|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Sandam tak jak piszą dziewczyny nie czytaj po necie- twój dziadek to nie statystyka. Nie chce tu absolutnie żadnych porad medycznych udzielać bo to nie miejsce- ale, mam pacjentów z czerniakiem żyją sobie niektórzy wyleczeni, niektorzy się leczą. W dzisiejszych czasach naprawdę nowotwór to nie wyrok, szkoda ze dziadek nie wyciął te x lat temu ale myśle ze i teraz będzie dobrze. Gliwice to rzeczywiście świetny ośrodek. A w czerniaku wiem ze nawet dla tych trudniejszych przypadków są jakieś programy kliniczne itp wiec głowa do góry. A rodzina pewnie chciała cię chronić, choć ja tez tego nie lubię bardzo bo później jest taki niepokój ze może znów czegoś nie mówią. Zua ty musisz po prostu jakoś przetrwać do jutra i tyle. Nie wiem co doradzić, tez miałam już w życiu wiele stresujących sytuacji i ja po prostu myślałam sobie ze tak czy tak np za 30 godzin będę już po, poza tym wyobrażałam sobie ze nawet jeśli zdarzy się ta dla mnie najgorsza opcja to co?? Muszę przeżyć. Zaplanuj sobie tez jakaś nagrodę na jutro po rozprawie. Dziewczyny robicie jeszcze jakieś zakupy wyprawkowe? Chwalcie się! Bo ja oprócz łóżeczka to przez ostatnie 2 tyg chyba nic nie kupiłam, nawet mi się nie chce i jakoś mi tak dziwnie haha.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4082 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Niestety nie wychodzimy do domku poziom bilirubiny cały czas rośnie, jak tak dalej pójdzie to ma iść do inkubatora. Z dobrych nowin jest to że zaczyna przybierać na wadze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4083 |
|
Zadomowienie
|
Bursztynku trzymajcie sie, oby bilburbina spadła , żebyście mogli wyjsć spokojnie do domku.
Mnie dzis nie wypuszcza wlasnie miałam badanie przy całym obchodzie. Tyle co usłyszałam to szyjka skrócona miękka , brzuch miękki bezbolesny i rozwarcie nie wiem za szybko mówil . |
|
|
|
#4084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas tak się objawił konflikt grup głównych- ja mam grupę 0rh+ a Młoda Arh+
|
|
|
|
|
#4085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4086 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w czerwcu niewiele kupiłam, tylko laktator, który jeszcze do nas idzie a czekam, bo tam jest ta maść z lanoliną w zestawie, którą chcę zabrać do szpitala Cytat:
za bilirubinę, ekstra, że przybiera
|
||
|
|
|
#4087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już nawet laktator mam, chyba ten sam co ty. Ale mam dziś dzień nudy, pewnie będę za tym tęsknić wkrótce, dom ogarnelam, teraz czytam książkę. A właśnie co do książek- mam trochę do oddania za koszty przesyłki lub takie cenniejsze na jakaś wymianke, byłby ktoś zainteresowany? To wstawię na fb. Ja już obecnie raczej książek nie kupuje bo pożyczam w bibliotece, ale mam zapasy, coś tak dostaje i takie raz przeczytane leżą. A ze jestem minimalistka, nie lubię mieć za dużo rzeczy. To co mogłam to posprzedawałem, ale nie mam do tego siły, znajomi tez już trochę wzięli a muszę robić miejsce na półkach na książki dla małego bo tak jak z zabawkami nie mam zamiaru szaleć i raczej pewnie to co dostanie na prezent będzie miał tak z książkami chyba trochę poszalejemy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
drugie pranie wstawię, pościeram kurze i idę do sklepu i do bankomatu bo dzisiaj mam dzień kuriera ![]() Camelitos daj znać jak po wizycie
|
|
|
|
|
#4089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i chciałam taki kocyk bawełniany z womaru, ale to może po wypłacie. A tak to też już wszystko mamWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4090 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ciuszki kuszą ale nie chcę kupować, bo pewnie ktoś coś da jeszcze, a tez sporo mam. Jedynie kusi mnie kupić jeszcze jakiś kocyk, ale szukać mi się nie chce .
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-06-26 o 11:33 |
|
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 35+0, coraz bliżej do bezpiecznej granicy
Madziara kibicujemy Tobie i Szymkowi !!!Summer u Ciebie przy planowanym cc i tak blisko terminu to nie ma co czekać na więcej sygnałów, jak nic się nie uspokaja to może jedź na IP ![]() Aaska rozumiem Twój stres sytuacją z nocy. Oby już teraz cisza no chyba, że liczysz na rychły poród ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4092 |
|
Zadomowienie
|
MałaGosia jeszcze z tydzień, dwa chce pochodzić w ciazy, zeby juz 38 tydzień był chociaż. Ale juz czuje ze jakaś infekcja chyba sie przylepiła cos mnie swędzi delikatnie i wydzielina za kremowa sie robi. Zgłoszę przy kolejnej wizycie. Teraz ruszyli na operacje. A wypis w szpitalu juz tylko od ordynatora zależy. Jak jeszcze cos zalecił to zaczekam.
|
|
|
|
#4093 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas tez wypisu dzisiaj nie ma. Dostalam oksy na obkurczenie macicy- jutro sprawdzą, czy wszystko obkurcza sie prawidlowo. Maly nadal spada z wagi ![]() mam nadzieje ze to zastopuje i pójdzie w górę... trzymajcie kciuki, zeby waga ruszyla i za jutrzejszy wypis!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale mialam wlasnie schize! Maluszek spi sobie, zrobilo sie ciemno na zewnątrz bo burza idzie. Ja patrze na niego a on caly siny biore go na ręce nasluchuje, ale normalnie oddycha! Po prostu swiatlo tak zagrało, że mialam wrażenie ze jest siny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Aaska to życzę Ci donoszenia już bez stresu tego tygodnia bądź dwóch
