|
|
#2311 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: dziewczynki z Irlandii!!!!
Cytat:
No to gratulacje!! Napewno odetchnelas z ulga. Pamietaj tylko zeby za pierwsza wyplata sprawic sobie jakis fajny prezent ![]() Ja tymczasem wlasnie odprawilam sie do Londynu i jutro lecimy Zycze Wam udanego dlugiego weekendu, korzystajcie bo nastepny dopiero w pazdzierniku (!)!!!!
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia.gda gratuluję
Widzisz, jednak opłacało się tak długo czekać na taką fajną pracę
|
#2313 |
|
Przyczajenie
|
Fajnie, że Ci sie udało
|
|
|
|
#2314 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
JESLI przyjechalas w pazdzierniku/listopadzie - zgodze sie z Toba. Jesli mowisz o sredniej dla roku, to niestety jest trochę inna. [http://www.cso.ie/statistics/sasunemprates.htm, żródło: urząd statystyczny] Cytat:
Sa wakacje - trzeba sie nachodzic, ale praca zawsze sie znajdzie. Nachodzic... a nie pisac o wzrastajacym bezrobociu i tlumaczyc tym kazde niepowodzenie. W szkole nie uczyli, ze 5% to jak najbardziej 'naturalna' stopa bezrobocia? Że rzadko zdarza sie, aby była niższa?? W gazetach nie pisali, że srednia dla Eurolandu wynosiła w maju 2007 - 7% i wzrosła?? Udało się - cieszę się z Tobą. |
|||
|
|
|
#2315 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylwia gratulacje !!!
|
|
#2316 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia-GRATULACJE! Az mnie to zmobilizowalo i pomoglo
))A Marta sobie smiga w Londynie teraz, mam nadzieje ze pokaze fotki )Pozdrowania w ten brzydki poranek
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
poranek????
|
|
#2319 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak w dłuuuugi weekend to 15 godzina może byc porankiem
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
hehe.. wstyd mi ![]() Nie no, przejezyczenie to bylo
|
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
mialam ubaw z tego poranka
ale fajnie bo poprawilas mi humor przynajmniej
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) serwis poprawiania humoru na zyczenie jedyne 30e za godz./10e za tekst![]() Jak spedzacie Wochenende ?
|
|
|
|
|
#2323 |
|
Przyczajenie
|
A ja mam pytanie - mieszkam w Naas i chce pojechać autousem Bus Eireann do Dublina, ale zastanawiam się czy zawsze trzeba zamawiac bilet przez internet czy jak ??? Bo ja nie wiem jak to wszystko tu wygląda
błagam pomocy !!!
|
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
single adult ( w jedna strone ) lub day return (tam i z powrotem) nie znam cen z naas ale np. z droghedy return kosztuje 10 a single 4 euro, wiec w sumie bardziej sieoplaca ten drugi....
|
|
|
#2325 |
|
Przyczajenie
|
Super - dziękuje za pomoc
|
|
|
|
#2326 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A moim celem nie bylo utwierdzanie moich kolezanek w poczuciu ze nie ma tu dla nich pracy, ale pokazanie ze sytuacja na rynku pracy jest inna niz dajmy na to dwa lata temu, i ze rozumiem ich obawy i rozterki. Poza tym na tym forum lubimy sobie czasem ponarzekac i uwierz mi ze to czego najmniej oczekujemy to tekstow "ruszyc dupska", szkoda ze nie masz takich "fantastycznych" rad kiedy narzekamy na pogode, moze wtedy mamy "ruszyc dupska" i wyemigrowac do Afryki??? Cytat:
Pierwsza mysl jaka mi przychodzi do glowy kiedy mysle o Londynie to fakt ze jest OGROMNY i bardzo kosmopolityczny. Poza tym halasliwy i zatloczony. Dublin wydaje sie wioska... Londyn to miasto, ktore zawsze chcialam zobaczyc, wiec pojechalam, zobaczylam i...planuje juz nastepna wycieczke. Tym razem bez halasu, deszczu i muzeow (Muzea Watykanskie,British Museum, Muzeum Naturalne, Muzeum Nauki, Galerie w Wiedniu to miejsca, w ktorych bylam i ktore dostarczyly mi wrazen na kolejne 10 lat) ![]() A fotki bede, obiecuje...
|
|
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Myslalam ze bedziesz tylko do pon.i juz sie zastanawialam wczoraj co sie dzieje..![]() Ustalmy moze dokladnie godzine spotkania? Moze byc 16-16.30? Bo troszke wczesniej musze byc? I najwazniejsze.. mam interview!!! W piatek. Wiec zamawiam sobie rytual trzymania kciukow u Was )))Ps. Marta-Dublin JEST wioska
Edytowane przez ferguusson Czas edycji: 2008-08-06 o 12:49 Powód: aaaa.. tak. |
|
|
|
|
#2328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratuluje interview, trzymanie kciukow zabookowane. Moze bedziemy mialy co swietowac w piatek ![]() No wlasnie piatek: z tego co wiem to sa dwa watki o Irlandii http://www.wizaz.pl/forum/showthread...38#post8476238 Nie wiem czy kto udziela sie na jakim. Wazne zeby kazdy kto chcialby przybyc na nasz zlot czarownic wiedzila co gdzie i kiedy. Ja sie pisze, zaznaczam jednak ze w centrum (powiedzmy pod Trinity najwczesniej moge byc o 17.15...
|
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko zastanawiam sie gdzie sie spotkac, jesli bedzie padac tak jak teraz-okno mi prawie wyrwalo przed godzina ![]() Bo w sumie szpila bylaby najbardziej charakterystyczna, ale zakladajac ze bedziemy tam czekac chwile/dluzsza chwile.. heh.. Podsumowujac-Marto, jako ze znasz Dublin najlepiej, moze lubisz jakas kawiarenke/duszny pub irlandzki gdzie moglybysmy sie spotkac..? |
|
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Ferguusson oczywiście 3manie kciuków masz już załatwione
![]() Marthinisa, czekamy na fotki z wycieczki Sama planuję wyjazd do Londynu, tyle ,że jakoś w grudniu, więc muszę ułożyć plan, co gdzie i kiedy chcę zobaczyć
|
#2331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymamy za slowo
![]() Cytat:
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
pwodzenia na interv.
|
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje wszystkim za "kciuki"... Mam nadzieje ze sie uda, a jesli nie to odpuszcze sobie ta dziedzine, na dobre;(
I po spotkaniu... Bylo suuuper dziewczyny, Marta to przeurocza gadula ))) a Anie trzeba bardziej opic nastepnym razem - west cost jednak zbyt slaby;pBardzo sie ciesze ze Was poznalam ![]() To do nastepnego razu )
|
|
|
|
#2334 |
|
Raczkowanie
|
a ja jeste teraz w Dublinie juz 2 tydzień
w czwartek nareszcie wracam do Polski. Bardzo mi się tu podoba, ale nie ma jak w domu wśród rodzinki
|
|
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe o tak west coast slaby byl ale potwierdzam Twoje zdanie bylo suuuuuper :0 i powtorzyc spotkanie koniecznie musimy
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki i ja ide na interview !!! 3mcie kciukasyyyy please
|
|
|
|
#2337 |
|
Zadomowienie
|
witajcie kochane wrocilam z urlopu, oj nie ma to jak lato i ponad 30' w cieniu hehe
no ale powrot nie obyl sie bez problemow podczas przesiadki w amsterdamie zgubili mi bagaz a w nim klucze do domu wiec jak juz w koncu dotarlam z dub do shannon to jescze musialam prosic znajomych zeby mi sie do domu wlamali a dzisiaj zamek wymienialam a tu pada......nic nowego w przerwach miedzy deszczem a deszczem - ulewa trzymam kciuki kochana
|
#2338 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiscie 3mamy kciuki!!! Kciuki na tym forum przynoszą szczęście
![]() Ja już tydzień chodzę do mojej nowej -pierwszej pracy-milo, ale nie obijamy się, jest mnostwo papierow do ogarnięcia. No i w koncu w bazie pracownikow firmy poprawilam nazwiska i imiona Polaków tam pracujących-bo byly pisane przez irolków ze slyszenia wyborażacie sobie pewnie jak ta baza musiala wygladac ![]() Poza tym mialam dzis traumatyczne przezycie-coś wpadlo mi do oka, zadnym sposobem nie chcialo wyjsc-kupilam nawet specjalny plyn z pojemniczkiem do przemywania i nic! Z godziny na godzinę było coraz gorzej :/ Poszlam wiec do szpitala-5 minut ode mnie na szczescie, w izbie przyjęć kuupa ludzi, na szczescie czekalam tylko 15 minut-musialam wygladac na bardzo zbolałą, bo przyjeli mnie poza całą resztą ludzi.. Przeplukano mi oko specjalną soczewką podlaczoną do kroplówki (trwalo pol godzinki), potem zalozono antybiotyk i siedze sobie teraz z zabandazowanym okiem. Przemiły Pan doktor-na oko Hindus Bardzo wyrozumialy i delikatny.Nie zaplacilam ani grosza-moja karta EKUZ z NFZ-u dziala jeszcze do konca wrzesnia. Czyli jednak cos ona daje...myslalam ze w praktyce jest bezuzyteczna. pozdawiam Was, a za te szukajace pracy 3mam kciuki!!! |
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za 3manie kciukasow chyba jedna to prawda ze 3manie kciukasow przez emigrantki pomaga!!! bo Maja do mnie jutro dzownic zeby sie umowic na szkolenie
) super!! nareszcie bo od maja w domu siedze i nic a nic...Sylwia Irole czy ze slyszenia czy przepisujac z dokumentow imiona polakow robia bledy !!! to malo inteligentny narod ... wiadomo sa wyjatki ale znikle;P |
|
|
|
#2340 |
|
Zadomowienie
|
inteligentni czy nie sprobuj napisac nazwiska np. przybyszow z Afryki lub Indii uzywajac polskiej pisowni fonetycznej i angielskiej
a potem spytaj ich posiadaczy jak sie piszea z innej beczki pochwale sie moim brzuchem, fotka z dzisiaj rana 20tydzien zrobilam sobie na wakacjach porzadne badanie usg, bo tu mi tylko pokazali glowke i nozki i po calej wizycie a na Ukrainie zmierzyli wszystkie narzady, policzyli komory serca i nawet paluszki - wszystko na miejscu
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

))) No i zaakceptowali moje warunki finansowe, co najważniejsze. 

Widzisz, jednak opłacało się tak długo czekać na taką fajną pracę
93...83...73...70...
65...63

błagam pomocy !!!