Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka ! - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-23, 18:50   #3571
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !

Emma dziękuję rizprawa jest w środę a we wtorek ide do prawniczki sie przygotować psychicznie, no i po wszelkie wskazówki.
Wlasnie wyjelam boszkopt, wyrósł calkiem niezle, wiec mam madzieje, że uda mi sie go przekrouc na trzy blaty.
A no i nie uwierzycie co jeszcze dzis kupilam........ koszule do porodu !!!! Juhuuu ! Ale Norcia tą od Ciebie nadal chce bo ona do karmienia bedzie git !
Dzisiejszy mecz Niemców z chęcią obejrzę oczywiście zresztą ja wszystkie chetnie oglądam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 18:56   #3572
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Dziewczyny to ktora chętna na jutro??? 🤣🤣🤣
ta, która się tego pewnie nie spodziewa
ale trzymam kciuki za te najbardziej zniecierpliwione Patrycja

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Emma dziękuję rizprawa jest w środę a we wtorek ide do prawniczki sie przygotować psychicznie, no i po wszelkie wskazówki.
Wlasnie wyjelam boszkopt, wyrósł calkiem niezle, wiec mam madzieje, że uda mi sie go przekrouc na trzy blaty.
A no i nie uwierzycie co jeszcze dzis kupilam........ koszule do porodu !!!! Juhuuu ! Ale Norcia tą od Ciebie nadal chce bo ona do karmienia bedzie git !
Dzisiejszy mecz Niemców z chęcią obejrzę oczywiście zresztą ja wszystkie chetnie oglądam

też będę jednym okiem spoglądać i kibicować Szwedom
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 18:58   #3573
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Ojoj, Emma,oby nie! Ja żyje w stresie,bo dzis mam 34+6 a Młodą urodzilam 35+0, a nawet na 1 dokumencie mam napisane właśnie to 34+6. Wiec marzę o tym,żeby te 2 tygodnie jakoś zlecialy dla dobra Adasia. Jakby miał takie 3.5 kg to byłabym szczęśliwa :-D

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 18:58   #3574
cambria04
Rozeznanie

Dzień dobry u nas cały dzień pada, aż dziwne jak taki chłodek. Kto jutro do porodu? Widzę, że zaczęło się u nas na dobre Dziś mąż mówi do mnie - ale ładnie dziś wyglądasz, no naprawdę, wyładniałaś, pewnie będziesz rodzić w weekend hahah potraktuje to jako komplement, bez analizy to jak wg niego wyglądałam wcześniej
Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Tż hoduje pszczoły to jego pasja wyniesiona z domu i ja się jakoś tez wkręciłam. Wszyscy nas kojarzą z naszą pasieką, pszczołami i miodem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Super, macie swój własny miodek moje dzieci kochają, może można u Was kupić? Bo trudno o sprawdzoną pasiekę...
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
pozytywna, u mnie to nie jest widzimisię, że staram się wygonić lokatora... Sprzeciwiłam się decyzji lekarza, inaczej byłabym już trzeci dzień po wywołaniu właśnie... Stosuję bezpieczne naturalne metody pod kontrolą i z aprobatą mojej położnej, która też byłaby skłonna nawet masaż szyjki mi zrobić na 38/39 tyg, gdybym się zgodziła. Będę mieć go "dopiero" w 39+6, bo tak zdecydowali w szpitalu, że skoro na wywołanie szpitalne zgodziłam się dopiero na 41+0, to nie ma sensu wcześniej.
Ryzykuję może odrobinę swoim zdrowiem, ale wiem, że jest to pod kontrolą, a dla Benia bezpieczniej jest siedzieć dłużej w brzuchu. Wolę wyganiać go naturalnie, bo jeśli to zadziała, to wiem, że dlatego, że moje ciało i on są gotowe do porodu, a nie zmuszone sztucznymi hormonami...
Nie, nie zapuszczam się w krzaczory Nigdy nikt u mnie nie miał kleszcza. A ten nasz las jutrzejszy to taki park narodowy, poorany łąkami i jeziorkami, jest trochę szerokich dróg wytyczonych do łażenia. W UK jest mnóstwo takich miejsc w ogóle, więc korzystamy ile się da Myślałam o tym przez chwilę w desperacji... Bo jednak dość często to działa. Ale poczytałam i zrezygnowałam ze względu na skrajne sytuacje, że naprawdę kobieta może to ciężko odchorować, rodząc równocześnie... I też ze względu na smółkę jak już ktoś napisał - nie ma pewności czy to nie prowokuje też dziecka...

Z olejem rycynowym to także bym nie próbowała, nawet bez ciąży miałabym obawy przed wypiciem. Co do innych metod to nie sądzę żeby były szkodliwe, a niektóre całkiem przyjemne właśnie nie mogłam sobie przypomnieć trzeciego s - spacery/schody, sex i co jeszcze? Stwierdziłam, że słodycze Też się zastanawiałam jak wygląda ten masaż szyjki, oby nie było mi dane się przekonać na własnej... szyjce. Folinko podziwiam Twoje zdecydowanie, 41+0 to dla mnie też rozsądny termin na wywołanie w Twoim przypadku, ciekawe ile Benio waży...
Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Kurcze cala noc mialam moze ze 4 skurcze lekkie, przed chwila zaczelam troszke plamic ale to prawie tyle co nic. Jestem glodna i spiaca bo cala noc spac nie moglam

Trzymam kciuki, żeby akcja szybko się rozkręciła! Jak daleko masz do szpitala? Jak blisko to ja bym chyba się wypisała, a rozważasz wyrażenie zgody na jakieś metody przyspieszenia porodu czy tylko czekasz na rozwój akcji?
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Dzisiaj będę na ktg i pogadam z ginem, akurat mój ma dzisiaj dyżur w szpitalu, jeżeli on tego nie zrobi to niech położna zrobi w gabinecie w poniedziałek. Twardo też chcę stać przy tym, żeby się nie zgodzić jeszcze na hospitalizację.

Doczytałam, że na razie ktg co dwa dni i super, na pewno już niedługo Maluszek będzie z Tobą
Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Część moje kochane bardzo wam dziękuję za miłe słowa i gratulacje.
Jesteśmy po pierwszej nocy razem jestem po prostu zakochana w tej mojej kruszynce. Właśnie zabrały ja na badania. Jest bardzo grzeczna ale to przecież pierwsza doba. W nocy i dziś rano udało mi się ja przystawić do piersi trochę pociągnęła a resztę na mleczku z butelki. Ja się czuję bardzo dobrze, wiadomo trochę boli i ciągnie krocze ale da się przeżyć. Mam sale 2 osobową ale jestem na niej sama jak na razie także mam ciszę i spokój. Nie myślałam że trafię na tą część oddziału bo on jest wyremontowany i przyjemny. Miłego dnia postaram się do was zaglądać

Mam nadzieję, że obie szybko dojdziecie do siebie i zaraz będziecie w domu Śliczna Lidia
Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Nie jestem w stanie was nadgonic. Wczoraj ba imprezie bylam 5min. Zaśpiewała m sto lat i chlup- wody odeszly.

Adam urodzil sie dzisiaj o 13.12 55cm, 3192gram po 20h porodu ostatecznie przez ciecie cesarskie

Kropeczko, serdeczne gratulacje! Ale Adaś zrobił niespodziankęMam nadzieję, że pomimo długiego porodu oboje czujecie się dobrze Odpoczywajcie i dużo zdrowia!

cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 19:05   #3575
aniama6
Zadomowienie

Zua pochwał się koszulą- ja wprawdzie tez już mam- ale to jaka moja obsesja ta koszula do porodu. Ja mam dziś tragiczny dzień, tzn czyje się niby dobrze, ale energii zero. Nigdzie z domu nie wychodzę, a i w domu niewiele robię. Nie lubię tak. Ale może to pogoda- co chwile czarne chmury i pada. A ze wszystko mnie denerwuje to swoją droga. Tż na wsi a mnie się nie chciało jechać.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Dzień dobry u nas cały dzień pada, aż dziwne jak taki chłodek. Kto jutro do porodu? Widzę, że zaczęło się u nas na dobre Dziś mąż mówi do mnie - ale ładnie dziś wyglądasz, no naprawdę, wyładniałaś, pewnie będziesz rodzić w weekend hahah potraktuje to jako komplement, bez analizy to jak wg niego wyglądałam wcześniej Super, macie swój własny miodek moje dzieci kochają, może można u Was kupić? Bo trudno o sprawdzoną pasiekę...Z olejem rycynowym to także bym nie próbowała, nawet bez ciąży miałabym obawy przed wypiciem. Co do innych metod to nie sądzę żeby były szkodliwe, a niektóre całkiem przyjemne właśnie nie mogłam sobie przypomnieć trzeciego s - spacery/schody, sex i co jeszcze? Stwierdziłam, że słodycze Też się zastanawiałam jak wygląda ten masaż szyjki, oby nie było mi dane się przekonać na własnej... szyjce. Folinko podziwiam Twoje zdecydowanie, 41+0 to dla mnie też rozsądny termin na wywołanie w Twoim przypadku, ciekawe ile Benio waży...Trzymam kciuki, żeby akcja szybko się rozkręciła! Jak daleko masz do szpitala? Jak blisko to ja bym chyba się wypisała, a rozważasz wyrażenie zgody na jakieś metody przyspieszenia porodu czy tylko czekasz na rozwój akcji?Doczytałam, że na razie ktg co dwa dni i super, na pewno już niedługo Maluszek będzie z Tobą Mam nadzieję, że obie szybko dojdziecie do siebie i zaraz będziecie w domu Śliczna LidiaKropeczko, serdeczne gratulacje! Ale Adaś zrobił niespodziankęMam nadzieję, że pomimo długiego porodu oboje czujecie się dobrze Odpoczywajcie i dużo zdrowia!

