Mamusie styczniowe 2019 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-22, 23:20   #991
denneris
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2019

My mamy wózek dostac od rodziny, więc tym bardziej sobie tym nie zaprzątam głowy podobno jest solidny i jak nowy, ja go oczywiscie widywałam, ale wtedy nie zwracałam na takie rzeczy uwagi, więc już nie pamietam dokładnie jak wygląda
Myśle tez, że ogolnie dużo rzeczy dostaniemy co mnie cieszy, bo ja jestem z tych mało planujących i raczej potem wszystko robie na wariata

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
denneris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 09:21   #992
dusia_tcv
Zadomowienie

Hej ja właśnie gotuje rosół w końcu pogoda jest idealna aby zrobić hehe
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 09:38   #993
Blueberry_11_19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez denneris Pokaż wiadomość
My mamy wózek dostac od rodziny, więc tym bardziej sobie tym nie zaprzątam głowy podobno jest solidny i jak nowy, ja go oczywiscie widywałam, ale wtedy nie zwracałam na takie rzeczy uwagi, więc już nie pamietam dokładnie jak wygląda
Myśle tez, że ogolnie dużo rzeczy dostaniemy co mnie cieszy, bo ja jestem z tych mało planujących i raczej potem wszystko robie na wariata

Super, że sporo dostaniecie zaoszczędzisz.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość

Podrzuć mi też rosołek dopiero wstałam i zjadłabym

Blueberry_11_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 10:08   #994
slowikowa25
Zadomowienie

Kurcze ja mam nadzieję że będzie chłopiec bo wtedy będę mogła bardziej poszaleć z wyprawka 'Mam praktycznie wszystko po córce, problem wózka też mam z głowy bo za 3cim podejściem ż córka udało mi się znaleźć ideał Mam spacerówke bo taki dla niej kupiłam i jeszcze codziennie to używamy, dla drugiego dzidziola dokupie gondole (tylko mam problem z kolorem bo mogę w sumie każdy, stelaż jest uni ). Córce dokupimy dostawke, jeśli będzie chciała, bo już coraz krócej na spacerach z nim jezdzi, więcej chodzi sama.

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 10:30   #995
justysiaa89
Zakorzenienie

dzień dobry
ale ciężko mi się dziś wstawało, dawno tak dobrze nie spałam, bo jest chłodno a te upały mnie męczyły w nocy. aż żal było wychodzić z łóżka
a teraz popijam kakao bo miałam wielką ochotę już od kilku dni

Cytat:
Napisane przez Formiko Pokaż wiadomość
Hm, tak sobie pomyślałam, musisz się tłumaczyć? Nie ma nic złego w tym, że wolisz płeć taką czy inną. I ten słynny banał "najważniejsze żeby zdrowe było" nie ma tu nic do rzeczy. Jego stan zdrowia nie jest uzależniony od płci. Spokojnie możesz (moim zdaniem) mówić, że marzysz o dziewczynce. To, że chcesz żeby Twoje dziecko urodziło się zdrowe jest zrozumiałe samo przez się.
właściwie to masz rację niestety mam wrażenie, że społeczeństwo wywiera na nas taką presję, że musimy być zadowolone niezależnie co się urodzi i ja oczywiście jestem przeszczęśliwa, że będę mamą ale skrycie marzę o córeczce zwłaszcza, że siostra ma 5-latkę co prawda, ale jakieś ciuszki zawsze się znajdą i kuzynka rodzi teraz w sierpniu dziewczynkę to akurat do stycznia uzbierałaby dla mnie trochę ciuszków

Cytat:
kocham rosołek, ale średnio mi wychodzi za to mojej mamy jest najlepszy na świecie muszę chyba napomknąć, że bym zjadła to może nas zaproszą na niedzielny obiad chociaż pewnie jutro odpada, bo dziś idziemy na dzień taty połączony z imieninami i rocznicą ślubu, więc jutro pewnie nie będzie jej się chciało znów stać przy garach

Edytowane przez justysiaa89
Czas edycji: 2018-06-23 o 10:31
justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 10:37   #996
Blueberry_11_19
Zadomowienie

W ciąży z młodym jak byłam to też strasznie chciałam miec dziewczynkę i jak się dowiedziałam na usg połówkowym, że to bedzie chłopiec to przepłakałam pół dnia. Żaliłam się mężowi, że ja nie będę umiała sie nim zająć, bo u mnie w rodzinie same dziewczynki były, nie wiem w co sie z nim bawić itp. I że warkoczy pleść nie będę, o mało w depresję nie wpadłam. A teraz? Nie potrafię sobie życia bez niego wyobrazić, kocham i uwielbiam ❤️❤️❤️ warkoczy nie plotę, a zabawy jakos tak same przyszły.

Także wiem dziewczyny, że każda ma swoje preferencje, oby się Wam spełniły

Stary 2018-06-23, 10:55   #997
denneris
Zadomowienie

Powiem wam, że ja jestem całe życie przekonana, że będę miała dziewczynke- takie wyobrazenoa juz od dziecinstwa az do teraz. Jesli by sie okazało, że bedzie chłopiec to nie wiem ile czasu by mi zajęło na wyjście z szoku

denneris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 10:57   #998
asienka213
Wtajemniczenie

hejka ...u nas tez chlodniej wreszcie

Cytat:
Tak jak pisałam z wózkiem jest jak z autem wózek trzeba dobrać do siebie i do swoich potrzeb jak mama ma 180cm to nie kupi wózka przy którym będzie się garbić a o M nie wspomnę, nie którym mamą wózek jest potrzebny tylko awaryjnie od czasu do czasu można wymieniać w nie skończoność znalazłam fajny artykuł polecam a my pewnie jeszcze nie raz będziemy mówić o wózkach hehe
http://dzidziusiowo.pl/niemowlak/wyp...dealnego-wozka

dokladnie Kazda musi wybrac pod katem swoich potrzeb i warunkow Mi sie tez bardzo podoba Adamex Przy mlodszej cori mialam Camarelo i tez bylam mega zadowolona

Ja od zawsze chcialam miec 2 dziewczynki ....nie wiem ale jakos chlopak mi do naszej rodziny nie pasowal no i ja mam co chcialam, ale moj maz byl troche zawiedziony...Teraz bym chciala chlopaka bo mam juz dosc plecienia warkoczy i ukradzonych kosmetykow

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 11:03   #999
rolnikowa88
Raczkowanie

Haha nam się może uda chłopak jak teściowej jedna córka wśród 6 chłopaków, i to było 5 chłopaków, potem w końcu córka, i 7 chłopak zaś także tyyyyyle czekania przed nami
Ja też chciałam synka pierwszego i tak byłam nastawiona że jak się w końcu dowiedziałam że jednak dziewczynka to byłam rozczarowana strasznie, ale chyba my kobiety takie jesteśmy, jak to mój mąż mówi że czekamy na coś, coś bardzo chcemy choć wiemy że na to nie mamy wpływu, a potem wielkie rozczarowanie i pretensje do całego świata czemu nie jest po naszemu, może coś prawdy w tym jest.

Mmm rosołek uwielbiam, ale póki co za oknem chodzi mięso dziś robię grzybową na obiad ze świeżych grzybów, i pierogi z borówkami ( nie wiem czy uda mi się zdj dodać)
rolnikowa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 11:09   #1000
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blueberry_11_19 Pokaż wiadomość
W ciąży z młodym jak byłam to też strasznie chciałam miec dziewczynkę i jak się dowiedziałam na usg połówkowym, że to bedzie chłopiec to przepłakałam pół dnia. Żaliłam się mężowi, że ja nie będę umiała sie nim zająć, bo u mnie w rodzinie same dziewczynki były, nie wiem w co sie z nim bawić itp. I że warkoczy pleść nie będę, o mało w depresję nie wpadłam. A teraz? Nie potrafię sobie życia bez niego wyobrazić, kocham i uwielbiam ❤️❤️❤️ warkoczy nie plotę, a zabawy jakos tak same przyszły.

Także wiem dziewczyny, że każda ma swoje preferencje, oby się Wam spełniły

Ja jak z młodym byłam w ciąży to od początku z lekarzem przeczuwaliśmy że to chłopak bo mój organizm robił wszystko żeby pozbyć lokatora ale cicha nadzieja że to dziewczynka we mnie drzemała ale organizm mnie nie oszukał był chłopiec i 2 dni płakałam że nie chce że nie urodzę że nie mam sił że przy dwóch dziewczynkach chłopiec ooo mąż bał się mnie zostawić takie załamanie przeszłam i fakt do końca było bardzo ciężko poród cc też źle wspominam a teraz jest naszym radosnym rodzynkiem. A teraz ze względu na moje samopoczucie myślę że będzie dziewczynka ale łapię się że mówię w formie męskiej częściej i tak myślę że może to nagroda i mam dobrze wspominać ciąże i będzie mały Cezary tylko już pisałam syn przewróci znów nasze życie do góry nogami a dziewczynka wiele nie zmieni ach Ja chcę aby było zdrowe jako jedyne z moich dzieci i będę mega dumna jak moje życie nie będzie polegać na chodzeniu od lekarza do lekarza
Stary 2018-06-23, 11:15   #1001
rolnikowa88
Raczkowanie

Pyszności
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20180619_182622.jpg (110,3 KB, 49 załadowań)
Stary 2018-06-23, 11:20   #1002
dusia_tcv
Zadomowienie

Ile jagód ale maszynką czy ręcznie???????????

Ja nie skromnie mówiąc rosół robię dobry bo już dziś mama teściowa powiedziała że na mój musi przyjść a to dla mnie wielki zaszczyt
Stary 2018-06-23, 11:26   #1003
Blueberry_11_19
Zadomowienie

Cytat:
Powiem wam, że ja jestem całe życie przekonana, że będę miała dziewczynke- takie wyobrazenoa juz od dziecinstwa az do teraz. Jesli by sie okazało, że bedzie chłopiec to nie wiem ile czasu by mi zajęło na wyjście z szoku

U mnie to długo trwało, ale uwierz mi teraz bym życie za syna oddała

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez rolnikowa88 Pokaż wiadomość
Haha nam się może uda chłopak jak teściowej jedna córka wśród 6 chłopaków, i to było 5 chłopaków, potem w końcu córka, i 7 chłopak zaś także tyyyyyle czekania przed nami
Ja też chciałam synka pierwszego i tak byłam nastawiona że jak się w końcu dowiedziałam że jednak dziewczynka to byłam rozczarowana strasznie, ale chyba my kobiety takie jesteśmy, jak to mój mąż mówi że czekamy na coś, coś bardzo chcemy choć wiemy że na to nie mamy wpływu, a potem wielkie rozczarowanie i pretensje do całego świata czemu nie jest po naszemu, może coś prawdy w tym jest.

Mmm rosołek uwielbiam, ale póki co za oknem chodzi mięso dziś robię grzybową na obiad ze świeżych grzybów, i pierogi z borówkami ( nie wiem czy uda mi się zdj dodać)

Są już grzyby w lesie? O ja! Uwielbiam świeże grzyby

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Pyszności

Mniam!!!

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Ile jagód ale maszynką czy ręcznie???????????

Ja nie skromnie mówiąc rosół robię dobry bo już dziś mama teściowa powiedziała że na mój musi przyjść a to dla mnie wielki zaszczyt

No to największy komplement jaki można usłyszeć

Stary 2018-06-23, 11:43   #1004
rolnikowa88
Raczkowanie

Zrobić dobry rosół ciężko, ale trochę gęsi trochę kury trochę kaczki i jeeest

Borówki ręcznie zbierane

Grzyby już dawno są, to już druga grzybowa ze świeżych grzybów w tym roku

(Nie mogę cytować na tel)
Stary 2018-06-23, 11:58   #1005
dusia_tcv
Zadomowienie

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

[/COLOR]
Cytat:

Borówki ręcznie zbierane

Borówki raczej nie amerykańskie tylko czarne więc można powiedzieć że jagody
A ja do rosołu wolę wołowinę bo gęsiny nie jem wcale
Stary 2018-06-23, 11:58   #1006
slowikowa25
Zadomowienie

ja uwielbiam kazdy

w pierwszej ciąży marzylismy o synu, czułam że będzie syn... i mam córeczkę i niewiem jak ja mogłam chcieć syna jak ona taka cudowna. Ale teraz w sumie przydał by się do pary więcej ciąż ani dzieci nie planujemy.

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 12:01   #1007
Blueberry_11_19
Zadomowienie

Cytat:

Borówki ręcznie zbierane

To muszę się wybrać do lasu w takim razie

Stary 2018-06-23, 12:04   #1008
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez slowikowa25 Pokaż wiadomość
ja uwielbiam kazdy

w pierwszej ciąży marzylismy o synu, czułam że będzie syn... i mam córeczkę i niewiem jak ja mogłam chcieć syna jak ona taka cudowna. Ale teraz w sumie przydał by się do pary więcej ciąż ani dzieci nie planujemy.

No my też nie planowaliśmy

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 13:27   #1009
Formiko
Przyczajenie

Cytat:

To tak jak ja. Rozmawialiśmy z mężem o dzieciach- pojawiało się "ona", nigdy "on". Co będziemy z nią robić, gdzie będziemy z nią jeździć, co jej pokażemy... Zaszłam w ciążę, jeszcze nic nie było nic widać, już forma żeńska. Po krótkim namyśle pojawiało się "albo on."

Jak już gdzieś pisałam, córka ma trzy lata

Dlatego teraz płeć nie ma dla mnie aż tak dużego znaczenia. Myślę, że z córką byłoby mi po prostu łatwiej. Wszystko już mam, wiem jak pielęgnować etc. Ale jak będzie chłopak to też super.

Ciesze się, że udało się nam tutaj tak szczerze popisać na ten temat, i pokazać, że to wszystko co czujemy w związku z płcią naszych dzieci jest okej i zupełnie normalne. Dzięki za wasze historie.
Formiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 13:42   #1010
Blueberry_11_19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Formiko Pokaż wiadomość
To tak jak ja. Rozmawialiśmy z mężem o dzieciach- pojawiało się "ona", nigdy "on". Co będziemy z nią robić, gdzie będziemy z nią jeździć, co jej pokażemy... Zaszłam w ciążę, jeszcze nic nie było nic widać, już forma żeńska. Po krótkim namyśle pojawiało się "albo on."

Jak już gdzieś pisałam, córka ma trzy lata

Dlatego teraz płeć nie ma dla mnie aż tak dużego znaczenia. Myślę, że z córką byłoby mi po prostu łatwiej. Wszystko już mam, wiem jak pielęgnować etc. Ale jak będzie chłopak to też super.

Ciesze się, że udało się nam tutaj tak szczerze popisać na ten temat, i pokazać, że to wszystko co czujemy w związku z płcią naszych dzieci jest okej i zupełnie normalne. Dzięki za wasze historie.

Stary 2018-06-23, 15:23   #1011
oliwia34lll
Rozeznanie

Ja to bym chciała znowu córkę. Mam już dwie. Może z ciekawości czasem jak to jest mieć chłopaka...
Dziewczyny oczywiście chcą siostrę. A mąż jest niezdecydowany. Ale sam mówi że jest presja otoczenia żeby tym razem był chłopak. I może dlatego by chciał.
Marzyłam o trójce od zawsze i więcej już nie chce.

Dużo jeździmy z mężem po koncertach, imprezach reggae itp. i wiadomo że z małym dzieckiem - nie zawsze się da.
I nie bardzo mamy do pomocy kogokolwiek.
Więc będzie stop...
oliwia34lll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 18:16   #1012
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:

Tak jak ja ! Ale to chyba dlatego że u mojego taty rodzeństwa jest tak że pierwsza rodzi się dziewczynka. I zawsze to my byłyśmy te starsze siostry ☺ i teraz od początku czułam dziewczynkę. Nawet mu się śniło usg z dziewczynką. I ostatnio ginekolog powiedziała że z dużym prawdopodobieństwem dziewczynka

Co do facetów to macie rację że jest taka presja że narzucają sobie że musi być syn. Trochę tego nie rozumiem. U nas mąż się cieszy bo ma chrzesnice i mówi że nasza też będzie taka fajna jak ona

Faa gdzie takie tanie spodnie kupiłaś?

Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 19:05   #1013
faa
Zakorzenienie

GG do faa

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
Tak jak ja ! Ale to chyba dlatego że u mojego taty rodzeństwa jest tak że pierwsza rodzi się dziewczynka. I zawsze to my byłyśmy te starsze siostry ☺ i teraz od początku czułam dziewczynkę. Nawet mu się śniło usg z dziewczynką. I ostatnio ginekolog powiedziała że z dużym prawdopodobieństwem dziewczynka

Co do facetów to macie rację że jest taka presja że narzucają sobie że musi być syn. Trochę tego nie rozumiem. U nas mąż się cieszy bo ma chrzesnice i mówi że nasza też będzie taka fajna jak ona

Faa gdzie takie tanie spodnie kupiłaś?

Hm dział mama wieszak z przecenami

https://www.instagram.com/izka_em/
faa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 21:22   #1014
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez faa Pokaż wiadomość
Hm dział mama wieszak z przecenami

Jak będę lepiej się czuła muszę się wybrać

Przestraszyłam się bo krew z nosa mi leciała

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-24, 11:59   #1015
faa
Zakorzenienie

GG do faa

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
Jak będę lepiej się czuła muszę się wybrać

Przestraszyłam się bo krew z nosa mi leciała

Warto sprawdzać jak się jest przy okazji bo można duzo taniej kupić a wiadomo ciążowe spodnie po ciąży juz raczej będą zbędne wiec nie warto przepłacać

Stary 2018-06-24, 13:50   #1016
comablack89
Wtajemniczenie

Mamusie styczniowe 2019

Dziewczyny jak sie czujecie?

Ja wlasnie weszłam w 12tc i mam full energii, w końcu serio od poczatku to byłam totalnym wrakiem i tylko łóżko wchodziło w grę, nie byłam nic w stanie w domu zrobić, a co dopiero jeszcze do tego obowiązki w pracy. Na szczęście juz wróciłam do siebie i moge normalnie aktywnie spędzać czas bez zawrotów głowy i nudności
Różnice w samopoczuciu zauważyłam juz w zeszłym tygodniu, miałam jakaś energię i byłam do życia.
Strasznie sie cieszę i musiałam o tym napisać ;D
Powiedzcie mi jeszcze czy juz ogarniacie pokoik dla dziecka? Bo my chyba juz zaczniemy działać powoli z tematem.

comablack89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-24, 13:57   #1017
faa
Zakorzenienie

GG do faa

Cytat:
Napisane przez comablack89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak sie czujecie?

Ja wlasnie weszłam w 12tc i mam full energii, w końcu serio od poczatku to byłam totalnym wrakiem i tylko łóżko wchodziło w grę, nie byłam nic w stanie w domu zrobić, a co dopiero jeszcze do tego obowiązki w pracy. Na szczęście juz wróciłam do siebie i moge normalnie aktywnie spędzać czas bez zawrotów głowy i nudności
Różnice w samopoczuciu zauważyłam juz w zeszłym tygodniu, miałam jakaś energię i byłam do życia.
Strasznie sie cieszę i musiałam o tym napisać ;D
Powiedzcie mi jeszcze czy juz ogarniacie pokoik dla dziecka? Bo my chyba juz zaczniemy działać powoli z tematem.
Ja jestem 11 i pół tygodnia
Czuje się takze lepiej ale nie tryskam jeszcze energią nudności sa w mniejszym stopniu ale nadal jestem taka jakas bez siły ale nie wiem czy to nie wina ciśnienia bo mam bardzo niskie

Pokoik jeszcze o tym nie myślałam w sumie ale kupiłam juz ciuszki na promocjach co prawda dla chłopca bo mam taka nadzieję że będzie a jeśli nie to pierwszy okres dziewczynka będzie mniej dziewczęca

Dziewczyny duzo pijecie wody bo ja starsznie mało i jakos zmusić się nie moge do więcej

Stary 2018-06-24, 14:06   #1018
south_diamante
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez faa Pokaż wiadomość
Ja jestem 11 i pół tygodnia
Czuje się takze lepiej ale nie tryskam jeszcze energią nudności sa w mniejszym stopniu ale nadal jestem taka jakas bez siły ale nie wiem czy to nie wina ciśnienia bo mam bardzo niskie

Pokoik jeszcze o tym nie myślałam w sumie ale kupiłam juz ciuszki na promocjach co prawda dla chłopca bo mam taka nadzieję że będzie a jeśli nie to pierwszy okres dziewczynka będzie mniej dziewczęca

Dziewczyny duzo pijecie wody bo ja starsznie mało i jakos zmusić się nie moge do więcej

Ja też mam taki sam problem z brakiem sił i piciem

Jak dla mnie na kupowanie różnych rzeczy dla dziecka jeszcze zdecydowanie za wcześnie, myślę że zacznę gdzieś w połowie ciąży 🤰

south_diamante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-24, 14:21   #1019
dzast28
Raczkowanie

U mnie z samopoczuciem też już trochę lepiej może dlatego że nie ma już takich upałów, ale mdłości czasami jeszcze się zdażają. Co do picia ja też mam z tym problem co się czegoś napiję to zaraz mam dziwne uczucie jakby mnie na wymioty zbierało

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Co do pokoju to jeszcze o tym nie myślałam ale model wózka już mamy wybrany Adamex massimo

dzast28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-24, 14:32   #1020
comablack89
Wtajemniczenie

Mamusie styczniowe 2019

Ja tak mam ale wyłącznie z woda niegazowana (nawet bywało, ze po łyku biegałam do toalety na rozmowy z muszla;(), dlatego przestawiłam sie na lekko gazowane i pije dość sporo od tej pory.

Te wyprzedaże kuszą ale boję się, ze nakupię dla chłopca, a tu jednak pannica wyjdzie ;D

Bardzo ładny ten adamex massimo!

Edytowane przez comablack89
Czas edycji: 2018-06-24 o 14:33
comablack89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości