|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie zostawić na tydzień lub dwa synka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3244 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja cukierkowego nic nie chcę, całe życie w ogóle zarzekałam się, że tylko monochrom i żadnych kolorów, a po ostatnim konwencie w zeszłym roku zaczęłam się zastanawiać. Póki co jestem fanką właśnie dotwork, ale kto wie, co ta ciąża z moim mózgiem jeszcze zrobi. Skończę z ultramądrą sentencją łacińską wydziaraną wymyślną czcionką na przedramieniu. Coś o trudach wiodących do gwiazd tudzież "Bób, hummus, włoszczyzna" z wizerunkiem orła. Cytat:
Mnie też dobija myśl o szpitalu, właśnie nie z powodu tego irracjonalnego lęku, który dotyka zazwyczaj większość osób, ale z powodu tej bezczynności tam, no i samotności... Kochana, trzymaj się, przesyłamy ci pozytywne wibracje, które mają na celu rozbujać twą macicę! A wiesz, że jak my się zbierzemy w kupę, to nie ma mocnych?
|
||||
|
|
|
#3245 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
10 magnezów z pewnością Ci pomoże, losie, jaka to ilość.. Cytat:
Skurczy nie masz, ale masz rozwarcie na opuszek! Takiej to dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A nie mogłabyś umówić się na masaż szyjki? Często po tym ruszają porody.
|
|
#3246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty tak serio?
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no, niesety u mnie tak się to kończy, nie mam już dwóch zębów 6 i 7 dolnej. Ale to długa historia. Teraz będzie trzeci do usunięcia. Ogólnie jestem świadoma tego, że za kilka lat kilkanaście tysięcy wydam na zęby. Ale no, pomimo kontroli, tego, że zęby są bez próchnicy, to pojawiają się torbiele w dziąsłach , zapalenia i ząb albo do plomby na jakiś czas, albo od razu do usunięcia.. Bo o bólu jaki wtedy przechodzę nawet nie wspominam, otwieranie dziąsła na żywca, czyszczenie, szycie , usuwanie zęba bez znieczulenia,czy krwotok. Wiec mam wesoło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-06-22 o 13:12 |
|
|
|
|
#3249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakby ciągle jakiś stan zapalny tam krążył.
|
|
#3250 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A gdzie tu sie włącza teuczenie skurczy ? Chociaz ja nie mam żadnych, ale moze kiedys przyjdą
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gosiu ja wynik gbs mialam po dwoch dniach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3251 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
|
|
#3252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychodzi między innymi to ile antybiotyków jako wczesniak dostawałam.. Nie ma żadnego stanu zapalnego, mam sprawdzane co pół. Roku rtg. W badaniach też zero stanu zapalnego. Na pierwszy rzut oka mam piękne zęby, białe, zadbane mocne o idealnym kształcie.. A nie znam dnia ani godziny kiedy znów się zacznie. No ale ludzie mają większe problemy zdrowotne więc nie jęczę Zrobię sobie za 5-10 lat. Piękne zęby które już nie będą boleć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3254 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Norko, naprawdę - on często przed kumplami gra twardziela, ale jest bardzo wrażliwy. Do końca życia będę pamiętać, jak rok temu zatrzymał się na środku ulicy, wyskoczył z auta (korkując ulicę) i przeniósł małego ptaszka na trawnik. Potem zaparkował i ruszył w krzaczory na poszukiwanie owego niebożęcia, bo uświadomił sobie, że może znowu wyleźć na ulicę Nie wiem, chyba to właśnie mnie w nim urzekło Albo zawsze jak znajdujemy gdzieś jakąś zwierzęcą bidę, to on nie patrzy na nic, tylko każe zabierać do domu ![]() Cytat:
Madziara, no własnie przypomniałam sobie - koleżanka niedawno rodziła. I tak chodziła, i chodziła z tym rozwarciem aż lekarz jej zrobił masaż szyjki i podobno poszło błyskawicznie - kolejnego dnia już miała swoje maleństwo w ramionach! |
||
|
|
|
#3255 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakbyś przenosiła, to mam więcej zdjęć
![]()
|
#3256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Mam nadzieję że nie przenoszę ale gdyby się tak zdarzyło to się zgłoszę do Ciebie ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Mój gin niestety woli położyć na oddział niż zrobić masaż szyjki
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
To na was jeże tak działają... A na mnie pająki i uwaga... Papugi...
![]() I żeby było śmiesznie.. Mam papuge, z tych większych w domu... Czasem muszę ją nakarmić i wode wymienic. Wtedy zimne poty mnie oblewaja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3260 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój mąż też ciągle coś ma z zębami, ale nie aż tak jak Ty. Też będzie sobie robił, a co. ![]() Cytat:
![]() Madziara, a może umów się prywatnie gdzieś? Przedstaw całą historię, powiedz czego oczekujesz, jaka jest sytuacja u Ciebie. Albo inny ginekolog na NFZ? Cytat:
Zaraz tutaj przeczytamy, że któraś pluszaków się boi.
|
|
#3261 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Blanka, mnie tż molestował, bo marzy o papudze, najlepiej żako albo kakadu, ale wybiłam mu to z głowy. Nie dziwię ci się, że masz opory. A czyja to papuga, że na ciebie takie obowiązki spadają? |
|||
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A już w ogóle takie "straszne klauny" Mogę w zwlokach grzebać, a boje się papugi i klauna ![]() Taki numer Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3263 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy któraś z Was będzie chciała mi odpowiedzieć na to pytanie....jest mocno osobiste ale spróbuje
jeśli chodzi o wyganianie dzieci z brzucha..... to randkujecie z Tz-ami do szczęśliwego finału? 🙂 mam takie dziwne schizy ze to moze zaszkodzic....czy rozwarcie jest przeciwwskazaniem do kończenia w środku? A Co jeśli mam rozwarcie i o tym nie wiem ? Wybaczcie głupie pytania, ale może któraś coś mi podpowie 🙂
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyleciała do nas, nie mieliśmy serca jej zostawić na pastwę losu... No i czasem się zdarzy, że jak jadą na wakacje /weekend to ja ją karmię.. Albo jak się cholera wykapie w ciągu dnia, mama jest w pracy, tata też to musze jej wody dolać przecież jej nie zostawię bez picia...Chwile się będę trzesla ze strachu i nerwów i mi przechodzi za bardzo kocham zwierzęta, żeby im pozwolić być bez jedzenia, nawet głupie dwie godziny ![]() Szczególnie, że koko (papuga) drze dziub jak szalona jak jest głodna hahaha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() Jakbym miała w takim momencie przerywać, to by mi się nawet nie chciało majtek ściągać haha szkoda zachodu haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-06-22 o 13:36 |
||
|
|
|
#3266 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3267 |
|
Wtajemniczenie
|
Fioletowe tak, normalnie
przy moim rozwarciu na palec również choć się zastanawiam czy tam mu za dużo nie wpada :P
|
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Wchodzę a tu niestety brak info od Bursztynka
![]() Na zakończeni roku,spotkałam 2 ciężarne-jedna z terminem na dzisiaj i nic się nie dzieje,druga -5 dni przede mną,też cisza,ale ją chociaż coś dużo więcej boli niż mnie I ta moja koleżanka siedzieć nie może ,bo coś dziecko ją ciśnie-też tak macie??????????![]() Potem pojechaliśmy na kawkę ,naleśniki-oooo ale mi dogodzili,naleśnik był bombowy,potem się chwilę przeszliśmy,ale mąż mówi,że moje tempo chodzenia go usypia |
|
|
|
#3269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
straszny ucisk.Ale nie jest to strasznie często..nie wiem od czego to zależy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

Nie myśl o tym albo raczej spróbuj myśleć, że to twoje ostatnie chwile z brzuszkiem i ostatnie chwile, które możesz spędzić sam na sam z Ewcią
Na szpital też bym się nie zgodziła jeszcze na bank, jeśli nic się nie dzieje. Spróbuj jeszcze wykorzystać ten czas na jakieś przyjemności dla siebie!
Wow, to pięknie! 

nie wyobrażam sobie zostawić na tydzień lub dwa synka 

Współczuję tej sytuacji..
Ciągle coś nie tak z tymi plombami czy mi się wydaje?Już miałam brechtać, ale zostałaś rozgrzeszona.
Co mnie dzisiaj jeszcze czeka?
️
) a w planach to ramię rozbuduję w jakieś roślinne motywy
no i coś mega bajkowego i kolorowego (bo mam straszną ochotę na taki cukierkowy tatuaż 🤩
Ja cukierkowego nic nie chcę, całe życie w ogóle zarzekałam się, że tylko monochrom i żadnych kolorów, a po ostatnim konwencie w zeszłym roku zaczęłam się zastanawiać. Póki co jestem fanką właśnie dotwork, ale kto wie, co ta ciąża z moim mózgiem jeszcze zrobi. Skończę z ultramądrą sentencją łacińską wydziaraną wymyślną czcionką na przedramieniu. Coś o trudach wiodących do gwiazd tudzież "Bób, hummus, włoszczyzna" z wizerunkiem orła. 

jak robiłam pierwszy to się starsznie długo zastanawiałam co, gdzie i jaki
a teraz jak to mówi moja babcia, skoro już i tak się oszpeciłam to i nawet hello kitty gdzieś wcisne i już sie tak nie spinam 
) 

mam takie dziwne schizy ze to moze zaszkodzic....czy rozwarcie jest przeciwwskazaniem do kończenia w środku? A Co jeśli mam rozwarcie i o tym nie wiem ? Wybaczcie głupie pytania, ale może któraś coś mi podpowie