Cambria, tak sprzedajemy tez. Wszyscy chwalą ze dobry. A ekologiczny jest bo raczej na mała skale, to bardziej hobby niż biznes. A najlepiej połączone zakupy z odwiedzinami. Już pisałam dziewczynom ze jak ktoś się w Bieszczady wybiera to po drodze u nas obowiązkowe odwiedziny, również z noclegiem.

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 19:09   #3576
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Dzień dobry u nas cały dzień pada, aż dziwne jak taki chłodek. Kto jutro do porodu? Widzę, że zaczęło się u nas na dobre Dziś mąż mówi do mnie - ale ładnie dziś wyglądasz, no naprawdę, wyładniałaś, pewnie będziesz rodzić w weekend hahah potraktuje to jako komplement, bez analizy to jak wg niego wyglądałam wcześniej Super, macie swój własny miodek moje dzieci kochają, może można u Was kupić? Bo trudno o sprawdzoną pasiekę...Z olejem rycynowym to także bym nie próbowała, nawet bez ciąży miałabym obawy przed wypiciem. Co do innych metod to nie sądzę żeby były szkodliwe, a niektóre całkiem przyjemne właśnie nie mogłam sobie przypomnieć trzeciego s - spacery/schody, sex i co jeszcze? Stwierdziłam, że słodycze Też się zastanawiałam jak wygląda ten masaż szyjki, oby nie było mi dane się przekonać na własnej... szyjce. Folinko podziwiam Twoje zdecydowanie, 41+0 to dla mnie też rozsądny termin na wywołanie w Twoim przypadku, ciekawe ile Benio waży...Trzymam kciuki, żeby akcja szybko się rozkręciła! Jak daleko masz do szpitala? Jak blisko to ja bym chyba się wypisała, a rozważasz wyrażenie zgody na jakieś metody przyspieszenia porodu czy tylko czekasz na rozwój akcji?Doczytałam, że na razie ktg co dwa dni i super, na pewno już niedługo Maluszek będzie z Tobą Mam nadzieję, że obie szybko dojdziecie do siebie i zaraz będziecie w domu Śliczna LidiaKropeczko, serdeczne gratulacje! Ale Adaś zrobił niespodziankęMam nadzieję, że pomimo długiego porodu oboje czujecie się dobrze Odpoczywajcie i dużo zdrowia!

Mam z 10 min drogi szpital. Czekam co lekarze zadecyduja. Moze jutro juz jakas decyzja bedzie.

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 19:10   #3577
Radena
Zadomowienie

W ogóle już myślałam,ze mam większość rzeczy dla Dzidzia,a zaczelam tak analizować i kurczę mam wrażenie,ze powinnam jeszcze wydać pół wypłaty,bo a moze jednak 1 rożek do szpitala,bo mam 2 dziewczynkowe . I znalazlam fajny kocyk bawełniany i jeszcze miałam kupić muslinowe pieluszki i... Natalis mam kupić i... No Mlodej by sie jednak łóżko przydało,bo niby nie śpi w łóżeczku,ale lubi tam sobie siedzieć w dzień i teraz wsadzimy 2 szczebelki,wiec jej zabierzemy jej miejsce nie dając nic w zamian Takie rozkimnki

Stary 2018-06-23, 19:20   #3578
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Tez tak mi sie wydaje... ta ktora sie tego jeszcze nie spodziewa.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 19:29   #3579
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

