|
|
#3931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maturzyści 2009... :)
jak byłam młodsza to zawsze chciałam się wybrać na narty, ale jakoś nigdy nie miałam okazji.
bo ani rodzice nie jeżdżą ani brat ani nikt z bliższych znajomych. a teraz kiedy jestem już duża i byłabym w stanie zorganizować to sobie jakoś sama to nawet nie wiem od czego miałabym zacząć ![]() ah. dziewczyny dzięki jesteście kochane ![]() po za tym, macie racje jeśli to prawdziwa przyjaźń to jakoś to będzie, a jeśli tylko jakaś podróbka przyjaźni to nawet nie ma się co przejmować
|
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jak ja nie lubię jak ktoś planuje coś dotyczącego mnie za moimi plecami. Właśnie się dowiedziałam że jutro rano jadę z rodzicami na Słowację na dwa dni. Nie chce jechać teraz bo przed wyjazdem miałam kupić koleżance prezent na urodziny, zrobić pranie itp a tu zostanie mi jeden dzień ( i to niecały) na wszystko... Jeszcze się na mnie znajomi wkurzyli bo musiałam odwołać spotkanie przez to a cholera źle jest... źle...
|
#3933 |
|
Zadomowienie
|
Kochana no rzeczywiście rodzice nie fajnie się zachowali -ale ale - znajomym napewno przejdzie (- tym bardziej,że to nie twoja wina
) a z całą resztą sobie poradzisz. no kto miałby sobie poradzić jak nie Ty ![]() ![]() po prostu kwestia dobrej organizacji czasu. więc uszy do góry ![]() po za tym wyjazd na Słowacje to na pewno bedzie ciekawe doświadczenie
|
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrozum tu ich ![]() Tylko jak wrócę to nie ma tu być dużo napisane bo jak ja to nadrobię ![]() W takim razie udanego weekendu wszystkim życzę i w razie gdybym nie zdążyła się pojawić tu w poniedziałek to i udanego przyszłego tygodnia
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
a my Ci życzymy udanego wyjazdu
![]() i zrób jakieś ładne zdjęcia to się potem nam pochwalisz
|
|
|
|
#3936 |
|
Rozeznanie
|
wszełka baw sie dobrze !
Dobra dziewwczyny ja już idę spać xP Dobranooc |
|
|
|
#3937 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ! pobudka
!
|
|
|
|
#3938 |
|
Rozeznanie
|
Witam, witam
![]() jakie plany na dzisiaj? ja jade na wycieczke po mieście w Irlandii xD haha, ale na zakupy chociaż też. |
|
|
|
#3939 |
|
Zadomowienie
|
ja nad jezioro z bratem, bratową i kuzynką
![]() taki rodzinny trip ![]() chociaż nie wiadomo jak z pogodą ![]() więc do zobaczenia wieczorrrrem
|
|
|
|
#3940 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze też zabrać kogoś kto potrafi jeździć, a jak się takiego nie ma to warto zainwestować w instruktora ![]() Jestem pewna że z przyjaciółką wszystko szybko się ułoży Cytat:
Ale nie przejmuj się, znajomym przejdzie, na Słowacji będzie fajnie, a i spakować się zdążysz! Głowa do góry Cytat:
Ja dziś wyjeżdżam na działkę, mam zamiar odpocząć (taa, ciekawe po czym jak cały tydzień odpoczywałam...). Ale biorę komputer, mam nadzieję że tata pożyczy mi interneta!! |
|||
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja tez nigdy na nartach nie jeździłam Preferuję pływanie W ogóle nie lubię zimowych wyjazdów, bo trzeba brać te wszystkie kurtki, swerty i jest mokro Lubię zimę w mieście ![]() Miłego dnia
|
#3942 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3943 |
|
Raczkowanie
|
się dopisuję
a czemu Wy się dziewczęta nie uczycie przed maturą teraz! hmmm? ja kurcze jestem strasznie zestresowana bo miałam zdawać matmę na maturze i to na dodatek rozszerzoną ale nowa nauczycielka, która przyszła do nas w drugiej klasie tak mi obrzydziła matematykę, że doszłam do wniosku, że nie dam rady... Nagle zrobiło się tyle materiału do przerobienia, że zrezygnowałam i postanowiłam, ze zamiast matmy spróbuję z historią sztuki, bo zawsze mnie intrygowała. Poza tym cała moja rodzina jest uzdolniona artystycznie więc ja też na pewno odziedziczyłam trochę. Jak byłam mała to bardzo często brałam udział konkursach plastycznych i zawsze coś skapnęło a to za wyróżnienie a to za I miejsce. Kiedys wygrałam rower górski Wiem, że historia sztuki to nie to samo co ASP ale straszliwie mnie ciągnie na to. Trochę się cykam bo nienawidze historii jako takiej, a wiem że historia sztuki się opiera na niej... Ale to tylko mała część jakoś przeżyję Natomiast ciekawa jestem jak ja sie tego wszystekigo zdążę nauczyć jak w życiu nie miałam w rękach żadnego podrecznika od h.s.... Myślałam że nadrobię trochę w wakaje ale tak mi się nie chce..... Czy ktoś z Was jest w podobnej sytuacji?? Chodzi mi o to, że postanowił zdawać na maturze cos o czym nie ma najmniejszego pojęcia i na dodtaek nie chce mu się teraz zabrać do nauki...Weźcie mnie jakoś zmobilizujcie! |
|
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
hej A-kuku!
![]() Świetny nick ![]() Ja Ci radzę złapać jakiś kontakt z kimś, kto uczy się w szkole plastycznej, popytać o dobre podręczniki, o notatki. W takich szkołach praktycznie wszyscy zdają maturę z historii sztuki, więc będą na pewno wszystko wiedzieć I może jakiegoś nauczyciela na korki wziąć?
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*ja w czwartek skończyłam rwac wiśnie a teraz ciągle śnią mi się mrówki,pająki itp ;| |
|
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem w takiej sytuacji, mam zamiar zdawać WOS lub geografię
|
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
organizm ja bym nie polecała komuś, kto pierwszy raz na narty jedzie kupować sobie całego sprzętu. nigdy nie wiadomo czy mu się spodoba jazda na nartach itp. ja jak jechałam pierwszy raz, to kupiłam jedynie strój narciarski, a i tak wyszły spore pieniądze na to. mimo że kupowałam raczej tańsze rzeczy. w tym roku kupiłam buty narciarskie, ale to też tylko dlatego, że z miejsca skąd pożyczałam nie mogłam wziąć już swojego rozmiaru i nikt ze znajomych też nie miał wolnych. narty używane być może kupię w tym roku dopiero
![]() a-kuku witamy ![]() myślę, że powinnaś znaleźć chociażby przez internet ludzi, którzy zdawali już historię sztuki i ich się podpytać z jakich książek itp najlepiej się uczyć
|
|
|
|
#3948 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe Maturzystki
![]() WRÓCIŁAM! Ponudziłam się trochę u boku babci, ale za to przeczytałam 2 pory roku z Chłopów, zobaczyłam Kazimierz Dolny Jutro znowu w trasę.. nad morze z dziewczynami.. na szczęście singielki więc będzie tak jak być powinno! Oby się nie skończyloo jak po zimowych wyjazdach.. po powrocie musiałam tydzień odpoczywać ![]() Przeczytałam w miarę coście naspamowały. Cytat:
Ciekawe czy jeszcze jesteś w Krakowie.. coś padać zaczęło na mój powrót ![]() Cytat:
fioletowa, na ramiączkach, gorset a od tyłka się rozszerza w takie plisy.. wciąż mi się podoba wiec problem z głowy ![]() Cytat:
Wszystkie narzekacie na te kursy, jazdy a jak to się dzieje że zdajecie ![]() Ehh musze zrobićź przepierkę, 2 prezenty na osiemnastkę, wybrać kolor na sciany ( (spałam dziś 1 godzinę) No to do roboty!
|
|
|
#3949 |
|
Rozeznanie
|
a-kuku, moja koleżanka z klasy ma zamiar zdawać historię sztuki - wybiera się na architekturę
No i znajac ją, to pewnie ostro zakuwa hehe.No i tak właściwie, co zorbiła Twoja nauczycielka, że tak znielubiłaś matematykę? Moim zdaniem, nie ma lepszego przedmiotu do zdawania Materiału zawsze było dużo, ale cóż - trzeba się z tym liczyć w każdej dziedzinie. A historia sztuki przecież to zupełnie coś nowego no i - zapewne bedziesz musiała zdawać ją rozszerzoną...
|
#3950 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To moze wklej link do przykładowego filmiku który Ci nie dziala, i wtedy zobaczymy ![]() Cytat:
No, matematyka i historia sztuki to niezbyt pokrewne kierunki. Wiesz, według mnie nie powinnaś się sugerować rodzina ani zdolnościami plastycznymi. Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czy Ciebie to interesuje. Bo ktos może mieć talent np do malowania, ale wcale nie musi tego lubić. Ale co do matury mogę Cię pocieszyć - do historii sztkuki, bodobnie jak do historii tańca i WOS-u trzeba przyswoić najmniejszą ilość materiału
|
|
#3951 |
|
maszyna, nie człowiek
|
ja troche powtarzalam..na początku matmy ... teraz poczytam dzumę i ludzi bezdomnych, co by było mi potem w roku łatwiej
zdaje tylko trzy przedmioty ang i mat PR wiec musze sie postarac!
|
#3952 |
|
Rozeznanie
|
ja będę miała w 2009 roku maturę
Jeszcze nie wiem jaki przedmiot będę pisać zastanawiam się czy matma na podstawowym czy geografia
|
#3953 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Hmm.moze przejzyj wymagania maturalne ? szczególnie, jesli chodzi o matmę.
|
#3954 |
|
Przyczajenie
|
To zależy gdzie się wybierasz. Ja zdaję i to i to, mam nadzieję że dam radę
Ale jeśli nie robi ci to różnicy to chyba łatwiej zdać geografię. A w piątek mam egzamin na prawko - już drugi :P i narazie tym się przejmuję! do matury jeszcze czas
|
|
|
|
#3955 | ||
|
Zakorzenienie
|
grudniową witamy spowrotem
![]() Cytat:
![]() zależy co Ci będzie potrzebne i co jest dla Ciebie bardziej przyswajalne ![]() Cytat:
![]() ooo matma i geo. gdzie się wybierasz na studia? ![]() chyba będzie padać u mnie. w sumie niech sobie popada trochę |
||
|
|
|
#3956 |
|
Wtajemniczenie
|
sydunia - u mnie juz popadało
Od razu się lepiej oddycha![]() Ja od kilku dni mam hmmm... jakby to nazwać... powrót do manii photoshopa. Cały czas siedzę i przerabiam fotki :P Ale co tam, jakoś nie uważam tego za stratę czasu, w końcu caly czas szkolę się w umiejetności obsługi najpopularniejszego programu graficznego, a co!
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie pada.
a photoshopa jakiegoś mam, ale nie wgłębiałam się w niego. jak coś to obrabiam w Photofiltre. ale ja w obróbce generalnei słaba jestem |
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
witam dziewczyny
![]() Cytat:
i będę zdawać biologię ale na poziomie podstawowym gdyż na rozszerzony nie miałabym szans sie nauczyć bo w 3 klasie odpada mi biologia i zostają mi tylko fakultety. a to jedyny przedmiot z którego lubię się uczyć ![]() normalnie od początku lipca przeczytałam "Wesele" i "Nad Niemnem", teraz zabieram się za "Lalkę". Najbardziej boję się ustnego z polskiego i pisemnego z polskiego gdyż słabo u mnie z wypracowaniami jakoś nigdy nie potrafiłam ich pisać ![]() tzn sie niby umiem ale tak beż żadniuśkiej pomocy mi ciężko(oczywiście jak mamy na zad dom wypracowanie to nie ściągam nigdy całych z internetu bo to by był bez sens nic bym się nie nauczyła). w ogóle mamy taką babkę z polskiego że pożal się Boże!tipsy na długość 3cm przychodzi 10min po dzwonku, daje nam jakieś kserówki, wychodzi, my robimy, przychodzi, zbiera, dzwonek, następna lekcja to samo, w dodatku ich nie sprawdza, nie oddaje(może raz na miesiąc) i co my mamy niby umieć ehh tak chwalili to LO do którego poszłam a normalnie klapa z tymi nauczycielami w większości.
|
|
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Renia witamy
![]() jakie plany co do studiów?
|
|
|
|
#3960 |
|
Rozeznanie
|
tez mam czasem faze na photoshop'a xD
a co do nauki to na poczatku probowalam czytac gegre ale chyba nic z tego ![]() Teraz czytam 'Potop', ciekawe czy skończe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.

i byłabym w stanie zorganizować to sobie jakoś sama to nawet nie wiem od czego miałabym zacząć 
jesteście kochane 

Jeszcze się na mnie znajomi wkurzyli bo musiałam odwołać spotkanie przez to 
zrozum tu ich 

Preferuję pływanie 

przychodzi 10min po dzwonku, daje nam jakieś kserówki, wychodzi, my robimy, przychodzi, zbiera, dzwonek, następna lekcja to samo, w dodatku ich nie sprawdza, nie oddaje(może raz na miesiąc) i co my mamy niby umieć