Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka ! - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-26, 07:18   #4051
Elaaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Summer, normalnie bym Ci śmignęła bacikiem, ale widzę, że się męczysz i tak mi Ciebie szkoda.. Według mnie jest coś na rzeczy z tymi bólami, dobrze, że masz wizytę u ginekologa, do tego czasu, to może i ja bym wytrwała, ale pamiętaj.. gdyby złapało Ciebie naprawdę mocno, tak, iż nie będziesz mogła normalnie się poruszać (chociaż mam wrażenie, że to już), to zasuwaj na IP. Chyba że już pojechałaś?Eluś Kochana, a jak mąż jest w dzień, to możesz się zdrzemnąć? Chociaż to nie to samo co w nocy. Pozostało mieć nadzieję, że Małemu się unormuje, chociażby jak do domku wrócicie, to już będzie swój świat. Jak długo planują Nikosia trzymać?Kropeczko, mocne kciuki za Ciebie i Adasia! Każda wasza rada jest na wagę złota, to cud Was mieć! Mam nadzieję, że u Ciebie tak jak u Eli, w końcu się unormuje. Maleństwa pewnie potrzebują po prostu waszej bliskości, może ta ciemność w nocy jest dla nich niepokojąca? Wszak 4 rano i jest już widno, więc może tylko farmazony piszę, byle Was jakoś pocieszyć
O której będą wyniki?Taki Malutki W sumie to jemu wszystko jedno czy te nogawki mu latają czy nie - najważniejsze, że ma Ciebie Całe piersi bolą? Może to nawał?Pozytywna, ja będę miała pieluszkę bambusową oraz kocyk bawełniany, ale oba z Alie. Na jesień/zimę planuję zamówić Anielce kocyk, ale nie taki z wypełnieniem, tylko z jednej strony bawełna/panel premium, a z drugiej velvet pikowany, który sam z sobie ma troszkę wypełnienia. Na wyjścia i tak będę ubierała w kombinezon, więc dumam, że niewiadomo jakie grube kołderki nie są aż tak potrzebne, może wystarczy kocyk minky z wypłnieniem? W lumpeksie dorwałam nowy kocyk polarowy, ale on jest duży, więc będę składała na pół i tyle wystarczy do kolejnej zimy. Przy -15 stopniach raczej nie będę wychodziła na spacery.
Tak, próbuje przy mężu spać. Ale to nie to samo jednak, bo ciągle ktoś się kręci, jest jasno itd. wiadomo, że to lepsze, jak nic. Komfort daje też to, że jesteśmy sami na sali i tak naprawdę my regulujemy rytm dnia i nocy
Co do ciuszków, to fakt Kochana ale strasznie się w tym plącze i myślę, że mu też nie za wygodnie. Nogawki latają, nóżki gdzieś albo w jednej nogawce albo skurczone przy brzuszku coś wymyślimy
Co do wyjścia, wczoraj na obchodzie mówili o 4 dobie, więc wypadałoby jutro, ale to wszystko zależy od wyników i wagi małego. No i dziś okulista jeszcze, ale to chyba nie powinno zaważyć

Bola mnie brodawki całe, nie przyzwyczajone chyba, ale w oczach mroczki jak pociągnie nie raz mocniej ..
Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Summer , jak cokolwiek Cię niepokoi - jechała bym na IP. Mimo, że sytuacja w naszych lubelskich szpitalach robi się gorąca - nie wiem czy widxialas ale oprócz spsk1 strajkuje tez spsk4.

Tak, u mnie cc 6.07 - o ile nic się nie zmieni z powodu strajków. Pocieszam się ze bliżej końca niż dalej

Kropciu , dziękujemy za wskazówki! Jak tam rana po cc? Boli jeszcze?

Eluś, trafił Ci się mały nocny przylepa . Wiem ze Ci ciezko, ale pomyśl, że wkrótce mu przejdzie na pewno. Troszkę się pospieszył na świat, ale dalej chce być bardzo blisko.

Dziewczyny, ależ Wam zazdroszczę ze macie maluszki przy sobie. Staram się cieszyć końcówka ciąży, ale nie jest ona dla mnie łaskawa. Całe 8 msc było idealnie, to 9 msc daje mi w kość.
Dziękuję już niebawem i Ty będziesz się z nami dzielić wrażeniami
Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Witam
Czekamy na wyniki i decyzję, nie nastawiam się na wyjście bo nie chce się rozczarować.

Moja Lidia też niestety w nocy nie chce spać, nie płacze ale ciągle chce być przy cycu a w dzień śpi jak aniołek.

Co do smarowania sutków to można to robić wedle potrzeby , u mnie już tak nie bolą tylko ból jest straszny jak przystawiam ale trwa tylko chwile. Teraz mam nawał pokarmu, piersi twarde, bolące i wczoraj musiałam jednak użyć laktator żeby sobie trochę ulżyć bo mała nie ściągnęła na tyle.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dzięki Bursztynku!

Stary 2018-06-26, 07:19   #4052
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Asiaczku, też racja! Oglądałam ostatnio taki eksperyment, gdzie sadzano na dywaniku i zamykano dzieciaczki w różnym wieku, od niemowlęcego do ja wiem roczku/dwóch, nie pamiętam, same w pokoju. Wiadomo, zaraz zaczynały płakać, ale gdy tylko usłyszały na głośnikach bicie serca mamy, które było podłączone i nagłaśniane przez odpowiednie urządzenie za ścianą, to zaraz się uspokajały. Może to ta cisza? Może brakuje im tego bicia serca? No ale czemu w dzień nie brakuje, a w nocy tak? To ci zagadka.
Bo w dzień w ciąży sie ruszamy i lulamy maluchy,wiec sie przyzwyczaily do spania w dzień,a w nocy my śpimy i nikt nie lula to są aktywne ;-)

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-26, 07:26   #4053
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nadzieję, że Wy, które już urodziłyście, nie bierzecie rad czy dobrych myśli od 'pierworódek' jako śmieszne, żenujące i niech lepiej się przymkną, bo nic nie wiedzą?
Norciu ależ skąd! Przynajmniej ja czuję się jak dziecko we mgle, a tutaj wiele z Was nawet tych, które nie mają dzieciaczków przy sobie, ale mają wiedzę są oczytane, nie wszystko da się ogarnąć a tu robimy taka burze mózgów, każda coś napiszę a i tak na swoim dzieciątku trzeba sprawdzić! Ja doceniam każde spostrzeżenie i radę
Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Bo w dzień w ciąży sie ruszamy i lulamy maluchy,wiec sie przyzwyczaily do spania w dzień,a w nocy my śpimy i nikt nie lula to są aktywne ;-)

Ooo to jest to!

Stary 2018-06-26, 07:28   #4054
aaska92
Zadomowienie

A ciezko określić jaka to krew była raczej taka żywa. Teraz miałam ktg znowu podłączone zapis ok. Zobaczę co moja ginekolog stwierdzi . Jak bedzie ok to pomyśle wypisać sie na wlasnie zadanie. Mój maz nie wiem co na to jedynie bezpieczniej bedzie sie czuł jakby mnie samo wypisali.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-26, 07:30   #4055
madziara889
Zakorzenienie

Hej.
Ja zaraz idę na porodówkę na oksy Zaczynam się bać.

U mnie w szpitalu każą spać z maluszkiem w łóżku, po pierwsze, żeby ogrzać maluszka, a po drugie, żeby nie brakowało mu chociażby odgłosu bicia serca.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-26, 07:38   #4056
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:

Eeer moja w nocy w miarę spokojna a w dzień robi sobie w brzuchu dziurę do wyjścia
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Hej.

U mnie w szpitalu każą spać z maluszkiem w łóżku, po pierwsze, żeby ogrzać maluszka, a po drugie, żeby nie brakowało mu chociażby odgłosu bicia serca.

Powodzenia! Oby szybko poszło

Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-06-26, 07:41   #4057
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Hej.

Powodzenia

Dziewczyny z maluszkami, tak Was czytam i stwierdzam że powinnam teraz cały czas spać żeby było na zapas, ale się nie da, 7 godzina ja wyspana i oczy jak 5zł

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-06-26 o 07:44
dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-26, 07:42   #4058
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Asiaczku, też racja! Oglądałam ostatnio taki eksperyment, gdzie sadzano na dywaniku i zamykano dzieciaczki w różnym wieku, od niemowlęcego do ja wiem roczku/dwóch, nie pamiętam, same w pokoju. Wiadomo, zaraz zaczynały płakać, ale gdy tylko usłyszały na głośnikach bicie serca mamy, które było podłączone i nagłaśniane przez odpowiednie urządzenie za ścianą, to zaraz się uspokajały. Może to ta cisza? Może brakuje im tego bicia serca? No ale czemu w dzień nie brakuje, a w nocy tak? To ci zagadka.
W brzuchu miały jeszcze szum wód, pewnie też słyszały ruchy jelit , rozmowy itp a teraz nocą biedaczki zostają taką obcą ciszą.

A co do rad pierworódek to też są cenne. To, że ktoś ma już dziecko nie znaczy, że wszystko wie zwłaszcza świeżo po porodzie

Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-06-26, 07:44   #4059
aaska92
Zadomowienie

Madziara trzymam kciuki za szczęśliwe i szybkie rozwiazanie
Stary 2018-06-26, 07:50   #4060
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej.

Żeby szybko poszło!

Stary 2018-06-26, 07:54   #4061
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Tak, próbuje przy mężu spać. Ale to nie to samo jednak, bo ciągle ktoś się kręci, jest jasno itd. wiadomo, że to lepsze, jak nic. Komfort daje też to, że jesteśmy sami na sali i tak naprawdę my regulujemy rytm dnia i nocy
Co do ciuszków, to fakt Kochana ale strasznie się w tym plącze i myślę, że mu też nie za wygodnie. Nogawki latają, nóżki gdzieś albo w jednej nogawce albo skurczone przy brzuszku coś wymyślimy
Co do wyjścia, wczoraj na obchodzie mówili o 4 dobie, więc wypadałoby jutro, ale to wszystko zależy od wyników i wagi małego. No i dziś okulista jeszcze, ale to chyba nie powinno zaważyć

Bola mnie brodawki całe, nie przyzwyczajone chyba, ale w oczach mroczki jak pociągnie nie raz mocniej .. Dziękuję już niebawem i Ty będziesz się z nami dzielić wrażeniami Dzięki Bursztynku!

Ojej, obie nóżki w jednej nogawce albo gdzieś przy brzuszku? Nie sądziłam, że aż tak Wiem, że Smyk ma małe rozmiary, w lumpeksach też są, ale gdzież mąż po lumpeksach będzie teraz biegał. A może siostra coś załatwi?
Cytat:

Jeszcze się nie zdarzyło, że nie mogłam spać, bo mała tak się wierci, zobaczymy jak to przełoży się na nocne czuwanie
Cytat:
Norciu ależ skąd! Przynajmniej ja czuję się jak dziecko we mgle, a tutaj wiele z Was nawet tych, które nie mają dzieciaczków przy sobie, ale mają wiedzę są oczytane, nie wszystko da się ogarnąć a tu robimy taka burze mózgów, każda coś napiszę a i tak na swoim dzieciątku trzeba sprawdzić! Ja doceniam każde spostrzeżenie i radę Ooo to jest to!

Uff, kamień spadł mi z serca, Elu A dokumenty już ogarnęliście? PESEL, macierzyński, becikowe, itd.? Czy to dopiero po wyjściu?

Madziara dzisiaj urodzi! Kolejny wątkowy bobasek

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-26, 08:00   #4062
summer_overture
Zadomowienie

Elu, ja myślę, że dobrze byłoby smarować je mlekiem, są też takie tzw. żelki, do kupienia w aptece, można je zamrażać, ale to chyba przy nawale, kiedy całe piersi są obrzmiałe i bolą. Aha i jeszcze dostałam próbkę takich kompresów na brodawki, nie wiem co to jest, ale pewnie w aptece mąż może dopytać. A póki co smaruj lanoliną i mlekiem, niebawem się zahartują brodawki.

Dzięki, Kropko, za rady, u mnie IP jest przy oddziale i obsługa błyskawiczna - łatwiej się dostać na IP niż przejść na oddział.
Co do malucha - ja bym nie kupowała mniejszych ubranek, bo przypuszczam, że jeszcze ze 3-4 doby i mały zacznie tak przybierać, że 56 spokojnie będzie dobre. A póki co zakładaj ubranka bez stópek, jeśli masz, spodenki można podwinąć zawsze.
Trzymamy kciuki za wyniki!

Norciu, no wiem, wiem, trochę was podczytywałam wczoraj i miałam odpisać, ale czułam się tak, jakby w brzuchu nagle pojawiło się drugie dziecko i każdy ruch sprawiał, że stękałam z bólu. Póki co nie jadę na IP, bo mały się nagle obudził i nieśmiało puka do mnie od co najmniej 1,5 h. Przypuszczam, że jest tj. myślę - ma już tak mało miejsca i jest tak nisko, że nie ma swobody ruchów jeszcze sprzed kilku dni chociażby.
Ależ ci zazdroszczę tego jeziora! Dokąd jedziecie?

Ovejita, ja też tak mam - całą ciążę czułam się świetnie (powiedzmy), śmigałam jak mały motorek, a tylko mi 9. weszła na licznik i klapa. Jak nie urok, to sraczka, jak mówi porzekadło ludowe
Co do szpitala - miałam ci napisać już wcześniej, ale zapomniałam - rozmawiałam z moim ginem i powiedział, że strajk pielęgniarek ma się, na szczęście, nijak do sytuacji na porodówkach. A już zwłaszcza w przypadku planowanego cc. Mówił, że o ile jakąkolwiek operację można przełożyć, tak wszystko, co ma związek z porodami (czy patologią ciąży) jest traktowane priorytetowo. Tak więc ani ja, ani ty nie musimy się obawiać. Tyle dobrego!

Cytat:
Hej.

Madziara! Kciuki!! A więc jednak - jeden dzień przestoju i znowu ruszamy z bólami
Będzie dobrze, nie bój się, myśl pozytywnie, bo wszystko siedzi w głowie! Pamiętaj, że nasza sekta jest z tobą i trzyma kciuki!
To co z tą Patrycją? Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie????

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-26, 08:07   #4063
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieję, że Wy, które już urodziłyście, nie bierzecie rad czy dobrych myśli od 'pierworódek' jako śmieszne, żenujące i niech lepiej się przymkną, bo nic nie wiedzą?
Norciu skąd ci to do głowy przyszło, ja pomimo że mam już dziecko a jest już dużą dziewczynką to mam wrażenie że teraz jestem pierworódką. Przez te 11 lat tyle się zmieniło że dla mnie każda rada jest na wagę złota. Takie fora głównie są po to żeby doradzać, a czy ktoś z tych rad będzie korzystać to inna sprawa. Odkąd jestem z wami to bardzo dużo się dowiedziałam i mogłam wykorzystać u siebie. Chociażby listę wyprawkową która jest zamieszczona na pierwszej stronie i dzięki niej nie musiałam sama się zastanawiać co jeszcze trzeba. Także Norciu jak o mnie chodzi to śmiało ratuj w potrzebie dobrym słowem i radą

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Cytat:
Hej.

Powodzenia oby akcja była szybka i sprawna.

A spanie z dzidziusiem jest super , nie wszędzie na to pozwalają. Ja pierwsze 2 noce też spałam z małą ale teraz jak się naświetlać to niestety nie możemy

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-26, 08:14   #4064
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Dziewczyny, życzę powodzenia w karmieniu piersią. Boli na początku, ale zawalczyć warto. Można jeszcze swoim mleczkiem smarować,

wchodzę patrzę a dzidzi nowej brak. Czekamy dalej

Dziewczyny jakie wy macie kocyki oprócz bambusowych?

Ja mam jeden bambusowy, pieluchy bambusowe ale jeszcze jakiś by dokupić. Macie jakiś fajny link?

Ja mam pieluszki bambusowe na upał, kocyk bambusowy i dwa kocyki bawelniane- jeden z ikei i drugi z kappahl. Teraz w kappahl są kocyki w sowy za 56zl ale nie zamawiam bo mam na tyle juz.
Cytat:
Mocne kciuki żebyście wyszli do domku!

Kropciu to u nas to samo, mąż przychodzi i mówi jaki on grzeczny, nawet nie stęknie.a jak się ciemno robi to tak jak mówisz.. ja wyglądam jak zombie, po tych dwóch nocach serio liczę na to, że w domu to się uspokoi, dziewczyny tak mówiły..

Pomyśl, mój urodził się 51cm wiesz jak wygląda w 56..?? Musimy chyba coś kupi 50tek bo kurcze nie mam go w co ubrać. Mąż znalazł jakieś dwa pajace ciut mniejsze, ale on mi je dziś posikał przy przebieraniu jesteśmy więc w tym samym miejscu znowu ubieramy pajace, którymi mogę go owinąć

Mnie strasznie bolą piersi dzisiaj

O kurcze, to faktycznie! Zastanawiam sie, czy nie zamowic albo kupic ciuszkow 50.. zobacze w domu z resztą ubranek jak to wygląda...

Ja w nocy napisalam smsa mezowi, ze jak jeszcze raz powie, ze maly za malo placze, to zastrzele go!

Adam nakarmiony i teraz spi jak kamień

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Summer , o ktorrj masz wizyte? jak cokolwiek Cię bardzo niepokoi - jechała bym na IP jak nie Dotrzymasz do wizyty. Mimo, że sytuacja w naszych lubelskich szpitalach robi się gorąca - nie wiem czy widxialas ale oprócz spsk1 strajkuje tez spsk4.

Tak, u mnie cc 6.07 - o ile nic się nie zmieni z powodu strajków. Pocieszam się ze bliżej końca niż dalej

Kropciu , dziękujemy za wskazówki! Jak tam rana po cc? Boli jeszcze?

Eluś, trafił Ci się mały nocny przylepa . Wiem ze Ci ciezko, ale pomyśl, że wkrótce mu przejdzie na pewno. Troszkę się pospieszył na świat, ale dalej chce być bardzo blisko.

Dziewczyny, ależ Wam zazdroszczę ze macie maluszki przy sobie. Staram się cieszyć końcówka ciąży, ale nie jest ona dla mnie łaskawa. Całe 8 msc było idealnie, to 9 msc daje mi w kość.
Lekko pobolewa, po dluzszym lezeniu ciezko mi wstac i sie wyprostowac. Wczoraj dopiero swobodnie moglam pod prysznicem umyć wlosy i nogi no i jak sie smieje albo kaszle to boli a jeszcze przy obracaniu z boku na bok czuje taki nacisk, ale to pewnie jeszcze macica...
Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Witam
Czekamy na wyniki i decyzję, nie nastawiam się na wyjście bo nie chce się rozczarować.

Moja Lidia też niestety w nocy nie chce spać, nie płacze ale ciągle chce być przy cycu a w dzień śpi jak aniołek.

Co do smarowania sutków to można to robić wedle potrzeby , u mnie już tak nie bolą tylko ból jest straszny jak przystawiam ale trwa tylko chwile. Teraz mam nawał pokarmu, piersi twarde, bolące i wczoraj musiałam jednak użyć laktator żeby sobie trochę ulżyć bo mała nie ściągnęła na tyle.

Dla mnie najgorszy jest moment przyssania. Do samego ssania powoli przyzwyczajam się. No i brodawki sa takie rozpalone. Same piersi (jeszcze) nie bolą, ale zaczynaha robic sie twarde.
Cytat:
Mówisz o nas? Ze my teraz uwazamy, że bzdury piszecie? Przeciez 3 dni temu byłyśmy po tej samej stronie. Na chwile obecną nic mi sie nie zmienilo! Dzwonie do meza przywiez mi to i tamto, po czym tego nie używam wszystko po omacku i na ślepo...
Cytat:
Hej.

Trzymam kciuki! Mam nadzieję, ze oksy zadziała prawidłowo!
Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Powodzenia

Dziewczyny z maluszkami, tak Was czytam i stwierdzam że powinnam teraz cały czas spać żeby było na zapas, ale się nie da, 7 godzina ja wyspana i oczy jak 5zł

Wiesz co? Ja ostatnie noce przed porodem spalam najgorzej w trakcie calej ciąży więc zapasów nie zrobilam

Ciekawe, co powiedzą dzisiaj na obchodzie. Mialam juz pobraną krew, po obchodzie bede miec badania. Maluszka tez będą badać, to sie dowiem co i jak...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-26, 08:20   #4065
aniama6
Zadomowienie

Ale dużo wiadomości i póki co żadnego dzidziusia. Może w Patrycji nadzieja, no i dziś pewnie Madziara- trzymamy kciuki. Aaska musisz sama zdecydować co do szpitala,jeśli masz czuć się bezpieczniej to zostań, ale szpital raczej sam Cię nie wypisze- tak jak dziewczyny piszą- względy NFZ i finansów. Może porozmawiaj ze swoim lekarzem. U mnie nic nowego, noc w miarę przespana wiec super. Ale budzę się i mam przed sobą wizje długiego dnia z którym nie wiem co zrobić ehhh. Wiem głupie problemy ale tak mam. Dobrze ze mam dziś wizytę ale to dopiero 15.30. No nic poczytam książkę potem zajmę się obowiązkami domowymi i jakoś zleci.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-26, 08:22   #4066
pola25
Zakorzenienie

Madziara trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród!

Summer my już pewne byłyśmy ,że urodziłaś!

Patrycja odezwij się!Mam nadzieję,że u Ciebie wszystko w porządku!

Bursztynku, Kropko , Elcia trzymam kciuki za szybki powrót do domu!

Zua jak nastrój?

Kciuki za dzisiejsze wizyty!

ja oczywiście wstałam z lekkim bólem głowyu nas znowu szaro,buro
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-26, 08:30   #4067
emma90
Wtajemniczenie

Summer a miałyśmy nadzieję dobrze, że się już lepiej czujesz daj znać jak po wizycie

Aaska wiem jak plamienia mogą męczyć jak chcesz szybciej wyjść to musisz się wypisać na własne żądanie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Ale dużo wiadomości i póki co żadnego dzidziusia. Może w Patrycji nadzieja, no i dziś pewnie Madziara- trzymamy kciuki. Aaska musisz sama zdecydować co do szpitala,jeśli masz czuć się bezpieczniej to zostań, ale szpital raczej sam Cię nie wypisze- tak jak dziewczyny piszą- względy NFZ i finansów. Może porozmawiaj ze swoim lekarzem. U mnie nic nowego, noc w miarę przespana wiec super. Ale budzę się i mam przed sobą wizje długiego dnia z którym nie wiem co zrobić ehhh. Wiem głupie problemy ale tak mam. Dobrze ze mam dziś wizytę ale to dopiero 15.30. No nic poczytam książkę potem zajmę się obowiązkami domowymi i jakoś zleci.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
u mnie też spokojnie, po staremu dzisiaj dzień w domu z praniem i sprzątaniem mi się szykuje.
za wszystkie wizytujące!
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-26, 08:37   #4068
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Hej.

Ja przy mojej Młodej bałam się z nią spać, bo myślałam, że ją zgniotę itd. Koleżanka na sali tak spała z dzieckiem i normalnie spała jak człowiek, nie była zombie jak ja z 2 koleżanką (ona miała jeszcze gorzej, bo miała bliźniaki). Teraz już na pewno ja też będę spać z Młodym
Btw.czasem jestem głupia i mam wyrzuty sumienia, że wszystko testowałam na B., że była moim królikiem doświadczalnym i teraz już mniej więcej wiem co i jak robić...

---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ----------

No i Madziara oczywiście trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród
Stary 2018-06-26, 08:43   #4069
aaska92
Zadomowienie

A juz po plamienia śladu nie widac jednorazowa akcja. Mam zlecone kolejne badanie ginekologiczne. Teraz wjechało śniadanie 3 kromki chleba, masło i jakaś warzywna papka do smarowania. Zdziwiłam sie bo dziewczyna z sali ma cukrzyce ciążowa i taki sam zestaw. Myślałam, ze bardziej różnicują diety ze wzgkedu na pacjenta.
Stary 2018-06-26, 08:45   #4070
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość

Summer a miałyśmy nadzieję dobrze, że się już lepiej czujesz daj znać jak po wizycie

Aaska wiem jak plamienia mogą męczyć jak chcesz szybciej wyjść to musisz się wypisać na własne żądanie

u mnie też spokojnie, po staremu dzisiaj dzień w domu z praniem i sprzątaniem mi się szykuje.
za wszystkie wizytujące!
Ja dziś pranie i gotowanie :P Czyli też w sumie standard. A jutro do mnie Mama przyjedzie od rana, zaraz jej wymyślę jakieś roboty Swoją drogą teściowa mi się śniła
W weekend męża nie będzie , to może sobie siostrę skołuję, żeby u mnie nocowała, to jest myśl
Zgaga póki co ustąpiła, za to teraz mnie bolą nogi jakbym miała jakieś bóle wzrostowe, jak nie urok to...
Stary 2018-06-26, 08:45   #4071
Sandam13
Rozeznanie

Czyli dzisiaj prawdopodobnie znowu zostaniemy ciociami! Madziara trzymam mocno kciuki za szybką akcję i mało bólu!
U mnie załamanie nastroju ciąg dalszy.. Pola chyba Ty pytałaś skąd ten nastrój, w sumie sama niewiem mam dziwne wrażenie, że mąż się ode mnie oddała, choć to pewnie tylko moje urojenia bo przychodzi z pracy i na nowym mieszkaniu ciągle coś robi do wieczora a później pada ze zmęczenia spać nie mamy czasu nawet pogadać.. Do tego wczoraj doszły do mnie dwie źle wiadomości jedna gorsza od drugiej.. Najpierw odebrałam wyniki gbs i pokazuje się że mam paciorkowce bardzo liczne, później dowiedziałam się że u mojego dziadka zdiagnozowano czerniaka złośliwego.. Oczywiście nikt mnie bezpośrednio o tym nie poinformował tylko dowiedziałam się przez przypadek, bo rzekomo nikt nie chce mnie teraz martwić, bo muszę być teraz spokojna.. Wkurza mnie to okropnie że w ciąży obchodzą się że mną jak z jajkiem, bo co my mi dało życie w nieświadomości. I tak bym się w końcu dowiedziała. Dziadkowi 3 lata temu pojawiło się jakieś przebarwienie na ręce był z tym u dermatologa i kazał mu to wyciąć, ale ze dziadek stwierdził że nie przeszkadza mu to, to olał sprawę. Od kwietnia te znamię zaczęło krwawić, więc zostało to usunięte i wczoraj przyszły wyniki.. Jak czytam statystyki to nogi się pode mną uginają. Dziadek jest okazem zdrowia, razem z babcią bardzo o siebie dbają, regularnie się badają. Dzisiaj miał się wstawić w Gliwicach na onkologii. Pewnie i tak się o niczym nie dowiem, żebym się nie przejmowała.. Jestem załamana tym wszystkim..

Bursztynku, Kropko i Elu trzymam kciuki żeby jak najszybciej wypuścili Was do domu!

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-26, 08:53   #4072
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Czyli dzisiaj prawdopodobnie znowu zostaniemy ciociami! Madziara trzymam mocno kciuki za szybką akcję i mało bólu!
U mnie załamanie nastroju ciąg dalszy.. Pola chyba Ty pytałaś skąd ten nastrój, w sumie sama niewiem mam dziwne wrażenie, że mąż się ode mnie oddała, choć to pewnie tylko moje urojenia bo przychodzi z pracy i na nowym mieszkaniu ciągle coś robi do wieczora a później pada ze zmęczenia spać nie mamy czasu nawet pogadać.. Do tego wczoraj doszły do mnie dwie źle wiadomości jedna gorsza od drugiej.. Najpierw odebrałam wyniki gbs i pokazuje się że mam paciorkowce bardzo liczne, później dowiedziałam się że u mojego dziadka zdiagnozowano czerniaka złośliwego.. Oczywiście nikt mnie bezpośrednio o tym nie poinformował tylko dowiedziałam się przez przypadek, bo rzekomo nikt nie chce mnie teraz martwić, bo muszę być teraz spokojna.. Wkurza mnie to okropnie że w ciąży obchodzą się że mną jak z jajkiem, bo co my mi dało życie w nieświadomości. I tak bym się w końcu dowiedziała. Dziadkowi 3 lata temu pojawiło się jakieś przebarwienie na ręce był z tym u dermatologa i kazał mu to wyciąć, ale ze dziadek stwierdził że nie przeszkadza mu to, to olał sprawę. Od kwietnia te znamię zaczęło krwawić, więc zostało to usunięte i wczoraj przyszły wyniki.. Jak czytam statystyki to nogi się pode mną uginają. Dziadek jest okazem zdrowia, razem z babcią bardzo o siebie dbają, regularnie się badają. Dzisiaj miał się wstawić w Gliwicach na onkologii. Pewnie i tak się o niczym nie dowiem, żebym się nie przejmowała.. Jestem załamana tym wszystkim..

Bursztynku, Kropko i Elu trzymam kciuki żeby jak najszybciej wypuścili Was do domu!

onkologia w Gliwicach ma najlepszych specjalistów w kraju, jest w dobrych rękach trzymam kciuki za dobre wyniki!

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
A juz po plamienia śladu nie widac jednorazowa akcja. Mam zlecone kolejne badanie ginekologiczne. Teraz wjechało śniadanie 3 kromki chleba, masło i jakaś warzywna papka do smarowania. Zdziwiłam sie bo dziewczyna z sali ma cukrzyce ciążowa i taki sam zestaw. Myślałam, ze bardziej różnicują diety ze wzgkedu na pacjenta.

oczywiscie, że powinno być inne śniadanie

my dzisiaj chyba lecimy do kina staramy się robić wszystko to na co później będzie mniej czasu
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-26, 08:57   #4073
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojej, obie nóżki w jednej nogawce albo gdzieś przy brzuszku? Nie sądziłam, że aż tak Wiem, że Smyk ma małe rozmiary, w lumpeksach też są, ale gdzież mąż po lumpeksach będzie teraz biegał. A może siostra coś załatwi? Jeszcze się nie zdarzyło, że nie mogłam spać, bo mała tak się wierci, zobaczymy jak to przełoży się na nocne czuwanie Uff, kamień spadł mi z serca, Elu A dokumenty już ogarnęliście? PESEL, macierzyński, becikowe, itd.? Czy to dopiero po wyjściu?

Madziara dzisiaj urodzi! Kolejny wątkowy bobasek
Mąż wczoraj załatwił przychodnie i położna, przez internet podobno można zgłosić dziecko do USC i mój mąż postanowił to wypróbować bo nie będzie po obcym mieście szukał urzędu zobaczymy czy to się uda

Mąż ma jeszcze przegrzebać komodę i porównać te rzeczy, najlepiej wyglądają na razie f&f mieliśmy jakieś newborn i może trzeba będzie tam spróbować choć kilka sztuk na przetrzymanie, aż nie dobije do tych 3,5 kg
Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Ja mam pieluszki bambusowe na upał, kocyk bambusowy i dwa kocyki bawelniane- jeden z ikei i drugi z kappahl. Teraz w kappahl są kocyki w sowy za 56zl ale nie zamawiam bo mam na tyle juz.
O kurcze, to faktycznie! Zastanawiam sie, czy nie zamowic albo kupic ciuszkow 50.. zobacze w domu z resztą ubranek jak to wygląda...

Ja w nocy napisalam smsa mezowi, ze jak jeszcze raz powie, ze maly za malo placze, to zastrzele go!

Adam nakarmiony i teraz spi jak kamień

Lekko pobolewa, po dluzszym lezeniu ciezko mi wstac i sie wyprostowac. Wczoraj dopiero swobodnie moglam pod prysznicem umyć wlosy i nogi no i jak sie smieje albo kaszle to boli a jeszcze przy obracaniu z boku na bok czuje taki nacisk, ale to pewnie jeszcze macica...
Dla mnie najgorszy jest moment przyssania. Do samego ssania powoli przyzwyczajam się. No i brodawki sa takie rozpalone. Same piersi (jeszcze) nie bolą, ale zaczynaha robic sie twarde.
Mówisz o nas? Ze my teraz uwazamy, że bzdury piszecie? Przeciez 3 dni temu byłyśmy po tej samej stronie. Na chwile obecną nic mi sie nie zmienilo! Dzwonie do meza przywiez mi to i tamto, po czym tego nie używam wszystko po omacku i na ślepo...
Trzymam kciuki! Mam nadzieję, ze oksy zadziała prawidłowo!
Wiesz co? Ja ostatnie noce przed porodem spalam najgorzej w trakcie calej ciąży więc zapasów nie zrobilam

Ciekawe, co powiedzą dzisiaj na obchodzie. Mialam juz pobraną krew, po obchodzie bede miec badania. Maluszka tez będą badać, to sie dowiem co i jak...

Mnie też najbardziej boli jak się mały przyssie, potem to jakoś leci
Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Elu, ja myślę, że dobrze byłoby smarować je mlekiem, są też takie tzw. żelki, do kupienia w aptece, można je zamrażać, ale to chyba przy nawale, kiedy całe piersi są obrzmiałe i bolą. Aha i jeszcze dostałam próbkę takich kompresów na brodawki, nie wiem co to jest, ale pewnie w aptece mąż może dopytać. A póki co smaruj lanoliną i mlekiem, niebawem się zahartują brodawki.

Dzięki, Kropko, za rady, u mnie IP jest przy oddziale i obsługa błyskawiczna - łatwiej się dostać na IP niż przejść na oddział.
Co do malucha - ja bym nie kupowała mniejszych ubranek, bo przypuszczam, że jeszcze ze 3-4 doby i mały zacznie tak przybierać, że 56 spokojnie będzie dobre. A póki co zakładaj ubranka bez stópek, jeśli masz, spodenki można podwinąć zawsze.
Trzymamy kciuki za wyniki!

Norciu, no wiem, wiem, trochę was podczytywałam wczoraj i miałam odpisać, ale czułam się tak, jakby w brzuchu nagle pojawiło się drugie dziecko i każdy ruch sprawiał, że stękałam z bólu. Póki co nie jadę na IP, bo mały się nagle obudził i nieśmiało puka do mnie od co najmniej 1,5 h. Przypuszczam, że jest tj. myślę - ma już tak mało miejsca i jest tak nisko, że nie ma swobody ruchów jeszcze sprzed kilku dni chociażby.
Ależ ci zazdroszczę tego jeziora! Dokąd jedziecie?

Ovejita, ja też tak mam - całą ciążę czułam się świetnie (powiedzmy), śmigałam jak mały motorek, a tylko mi 9. weszła na licznik i klapa. Jak nie urok, to sraczka, jak mówi porzekadło ludowe
Co do szpitala - miałam ci napisać już wcześniej, ale zapomniałam - rozmawiałam z moim ginem i powiedział, że strajk pielęgniarek ma się, na szczęście, nijak do sytuacji na porodówkach. A już zwłaszcza w przypadku planowanego cc. Mówił, że o ile jakąkolwiek operację można przełożyć, tak wszystko, co ma związek z porodami (czy patologią ciąży) jest traktowane priorytetowo. Tak więc ani ja, ani ty nie musimy się obawiać. Tyle dobrego!

Madziara! Kciuki!! A więc jednak - jeden dzień przestoju i znowu ruszamy z bólami
Będzie dobrze, nie bój się, myśl pozytywnie, bo wszystko siedzi w głowie! Pamiętaj, że nasza sekta jest z tobą i trzyma kciuki!
To co z tą Patrycją? Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie????
Oo dziękuję, wyśle męża niech zapyta o jakieś kompresy choć mam nadzieję, że za chwilę przywykne po prostu i nie będę tego czuć

My po wizycie, w czwartek dopiero można zacząć myśleć o wyjściu do domu a to i tak zależne od wagi i żółtaczki.

Stary 2018-06-26, 09:00   #4074
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Najważniejsze, że plamienia nie ma i nic nie wskazuje, że coś jest nie tak!
A śniadanie.... hmmm.... moje wegetariańskie dawano cukrzykom, a mnie pasztetową i inne frykasy, więc już nic mnie zdziwi w szpitalach

Cytat:

Sandam, przede wszystkim nie czytaj żadnych statystyk, bo twój dziadek jest konkretnym przypadkiem a nie jakąś średnią wypadkową z rubryki "rak". Nie ma sensu się dobijać takimi rzeczami. Jeśli tj. pisze Emma, onkologia w Gliwicach jest bardzo dobra - to ciesz się przynajmniej tym na początek.
A z tym oddalaniem się męża - też to czułam, kiedy mój tż rzucił się w wir pracy, ale z perspektywy czasu widzę, że robił i robi to dla NAS. Z twoim jest tak samo, a uwierz, że taka fizyczna praca jak urządzanie mieszkania jest potwornie męcząca i odbiera niejednokrotnie wszystkie siły witalne.

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-06-26, 09:20   #4075
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Ale rewelacje z rana.
Asska dobrze, że zostalas w szpitalu, a lekarz to ze znieczulica totalna.... masakra. Dawaj znac jak sytuacja.
Summer, jezelibcos Cie niepokoi to lec na ip, to nie ma żartów
Kropko dziekujemy za cenne rady odnosnie ciuszkow ! Cieszee się, że dajecie rade kp
Madziaraaaaaa trzymamy kciuki za poród !!!!!!!!
U mnie dzis 37+0 dziewczyny a nastrój mam taki sobie. Czekam na położna a o 13 mam spotkanie w kancelarii. Źle sie czuje i najchetniej poszlabym spać.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-26, 09:26   #4076
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Sandam kurcze wspolczuje nerwów... z jednej strony tez rozumiem że nie chcieli Cie denerwowac... Twoj dziadek jest w dobrych rekach, musisz byc dobrej mysli !
Summer a jak w pracy u meza pierwszy dzień ?

Stary 2018-06-26, 09:26   #4077
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Sandam kurcze wspolczuje nerwów... z jednej strony tez rozumiem że nie chcieli Cie denerwowac... Twoj dziadek jest w dobrych rekach, musisz byc dobrej mysli !

Stary 2018-06-26, 09:42   #4078
wanta90
Przyczajenie

Madziara trzymamy kciuki!

Sandam tak jak piszą dziewczyny musisz być dobrej myśli, nie martw się na zapas

Ja mam ostatnio wrażenie że mąż się do nas bardziej zbliżył. Jak całą ciążę mało głaskał brzuch czy do niego mówił tak teraz zaczął po powrocie z pracy najpierw witać się z bobasem i pytać co u niego a dopiero potem ze mną i co albo koło mnie siądzie albo przychodzi to ręka mu od razu wędruje na brzuch i zawsze do bobasa zagada Chyba do niego zaczęło docierać że gdzieś może za te 3 tyg mały będzie już na świecie

A mnie dziś czeka prasowanie, a ja tak nie lubię prasować....
wanta90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-26, 09:52   #4079
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja przy mojej Młodej bałam się z nią spać, bo myślałam, że ją zgniotę itd. Koleżanka na sali tak spała z dzieckiem i normalnie spała jak człowiek, nie była zombie jak ja z 2 koleżanką (ona miała jeszcze gorzej, bo miała bliźniaki). Teraz już na pewno ja też będę spać z Młodym
Btw.czasem jestem głupia i mam wyrzuty sumienia, że wszystko testowałam na B., że była moim królikiem doświadczalnym i teraz już mniej więcej wiem co i jak robić...

---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ----------

No i Madziara oczywiście trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród
Nie możesz mieć wyrzutow, ze przy b testowalas. A co mialas robic? To Twoje pierwsze dziecko i popelnia sie wiecej bledow niz przy kolejnych. Ja też juz teraz jestem bogatsza o kilka cennych rad- po 3 dniach. Np. Lovela uczula! Mimo dodatkowego plukania Adam ma wysypke tz ma juz za zadanie przeplukac wszystkie ciuchy jeszcze dwa razy...
Cytat:

Sandam mocno Cie przytulam! Wiem, ze bywa trudno. U mnie podobnie bylo. W ogole mialam wrazenie, że tz oddala sie ode mnie. A teraz jest jak odmieniony! Widze jak patrzy maslanymi oczami na Adasia i na mnie. Jak mnie traktuje! I jak sie stresuje ze nie skonczyl tarasu, ze lozeczko niezlozone, ze boi sie zapomnac fotelika, etc. Mąż kocha Was i robi swoim sposobem to, co uwaza za najlepsze, zeby przygotowac siebie i dom na dziecko!
Mam nadzieje, ze z Dziadkiem bedzie ostatecznie wszystko w porzadku! Mysle ze jest w dobrych rękach. Trzymaj sie Kochana
Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Ale rewelacje z rana.
Asska dobrze, że zostalas w szpitalu, a lekarz to ze znieczulica totalna.... masakra. Dawaj znac jak sytuacja.
Kropko dziekujemy za cenne rady odnosnie ciuszkow ! Cieszee się, że dajecie rade kp
U mnie dzis 37+0 dziewczyny a nastrój mam taki sobie. Czekam na położna a o 13 mam spotkanie w kancelarii. Źle sie czuje i najchetniej poszlabym spać.

Bedzie ok po spotkaniu w kancelarii polozysz sie i odpoczniesz!

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-26, 09:53   #4080
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Ale rewelacje z rana.

Cytat:

Zua, a może spotkanie w kancelarii poprawi ci trochę humor? Trzymaj się!
Własnie miałam pisać o pracy tż-ta - jest zachwycony i dziś z radością tam poszedł. Mam nadzieję, że ta tendencja się utrzyma

Wymiana KSIĄŻEK
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości