Maturzyści 2009... :) - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-01, 22:39   #3931
suspense
Zadomowienie

Dot.: Maturzyści 2009... :)

jak byłam młodsza to zawsze chciałam się wybrać na narty, ale jakoś nigdy nie miałam okazji.
bo ani rodzice nie jeżdżą ani brat ani nikt z bliższych znajomych.
a teraz kiedy jestem już duża i byłabym w stanie zorganizować to sobie jakoś sama to nawet nie wiem od czego miałabym zacząć

ah. dziewczyny dzięki jesteście kochane
po za tym, macie racje jeśli to prawdziwa przyjaźń to jakoś to będzie, a jeśli tylko jakaś podróbka przyjaźni to nawet nie ma się co przejmować
suspense jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-01, 22:50   #3932
wszełka
Zakorzenienie

Hej
Jak ja nie lubię jak ktoś planuje coś dotyczącego mnie za moimi plecami. Właśnie się dowiedziałam że jutro rano jadę z rodzicami na Słowację na dwa dni. Nie chce jechać teraz bo przed wyjazdem miałam kupić koleżance prezent na urodziny, zrobić pranie itp a tu zostanie mi jeden dzień ( i to niecały) na wszystko... Jeszcze się na mnie znajomi wkurzyli bo musiałam odwołać spotkanie przez to a cholera źle jest... źle...

Blogowo

"Happiness hit her like a bullet in the head..."
wszełka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-01, 23:12   #3933
suspense
Zadomowienie

Kochana no rzeczywiście rodzice nie fajnie się zachowali -ale ale - znajomym napewno przejdzie (- tym bardziej,że to nie twoja wina
) a z całą resztą sobie poradzisz. no kto miałby sobie poradzić jak nie Ty po prostu kwestia dobrej organizacji czasu. więc uszy do góry
po za tym wyjazd na Słowacje to na pewno bedzie ciekawe doświadczenie
Stary 2008-08-01, 23:18   #3934
wszełka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suspense Pokaż wiadomość
Kochana no rzeczywiście rodzice nie fajnie się zachowali -ale ale - znajomym napewno przejdzie (- tym bardziej,że to nie twoja wina
) a z całą resztą sobie poradzisz. no kto miałby sobie poradzić jak nie Ty po prostu kwestia dobrej organizacji czasu. więc uszy do góry
po za tym wyjazd na Słowacje to na pewno bedzie ciekawe doświadczenie
Dziękuje Szkoda, że rodzice zawsze mi robią tak że planują coś a mi mówią o tym dzień przed wyjazdem. I gdy pytają czemu nie chcę a ja odpowiadam "bo nie" to wtedy się na mnie drą że to nie odpowiedź... a tyle razy słyszałam taki argument od nich zrozum tu ich

Tylko jak wrócę to nie ma tu być dużo napisane bo jak ja to nadrobię

W takim razie udanego weekendu wszystkim życzę i w razie gdybym nie zdążyła się pojawić tu w poniedziałek to i udanego przyszłego tygodnia

Blogowo

"Happiness hit her like a bullet in the head..."
wszełka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-01, 23:19   #3935
suspense
Zadomowienie

a my Ci życzymy udanego wyjazdu
i zrób jakieś ładne zdjęcia to się potem nam pochwalisz
Stary 2008-08-02, 01:14   #3936
kasiunia0504
Rozeznanie

GG do kasiunia0504

wszełka baw sie dobrze !

Dobra dziewwczyny ja już idę spać xP Dobranooc
kasiunia0504 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 09:06   #3937
suspense
Zadomowienie

dziewczyny ! pobudka !
Stary 2008-08-02, 09:24   #3938
kasiunia0504
Rozeznanie

GG do kasiunia0504

Witam, witam

jakie plany na dzisiaj? ja jade na wycieczke po mieście w Irlandii xD haha, ale na zakupy chociaż też.
Stary 2008-08-02, 09:52   #3939
suspense
Zadomowienie

ja nad jezioro z bratem, bratową i kuzynką
taki rodzinny trip
chociaż nie wiadomo jak z pogodą

więc do zobaczenia wieczorrrrem
Stary 2008-08-02, 09:56   #3940
organizm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suspense Pokaż wiadomość
jak byłam młodsza to zawsze chciałam się wybrać na narty, ale jakoś nigdy nie miałam okazji.
bo ani rodzice nie jeżdżą ani brat ani nikt z bliższych znajomych.
a teraz kiedy jestem już duża i byłabym w stanie zorganizować to sobie jakoś sama to nawet nie wiem od czego miałabym zacząć

ah. dziewczyny dzięki jesteście kochane
po za tym, macie racje jeśli to prawdziwa przyjaźń to jakoś to będzie, a jeśli tylko jakaś podróbka przyjaźni to nawet nie ma się co przejmować
Zacząć powinnaś od kupienia sprzętu, najlepiej używanego na początek i małej górki Dobrze też zabrać kogoś kto potrafi jeździć, a jak się takiego nie ma to warto zainwestować w instruktora

Jestem pewna że z przyjaciółką wszystko szybko się ułoży

Cytat:
Napisane przez wszełka Pokaż wiadomość
Hej
Jak ja nie lubię jak ktoś planuje coś dotyczącego mnie za moimi plecami. Właśnie się dowiedziałam że jutro rano jadę z rodzicami na Słowację na dwa dni. Nie chce jechać teraz bo przed wyjazdem miałam kupić koleżance prezent na urodziny, zrobić pranie itp a tu zostanie mi jeden dzień ( i to niecały) na wszystko... Jeszcze się na mnie znajomi wkurzyli bo musiałam odwołać spotkanie przez to a cholera źle jest... źle...
Uuu, ja też tego nie lubię Ale nie przejmuj się, znajomym przejdzie, na Słowacji będzie fajnie, a i spakować się zdążysz! Głowa do góry

Cytat:
Napisane przez kasiunia0504 Pokaż wiadomość
Witam, witam

jakie plany na dzisiaj? ja jade na wycieczke po mieście w Irlandii xD haha, ale na zakupy chociaż też.
Jeśli w Irlandii jest sklep Primark to radzę do niego wstąpić, super ubrania za śmieszne pieniądze, w porównaniu z polskimi cenami!

Ja dziś wyjeżdżam na działkę, mam zamiar odpocząć (taa, ciekawe po czym jak cały tydzień odpoczywałam...). Ale biorę komputer, mam nadzieję że tata pożyczy mi interneta!!
organizm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 10:54   #3941
ksh
Zakorzenienie

Hej

Ja tez nigdy na nartach nie jeździłam Preferuję pływanie W ogóle nie lubię zimowych wyjazdów, bo trzeba brać te wszystkie kurtki, swerty i jest mokro Lubię zimę w mieście Za to lato - tylko gdzieś poza

Miłego dnia
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 11:12   #3942
kasiunia0504
Rozeznanie

GG do kasiunia0504

Cytat:
Napisane przez organizm Pokaż wiadomość
Jeśli w Irlandii jest sklep Primark to radzę do niego wstąpić, super ubrania za śmieszne pieniądze, w porównaniu z polskimi cenami!
Byłam w Penny's czy jakoś tak i tam właśnie są ubrania z Primarku. Masz rację naprawdę tanie, zawsze sobie coś tam kupię

Cytat:
Napisane przez organizm Pokaż wiadomość
Ja dziś wyjeżdżam na działkę, mam zamiar odpocząć (taa, ciekawe po czym jak cały tydzień odpoczywałam...). Ale biorę komputer, mam nadzieję że tata pożyczy mi interneta!!
Koniecznie musisz mu zabrać komputer xD a ja cały czas na laptopie i już mnie powoli wkurza
Stary 2008-08-02, 11:19   #3943
a-kuku!
Raczkowanie

się dopisuję a czemu Wy się dziewczęta nie uczycie przed maturą teraz! hmmm? ja kurcze jestem strasznie zestresowana bo miałam zdawać matmę na maturze i to na dodatek rozszerzoną ale nowa nauczycielka, która przyszła do nas w drugiej klasie tak mi obrzydziła matematykę, że doszłam do wniosku, że nie dam rady... Nagle zrobiło się tyle materiału do przerobienia, że zrezygnowałam i postanowiłam, ze zamiast matmy spróbuję z historią sztuki, bo zawsze mnie intrygowała. Poza tym cała moja rodzina jest uzdolniona artystycznie więc ja też na pewno odziedziczyłam trochę. Jak byłam mała to bardzo często brałam udział konkursach plastycznych i zawsze coś skapnęło a to za wyróżnienie a to za I miejsce. Kiedys wygrałam rower górski Wiem, że historia sztuki to nie to samo co ASP ale straszliwie mnie ciągnie na to. Trochę się cykam bo nienawidze historii jako takiej, a wiem że historia sztuki się opiera na niej... Ale to tylko mała część jakoś przeżyję Natomiast ciekawa jestem jak ja sie tego wszystekigo zdążę nauczyć jak w życiu nie miałam w rękach żadnego podrecznika od h.s.... Myślałam że nadrobię trochę w wakaje ale tak mi się nie chce..... Czy ktoś z Was jest w podobnej sytuacji?? Chodzi mi o to, że postanowił zdawać na maturze cos o czym nie ma najmniejszego pojęcia i na dodtaek nie chce mu się teraz zabrać do nauki...

