Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka ! - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-24, 17:32   #3781
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
hehe powodzenia
Pochodzilam.chwilę.Mam nadzieję,że pogoda będzie jutro stabilniejsza i pospacerujemy
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-24, 17:44   #3782
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Pochodzilam.chwilę.Mam nadzieję,że pogoda będzie jutro stabilniejsza i pospacerujemy
dzisiaj niestety nie zachęca do spacerów czarne chmury wiszą i starszą deszczem, choć chyba lepiej tak niż upał i lampa

Kropson na fb
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-24, 18:09   #3783
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
dzisiaj niestety nie zachęca do spacerów czarne chmury wiszą i starszą deszczem, choć chyba lepiej tak niż upał i lampa

Kropson na fb
Jaki słodziak

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Tym razem w Cywilizacje

Ja w najbliższych dniach nie rodzę - udalo sie nam sprzedać samochód ☺
Gratki

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Wczesniej mierzyli dwa razy, kazali chwile posiedzieć i drugi raz. Teraz juz tylko raz... mowia ze zawsze ciśnienie wzrasta pod koniec ciazy i dlatego to az tak bardzo kontrolują.

Kurczę mam nadzieje ze to tylko w takim razie tylko taki oddźwięk. We wtorek sie dowiemy.

U nas w parku ścieli trawkę jutro beda zbierać siano. Pogoda cudowna, Piesie wybiegane.

Załącznik 7575231 Załącznik 7575236
Piękny widok i pogoda lubię takie klimaty

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-24, 18:10   #3784
emma90
Wtajemniczenie

Ściągnięte od czerwcówek

http://segritta.pl/savoir-vivre-polo...pieczona-mama/
Stary 2018-06-24, 18:14   #3785
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Widziałam to dzisiaj gdzieś na face

Co z tego jak i tak większość się do tego nie stosuje

Stary 2018-06-24, 18:30   #3786
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie przesadzone...

Nie lubię traktowania kobiet w ciazy/po porodzie jak nieporadnych i niedorozwinietych sierotek.
Ale wiem, że jestem w mniejszości ogólnie z tym poglądem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-24, 18:34   #3787
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dla mnie przesadzone...

Nie lubię traktowania kobiet w ciazy/po porodzie jak nieporadnych i niedorozwinietych sierotek.
Ale wiem, że jestem w mniejszości ogólnie z tym poglądem

każdy ma swoje zdanie ja chyba z natury nie lubię za długich odwiedzin, a szczególnie w takim czasie. Jak będę się czuła jak młody Bóg to czemu nie ale w gorszych momentach wolałabym połóg spędzić spokojnie
Stary 2018-06-24, 18:37   #3788
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
każdy ma swoje zdanie ja chyba z natury nie lubię za długich odwiedzin, a szczególnie w takim czasie. Jak będę się czuła jak młody Bóg to czemu nie ale w gorszych momentach wolałabym połóg spędzić spokojnie
No dokładnie, każdy ma swoje zdanie
Ale ja też nie mówię, że popieram siedzenie po kilka godzin w odwiedzinach itp.
Tylko wychodzę z założenia, że mamy język i umiemy mówić no i ja też nie znam zwyczaju siedzenia "do oporu"
A bardziej mi chodziło mówiąc o traktowaniu jak sierotki, o np. Przynoszeniu obiadów, pomocy w sprzątaniu itp.
Ale tak jak piszesz każdy ma swoje zdanie i każdemu pasuje co innego

Stary 2018-06-24, 18:40   #3789
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko wychodzę z założenia, że mamy język i umiemy mówić no i ja też nie znam zwyczaju siedzenia "do oporu"
A bardziej mi chodziło mówiąc o traktowaniu jak sierotki, o np. Przynoszeniu obiadów, pomocy w sprzątaniu itp.

Nie no ja się zgadzam z tym pomaganiem że to przesada no chyba że się poprosi

Ale wiele jest osób takich że nie znają umiaru z siedzeniem

Stary 2018-06-24, 18:41   #3790
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

a to tym się zgadzam obiad ogarniemy sami, choć jakimś suszi mogliby czasami poratować
Stary 2018-06-24, 19:01   #3791
pola25
Zakorzenienie

Kropson boski!

Co do tych rad,to z doświadczenia powiem,że dostarczenie pożywnych obiadkow by się przydaly
Stary 2018-06-24, 19:04   #3792
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Kropson boski!

Co do tych rad,to z doświadczenia powiem,że dostarczenie pożywnych obiadkow by się przydaly
To nie dla mnie.
Od tego aby było jedzonko mam męża, który ma ręce.. A w kryzysowych sytuacjach sprawdzone jedzonko na dowóz

Wstyd mi by było prosić aby mi ktoś obiad przywiózł..
Wiadomo nie byłoby z tym problemu, mama czy teściowa to by mi i 3 daniowe obiady pod nos podstawialy. Ale ja nie jestem takim typem człowieka, to nie dla mnie,oj nie..

Stary 2018-06-24, 19:11   #3793
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
To nie dla mnie.
Od tego aby było jedzonko mam męża, który ma ręce.. A w kryzysowych sytuacjach sprawdzone jedzonko na dowóz

Wstyd mi by było prosić aby mi ktoś obiad przywiózł..
Wiadomo nie byłoby z tym problemu, mama czy teściowa to by mi i 3 daniowe obiady pod nos podstawialy. Ale ja nie jestem takim typem człowieka, to nie dla mnie,oj nie..

Wiesz co ,prosić w życiu nie będę,ale jeśli by się ktoś domyslil,to chętnie bym przytulila jedzonko.

Mąż pewnie ,że tak,umie gotować i smaczniejsze mu wychodzi niż mnie.

Czas pokaże jak się będziemy czuły,jak się dzieci będą zachowywały i ile czasu będziemy miały.

Mój syn był ze mną tylko.spokojny i.ciężko mi.bylo.się nawet umyć.
Stary 2018-06-24, 19:20   #3794
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Ja nie wiem jak bede przechodziła okres połogu, wiec ciężko mi stwierdzić, czy będę mega zaradna, czy raczej bede wolala sobie poplakac nad swoim nieogarnieciem. Na oewno należę do tych "grzecznych" ktore nie wyprosza itp, ale w tej chwili myślę, że jedyne dluzsze odwiedziny jakie jestem w stanie zniesc to moja mama, która zaoferowała swoją pomoc w codziennych sprawach. Co do znajomych to tak wiecie, nie ma super długo. Nie wiem jak sie bede czuła, ale mogę założyć że źle, więc bede potrzebowala spokoju i towarzystwa kogos przy kim mogę byc sobą, a nie swoją "super miłą" stroną.
Emma dla Ciebie sushi, to dla mnie kubełek hot wingsow ale łososia tez z chęcią zjem - najlepiej na bagietce czosnkowej mniammmmm

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-24, 19:22   #3795
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co ,prosić w życiu nie będę,ale jeśli by się ktoś domyslil,to chętnie bym przytulila jedzonko.

Mąż pewnie ,że tak,umie gotować i smaczniejsze mu wychodzi niż mnie.

Czas pokaże jak się będziemy czuły,jak się dzieci będą zachowywały i ile czasu będziemy miały.

Mój syn był ze mną tylko.spokojny i.ciężko mi.bylo.się nawet umyć.
Mój M. będzie musiał się nauczyć mała uspokajać nawet jak to będzie trwać, bo ja nie odpuszczę chwili dla siebie w postaci głupiej szybkiej kąpieli. To nie jest tylko moje dziecko.
Musze mieć dla siebie chociaż 10 min na głupia kąpiel wieczorem albo 10-15min na to aby się rano ogarnąć, czy coś,aby się w tym wszystkim nie zatracic...

No i mamy codzienny wieczory rytuał z psem, który jest tylko nasz i nie ma szans, aby go po pojawieniu się małej zaniedbala.. To bardzo ważne, aby wszystko między nami było tak samo, jak przed porodem.. Bo pies może czuć się odrzucony i zagrożony co może potem przekładać na mała.

Jak coś to rano po prostu jak. M. wróci do pracy, to będę te 40min przed jego wyjściem się ogarniać jakiś makijaż, szybki prysznic czy coś, zrobię sobie śniadanie, a on w tym czasie będzie z mała gdy nie będzie ona spać i potrzebować uwagi..
Bo potem faktycznie mogę mieć trochę ciężko, jak już pojedzie do pracy
A że do pracy jeździ na 9.00 to nie będę musiała się szybko zrywać

Ja nie mówię że będzie łatwo, ale te 30-40 min w ciągu dnia naprawdę jest się w stanie wygospodarować pod warunkiem, że nie jest się zdana sama na siebie.
Każda osoba siedząca w temacie powie tyle, że najważniejsze to aby matka nie zapomniała o sobie, bo sfrustrowana, zaniedbana matka oddana w 100% dziecku to najgorsze co może być. Chociaż głupie 20min rano i 20 min wieczorem "na ogarnięcie siebie" to już mega mega dużo.

No a co do jedzenia to tak jak pisałam, albo ja, albo mąż, albo dowóz

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-06-24 o 19:33
Stary 2018-06-24, 19:27   #3796
pola25
Zakorzenienie

Blanka kciuki,aby wyszlo tak,jak chcesz!
U mnie,przy pierwszym dziecku,moje plany legly w gruzach,więc teraz nie oczekuje zbyt wiele
Stary 2018-06-24, 19:32   #3797
KarolinaK
Zakorzenienie

A ja to sie ciesze ze tesciowa bedzie i bedzie mogła pomoc. Wiem ze po porodzie nie bede miała wiele czasu na zakupy, sprzątanie czy gotowanie. Jasne bedzie Tz ale wole abyśmy oboje sie skupili na maluszku. Nie mam jej na codzien. Przyjeżdża jedynie od swieta i z tego co widze to bardzo lubi z nami przebywać. A ze jest osoba bardzo ugodowa i sympatyczna to ciesze sie z jej towarzystwa. Nie planuje raczej nikogo zapraszać w pierwszych dniach a jesli ktos sie zjawi to musi sie liczyć z tym ze bedzie musiał sam sie w kuchni obsłużyć, zreszta ja bardzo nie lubie niezapowiedzianych wizyt. Jesli juz to ludzie zwykle dzwonią i sie umawiają, a wtedy moge sie na to przygotować.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-24, 19:33   #3798
regularkate
Zadomowienie

Wanda, witaj u nas Masz przybliżony TP do mojego, ciut późniejszy, ciekawe, czy dotrwamy - ja mam nadzieję, ze2 tak na 100% to jednak nie

Cytat:
Wczesniej mierzyli dwa razy, kazali chwile posiedzieć i drugi raz. Teraz juz tylko raz... mowia ze zawsze ciśnienie wzrasta pod koniec ciazy i dlatego to az tak bardzo kontrolują.

Kurczę mam nadzieje ze to tylko w takim razie tylko taki oddźwięk. We wtorek sie dowiemy.

U nas w parku ścieli trawkę jutro beda zbierać siano. Pogoda cudowna, Piesie wybiegane.

Załącznik 7575231 Załącznik 7575236
Jeeej, jak przepięknie! Ciśnie mi się na usta: wsi spokojna, wsi wesoła, choć wcale to wieś być nie musi, ale wygląda rozkosznie swojsko. Piękna okolica

Mnie ciśnienie w III trym też wzrosło, ale za to bardzo 'szaleńczo', bo aż o 5-10 w porywach na skurczowym i rozkurczowym Ale tak czy siak jest wyższe niż do tej pory, więc to się z pewnością sprawdza z tą końcówką ciąży, skoro nawet takiemu niskocisnieniowcowi oś tam się podniosło.
Cytat:
Mój M. będzie musiał się nauczyć mała uspokajać nawet jak to będzie trwać, bo ja nie odpuszczę chwili dla siebie w postaci głupiej szybkiej kąpieli. To nie jest tylko moje dziecko.
Musze mieć dla siebie chociaż 10 min na głupia kąpiel wieczorem albo 10-15min na to aby się rano ogarnąć, czy coś,aby się w tym wszystkim nie zatracic...

Jak coś to rano po prostu jak. M. wróci do pracy, to będę te 40min przed jego wyjściem się ogarniać jakiś makijaż, szybki prysznic czy coś, zrobię sobie śniadanie, a on w tym czasie będzie z mała gdy nie będzie ona spać i potrzebować uwagi..
Bo potem faktycznie mogę mieć trochę ciężko, jak już pojedzie do pracy
A że do pracy jeździ na 9.00 to nie będę musiała się szybko zrywać

No a co do jedzenia to tak jak pisałam, albo ja, albo mąż, albo dowóz

Blanka, bardzo słusznie! W ogóle zauważam, że w dużej liczbie tego typu spraw, poglądów zgadzam się z Twoim zdaniem, tylko czasem u mnie jest problem z ich egzekwowaniem we wspólnym życiu. Mam bardzo upartego męża. Mam nadzieję, że nam obu to przystosowanie się do życia we trójkę wyjdzie sprawnie i mądrze

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-24, 19:37   #3799
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Blanka kciuki,aby wyszlo tak,jak chcesz!
U mnie,przy pierwszym dziecku,moje plany legly w gruzach,więc teraz nie oczekuje zbyt wiele
Ja nie mówię że będzie łatwo naprawdę mam tego świadomość, ale te 30-40 min w ciągu dnia naprawdę jest się w stanie wygospodarować pod warunkiem, że nie jest się zdana sama na siebie.
Każda osoba siedząca w temacie powie tyle, że najważniejsze to aby matka nie zapomniała o sobie, bo sfrustrowana, zaniedbana matka oddana w 100% dziecku to najgorsze co może być,pierwsze kroki do depresja poporodowej murowane. Chyba, że ktoś świadomie wybiera taki rytm dnia, odnajduje się w tym, bo to naprawdę od ludzi zależy, sprawa indywidualna.
Chociaż głupie 20min rano i 20 min wieczorem "na ogarnięcie siebie" to już mega mega dużo dla samopoczucia.

No i mój M. Sam wie, że ja potrzebuje tej "chwili dla siebie"
Zna mnie na tyle, że wie że te kilkadziesiąt minut w ciągu dnia są dla mnie zbawienne gdy psychicznie wysiadam że mnie resetuja i "ładują baterie".
I nie uważam, że te załóżmy 40min patrząc na to, że mogę być z dzieckiem cała dobe to dużo i jest to poza moim zasięgiem.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-06-24 o 20:06
Stary 2018-06-24, 20:03   #3800
wanta90
Przyczajenie

Cytat:

Cytat:
A ja to sie ciesze ze tesciowa bedzie i bedzie mogła pomoc. Wiem ze po porodzie nie bede miała wiele czasu na zakupy, sprzątanie czy gotowanie. Jasne bedzie Tz ale wole abyśmy oboje sie skupili na maluszku. Nie mam jej na codzien. Przyjeżdża jedynie od swieta i z tego co widze to bardzo lubi z nami przebywać. A ze jest osoba bardzo ugodowa i sympatyczna to ciesze sie z jej towarzystwa. Nie planuje raczej nikogo zapraszać w pierwszych dniach a jesli ktos sie zjawi to musi sie liczyć z tym ze bedzie musiał sam sie w kuchni obsłużyć, zreszta ja bardzo nie lubie niezapowiedzianych wizyt. Jesli juz to ludzie zwykle dzwonią i sie umawiają, a wtedy moge sie na to przygotować.

Do mnie też po porodzie przyjedzie mama, czy będzie to na dzień, dwa czy na tydzień (dłużej nie przewiduje) nie wiem, zobaczymy jak będę sobie radzić i jak się będę czuła. Co do gotowania to też nie zamierzam nikogo prosić o gotowanie i przynoszenie obiadów. Będę gotować sama albo mąż a jeżeli ani ja ani on (mąż ma bardzo wymagającą pracę i nie ma urlopu) nie będziemy mieć siły i ochoty gotować to mamy nie daleko bar mleczny z bardzo dobrym, tanim i domowym jedzeniem więc stamtąd będziemy brać.

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Wanda, witaj u nas Masz przybliżony TP do mojego, ciut późniejszy, ciekawe, czy dotrwamy - ja mam nadzieję, ze2 tak na 100% to jednak nie

Też mam nadzieje że nie. Ja tak z tydzień wcześniej mogłabym urodzić...
wanta90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-24, 20:04   #3801
pozytywnaj
Zadomowienie

Wanta hej
Bartuś ładnie Bartłomiej czy Bartosz?

Co do połogu :
Jak ktoś jest ponacinany i leje się z dziury ledwo nogami przebierasz, to naprawdę się odwiedzin odechciewa...

Nikt mi obiadów nie nosił nie sprzątał, ale te odwiedziny ludzie naprawdę mogli by sami wpaść, że może trochę by tak później

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-24, 20:10   #3802
wanta90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Wanta hej
Bartuś ładnie Bartłomiej czy Bartosz?

Co do połogu :
Jak ktoś jest ponacinany i leje się z dziury ledwo nogami przebierasz, to naprawdę się odwiedzin odechciewa...

Nikt mi obiadów nie nosił nie sprzątał, ale te odwiedziny ludzie naprawdę mogli by sami wpaść, że może trochę by tak później

Hej hej Bartosz chociaż ostatnio ktoś z rodziny mi powiedział że Bartek to zdrobnienie od Bartłomieja a Bartosza się tak nie zdrabnia
Stary 2018-06-24, 20:19   #3803
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanta90 Pokaż wiadomość
Hej hej Bartosz chociaż ostatnio ktoś z rodziny mi powiedział że Bartek to zdrobnienie od Bartłomieja a Bartosza się tak nie zdrabnia
Zdrabnia się, Zdrabnia
Mam w rodzinie Bartosza który jest Bartkiem...
A znów syn znajomej jest Bartłomiej i tak też na niego wolałaja.
To chyba zależy od tego jak po prostu rodzice wybiora

Mam znajomą która ma na imię Alicja, nie wołają na nią Ala, Alusia itp.

Więc to chyba naprawdę zależy od rodziców i rodziny jak na dziecko się wola

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość

Jeeej, jak przepięknie! Ciśnie mi się na usta: wsi spokojna, wsi wesoła, choć wcale to wieś być nie musi, ale wygląda rozkosznie swojsko. Piękna okolica

Mnie ciśnienie w III trym też wzrosło, ale za to bardzo 'szaleńczo', bo aż o 5-10 w porywach na skurczowym i rozkurczowym Ale tak czy siak jest wyższe niż do tej pory, więc to się z pewnością sprawdza z tą końcówką ciąży, skoro nawet takiemu niskocisnieniowcowi oś tam się podniosło.

Blanka, bardzo słusznie! W ogóle zauważam, że w dużej liczbie tego typu spraw, poglądów zgadzam się z Twoim zdaniem, tylko czasem u mnie jest problem z ich egzekwowaniem we wspólnym życiu. Mam bardzo upartego męża. Mam nadzieję, że nam obu to przystosowanie się do życia we trójkę wyjdzie sprawnie i mądrze

fajnie, że mnie rozumiesz

Ja ogólnie jestem takim typem człowieka, że mówię o swoich oczekiwaniach w prost, dużo dużo szybciej niż przed faktem, żeby nie było zaskoczenia.
Na początku M. Tego do serca nie brał, ale potem zrozumiał, że jak naprawdę czegoś takiego oczekuje, to dlatego, że jest mi to Mega potrzebne, a nie że to mój kaprys bez którego potrafię się obejść.

Stary 2018-06-24, 20:21   #3804
wanta90
Przyczajenie

Cytat:
Zdrabnia się, Zdrabnia
Mam w rodzinie Bartosza który jest Bartkiem...
A znów syn znajomej jest Bartłomiej i tak też na niego wolałaja.
To chyba zależy od tego jak po prostu rodzice wybiora

Mam znajomą która ma na imię Alicja, nie wołają na nią Ala, Alusia itp.

Więc to chyba naprawdę zależy od rodziców i rodziny jak na dziecko się wola

Też tak myślę, dlatego puściłam komentarz mimo uszu.

Ja mam w rodzinie Annę na którą nikt nie mówi Ania tylko wszyscy mówią Hania
Stary 2018-06-24, 20:31   #3805
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny o 8.30 przyszedł na świat nasz synek godzinka na porodówce trzy parcia i jest, każdej życzę takiego porodu. Wczesniaczek, więc nie kangurujemy, bo wzięli go na badania, ale ogólnie wszystko ok.

Gratulacje!!! Poród ekspres. No i trzymam kciuki, żeby to wcześniactwo tylko z nazwy bez komplikacji!

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Elaaa fantastycznie gratuluję, pozazdrościć tak szybkiej akcji. Odpoczywajcie i daj znać jak tylko będziesz mogła faktycznie teraz codziennie któraś się rozpakowuje aż strach się bać którą weźmie jutro

A u nas był cień szansy że dziś wyjdziemy ale po badaniu przed chwilą okazało się za Lidzia ma żółtaczkę i chyba będziemy musiały się naświetlać. Ale w sumie jest wszystko ok. Doszła do mnie pani na salę która urodziła córeczkę SN 4090 kg w 4 godzinki aż jestem w szoku że tak sprawnie.

Oby się udało bez naświetlania i wyjście jutro!

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Elaaa gratuluje! No i mega ekspres! Tylko życzyć każdej takiego porodu.
U mnie kp ciężko ale jakos idzie. Maly ma jeszcze wody plodowe w zoladku- co jakis czas ulewaja mu sie. Wiec nawet nie chce sie tak czesto przystaiwac. Ale staramy sie przystawiac jak tylko to mozliwe

Mocne kciuki za kp. Powoli i pójdzie do przodu. Jeszcze oboje jesteście zmęczeni, to nie ma takiego cugu w ssaniu

Cytat:
Napisane przez wanta90 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! trafiłam na forum jakiś tydzień temu i nie mogę się oderwać od czytania Was! czy można jeszcze do Was dołączyć?
Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Bardzo dawno mnie tu nie było termin porodu mam na 24 lipca więc za RÓWNY MIESIĄC
Cześć Dziewczyny

Ja też raczej nie oczekuję, że ktoś nam będzie przynosił jedzenie. Zwłaszcza, że np. teściowa uważa, że jak wyjmie mięso z zupy, to staje się wegańska
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-24, 20:33   #3806
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Gratulacje!!! Poród ekspres. No i trzymam kciuki, żeby to wcześniactwo tylko z nazwy bez komplikacji!

Oby się udało bez naświetlania i wyjście jutro!

Mocne kciuki za kp. Powoli i pójdzie do przodu. Jeszcze oboje jesteście zmęczeni, to nie ma takiego cugu w ssaniu

Cześć Dziewczyny

Ja też raczej nie oczekuję, że ktoś nam będzie przynosił jedzenie. Zwłaszcza, że np. teściowa uważa, że jak wyjmie mięso z zupy, to staje się wegańska
Hahahahaha pogląd teściowej mnie zabił

Stary 2018-06-24, 20:33   #3807
KarolinaK
Zakorzenienie

Reguralkate No wlasnie u nas to taka wioska. 28 domów i ani jednego sklepu ani poczty ani kościoła. Za parkiem sa pola ze zwierzętami hodowlanymi. Konie i krowy. Dwa km za lasem jest tylko pociag z ciuchcia parowa. Wczesniej mieszkałam w miescie to ciagle slychac było w oddali autostradę. Tutaj mam tylko ptaszki i czasami koty sąsiadów ktore sie kłócą 🤣. Dzis to juz była taka walka ze 5 osob Sue zbiegło do mojego garażu . Zostawiliśmy otwarty i te koty tam walczyły. Nie wiem o co 🤣. Myszy nie mamy 🤣

Na obiad dzis burgery domowe.
ImageUploadedByWizaz Forum1529865102.396259.jpg
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-24, 20:47   #3808
emma90
Wtajemniczenie

Odowska teściowa wymiata moja siostra jest weganką i u nas wychodziły podobne kwiatki na obiadach rodzinnych
Stary 2018-06-24, 20:48   #3809
pola25
Zakorzenienie

Ja będę mieć męża non.stop i się nie przejmuje,jak to będzie,moja mama chcę przyjechać,ale jej nie chce,bo może tylko robić zamieszanie.Zresztą my staramy się byc samowystarczalni.Powiedzi alam mamie,że pogadamy o jej przyjeździe,jak się mała urodzi,ale.pewnie nie będzie potrzeby,aby przyjezdzala i odczulam,że poczuła się urazona.

Ja nie mam problemu powiedzieć mężowi,co oczekuje od niego,w miarę jesteśmy zgrani.Widzę,że te prawie 3 mies.co jesteśmy razem,bardzo dobrze na nas wpłynęło,uzupelniamy się itd

Ostatnio 2-koleżanki rodziły i zupełnie ich pierwsze dni wyglądały,a wszystko za sprawą maluszkow, u jednej super,a u drugiej tragedia-problem.z okropnym zastojem.pokarmu,baby blues i straszne kolki dziecka.Po powrocie ze,szpitala,teściowa zabrala jej 2 dzieci na weekend i ugotowala im obiad,a i tak było im strasznie trudno.

Co z Patrycja???
Stary 2018-06-24, 20:49   #3810
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Hej nie pamiętam czy wam pisałam ale zostajemy w szpitalu, malutka ma niestety zafundowanie naświetlanie ( dopiero co się urodziła a już solarium ) jak będzie dobrze to we wtorek wyjdziemy bo jutro małej nie będą krwi pobierać.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości