|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Cytat:
Co do ciuszków, to fakt Kochana ale strasznie się w tym plącze i myślę, że mu też nie za wygodnie. Nogawki latają, nóżki gdzieś albo w jednej nogawce albo skurczone przy brzuszku coś wymyślimy ![]() Co do wyjścia, wczoraj na obchodzie mówili o 4 dobie, więc wypadałoby jutro, ale to wszystko zależy od wyników i wagi małego. No i dziś okulista jeszcze, ale to chyba nie powinno zaważyć ![]() Bola mnie brodawki całe, nie przyzwyczajone chyba, ale w oczach mroczki jak pociągnie nie raz mocniej .. ![]() Cytat:
już niebawem i Ty będziesz się z nami dzielić wrażeniami Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4053 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tu robimy taka burze mózgów, każda coś napiszę a i tak na swoim dzieciątku trzeba sprawdzić! Ja doceniam każde spostrzeżenie i radę ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4054 |
|
Zadomowienie
|
A ciezko określić jaka to krew była raczej taka żywa. Teraz miałam ktg znowu podłączone zapis ok. Zobaczę co moja ginekolog stwierdzi . Jak bedzie ok to pomyśle wypisać sie na wlasnie zadanie. Mój maz nie wiem co na to jedynie bezpieczniej bedzie sie czuł jakby mnie samo wypisali.
|
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja zaraz idę na porodówkę na oksy Zaczynam się bać.U mnie w szpitalu każą spać z maluszkiem w łóżku, po pierwsze, żeby ogrzać maluszka, a po drugie, żeby nie brakowało mu chociażby odgłosu bicia serca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4057 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny z maluszkami, tak Was czytam i stwierdzam że powinnam teraz cały czas spać żeby było na zapas, ale się nie da , 7 godzina ja wyspana i oczy jak 5złWysłane z aplikacji Forum Wizaz
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-06-26 o 07:44 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do rad pierworódek to też są cenne. To, że ktoś ma już dziecko nie znaczy, że wszystko wie zwłaszcza świeżo po porodzie![]() Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4059 |
|
Zadomowienie
|
Madziara trzymam kciuki
za szczęśliwe i szybkie rozwiazanie
|
|
|
|
#4060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4061 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że Smyk ma małe rozmiary, w lumpeksach też są, ale gdzież mąż po lumpeksach będzie teraz biegał. A może siostra coś załatwi? Cytat:
![]() Cytat:
A dokumenty już ogarnęliście? PESEL, macierzyński, becikowe, itd.? Czy to dopiero po wyjściu? Madziara dzisiaj urodzi! Kolejny wątkowy bobasek ![]()
|
|
#4062 | |
|
Zadomowienie
|
Elu, ja myślę, że dobrze byłoby smarować je mlekiem, są też takie tzw. żelki, do kupienia w aptece, można je zamrażać, ale to chyba przy nawale, kiedy całe piersi są obrzmiałe i bolą. Aha i jeszcze dostałam próbkę takich kompresów na brodawki, nie wiem co to jest, ale pewnie w aptece mąż może dopytać. A póki co smaruj lanoliną i mlekiem, niebawem się zahartują brodawki.
Dzięki, Kropko, za rady, u mnie IP jest przy oddziale i obsługa błyskawiczna - łatwiej się dostać na IP niż przejść na oddział. Co do malucha - ja bym nie kupowała mniejszych ubranek, bo przypuszczam, że jeszcze ze 3-4 doby i mały zacznie tak przybierać, że 56 spokojnie będzie dobre. A póki co zakładaj ubranka bez stópek, jeśli masz, spodenki można podwinąć zawsze. Trzymamy kciuki za wyniki! Norciu, no wiem, wiem, trochę was podczytywałam wczoraj i miałam odpisać, ale czułam się tak, jakby w brzuchu nagle pojawiło się drugie dziecko i każdy ruch sprawiał, że stękałam z bólu. Póki co nie jadę na IP, bo mały się nagle obudził i nieśmiało puka do mnie od co najmniej 1,5 h. Przypuszczam, że jest tj. myślę - ma już tak mało miejsca i jest tak nisko, że nie ma swobody ruchów jeszcze sprzed kilku dni chociażby. Ależ ci zazdroszczę tego jeziora! Ovejita, ja też tak mam - całą ciążę czułam się świetnie (powiedzmy), śmigałam jak mały motorek, a tylko mi 9. weszła na licznik i klapa. Jak nie urok, to sraczka, jak mówi porzekadło ludowe ![]() Co do szpitala - miałam ci napisać już wcześniej, ale zapomniałam - rozmawiałam z moim ginem i powiedział, że strajk pielęgniarek ma się, na szczęście, nijak do sytuacji na porodówkach. A już zwłaszcza w przypadku planowanego cc. Mówił, że o ile jakąkolwiek operację można przełożyć, tak wszystko, co ma związek z porodami (czy patologią ciąży) jest traktowane priorytetowo. Tak więc ani ja, ani ty nie musimy się obawiać. Tyle dobrego!Cytat:
![]() Będzie dobrze, nie bój się, myśl pozytywnie, bo wszystko siedzi w głowie! Pamiętaj, że nasza sekta jest z tobą i trzyma kciuki! To co z tą Patrycją? Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie????
|
|
|
|
|
#4063 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
oby akcja była szybka i sprawna.A spanie z dzidziusiem jest super , nie wszędzie na to pozwalają. Ja pierwsze 2 noce też spałam z małą ale teraz jak się naświetlać to niestety nie możemy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4064 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie zamawiam bo mam na tyle juz.Cytat:
Ja w nocy napisalam smsa mezowi, ze jak jeszcze raz powie, ze maly za malo placze, to zastrzele go! Adam nakarmiony i teraz spi jak kamień ![]() ![]() Cytat:
no i jak sie smieje albo kaszle to boli a jeszcze przy obracaniu z boku na bok czuje taki nacisk, ale to pewnie jeszcze macica...Cytat:
Cytat:
wszystko po omacku i na ślepo...Cytat:
Cytat:
więc zapasów nie zrobilam ![]() Ciekawe, co powiedzą dzisiaj na obchodzie. Mialam juz pobraną krew, po obchodzie bede miec badania. Maluszka tez będą badać, to sie dowiem co i jak... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4065 |
|
Zadomowienie
|
Ale dużo wiadomości i póki co żadnego dzidziusia. Może w Patrycji nadzieja, no i dziś pewnie Madziara- trzymamy kciuki. Aaska musisz sama zdecydować co do szpitala,jeśli masz czuć się bezpieczniej to zostań, ale szpital raczej sam Cię nie wypisze- tak jak dziewczyny piszą- względy NFZ i finansów. Może porozmawiaj ze swoim lekarzem. U mnie nic nowego, noc w miarę przespana wiec super. Ale budzę się i mam przed sobą wizje długiego dnia z którym nie wiem co zrobić ehhh. Wiem głupie problemy ale tak mam. Dobrze ze mam dziś wizytę ale to dopiero 15.30. No nic poczytam książkę potem zajmę się obowiązkami domowymi i jakoś zleci.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Madziara trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród!
Summer my już pewne byłyśmy ,że urodziłaś! Patrycja odezwij się!Mam nadzieję,że u Ciebie wszystko w porządku! Bursztynku, Kropko , Elcia trzymam kciuki za szybki powrót do domu! Zua jak nastrój? Kciuki za dzisiejsze wizyty! ja oczywiście wstałam z lekkim bólem głowy u nas znowu szaro,buro
|
|
|
|
#4067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Summer a miałyśmy nadzieję dobrze, że się już lepiej czujesz Aaska wiem jak plamienia mogą męczyć Cytat:
dzisiaj dzień w domu z praniem i sprzątaniem mi się szykuje. za wszystkie wizytujące!
|
|
|
|
|
#4068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Btw.czasem jestem głupia i mam wyrzuty sumienia, że wszystko testowałam na B., że była moim królikiem doświadczalnym i teraz już mniej więcej wiem co i jak robić... ---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- No i Madziara oczywiście trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród
|
|
|
|
|
#4069 |
|
Zadomowienie
|
A juz po plamienia śladu nie widac jednorazowa akcja. Mam zlecone kolejne badanie ginekologiczne. Teraz wjechało śniadanie 3 kromki chleba, masło i jakaś warzywna papka do smarowania. Zdziwiłam sie bo dziewczyna z sali ma cukrzyce ciążowa i taki sam zestaw. Myślałam, ze bardziej różnicują diety ze wzgkedu na pacjenta.
|
|
|
|
#4070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W weekend męża nie będzie , to może sobie siostrę skołuję, żeby u mnie nocowała, to jest myśl ![]() Zgaga póki co ustąpiła, za to teraz mnie bolą nogi jakbym miała jakieś bóle wzrostowe, jak nie urok to...
|
|
|
|
|
#4071 |
|
Rozeznanie
|
Czyli dzisiaj prawdopodobnie znowu zostaniemy ciociami! Madziara trzymam mocno kciuki za szybką akcję i mało bólu!
U mnie załamanie nastroju ciąg dalszy.. Pola chyba Ty pytałaś skąd ten nastrój, w sumie sama niewiem mam dziwne wrażenie, że mąż się ode mnie oddała, choć to pewnie tylko moje urojenia bo przychodzi z pracy i na nowym mieszkaniu ciągle coś robi do wieczora a później pada ze zmęczenia spać nie mamy czasu nawet pogadać.. Do tego wczoraj doszły do mnie dwie źle wiadomości jedna gorsza od drugiej.. Najpierw odebrałam wyniki gbs i pokazuje się że mam paciorkowce bardzo liczne, później dowiedziałam się że u mojego dziadka zdiagnozowano czerniaka złośliwego.. Oczywiście nikt mnie bezpośrednio o tym nie poinformował tylko dowiedziałam się przez przypadek, bo rzekomo nikt nie chce mnie teraz martwić, bo muszę być teraz spokojna.. Wkurza mnie to okropnie że w ciąży obchodzą się że mną jak z jajkiem, bo co my mi dało życie w nieświadomości. I tak bym się w końcu dowiedziała. Dziadkowi 3 lata temu pojawiło się jakieś przebarwienie na ręce był z tym u dermatologa i kazał mu to wyciąć, ale ze dziadek stwierdził że nie przeszkadza mu to, to olał sprawę. Od kwietnia te znamię zaczęło krwawić, więc zostało to usunięte i wczoraj przyszły wyniki.. Jak czytam statystyki to nogi się pode mną uginają. Dziadek jest okazem zdrowia, razem z babcią bardzo o siebie dbają, regularnie się badają. Dzisiaj miał się wstawić w Gliwicach na onkologii. Pewnie i tak się o niczym nie dowiem, żebym się nie przejmowała.. Jestem załamana tym wszystkim..Bursztynku, Kropko i Elu trzymam kciuki żeby jak najszybciej wypuścili Was do domu! Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4072 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() oczywiscie, że powinno być inne śniadanie ![]() my dzisiaj chyba lecimy do kina staramy się robić wszystko to na co później będzie mniej czasu
|
||
|
|
|
#4073 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo nie będzie po obcym mieście szukał urzędu zobaczymy czy to się uda ![]() Mąż ma jeszcze przegrzebać komodę i porównać te rzeczy, najlepiej wyglądają na razie f&f mieliśmy jakieś newborn i może trzeba będzie tam spróbować choć kilka sztuk na przetrzymanie, aż nie dobije do tych 3,5 kg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
choć mam nadzieję, że za chwilę przywykne po prostu i nie będę tego czuć ![]() My po wizycie, w czwartek dopiero można zacząć myśleć o wyjściu do domu a to i tak zależne od wagi i żółtaczki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4074 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A śniadanie.... hmmm.... moje wegetariańskie dawano cukrzykom, a mnie pasztetową i inne frykasy, więc już nic mnie zdziwi w szpitalach ![]() Cytat:
A z tym oddalaniem się męża - też to czułam, kiedy mój tż rzucił się w wir pracy, ale z perspektywy czasu widzę, że robił i robi to dla NAS. Z twoim jest tak samo, a uwierz, że taka fizyczna praca jak urządzanie mieszkania jest potwornie męcząca i odbiera niejednokrotnie wszystkie siły witalne. |
||
|
|
|
#4075 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale rewelacje z rana.
Asska dobrze, że zostalas w szpitalu, a lekarz to ze znieczulica totalna.... masakra. Dawaj znac jak sytuacja. Summer, jezelibcos Cie niepokoi to lec na ip, to nie ma żartów ![]() Kropko dziekujemy za cenne rady odnosnie ciuszkow ! Cieszee się, że dajecie rade kp ![]() Madziaraaaaaa trzymamy kciuki za poród !!!!!!!! U mnie dzis 37+0 dziewczyny a nastrój mam taki sobie. Czekam na położna a o 13 mam spotkanie w kancelarii. Źle sie czuje i najchetniej poszlabym spać.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4076 |
|
Wtajemniczenie
|
Sandam kurcze wspolczuje nerwów... z jednej strony tez rozumiem że nie chcieli Cie denerwowac... Twoj dziadek jest w dobrych rekach, musisz byc dobrej mysli !
Summer a jak w pracy u meza pierwszy dzień ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4077 |
|
Wtajemniczenie
|
Sandam kurcze wspolczuje nerwów... z jednej strony tez rozumiem że nie chcieli Cie denerwowac... Twoj dziadek jest w dobrych rekach, musisz byc dobrej mysli !
Summer a jak w pracy u meza pierwszy dzień ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4078 |
|
Przyczajenie
|
Madziara trzymamy kciuki!
![]() Sandam tak jak piszą dziewczyny musisz być dobrej myśli, nie martw się na zapas Ja mam ostatnio wrażenie że mąż się do nas bardziej zbliżył. Jak całą ciążę mało głaskał brzuch czy do niego mówił tak teraz zaczął po powrocie z pracy najpierw witać się z bobasem i pytać co u niego a dopiero potem ze mną i co albo koło mnie siądzie albo przychodzi to ręka mu od razu wędruje na brzuch i zawsze do bobasa zagada Chyba do niego zaczęło docierać że gdzieś może za te 3 tyg mały będzie już na świecie ![]() A mnie dziś czeka prasowanie, a ja tak nie lubię prasować.... |
|
|
|
#4079 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tz ma juz za zadanie przeplukac wszystkie ciuchy jeszcze dwa razy...Cytat:
Mam nadzieje, ze z Dziadkiem bedzie ostatecznie wszystko w porzadku! Mysle ze jest w dobrych rękach. Trzymaj sie Kochana Cytat:
![]() ![]() po spotkaniu w kancelarii polozysz sie i odpoczniesz!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4080 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Własnie miałam pisać o pracy tż-ta - jest zachwycony i dziś z radością tam poszedł. Mam nadzieję, że ta tendencja się utrzyma
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.

Według mnie jest coś na rzeczy z tymi bólami, dobrze, że masz wizytę u ginekologa, do tego czasu, to może i ja bym wytrwała, ale pamiętaj.. gdyby złapało Ciebie naprawdę mocno, tak, iż nie będziesz mogła normalnie się poruszać (chociaż mam wrażenie, że to już), to zasuwaj na IP.
Chyba że już pojechałaś?Eluś Kochana, a jak mąż jest w dzień, to możesz się zdrzemnąć? Chociaż to nie to samo co w nocy. 
W sumie to jemu wszystko jedno czy te nogawki mu latają czy nie - najważniejsze, że ma Ciebie
Całe piersi bolą? Może to nawał?Pozytywna, ja będę miała pieluszkę bambusową oraz kocyk bawełniany, ale oba z Alie. Na jesień/zimę planuję zamówić Anielce kocyk, ale nie taki z wypełnieniem, tylko z jednej strony bawełna/panel premium, a z drugiej velvet pikowany, który sam z sobie ma troszkę wypełnienia. Na wyjścia i tak będę ubierała w kombinezon, więc dumam, że niewiadomo jakie grube kołderki nie są aż tak potrzebne, może wystarczy kocyk minky z wypłnieniem? W lumpeksie dorwałam nowy kocyk polarowy, ale on jest duży, więc będę składała na pół i tyle wystarczy do kolejnej zimy.

Oglądałam ostatnio taki eksperyment, gdzie sadzano na dywaniku i zamykano dzieciaczki w różnym wieku, od niemowlęcego do ja wiem roczku/dwóch, nie pamiętam, same w pokoju. Wiadomo, zaraz zaczynały płakać, ale gdy tylko usłyszały na głośnikach bicie serca mamy, które było podłączone i nagłaśniane przez odpowiednie urządzenie za ścianą, to zaraz się uspokajały. Może to ta cisza? Może brakuje im tego bicia serca? No ale czemu w dzień nie brakuje, a w nocy tak? To ci zagadka.
Zaczynam się bać.

Wiem, że Smyk ma małe rozmiary, w lumpeksach też są, ale gdzież mąż po lumpeksach będzie teraz biegał. A może siostra coś załatwi? 

- rozmawiałam z moim ginem i powiedział, że strajk pielęgniarek ma się, na szczęście, nijak do sytuacji na porodówkach. A już zwłaszcza w przypadku planowanego cc. Mówił, że o ile jakąkolwiek operację można przełożyć, tak wszystko, co ma związek z porodami (czy patologią ciąży) jest traktowane priorytetowo. Tak więc ani ja, ani ty nie musimy się obawiać. Tyle dobrego!
oby akcja była szybka i sprawna.

a jeszcze przy obracaniu z boku na bok czuje taki nacisk, ale to pewnie jeszcze macica...
u nas znowu szaro,buro
za wszystkie wizytujące!
, to może sobie siostrę skołuję, żeby u mnie nocowała, to jest myśl 
Jestem załamana tym wszystkim..