![]() Kropko odbicia wagi w górę! też nie lubiłam nocy w szpitalu jak zostawałam sam na sam z opieką nad dzieckiem.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4095 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia powodzenia kochana!!! A to beda Ci wywoływać??? Co to oksy??? Cytat:
Sandam bardzo mi przykro. Smutne wiadomości z dziadkiem. Mam nadzieje ze uda sie to jakos wyleczyć. Rak to okropna choroba! Cytat:
Zua powodzenia na sprawie!!!! Trzymamykciuki żebyś sie nie stresowała za bardzo! Mam nadzieje ze sprawiedliwości stanie sie za dosc... Cytat:
Oj czyli jeszcze chwile musicie zostac. Szkoda! Ale lepiej ze sprawdza maluszka dokładnie niz jakbyś miała tam wracać. A ja juz po skanie. I jestem strasznie szczesliwa. Maluszek nadgonil w przybieraniu na wadze!!! Nóżki wcale nie sa krótkie. Wszystko jest pod kontrola i wazy juz 2800 ️ ️ ️. Także poki co nie wywołują. Skanów juz mi więcej nei robia az do za dwa tygodnie, wtedy bede miała spotkanie z konsultantem i wtedy tez juz bedzie bezpieczny moment 37+6. Bardzo sie ciesze ze jestem jeszcze w dwupaku i moge w nim pobyć chwile. Z tego wszystkiego nie pobrali mi moczu ani nie sprawdzili ciśnienia ale w czwartek mam położna to wtedy zobaczymy. Montują mi meble ale sie okazało ze drzwi do szafy zle dostarczyli... i bedziemy musieli znowu wymieniać... |
||||
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
I du... Szymek nie chce wyjść. Po podłączeniu oksy rozwarcie nic się nie zwiększyło.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będzie kolejna próba? jak jest rozwarcie to może lepiej spróbować balonik? KarolinaK cudowne wiadomości
|
|
|
|
|
#4098 |
|
Wtajemniczenie
|
dubel
Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-06-26 o 13:40 |
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurczę czyli ma tam bardzo wygodnie u Ciebie . A czujesz jakies bóle Madzia?
|
|
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się meczysz Madziara
![]() Chyba nie tak szybko. Strasznie długo porodu nie wywołują, jeszcze jest czas na cc. No i mimo wszystko dziwię się, że tak szybko sie wzięli za wywoływanie. Ledwo 3 dni po terminie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-06-26 o 13:58 |
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina bardzo sie cieszę, że takie dobre wieści tu przyniosłaś!!!
bardzo ładna waga, do wyjścia jeszcze nabierze ciała i będzie happy end ♡Madziara nie myśleli o cc? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam do Was po bardzo długiej przerwie.... przez te upały nie dawałam rady funkcjonować.... laptopa wogule nie odpalałam.....
U nas wszystko ok rośniemy pięknie mamy juz 3 kg za 20 dni mam planowane cc Gratulacje dla dziewczyn które już się rozpakowały!
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, tak szybko nie robią cc chyba, że tętno dziecku spada.
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4107 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Madziara współczuję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4109 |
|
Zadomowienie
|
Madziarko, mam nadzieję, że wkrótce coś się ruszy! Aż dziwne, że to drugi Twój bąbel i tak mu wygodnie, że nie pcha się na świat. Wygląda na to, że masz taki brzuch komfortowy jak Folinka
Oby zaczęło się dziać jak najszybciej.Tysia, kciuki za spotkanie z pełnomocnikiem i jutro za przebieg przesłuchania! Będzie wszystko ok Ja dziś po planowej wizycie. Nie nadaję się do brania antybiotyku - brak gorączki, osłuchowo jestem czyściutka. Mam się doleczyć aspiryną i naturalnymi sposobami, na szczęście jest stopniowa poprawa. A Magdusia waży 2700, gin szacuje, że do terminu może przybrać max do 3500, ale bardziej prawdopodobne jest 3200-3300. Zadowolona jestem Za tydzień znów wizyta i będziemy szukać rozwarcia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Malutki uparty i najwidoczniej nie jest jeszcze gotowy na wyjście koleżance dopiero ruszyło po trzeciej kroplówce także wiesz, jeszcze masz czas szpitalna atmosfera napewno nie sprzyja rozluźnieniu, bo w porodzie szczególnie ważne jest nasze nastawienie, psychika. Ja się tak wymądrzam, a też powoli zbliżam się do terminu.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-06-26 o 14:42 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

U nas tak się objawił konflikt grup głównych- ja mam grupę 0rh+ a Młoda Arh+

w czerwcu niewiele kupiłam, tylko laktator, który jeszcze do nas idzie
a czekam, bo tam jest ta maść z lanoliną w zestawie, którą chcę zabrać do szpitala
za bilirubinę, ekstra, że przybiera

No i chciałam taki kocyk bawełniany z womaru, ale to może po wypłacie. A tak to też już wszystko mam
.

biore go na ręce nasluchuje, ale normalnie oddycha! Po prostu swiatlo tak zagrało, że mialam wrażenie ze jest siny 
Zaczynam się bać.
Jestem załamana tym wszystkim..
️
. A czujesz jakies bóle Madzia?