|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Cambria miodek jak będziesz chciała to prześlemy- pewnie. U mnie dziś oprócz strasznego zmęczenia i braku energii to dziwny dzień. U mojej kuzynki niespodziewanie zachorował pies i niestety tak sieciowe rozwinęło ze nie udało się go uratować. Jej dzieci które traktuje prawie jak moje strasznie płakały wiec był stres i smutek. No ale jakoś potem się uspokoiły, pogodziły ze strata i było ok. My potem spotkaliśmy się na mieście ze znajomymi, objadlam się strasznie a później to już mecze po kolei. Nasi tragicznie grali, ale fajnie się w rodzinnej atmosferze oglądało. Tak ze dzień mi minął na sprawach poza ciążowo- porodowych i tak jest chyba najlepiej. No ciekawe czy znów u kogos się coś w nocy rozkręci, ja się nie zgłaszam bo chce się wyspać.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3842 |
|
Wtajemniczenie
|
Eluś, poród marzenie! Jak czytam na ten opis to noc tylko rodzić.
![]() Ani słowa o bólu, tylko raz dwa i po wszystkim. ![]() Dziewczyny, na dworze chłodno a mi spuchły masakrycznie kostki nie wiem id czego i jak sobie radzić. Jakieś pomysły?
|
|
|
|
#3843 | |||||
|
Zakorzenienie
|
A daj spokój, nagle się mną przejęli.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#3844 |
|
Zadomowienie
|
A mnie dopadła zgaga aż mi nie dobrze i nie mogę spać. pierwszy raz. Współczuję, jak ktoś się z tym męczy...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3845 |
|
Zadomowienie
|
Wanta, witaj!
Bursztynku, trzymam kciuki za naświetlanie, będzie dobrze Asiaczku, trzymaj się, jeśli czop był bez krwi, to jest szansa że co najmniej tydzień wytrzymasz w dwupaku ![]() Eluś, dziewczyny już pisały - poród marzenie! Tak w ogóle, to jeszcze raz chciałam pogratulować naszej trójce wspaniałych Słuchajcie, nie wiem do kogo będzie należał ten dzień, ale nie śpię od 1. Mam skurcze, dość delikatne, ale nie dające spokoju. Zrobiłam sobie kawę (może ostatnią na długi czas...), ogarniam dokumenty do szpitala i spisuję dyspozycje dla tż-ta. Jeśli dotrwam do rana to jeszcze ogarnę gary po wczorajszej kolacji! Jakbym zniknęła na cały dzień, no to wiecie
|
|
|
|
#3846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dawaj Kochana Dziękuję Wam dziewczyny za wszystkie gratulacje! Ja Wam z całego serduszka życzę każdej z osobna takiego porodu i jak na razie połogu, bo praktycznie niewiele mnie boli ![]() Tylko z czym mamy problem.. jak sądzicie? Skoro cała ciążę nie spaliśmy, to teraz też nie śpimy Mam nadzieję, że to epizod, ale kurcze dzieci w pierwszej dobie zwykle są ospałe zmęczone, a my hmm karmimy się, przewijamy, potem chwila na rękach w łóżku beee. Ogólnie cały oddział na pewno nas słyszał, żaden inny dzieć nie płakał, tylko u nas koncert co chwilę. Mam nadzieję, że to minie.. marzę żeby przyjechał mąż, żebym mogła się zdrzemnąć .. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawaj znać jak wygląda sytuacja.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Summer, ciekawe co u Ciebie
![]() Elaaa biedactwo, mój syn też po porodzie płakał jako jeden z niewielu i miał problem ze snem. Ale nie będę pisać jak to wyglądało później przez kolejne miesiące jego życia... . Może Twój mały przeżywa w ten sposób poród, bo to jednak duży stres dla dziecka. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
#3849 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Madziara, dziękuję Nie wiem, co to znaczy, ale od godziny brzuch boli mnie bez przerwy, jak na @, czuję dodatkowo kłucie i pulsowanie nad wzgórkiem łonowym. Nie przypomina to typowej akcji porodowej, więc jestem w kropce... Miałam iść rano do Lidla na piechotę, sama nie wiem czy to dobry pomysł, jest oddalony o jakieś 500 m w jedną stronę, a co jeśli w sklepie mi wody odejdą? |
||
|
|
|
#3850 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
o g jakie to wszystko trudne..Kochana,.mój poród też nie przypinał akcji porodowej. Sprawdź na jakimś liczniku skurczy jak często są, jak długo trwają i skup się, czy się nasilają. U mnie to trwało chwilę wpierw takie delikatne, a potem przy wszyztkich ankietach na IP już mnie prostowało ![]() Wiadomo, że lepiej by mąż poszedł do nowej pracy.. ale .. dzidziuś na świecie? ![]() Będzie kiedy ma być wiadomo, ale czekamy na wieści Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bywa ciężko, ale warto kp, Pewnie potrzebuje twojej bliskości. Głowa do góry Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3852 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny
![]() KP- nie chce zapeszac ale chyba ruszyło. Kropeczek był po prostu za zmeczony i mial jeszcze wody plodowe w brzuszku i caly czas nimi ulewal. Ja sama bylam wczoraj wycienczona, malo spalam, ketonal przestal dzialac ale położne aniołki powiedzialy, ze na noc ogarna go ja mam sobie spokojnie pospac. No i w nocy przyniosly mi go dwa razy i jadl jak wilk! Ja tez wiecej snu zlapalam i dzisiaj mimo ze czuje sie jakby mnie 5czolgow przejechalo, to psychicznie jest o wiele lepiej.Elaaa gratuluję Wam pięknego porodu i Maluszka! Przyzwyczaicie sie do siebie i nabierzecie rytmu i będzie ok. Bursztynku trzymam za Was kciuki, żebyście jak najszybciej wyszli ze szpitala. Jezeli wszystko dobrze pojdzie, to ja bede miec wypis ok srody-czwartku. Zobaczymy... ZUa opowiem Ci jak to u mnie bylo z wodami. Z teorii wyglada to tak, ze jak odejda czyste wody to do 6h masz sie zglosic do szpitala bo musza podac antybiotyk zeby nie wdalo sie zakazenie. Przy zielonych wodach jedziesz od razu, przy krwi dzwonisz po pogotowie. Ja mialam lekko zabarwione krwia i to nie za kazdym razem jak sprawdzalam- zadzwonilam do poloznej to powiedziala, ze to moze byc od rozpulchniajacej sie szyjki. No ale ze my w stresie to w sumie jechalam sie przebrać zabrac torbe i do szpitala pojechalismy. Okazalo sie, ze polozna miala racje ale wole w tę stronę.U mnie bylo takie lekkie chlup- cale majtki mokre i pocieklo po nodze. A potem co jakis czas bylo takie chlup- nie cieklo non stop. W domu zalozylam wkladke poporodowa, w samochodzie rozlozylismy podklad. Szczerze powiem Ci- robisz wszystko na czuja, chyba nie znajdziesz nigdzie instrukcji co robić. Ovejita mi na spuchniete nogi pomagalo unoszenie powyzej linii serca i oklady z mokrego recznika. Ale to byla bardziej ulga w odczuciu niż jakas wizualna zmiana. Wizualną zmiane mam teraz jeszcze calkowicie powrotu drobnych stopek nie ma, ale widac juz kostki Pozytywna nie sluchaj sie innych "madrych" głów. Kazda ciąża i poród są inne. Jeżeli mialabym isc tokiem, że jak pierwszy porod byl straszny to kolejne tez, to mowilabym teraz, ze na 100% nie chce kolejnego dziecka. A tak nie jest! Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki. Powiem Wam ze w dzien dzieje sie co chwile cos, tz przyjezdza, wiec ciezko byc tutaj aktywnym. W nocy znów odsypiam. Więc nie gniewajcie sie jak ja tutaj nie za często jestem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie twierdzę, że nagle będzie przesypiał całe dnie, ale będzie spokojniejsza atmosfera Summer jechałabym do szpitala, u Ciebie to już różnie może być Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3855 |
|
Zadomowienie
|
Summer chyba lepiej sprawdzic. Tym bardziej ze ty nasz mieć cesarkę? To lepiej jechać, najwyżej wrócisz do do domu i pomaszerujesz do Lidla. Kropka jak na cesarkę i jeszcze 20 godzin skurczy to przynajmniej sądząc po twoich postach kwitniesz. Wiadomo ze boli itp ale chyba jest naprawdę niezle . A wstajesz coś już sama? W ogóle dziewczyny szpitalne napiszcie- bo my tu pakujemy te torby, dopieszczamy- zabrakło Wam czegoś? Coś było super niezbędne? Ja chyba nie „ rezerwuje” dzisiejszego dnia na poród, chyba ze jakiś ekspres, bo póki co cisza. Nawet się wyspalam wiec nastrój dobry. Zaraz jadę do pracy, może jakieś sklepy odwiedzę bo coś tam drobnego mam kupić a potem biorę się za przetwarzanie owoców, tak ze plan jest!
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Summer i jak u Ciebie??? Aniama u mnie też cisza,ja prasuję dzisiaj pieluszki,prześcieradła i powoli kończe swoją działkę i nie mam się czym zająć. Elcia będzie coraz lepiej,a najlepiej będzie w domu,zobaczysz! Kropka cieszę się,że jest coraz lepiej.NAjważniejsze,że psychicznie czujesz poprawe. Aniama jakie macie miodki? Asiaczku jak się czujesz? Norka u Ciebie intensywny dzień,odezwij się w wolnej chwili! Oveijta chłodna kąpiel,nogi w górę, natka pietruszki,pokrzywa,żel chłodzący. Wczoraj zrobiłam sobie kąpiel i dokonałam depilacji,nawet nieźle ,z małymi niedociągnięciami,mąż dzisiaj mnie dokończy. Znowu pochmurno,ale nie odpuszcze i spacer będzie. Kto dzisiaj rodzi??Summer poważnie Ty? Madziara,Folinka, Patrycja co u Was? Bursztynku kciuki za badania,aby żółtaczka nie wymagała naświetlania. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-06-25 o 08:18 |
|
|
|
#3857 |
|
Rozeznanie
|
Jak tak czytam wypowiedzi dziewczyn które już urodziły to aż chciałabym już zobaczyć naszego kurczaczka.
![]() Wogole nie źle mnie dzisiaj postraszyło. Wstałam po 7 i słyszę jak trzaskają szafki w kuchni i skrzypią panele, myślę sobie mąż pewnie wrócił bo może nie mają co robić. Wstaje a tu nikogo nie ma, źle już ze mną.. I dalej mam doła, ciągle chce mi się płakać... Ale koniec siedzenia jadę przepisać prąd i gaz na siebie, potem mają przyjść panowie założyć kablowkę a potem ciąg dalszy rozpakowywania.. Ale na starym mieszkaniu już nic nie ma więc roboty będzie ubywać! Grunt że kuchnia o łazienka już są do użytku.. Mogę mieć mało czasu na forum to trzymam kciuki za dzisiejszą rodzącą, Summer czy to Twój dzień? Od piątku mamy maluchy codziennie, więc nie należy tego przerywać! ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3858 |
|
Wtajemniczenie
|
Summer
dziewczyny mają rację, jak masz mieć cc to lepiej podjechać na IP Wstałam specjalnie sprawdzić która dzisiaj rodzi jak tak dalej pójdzie to połowa z nas rozpakuje się w czerwcu
|
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Sandam skąd taki podły nastrój?
Emma ciekawe ,kto dzisiaj?? Ja miałam głupi sen,że byłam u gina,nie zbadał mnie na fotelu ( nie wiedziałam,czy jest rozwarcie),zrobił usg,na którym było ,że łożysko bardzo stare,wręcz czarne,wstałam zezłoszczona. Czekam na męża pojechał po zakupy,chyba dzisiaj będzie jajeczniczka. |
|
|
|
#3860 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mąż dziś dowiezie mi kolejna paczkęCytat:
![]() Tylko zaniepokoił mnie obchód ginekologiczny, bo lekarz powiedział, że ja jutro moge iść do domu. A przecież dziecko na pewno nie.. muszę zapytać jak pójdzie kolejny obchód pediatryczny, żeby czasem nie wypisali tylko mnie a dziecko zostaje. Nie wiecie jak to jest? Stosują takie metody? A dodam Wam śniadanko.. pycha naprawdę .. IMG_20180625_080414-1040x780.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia masz warzywo
|
|
|
|
#3862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pełnowartościowe śniadanko!
Cytat:
no nic, nie myślę na zapas może zaraz się dowiem. Ale to jest argument, nie dam się wypisać! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nic się nie bój pozytywna wam krzywdy zrobić nie da ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Poluś u mnie cisza
![]() Ela, Kropka gratki za kp, dobrze Wam idzie. Ela w domku powinno być lepiej, mi Ewka w szpitalu też potrafiła długo płakać, a ja nie potrafiłam jej uspokoić, w domu było zupełnie inaczej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pola u mnie też na śniadanie standardowo jajka ![]() dzisiaj nie ma padać, więc pewnie na jakiś spacer się wybiorę. Nie mam jeszcze zrobionego planu porodu, powinnam się za to zabrać w końcu
|
|
|
|
|
#3867 |
|
Przyczajenie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Dziewczyny trzymajcie się w tych szpitalach obyście szybko wróciły z maleństwami do domków ![]() Z tego co mówili u mnie w szpitalu na SR to jak dzidziuś ma żółtaczkę to mama też zostaje w szpitalu, a kuzynka mi to potwierdziła i stwierdziła że jeżeli ma wyjść żółtaczka to właśnie lepiej żeby wyszła póki jeszcze jesteśmy w szpitalu bo po wyjściu jak się okaże że jednak dzidziuś musi wrócić to mama już "nie ma łóżka" jak się wyraziła. Dziewczyny a czy brałyście laktator do szpitala? Przydaje się do czegoś? |
|
|
|
#3868 |
|
Zadomowienie
|
Kropeczko, jesteś bardzo dzielna, podziwiam cię i strasznie się cieszę, że Kropson załapał o co chodzi z cycem! Oby tak dalej!
Dziewczyny, dzięki za rady i wsparcie. O 6 wzięłam prysznic, ogoliłam co trzeba , a potem drzemałam po tej ciężkiej nocy. Obudziły mnie lekkie skurcze - pokrzątałam się po domu, m.in. przygotowałam ciuchy na drogę i posprzątałam jakieś drobiazgi. Ale jak tylko siadam, żeby odpocząć czuję lekki ból i stawianie się macicy. Postanowiłam, że czekam. Nawet moje straszaki i miesiączka był bardziej spektakularne, więc pojadę na izbę dopiero, jak się coś zacznie dziać. Póki co trzymam się tego, że do 16 nie rodzę Tak więc proszę następną w kolejce o wystąpienie naprzód
|
|
|
|
#3869 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polozyc wysoko i odpoczywać i pic duzo wody. Tak mi zalecała położna. Tylko ze u mnie to puchły wlasnie od siedzenia w pozycji siedzącej. Za to odkąd chodze i jestem aktywna to nic mi nie puchnie. Cytat:
Pozytywnaj witaj w klubie, ja tez wczoraj sie z nia zmagałam. Powiem Wam ze ten gaskovin nic mi nie pomaga. Rennie jest o wiele lepsze! Jedna tabletka i przechodzi a czasami to mam taka zgagę ze to juz nie piecze mnie w przełyku ale bardzo boli... na szczescie pojawia sie jedynie od czasu do czasu! Cytat:
Summer a moze jedz to sprawdzić? Mam nadzieje ze wszystko jest pod kontrola! Kciuki!!!! Cytat:
Elaaa dziękujemy za taki opis! Maluszek nie spi bo moze jeszcze poród przeżywa skoro tak szybko sie stało. Poza tym czytałam ze to nie jest patern. Jesli w ciazy nie mozesz spac to nie jest wcale powiedziane ze po porodzie bedzie tak samo. Kciuki! Mysle ze z czasem oboje poznacie swoja rutynę! Cytat:
Kropka dziękujemy rowniez za opis!!! Dobrze wiedzieć szczególnie dla tych z nas ktore czeka to po raz pierwszy! Dobrze ze juz po wszytskim teraz bedzie juz tylko lepiej!!! Cytat:
Pola u mnie tez na dzis zaplanowane prasowanie. Co prawda nie planowałam ale niektóre ciuszki jednak wypadałoby chociaz przyłożyć do żelazka. Depilacja oj u mnie tez misze sie w koncu za to zabrać. Cytat:
Hahaha ale śniadanko... od wyboru do koloru... dla urozmaicenia mozesz sobie zrobic jedna kromkę z masłem a druga z szynka... Piekny tydzien sie zapowiada. Upały i gorączka. Jednak zostaliśmy przy tych meblach Ikeowskich... cały zeszły tydzien mielismy dyskusje z głupia firma od tego pierwszego zamówienia. Pieniędzy nadal nie zwrócili mimo ze mam od nich maila otrzymanego 13 czerwca ze zwrot został dokonany... ciagle ta sama bajka ze dostanę z ciagu kilku dni... Tz wymalował im w piątek takiego maila o sprawie sądowej i prawnikach ze zaraz właściciel wysłał dowód wpłaty ale co ciekawe bez daty wykonania... wiec zapytaliśmy kiedy zwrot był dokonany bo pieniędzy nadal nie ma na naszym koncie. Oczywiscie odpowiedzi nigdy nie otrzymaliśmy... powiedzieliśmy im ze czekamy do poniedziałku... czyli do dzis. Płaciliśmy karta kredytowa wiec Tz patrzył i podobno mozna te pieniadze otrzymać z powrotem jakos przez bank. Nie wiemy dokładnie jak ale jesli bedzie trzeba to je odbierzemy bo ta firma juz mi tyle nerwów zepsuła ze mam dosc. Cały internet wrzeszczą, jest masa artykułów ze takie przekręty robia z ludźmi ktorzy czekają na łozeczka dla dzieci. Szkoda ze ja nie poczytałam o tym zanim je zamówiłam... Także dzis dzwonie do Ikea zeby poprosic aby przyjechali je złożyć jak najszybciej. No i czeka mnie tez naprawa klimatyzacji w aucie. Nie działa juz od dłuższego czasu. Musze sie umówić na do mechanika. |
|||||||
|
|
|
#3870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W moim szpitalu chyba ten sam catering Ooo, a ja już myślałam, że 30 sztuk to za dużo Mam jeszcze resztkę z canpola![]() Dziś zamówiłam jeszcze te największe podkłady na łóżko 60x90, bo miałam tylko 60x40 i doszłam do wniosku, że pod moją upkę trochę za małe :P W ogóle tak dziś piszę, bo wczoraj miałam mega stresa, że zaczynam rodzić. Kilka razy mnie brzuch zabolał jak na okres i jakoś Dzidzio był bardziej aktywny,chyba mi zaczyna czop odchodzić, bo się trochę śluzu gęstego pojawiło, więc na szybkości pakowałam torby, faktycznie mi wyszła ta moja duża torba+mała sportowa. Jeszcze wczoraj śpiewałam sto lat na 1 rocznicy ślubu szwagra i już miałam wizję, że będzie tak samo jak z Kropką Ledwo zasnęłam z tego stresu wieczorem. Sandam, oj tak, łazienka i kuchnia najważniejsze. Ja na początku miałam łązienkę i musiałam tam myć gary, tak okropnie śmierdziało z odpływu, żadne krety czy inne specyfiki nie działały. Dopiero jak zainstalowali mi meble i zmywarkę w kuchni to jakoś się samo odetkało Nie wiem co dziś gotować, nie ukrywam że średnio mi się chce |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.

nie wiem id czego i jak sobie radzić. Jakieś pomysły?

Poród ekspres. No i trzymam kciuki, żeby to wcześniactwo tylko z nazwy bez komplikacji!
) jak będzie dobrze to we wtorek wyjdziemy bo jutro małej nie będą krwi pobierać.
niezłe u nas tempo na wątku
dzieciaczki kochane
dalej nie mogę jakoś uwierzyć, że sama zaraz będę miała taką kruszynkę przy sobie...To super, to ja jestem chętna na ten miodek
a wysyłacie też? Szczerze mówiąc
Ja mogę brać tą pełnię
podobno coś w tym jest, ale nie chcę tłoku na porodówce
Aaaaa gratulacje!!!
Najważniejsze, że jesteście już razem i zdrowi
Jakbym zniknęła na cały dzień, no to wiecie
Dawaj znać jak wygląda sytuacja.

Bywa ciężko, ale warto kp, 

ale położne aniołki powiedzialy, ze na noc ogarna go ja mam sobie spokojnie pospac. No i w nocy przyniosly mi go dwa razy i jadl jak wilk! Ja tez wiecej snu zlapalam i dzisiaj mimo ze czuje sie jakby mnie 5czolgow przejechalo, to psychicznie jest o wiele lepiej.
nie twierdzę, że nagle będzie przesypiał całe dnie, ale będzie spokojniejsza atmosfera
jak tak dalej pójdzie to połowa z nas rozpakuje się w czerwcu 

, a potem drzemałam po tej ciężkiej nocy. Obudziły mnie lekkie skurcze - pokrzątałam się po domu, m.in. przygotowałam ciuchy na drogę i posprzątałam jakieś drobiazgi. Ale jak tylko siadam, żeby odpocząć czuję lekki ból i stawianie się macicy.