Weźcie mnie jakoś zmobilizujcie!
a-kuku! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 11:28   #3944
ksh
Zakorzenienie

hej A-kuku!

Świetny nick

Ja Ci radzę złapać jakiś kontakt z kimś, kto uczy się w szkole plastycznej, popytać o dobre podręczniki, o notatki. W takich szkołach praktycznie wszyscy zdają maturę z historii sztuki, więc będą na pewno wszystko wiedzieć I może jakiegoś nauczyciela na korki wziąć?
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 11:40   #3945
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Pojęcia nie mam, ale w wolnym czasie poszukam czegoś na ten temat.

Dziewczyny,jestem wykończona. Nogi i stopy mnie niemiłosiernie bolą,a przede mną jeszcze dwa dni na promocji. A o płytach drzewnych na podłogi to już wiem chyba wszystko Nigdy więcej żadnej promocji!
dzięki *

ja w czwartek skończyłam rwac wiśnie a teraz ciągle śnią mi się mrówki,pająki itp ;|
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 11:41   #3946
beoneself
Zakorzenienie

Ja jestem w takiej sytuacji, mam zamiar zdawać WOS lub geografię
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 12:16   #3947
sydunia
Zakorzenienie

organizm ja bym nie polecała komuś, kto pierwszy raz na narty jedzie kupować sobie całego sprzętu. nigdy nie wiadomo czy mu się spodoba jazda na nartach itp. ja jak jechałam pierwszy raz, to kupiłam jedynie strój narciarski, a i tak wyszły spore pieniądze na to. mimo że kupowałam raczej tańsze rzeczy. w tym roku kupiłam buty narciarskie, ale to też tylko dlatego, że z miejsca skąd pożyczałam nie mogłam wziąć już swojego rozmiaru i nikt ze znajomych też nie miał wolnych. narty używane być może kupię w tym roku dopiero

a-kuku witamy
myślę, że powinnaś znaleźć chociażby przez internet ludzi, którzy zdawali już historię sztuki i ich się podpytać z jakich książek itp najlepiej się uczyć
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 12:46   #3948
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Witam wszystkie nowe Maturzystki

WRÓCIŁAM! Ponudziłam się trochę u boku babci, ale za to przeczytałam 2 pory roku z Chłopów, zobaczyłam Kazimierz Dolny , pojeździłam pociagami
Jutro znowu w trasę.. nad morze z dziewczynami.. na szczęście singielki więc będzie tak jak być powinno! Oby się nie skończyloo jak po zimowych wyjazdach.. po powrocie musiałam tydzień odpoczywać

Przeczytałam w miarę coście naspamowały.

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Paula zdała, Paula zdała.

Najdziwniejszy dzień w moim życiu.

Trafiłam na Aveo i egzaminatora, o którym słyszałam same najgorsze rzeczy. Nie wiem, jak to zrobiłam, że zdałam.
Gratulacje! Relacja świetna Ciekawe czy jeszcze jesteś w Krakowie.. coś padać zaczęło na mój powrót

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
O to jeszcze lepiej
w każdym bądź razie chyba już nie obetnę

na technika ekonomistę czyli m.in. ekonomię, rachunkowość trochę prawa,specjalizacji i statystyki.... o_O
Czyli tylko się pociąć ;|

ps. Macie już jakieś wizje sukienki na studniówke?
Zdaje ktoś z was WOS?
Studniówke na szczęscie już przerobiłam, więc sukienę mam fioletowa, na ramiączkach, gorset a od tyłka się rozszerza w takie plisy.. wciąż mi się podoba wiec problem z głowy

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Zdałam sialalalalaaa

Tutaj moja relacja:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4567
Brawo sprytny Billu
Wszystkie narzekacie na te kursy, jazdy a jak to się dzieje że zdajecie nie do wiary

Ehh musze zrobićź przepierkę, 2 prezenty na osiemnastkę, wybrać kolor na sciany ().. wszystko do jutra wieczór (spałam dziś 1 godzinę) No to do roboty!
Stary 2008-08-02, 12:48   #3949
sonnerin
Rozeznanie

GG do sonnerin

a-kuku, moja koleżanka z klasy ma zamiar zdawać historię sztuki - wybiera się na architekturę No i znajac ją, to pewnie ostro zakuwa hehe.

No i tak właściwie, co zorbiła Twoja nauczycielka, że tak znielubiłaś matematykę? Moim zdaniem, nie ma lepszego przedmiotu do zdawania Materiału zawsze było dużo, ale cóż - trzeba się z tym liczyć w każdej dziedzinie. A historia sztuki przecież to zupełnie coś nowego no i - zapewne bedziesz musiała zdawać ją rozszerzoną...

sonnerin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 12:48   #3950
Nikaa1990
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Neszikaa Pokaż wiadomość
A taka objazdowka plus kilka dni w Rimini.

Nika - dziekuje Tzn. działa mi ale nie wszedzie i jest cos napisane, ze plik nie zostal autoryzowany czy cos w tym stylu. A w komentarzach przeczytalam cos o dolarach
Hm... To moze wklej link do przykładowego filmiku który Ci nie dziala, i wtedy zobaczymy

Cytat:
Napisane przez a-kuku! Pokaż wiadomość
się dopisuję a czemu Wy się dziewczęta nie uczycie przed maturą teraz! hmmm? ja kurcze jestem strasznie zestresowana bo miałam zdawać matmę na maturze i to na dodatek rozszerzoną ale nowa nauczycielka, która przyszła do nas w drugiej klasie tak mi obrzydziła matematykę, że doszłam do wniosku, że nie dam rady... Nagle zrobiło się tyle materiału do przerobienia, że zrezygnowałam i postanowiłam, ze zamiast matmy spróbuję z historią sztuki, bo zawsze mnie intrygowała. Poza tym cała moja rodzina jest uzdolniona artystycznie więc ja też na pewno odziedziczyłam trochę. Jak byłam mała to bardzo często brałam udział konkursach plastycznych i zawsze coś skapnęło a to za wyróżnienie a to za I miejsce. Kiedys wygrałam rower górski Wiem, że historia sztuki to nie to samo co ASP ale straszliwie mnie ciągnie na to. Trochę się cykam bo nienawidze historii jako takiej, a wiem że historia sztuki się opiera na niej... Ale to tylko mała część jakoś przeżyję Natomiast ciekawa jestem jak ja sie tego wszystekigo zdążę nauczyć jak w życiu nie miałam w rękach żadnego podrecznika od h.s.... Myślałam że nadrobię trochę w wakaje ale tak mi się nie chce..... Czy ktoś z Was jest w podobnej sytuacji?? Chodzi mi o to, że postanowił zdawać na maturze cos o czym nie ma najmniejszego pojęcia i na dodtaek nie chce mu się teraz zabrać do nauki...

Weźcie mnie jakoś zmobilizujcie!
Witam
No, matematyka i historia sztuki to niezbyt pokrewne kierunki. Wiesz, według mnie nie powinnaś się sugerować rodzina ani zdolnościami plastycznymi. Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czy Ciebie to interesuje. Bo ktos może mieć talent np do malowania, ale wcale nie musi tego lubić.

Ale co do matury mogę Cię pocieszyć - do historii sztkuki, bodobnie jak do historii tańca i WOS-u trzeba przyswoić najmniejszą ilość materiału

30.37.45
75.74.50
Nikaa1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 13:15   #3951
nicRu
maszyna, nie człowiek

ja troche powtarzalam..na początku matmy ... teraz poczytam dzumę i ludzi bezdomnych, co by było mi potem w roku łatwiej zdaje tylko trzy przedmioty ang i mat PR wiec musze sie postarac!
Stary 2008-08-02, 13:20   #3952
karolcia52
Rozeznanie

ja będę miała w 2009 roku maturę

Jeszcze nie wiem jaki przedmiot będę pisać zastanawiam się czy matma na podstawowym czy geografia
Stary 2008-08-02, 13:29   #3953
nicRu
maszyna, nie człowiek

Hmm.moze przejzyj wymagania maturalne ? szczególnie, jesli chodzi o matmę.
Stary 2008-08-02, 16:43   #3954
rookyaEL
Przyczajenie

To zależy gdzie się wybierasz. Ja zdaję i to i to, mam nadzieję że dam radę Ale jeśli nie robi ci to różnicy to chyba łatwiej zdać geografię. A w piątek mam egzamin na prawko - już drugi :P i narazie tym się przejmuję! do matury jeszcze czas
rookyaEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 17:00   #3955
sydunia
Zakorzenienie

grudniową witamy spowrotem
Cytat:
Napisane przez karolcia52 Pokaż wiadomość
ja będę miała w 2009 roku maturę

Jeszcze nie wiem jaki przedmiot będę pisać zastanawiam się czy matma na podstawowym czy geografia
witamy
zależy co Ci będzie potrzebne i co jest dla Ciebie bardziej przyswajalne

Cytat:
Napisane przez rookyaEL Pokaż wiadomość
To zależy gdzie się wybierasz. Ja zdaję i to i to, mam nadzieję że dam radę Ale jeśli nie robi ci to różnicy to chyba łatwiej zdać geografię. A w piątek mam egzamin na prawko - już drugi :P i narazie tym się przejmuję! do matury jeszcze czas
witamy
ooo matma i geo. gdzie się wybierasz na studia?

chyba będzie padać u mnie. w sumie niech sobie popada trochę
Stary 2008-08-02, 17:38   #3956
Nikaa1990
Wtajemniczenie

sydunia - u mnie juz popadało Od razu się lepiej oddycha

Ja od kilku dni mam hmmm... jakby to nazwać... powrót do manii photoshopa. Cały czas siedzę i przerabiam fotki :P Ale co tam, jakoś nie uważam tego za stratę czasu, w końcu caly czas szkolę się w umiejetności obsługi najpopularniejszego programu graficznego, a co!

30.37.45
75.74.50
Nikaa1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 17:41   #3957
sydunia
Zakorzenienie

u mnie pada.

a photoshopa jakiegoś mam, ale nie wgłębiałam się w niego. jak coś to obrabiam w Photofiltre. ale ja w obróbce generalnei słaba jestem
Stary 2008-08-02, 17:49   #3958
Renia90
Zakorzenienie

witam dziewczyny to i ja się dopisuję

Cytat:
Napisane przez a-kuku! Pokaż wiadomość
o.. ja też chciałam zdawać rozszerzoną matmę, ale mam takiego faceta od matmy że teraz na sama myśl mnie na wymioty zbiera :P
i będę zdawać biologię ale na poziomie podstawowym gdyż na rozszerzony nie miałabym szans sie nauczyć bo w 3 klasie odpada mi biologia i zostają mi tylko fakultety. a to jedyny przedmiot z którego lubię się uczyć

normalnie od początku lipca przeczytałam "Wesele" i "Nad Niemnem", teraz zabieram się za "Lalkę".
Najbardziej boję się ustnego z polskiego i pisemnego z polskiego gdyż słabo u mnie z wypracowaniami jakoś nigdy nie potrafiłam ich pisać tzn sie niby umiem ale tak beż żadniuśkiej pomocy mi ciężko(oczywiście jak mamy na zad dom wypracowanie to nie ściągam nigdy całych z internetu bo to by był bez sens nic bym się nie nauczyła). w ogóle mamy taką babkę z polskiego że pożal się Boże!
tipsy na długość 3cm przychodzi 10min po dzwonku, daje nam jakieś kserówki, wychodzi, my robimy, przychodzi, zbiera, dzwonek, następna lekcja to samo, w dodatku ich nie sprawdza, nie oddaje(może raz na miesiąc) i co my mamy niby umieć ehh tak chwalili to LO do którego poszłam a normalnie klapa z tymi nauczycielami w większości.

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 17:52   #3959
sydunia
Zakorzenienie

Renia witamy
jakie plany co do studiów?
Stary 2008-08-02, 17:53   #3960
kasiunia0504
Rozeznanie

GG do kasiunia0504

tez mam czasem faze na photoshop'a xD

a co do nauki to na poczatku probowalam czytac gegre ale chyba nic z tego
Teraz czytam 'Potop', ciekawe czy skończe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości