|
|
#991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2019
My mamy wózek dostac od rodziny, więc tym bardziej sobie tym nie zaprzątam głowy
podobno jest solidny i jak nowy, ja go oczywiscie widywałam, ale wtedy nie zwracałam na takie rzeczy uwagi, więc już nie pamietam dokładnie jak wygląda Myśle tez, że ogolnie dużo rzeczy dostaniemy co mnie cieszy, bo ja jestem z tych mało planujących i raczej potem wszystko robie na wariata Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#992 |
|
Zadomowienie
|
Hej ja właśnie gotuje rosół w końcu pogoda jest idealna aby zrobić hehe
|
|
|
|
#993 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że sporo dostaniecie zaoszczędzisz. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
Podrzuć mi też rosołek dopiero wstałam i zjadłabym ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#994 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze ja mam nadzieję że będzie chłopiec bo wtedy będę mogła bardziej poszaleć z wyprawka
'Mam praktycznie wszystko po córce, problem wózka też mam z głowy bo za 3cim podejściem ż córka udało mi się znaleźć ideał Mam spacerówke bo taki dla niej kupiłam i jeszcze codziennie to używamy, dla drugiego dzidziola dokupie gondole (tylko mam problem z kolorem bo mogę w sumie każdy, stelaż jest uni ). Córce dokupimy dostawke, jeśli będzie chciała, bo już coraz krócej na spacerach z nim jezdzi, więcej chodzi sama. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#995 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ale ciężko mi się dziś wstawało, dawno tak dobrze nie spałam, bo jest chłodno a te upały mnie męczyły w nocy. aż żal było wychodzić z łóżka ![]() a teraz popijam kakao bo miałam wielką ochotę już od kilku dni ![]() Cytat:
niestety mam wrażenie, że społeczeństwo wywiera na nas taką presję, że musimy być zadowolone niezależnie co się urodzi i ja oczywiście jestem przeszczęśliwa, że będę mamą ale skrycie marzę o córeczce zwłaszcza, że siostra ma 5-latkę co prawda, ale jakieś ciuszki zawsze się znajdą i kuzynka rodzi teraz w sierpniu dziewczynkę to akurat do stycznia uzbierałaby dla mnie trochę ciuszków ![]() Cytat:
za to mojej mamy jest najlepszy na świecie muszę chyba napomknąć, że bym zjadła to może nas zaproszą na niedzielny obiad
Edytowane przez justysiaa89 Czas edycji: 2018-06-23 o 10:31 |
||
|
|
|
#996 |
|
Zadomowienie
|
W ciąży z młodym jak byłam to też strasznie chciałam miec dziewczynkę i jak się dowiedziałam na usg połówkowym, że to bedzie chłopiec to przepłakałam pół dnia. Żaliłam się mężowi, że ja nie będę umiała sie nim zająć, bo u mnie w rodzinie same dziewczynki były, nie wiem w co sie z nim bawić itp. I że warkoczy pleść nie będę, o mało w depresję nie wpadłam. A teraz? Nie potrafię sobie życia bez niego wyobrazić, kocham i uwielbiam ❤️❤️❤️ warkoczy nie plotę, a zabawy jakos tak same przyszły.
Także wiem dziewczyny, że każda ma swoje preferencje, oby się Wam spełniły ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#997 |
|
Zadomowienie
|
Powiem wam, że ja jestem całe życie przekonana, że będę miała dziewczynke- takie wyobrazenoa juz od dziecinstwa az do teraz. Jesli by sie okazało, że bedzie chłopiec to nie wiem ile czasu by mi zajęło na wyjście z szoku
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#998 | |
|
Wtajemniczenie
|
hejka ...u nas tez chlodniej wreszcie
Cytat:
dokladnie Kazda musi wybrac pod katem swoich potrzeb i warunkow Ja od zawsze chcialam miec 2 dziewczynki ....nie wiem ale jakos chlopak mi do naszej rodziny nie pasowal
|
|
|
#999 |
|
Raczkowanie
|
Haha nam się może uda chłopak jak teściowej jedna córka wśród 6 chłopaków, i to było 5 chłopaków, potem w końcu córka, i 7 chłopak zaś
także tyyyyyle czekania przed nami Ja też chciałam synka pierwszego i tak byłam nastawiona że jak się w końcu dowiedziałam że jednak dziewczynka to byłam rozczarowana strasznie, ale chyba my kobiety takie jesteśmy, jak to mój mąż mówi że czekamy na coś, coś bardzo chcemy choć wiemy że na to nie mamy wpływu, a potem wielkie rozczarowanie i pretensje do całego świata czemu nie jest po naszemu, może coś prawdy w tym jest. Mmm rosołek uwielbiam, ale póki co za oknem chodzi mięso dziś robię grzybową na obiad ze świeżych grzybów, i pierogi z borówkami ( nie wiem czy uda mi się zdj dodać)
|
|
|
|
#1000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Raczkowanie
|
Pyszności
|
|
|
|
#1002 |
|
Zadomowienie
|
Ile jagód ale maszynką czy ręcznie???????????
Ja nie skromnie mówiąc rosół robię dobry bo już dziś mama teściowa powiedziała że na mój musi przyjść a to dla mnie wielki zaszczyt
|
|
|
|
#1003 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie to długo trwało, ale uwierz mi teraz bym życie za syna oddała ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Są już grzyby w lesie? O ja! Uwielbiam świeże grzyby ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Mniam!!! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
No to największy komplement jaki można usłyszeć ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1004 |
|
Raczkowanie
|
Zrobić dobry rosół ciężko, ale trochę gęsi trochę kury trochę kaczki i jeeest
![]() Borówki ręcznie zbierane ![]() Grzyby już dawno są, to już druga grzybowa ze świeżych grzybów w tym roku ![]() (Nie mogę cytować na tel) |
|
|
|
#1005 | |
|
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------
[/COLOR] Cytat:
A ja do rosołu wolę wołowinę bo gęsiny nie jem wcale |
|
|
|
|
#1006 |
|
Zadomowienie
|
ja uwielbiam kazdy
w pierwszej ciąży marzylismy o synu, czułam że będzie syn... i mam córeczkę i niewiem jak ja mogłam chcieć syna jak ona taka cudowna. Ale teraz w sumie przydał by się do pary więcej ciąż ani dzieci nie planujemy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To muszę się wybrać do lasu w takim razie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1009 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
To tak jak ja. Rozmawialiśmy z mężem o dzieciach- pojawiało się "ona", nigdy "on". Co będziemy z nią robić, gdzie będziemy z nią jeździć, co jej pokażemy... Zaszłam w ciążę, jeszcze nic nie było nic widać, już forma żeńska. Po krótkim namyśle pojawiało się "albo on." Jak już gdzieś pisałam, córka ma trzy lata Dlatego teraz płeć nie ma dla mnie aż tak dużego znaczenia. Myślę, że z córką byłoby mi po prostu łatwiej. Wszystko już mam, wiem jak pielęgnować etc. Ale jak będzie chłopak to też super. Ciesze się, że udało się nam tutaj tak szczerze popisać na ten temat, i pokazać, że to wszystko co czujemy w związku z płcią naszych dzieci jest okej i zupełnie normalne. Dzięki za wasze historie. |
|
|
|
|
#1010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1011 |
|
Rozeznanie
|
Ja to bym chciała znowu córkę. Mam już dwie. Może z ciekawości czasem jak to jest mieć chłopaka...
Dziewczyny oczywiście chcą siostrę. A mąż jest niezdecydowany. Ale sam mówi że jest presja otoczenia żeby tym razem był chłopak. I może dlatego by chciał. Marzyłam o trójce od zawsze i więcej już nie chce. Dużo jeździmy z mężem po koncertach, imprezach reggae itp. i wiadomo że z małym dzieckiem - nie zawsze się da. I nie bardzo mamy do pomocy kogokolwiek. Więc będzie stop... |
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do facetów to macie rację że jest taka presja że narzucają sobie że musi być syn. Trochę tego nie rozumiem. U nas mąż się cieszy bo ma chrzesnice i mówi że nasza też będzie taka fajna jak ona ![]() Faa gdzie takie tanie spodnie kupiłaś? Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przestraszyłam się bo krew z nosa mi leciała ![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1016 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie styczniowe 2019
Dziewczyny jak sie czujecie?
Ja wlasnie weszłam w 12tc i mam full energii, w końcu serio od poczatku to byłam totalnym wrakiem i tylko łóżko wchodziło w grę, nie byłam nic w stanie w domu zrobić, a co dopiero jeszcze do tego obowiązki w pracy. Na szczęście juz wróciłam do siebie i moge normalnie aktywnie spędzać czas bez zawrotów głowy i nudności![]() Różnice w samopoczuciu zauważyłam juz w zeszłym tygodniu, miałam jakaś energię i byłam do życia. Strasznie sie cieszę i musiałam o tym napisać ;D Powiedzcie mi jeszcze czy juz ogarniacie pokoik dla dziecka? Bo my chyba juz zaczniemy działać powoli z tematem.
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuje się takze lepiej ale nie tryskam jeszcze energią nudności sa w mniejszym stopniu ale nadal jestem taka jakas bez siły ale nie wiem czy to nie wina ciśnienia bo mam bardzo niskie Pokoik jeszcze o tym nie myślałam w sumie ale kupiłam juz ciuszki na promocjach co prawda dla chłopca bo mam taka nadzieję że będzie a jeśli nie to pierwszy okres dziewczynka będzie mniej dziewczęca ![]() Dziewczyny duzo pijecie wody bo ja starsznie mało i jakos zmusić się nie moge do więcej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1018 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie na kupowanie różnych rzeczy dla dziecka jeszcze zdecydowanie za wcześnie, myślę że zacznę gdzieś w połowie ciąży 🤰 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1019 |
|
Raczkowanie
|
U mnie z samopoczuciem też już trochę lepiej
może dlatego że nie ma już takich upałów, ale mdłości czasami jeszcze się zdażają. Co do picia ja też mam z tym problem co się czegoś napiję to zaraz mam dziwne uczucie jakby mnie na wymioty zbierało ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Co do pokoju to jeszcze o tym nie myślałam ale model wózka już mamy wybrany Adamex massimo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1020 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie styczniowe 2019
Ja tak mam ale wyłącznie z woda niegazowana (nawet bywało, ze po łyku biegałam do toalety na rozmowy z muszla;(), dlatego przestawiłam sie na lekko gazowane i pije dość sporo od tej pory.
Te wyprzedaże kuszą ale boję się, ze nakupię dla chłopca, a tu jednak pannica wyjdzie ;D Bardzo ładny ten adamex massimo!
Edytowane przez comablack89 Czas edycji: 2018-06-24 o 14:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.

podobno jest solidny i jak nowy, ja go oczywiscie widywałam, ale wtedy nie zwracałam na takie rzeczy uwagi, więc już nie pamietam dokładnie jak wygląda

zaoszczędzisz.
dopiero wstałam i zjadłabym
'Mam praktycznie wszystko po córce, problem wózka też mam z głowy bo za 3cim podejściem ż córka udało mi się znaleźć ideał
18.09.2015
za to mojej mamy jest najlepszy na świecie
muszę chyba napomknąć, że bym zjadła to może nas zaproszą na niedzielny obiad