Emma noj sasiad zawsze mowie, ze na mundialu jezeli odpadnie druzyna z Polski, to kibicujemy wszystkim tylko nie Niemcom trzymam sie tego
Cytat:
Zua pochwał się koszulą- ja wprawdzie tez już mam- ale to jaka moja obsesja ta koszula do porodu. Ja mam dziś tragiczny dzień, tzn czyje się niby dobrze, ale energii zero. Nigdzie z domu nie wychodzę, a i w domu niewiele robię. Nie lubię tak. Ale może to pogoda- co chwile czarne chmury i pada. A ze wszystko mnie denerwuje to swoją droga. Tż na wsi a mnie się nie chciało jechać.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cambria, tak sprzedajemy tez. Wszyscy chwalą ze dobry. A ekologiczny jest bo raczej na mała skale, to bardziej hobby niż biznes. A najlepiej połączone zakupy z odwiedzinami. Już pisałam dziewczynom ze jak ktoś się w Bieszczady wybiera to po drodze u nas obowiązkowe odwiedziny, również z noclegiem.

Anima koszula sie pierze, nic nsdzwyczajnegi nie kupilam, ale co najważniejsze, to zakrywa tyłek i kosztowala 2 zl - więc żal bylo nie brać. Ma jakis beznadziejny wzor i jest taka jaby różowo biała - ale po co mi cokolwiek lepszego. Jak jutro wstawie zdjecie.
Cytat:
Tez tak mi sie wydaje... ta ktora sie tego jeszcze nie spodziewa.
Ja nie moge rodzic bo jutro skladam tort i gra Polska ! W ogole najlepiej jakbym nie rodziła do czwartku, bo w środę ta sprawa sądowa. Jka dobrze pojdzie to odetchne i juz moge rodzic haha

Stary 2018-06-23, 19:47   #3580
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:

Zabrzmiało jak w dobrym kryminale

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Ojoj, Emma,oby nie! Ja żyje w stresie,bo dzis mam 34+6 a Młodą urodzilam 35+0, a nawet na 1 dokumencie mam napisane właśnie to 34+6. Wiec marzę o tym,żeby te 2 tygodnie jakoś zlecialy dla dobra Adasia. Jakby miał takie 3.5 kg to byłabym szczęśliwa :-D

Siedziałabym jak na szpilkach

Stary 2018-06-23, 19:53   #3581
emma90
Wtajemniczenie

szczególnie, że kolejne porody zaczynają się szybciej
Stary 2018-06-23, 20:01   #3582
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Nie jestem w stanie was nadgonic. Wczoraj ba imprezie bylam 5min. Zaśpiewała m sto lat i chlup- wody odeszly.

Adam urodzil sie dzisiaj o 13.12 55cm, 3192gram po 20h porodu ostatecznie przez ciecie cesarskie

Gratulacje, namęczyłaś się na pewno bardzo, ale teraz masz najpiękniejszą nagrodę obok siebie

Mam mniej czasu ostatnio wchodzić na wiza. Dziś imieniny mamy+ dzień taty , jutro kończę 26 lat i cały czas gdzieś w rozjazdach, a tu tyle mnie emocji omija.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 20:05   #3583
odowska
Zadomowienie

Dobry Wieczór!

Cytat:

Gratulacje! Hip hip hurra! Spektakularnie Ci się zaczął poród, nie ma co! Jeśli Ci żal, że jednak się skończyło cc, to pamiętaj, że cały wcześniejszy poród też miał niebagatelne znaczenie dla Ciebie i dziecka!

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Mam z 10 min drogi szpital. Czekam co lekarze zadecyduja. Moze jutro juz jakas decyzja bedzie.

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app

Trzymam kciuki, żeby coś ruszyło, żeby ten pobyt w szpitalu jednak był owocny. Może w nocy?

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
A mnie to nikt nie podejrzewał? Ejjj no.. Ja mam jeszcze czas

Jestem w szoku, Kropeczko! Gratuluję z całego serca! Cudowna wiadomość!
A Ty przypadkiem nie jesteś w kolejce do "ostatni gasi światło"? Btw. ja też mam ciuszki ciągle nie poprane (poza tymi kupionymi onegdaj w sh, które mogą służyć jako awaryjne na wyjście ze szpitala )

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Dokładnie chociaż pamiętam słowa Kropki z wczoraj że to że się nie będzie odzywała nie znaczy że rodzi i co?

Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka
Taaak! Pisała, że jej nie będzie, bo idzie imprezować. No nieźle zabalowała. W ogóle co tu się dzieje, że dziewczyny z wcześniejszymi terminami ciągle w dwupakach, a późniejsze już rozpakowane?

Radena Mocne kciuki, żeby ten tydzień szybko zleciał, a najlepiej jeszcze dwa do 37 tyg!

zUa_tysica Gratuluję zakupów! Czyli co? Torba już będzie do zapięcia?

Moje dziecko postanowiło dziś samo z siebie, że idzie nocować do babci Jeszcze chwila i mi zacznie na imprezy całonocne wybywać...
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 20:07   #3584
MalaGosia88
Zakorzenienie

O rany, jak mogłam przegapić poród Kropki i Kropka GRATULACJE odpoczywajcie

Stary 2018-06-23, 20:10   #3585
aniama6
Zadomowienie

Ja tam mogę rodzic. Chętnie. Mam już dość wielkiego brzucha, zgagi i jeszcze paru rzeczy, po nocach i tak nie śpię. Wprawdzie na jutro jestem umówiona ze znajomymi, potem mecz, w pn mam jeszcze prace a we wt wizytę. Ale znajomi najwyżej wpadną do szpitala, w pracy mnie ktoś zastąpi a wizyta- będzie 150zl w kieszeni, wiec same plusy. Tylko oznak porodu narazie brak.

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 20:12   #3586
Radena
Zadomowienie

Dziewczyny, a słyszałyście o tych pieluchach pampers procare? Bo ja dziś buszując w necie na nie trafiłam i nawet zamówiłam, podobno dobre są
Stary 2018-06-23, 20:13   #3587
pola25
Zakorzenienie

Aaska sto lat!!!Kropka wczoraj też świętowała i wyszło,jak wyszło.p

Odo ile ma lat??

Ja prasuje,choć spać mi się chce,jak nigdy o tej porze,ale postanowilam to.skończyć
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 20:16   #3588
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Odo ! Jeszcze nie przyszło zamówienie z babyboom, więc torby nie zapne, ale mocno licze na środę
Cytat:
Ja tam mogę rodzic. Chętnie. Mam już dość wielkiego brzucha, zgagi i jeszcze paru rzeczy, po nocach i tak nie śpię. Wprawdzie na jutro jestem umówiona ze znajomymi, potem mecz, w pn mam jeszcze prace a we wt wizytę. Ale znajomi najwyżej wpadną do szpitala, w pracy mnie ktoś zastąpi a wizyta- będzie 150zl w kieszeni, wiec same plusy. Tylko oznak porodu narazie brak.

Anima widzę ekonomiczne podejscie do sprawy, kasa musi sie zgadzać ja tez juz mam dosyc zgagi, ciekawe jak to jest bez niej

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Radenka a ile kosztuja te pieluchy ?

Stary 2018-06-23, 20:17   #3589
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, a słyszałyście o tych pieluchach pampers procare? Bo ja dziś buszując w necie na nie trafiłam i nawet zamówiłam, podobno dobre są
Słyszałam o nich, podobno lepsze niż te premium care. Miałam je odłożone w zakładkach i teraz jak napisałaś to sobie o nich przypomnialam kupiłam już tamte, więc temat zostawiam

Stary 2018-06-23, 20:21   #3590
aaska92
Zadomowienie

Cytat:

Też już mam powoli dość zgagi, opuchlizny i tej niezdarności jak coś spadnie podnieść itp. W nocy też ciężko ze spaniem. Mogłabym tak z dwa tyg. przed tp rodzić, ale raczej się nie zanosi z tego co gin twierdzi, chociaż nie takie przypadki się zdarzały. Chociaż tyle, że teraz temperatura spadła i od razu czuję się lepiej.
Stary 2018-06-23, 20:24   #3591
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Odo ! Jeszcze nie przyszło zamówienie z babyboom, więc torby nie zapne, ale mocno licze na środę Anima widzę ekonomiczne podejscie do sprawy, kasa musi sie zgadzać ja tez juz mam dosyc zgagi, ciekawe jak to jest bez niej

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Ja znalazłam w necie w jakiejś aptece niecałe 17 zł za 38 sztuk. Tylko jeszcze wysyłka. Ale jak sie kupi kilka paczek... Plus ja kupiłam jeszcze Młodej Dady i Drynites pieluchomajtki (niby do odpieluchowania, akurat, już to widzę ). Myślę, że taka paczka 38 sztuk będzie akurat do szpitala. I niby mają to wycięcie na pępuszek
Stary 2018-06-23, 20:24   #3592
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość

Odo ile ma lat??

Ja prasuje,choć spać mi się chce,jak nigdy o tej porze,ale postanowilam to.skończyć
Dziękuje

Ja już poprasowałam, ale też mnie coś spanie łamie. Niestety tż dziś na pępkowym u kolegi, więc będę czuwać pewnie, aż wróci, nie zasnę pewnie zanim wróci
Stary 2018-06-23, 20:34   #3593
pola25
Zakorzenienie

Ja też moglabym rodzić,bo z natury jestem niecierpliwa,lubię planować ,a taka niepewność,kiedy urodze mi nie pasuje,poza tym chce mieć to za sobą,zobaczyć małą itd
Stary 2018-06-23, 20:37   #3594
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Też już mam powoli dość zgagi, opuchlizny i tej niezdarności jak coś spadnie podnieść itp. W nocy też ciężko ze spaniem. Mogłabym tak z dwa tyg. przed tp rodzić, ale raczej się nie zanosi z tego co gin twierdzi, chociaż nie takie przypadki się zdarzały. Chociaż tyle, że teraz temperatura spadła i od razu czuję się lepiej.
sto lat

dziewczyny obyśmy urodziły wedle życzeń
Stary 2018-06-23, 20:41   #3595
MalaGosia88
Zakorzenienie

A ja właśnie pisałam na sierpniówkach, że mi się nie spieszy, nawet po cichu liczę na ten 1.8.18 wiadomo, że jest ciężko, niezdarnie, gorąco, zadyszka, zaparcia itd. i już bym chciała zobaczyć Małego, ale widzę jak czas szybko leci i te chwile z brzuchem też są cenne ...

Stary 2018-06-23, 20:44   #3596
aaska92
Zadomowienie

Emma Dziękuje

MałaGosia Też staram się teraz cieszyć brzuszkiem i uczuciem ruchów maleństwa, ale równocześnie już chciałabym mieć szkraba w swoich ramionach
Stary 2018-06-23, 20:48   #3597
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:

Plan jest! To najwazniejsze !

Cytat:

Ja mam tylko takie.jak kupowałam to paczka mi Sue bardziej podobała .

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
A ja właśnie pisałam na sierpniówkach, że mi się nie spieszy, nawet po cichu liczę na ten 1.8.18 wiadomo, że jest ciężko, niezdarnie, gorąco, zadyszka, zaparcia itd. i już bym chciała zobaczyć Małego, ale widzę jak czas szybko leci i te chwile z brzuchem też są cenne ...

Ja tez tak mysle ake to chyba wynika z tego ze mamy jeszcze długo do porodu. Jak juz w koncu wkroczymy w ten sekretny 38 tydzien to mysle ze wtedy zmienimy zdanie
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 20:51   #3598
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość

Odo ile ma lat??

Prawie 3 i pół roku. Jestem pod wrażeniem Twojego samozaparcia, odfajkowanie prasowania jest tego warte. Na mnie dziś ta burzowo-deszczowa pogoda też działa niesamowicie usypiająco.

Cytat:
Odo ! Jeszcze nie przyszło zamówienie z babyboom, więc torby nie zapne, ale mocno licze na środę Anima widzę ekonomiczne podejscie do sprawy, kasa musi sie zgadzać ja tez juz mam dosyc zgagi, ciekawe jak to jest bez niej

To widzę, że ta środa, to faktycznie dla Ciebie taka psychologiczna granica "od kiedy mogę rodzić".
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-23, 20:54   #3599
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Plan jest! To najwazniejsze !

Ja mam tylko takie.jak kupowałam to paczka mi Sue bardziej podobała .

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Ja tez tak mysle ake to chyba wynika z tego ze mamy jeszcze długo do porodu. Jak juz w koncu wkroczymy w ten sekretny 38 tydzien to mysle ze wtedy zmienimy zdanie
Ja to w ogóle z Norką, zamykamy wątek ! masz rację, pewnie będę się niecierpliwić na finiszu, a jak jeszcze dopieką lipcowe upały to odwołam to co napisałam dziś
Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Emma Dziękuje

MałaGosia Też staram się teraz cieszyć brzuszkiem i uczuciem ruchów maleństwa, ale równocześnie już chciałabym mieć szkraba w swoich ramionach
Ty już weszłaś w 36+0, tak? To nie dziwię się, że zaczęło się czekanie na jakieś sygnały i TEN dzień ♡

Stary 2018-06-23, 20:57   #3600
pola25
Zakorzenienie

Odo to było.kilka ciuszkow,ale odfajkowane.Jutro biorę się za resztę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości