![]() |
#4861 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Cytat:
moj wczesniej mial pory dnia kiedy sie nieustannie ruszal, tak to sobie chyba spal, teraz jak jest wiekszy to czuje takie ruchy jakby przejezdzal raczka, nozka, sa skordynowane i spokojne, ogolnie jest spokojny, ale po tym usg calusienki czas sie krecil, wiercil, mialam wrazenie, ze robi wszystko by wyjsc ze mnie przez brzuch ![]() mnie jego ruchy ogolnie nie bola, kopniecia, czasem dostane noga mocniej i to jest nieprzyjemne, ale ma te nozki mocno na boku po prawej stronie, jest zwiniety w krewetke wiec nie ma tragedii czasami tylko robi mi sie taki mega stozek po prawej stronie i nie wiem co to jest, ale to jest bardzo nieprzyjemne, jakby cos wypinal, tylko po prawej ma glowke, kregoslup i plecki po lewej i tak juz jest, 4 tyg temu na usg tez tak byl, a miesnie brzucha nie chca puscic, mam je tak zwarte, ze wczoraj jak robilam opalanie natryskowe to az bylo je widac
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Rozeznanie
|
Moj byl przy 2 porodzie na sali rodzinnej ale ja po oksy podlaczona do ktg bylam ciagle, dobrze ze byl ale tal mnie wkurzal 😂😂 ciagle mu kazalam włączać i wyłączać radio bo patrzył na ktg i mówił idzie , idzie(skurcz) 😂😂 , zakonczylo sie cc ale myślę ze na partych bym go nie chciala. Teraz jest trochę przestarszony ze znowu będę krzyczeć na niego 😂😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4863 |
limonka84
|
Stella - ja też uważam, że świetnie się sprawdzasz w roli prowadzącej wątek
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4864 |
Zakorzenienie
|
Macie dziewczyny jakaś listę apteczna żeby mi tu wrzucić na szybko? Siedzę i klepie zamówienie póki młody ma drzemkę bo potem znów tego nie zrobię
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
#4865 |
limonka84
|
Chloestic - podobają mi się kosze Mojżesza Shnuggle Dreami, z dwufunkcyjnym stojakiem. Ale boję się że posłużyłby tylko na chwilę...
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
Zadomowienie
|
Mój chce być a ja do niego ogladales film? Wiesz że mogę na ciebie gadać k. ch. wszystko twoja wina, narobić ci siniakow itp? A on no wiem i tak chce być i przeciąć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4867 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przez cała akcję nabrał trochę szacunku do mnie i również do mojego ciała. Dzięki dziewczyny. Mam nadzieję że szybko przejdzie. Pytałam pediatry jeszcze i tak jak przypuszczałam lepiej wziąć niż się męczyć. Tymbardziej, że mam problem z trzymaniem moczu... ![]() Jeśli o rzeczy chodzi. Mój się urodził 3950 i 59 dl. W 56 body chodził długo, ale pajace i śpiochy na 56 były za krótkie, skubany ma do dziś długie nogi. Górę wkladamy na 110, dół już 116.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4868 |
Rozeznanie
|
Ja chce tż przy porodzie na ten moment ale nie wiem jak to będzie wyglądało jak zacznę rodzic. W tej pierwszej fazie skurczy na pewno bo to ponoc długo trwa i sama siedzieć bym nie chciała... Zastanawiam się właśnie co do partych, nie martwię się o to czy się obrzydzi do mnie tylko zastanawiam się czy nie będzie mi działał na nerwy albo czy ja nie będę czuja się niekomfortowo.
Narazie działa mi strasznie na nerwy... Nie dość że mam wrażenie ze sie od siebie oddalismy to do tego on ciągle woli spędzać czas z kolegami poza domem i koniec końców siedzę sama :/ Zachowuje się jak egoista ostatnio... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4869 |
Zadomowienie
|
ANGE tez mam wrażenie że jakieś oddalenie jest. Może teraz się to zmieni skoro w domu tylko szklarz ma zrobić montaż paneli, z dzieckiem jest spoko, drobnych rzeczy mu tylko brak i wybuchlam ostatnio z płaczem z gorzkimi żalami o wszystko nawet oto że mi nikt głupich kanapek nie robi sam z siebie hehe a ja się nie będę o byle g za każdym razem prosić
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4870 |
Rozeznanie
|
Ja nie wiem o co mojemu chodzi ostatnio. Mam wrażenie ze spędzanie czasu z kimkolwiek innym jest bardziej atrakcyjne... Na jedno rozumiem że może chce trochę sie wyszalec czy skorzystać z ostatnich chwil w których nie ma dziecka ale chciałabym żebyśmy jako para też skorzystali. Pojechali gdzies na glupie dwa dni albo na dzien ale jemu sie wtedy oczywisice nie chce albo szuka jakiegos kompana który pojedzie z nami. Czasem chciałabym pojechać do rodzinnego miasta ale nawet nie mam jak sie ruszyć bo ciągle mam jakieś załatwianie tutaj, ciężko mieszkać w obcym mieście nawet nie mam gdzie pójść sie podąsać, zostają mi zakupy ale ile można
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4871 |
Zakorzenienie
|
Alingles kawał chłopaka rodziłaś
#4872 |
Zakorzenienie
|
ja chyba mam cos z krazeniem, bo jestem calusienka w jakies biale ciapki
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
![]() ![]() |
![]() |
#4873 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W poniedziałek mam wizytę to się dowiem. Moj gin z tych co robi tylko obowiązkowe usg, więc z wizyty na wizytę nie wiem jak stoi z wagą. Ostatnio miałam w 20 tc. ![]() ![]() ![]() I raz w miedzy czasie samą szyjkę, bo na samolocie coś mu nie pasowało.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4874 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też głosuję na Stellę do dalszego prowadzenia wątku. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4875 |
Zadomowienie
|
Zielinka, ja kiedys zadalam to samo pytanie o higiene i zapisalam sobie odpowiedzi. Jak poczekasz to pod wieczor wysle Ci takie podsumowanie z tego co dzieczyny pisaly
U mnie wiekszosc tych rzeczy z higieny jest do zweryfikowania: do pepuszka tylko gaziki na sucho, zaden octenisept -wg poloznej . Witamina D- powiedza nam przy wyjsciu ze szpitala ktora kupowac. Tych podkladow duzych mamy w ogole nie kupowac tylko takie bycze podpaski Chicco. Na kursie rodzenia co jakis czas wyskakuję z czyms co wiem od Was a na mnie sie gapia jak na kosmitke. Z takich nowosci o ktorych tutaj nie pisalysmy: na rynku sa tez nakladki ze srebra na popekane brodawki . POnoc super no ale nie wiadomo czy beda potrzebne. Ja co do obecnosci meza nie jestem pewna. Ostatnio on sie nastawia, ze niby chce byc, ale gdy mu zapowiedzialam, zeby sie nie obrazil jak bede po nim krzyczec to JUZ teraz uznal "jak mnie bedziesz zle traktowac to wychodze!"... No kurcze! to niech wcale nie wchodzi jak mam sie jescze nim przejmowac Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2018-06-22 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4876 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Zakorzenienie
|
Bambi, dzięki, już kliknelam co miałam w koszyku. Mam nadzieję że nic nie pominęłam.
AndziaHa ja mam 180 cm wzrostu i uwierz mi że 56 służyło nam spokojnie z 2 miesiące, za to nie wiem kiedy przeleciał przez 62, tak śmignął w pewnym momencie. Kwestia jakie to 56/62 kupujesz. Bo możesz kupić 56 w Pepco i to będzie jak 50 tak naprawdę a możesz kupić 56 w hm czy Lidlu i będzie jak 62. Dla mnie zawsze punktem odniesienia były ubranka z Tesco. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
#4878 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4880 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie, zależy o jakiej firmy 56 mówimy. Ja tych mniejszych 56 w ogóle nie kupowałam. Dziewczęta I lipcówka urodziła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4881 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A wit. D też większej różnicy nie robi, ważne, żeby była od małego i wygodna w aplikacji. Ja najpierw dawałam D+K w jednym, potem już tylko D. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4882 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4883 |
Zadomowienie
|
ANGE świetnie rozumiem bo nawet jak jest ze mną to gdzieś w tle zawsze w tel a jak w delegacji z kolegami czy u nas grill był z kolega to tel ani razu nie wyjety wiec mu wypomnialam tez. Tak samo to że chciałabym jak inni pójść na ławkę do parku się ponudzic i co z tego że tam wysiedze z max 15min ale gest się będzie liczyć
![]() BERENIKA właśnie o ten moment gmerania mi chodzi ale krótko to trwa? Chyba można się nie zgodzić na gmerania a tylko podgląd? Właśnie miałam że 10:50 juz lipcowe było. Urodziło się w wodzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4884 |
Zadomowienie
|
Fiolla, tu mam tak pokopiowane co dziewczyny braly
|
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Zadomowienie
|
AISHA mogę się zgłosić na ochotnika w 37tyg ale co Julia na to nie mam pojęcia
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4886 | |
Zakorzenienie
|
U nas wcale nie gmerali więc to zależy od szpitala
Cytat:
![]() |
#4887 |
Rozeznanie
|
W szpitalu raczej nie gmerają
#4888 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Rozeznanie
|
A jak lidlowska rozmiarowka wychodzi ?? 56 sa takie wieksze? Jutro ma byc wyprzedaz dwupak body po 8 zl , spodenki po 8 zl itp chce teścia wysłać i nie wiem jaki rozmiar ma wziąść
![]() ![]() |
![]() |
#4890 |
Zakorzenienie
|
Co do porodów to jestem zdecydowanie za tym, żeby panowie byli. Nawet jeśli nie chce się aby widział za dużo to na koniec może na chwile wyjść. Jednak po pierwsze facet czy w ogóle druga osoba wtedy patrzy troche tym lekarzom i innym na ręce i w razie czego może reagować. Tyle się teraz słyszy rzeczy o porodach, złych zachowaniach personelu itp. Po drugie jest to napewno nieoceniona pomoc - masaże, podanie wody. Po trzecie to już moje osobiste zdanie i nie każdy musi się z tym zgadzać - dziecko nie poczęło się samo i kobieta też się boi, męczy itp i chyba ten facet może to wszystko też wziąść na klate i być i pomóc.
Mój mąż chce być przy porodzie, z powodu cc go to ominie. Ale wiem, że bedzie tam cały czas i będzie pomagał potem. Mojej znajomej mąż poszedł do domu jak rodziła i poszedł spać.. naprawde, bo akcja zaczęła się wieczorem, a lekarz powiedział, że będzie to długo trwało. Przy porodzie być nie chciał bo mu kumpel powiedział, że po takich widokach odechciewa się potem seksu. I nie dość, że nie był w szpitalu, choćby na korytarzu to jeszcze spał jak jego żona rodziła! Normalnie do dziś mnie nerwy biorą jak sobie o tym przypominam, a było to prawie 4 lata temu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez I ona Czas edycji: 2018-06-22 o 17:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.