostawała mm, bo nie udało się jej ani razu złapać piersi a ja siedziałam z laktatorem i "robiłam" laktację, bo po porodzie nie miałam w ogóle mleka. Później dostawała moje odciągnięte a w końcu przeszłyśmy wyłącznie na pierś.
Nawet dziś rozmawiałam z bratową, że mało się mówi o tym, że kp wcale nie jest tak łatwe i naturalne, jak mogłoby się wydawać. Długo po swoich problemach nagle zaczęłam dowiadywać się, że sporo dziewczyn z mojego otoczenia miało bardzo trudne początki albo w ogóle, z różnych powodów, zrezygnowało.
Ja chciałabym i tym razem w razie problemów zacisnąć zęby i dać sobie i małej szansę na jak najdłuższe karmienie. Liczę się jednak z trudnościami...

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 14:32   #4485
krolewna1986
Wtajemniczenie

Aniu ogromne kciuki!!!!

Ja kp rok, miałam mega cycocha, ale i tym razem chciałabym tyle karmić początki były mega trudne, poradziłam sobie tylko dzięki swojej determinacji, bo każdy mówił, żebym dała sobie spokój, nawet położne w szpitalu twierdzily, że nie mam mleka tak mleka nie miałam, że dziecko przybierało książkowo, nawet więcej Jestem z siebie mega dumna.

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 14:32   #4486
alingles
Zadomowienie

Cytat:

Właśnie myślałam o Tobie...
Trzymam kciuki, oby jednak nie wody.
Jeśli o malutką chodzi, mam nadzieję że się wszystko ułoży.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 14:34   #4487
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:

To tak jak ja. Bardzo chce karmić kp, ale nie za wszelką cenę. Tyle co ja przeryczalam przy synku z powodu karmienia to chyba nigdy.
Stary 2018-06-20, 14:43   #4488
kasia.
Rozeznanie

Ja karmiłam prawie 1.5 roku bez większych problemów, mała była wielbiąca pierś. Teraz mimo wszystko będę karmić też mm szczególnie na noc. U nas córka po pewnym czasie pierś traktowała jak smoczek, w nocy mając ponad rok potrafiła budzić się minimum 3 razy dziennie, nie potrafiła zasnąć bez cycka. Po odstawieniu zaczęła magicznie przesypiać całe noce. Także są plusy i minusy wszystkiego.

Ania trzymam kciuki, mam nadzieję że dobre wiadomości nam przyniesiesz po wizycie

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 14:48   #4489
Aisza21
Wtajemniczenie

Ja mleko miałam, syn karmiony wyłącznie mlekiem z piersi ważył 8,5 kg jak miał 3 miesiące. Ale jak parę razy dostał odciągnięte moje mleko w butelce, to stopniowo coraz niechętniej ssał pierś, domagał się butli.
Teraz dlatego się boję jak będę chciała odciągnąć pokarm ,żeby gdzieś wyjść, że będzie to samo.

Wygoda karmienia z butelki właśnie polega na tym, że mama może wyjść z domu, a ktoś inny może nakarmić dziecko. No ale są różne dzieci - takie co później nie chcą piersi, albo takie co w ogóle nie chcą jeść z butelki i mama niestety jest uwiązana.

Edytowane przez Aisza21
Czas edycji: 2018-06-20 o 14:55

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-20, 14:57   #4490
olajadetektyw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aisza21 Pokaż wiadomość
Ja mleko miałam, syn karmiony wyłącznie mlekiem z piersi ważył 8,5 kg jak miał 3 miesiące. Ale jak parę razy dostał odciągnięte moje mleko w butelce, to stopniowo coraz niechętniej ssał pierś, domagał się butli.
Teraz dlatego się boję jak będę chciała odciągnąć pokarm ,żeby gdzieś wyjść, że będzie to samo.

Wygoda karmienia z butelki właśnie polega na tym, że mama może wyjść z domu, a ktoś inny może nakarmić dziecko. No ale są różne dzieci - takie co później nie chcą piersi, albo takie co w ogóle nie chcą jeść z butelki i mama niestety jest uwiązana.
Kawał dzieciaczka. Moja ważyła tyle na rok, ale dzieci nie ma co porównywać

olajadetektyw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 15:02   #4491
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:

Mojemu synowi bylo wszystko jedno czy cyc, czy butelka - ważne żeby mleko było. Ale moglam mu podać 2 piersi, on i tak nigdy sam od piersi się nie oderwal, mógłby ciumkac caly czas. Karmienie moglo trwac 40 minut, a i tak po 1,5h byl krzyk o jedzenie. Nawet po 2 piersiach, potrafil jeszcze z butli mm zjeść...
Stary 2018-06-20, 15:04   #4492
Aisza21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olajadetektyw Pokaż wiadomość
Kawał dzieciaczka. Moja ważyła tyle na rok, ale dzieci nie ma co porównywać

Mój syn cały czas taki duży rósł, zawsze waga i wzrost na 97 centylu lub powyżej. Na pół roku miał 10,5kg, na roczek 13 kg, a w wieku 2 lat 18 kg. Nawet teraz jest na 97 centylu chyba. Ale bardzo ciężko jest z takim dużym bobasem - nosić takiego koksika i w wózek mi się szybko przestał mieścić . Sama schudłam za to momentalnie przy nim.
Stary 2018-06-20, 15:05   #4493
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Mój syn cały czas taki duży rósł, zawsze waga i wzrost na 97 centylu lub powyżej. Na pół roku miał 10,5kg, na roczek 13 kg, a w wieku 2 lat 18 kg. Nawet teraz jest na 97 centylu chyba. Ale bardzo ciężko jest z takim dużym bobasem - nosić takiego koksika i w wózek mi się szybko przestał mieścić . Sama schudłam za to momentalnie przy nim.
To faktycznie duży chlopczyk. Moj syn ma 5 lat i waży 18kg
Stary 2018-06-20, 15:05   #4494
Melka92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
A ja też bym chętnie skorzystała jakbyś mogła sprawdzić wózek mountain buggy podwójny z jedną gondola i jakiś i-candy też ma opcję dla dwójki. Podobno te mountain są tańsze w UK a i-candy to w ogóle głównie tam dostępne

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
mountain buggy duet

Nowy kosztuje ÂŁ599.00, uzywany od 200 do 300 funtow
icandy
nowy kosztuje okolo 1000 f - na promocji za 750 mozna znalezc - uzywany starsze modele od 150 f

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Melka pokaż jakie staniki

Sylwia o nie :/ dziękuję za przepisy

http://www2.hm.com/en_gb/productpage.0372628007.html

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Czy tylko moje dziecko nie będzie miało kokona? 3 lata temu nawet nie istniały teraz widzę są bardzo na topie. A mi się wydaje całkiem zbędny, wolę kupić leżaczek rozkładany na płasko który będzie służyć dłużej niż kokon.

My tez nie mamy kokona.

Cytat:

Ania trzymaj sie, daj znac po lekarzu ! oby to nie byly wody

Zaczynamy 33 tc
bylismy na tej dwugodzinnej szkole rodzenia , dosyc przyjemnie bylo, ale ciezko wszystko przekazac w tak ograniczonym czasie. Ciesze sie, ze Tz byl ze mna bo zmienilo mu sie troche podejscie do porodu i teraz wie jak wazna jest jego obecnosc. Dumnie powiedzial, ze bedziemy razem rodzic
Stary 2018-06-20, 15:10   #4495
Panterka1313
Zadomowienie

Zamiar sprzątać to czekam ostro na wieści od Anki

Stary 2018-06-20, 15:10   #4496
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melka92 Pokaż wiadomość
mountain buggy duet

Nowy kosztuje ÂŁ599.00, uzywany od 200 do 300 funtow
icandy
nowy kosztuje okolo 1000 f - na promocji za 750 mozna znalezc - uzywany starsze modele od 150 f

http://www2.hm.com/en_gb/productpage.0372628007.html

My tez nie mamy kokona.

Ania trzymaj sie, daj znac po lekarzu ! oby to nie byly wody

Zaczynamy 33 tc
bylismy na tej dwugodzinnej szkole rodzenia , dosyc przyjemnie bylo, ale ciezko wszystko przekazac w tak ograniczonym czasie. Ciesze sie, ze Tz byl ze mna bo zmienilo mu sie troche podejscie do porodu i teraz wie jak wazna jest jego obecnosc. Dumnie powiedzial, ze bedziemy razem rodzic
Dzięki

Aniu, trzymaj się dzielnie i dawaj znać na bieżąco. Faktycznie masz przeboje w tej ciąży.
Więcej nie doczytałam bo mały mi już wstaje z drzemki a ja dopiero od gina wróciłam. 31+5 młoda ma 2230g także bardzo podobnie rośnie do synka. Wszystko jest ok. Szyjki dziś nie sprawdzał, zrobił wymaz na czystosc pochwy i zapomniałam dopytać dla pewności ale sama czuję że mała jeszcze nie jest glowkowo ułożona tylko poprzecznie

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-20, 15:14   #4497
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Dzięki

Aniu, trzymaj się dzielnie i dawaj znać na bieżąco. Faktycznie masz przeboje w tej ciąży.
Więcej nie doczytałam bo mały mi już wstaje z drzemki a ja dopiero od gina wróciłam. 31+5 młoda ma 2230g także bardzo podobnie rośnie do synka. Wszystko jest ok. Szyjki dziś nie sprawdzał, zrobił wymaz na czystosc pochwy i zapomniałam dopytać dla pewności ale sama czuję że mała jeszcze nie jest glowkowo ułożona tylko poprzecznie

Ale waga, super!!! ciężko Ci chyba poprzecznie takiego bobasa nosić?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-06-20, 15:15   #4498
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Ale waga, super!!! ciężko Ci chyba poprzecznie takiego bobasa nosić?

To samo pomyslalam, poprzecznie chyba bardzo niewygodnie?
Stary 2018-06-20, 15:19   #4499
MalaGosia88
Zakorzenienie

I w ogóle to Yoona dziś się nie odzywała...? :/

Stary 2018-06-20, 15:21   #4500
malaa89
Raczkowanie

Aniu jestem myślami z Tobą!

malaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości