Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-01, 10:03   #601
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Alkamor ale masz już ślicznego dzidziusia ja na takiego muszę czekać do wtorku, mój na razie jeszcze ma kark jak Pudzian

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-01, 11:18   #602
CzarnaInez
Przyczajenie

Dziewczyny,
ja jestem właśnie po drugiej wizycie u lekarza. Tym razem byłam u innego. Potwierdził mi wiek ciąży (dziewiąty tydzień), zrobił USG, ale nie przeprowadzał ze mną wywiadu ani mi nie założył karty ciąży (a miałam ze sobą wyniki badań).
Powiedział, że kartę ciąży to mi założy dopiero jak z tą ciążą będzie pewne że się utrzyma, czyli po następnej wizycie (za miesiąc!) na której ma byc USG genetyczne.
Na USG widac było fasolkę - ma 2 cm, serduszko jej pika 165 razy na minutę, nic złego się nie dzieje, ciąża nie jest zagrożona, więc o co chodzi??
Chciałam miec tę kartę ciąży przed wyjazdem na wakacje, żeby ją zabrac ze sobą i w razie czego szybko szukac pomocy.
Jedyne z czego się cieszę to że podejrzałam że u mojego szkrabika wszystko oki
Chyba dalej muszę szukac lekarza
CzarnaInez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-01, 12:16   #603
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez CzarnaInez Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
ja jestem właśnie po drugiej wizycie u lekarza. Tym razem byłam u innego. Potwierdził mi wiek ciąży (dziewiąty tydzień), zrobił USG, ale nie przeprowadzał ze mną wywiadu ani mi nie założył karty ciąży (a miałam ze sobą wyniki badań).
Powiedział, że kartę ciąży to mi założy dopiero jak z tą ciążą będzie pewne że się utrzyma, czyli po następnej wizycie (za miesiąc!) na której ma byc USG genetyczne.
Na USG widac było fasolkę - ma 2 cm, serduszko jej pika 165 razy na minutę, nic złego się nie dzieje, ciąża nie jest zagrożona, więc o co chodzi??
Chciałam miec tę kartę ciąży przed wyjazdem na wakacje, żeby ją zabrac ze sobą i w razie czego szybko szukac pomocy.
Jedyne z czego się cieszę to że podejrzałam że u mojego szkrabika wszystko oki
Chyba dalej muszę szukac lekarza
Ja bym poszła do innego lekarza mi zaozył karte jak byłam w prawie 3 tygodniu ciazy i fasolina miała zaledwie 8 mm a twoja juz ma 2 cm Szukaj innego gina!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-01, 12:45   #604
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Ja bym poszła do innego lekarza mi zaozył karte jak byłam w prawie 3 tygodniu ciazy i fasolina miała zaledwie 8 mm a twoja juz ma 2 cm Szukaj innego gina!!!
popieram

ja też szukałam swojego i w końcu znalazłam, póki co mi odpowiada, kartę założył i nawet do prywatnego gabinetu na USG zaprosił, chyba spoko gość.
Znajdziesz odpowiedniego, nie martw się tylko.

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-01, 15:38   #605
Darianna25
Zakorzenienie

Witam.
Mam pytanie do dziewczyn, które brały Duphaston.Po ilu opakowaniach zafasolkowałyście?
Ja to na marzec sie nie załapie, może na kwiecień ale to wielka niewiadoma.
Przez 3 miesiące brałam luteinę a teraz biorę dyphaston. Pani gin stwierdziła nieme jajniki.

Jeszcze zapytam o testy owu.
W 10 dc miałam bladą drugą kreskę a jak powinnam mieć owulacje to nie było tej kreski.Miała tak któraś z Was?

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2008-08-01 o 20:13
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-01, 15:46   #606
emzeta
Zadomowienie

A ja dostalam zaproszenie na badania do szpitala na 21 sierpnia, to bedzie 1 dzien 14 tygodnia, wtedy zaloza mi karte ciazy i zrobia badania krwi i usg, jeszcze trzy tygodnie, ale przynajmniej cos juz wiem i mam na co czekac, z zaproszeniem przyslali taka ksiazeczka o badaniach w ciazy i noworodkow, wg niej do 10 tygodnia albo jak najwczesniej sie da powinnam miec zrobione badania na niedokrwistosc sierpowata i gen niedokrwistosci, na szczescie napisali tez ze to dotyczy raczej osob z miejsc gdzie wystepuje malaria..., miedzy 10-12 tygodniem powinnam miec badania krwi- oznaczenie grupy, antyciala, zoltaczka, kila, hiv, rozyczka, inne maja napisane ze do 14 tygodnia... swoja droga ciekawe, tak mnie informuja co i kiedy a wychodzi troche inaczej... no nic i tak decyzja juz podjeta, ze poki nic sie nie dzieje nie bede szla prywatnie, wiec pozostaje mi czekac i myslec pozytywnie

Pozdrawiam wszystkie mamuski, szczegolnie najnowsze

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-01, 17:51   #607
83monia
Zakorzenienie

na stronie http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/zgloszenie.jpg znajduje sie zgłoszenie do klubu nutricia - mi przyslali fajny zestaw probek (herbatka, mleko nastepne, obiadek w sloiczku, deserek) i swietna ksiazke o zywieniu niemowlat. wystarczy im to wyslac.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 07:18   #608
kasiaczek007
Przyczajenie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe

Witam dziewczyneczki Coś od pewnego czasu miałam w glowce myśli, ze moze byc dzidzia, zrobilam tescik i wyszedl negatywnie ( w czerwcu ) potem niby wszystko przebieglo jakmialo byc, idzie kolejny miesiac.... i znow takie mysli Postanowilismy zrobic kolejny tescik i....... wyszedl pozytywnie Nie do końca wierzylismy, wiec kolejnego dnia kolejny i dwie kreseczki sie pojawily po raz drugi ( to bylo przed wczoraj ) Oficjalnie moge powiedzieć, ze jestem mama, jeszcze czeka mnie wizyta u pani doktor i wtedy bedzie juz oficjalnie oficjalnie Ale zamotalam, hehe A z kalendarza do wyliczania terminu porodu wyliczyło mi, na 16 marca, ale doktorka powie tak dokladnie to dam Wam znac dziewczyneczki Jak narazie to kiepsko sie czuje, goraco mi i te nudnosci lekki, bleeehhhhh, ale co tam damy rade
Stary 2008-08-02, 07:27   #609
zanka205
Zakorzenienie

kasiaczek007 witam serdecznie i gratuluję

A ja wstałam znowu przed ósmą, zamiast spać się gdzieś do 10.00.
Ostatnie dwa dni wolności i znowu od poniedziałku do pracy
Coś cicho ostatnio na wątku, ale mam nadzieję że nasza koleżanka Olivka do nas dziś dołączy

Życzę miłego dnia

Stary 2008-08-02, 08:52   #610
Karola_82
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Karola_82
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe

Cytat:
Napisane przez kasiaczek007 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyneczki Coś od pewnego czasu miałam w glowce myśli, ze moze byc dzidzia, zrobilam tescik i wyszedl negatywnie ( w czerwcu ) potem niby wszystko przebieglo jakmialo byc, idzie kolejny miesiac.... i znow takie mysli Postanowilismy zrobic kolejny tescik i....... wyszedl pozytywnie Nie do końca wierzylismy, wiec kolejnego dnia kolejny i dwie kreseczki sie pojawily po raz drugi ( to bylo przed wczoraj ) Oficjalnie moge powiedzieć, ze jestem mama, jeszcze czeka mnie wizyta u pani doktor i wtedy bedzie juz oficjalnie oficjalnie Ale zamotalam, hehe A z kalendarza do wyliczania terminu porodu wyliczyło mi, na 16 marca, ale doktorka powie tak dokladnie to dam Wam znac dziewczyneczki Jak narazie to kiepsko sie czuje, goraco mi i te nudnosci lekki, bleeehhhhh, ale co tam damy rade
wielkie gratki Kasiu! straszie sie ciesze, uwazaj na Was mamusiu

Dieta (znowu): 178 cm / 64kg
Cel pt. "wakacje w sexy ciele"
do 1.06 - 9 kg (55kg)
Karola_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 09:30   #611
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaczek007 Pokaż wiadomość
Kasia WIELKIE GRATULACJE!!! czekamy na potwierdzenie u gina i wrzucamy cie na liste mamusiek

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2008-08-02, 09:31   #612
madziwnia
Zakorzenienie

MAMUŚKI MARCOWO-KWIETNIOWE 2009r.

JUZ JEST NAS 10

zanka205 (Żaneta 22 lata) Jaworzno t.p. 03.03.09r ???lub ???
emzeta (Maja 26 lat) Londyn tp.6.03.09r. Lenka lub Filip
buziaczekk (Mirka 26 lat) Tychy tp. 06.03.09 Oliwia,Nikola,Nadia lubKacper
CzarnaInez (Inez, 30 lat) Kielce, tp. 8.03.09 ?? lub ??
alkamor (Alina, 20 lat) Skierniewice, tp. 10.03.09 Karina lub ???
ewa2803(Ewa, 22 lata) okolice Torunia t.p. 16.03.09r Maja lub Adaś, Bartek
madziwnia (Magda 23 lata) okolice Darłowa tp.21.03.09r Maja,Nadia lub ???
ewccik (Ewa ?? lat ) Białystok tp. 21.03.09r. ??? lub ???
tarasia(Agata, lat 25)Krynica tp. 23.03.09 Milena/Kalina lub Mikołaj/Leon
Judy ( imię??? lat 28) Portlaoise tp. 04.04.09 ??? lub ???

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2008-08-02, 09:41   #613
zanka205
Zakorzenienie

Lista wygląda świetnie, a póki co mamusia kwietniowa jest jedna, a jak będzie tyle mamuś kwietniowych co marcowych to już w ogóle super będzie

Stary 2008-08-02, 09:51   #614
ewccik
Zadomowienie

witam kobietki
już mnie zaczynają dopadać nudności, od razu po wstaniu z łóżka zrywa mnie na wymioty, narazie tylko zrywa ale i to jest b.nieprzyjemne.
Mam pytanie do kobietek z L4, czy Wy oprócz zwolnienia dawałyście w pracy jakieś zaświadczenie o byciu w ciąży ? Chodzi mi o naliczanie wynagrodzenia, na zwolnieniu nie jest napisane że to z powodu ciąży wiec jak oni mają w pracy wiedzieć żeby liczyć 100% wynagrodzenia
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 09:58   #615
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
witam kobietki
już mnie zaczynają dopadać nudności, od razu po wstaniu z łóżka zrywa mnie na wymioty, narazie tylko zrywa ale i to jest b.nieprzyjemne.
Mam pytanie do kobietek z L4, czy Wy oprócz zwolnienia dawałyście w pracy jakieś zaświadczenie o byciu w ciąży ? Chodzi mi o naliczanie wynagrodzenia, na zwolnieniu nie jest napisane że to z powodu ciąży wiec jak oni mają w pracy wiedzieć żeby liczyć 100% wynagrodzenia
Na L4 ciążowym znajduje się literka B to oznacza, że powodem L4 jest ciąża i naliczają wynarodzenie w wys. 100 %, ale u mnie szef i tak zażądał zaświadczenia od lekarza - tak dodatkowo.

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 10:15   #616
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
witam kobietki
współczuję Ci tych mdłości , ja jeszcze ich nie mam, mam nadzieję że już nie przyjdą, we wtorek zaczynam 11 t.c.

Stary 2008-08-02, 11:44   #617
emzeta
Zadomowienie

zanka masz jeszcze szanse, podobno ustepuja po 4 miesiacach to do tej pory pewnie mozna je pewnie dostac.... ale zycze zeby nie

Stary 2008-08-02, 11:45   #618
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
zanka masz jeszcze szanse, podobno ustepuja po 4 miesiacach to do tej pory pewnie mozna je pewnie dostac.... ale zycze zeby nie
no to jeszcze dwa tygodnie i ryzyko spadnie heh, ale pocieszam się myśla, że moja mama nie miała mdłości więc może ja też tego uniknę (oby )

Stary 2008-08-02, 12:24   #619
Judy_21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Lista wygląda świetnie, a póki co mamusia kwietniowa jest jedna, a jak będzie tyle mamuś kwietniowych co marcowych to już w ogóle super będzie
No własnie ja tez chciałam zgłosić protest
We wtorek przyjeżdza moja teściowa i chyba w następnym tygodniu powiemy rodzinie i znajomym, Wy juz wszystkim powiedziałyście? Bo my jeszcze nie... jakoś tak wyszło...

WDF

93...83...73...70...65...63

-28 kg

Judy_21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-02, 12:28   #620
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Judy_21 Pokaż wiadomość
We wtorek przyjeżdza moja teściowa i chyba w następnym tygodniu powiemy rodzinie i znajomym, Wy juz wszystkim powiedziałyście? Bo my jeszcze nie... jakoś tak wyszło...
My powiedzieliśmy rodzicom, naszym przyszłym świadkom na ślubie i kilku osobom z rodziny TŻ. No i powiedziałam w pracy. Moja rodzina jeszcze nie wie, ale dowie sie szybko

Stary 2008-08-02, 13:29   #621
emzeta
Zadomowienie

my powiedzielismy rodzinie najblizszej zaraz po wykonaniu testow, a dalej sie rozeszlo... chyba juz wszyscy wiedza... kuzynki z dalekich stron z niewyjasnionych powodow pisza slowo gratulacje pod moimi zdjeciami na naszej klasie... ale tak chcielismy - pozytywne wibracje i pomoc sil kosmosu ponoc szczesciem trzeba sie otaczac!
Poza tym gdyby ciaza sie nie utrzymala, tez bysmy powiedzieli rodzinie - bo jak sie duzo ludzi cieszy to ta radosc sie mnozy przez ich liczbe, a jak sie ludzie smuca, to ten smutek sie dzieli i jest latwiej.

Stary 2008-08-02, 14:31   #622
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
my powiedzielismy rodzinie najblizszej zaraz po wykonaniu testow, a dalej sie rozeszlo... chyba juz wszyscy wiedza... kuzynki z dalekich stron z niewyjasnionych powodow pisza slowo gratulacje pod moimi zdjeciami na naszej klasie... ale tak chcielismy - pozytywne wibracje i pomoc sil kosmosu ponoc szczesciem trzeba sie otaczac!
Poza tym gdyby ciaza sie nie utrzymala, tez bysmy powiedzieli rodzinie - bo jak sie duzo ludzi cieszy to ta radosc sie mnozy przez ich liczbe, a jak sie ludzie smuca, to ten smutek sie dzieli i jest latwiej.
emzeta my tak samo zrobilismy powiedzielismy najbliżeszj rodzine swiadkom naszym ze slubu ewentualnie jak ktos pyta kiedy mówimy że juz rośnie a reszta sie szybko rozchodzi jak u was... jak bedzie smutek masz racje tez powiemy

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2008-08-02, 14:37   #623
zanka205
Zakorzenienie

ale u mnie pogoda się popsuła, fajnie że się ochłodziło ale jak słonka nie ma to też źle. Ciężko mi teraz dogodzić, tak źle i tak nie dobrze hehe
Odpoczywamy z TŻ po obiadku...

Stary 2008-08-02, 15:03   #624
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
witam kobietki

Tak ja razem z L4 dostałam od lekarki zaswiadczenie ze jestem w ciazy i musiałam oddac to zaswiadczenie razem z L4 do zakładu pracy dlatego zeby mi zapłacili L4 100%
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 15:08   #625
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
U mnie w rodzinie wiedzą juz wszyscy, w pracy też, bo musiałam powiedziec... reakcja na to od wszystkich była taka "NARESZCIE" u mojego w rodzinie wie tylko mama i brat (bynajmniej tylko im powiedzial) a jak z reszta to nie wiem byc moze juz tez wiedza bo moze sie wygadali mama z bratem ale jeszcze nikt nie mowil nic... w pracy u mojego tez jeszcze nie wie nikt bo sie jeszcze nie pochwalił mowi ze narazie nic nie mowi, ze znajomych spoza naszych prac tez nie wie jeszcze nikt a to beidzie niezła niespodzianka narazie niech tak zostanie az do jakiegos moze 3-4 m-ca narazie jest 8 tydzien i jeszcze nic za bardzo nie widac choć ktos bardziej inteligentny i spostrzegawczy by zauwazyl bo mam bardziej wydety brzuch
We wtorek ide do lekarza na 2 wizyte z wynikami badan... juz nie mogę sie doczekac zeby sie dowiedziec co i jak tam teraz po prawie miesiacu sie dzieje
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 15:13   #626
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Tak ja razem z L4 dostałam od lekarki zaswiadczenie ze jestem w ciazy i musiałam oddac to zaswiadczenie razem z L4 do zakładu pracy dlatego zeby mi zapłacili L4 100%
no właśnie a ja ledwo dostałam zwolnienie poszpitalne (lekarz był zły że dopiero po wypisie zgłosiłam się po zwolnienie a nie pierwszego dnia pobytu w szpitalu - co z kolei jest śmieszne bo poszłam po południu w pt i niewiadomo na jak długo mnie kładli a poza tym mieli w karcie gdzie pracuję i co robię więc mógł sie domyślić że nie wpadłam do szpitala w czasie urlopu) i nie dał mi żadnego zaświadczenia nawet w zwolnieniu zostawił puste miejsca na kodzie choroby - pewnie w pracy będą się do mnie rzucać

a u nas dzięki pobytowi w szpitalu wie już pół miasta
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 16:56   #627
freshona
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie a ja ledwo dostałam zwolnienie poszpitalne (lekarz był zły że dopiero po wypisie zgłosiłam się po zwolnienie a nie pierwszego dnia pobytu w szpitalu - co z kolei jest śmieszne bo poszłam po południu w pt i niewiadomo na jak długo mnie kładli a poza tym mieli w karcie gdzie pracuję i co robię więc mógł sie domyślić że nie wpadłam do szpitala w czasie urlopu) i nie dał mi żadnego zaświadczenia nawet w zwolnieniu zostawił puste miejsca na kodzie choroby - pewnie w pracy będą się do mnie rzucać
Nie martw się. Ja prawie od początku ciąży jestem na L4. Nigdy lekarz nie dał mi żadnego zaświadczenia, nie zawsze też na zwolnieniu mam wpisywany nr statystyczny choroby ( w zasadzie to tylko na jednym zwolnieniu miałam ten numer, na pozostałych już nie). Wystarczy, że w rubryce 13 -"kody" masz wpisane B
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 17:17   #628
gabriellao0
Zakorzenienie

Dzień dobry
nie chce się wtrącać ale podczytałam o L4 itd.
Nie wiem jak u Was ale jest obowiązek dostarczenia do zakładu nie tylko L4 ale i zaświadczenia o tym, że jest się w ciąży!!! A to choćby po to, że jeśli np. nadal pracujecie i odpukać coś się stanie to zakład się nie wyśmiga że nie wiedział! i że to nie z winy np. pracodawcy który zlecił taką a nie inna pracę!!!
Do tego wiem że nawet będąc cały czas na L4 powinno się dostarczyć zaświadczenie o byciu w ciązy, właśnie ze względu na wynagrodzenie!
A na L4 nie musi być wpisany kod "choroby", a nawet nie powinien bo teraz jak wiecie jest ścisła ochrona danych osobowych i chorobowych i nikt poza Zusem! nie musi wiedzieć na co chorujecie! Chroni to np. zarażonych Hiv przed ewentualnym zwolnieniem czy dysryminacją!
ps. zaświadczenie o byciu w ciąży wydaje ginekolog Twój a nie lekarz ze szpitala
Dziękuje
podzieliłam się tym co wiem
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 17:38   #629
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
nie chce się wtrącać ale podczytałam o L4 itd.
Nie wiem jak u Was ale jest obowiązek dostarczenia do zakładu nie tylko L4 ale i zaświadczenia o tym, że jest się w ciąży!!! A to choćby po to, że jeśli np. nadal pracujecie i odpukać coś się stanie to zakład się nie wyśmiga że nie wiedział! i że to nie z winy np. pracodawcy który zlecił taką a nie inna pracę!!!
Do tego wiem że nawet będąc cały czas na L4 powinno się dostarczyć zaświadczenie o byciu w ciązy, właśnie ze względu na wynagrodzenie!
Nie jestem znawcą, ale napiszę, jak było u mnie:
Jestem na zwolnieniu od 30 maja. Ani zakład pracy, ani ZUS nie wymagał ode mnie zaświadczenia, że jestem w ciąży, od początku dostaję także 100% wynagrodzenie (nawet tę pierwszą wypłatę miałam trochę "większą" - sprawdziłam na pasku, skąd ta kwota się wzięła - widniało "ciąża).

Skoro do tej pory nikt ode mnie tego nie wymagał, to nie sądzę, żebym takie zaświadczenie musiała donosić.
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 18:30   #630
CzarnaInez
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Judy_21 Pokaż wiadomość

U mnie już od dawna wszyscy wiedzą Rodziocm jednym i drugim powiedzieliśy praktycznie zaraz po tym jak sie sami zorientowaliśmy i potwierdziliśmy to badaniami beta hcg. Najbliższym znajomym też od razu, a dalej to już się wieść sama rozchodzi

kasiaczek007 - gratuluję!!!
No i fajnie masz w sumie, że się dowiedziałaś o ciąży dopiero teraz jak już dzidzia taka duża zawsze to kilka tygodni bez stresu więcej przeżyłaś

Dziewczyny, czy już zaczynacie jakoś dbać o skórę?
Bo jakby co to daję cynka,. że w Rossmanie jest fajna promocja na oliwki w żelu Johnsona - kup jedną sztukę - druga za 50%. I te dwie sztuki są zlepione i kosztują 15 zł Ja się już zaopatrzyłam, na rozruch mam nadzieję wystraczy

Edytowane przez CzarnaInez
Czas edycji: 2008-08-02 o 18:35 Powód: dopisek ;)
CzarnaInez jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości