|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Cytat:
Walcz o cesarkę u siebie, nie poddawaj się ![]() Cytat:
Próbowałaś zdziałać coś w kwestii masażu szyjki macicy?Cytat:
Bierzesz magnez?Cytat:
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zawsze zastanawiało mnie jak ten słynny masaż się wykonuje. Po prostu gniecie się tę szyjkę?
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj meżu wymyślił, że on sam mi zrobi masaż szyjki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Ma
|
|
|
|
#3486 |
|
Zadomowienie
|
Część moje kochane
bardzo wam dziękuję za miłe słowa i gratulacje. Jesteśmy po pierwszej nocy razem jestem po prostu zakochana w tej mojej kruszynce. Właśnie zabrały ja na badania. Jest bardzo grzeczna ale to przecież pierwsza doba. W nocy i dziś rano udało mi się ja przystawić do piersi trochę pociągnęła a resztę na mleczku z butelki. Ja się czuję bardzo dobrze, wiadomo trochę boli i ciągnie krocze ale da się przeżyć. Mam sale 2 osobową ale jestem na niej sama jak na razie także mam ciszę i spokój. Nie myślałam że trafię na tą część oddziału bo on jest wyremontowany i przyjemny. Miłego dnia postaram się do was zaglądać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Baby! Na porodówki! Bo nie mogłam was rano nadgonić z czytaniem My wczoraj pojechaliśmy z mężem na wycieczkę krajoznawczą (powiedzmy) i ominęły mnie takie fajne, okołoreligijne, tematy Ale ja na to spuszczę zasłonę milczenia ![]() Lecę zawieźć babcię na zakupy i potem jeszcze wpadnę, a póki co - miłego dnia! |
|
|
|
|
#3488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Dobrze ze obydwoje czujecie się dobrze Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Bylam na ktg. Z mala wszystko ok. Skurcze czasami na 60% ale bardziej napiecia brzucha z bolem jak na @ ale tylko na leżącą na plecach tak to nie czuje ich.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Folinko, kombinuję jak mogę z tym moim synem. Już doszliśmy do tego, że czytamy książkę na jego łóżku a potem kilka minut muszę go pobujać/ponosić na rękach i śpi. Wczoraj praktycznie usnął w łóżeczku. Z tym że zawsze muszę to być ja i cała procedura trwa godzinę albo dłużej. Wiem, że lepiej by było jak najwięcej zmienić do porodu, ale mam wrażenie, że mój synek już teraz przeżywa wiele zmian. Nie noszę go tak dużo na rękach, nie bawię się tak aktywnie, niedawno odstawiłam go od piersi, idą mu zęby i na dodatek ma takie typowe objawy buntu dwulatka
nastawiam się na to, że maleńką Igę będę karmić i to mąż będzie ją tulił w razie potrzeby a ja z początku będę dużo uwagi poświęcała Mateuszowi tak jak teraz.Monya, jesteś dzielna, podziwiam Cię. Walcz żeby w tej Łodzi dali Ci leków tyle by Ci wystarczyło na poród tam gdzie chcesz. Patrycja, może coś się więcej ruszy.. czasami szpital działa motywująco na dziecko. A może jakieś drażnienie sutków by pomogło? Sama nie wiem... Bez sensu leżeć weekend i czekać nie wiadomo na co. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
#3491 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aby Cię szybko wypuścili ![]() plamienie pewnie po badaniu, najważniejsze, że z maluszkiem ok ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
![]() witam się weekendowo ![]() jakie macie plany na ten chłodniejszy weekend? |
||
|
|
|
#3492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Bursztynowa odpoczywaj ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja zdrówka!
Bursztynku niech malutka już zostanie takim aniolkiem grzecznym Witam się i ja sobotnio Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3494 | |
|
Zadomowienie
|
Patrycja, powodzenia tam! Nie wiem, co Ci doradzić odnośnie pytania o wyjście. Mnie nikt w szpitalu nie zatrzymywał, skoro ktg wyszło dobrze...
monya, wow, jaki postęp! Gratki. Trzymaj się! asiaczku, niezły plan! Mąż będzie miał dużo wolnego po porodzie czy piszesz o nocach? U nas Lidka to taka córunia tatunia, że masakra - będzie odwrotny podział w razie potrzeby Choć oczywiście ja też wszystko z nią robię, ale tatuś ją dużooo nosi na rękach, bawi się, wygłupia, więc ona go uwielbia. Czasem mi troszkę smutno, ale chłopcy zawsze byli tacy mamusiowi, więc teraz się tż należy i cieszę się jak widzę, jaki on jest szczęśliwy.madziara, pewnie, człowiek się chwyta każdej nadziei. Rozumiem Cię doskonale. Trzymam kciuki, żeby wzięło Cię szybko i nie było powodu do hospitalizacji! ![]() Cytat:
Aż chyba pogoogluję zaraz!
|
|
#3495 |
|
Rozeznanie
|
Mieli puscic mnie do domu ale zaczelam plamic na brazowo i od czasu do czasu jakies skurcze mam wiec mnie zostawiaja. Bo moze sie cos zaczac. Cala noc spac nie moglam i mam straszny humor
musze sie wyplakac jakoś nie bylam gotowa ze zostane tutaj. Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3496 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja na weekend nie mam jakis szczegolnych planów..... ale dzisiaj robie torta dla męża ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#3497 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogóle muszę Wam napisać, że nie czuję odstawienia końskich dawek magnezu
|
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli czujesz, że to nie to, to w ostateczności zawsze możesz się wypisać |
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
doskonale Cię rozumiem z tym humorem.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3501 |
|
Zadomowienie
|
Patrycja ciężko coś doradzic, ale tak na końcówce to pewnie już na wszelki wypadek zostawiają.wiec może i to bez sensu, zawsze przecież mozesz wrócić. U mnie noc nie najlepsza, zmeczona już jestem wiec nic szczególnego na ten weekend nie planuje. Może znów jakieś spotkanie z koleżanka. Teraz pije kawę, czytam książkę, cis porobie i znów się położę. Chyba zaczynam się ustawiać na tryb noworodkowy czyli drzemki w ciągu dnia haha.
|
|
|
|
#3502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i jeszcze dwójka dzieciakow w domu, na szczescie u mamy.Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3503 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Nadrobiłam! Cytat:
Cytat:
![]() Ale uważaj na siebie i nie forsuj się za bardzo, skoro Maluch ma jeszcze posiedzieć w środku te 1-2 tygodnie - później będziesz i tak biegać z wózkiem ![]() Jak maluch jest tak nisko w kanale i jest już rozwarcie na palec to może jest jednak jest szansa na poród SN, jeśli nie odczuwasz z tego powodu żadnych dolegliwości? Czy to raczej o niczym nie przesądza? Cytat:
Mamy zaprzyjaźnionego ojca, który udzielał nam ślubu- żaden ksiądz nie mówi tak 'ludzkich' kazań. Niestety przenieśli go już do innego miasta, ale nadal chodzimy do dominikanów. Nawet jak jesteśmy w innym mieście to polujemy na ich klasztor w ndz, bo nigdy się nie zawiedliśmy Cytat:
Bawiliśmy się do 1 w nocy ![]() Trochę się pobujaliśmy, pojedliśmy pysznego jedzonka i nazbierałam mnóstwo komplementów, że 2 tygodnie przed rozwiązaniem tak dobrze wyglądam ![]() Z minusów - zaczęło mi trochę doskwierać prawe biodro jakieś dziwne bóle przy chodzeniu/ bujaniu się. Normalnie się sypię, ale pocieszam się tym, że mam w poniedziałek wizytę u fizjoterapeutki to mnie naprawi ![]() Cytat:
Cytat:
my jedziemy do teściowej na obiad - namiastkę poprawin w rodzinnym gronie A potem może lekki spacer - zobaczymy jak tam moje biodro
|
||||||
|
|
|
#3504 |
|
Wtajemniczenie
|
Ovejita z tym, że maluszek jest nisko, a poród naturalny to nie wiem jak jest
zdaje się na wiedzę lekarzy a według nich dziecko donoszone i już mogę rodzić, ten tydzień-dwa to tak chciałabym aby kurczak trochę przybrał myślę, że moje spacery go nie wygonią - zdążył się przez cała ciąże przyzwyczaić Super, że wesele udane nie dziwię się, że tyle komplementów zebrałaś! U nas dzisiaj w planach obiad na mieście i spacerek, a wieczorem z chęcią ogladniemy mecz Niemcy- Szwecja
|
|
|
|
#3505 |
|
Rozeznanie
|
Ale szalejecie z postami! Poki co jestem na bieżąco! Mam tyle roboty ze niewiem za co się zabrać, wstałam dzisiaj o 5 i jeszcze nic nie zrobiłam prócz zakupów. Uderzyłam do Lidla o 7 i zaopatrzyłam małego w bodziaki i spodnie bo - 50% to sporo zaoszczędzone, a wydatkow mamy teraz co nie miara.
Rano wychodzilam do sklepu było 11 stopni ale przyjemnie jest zmarzać troszkę! Ale ja tu gadu gadu a robota sama się nie zrobi.. Będę zaglądać co jakiś czas żeby mnie żaden poród nie ominął. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
Folinko, mąż będzie tylko w nocy. W dzień obiecuje, że znajdzie dla nas czas, ale pamiętam jak było przy synu.. mąż pracuje u siebie, ale właśnie teraz zaczyna się gorący okres, więc nie liczę na zbyt wiele.
Mateusz wstał z płaczem, pokłóciłam się z mężem, popłakałam, więc super dzień się zapowiada.. Idę teraz na spacer choć brzuch mnie coś boli, ale muszę się przewietrzyć. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
#3507 |
|
Wtajemniczenie
|
A bo tak po trochę świętujemy dzisiaj dzień ojca
Tż dostał kopniaczka porannego od syna i książkę odemnie w jego imieniu „Dziecko dla odważnych” z kartką dla super taty
|
|
|
|
#3508 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dziś więc nie gotuje a pogoda cudowna dla mnie, lubię taki pochmurny czas.. kocyk książka Cytat:
a może już poród niebawem i to leżenie nie na marne? trzymaj się tam ! ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Bursztynku cieszę się ogromnie,że u Was wszystko dobrze. Pewnie niedługo wypuszczą Was do domu. W ogóle wiadomości są tak pozytywne,że aż się miło na sercu robi! Asiaczku dziękuję za odp w sprawie herbaty. Życzę Ci dużo siły i spokoju w opiece nad synkiem.Chyba już Ciebie pytałam,czy badałaś go pod kątem pasożytów? Ovejita super poszalałaś! ![]() Monya super sobie ze wszystkim dajesz radę! Patrycja ja bym chyba została,zobaczysz ,czy się rozkręci,ktg będą Ci robić. Sandam przeprowadzka zakończona? Madziara co do oleju rycynowego,to gdzieś czytałam jakieś negatywne opinie,ale nie jestem w stanie powiedzieć co. Wypróbuj może anananasa?- u mamy ginekolog było. Co do planów,to gotujemy obiadek-rosół,naleśniki z jabłkiem i po meksykańsku i jest z tym dużo roboty,więc jesteśmy w trakcie. Mnie trochę pobolewa brzuch w dole i pachwiny,czasem krzyż,ale jak siadam to jest lepiej. W planach spacer,ale popołudniu.I mecz siatkówki o 12. ![]() Miłego dnia !!! |
|
|
|
#3510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

i jesli porody to tylko lekkie i bezbolesne !
Walcz o cesarkę u siebie, nie poddawaj się 
Próbowałaś zdziałać coś w kwestii masażu szyjki macicy?
I to może być tak szybko, że ani się nie obejrzysz. Głowa do. góry 
no ile można. Noc w noc to samo
Bierzesz magnez?

jestem po prostu zakochana w tej mojej kruszynce. Właśnie zabrały ja na badania. Jest bardzo grzeczna ale to przecież pierwsza doba. W nocy i dziś rano udało mi się ja przystawić do piersi trochę pociągnęła a resztę na mleczku z butelki. Ja się czuję bardzo dobrze, wiadomo trochę boli i ciągnie krocze ale da się przeżyć. Mam sale 2 osobową ale jestem na niej sama jak na razie także mam ciszę i spokój. Nie myślałam że trafię na tą część oddziału bo on jest wyremontowany i przyjemny. Miłego dnia postaram się do was zaglądać

tak to nie czuje ich.
aby Cię szybko wypuścili 

doskonale Cię rozumiem z tym humorem.
Udanej zabawy!
zdaje się na wiedzę lekarzy