|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Odowska na cc juz wiesz czego oczekiwać. A SN to zawsze jednak zagadka. Tez nie wiem na co sie pisze ale zdecydowanie chciałabym spróbować SN...
Zabawki, kołdra i kocyk susza sie na slonku. Nawet nie wiedziałam ze moja pralka ma specjalny program na kołdrę z bardzo delikatnym zimnym suszeniem . Gdyby nie Tz to nie wiedziałabym jak to prac... wszystko wyglada jak nowe. Nic sie nie pogniotły. ImageUploadedByWizaz Forum1530034736.246732.jpg |
|
|
|
#4143 |
|
Zadomowienie
|
Odowska, trzymam kciuki, żebyś dotrwała, ale raczej nie do 17
Ja też słyszałam mnóstwo historii o rozwarciu, z którym kobiety chodziły i 2 tygodnie.Aniama, ale duży bobas Zua, odpoczęłaś po tej kancelarii? Dowiedziałaś się czegoś ciekawego? Gratuluję w ogóle wszystkim wizytującym, ja dołączam do reszty, u których wszystko w porządku i rozwarcia brak Szyjka długa, zamknięta, twarda.... A najlepsze jest to, że tak mnie boli podbrzusze, że momentami jak mnie złapie to dosłownie kucam tam, gdzie jestem - w sklepie a nawet na ulicy, na asfalcie. Cały brzuch tkliwy, odbiera mi dech przy każdym kroku. A to wszystko przez to, że główka uciska pęcherz moczowy No i tak - proszę nie rodzić w niedzielę, bo na niedzielę termin mam ja tak się umówiłam wstępnie z lekarzem... oczywiście, wolałabym, żeby akcja sama się rozkręciła, ale nic na to nie wskazuje, bo mały nawet nie zszedł niżej do kanału. A chociażby z uwagi na ten ból chyba będę musiała się zgodzić.
|
|
|
|
#4144 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą niektórzy liczą, że poród się zaczyna od kiedy się robi rozwarcie. To nasze porody ile już trwają? Po dwa tygodnie? Cytat:
Cytat:
Niezła pralka faktycznie! Z tymi aplikacjami, to niekiedy cuda się dzieją na szwach, a u Ciebie idealnie nadal. |
|||
|
|
|
#4145 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja dzis malo aktywna no bo wiadomo - jestem cala w nerwach. Raz mi slabo, raz niedobrze. Po obiedzie przez ten stres cukier mi wybujal do 165 jednostek... czytalam kilka razy wniosek do pozwu, ukladalam sobie w glowie.co odpowiem na dane pytanie, a w nastepnym momencie juz zapominam
oczywiscie nie zostane zapytana o nic, czego nie wiem, no bo to wszystko dotyczy mojego zycia, ale obawiam sie że cos powiem w sposob budzący wątpliwości.... no nie jest łatwo, boje sie strasznie. Dawno nie bylam tak zestresowana. Rozprawa jest na 13:20 wiec do tej pory zapewne bede malo sie odzywać. Przepraszam, że sie nie odnosze, ale jestem w takim zlym stanie ze nic konstruktywnego o ciąży i dzieciaczkach teraz nie napisze....jutro powinnam wrócić do siebie. Na pewno sie odezwe. Proszę o ogrom kciuków....Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wow! A my tu chyba wszystkie myślałyśmy, że to bóle porodowe u Ciebie. Swoją drogą niezły siłacz z tego Kazika. 1.07. - piękna data na urodziny! |
|
|
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zua wiem ze sie denerwujesz, każda z nas miałaby stres! Wypisz sobie na kartce fakty i pamiętaj o nich. Czytaj je do bolu. Czemu mialabys niewiarygodnie wypaść??? Myslisz ze ten drań całkiem sie wyprze pożyczania tych pieniędzy? To była gotowka czy przelew? Jesteście we dwoje! Kciuki mocne za jutro kochana. Trzymaj sie dzielnie. |
|
|
|
|
#4148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkich udanych wizyt!
Co z naszym Camelkiem?Camelitos gdzie jesteś? Trochę martwię się ,co z Pati? Zua kochana,nie powinnaś przeżywać takiego stresu w takim stanie. Blanka jak zawsze u Ciebie pyszności. U nas niestety zapalenie gardła,w stanie był dobry,choć w nocy dawaliśmy mu na zbicie,bo gorączka znowu rosła. Rano wydawał się zdrowy,ale zajrzałam mu do gardła i czerwone i jakiś czop,no i na szybko umówiłam go do lekarza,dobrze,że nie angina i mam nadzieję,że mnie ominie. Co tu taka cisza???? Ja dzisiaj spotkałam się z koleżanką na kawie,pospacerowałam,fajn ie było. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-06-26 o 20:05 |
|
|
|
#4150 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masz się wtedy zgłosić do szpitala? ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
jestem dobrej myśli
|
||
|
|
|
#4151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też się bardzo 1 lipca podoba ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4152 |
|
Zadomowienie
|
Zua, wiem, że się martwisz, ale nie sądź, że wypadniesz niewiarygodnie, przecież nie jesteś podejrzaną, nic też nie wskazuje na to, że chcesz coś ukręcić. Jeśli już to jakiekolwiek podejrzenia pojawiłyby się na etapie zgłoszenia na policję/do prokuratury. Więc w ogóle nie myśl tak! Podejdź do tego zadaniowo - wejdziesz, odpowiesz na pytania i uffff....! Trzymamy bardzo mocno kciuki! BARDZO, BARDZO, BARDZO!
Odo, dziękuję Emmo, jutro będę dzwonić do lekarza, żeby potwierdzić, więc się dowiem, ale chyba zgłaszam się w sobotę, zazwyczaj tak jest w przypadku planowanych operacji. Gosiu, dzięki Ovejita, a propos skierowania - masz tam wpisany szpital konkretny? Zresztą myślę, że nie masz się co martwić, twój lekarz na pewno cię wpisał w grafik! Ja też ciągle myślę o Patrycji! No i faktycznie - gdzie nasz Camelek?!
|
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są takie inne w smaku.. ![]() Dodaje po prostu połowę serka topionego do surowego doprawionego mięsa i wyrabiam, po czym panieruje w bułce tartej i na patelnię. A jutro robię na obiad spaghetti z tuńczykiem i parmezanem duzooo parmezanu ![]() Jakoś mnie ochota naszla straszna na makaron. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4154 |
|
Zadomowienie
|
ZUA Trzymam mocno kciuki , staraj sie jak najmniej przejmować najważniejsze teraz jest Wasze zdrówko 😗
Rzeczywiście cos Patrycja sie moe odzywa ciekawe co u niej moze juz tuli maluszka. |
|
|
|
#4155 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Zua powodzenia jutro na rozprawie, na pewno będzie dobrze wyśpij się i nie myśl o tym za wiele ![]() Aska dobrze ze te plamienia to nic poważnego ![]() Odo ja pisałam kiedyś że mam koleżankę ktora na początku października miała rozwarcie na 4 cm a urodziła po terminie, gdzie termin miała na koniec listopada ![]() Madziara oczywiście trzymam kciuki za rozwinięcie akcji, niech się Szymek ogarnie i wychodzi ![]() Summer już w niedzielę będziesz tulic Kazika? zazdro Oklaski dla wszystkich wizytujacych i dobrych wieści Ja też dzisiaj po wizycie, ale mała nie była mierzona bo była mierzona tydzień temu, kolejne mierzenie za tydzień dzisiaj tylko były sprawdzane przepływy, bicie serca no i szyjka szyjka bardzo krótka i miękka ale rozwarcia brak tylko te cholerne płytki :/ znowu spadły i teraz są na poziomie 105 :/ a hemoglobina na poziomie 14.. mam to skierowanie na te ręczne liczenie i będę w tym tygodniu robiła.. Gin powiedziała mi że skonsultuje te płytki z profesorem i że być może jak jeszcze spadną to on będzie chciał mnie widzuec wczesniej w szpitalu czego chciałabym uniknąć :/Do tego dzisiaj mnie baby w przychodni wkurzyły bo przyszło z 5 z pilnym tematem do gin.. Kurde ja się nie po to umawiam na wizyty żeby potem wszystkie przepuszczac bo niby po receptę a wchodzą sobie na normalną wizytę.. Jeszcze się nasluchalam jak powiedzialam że mogę 1 przepuścić na nie 5.. :/ na szczęście gin też nie zgodziła się i szła zgodnie z lista.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Właśnie gin mi napisała sms że jak będę miała wyniki wcześniej niż wizyta to żebym się skontaktowała z nią i wtedy będzie podjęta decyzja co do wcześniejszego położenia w szpitalu.. Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-06-26 o 21:07 |
|
|
|
#4156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tych kobiet, to nie denerwuj się nawet, nie ma sensu... i bez zaawansowanej ciąży bym nie przepuściła więcej niż jedną. Trzeba było przyjść na sam koniec przyjęć po kolejce jak tylko po "receptę". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do tych kobiet to mnie wkurzył tekst typu że ja jestem w ciąży to ja mam czas mogę czekać a one nie :/ super argument naprawdę Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-06-26 o 21:12 |
|
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
Zua powodzenia jutro.
Przepraszam, że mało piszę ale zdołowałam się tym, że oksy nie zadziałała i nie wiem ile będę tu musiała leżeć. Serce mi pęka, że nie ma mnie przy Ewce ![]() Też się martwię o Patrycję, długo już się nie odzywa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4160 |
|
Zadomowienie
|
Madziara współczuje, ciezko jest normalnie w szpitalu wysiedzieć, a co dopiero jak dziecko na Ciebie czeka. Ale juz blizej niz dalej.
U mnie ok , fałszywy alarm ogólnie najpóźniej czw wyjdę moze jutro mnie puszcza
|
|
|
|
#4161 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takie historie z podbrzuszem, a szyjka trzyma się w najlepsze, dziwne to. Pewnie u mnie jest to samo, znaczy, mam ciężkie podbrzusze, mam wrażenie, że spina się aż za często, ale nie czuję bóli typowo okresowych. Jakieś tam są, ale nie okresowe. A jeśli chodzi o jezioro, to jadę na północ podlasia. Wracam 14 lipca i od 16 lipca mogę rodzić, ale wezmę się za wywoływanie 22 lipca, może seksy po dłuuuugiej przerwie pomogą i dzidzia zechce wyjść w rocznicę ślubu. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W tym momencie najważniejsze, że trzymają rękę na pulsie i nie bagatelizują problemu. W jakim celu mają położyć Cię do szpitala? Chodzi o to, że jeśli płytki jeszcze spadną, to konieczna będzie wcześniejsza cesarka?Ginekolog powiedział mi tydzień temu, abym jutro przyszła na wizytę kontrolną między pacjentkami. Mam zamiar przyjechać tam na 8, żeby być pierwsza i ominąć tłumy rozwścieczonych kobiet. On chce zobaczyć czy mała się przekręciła i czy torbiel urosła. Przyszła do mnie ta koszula na ramiączkach z Dolce Sonno, ale będę odsyłać, bo tak jak myślałam - przez to, iż jestem wysoka, wbija mi się nieco w pachy, a ja tego nie cierpię. Mam darmowy zwrot przez paczkomaty i on chyba jeszcze zwraca za najniższą wysyłkę, więc nic nie stracę. Zamówiłam inną od nich.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-06-26 o 21:52 |
|||
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Madziara współczuję.
Camelitos bądź dobrej myśli! MalaGosia dziękuję Ja prasuję
|
|
|
|
#4163 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() A ja już leżę poszliśmy z mężem na działki rekreacyjne popatrzec czy nie ma jakiejś do sprzedania i tak wyszło że przeszliśmy 7 km ale stopy już mnie bolą dzisiaj ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4164 |
|
Zadomowienie
|
Nie jesteśmy wysocy. Wręcz przeciwnie. Ja przytyłam ok 8 kg, tak naprawdę to do końca kwietnia odżywiałam się wręcz cukrzycowo ehh. Skonsultowałam się dziś z 3 ginekologami z 3 szpitali w moim mieście i zgodnie twierdzą ze cc na 90 % ale czekamy na akcje za tydzień kontrola. Z tego wszystkiego nawet nie zapytałam jak łożysko. Ale spoko stres mi odpuścił. Bardzo chciałam psn, dalej twierdze ze to najlepsze dla mamy i dziecka ale nie w każdej sytuacji.lekarka tez mi powiedziała ze to ze się w ogóle nie wstawia to tez może być kwestia rozmiaru głowy. No nic, czekamy. Zua już niedługo stresu, będziemy jutro myśleć o tobie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie tak jest, jakby był mały to myślałabym w druga stronę, zawsze jakiś problem się znajdzie- taki chyba już nasz los będzie. Ja ogolnie może tu narzekam, ale szczerze mówiąc to jakoś bardzo nie rozmyślam i aż tak się nie przejmuje. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- ja jutro jadę rano na ktg. Trochę się niepokoje, bo coraz częściej mam bóle @... a skurcze też się pojawiają. Pewnie macica ćwiczy, ale to dopiero 35 tydzień dziś skończyłam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4168 |
|
Zadomowienie
|
Wypożyczyłam sobie dziś w bibliotece książkę „ najszczęśliwsze niemowlę w okolicy” wydaje się fajna, zna ktoś? Dziewczyny czyżby 2 dni bez żadnego porodu? Wszystkie czekajà na lipiec??
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4169 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po prostu każda z nas analizuje, przemyśla, dlaczego tak, a nie inaczej, dzieli się spostrzeżeniami Po to jesteśmy ![]() Cytat:
|
|
#4170 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki!
U mnie lipa, kiepski humor, bo w domu armagedon - Lidka chora, kot chory... A w domu robota do tego nie zrobi się sama... Jakbym przypadkiem rodziła, to na pewno dam Wam znać, o to się nie martwcie! ![]() Ela, ten ból na samym początku karmienia, przy pierwszym zasysie to może się przez chwilę utrzymać, tak do kilku tygodni, ale życzę, żeby przeszło jak najszybciej! Natomiast po chwili już nie powinno nic boleć. Jeśli boli to mały palec w kącik ust dziecka, żeby je odessać i trzeba poprawić przystawienie.Na za długie dyndające nogawki polecam Sock Ons, które generalnie służą do przytrzymywania równie łatwo zjeżdżających zwykle skarpetek. zua, serdecznie gratuluję donoszenia i ślę dużo przytulasów i mocy na jutro! ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Karolina, gratki! Cytat:
Gratki za udaną wizytę! Cytat:
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Toż tu na pęczki takich historii było! ![]() Tyle wieści różnych dziś, ale nie dam rady więcej odpisać, więc pozwólcie, że poślę gratki ogółem dla wszystkich i kciukasy dla wszystkich potrzebujących!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.

wpiszesz mi na listę?) i świetnie by było do niej dotrwać i odebrać wyniki.

. Gdyby nie Tz to nie wiedziałabym jak to prac... wszystko wyglada jak nowe. Nic sie nie pogniotły. 
oczywiscie nie zostane zapytana o nic, czego nie wiem, no bo to wszystko dotyczy mojego zycia, ale obawiam sie że cos powiem w sposob budzący wątpliwości.... no nie jest łatwo, boje sie strasznie. Dawno nie bylam tak zestresowana. Rozprawa jest na 13:20 wiec do tej pory zapewne bede malo sie odzywać. Przepraszam, że sie nie odnosze, ale jestem w takim zlym stanie ze nic konstruktywnego o ciąży i dzieciaczkach teraz nie napisze....jutro powinnam wrócić do siebie. Na pewno sie odezwe. Proszę o ogrom kciuków....

masz się wtedy zgłosić do szpitala? 

. Śliczne kocyki, może ja się skuszę bo ładne wzory są i fajna cena, który wzięłaś? kupowałaś już od nich?