Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka ! - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-23, 06:53   #3481
norka93
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,
aaaaaaa jestem w szoku ze juz pierwszy poród u nas - Bursztynku gratuluje!!!!

Nie dam rady nadgonic wpisów takze czytalam najnowsze posty.

Na jakis czas zamilklam bo mam duzo sparw wyprawkowo-remontowych i probuje ogarnac sytuacje.

Z remontem nadal trwa epopeja, czesc rzeczy chyba bede konczyc po porodzie szczeglonie poprawki/reklamacje. Teraz najwazniejsze zebym zdazyla uzupellnic meble i ogarnac sprzatnaie i przerpowadzke- a na to sil mam coraz mniej.....

Maialm wizyte u gina wczoraj - Mareczek 2300 g rosnie w normie (34tc5d).

Nadal mam zmartwienie gdzie bede rodzic, no i to troche mi spedza sen z powiek. Umawiam sie wstepnie na cc w swoim powiatowym szpitalu na 20 lipca... ale.... jelsi w matce polce ni dadza mi lekow na nadcisnienie z zapasem to ..upaa nic nie zrobie jestem uziemiona.

Jade do matki polki na planowy pobyt od wtorku 26.06 i sprobuje pogadac z ordynatorem ze za nic nie chce rodzic w Lodzi moze cos uda sie ustalic.

Korzystajac z ochlodzenia zabralam sie za prasowanie, ciezko bo slabo sie czuje,nogi puchna i robie tyle ilemam sil.

Troche z wyprawki dokupilam, czesc rzeczy zamowionych, po 2 lipca odnieram wozek+fotelik, lozeczko i materac i wanienke z takich wiekszych gabarytwo zakupow, kupilam juz przewijak, pokrowce na przewijak, dokupilam przecieradla, ciuszki i pieluchy poprane i pomalu prasuej.
Pozostaje torba do szpitala niegotowa ale to chyba zdaze ogarnac po powrocei ze szpitala pod koniec czerwca / na pocztaku lipca-licze ze do 30.06 mnie wypuszcza.

Udanego weekendu i jesli porody to tylko lekkie i bezbolesne !
Monya, zgadzam się z Pozytywna - świetnie sobie radzisz! Jeszcze niedawno pytałaś nas o wyprawkę, a tutaj niemal wszystko już masz, super! Walcz o cesarkę u siebie, nie poddawaj się
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Dziewczyny o tym oleju to zapytałam nie dlatego, że chcę kobiecznie wszystkiego na siłę spróbować tylko po prostu przypadkiem znalazłam taką metodę i chciałam zapytać, co o niej myślicie. Tak samo seksy, ja się nie zmuszam do tego w celu wygnania młodego tylko mam teraz wzrost libido i po prostu mnie to odpręża, a że przy okazji może pomóc to chyba nic złego.Mnie ta wizja szpitala bardzo przeraziła, po prostu wolę spróbować bezpiecznych metod wygonienia niż nic nie robić tylko ryczeć, że nic się nie dzieje i mnie położy. O ileju wyczytałam przypadkiem i chciałam poznać Wasze zdanie.Asiaczek to tak jak ja. Też mam dużo ruchu dzięki Ewce, w sumie całą ciążę non stop schylanie się, kucanie, podnoszenie jej itp i mimo terminu nie mam nawet rozwarcia.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Madziarko, co do oleju, to ja po prostu bym się bała, już nie wspominając o tym, że pewnie paskudnie smakuje Próbowałaś zdziałać coś w kwestii masażu szyjki macicy?
Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
możesz wyjść na żądanie a w razie czego wrócisz. Mają obowiązek Cię przyjąć

---------- Dopisano o 03:46 ---------- Poprzedni post napisano o 03:46 ----------

pięknie sobie radzisz

---------- Dopisano o 03:48 ---------- Poprzedni post napisano o 03:46 ----------

Ruszy, zobaczysz I to może być tak szybko, że ani się nie obejrzysz. Głowa do. góry

---------- Dopisano o 03:51 ---------- Poprzedni post napisano o 03:48 ----------

Mnie obudziły jak zwykle skurcze łydek no ile można. Noc w noc to samo

Pozytywna, pamiętam jak jeszcze niedawno mnie łapały jak szalone.. ale w sumie tylko jak się przeciągałam. Teraz żem ostrożna Bierzesz magnez?
Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Kurcze cala noc mialam moze ze 4 skurcze lekkie, przed chwila zaczelam troszke plamic ale to prawie tyle co nic. Jestem glodna i spiaca bo cala noc spac nie moglam

Patrycja, a plamisz na czerwono czy brązowo?

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 07:03   #3482
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Monya, zgadzam się z Pozytywna - świetnie sobie radzisz! Jeszcze niedawno pytałaś nas o wyprawkę, a tutaj niemal wszystko już masz, super! Walcz o cesarkę u siebie, nie poddawaj się Madziarko, co do oleju, to ja po prostu bym się bała, już nie wspominając o tym, że pewnie paskudnie smakuje Próbowałaś zdziałać coś w kwestii masażu szyjki macicy?Pozytywna, pamiętam jak jeszcze niedawno mnie łapały jak szalone.. ale w sumie tylko jak się przeciągałam. Teraz żem ostrożna Bierzesz magnez?Patrycja, a plamisz na czerwono czy brązowo?
Dzisiaj będę na ktg i pogadam z ginem, akurat mój ma dzisiaj dyżur w szpitalu, jeżeli on tego nie zrobi to niech położna zrobi w gabinecie w poniedziałek. Twardo też chcę stać przy tym, żeby się nie zgodzić jeszcze na hospitalizację.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 07:12   #3483
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzisiaj będę na ktg i pogadam z ginem, akurat mój ma dzisiaj dyżur w szpitalu, jeżeli on tego nie zrobi to niech położna zrobi w gabinecie w poniedziałek. Twardo też chcę stać przy tym, żeby się nie zgodzić jeszcze na hospitalizację.

Jeśli nie ma takiej potrzeby, nie ma najmniejszego sensu, żebyś leżała. Masz małe dziecko w domu, które Cię potrzebuje, niech Cię to motywuje Zawsze zastanawiało mnie jak ten słynny masaż się wykonuje. Po prostu gniecie się tę szyjkę?

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 07:17   #3484
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli nie ma takiej potrzeby, nie ma najmniejszego sensu, żebyś leżała. Masz małe dziecko w domu, które Cię potrzebuje, niech Cię to motywuje Zawsze zastanawiało mnie jak ten słynny masaż się wykonuje. Po prostu gniecie się tę szyjkę?
Nie wiem jak się wykonuje ale psychicznie nastawiłam się, że będzie bolesny. Podczas tamtego porodu miałam robiony kilka razy ale to na skurczu więc też może przez to tak bolał.
Wczoraj meżu wymyślił, że on sam mi zrobi masaż szyjki

Stary 2018-06-23, 07:23   #3485
pola25
Zakorzenienie

Ma
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 07:34   #3486
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Część moje kochane bardzo wam dziękuję za miłe słowa i gratulacje.
Jesteśmy po pierwszej nocy razem jestem po prostu zakochana w tej mojej kruszynce. Właśnie zabrały ja na badania. Jest bardzo grzeczna ale to przecież pierwsza doba. W nocy i dziś rano udało mi się ja przystawić do piersi trochę pociągnęła a resztę na mleczku z butelki. Ja się czuję bardzo dobrze, wiadomo trochę boli i ciągnie krocze ale da się przeżyć. Mam sale 2 osobową ale jestem na niej sama jak na razie także mam ciszę i spokój. Nie myślałam że trafię na tą część oddziału bo on jest wyremontowany i przyjemny. Miłego dnia postaram się do was zaglądać

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 07:37   #3487
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Jesteśmy po pierwszej nocy razem jestem po prostu zakochana w tej mojej kruszynce. Właśnie zabrały ja na badania. Jest bardzo grzeczna ale to przecież pierwsza doba. W nocy i dziś rano udało mi się ja przystawić do piersi trochę pociągnęła a resztę na mleczku z butelki. Ja się czuję bardzo dobrze, wiadomo trochę boli i ciągnie krocze ale da się przeżyć. Mam sale 2 osobową ale jestem na niej sama jak na razie także mam ciszę i spokój. Nie myślałam że trafię na tą część oddziału bo on jest wyremontowany i przyjemny. Miłego dnia postaram się do was zaglądać

Bursztynku, same pozytywne wieści! Ależ musisz być szczęśliwa! Wypoczywaj i nabieraj sił

Baby! Na porodówki! Bo nie mogłam was rano nadgonić z czytaniem
My wczoraj pojechaliśmy z mężem na wycieczkę krajoznawczą (powiedzmy) i ominęły mnie takie fajne, okołoreligijne, tematy Ale ja na to spuszczę zasłonę milczenia

Lecę zawieźć babcię na zakupy i potem jeszcze wpadnę, a póki co - miłego dnia!

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 07:38   #3488
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

Superancko! .
Dobrze ze obydwoje czujecie się dobrze

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 07:39   #3489
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Monya, zgadzam się z Pozytywna - świetnie sobie radzisz! Jeszcze niedawno pytałaś nas o wyprawkę, a tutaj niemal wszystko już masz, super! Walcz o cesarkę u siebie, nie poddawaj się Madziarko, co do oleju, to ja po prostu bym się bała, już nie wspominając o tym, że pewnie paskudnie smakuje Próbowałaś zdziałać coś w kwestii masażu szyjki macicy?Pozytywna, pamiętam jak jeszcze niedawno mnie łapały jak szalone.. ale w sumie tylko jak się przeciągałam. Teraz żem ostrożna Bierzesz magnez?Patrycja, a plamisz na czerwono czy brązowo?
Na brazowo. Bo wczoraj lekarz troche sobie tam bardziej pogrzebal...

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Bylam na ktg. Z mala wszystko ok. Skurcze czasami na 60% ale bardziej napiecia brzucha z bolem jak na @ ale tylko na leżącą na plecach tak to nie czuje ich.

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 07:58   #3490
asiaczek
Zakorzenienie

Folinko, kombinuję jak mogę z tym moim synem. Już doszliśmy do tego, że czytamy książkę na jego łóżku a potem kilka minut muszę go pobujać/ponosić na rękach i śpi. Wczoraj praktycznie usnął w łóżeczku. Z tym że zawsze muszę to być ja i cała procedura trwa godzinę albo dłużej. Wiem, że lepiej by było jak najwięcej zmienić do porodu, ale mam wrażenie, że mój synek już teraz przeżywa wiele zmian. Nie noszę go tak dużo na rękach, nie bawię się tak aktywnie, niedawno odstawiłam go od piersi, idą mu zęby i na dodatek ma takie typowe objawy buntu dwulatka nastawiam się na to, że maleńką Igę będę karmić i to mąż będzie ją tulił w razie potrzeby a ja z początku będę dużo uwagi poświęcała Mateuszowi tak jak teraz.

Monya, jesteś dzielna, podziwiam Cię. Walcz żeby w tej Łodzi dali Ci leków tyle by Ci wystarczyło na poród tam gdzie chcesz.

Patrycja, może coś się więcej ruszy.. czasami szpital działa motywująco na dziecko. A może jakieś drażnienie sutków by pomogło? Sama nie wiem... Bez sensu leżeć weekend i czekać nie wiadomo na co.

Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-06-23, 08:18   #3491
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem w szpitalu przez tą mala mede w brzuchu bo w ciagu dnia 6 razy mocniej kopla i pare razy sie przeciagnela. A teraz szaleje :/
Usg ok, ktg ok, male skurcze na maks 25%. Jutro od rana tez ktg i badania krwi. Rozwarcie nadal na 1 cm. Jak bedzie wszystko ok to chyba sie wypisze. Jak myslicie?

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
aby Cię szybko wypuścili
plamienie pewnie po badaniu, najważniejsze, że z maluszkiem ok

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:

cudownie jest czytać takie wiadomości

witam się weekendowo
jakie macie plany na ten chłodniejszy weekend?
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 08:19   #3492
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
biorę magnez piję Muszyniankę i chyba zacznę jeść czekoladę

Bursztynowa odpoczywaj

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 08:49   #3493
MalaGosia88
Zakorzenienie

Patrycja zdrówka!
Bursztynku niech malutka już zostanie takim aniolkiem grzecznym

Witam się i ja sobotnio

Stary 2018-06-23, 09:31   #3494
folinka
Zadomowienie

Patrycja, powodzenia tam! Nie wiem, co Ci doradzić odnośnie pytania o wyjście. Mnie nikt w szpitalu nie zatrzymywał, skoro ktg wyszło dobrze...

monya, wow, jaki postęp! Gratki. Trzymaj się!

asiaczku, niezły plan! Mąż będzie miał dużo wolnego po porodzie czy piszesz o nocach? U nas Lidka to taka córunia tatunia, że masakra - będzie odwrotny podział w razie potrzeby Choć oczywiście ja też wszystko z nią robię, ale tatuś ją dużooo nosi na rękach, bawi się, wygłupia, więc ona go uwielbia. Czasem mi troszkę smutno, ale chłopcy zawsze byli tacy mamusiowi, więc teraz się tż należy i cieszę się jak widzę, jaki on jest szczęśliwy.

madziara, pewnie, człowiek się chwyta każdej nadziei. Rozumiem Cię doskonale. Trzymam kciuki, żeby wzięło Cię szybko i nie było powodu do hospitalizacji!

Cytat:
W zasadzie nie wiem na pewno, ale powiedziałabym, że raczej chodzi o rozciąganie, powiększenie jej obwodu, czyli rozwarcia i też odklejenie dolnej części pęcherza płodowego. Dobre pytanie Aż chyba pogoogluję zaraz!
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 09:32   #3495
Patrycja28100
Rozeznanie

Mieli puscic mnie do domu ale zaczelam plamic na brazowo i od czasu do czasu jakies skurcze mam wiec mnie zostawiaja. Bo moze sie cos zaczac. Cala noc spac nie moglam i mam straszny humor musze sie wyplakac jakoś nie bylam gotowa ze zostane tutaj.

Stary 2018-06-23, 09:34   #3496
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Tż hoduje pszczoły to jego pasja wyniesiona z domu i ja się jakoś tez wkręciłam. Wszyscy nas kojarzą z naszą pasieką, pszczołami i miodem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
O jaaaaa anima zazdroszcze takiego miodku ! Ostatnio bardzo polubiłam byleczki z maselkiem i miodkiem, ale to sobie pojem po porodzie jak mi cukrzyca przejdzie
Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja nic nie wywołuje bo po prostu w to nie wierzę, poród się albo zacznie sam, bo organizm i maluch jest gotowy albo się nie zacznie i trzeba będzie mu pomóc po tp.
I żadne schody, herbatki, oleje nie pomogą jak to nie ten czas...
Ale to tylko moje zdanie.

Młoda ma czkawke chyba 5 raz dziś... Żal mi jej chociaż wiem, że ja to nie boli..
Za to tak mnie kłuje znów w szyjce że aż mi się robi ciemno przed oczami. Seria co 3-5min...nie wiem co ona tam robi...

Ja tez jakos specjalnie nie chce wywoływać. Jak sie zacznie to sie zacznie
Cytat:
Jestem w szpitalu przez tą mala mede w brzuchu bo w ciagu dnia 6 razy mocniej kopla i pare razy sie przeciagnela. A teraz szaleje :/
Usg ok, ktg ok, male skurcze na maks 25%. Jutro od rana tez ktg i badania krwi. Rozwarcie nadal na 1 cm. Jak bedzie wszystko ok to chyba sie wypisze. Jak myslicie?

Pati zdrowka, mam nadzieję że Cie wypisza, dawaj znać !
Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,
aaaaaaa jestem w szoku ze juz pierwszy poród u nas - Bursztynku gratuluje!!!!

Nie dam rady nadgonic wpisów takze czytalam najnowsze posty.

Na jakis czas zamilklam bo mam duzo sparw wyprawkowo-remontowych i probuje ogarnac sytuacje.

Z remontem nadal trwa epopeja, czesc rzeczy chyba bede konczyc po porodzie szczeglonie poprawki/reklamacje. Teraz najwazniejsze zebym zdazyla uzupellnic meble i ogarnac sprzatnaie i przerpowadzke- a na to sil mam coraz mniej.....

Maialm wizyte u gina wczoraj - Mareczek 2300 g rosnie w normie (34tc5d).

Nadal mam zmartwienie gdzie bede rodzic, no i to troche mi spedza sen z powiek. Umawiam sie wstepnie na cc w swoim powiatowym szpitalu na 20 lipca... ale.... jelsi w matce polce ni dadza mi lekow na nadcisnienie z zapasem to ..upaa nic nie zrobie jestem uziemiona.

Jade do matki polki na planowy pobyt od wtorku 26.06 i sprobuje pogadac z ordynatorem ze za nic nie chce rodzic w Lodzi moze cos uda sie ustalic.

Korzystajac z ochlodzenia zabralam sie za prasowanie, ciezko bo slabo sie czuje,nogi puchna i robie tyle ilemam sil.

Troche z wyprawki dokupilam, czesc rzeczy zamowionych, po 2 lipca odnieram wozek+fotelik, lozeczko i materac i wanienke z takich wiekszych gabarytwo zakupow, kupilam juz przewijak, pokrowce na przewijak, dokupilam przecieradla, ciuszki i pieluchy poprane i pomalu prasuej.
Pozostaje torba do szpitala niegotowa ale to chyba zdaze ogarnac po powrocei ze szpitala pod koniec czerwca / na pocztaku lipca-licze ze do 30.06 mnie wypuszcza.

Udanego weekendu i jesli porody to tylko lekkie i bezbolesne !
Monya wow ! Juz masz praktycznie wszystko z wyprawki, super ! Mam nadzieje, że nie bedziesz zmuszona rodzic w tym okropnym szpitalu :/
Cytat:

Bursztynki takie informacje to sie czyta ze lzami w oczach ! Odpoczywajcie !
Ja na weekend nie mam jakis szczegolnych planów..... ale dzisiaj robie torta dla męża !

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 09:35   #3497
emma90
Wtajemniczenie

W ogóle muszę Wam napisać, że nie czuję odstawienia końskich dawek magnezu bałam się, że jak od dobrych kilku miesięcy brałam maksymalną dawkę to zaczną mnie łapać w nocy skurcze nóg itp tam też było sporo B6 to też bałam się reakcji skóry czy włosów, ale na razie jest ok. Chyba, że to dopiero po jakimś czasie zobaczę różnicę
Stary 2018-06-23, 09:35   #3498
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Mieli puscic mnie do domu ale zaczelam plamic na brazowo i od czasu do czasu jakies skurcze mam wiec mnie zostawiaja. Bo moze sie cos zaczac. Cala noc spac nie moglam i mam straszny humor musze sie wyplakac jakoś nie bylam gotowa ze zostane tutaj.

Pociesz się, że może coś ruszy i za dzień lub dwa Mała będzie z Tobą !

Stary 2018-06-23, 09:36   #3499
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

jeśli czujesz, że to nie to, to w ostateczności zawsze możesz się wypisać ta myśl mnie najbardziej pocieszała jak leżałam na patologii ciąży. Doczekałam do końca, ale właśnie nieprzespane noce dały mi mocno w kość
Stary 2018-06-23, 09:50   #3500
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:

doskonale Cię rozumiem z tym humorem.

Stary 2018-06-23, 09:51   #3501
aniama6
Zadomowienie

Patrycja ciężko coś doradzic, ale tak na końcówce to pewnie już na wszelki wypadek zostawiają.wiec może i to bez sensu, zawsze przecież mozesz wrócić. U mnie noc nie najlepsza, zmeczona już jestem wiec nic szczególnego na ten weekend nie planuje. Może znów jakieś spotkanie z koleżanka. Teraz pije kawę, czytam książkę, cis porobie i znów się położę. Chyba zaczynam się ustawiać na tryb noworodkowy czyli drzemki w ciągu dnia haha.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 09:52   #3502
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
doskonale Cię rozumiem z tym humorem.

Nom i jeszcze dwójka dzieciakow w domu, na szczescie u mamy.

Stary 2018-06-23, 09:58   #3503
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Nadrobiłam!

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
tak, jest nisko ułożony, natomiast na ile tego nie wiem. Ja tam go nie czuję w ogóle żadnych kłóć w szyjce też nie
Cytat:
mnie czasami po długich i szybkich dystansach łapały zakwasy w pośladkach

poniżej mój dystans na dziś dopiero pierwszy raz w tym tygodniu coś powyżej 5-6km
Wow, Emma bijesz rekordy - jesteś naszym spacerowym miszczem
Ale uważaj na siebie i nie forsuj się za bardzo, skoro Maluch ma jeszcze posiedzieć w środku te 1-2 tygodnie - później będziesz i tak biegać z wózkiem

Jak maluch jest tak nisko w kanale i jest już rozwarcie na palec to może jest jednak jest szansa na poród SN, jeśli nie odczuwasz z tego powodu żadnych dolegliwości? Czy to raczej o niczym nie przesądza?

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
My ostatnio nawet chodziliśmy do kościoła,do dominikanów,fajne są tam kazania,krótkie i krzepiące ,no i atmosfera jest tam taka luźna
Podpisuję się obiema łapkami. Dominikanie są rewelacyjni.
Mamy zaprzyjaźnionego ojca, który udzielał nam ślubu- żaden ksiądz nie mówi tak 'ludzkich' kazań. Niestety przenieśli go już do innego miasta, ale nadal chodzimy do dominikanów. Nawet jak jesteśmy w innym mieście to polujemy na ich klasztor w ndz, bo nigdy się nie zawiedliśmy

Cytat:
Ovejito, tańcuj tam Udanej zabawy!
Cytat:
Ovejita dzisiaj tańczysz,a może jutro rodzisz.Wytańcz się,najedz za nas wszystkie!
Cytat:
wyszalej się któraś z nas powinna jutro rodzić

Bawiliśmy się do 1 w nocy
Trochę się pobujaliśmy, pojedliśmy pysznego jedzonka i nazbierałam mnóstwo komplementów, że 2 tygodnie przed rozwiązaniem tak dobrze wyglądam

Z minusów - zaczęło mi trochę doskwierać prawe biodro jakieś dziwne bóle przy chodzeniu/ bujaniu się. Normalnie się sypię, ale pocieszam się tym, że mam w poniedziałek wizytę u fizjoterapeutki to mnie naprawi

Cytat:
nie sprecyzowałam, mam ochotę na ostre jedzenie
mężem zajmę się wieczorem

Cytat:
Cudowne wieści

Cytat:

witam się weekendowo
my jedziemy do teściowej na obiad - namiastkę poprawin w rodzinnym gronie A potem może lekki spacer - zobaczymy jak tam moje biodro
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 10:07   #3504
emma90
Wtajemniczenie

Ovejita z tym, że maluszek jest nisko, a poród naturalny to nie wiem jak jest zdaje się na wiedzę lekarzy a według nich dziecko donoszone i już mogę rodzić, ten tydzień-dwa to tak chciałabym aby kurczak trochę przybrał myślę, że moje spacery go nie wygonią - zdążył się przez cała ciąże przyzwyczaić

Super, że wesele udane nie dziwię się, że tyle komplementów zebrałaś! U nas dzisiaj w planach obiad na mieście i spacerek, a wieczorem z chęcią ogladniemy mecz Niemcy- Szwecja
Stary 2018-06-23, 10:07   #3505
Sandam13
Rozeznanie

Ale szalejecie z postami! Poki co jestem na bieżąco! Mam tyle roboty ze niewiem za co się zabrać, wstałam dzisiaj o 5 i jeszcze nic nie zrobiłam prócz zakupów. Uderzyłam do Lidla o 7 i zaopatrzyłam małego w bodziaki i spodnie bo - 50% to sporo zaoszczędzone, a wydatkow mamy teraz co nie miara.
Rano wychodzilam do sklepu było 11 stopni ale przyjemnie jest zmarzać troszkę! Ale ja tu gadu gadu a robota sama się nie zrobi.. Będę zaglądać co jakiś czas żeby mnie żaden poród nie ominął.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 10:10   #3506
asiaczek
Zakorzenienie

Folinko, mąż będzie tylko w nocy. W dzień obiecuje, że znajdzie dla nas czas, ale pamiętam jak było przy synu.. mąż pracuje u siebie, ale właśnie teraz zaczyna się gorący okres, więc nie liczę na zbyt wiele.

Mateusz wstał z płaczem, pokłóciłam się z mężem, popłakałam, więc super dzień się zapowiada..
Idę teraz na spacer choć brzuch mnie coś boli, ale muszę się przewietrzyć.

Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-06-23, 10:11   #3507
emma90
Wtajemniczenie

A bo tak po trochę świętujemy dzisiaj dzień ojca Tż dostał kopniaczka porannego od syna i książkę odemnie w jego imieniu „Dziecko dla odważnych” z kartką dla super taty
Stary 2018-06-23, 10:15   #3508
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

fajnie, że możesz w spokoju odpocząć. Cudownie się czyta takie wieści. Cieszcie się sobą

Cytat:
aby Cię szybko wypuścili
plamienie pewnie po badaniu, najważniejsze, że z maluszkiem ok

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

cudownie jest czytać takie wiadomości

witam się weekendowo
my na razie kawka, potem jakieś zakupy spożywcze i pierogi u teściowej dziś więc nie gotuje
a pogoda cudowna dla mnie, lubię taki pochmurny czas.. kocyk książka

Cytat:

a może już poród niebawem i to leżenie nie na marne? trzymaj się tam !

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
A bo tak po trochę świętujemy dzisiaj dzień ojca Tż dostał kopniaczka porannego od syna i książkę odemnie w jego imieniu „Dziecko dla odważnych” z kartką dla super taty
ale fajnie synek też skopał rano męża, a ja przekazałam buziaka
Stary 2018-06-23, 10:19   #3509
pola25
Zakorzenienie

Witajcie.
Bursztynku cieszę się ogromnie,że u Was wszystko dobrze. Pewnie niedługo wypuszczą Was do domu. W ogóle wiadomości są tak pozytywne,że aż się miło na sercu robi!

Asiaczku dziękuję za odp w sprawie herbaty. Życzę Ci dużo siły i spokoju w opiece nad synkiem.Chyba już Ciebie pytałam,czy badałaś go pod kątem pasożytów?

Ovejita super poszalałaś!

Monya super sobie ze wszystkim dajesz radę!

Patrycja ja bym chyba została,zobaczysz ,czy się rozkręci,ktg będą Ci robić.

Sandam przeprowadzka zakończona?

Madziara co do oleju rycynowego,to gdzieś czytałam jakieś negatywne opinie,ale nie jestem w stanie powiedzieć co. Wypróbuj może anananasa?- u mamy ginekolog było.

Co do planów,to gotujemy obiadek-rosół,naleśniki z jabłkiem i po meksykańsku i jest z tym dużo roboty,więc jesteśmy w trakcie. Mnie trochę pobolewa brzuch w dole i pachwiny,czasem krzyż,ale jak siadam to jest lepiej.

W planach spacer,ale popołudniu.I mecz siatkówki o 12.

Miłego dnia !!!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 10:34   #3510
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie.
Bursztynku cieszę się ogromnie,że u Was wszystko dobrze. Pewnie niedługo wypuszczą Was do domu. W ogóle wiadomości są tak pozytywne,że aż się miło na sercu robi!

Asiaczku dziękuję za odp w sprawie herbaty. Życzę Ci dużo siły i spokoju w opiece nad synkiem.Chyba już Ciebie pytałam,czy badałaś go pod kątem pasożytów?

Ovejita super poszalałaś!

Monya super sobie ze wszystkim dajesz radę!

Patrycja ja bym chyba została,zobaczysz ,czy się rozkręci,ktg będą Ci robić.

Sandam przeprowadzka zakończona?

Madziara co do oleju rycynowego,to gdzieś czytałam jakieś negatywne opinie,ale nie jestem w stanie powiedzieć co. Wypróbuj może anananasa?- u mamy ginekolog było.

Co do planów,to gotujemy obiadek-rosół,naleśniki z jabłkiem i po meksykańsku i jest z tym dużo roboty,więc jesteśmy w trakcie. Mnie trochę pobolewa brzuch w dole i pachwiny,czasem krzyż,ale jak siadam to jest lepiej.

W planach spacer,ale popołudniu.I mecz siatkówki o 12.

Miłego dnia !!!
Byłam dzisiaj na starym mieszkaniu zobaczyć co tam jeszcze zostało, zabrałam rzeczy z zamrażarki i lodówki i doszłam do wniosku, że zostało tak w sumie kilka rzeczy typu kwiatki, ozdoby świąteczne.. A przy pomocy mojej mamy nowe mieszkanie też wygląda znosnie, oczywiście nie wszystko rozpakowane, jest jeszcze do ogarnięcia łazienka i duży pokoj ale byle do przodu. Do jutra wieczora myślę że rozpakuję wszystko. W przyszłym tygodniu pójdę ogarnąć stare mieszkanie i w końcu to wszystko się skończy, bo siły mam ograniczone.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości