|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..
Ja napiszę ;P. Ja mam 17, niewiele więcej ;P
|
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, bo już myślałam, że popadałyście przed tym komputerem.
|
|
|
|
#2193 |
|
Raczkowanie
|
Ja się nie daję xD
|
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
..tak łatwo. Twarda z Ciebie sztuka.
![]() A no, że właśnie. Jutro 1 sierpnia, ah ten miesiąc jest mój! * dbam o moją cerę * opalam się jeszcze bardziej, a co! ![]() * zmieniam fryzurę * zmieniam styl ubierania * będę bardziej przebojowa * schudnę 3 kg a we wrześniu wszyscy będą jedli mi z ręki. ![]()
|
|
|
|
#2195 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że szczegółowy plan już naszykowany ^^
Trzymiem kciuki nogami i rękoma xD! Eh też się chcę za siebie bardziej wziąć.. ostatnio się zaniedbuję
|
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już mam bardzo dobrze wykreowaną przyszłość. Od września ostra nauka, bo chcę się dostać do najlepszego liceum w Łdz. Albo do 1nki, albo do 13stki, tyle tylko, że 13stka jest jakby fajniejsza, bo w planie jest nauka francuskiego i włoskiego, a po 4 latach nauki otrzymuje się certyfikat CS1 z francuskiego, jakiś tam świstek na przyszłość już jest. A teraz dbam o siebie, bo w roku szkolnym, to wiadomo. Jestem w kl o wysokim poziomie i w czasie wrzesień - kwiecień nie wiem jak się nazywam. Ale dla Was zawsze znajdę czas.
|
|
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
ariolenka gratuluje spadku wagi.no ja tez nigdy nie bylam szczupla zawsze taa bardziej rozbudowana[niestety nie w biuscie hehe]
marzeniatko musze powiedziec ze masz racje.nie wolno sie zalamywa z powodu jakiegos tam grzeszku.ja osobiscie ma tak ze jak nie jem to moge patrzec na ciasto itp i go nieruszyc ale jk juz sprobuje zlaszcza gdy jestem sama to potem nie moge sie opanowac.bo mysle ze juz i tak cos zjadlam to jeszcze troche niezaszodzi hehe guleczek gratuluje nowej pracy
|
#2198 |
|
Konto usunięte
|
Marzenko jesteś o rok młodsza od mojej siostry z którą notabene dogaduje się teraz bardzo dobrze
Ostatnio zaczeła dbać bardziej o siebie, z czego baaardzo, bardzoo sie ciesze. U nas rodzinna skłonność do nabierania masy i dość konkretnej budowy. Tyle że moja sis to sportowiec i z racji intensywnych treningów odradziłam jej SB, a poleciłam zwykłą redukcje, coś w stylu MZ. Bo WR w roku szkolnym ma az duuzo (trenuje siatkówkę, a w zimie narciarstwo w klubie)Chciałabym mieć w sobie tyle zapału do ćwiczeń i pewności siebie co Ona i Ty Na szczęście motywujemy się na wzajem, mnie ona do ćwiczeń, ja ją do własciwej diety ![]() Swoją drogą zauważyłam pewne okresy w tym jak się dogadujemy. Na początku było świetnie, potem darłyśmy koty, a od jakiegoś czasu jak najlepsze przyjaciółki. Moze to przez to, że wyprowadziłam się z domu i po prostu za sobą tęsknimy, możemy odwiedzać itp, itd ![]() A wy macie rodzeństwo? Z watku kojarze Marzenko ze masz brata No cuż kolejny dzień w pracy czas zacząć Miłego dnia |
|
|
|
#2199 |
|
Raczkowanie
|
Przeczytałam 10 razy i będę czytać codziennie jak dopadnie mnie chandra
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8427025]Marzenko jesteś o rok młodsza od mojej siostry z którą notabene dogaduje się teraz bardzo dobrze
Ostatnio zaczeła dbać bardziej o siebie, z czego baaardzo, bardzoo sie ciesze. U nas rodzinna skłonność do nabierania masy i dość konkretnej budowy. Tyle że moja sis to sportowiec i z racji intensywnych treningów odradziłam jej SB, a poleciłam zwykłą redukcje, coś w stylu MZ. Bo WR w roku szkolnym ma az duuzo (trenuje siatkówkę, a w zimie narciarstwo w klubie)Chciałabym mieć w sobie tyle zapału do ćwiczeń i pewności siebie co Ona i Ty Na szczęście motywujemy się na wzajem, mnie ona do ćwiczeń, ja ją do własciwej diety ![]() Swoją drogą zauważyłam pewne okresy w tym jak się dogadujemy. Na początku było świetnie, potem darłyśmy koty, a od jakiegoś czasu jak najlepsze przyjaciółki. Moze to przez to, że wyprowadziłam się z domu i po prostu za sobą tęsknimy, możemy odwiedzać itp, itd ![]() A wy macie rodzeństwo? Z watku kojarze Marzenko ze masz brata No cuż kolejny dzień w pracy czas zacząć Miłego dniaAh, to miłe coś takiego czytać. Może tak młode, a właściwie jeszcze brzdącowate pokolenie tak ma Co do rodzeństwa, to tak mam. Brata 10 lat starszego i ja również się z nim bardzo dobrze dogaduje, ale tak było od zawsze. ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja już po śniadanku, zaaaaapchałam sie. Otóż grahamka z plasterkiem chudej polędwicy i 2 gruuubymi plastrami duużego pomidora i trochę z ogórkiem, taki mini hamburger. Teraz lecę czytać o fryzurkach, bo już w końcu nie wiem jak chcę ściąć te włosy, ah życie trudne jest.
|
|
|
|
|
#2201 |
|
Konto usunięte
|
Czyli brata masz w moim wieku, bo moja sis o 9 lat młodsza odemnie
![]() A z tą fryzurką to ja bym zaufała fryzjerowi, tylko żeby dobry był
|
|
|
|
#2202 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewuszki!
wczoraj bawiłam sie w kafelkarza ![]() musielismy uzupełnic kilka kafelków w kibelku, ktore sie zbiły ![]() i udało sie takie z nas zdolne bestie ![]() o 7.00 zjadłam ogórka i dwa plastry polędwicy i jakos dzis więcej nie moge narazie... a musiałam zjesc coby leki na te moje łydki połknąć... zaraz wmusze w siebie salatke... zjadłam tez wafelka jednego jakies śmieszne wafelki fit ![]() powiem wam w tajemnicy ze od lutego biore suplement diety ClaClarinol nie odchudzający tylko poprawiający stan skóry i on działa... powaga! nie wierzyłam ale lekarz mi polecił (po hormonach dostałam cellulitu a nigdy nie miałam... i to sporego! pupa i uda z tyłu... duuuuzio...), cellulit w znacznym stopniu zszedł a uda zrobiły sie duuużo jędrniejsze tylko trzeba długo to brac a hormonami musze jeszcze podleczac sie do konca roku potem pół roku przerwy, potem dzidzia w planach męża już mam i większe mieszkanko! mamy juz plan na takie piętrowe, czteropokojowe 90m..... zabierzemy je moim rodzicom, kupimy im mniejsze, coby mniej płacili a to obecne nasze sprzedamy i wyjdziemy bez kredytu takie to skomplikowane ![]() mam ochote jechac na jarmark dominikański do Gda i chyba jutro sie wybiore coby tylko te wszystkie stoiska z jedzeniem mnie nie kusiły zdjęć znowu nie wkleiam... pewnie wkleje je w przyszłym tyg po remoncie
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8427545]Czyli brata masz w moim wieku, bo moja sis o 9 lat młodsza odemnie
![]() A z tą fryzurką to ja bym zaufała fryzjerowi, tylko żeby dobry był [/QUOTE]A no zobaczymy. Bo mam pewną, że tak powiem koncepcję. Ale to już się z fryzjerem zgadamy
|
|
|
|
#2204 |
|
Zadomowienie
|
zauważyłam, że teraz coraz młodsze dziewczyny zaczynają się odchudzać, jak ta np 13-nastolatka co do mnie pisała z zapytaniem o dietę.
to nie do końca pozytywne zjawisko imo. bombarduje się nas z każdej strony ideałami, perfekcyjną szczupłą sylwetką, modelki stają się wzorem do naśladowania. a tak naprawdę te wszystkie gwiazki na plakatach muszą przejść ostrą redukcje PhotoShopa, żeby na jakiejś okładce się znaleźć. nie wierzmy w cuda. Kate Moss, Scarlett Johanson też mają cellulitis. to normalne kobiety, mają problemy jak każda z nas. natura po prostu dala im łatwiejszy start. dzisiaj przeczytalam coś mądrego. że aby byc pięknym wcale nie trzeba przypominać wieszaka czy być szczupła, ale najwazniejszy by ciało było jędrne i zadbane. a ja dzisiaj zjadłam dwie kromki razowca z tatarem i dużą porcją sałatki warzywnej
|
#2205 |
|
Rozeznanie
|
Hello
Dziewczyny zgadzam sie z Wami odnosnie akceptacji siebie... akceptacja to polowa sukcesu, a z reszta jakos sobie poradzimy ![]() Ja dzisiaj zaczelam cudownie dzien - sniadaniem do lozka I to zrobionym przez TZ Naturalnie zgodnie z SB, instrukcje dostal Ogolnie dzisiaj zapowiada sie fajny dzien![]() Milego dnia Kobietki
|
#2206 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Spółdzielnia skuła mi ostatnio płytki i wylewkę na balkonie jako że podobno wadliwa była Wylewkę zrobili nową, ale do płytek sama szukam fachowca. Ciekawe kto mi przyjdzie połozyć płytki na 5 m2 Ech a tak cieszylismy się, że remont już skończony![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale widze, ze coraz więcej dziewczyn chce odchudzać się z głową i zadają pytania. Samemu czasem można zrobić sobie krzywdę, zwłaszcza gdy dieta polega na radykalnym ograniczaniu. Co do photoshopa, gwiazd i modelek, to niby wszyscy o tym wiedzą, a jednak to co się widzi i tak działa na podświadomość ![]() U mnie dalej @ brak, po odstawieniu plastrów miałam nadzieje na stabilizacje cyklu. Z tego co widze nie obejdzie się bez wspomagania w określonych dniach cyklu, już tak miałam. No cuż wizyta u ginekologa jednak nieunikniona
|
|||
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Cykada, pewnie że się pochwalę efektem końcowym.
A dzisiaj potulnie będzie dietkowo, że hoho!
|
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Ska - dzięki! Chce mi się pobawić ![]() Cykada - piekłam chlebek - wyszedł smaczny taki prawdziwy razowy, ale twardy i zbity ![]() Jestem przykładem tego, że waga może się wahać i to nawet w ciągu doby, wczoraj wskazała o 0,6 kg więcej niż tydzień temu, a dziś o 1,2 kg mniej niż wczoraj = 0,6 kg mniej w ciągu tygodnia Dziś muśże być grzeczna pod względem dietki ![]() Miłej soboty!
|
#2209 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bo składniki i na to i na to są
|
|
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8429639]To ja upieke dzis wieczorem albo bułeczki, albo chleb, wyjdzie w praniu
bo składniki i na to i na to są [/quote]Ja ciebie podziwiam za to gotowanie... Też lubię gotować, ale po 8 godzinach pracy, szczególnie teraz jak jest tak gorąco i mam w gabinecie saunę, to ostatnią rzeczą o jakiej myślę jest wymyślanie urozmaiconych posiłków...
|
#2211 |
|
Rozeznanie
|
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8429639]To ja upieke dzis wieczorem albo bułeczki, albo chleb, wyjdzie w praniu
bo składniki i na to i na to są [/quote]a ja mam maszyne do pieczenia chleba ![]() tylko nie mam do niej przepisu na taki SB-owski chlebek... same tuczące białe drożdżaki, babki cytrynowe lub smażone konfitury... a konfitury z tej maszyny są jak babcine, bez żel fixu - zarąbiste! można też w niej rozrobić przepyszne ciasto do pizzy i wiele innych chlebków różnastych, ale białych ![]() musze w necie poszukac przepisów na chlebek ciemny z takiej maszyny
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Ładną będę miała fryzurkę?
![]() Spójrzcie, czy to dobry wybór. A tak w ogóle, to będę troszkę dłuższe tyle tylko, że taki styl.
|
|
|
|
#2213 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki! ja od rana w biegu (wstałam o 4.30) ale staram się jakoś trzymać. Dziś cały dzień jestem poza domem bo jeszcze jadę z mamą pomóc jej w pracy...
Marzenko motorku nasz ale pamiętam że 15-16 lat to najfajniejszy czas do odchudzania, ile ja miałam wtedy siły i energii... na basen mimo 60 kg biegałam codziennie i trzymałam się diety i w ogóle... a teraz mam lenia :PA, kochanie powiedz mi, jak Ci sie ten orbitrek spisuje? bo zastanawiam się nad kupnem tego cudu i/być może sprzedażą mojego rowerka stacjonarnego rodzice mnie zamordują jak sie dowiedzą co ich dziecko chce kupić...
|
|
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A orbiterek mówię Wam cudeńko. Można sobie ustawić, czy z obciążeniem czy nie. Ja sobie dygam bez obciążenia, żeby jak najwięcej i na spalanie, a nie na mięśnie. Fajniuśki, całe ciało na nim pracuje. I ręce i nóżki i brzuch, bo się tak człowiek trochę wykręca. Mi tam bardzo pasuje, co więcej jak sobie tak na nim poćwiczę, to pomimo tego, że ostatnio cały czas grzeszyłam (od dzisiaj oczywiście idealnie ) to waga cały czas jest 68 kg, a nawet 67,5 a jestem niby cały czas przed @ Z tego co się mierzyłam, to nawet mi spadło parę cm najbardziej w udzie i brzuszku, ale to dokładnie zdam Wam relację 6 sierpnia.
|
|
|
|
|
#2215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak lecą centymetry z ud to ja kurcze dłużej nie czekam tylko pobawię się w buszmena na allegro najwyżej mnie rodzice wystawią z tym za drzwi :P (chyba że pokaze im to dopiero w nowym domu- za 25 dni przeprowadzka )dzięki! |
|
|
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie orbitrek to prawdziwy hit. Brat wraca z pracy i na orbitreka i mówi "no i juz nie bedziecie mówić, że jestem gruby, zobaczycie " co prawda, on gruby nie jest, ale go przedrzeźniamy, bo zawsze był taaaaki chudziutki, a teraz taki w sam raz. Moja mama w ciągu dnia 5 minut dla zdrowa na orbiterku i nawet babcia chciała spróbować. |
|
|
|
|
#2217 |
|
Rozeznanie
|
a myslisz ze jak moja mama ma powazne problemy z kolanami (brak chrząstki stawowej, ubytek około 80%) to może na tym ćwiczyć? bo żeby nie obciążać tak kolan musiała by trochę schudnać a na rowerku nie pojeździ bo wiadomo- kolana...
|
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tak brat był za kupnem tego, bo on ma problemy ze stawami i nie może za bardzo biegać, bo jak był młodszy to porozwalał sobie stawy w nogach grając w kosza na betonie a teraz ten orbitrek jest dla niego wyjściem. Nie obciąża stawów, a angażuje do pracy mięśnie całego ciała, tak jak przy bieganiu. O, proszę: Orbitrek pomoże: usunąć celulit na udach i pośladkach pozbyć się nadwagi - kilkukrotnie przyspiesza spalanie tłuszczu poprawia krążenie nie obciążając przy tym stawów przyspiesza i zwiększa metabolizm organizmu zwiększyć wydolność organizmu |
|
|
|
|
#2219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dawno nie stawałam na wadze- bo się bałam co pokaże po moich jedzeniowych szaleństwach ), więc może za kilka dni się odważę stanąć na wagę...Z dietką dzisiaj OK, obym tylko nie nawcinała się jakichś paskudztw wieczorem... |
|
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dzisiaj odkryłam moją kolejną miłość! ŚLIWKI ![]() ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.

wystarczy Marzena 

Ostatnio zaczeła dbać bardziej o siebie, z czego baaardzo, bardzoo sie ciesze. U nas rodzinna skłonność do nabierania masy i dość konkretnej budowy. Tyle że moja sis to sportowiec i z racji intensywnych treningów odradziłam jej SB, a poleciłam zwykłą redukcje, coś w stylu MZ. Bo WR w roku szkolnym ma az duuzo
Miłego dnia

jednego
a hormonami musze jeszcze podleczac sie do konca roku
potem pół roku przerwy, potem dzidzia w planach
Ech a tak cieszylismy się, że remont już skończony

Z tego co się mierzyłam, to nawet mi spadło parę cm najbardziej w udzie i brzuszku, ale to dokładnie zdam Wam relację 6 sierpnia.