Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-22, 13:28   #4861
Chloestic
Zakorzenienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
Ale jak zaczęłaś plamić na fotelu to przy lekarzu rozumiem? To co on na to plamienie powiedział?

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Każdy ma inne problemy, ja się stresuje jak mała się nie kręci Ona już nie kopie, tzn. sporadycznie. Ona się przeciąga co jest często bolesne, ale ja tam wolę jak czuje ruchy

moj wczesniej mial pory dnia kiedy sie nieustannie ruszal, tak to sobie chyba spal, teraz jak jest wiekszy to czuje takie ruchy jakby przejezdzal raczka, nozka, sa skordynowane i spokojne, ogolnie jest spokojny, ale po tym usg calusienki czas sie krecil, wiercil, mialam wrazenie, ze robi wszystko by wyjsc ze mnie przez brzuch nie umiem tego opisac, ale czulam, ze jest taki niespokojny bardzo, nastepnego dnia wszystko wrocilo do normy
mnie jego ruchy ogolnie nie bola, kopniecia, czasem dostane noga mocniej i to jest nieprzyjemne, ale ma te nozki mocno na boku po prawej stronie, jest zwiniety w krewetke wiec nie ma tragedii
czasami tylko robi mi sie taki mega stozek po prawej stronie i nie wiem co to jest, ale to jest bardzo nieprzyjemne, jakby cos wypinal, tylko po prawej ma glowke, kregoslup i plecki po lewej i tak juz jest, 4 tyg temu na usg tez tak byl, a miesnie brzucha nie chca puscic, mam je tak zwarte, ze wczoraj jak robilam opalanie natryskowe to az bylo je widac
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 13:28   #4862
Nicole03
Rozeznanie

Moj byl przy 2 porodzie na sali rodzinnej ale ja po oksy podlaczona do ktg bylam ciagle, dobrze ze byl ale tal mnie wkurzal 😂😂 ciagle mu kazalam włączać i wyłączać radio bo patrzył na ktg i mówił idzie , idzie(skurcz) 😂😂 , zakonczylo sie cc ale myślę ze na partych bym go nie chciala. Teraz jest trochę przestarszony ze znowu będę krzyczeć na niego 😂😂

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 13:29   #4863
limonka84
limonka84

Stella - ja też uważam, że świetnie się sprawdzasz w roli prowadzącej wątek

limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 13:30   #4864
zielinka_87
Zakorzenienie

Macie dziewczyny jakaś listę apteczna żeby mi tu wrzucić na szybko? Siedzę i klepie zamówienie póki młody ma drzemkę bo potem znów tego nie zrobię

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 13:35   #4865
limonka84
limonka84

Chloestic - podobają mi się kosze Mojżesza Shnuggle Dreami, z dwufunkcyjnym stojakiem. Ale boję się że posłużyłby tylko na chwilę...

limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 13:40   #4866
Panterka1313
Zadomowienie

Mój chce być a ja do niego ogladales film? Wiesz że mogę na ciebie gadać k. ch. wszystko twoja wina, narobić ci siniakow itp? A on no wiem i tak chce być i przeciąć zobaczymy jak to będzie. Wczoraj zapowiedział kierownikowi że mu wolne będzie potrzebne ale jeszcze nie teraz i może się zdaźyć nagle że będzie musiał w trakcie pracy jechać. On gorzej zestresowany i przejęty niż ja. Wczoraj było weź mi przypomnij kiedy na usg mamy jeszcze jechać, co to ktg, do czego, musze na tym być a badania kiedy znowu i wizyta...

Stary 2018-06-22, 13:40   #4867
alingles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Ja też się teraz zastanawiam czy był mi.potrzebny na partych. Tak jak mówisz pierwsza faza to po prostu nieoceniona pomoc. Potrzebowałam pod prysznic/do toalety, wejść na piłkę, zejść, położyć się na łóżku, wstać to ciągle był przy mnie i mi pomagał. Przy skurczu masowal mi plecy, ale to była ulga! Ja co prawda rodzilam w pozycji leżącej i mąż stał przy mojej głowie ale i tak wszystko widział bo potem mi powiedział, z resztą w trakcie porodu żeby mnie zachęcić do parcia mówił że widzi główkę ale teraz się właśnie zastanawiam czy nie zrobić tak, że jak zaczną się parte to żeby wyszedł, zostanę z położonymi a on niech posiedzi na korytarzu, potem wróci do nas na kangurowanie i przecinanie pępowiny. Zobaczę co on na to bo jeszcze na głos tego nie zaproponowalam ale myślę że stwierdzi że skoro już i tak jest na tej porodowce to zostanie od początku do końca. Bardzo bym chciała go mieć przy sobie, on mówi że też by chciał ale z córką wyrywał się bardziej do tego porodu teraz już wie co go czeka i pewnie dlatego
W ogóle nie zapomnę jak jego rodzina stwierdziła że nie powinien być przy porodzie bo wiele małżeństw po tym się rozpada i w sumie jesteśmy w jego rodzinie pierwszą parą która rodziła razem

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
Po raz kolejny powtórzę: mój wtedy jeszcze nie mąż bardzo mi pomógł. Byl od początku do końca i teraz mam nadzieję że też tak będzie.
Przez cała akcję nabrał trochę szacunku do mnie i również do mojego ciała.

Dzięki dziewczyny. Mam nadzieję że szybko przejdzie. Pytałam pediatry jeszcze i tak jak przypuszczałam lepiej wziąć niż się męczyć. Tymbardziej, że mam problem z trzymaniem moczu... mam nadzieję że to tylko w tej chwili i potem wróci do normy..

Jeśli o rzeczy chodzi. Mój się urodził 3950 i 59 dl. W 56 body chodził długo, ale pajace i śpiochy na 56 były za krótkie, skubany ma do dziś długie nogi. Górę wkladamy na 110, dół już 116..

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-06-22, 13:44   #4868
angelajnaaa
Rozeznanie

Ja chce tż przy porodzie na ten moment ale nie wiem jak to będzie wyglądało jak zacznę rodzic. W tej pierwszej fazie skurczy na pewno bo to ponoc długo trwa i sama siedzieć bym nie chciała... Zastanawiam się właśnie co do partych, nie martwię się o to czy się obrzydzi do mnie tylko zastanawiam się czy nie będzie mi działał na nerwy albo czy ja nie będę czuja się niekomfortowo.

Narazie działa mi strasznie na nerwy... Nie dość że mam wrażenie ze sie od siebie oddalismy to do tego on ciągle woli spędzać czas z kolegami poza domem i koniec końców siedzę sama :/ Zachowuje się jak egoista ostatnio...

angelajnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 14:10   #4869
Panterka1313
Zadomowienie

ANGE tez mam wrażenie że jakieś oddalenie jest. Może teraz się to zmieni skoro w domu tylko szklarz ma zrobić montaż paneli, z dzieckiem jest spoko, drobnych rzeczy mu tylko brak i wybuchlam ostatnio z płaczem z gorzkimi żalami o wszystko nawet oto że mi nikt głupich kanapek nie robi sam z siebie hehe a ja się nie będę o byle g za każdym razem prosić

Stary 2018-06-22, 14:17   #4870
angelajnaaa
Rozeznanie

Ja nie wiem o co mojemu chodzi ostatnio. Mam wrażenie ze spędzanie czasu z kimkolwiek innym jest bardziej atrakcyjne... Na jedno rozumiem że może chce trochę sie wyszalec czy skorzystać z ostatnich chwil w których nie ma dziecka ale chciałabym żebyśmy jako para też skorzystali. Pojechali gdzies na glupie dwa dni albo na dzien ale jemu sie wtedy oczywisice nie chce albo szuka jakiegos kompana który pojedzie z nami. Czasem chciałabym pojechać do rodzinnego miasta ale nawet nie mam jak sie ruszyć bo ciągle mam jakieś załatwianie tutaj, ciężko mieszkać w obcym mieście nawet nie mam gdzie pójść sie podąsać, zostają mi zakupy ale ile można

angelajnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 14:30   #4871
MalaGosia88
Zakorzenienie

Alingles kawał chłopaka rodziłaś Jadzia teraz też się tak dogodnie zapowiada?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-22, 14:35   #4872
Chloestic
Zakorzenienie

ja chyba mam cos z krazeniem, bo jestem calusienka w jakies biale ciapki
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 14:41   #4873
alingles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Alingles kawał chłopaka rodziłaś Jadzia teraz też się tak dogodnie zapowiada?

Mam nadzieję że nie
W poniedziałek mam wizytę to się dowiem.
Moj gin z tych co robi tylko obowiązkowe usg, więc z wizyty na wizytę nie wiem jak stoi z wagą. Ostatnio miałam w 20 tc.
I raz w miedzy czasie samą szyjkę, bo na samolocie coś mu nie pasowało..

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 14:52   #4874
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
Idę do domu! Czekam już na wypis. Nic konkretnego się nie dowiedziałam, bo przepływy w normie, zapisy ktg ładne, więc te słabsze to mogło być tak, że spała i sobie naciskała na pępowinę, albo nie wiadomo od czego... z dzisiejszego usg wynika, że młoda waży 1850g i znów ma ciut głowę do przodu w stosunku do brzuszka

super

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Nie pisałam wczoraj,bo jakieś takie zamieszanie było. Na wczorajszym ktg wyszła małemu tachykardia, oczywiście zdenerwowałam się strasznie. Zrobili przepływy,niby wszystko ok. Jutro mam mieć badanie i po badaniu mają mnie wypuścić. Ale co chwilę coś kurcze;((

Czytam Was na bieżąco,gratuluję badań i rosnących maluszków

to oby wypuścili

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Po wizycie: nie wiem co myśleć i chyba muszę ochłonąć. Powiedziałam o kłuciach, miałam badanie na fotelu i usg. Przy badaniu na fotelu zaczęłam plamić!!! Nie krwią, ale średnim brązowym śluzem i spanikowałam. W domu nie było nic, dużo ale czystego śluzu... na usg wyszło ponoć, że szyjka rozwiera się powoli od wewnątrz, ale od zewnątrz jest uformowana i wszystko okej więc mam się nie martwić. Mały wstawiony główką wreszcie. Kolejna wizyta z wymiarami i gbs dopiero planowo w 37+3. Mam brać do 10 magnezów dziennie w razie potrzeby bardzo chcę ufać lekarzowi, ale wkręcam sobie głupoty......

a nie bolało Cię to badanie?

Cytat:
Napisane przez Panterka1313 Pokaż wiadomość
Po porodzie kiedy badają piczke i jak to wygląda? Siada się na fotel i tylko tak wizualnie zerkaja czy też coś tam gmeraja?

dopóki się leży w szpitalu to leżysz na tym łóżku szpitalnym, podwijasz koszulę, majty w dół i oglądają jak zszyte i naciskają na brzuch (po porodzie sn). W dniu wypisu idziesz do gabinetu lekarskiego, siadasz na samolot i niestety gmerają jak się w środku goi. Ja to boleśnie wspominam...

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Dziewczyny które planują psn. Chcecie poród rodzinny? Ja bym chciała, mój TŻ mówi że też chce ale widzę że nie aż tak bardzo jak przy córce. Ale dla mnie jego obecność była nieoceniona.

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
mój mąż był przy obu porodach, choć przy obu mówił, że nie chce być. Przy obu bardzo mi pomógł, chodził ze mną, masował mi plecy, pomagał kręcić biodrami. A potem trzymał za rękę i wspierał psychicznie. Po pierwszym porodzie powiedział, że nie spodziewał się, że to tak boli, lekceważył w sumie wszystkie opowieści. Dopiero jak zobaczył jak mnie to boli to stwierdził, że on by tego nie przeżył i że bardzo mi współczuje. Przy drugim już wiedział co i jak. Teraz nie wiem jak to wyjdzie, bo niby kolejny raz mówi, że nie chce być, ale sądzę że i tak będzie. Tyle, że on ma urlop dopiero od 4go sierpnia, jeśli urodzę wcześniej, no to wiadomo że on nie przyjedzie 1200km. Wtedy będzie moja mama lub przyjaciółka, która sama mi to zaproponowała Napewno nie chcę być sama.

Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
A to jeszcze Wam tyłek potruje a jakie rozmiary kupujecie 56 czy 62 ja kompletnie nic nie pamiętam 😵😵 syn urodził sie 58 cm i myślę ze większość 62 kupię ale sama juz nie wiem

ja mam wszystko na 62, dlatego że Olek w 56 wcale się nie zmieścił od samego początku.

Ja też głosuję na Stellę do dalszego prowadzenia wątku.
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 14:53   #4875
bambi1980
Zadomowienie

Zielinka, ja kiedys zadalam to samo pytanie o higiene i zapisalam sobie odpowiedzi. Jak poczekasz to pod wieczor wysle Ci takie podsumowanie z tego co dzieczyny pisaly
U mnie wiekszosc tych rzeczy z higieny jest do zweryfikowania: do pepuszka tylko gaziki na sucho, zaden octenisept -wg poloznej .
Witamina D- powiedza nam przy wyjsciu ze szpitala ktora kupowac.
Tych podkladow duzych mamy w ogole nie kupowac tylko takie bycze podpaski Chicco.
Na kursie rodzenia co jakis czas wyskakuję z czyms co wiem od Was a na mnie sie gapia jak na kosmitke.
Z takich nowosci o ktorych tutaj nie pisalysmy: na rynku sa tez nakladki ze srebra na popekane brodawki . POnoc super no ale nie wiadomo czy beda potrzebne.
Ja co do obecnosci meza nie jestem pewna. Ostatnio on sie nastawia, ze niby chce byc, ale gdy mu zapowiedzialam, zeby sie nie obrazil jak bede po nim krzyczec to JUZ teraz uznal "jak mnie bedziesz zle traktowac to wychodze!"... No kurcze! to niech wcale nie wchodzi jak mam sie jescze nim przejmowac

Edytowane przez bambi1980
Czas edycji: 2018-06-22 o 14:56
bambi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-06-22, 14:55   #4876
malaa89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AndziaHa Pokaż wiadomość
Podobno wcześniej można było ale zmienił się ordynator i na to nie pozwala. No nie wiem, mamy mieć wizytę w szpitalu w ramach szkoły rodzenia to zapytam...Ja zaczęłam od 62, mam chyba 2 awaryjne pajace na 56. Ja i mąż należymy do wysokich a na usg połówkowym lekarz mówił że mała ma długie nogi

Mi tez mówili przy synku, że ma długie nogi i rzeczywiście są, ale urodził sie 50 cm. Trzeba było troche mniejszych ubrań dokupić.

malaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 15:05   #4877
zielinka_87
Zakorzenienie

Bambi, dzięki, już kliknelam co miałam w koszyku. Mam nadzieję że nic nie pominęłam.

AndziaHa ja mam 180 cm wzrostu i uwierz mi że 56 służyło nam spokojnie z 2 miesiące, za to nie wiem kiedy przeleciał przez 62, tak śmignął w pewnym momencie. Kwestia jakie to 56/62 kupujesz. Bo możesz kupić 56 w Pepco i to będzie jak 50 tak naprawdę a możesz kupić 56 w hm czy Lidlu i będzie jak 62. Dla mnie zawsze punktem odniesienia były ubranka z Tesco.

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2018-06-22, 15:18   #4878
Fiolla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Pokaż wiadomość
Zielinka, ja kiedys zadalam to samo pytanie o higiene i zapisalam sobie odpowiedzi. Jak poczekasz to pod wieczor wysle Ci takie podsumowanie z tego co dzieczyny pisaly
U mnie wiekszosc tych rzeczy z higieny jest do zweryfikowania: do pepuszka tylko gaziki na sucho, zaden octenisept -wg poloznej .
Tych podkladow duzych mamy w ogole nie kupowac tylko takie bycze podpaski Chicco.
Na kursie rodzenia co jakis czas wyskakuję z czyms co wiem od Was a na mnie sie gapia jak na kosmitke.
Z takich nowosci o ktorych tutaj nie pisalysmy: na rynku sa tez nakladki ze srebra na popekane brodawki . POnoc super no ale nie wiadomo czy beda potrzebne.
Ja co do obecnosci meza nie jestem pewna. Ostatnio on sie nastawia, ze niby chce byc, ale gdy mu zapowiedzialam, zeby sie nie obrazil jak bede po nim krzyczec to JUZ teraz uznal "jak mnie bedziesz zle traktowac to wychodze!"... No kurcze! to niech wcale nie wchodzi jak mam sie jescze nim przejmowac
Ja chętnie skorzystam, bo siadłam wczoraj do gemini, ale poza kilkoma rzeczami niewiele dodałam do koszyka, a potem mi znikło, bo nie byłam zalogowana
Fiolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 15:34   #4879
Dalianna2311
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Po raz kolejny powtórzę: mój wtedy jeszcze nie mąż bardzo mi pomógł. Byl od początku do końca i teraz mam nadzieję że też tak będzie.
Przez cała akcję nabrał trochę szacunku do mnie i również do mojego ciała.

Mój też przez cały poród i po bardzo mi pomagał. W drugiej fazie ma nam wtedy kto podać choćby łyk wody.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-22, 15:37   #4880
Aisza21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Bambi, dzięki, już kliknelam co miałam w koszyku. Mam nadzieję że nic nie pominęłam.

AndziaHa ja mam 180 cm wzrostu i uwierz mi że 56 służyło nam spokojnie z 2 miesiące, za to nie wiem kiedy przeleciał przez 62, tak śmignął w pewnym momencie. Kwestia jakie to 56/62 kupujesz. Bo możesz kupić 56 w Pepco i to będzie jak 50 tak naprawdę a możesz kupić 56 w hm czy Lidlu i będzie jak 62. Dla mnie zawsze punktem odniesienia były ubranka z Tesco.

Dokładnie, zależy o jakiej firmy 56 mówimy. Ja tych mniejszych 56 w ogóle nie kupowałam.

Dziewczęta I lipcówka urodziła Aaaaa... jeszcze miesiąc i my
Aisza21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 15:39   #4881
Dalianna2311
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Pokaż wiadomość
Zielinka
A u nas tylko octenisept. Zresztą nawet podczas ospy starsze dziecko nim pryskałam, bez żadnych dziwnych pudrodermów czy tym bardziej gencjany.

A wit. D też większej różnicy nie robi, ważne, żeby była od małego i wygodna w aplikacji. Ja najpierw dawałam D+K w jednym, potem już tylko D.

Stary 2018-06-22, 15:40   #4882
AndziaHa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aisza21 Pokaż wiadomość
Dokładnie, zależy o jakiej firmy 56 mówimy. Ja tych mniejszych 56 w ogóle nie kupowałam.

Dziewczęta I lipcówka urodziła Aaaaa... jeszcze miesiąc i my
No właśnie ja nie mam jeszcze rozeznania takiego w tych ciuszkach i rozmiarach i opierałam się na doświadczeniach siostry i szwagierki np te dwa pajace 56 wydają mi się takie maciupeńkie. Jak się będzie topić to się coś dokupi

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 15:55   #4883
Panterka1313
Zadomowienie

ANGE świetnie rozumiem bo nawet jak jest ze mną to gdzieś w tle zawsze w tel a jak w delegacji z kolegami czy u nas grill był z kolega to tel ani razu nie wyjety wiec mu wypomnialam tez. Tak samo to że chciałabym jak inni pójść na ławkę do parku się ponudzic i co z tego że tam wysiedze z max 15min ale gest się będzie liczyć

BERENIKA właśnie o ten moment gmerania mi chodzi ale krótko to trwa? Chyba można się nie zgodzić na gmerania a tylko podgląd?

Właśnie miałam że 10:50 juz lipcowe było. Urodziło się w wodzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-06-22, 16:06   #4884
bambi1980
Zadomowienie

Fiolla, tu mam tak pokopiowane co dziewczyny braly
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20180622_165726_resized.jpg (205,8 KB, 64 załadowań)
bambi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 16:09   #4885
Panterka1313
Zadomowienie

AISHA mogę się zgłosić na ochotnika w 37tyg ale co Julia na to nie mam pojęcia

Stary 2018-06-22, 16:19   #4886
zielinka_87
Zakorzenienie

U nas wcale nie gmerali więc to zależy od szpitala
Cytat:
ANGE świetnie rozumiem bo nawet jak jest ze mną to gdzieś w tle zawsze w tel a jak w delegacji z kolegami czy u nas grill był z kolega to tel ani razu nie wyjety wiec mu wypomnialam tez. Tak samo to że chciałabym jak inni pójść na ławkę do parku się ponudzic i co z tego że tam wysiedze z max 15min ale gest się będzie liczyć

BERENIKA właśnie o ten moment gmerania mi chodzi ale krótko to trwa? Chyba można się nie zgodzić na gmerania a tylko podgląd?

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2018-06-22, 17:09   #4887
kasia.
Rozeznanie

W szpitalu raczej nie gmerają bo zwykle przecież są nacięcia, pęknięcia, otarcia. Dopiero na wizycie kontrolnej po 5-6 tyg jest badanie dwuręczne i USG dopochwowe.

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 17:21   #4888
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
W szpitalu raczej nie gmerają bo zwykle przecież są nacięcia, pęknięcia, otarcia. Dopiero na wizycie kontrolnej po 5-6 tyg jest badanie dwuręczne i USG dopochwowe.

no widzicie, a u mnie gmerali. I po pierwszym porodzie i po drugim. Po pierwszym mniej bolało, bo wychodziłam po tygodniu dopiero, a po drugim po trzech dobach. Normalnie wsadził lekarz palce do środka i sprawdzał czy szwy trzymają tam w środku. Po Olku to nawet na bezczela z uśmiechem na ustach mówił: o tu jest jeden szew, tu drugi, a tu trzeci. A po 6 tygodniach u lekarza to swoją drogą.
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 17:44   #4889
Nicole03
Rozeznanie

A jak lidlowska rozmiarowka wychodzi ?? 56 sa takie wieksze? Jutro ma byc wyprzedaz dwupak body po 8 zl , spodenki po 8 zl itp chce teścia wysłać i nie wiem jaki rozmiar ma wziąść

Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 17:44   #4890
I ona
Zakorzenienie

Co do porodów to jestem zdecydowanie za tym, żeby panowie byli. Nawet jeśli nie chce się aby widział za dużo to na koniec może na chwile wyjść. Jednak po pierwsze facet czy w ogóle druga osoba wtedy patrzy troche tym lekarzom i innym na ręce i w razie czego może reagować. Tyle się teraz słyszy rzeczy o porodach, złych zachowaniach personelu itp. Po drugie jest to napewno nieoceniona pomoc - masaże, podanie wody. Po trzecie to już moje osobiste zdanie i nie każdy musi się z tym zgadzać - dziecko nie poczęło się samo i kobieta też się boi, męczy itp i chyba ten facet może to wszystko też wziąść na klate i być i pomóc.
Mój mąż chce być przy porodzie, z powodu cc go to ominie. Ale wiem, że bedzie tam cały czas i będzie pomagał potem. Mojej znajomej mąż poszedł do domu jak rodziła i poszedł spać.. naprawde, bo akcja zaczęła się wieczorem, a lekarz powiedział, że będzie to długo trwało. Przy porodzie być nie chciał bo mu kumpel powiedział, że po takich widokach odechciewa się potem seksu. I nie dość, że nie był w szpitalu, choćby na korytarzu to jeszcze spał jak jego żona rodziła! Normalnie do dziś mnie nerwy biorą jak sobie o tym przypominam, a było to prawie 4 lata temu.

Edytowane przez I ona
Czas edycji: 2018-06-22 o 17:47
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości