|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina czy mogę z Wami zamieszkać????Codziennie jecie takie pyszności
|
|
|
|
#3813 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekujemy bardzo!!
Mąż odjechał, więc czas by Was nadrobić więc po 5 poczułam takie ciepełko i poczułam mokra wkładkę. Nie miałam przekonania by jechać, poleżeliśmy z mężem trochę i znowu to samo. Zadzwoniłam do położnej, a ona mówi, żeby jechać sprawdzić. No to na spokojnie, po drodze jakieś lekkie skurcze co 4-5min, na IP rozwarcie na 5cm, za chwilę 8 i pełne po 7 na porodówce a 8.35 był z nami ![]() Mógł poczekać do wtorku, miałby pełne 37t, ja planowałam wyganianie a tu nawet herbatki nie zdążyłam kupić nie mówiąc o czym innym.Poleżymy na pewno kilka dni, bo jednak ma oznaki wcześniactwa. Waży 2800kg, 51cm Blanka, możesz nas wpisać na pierwszą stronę ![]() Aaa i mamy sale VIP, leżymy sami także spokój i luz, łazienka dla nas tylko. A tak się bałam tłumów Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3814 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wierze ze pewnie nie możecie sie juz doczekac! Mam nadzieje ze do wtorku czas Wam szybko upłynie! Cytat:
Pola jasne! Ja lubie gotować dla gości .---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
Elaaa zazdroszcze takiego porodu! Chyba jeszcze nigdy nie słyszałam ze poszło tak łatwo. Ale pamietam jak pisałaś ze siostrze tez raz dwa poszło! Chcialabym aby tak było u mnie tez. Super ze masz juz maluszka przy sobie! Byłaś bardzo dzielna! |
|||
|
|
|
#3815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A mały mega słodki Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia poród marzenie!Z malutkim będzie.wszystko dobrze.
Karolina uważaj,bo przyjadę. |
|
|
|
#3817 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Melduje sie ze jestem w dwupaku. Zero skurczy. Tylko troszke plamie ale to napewno czop w kawaleczkach. Mam nadzieje ze jutro wyjde do domu bo bardzo za nimi tesknie i wyje kak bóbr 😭
Trzymac kciuki za wyjscie do domu. W domu moze sie rozkrecac, a jak wody odejda czy skurcze sie zaczna to mam 10min drogi do szpitala. No i nie powinnam lezec calymi dniami po tej zatorowosci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3818 |
|
Wtajemniczenie
|
Elaaa cudownie
i teraz na sali też macie luksusy KarolinaK znowu pyszności
|
|
|
|
#3819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poród marzenie! Cudownie, że macie taki spokój, możecie cieszyć się sobą Zaskoczyłaś nas wszystkie tutaj! Cieszymy się ogromnie razem z Wami!
|
|
#3822 |
|
Wtajemniczenie
|
Patrycja
za szybki poród lub wyjście do domu
|
|
|
|
#3823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! W poniedziałek nie ma szans?Cytat:
waga i długość i tak super jak na wcześniaczka![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3824 |
|
Zadomowienie
|
Eluś ale Wam poszło
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3825 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinka jak zwykle pysznosci pokazujesz
![]() Bursztynku, oby jak najszybciej puscili Was do domu ![]() Elu, a te ciepelko to byl czop czy wody ? Patrycja, a mąż jak reaguje na to że jestes w szpitalu ? Cos sie przejmuje w ogole ? Dzieciakami sie zajmuje ? Dziewczyny a jak wody odejdą, to od razu do szpitala, a w gacie włożyć podpaske ? Czy juz ten podklad poporodowy ? Dziecko sie nie udusi jak odejda wody ? Boje sie, że czegoś nie ogarne jak mi sie cos przytrafi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- I mecz tragedia. Emma moglam sie obrazić tak jak Ty i nie oglądać, masakra ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3826 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jutro też małowato mnie będzie, bo z rana wyjazd na badania, KTG i spotkanie z położną, potem troszkę posiedzimy u znajomej, a jak wrócimy, to wpada kolega męża z technikum.
Ale postaram się być na bieżąco. Jak coś, to w przypiętym poście na fb, też uzupełniam dane odnośnie porodów.
|
#3827 |
|
Zadomowienie
|
Mecz brak słów. Szkoda prądu.
A wiecie co mnie jeszcze wkurza? Takie podejście : 3 poród to powinnaś urodzić bez problemu, wyskoczy jak z procy, Skoro dałaś radę wcześniej to teraz też dasz itd. Ja wiem, że to w dobrej wierze, ale dla mnie to normalne, że się obawiam... Kto mi da gwarancję, że będzie łatwiej... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3828 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny!
