![]() |
#601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny,
ja jestem właśnie po drugiej wizycie u lekarza. Tym razem byłam u innego. Potwierdził mi wiek ciąży (dziewiąty tydzień), zrobił USG, ale nie przeprowadzał ze mną wywiadu ani mi nie założył karty ciąży (a miałam ze sobą wyniki badań). Powiedział, że kartę ciąży to mi założy dopiero jak z tą ciążą będzie pewne że się utrzyma, czyli po następnej wizycie (za miesiąc!) na której ma byc USG genetyczne. Na USG widac było fasolkę - ma 2 cm, serduszko jej pika 165 razy na minutę, nic złego się nie dzieje, ciąża nie jest zagrożona, więc o co chodzi?? Chciałam miec tę kartę ciąży przed wyjazdem na wakacje, żeby ją zabrac ze sobą i w razie czego szybko szukac pomocy. Jedyne z czego się cieszę to że podejrzałam że u mojego szkrabika wszystko oki ![]() Chyba dalej muszę szukac lekarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też szukałam swojego i w końcu znalazłam, póki co mi odpowiada, kartę założył i nawet do prywatnego gabinetu na USG zaprosił, chyba spoko gość. Znajdziesz odpowiedniego, nie martw się tylko. ![]()
![]() |
#605 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Mam pytanie do dziewczyn, które brały Duphaston.Po ilu opakowaniach zafasolkowałyście? Ja to na marzec sie nie załapie, może na kwiecień ale to wielka niewiadoma. Przez 3 miesiące brałam luteinę a teraz biorę dyphaston. Pani gin stwierdziła nieme jajniki. Jeszcze zapytam o testy owu. W 10 dc miałam bladą drugą kreskę a jak powinnam mieć owulacje to nie było tej kreski.Miała tak któraś z Was? Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2008-08-01 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Zadomowienie
|
A ja dostalam zaproszenie na badania do szpitala na 21 sierpnia, to bedzie 1 dzien 14 tygodnia, wtedy zaloza mi karte ciazy i zrobia badania krwi i usg, jeszcze trzy tygodnie, ale przynajmniej cos juz wiem i mam na co czekac, z zaproszeniem przyslali taka ksiazeczka o badaniach w ciazy i noworodkow, wg niej do 10 tygodnia albo jak najwczesniej sie da powinnam miec zrobione badania na niedokrwistosc sierpowata i gen niedokrwistosci, na szczescie napisali tez ze to dotyczy raczej osob z miejsc gdzie wystepuje malaria..., miedzy 10-12 tygodniem powinnam miec badania krwi- oznaczenie grupy, antyciala, zoltaczka, kila, hiv, rozyczka, inne maja napisane ze do 14 tygodnia... swoja droga ciekawe, tak mnie informuja co i kiedy a wychodzi troche inaczej... no nic i tak decyzja juz podjeta, ze poki nic sie nie dzieje nie bede szla prywatnie, wiec pozostaje mi czekac i myslec pozytywnie
![]() Pozdrawiam wszystkie mamuski, szczegolnie najnowsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
na stronie http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/zgloszenie.jpg znajduje sie zgłoszenie do klubu nutricia - mi przyslali fajny zestaw probek (herbatka, mleko nastepne, obiadek w sloiczku, deserek) i swietna ksiazke o zywieniu niemowlat. wystarczy im to wyslac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe
Witam dziewczyneczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#609 |
Zakorzenienie
|
kasiaczek007 witam serdecznie
![]() A ja wstałam znowu przed ósmą, zamiast spać się gdzieś do 10.00. Ostatnie dwa dni wolności i znowu od poniedziałku do pracy ![]() Coś cicho ostatnio na wątku, ale mam nadzieję że nasza koleżanka Olivka do nas dziś dołączy ![]() Życzę miłego dnia ![]()
#610 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe
Cytat:
![]()
![]() |
#611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#612 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() JUZ JEST NAS 10 ![]() ![]() ![]() ![]() zanka205 (Żaneta 22 lata) Jaworzno t.p. 03.03.09r ???lub ??? emzeta (Maja 26 lat) Londyn tp.6.03.09r. Lenka lub Filip buziaczekk (Mirka 26 lat) Tychy tp. 06.03.09 Oliwia,Nikola,Nadia lubKacper CzarnaInez (Inez, 30 lat) Kielce, tp. 8.03.09 ?? lub ?? alkamor (Alina, 20 lat) Skierniewice, tp. 10.03.09 Karina lub ??? ewa2803(Ewa, 22 lata) okolice Torunia t.p. 16.03.09r Maja lub Adaś, Bartek madziwnia (Magda 23 lata) okolice Darłowa tp.21.03.09r Maja,Nadia lub ??? ewccik (Ewa ?? lat ) Białystok tp. 21.03.09r. ??? lub ??? tarasia(Agata, lat 25)Krynica tp. 23.03.09 Milena/Kalina lub Mikołaj/Leon Judy ( imię??? lat 28) Portlaoise tp. 04.04.09 ??? lub ???
![]() |
#613 |
Zakorzenienie
|
Lista wygląda świetnie, a póki co mamusia kwietniowa jest jedna, a jak będzie tyle mamuś kwietniowych co marcowych to już w ogóle super będzie
![]()
#614 |
Zadomowienie
|
witam kobietki
już mnie zaczynają dopadać nudności, od razu po wstaniu z łóżka zrywa mnie na wymioty, narazie tylko zrywa ale i to jest b.nieprzyjemne. Mam pytanie do kobietek z L4, czy Wy oprócz zwolnienia dawałyście w pracy jakieś zaświadczenie o byciu w ciąży ? Chodzi mi o naliczanie wynagrodzenia, na zwolnieniu nie jest napisane że to z powodu ciąży wiec jak oni mają w pracy wiedzieć żeby liczyć 100% wynagrodzenia ![]()
![]() |
#615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#617 |
Zadomowienie
|
zanka masz jeszcze szanse, podobno ustepuja po 4 miesiacach to do tej pory pewnie mozna je pewnie dostac....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#619 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() We wtorek przyjeżdza moja teściowa i chyba w następnym tygodniu powiemy rodzinie i znajomym, Wy juz wszystkim powiedziałyście? Bo my jeszcze nie... jakoś tak wyszło...
![]() ![]() |
![]() |
#620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#621 |
Zadomowienie
|
my powiedzielismy rodzinie najblizszej zaraz po wykonaniu testow, a dalej sie rozeszlo... chyba juz wszyscy wiedza... kuzynki z dalekich stron z niewyjasnionych powodow pisza slowo gratulacje pod moimi zdjeciami na naszej klasie...
![]() ![]() ![]() Poza tym gdyby ciaza sie nie utrzymala, tez bysmy powiedzieli rodzinie - bo jak sie duzo ludzi cieszy to ta radosc sie mnozy przez ich liczbe, a jak sie ludzie smuca, to ten smutek sie dzieli i jest latwiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Zakorzenienie
|
ale u mnie pogoda się popsuła, fajnie że się ochłodziło ale jak słonka nie ma to też źle. Ciężko mi teraz dogodzić, tak źle i tak nie dobrze hehe
Odpoczywamy z TŻ po obiadku...
#624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak ja razem z L4 dostałam od lekarki zaswiadczenie ze jestem w ciazy i musiałam oddac to zaswiadczenie razem z L4 do zakładu pracy dlatego zeby mi zapłacili L4 100% |
|
![]() ![]() |
![]() |
#625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() We wtorek ide do lekarza na 2 wizyte z wynikami badan... juz nie mogę sie doczekac zeby sie dowiedziec co i jak tam teraz po prawie miesiacu sie dzieje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#626 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a u nas dzięki pobytowi w szpitalu wie już pół miasta
![]() ![]() |
![]() |
#627 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
nie chce się wtrącać ale podczytałam o L4 itd. Nie wiem jak u Was ale jest obowiązek dostarczenia do zakładu nie tylko L4 ale i zaświadczenia o tym, że jest się w ciąży!!! A to choćby po to, że jeśli np. nadal pracujecie i odpukać coś się stanie to zakład się nie wyśmiga że nie wiedział! i że to nie z winy np. pracodawcy który zlecił taką a nie inna pracę!!! Do tego wiem że nawet będąc cały czas na L4 powinno się dostarczyć zaświadczenie o byciu w ciązy, właśnie ze względu na wynagrodzenie! A na L4 nie musi być wpisany kod "choroby", a nawet nie powinien bo teraz jak wiecie jest ścisła ochrona danych osobowych i chorobowych i nikt poza Zusem! nie musi wiedzieć na co chorujecie! Chroni to np. zarażonych Hiv przed ewentualnym zwolnieniem czy dysryminacją! ps. zaświadczenie o byciu w ciąży wydaje ginekolog Twój a nie lekarz ze szpitala ![]() Dziękuje podzieliłam się tym co wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem na zwolnieniu od 30 maja. Ani zakład pracy, ani ZUS nie wymagał ode mnie zaświadczenia, że jestem w ciąży, od początku dostaję także 100% wynagrodzenie (nawet tę pierwszą wypłatę miałam trochę "większą" - sprawdziłam na pasku, skąd ta kwota się wzięła - widniało "ciąża). Skoro do tej pory nikt ode mnie tego nie wymagał, to nie sądzę, żebym takie zaświadczenie musiała donosić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
U mnie już od dawna wszyscy wiedzą ![]() ![]() kasiaczek007 - gratuluję!!! No i fajnie masz w sumie, że się dowiedziałaś o ciąży dopiero teraz jak już dzidzia taka duża ![]() ![]() Dziewczyny, czy już zaczynacie jakoś dbać o skórę? Bo jakby co to daję cynka,. że w Rossmanie jest fajna promocja na oliwki w żelu Johnsona - kup jedną sztukę - druga za 50%. I te dwie sztuki są zlepione i kosztują 15 zł ![]() ![]() Edytowane przez CzarnaInez Czas edycji: 2008-08-02 o 18:35 Powód: dopisek ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.