Geny do samego porodu mamy, ale donosić do terminu żadna nie możemy Zua to ciepełko to u mnie były wody, czop już jakiś czas temu chyba u mnie odszedł. Jak zaczynają odchodzić wody, to na spokojnie, położna dziś mi mówiła zwłaszcza, że u mnie to była ja wiem - szklanka ? ![]() No i tak podpaska mi starczyła i do szpitala, choć w samochodzie rozłożyłam na fotel podkład, ale nie było potrzeby nie wiem jak w przypadku spektakularnego chlusniecia wodami, o ile takie się zdarzają? Ogólnie ja bym to przespała dziś, gdyby nie mój mąż ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Zua trzeba do szpitala.
Pozytywna no dramat ten.mecz. |
|
|
|
#3830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3831 |
|
Wtajemniczenie
|
Pozytywna, ludzie czesto mowia cos wg nich oczywistego, bo sami nie wiedza co powiedzieć....
Ela haha to dobrze, że nie przespalas porodu ![]() Dziewczyny dzieki za odpowiedzi, ja sie czuje trochę jak dziecko we mgle w calej kwesti porodu itp, potrzebuje takiego prowadzenia za rączkę troche bede dzwonic do poloznej jak cos, ona tez na pewno mi pomoże. Boje sie że przegapie np skurcze, jeszcze ich nie mialam, albo że zuoelnie spanikuje ja sie pojawią, a nie bedzie powodu do paniki...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3832 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
mojej mamy 4 porod trwal 17 h w 34tc.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo tym, że dzieci są u mamy?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3834 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
niezłe u nas tempo na wątku dzieciaczki kochane dalej nie mogę jakoś uwierzyć, że sama zaraz będę miała taką kruszynkę przy sobie...Cytat:
a wysyłacie też? Szczerze mówiącto Bieszczady też mi się marzą zobaczymy jak nam będą wychodzić podróże z trójką ![]() Cytat:
podobno coś w tym jest, ale nie chcę tłoku na porodówce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poród marzenie i to pierwszy!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Faktycznie Maluszek ale w sumie to dobrze, że nie ma pełnych 37 tygodni, parę dni różnicy, a teraz będzie traktowany jako wcześniak, będzie pod lepszą opieką i kontrolą specjalistów, dodatkowe badania, szczepienia itd. Z salą VIP też się nieźle złożyło Najważniejsze, że jesteście już razem i zdrowi![]() Cytat:
Cytat:
zawsze poród to dynamiczny proces i trudno określićjak będzie przebiegał... A ile u Ciebie trwał II poród? Dużo krócej niż I? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||||
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odp.w sprawie czopa. Wg teorii to jeśli to był naprawdę on to powinnam urodzić lada chwila
oczywiście wcale mi nie do śmiechu bo do końca lipca jeszcze miesiąc.A dziś pierwszy raz łapią mnie takie delikatne skurcze, bardzo niziutko tak jak przy pierwszym porodzie. Elaaa poród marzenie będziesz miała dobre wspomnienia na przyszłość![]() Pozytywnaj niby mówi się, że pierwszy poród najtrudniejszy ale to też przecież nie ma reguły. Ja co prawda tak się nastawiam, że pojadę, urodzę i szybko wyjdę, że będzie lepiej niż z synkiem, ale czasem nachodzą mnie myśli, że przez takie nastawienie rozczaruję się mocno. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
#3836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3837 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiaczek to coś jest na rzeczy
|
|
|
|
#3838 |
|
Wtajemniczenie
|
Uuuu asiaczku, czyżby jutrzejszy dzień należał do Ciebie ?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że jutro mam wizytę u gin.Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3840 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.

) jak będzie dobrze to we wtorek wyjdziemy bo jutro małej nie będą krwi pobierać.

więc po 5 poczułam takie ciepełko i poczułam mokra wkładkę. Nie miałam przekonania by jechać, poleżeliśmy z mężem trochę i znowu to samo. Zadzwoniłam do położnej, a ona mówi, żeby jechać sprawdzić. No to na spokojnie, po drodze jakieś lekkie skurcze co 4-5min, na IP rozwarcie na 5cm, za chwilę 8 i pełne po 7 na porodówce a 8.35 był z nami
.

Poród marzenie! Cudownie, że macie taki spokój, możecie cieszyć się sobą 

za szybki poród lub wyjście do domu

niezłe u nas tempo na wątku
dzieciaczki kochane
a wysyłacie też? Szczerze mówiąc
podobno coś w tym jest, ale nie chcę tłoku na porodówce
Najważniejsze, że jesteście już razem i zdrowi
oczywiście wcale mi nie do śmiechu bo do końca lipca jeszcze miesiąc.