Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka ! - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-27, 09:31   #4201
Camelitos
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
No powiem Wam, że na tym szpitalnym jedzeniu to bym tutaj zaraz zrzuciła ciążowe kg
wszyscy jednak mocno dbają, żeby tak szybko mi to nie poszło

Radena hah tak no chyba na kanapkę, do tego to było jabłko na ciepło !!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Przy tym jedzeniu to byś wagę miała pewnie jeszcze niższa niż przed ciąża żadnych siłowni i innych nie trzeba ćwiczeń tylko żarcie szpitalne

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 09:40   #4202
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Madziara,to w takim razie kciuki za wyganianie Szymka :-*
Jeszcze powiem Ci, ze te nasze starszaki zawsze sobie lepiej radza bez nas niż się spodziewamy ;-) wiec sie nie martw o Ewcię :-*
Ela,super wieści,oby Was w końcu puścili!!!

Dziewczyny, czy są potrzebne jakieś wyniki badań do porodu oprócz tego gbs? Bo ja dziś sie wybralam do przychodni,bo wszedzie piszą,zeby mieć wr,hbs,hiv po 32 tyg,a mi w przychodni powiedzialy,ze wystarczy,ze mialam robione 2 razy i mam wpisane w karcie ciąży. Tak faktycznie jest? Bo bym nie chciala przy porodzie,zeby mnie ktoś opierdzielil,ze przyjechalam nieprzygotowana

Mnie się tylko pytali o grupę krwi i gbs

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 09:40   #4203
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
A co sie działo u alergo? On jakiś nie tego?

No to nieźle z Twoja siostrą,a na kiedy ma termin?

Siostra ma termin na 28.07, dzień przede mną

Do alergologa już dawno jeździmy prywatnie a teraz dostaliśmy się na NFZ i lekarka nic nie przepisała, nie zaproponowała leczenia. Testy zrobiliśmy kiedyś pryw.to teraz już nie ma jakich badań zrobić, mały ma nie jeść tylko tego co wyszło w testach (a nie je tego 2 lata i nadal ma uczulenia). Nawet skóry mu całej nie obejrzała i nie zaleciła jakiejkolwiek kontroli za jakiś czas. Nie sądziłam, że będzie aż tak źle.

Elaaa śniadanie pierwsza klasa ja jednak wolałam coś takiego niż te breje obiadowe

Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-06-27, 09:42   #4204
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Hej.

Ja mam laktator ręczny aventu i sobie chwaliłam ale używałam go sporadycznie.
Na nawał pomagało bardzo polewanie piersi ciepłą wodą z prysznica.

Miałam obchód- jutro podejście numer dwa z wywoływaniem ale, z tego co zrozumiałam, mają zrobić wszystko, żebym jutro urodziła.

No to jutro pewnie będziesz tulić juniora

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Hej.

Miałam obchód- jutro podejście numer dwa z wywoływaniem ale, z tego co zrozumiałam, mają zrobić wszystko, żebym jutro urodziła.

No to może jutro będziesz tulić juniora

Stary 2018-06-27, 09:43   #4205
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Madziara,to w takim razie kciuki za wyganianie Szymka :-*
Jeszcze powiem Ci, ze te nasze starszaki zawsze sobie lepiej radza bez nas niż się spodziewamy ;-) wiec sie nie martw o Ewcię :-*
Ela,super wieści,oby Was w końcu puścili!!!

Dziewczyny, czy są potrzebne jakieś wyniki badań do porodu oprócz tego gbs? Bo ja dziś sie wybralam do przychodni,bo wszedzie piszą,zeby mieć wr,hbs,hiv po 32 tyg,a mi w przychodni powiedzialy,ze wystarczy,ze mialam robione 2 razy i mam wpisane w karcie ciąży. Tak faktycznie jest? Bo bym nie chciala przy porodzie,zeby mnie ktoś opierdzielil,ze przyjechalam nieprzygotowana

U mnie z wyników tylko gbs, resztę patrzą co jest wpisane w karcie ciąży.
Cytat:
Madzia,w sumie nie wiem po co Ci powiedzieli te info o Ewie, teraz i tak nic nie zrobisz,a tylko się martwisz. A w domu nie mówią za dużo o Tobie? Bo może ją nakręcają.

Starają się dużo nie mówić ale jak długo pyta to mówią, że jestem w szpitalu i wrócę z dzidziusiem.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 09:48   #4206
KarolinaK
Zakorzenienie

Madzia to po co oni zaczęli wywoływać wczoraj skoro nie skończyli. Ja to tak troche nie rozumiem. Podłączyli Cie do oksy (na pewno jakos to wpływa na dziecko) skoro nie zareagowałas to odłączyli czekali dzien i co dzis znowu to samo z większa dawka??? A moze oni myśleli ze sama sie zacznie w nocy??? Nie wiem ale jakos jeste:za tym ze jak robia to raz i dobrze a nie tak po trochu i Cie trzymają 5 dni.

Elaaa Ewka biedna na pewno tęskni mocno i nie wie do końca co sie dzieje 🙁.

A śniadanie masakra. Wiecie to jest okropne w jaki sposob szpitale oszczędzają na pacjentach. Trzymają ludzi bez problemów bo dostaja za to kasę a karmią tak zeby bardziej chorowali.

Dzien dobry. Kończę śniadanko. Ma byc dzis u nas 30 stopni. Planuje poprasować resztę No wczoraj nic ni zrobiłam. Przyjechali montować meble z Ikea w międzyczasie jakas kobieta dzwoni do mnie ze jest w drodze. Wcale nie wiedziałam kto to ani po co do mnie jedzie bez uprzedzenia. Przyjechała pielęgniarka w jakiegoś zrzeszenia pielęgniarek zeby troche poopowiadac ze doradzaja pierwszym matkom... mowi ze list wysłała tylko ze ja nic nie dostałam... dała mi jakies ulotki informacje zrobiła wywiad itd. W sobote nam wymienia te drzwi bo dostarczyli nie od pary. Także Ci od składania musza jeszcze raz przyjechać. Ale naprawde polecam tych od składania. To chyba dopiero od niedawna Ikea ten serwis oferuje. Ale składają tak jak ma byc nic sie nie chwieje ani nie rusza. Wszystko idealnie styka. To juz po raz drugi mi robia i to znacznie lepiej niz samemu w domu mozna zrobic.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 09:48   #4207
madziara889
Zakorzenienie

A to moje dzisiejsze śniadanko 😵
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20180627_083332.jpg (112,8 KB, 72 załadowań)
Stary 2018-06-27, 09:51   #4208
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
A to moje dzisiejsze śniadanko

Tez jabłko . Co oni z tymi jabłkami. Ale Ty to masz przynajmniej sałatę i troche koloru. A U Elii to chyba kucharz sam zjadł to co było do chleba...
Stary 2018-06-27, 09:51   #4209
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Madzia to po co oni zaczęli wywoływać wczoraj skoro nie skończyli. Ja to tak troche nie rozumiem. Podłączyli Cie do oksy (na pewno jakos to wpływa na dziecko) skoro nie zareagowałas to odłączyli czekali dzien i co dzis znowu to samo z większa dawka??? A moze oni myśleli ze sama sie zacznie w nocy??? Nie wiem ale jakos jeste:za tym ze jak robia to raz i dobrze a nie tak po trochu i Cie trzymają 5 dni.

Elaaa Ewka biedna na pewno tęskni mocno i nie wie do końca co sie dzieje .

A śniadanie masakra. Wiecie to jest okropne w jaki sposob szpitale oszczędzają na pacjentach. Trzymają ludzi bez problemów bo dostaja za to kasę a karmią tak zeby bardziej chorowali.

Dzien dobry. Kończę śniadanko. Ma byc dzis u nas 30 stopni. Planuje poprasować resztę No wczoraj nic ni zrobiłam. Przyjechali montować meble z Ikea w międzyczasie jakas kobieta dzwoni do mnie ze jest w drodze. Wcale nie wiedziałam kto to ani po co do mnie jedzie bez uprzedzenia. Przyjechała pielęgniarka w jakiegoś zrzeszenia pielęgniarek zeby troche poopowiadac ze doradzaja pierwszym matkom... mowi ze list wysłała tylko ze ja nic nie dostałam... dała mi jakies ulotki informacje zrobiła wywiad itd. W sobote nam wymienia te drzwi bo dostarczyli nie od pary. Także Ci od składania musza jeszcze raz przyjechać. Ale naprawde polecam tych od składania. To chyba dopiero od niedawna Ikea ten serwis oferuje. Ale składają tak jak ma byc nic sie nie chwieje ani nie rusza. Wszystko idealnie styka. To juz po raz drugi mi robia i to znacznie lepiej niz samemu w domu mozna zrobic.
Karolinka wywoływali bo miałam rozwarcie na 3 cm ale brak skurczy i myśleli, że pójdzie. Zeszła cała kroplówka i rozwarcie nie postępowało więc już kolejnej nie podłączali, bo bez sensu było męczyć mnie skurczami, które nic nie wnoszą.
Jutro kolejna próba tą samą dawką, dzisiaj nie wywoływali, bo podobno to niewskazane dzień po dniu tylko conajmniej po dwóch dniach.

Stary 2018-06-27, 09:53   #4210
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Lol jakie pyszności

Stary 2018-06-27, 09:54   #4211
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
O co im chodzi z tym jabłkiem

Stary 2018-06-27, 09:57   #4212
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
A to moje dzisiejsze śniadanko 😵
co to za pasta
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 09:57   #4213
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Zua - powodzenia dzisiaj nie stresuj się za dużo spokojem i pewnością siebie rozgnieć tego dziada

Summer - nieźle Kazik wariuje ale już niedługo - rany 1.07 to już tak blisko. Trzymam kciuki żeby Młody dał Ci żyć do tego czasu

Odo - czegoś Ci miałam pogratulować (ale zapomniałam ) może tego że poród sn coraz bliżej i że mocno za Ciebie trzymam kciuki

Mamy szpitalne-karmiące - mocne kciuki za powodzenie z kp super wiadomości od Was płyną - oby tak dalej, niech potomstwo przybiera i szybkiego wyjścia do domów Wam życzę

Miłego dnia Dziewczyny ja się idę obijać dalej, nie mam nic do roboty 🤯 na początku jak szłam na zwolnienie i czytałam ile rzeczy muszę ogarnąć to byłam pewna że nie zdążę (zwłaszcza jak widziałam ile Wy już miałyście przygotowane ) a teraz już mamy chyba wszystko gotowe i dopadła mnie meeeega nuda - dziwnie mi z tym bo jestem przyzwyczajona że zawsze coś jest do zrobienia babie w ciąży to ciężko dogodzić

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 10:02   #4214
KarolinaK
Zakorzenienie

Asiaczek ale fajnie macie z siostra!!! Razem przez cała ciaze i dzieci w tym samym wieku. Wy sie zamowiliscie???
U mnie moje obie starsze siostry maja obie po parce dzieci z bardzo małymi odstępami czasu. Czasami żałuje ze nie mam siostry w bardIej podobnym wieku zeby razem przez to przechodzić...
a wiecei ze raz byłam na slubie bliźniaczek . Obie jednojajowe bliźniaczki wychodziły za maz. Zostaliśmy zaproszeni na slub tylko jednej. I w kościele pod koniec ceremonii nagle ksiądz mowi proszę jeszcze nie wychodzić... i nagle ojciec prowadzi druga bliźniaczkę do ślubu. Nikt sie tego nie spodziewał.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Zua - powodzenia dzisiaj nie stresuj się za dużo spokojem i pewnością siebie rozgnieć tego dziada

Summer - nieźle Kazik wariuje ale już niedługo - rany 1.07 to już tak blisko. Trzymam kciuki żeby Młody dał Ci żyć do tego czasu

Odo - czegoś Ci miałam pogratulować (ale zapomniałam ) może tego że poród sn coraz bliżej i że mocno za Ciebie trzymam kciuki

Mamy szpitalne-karmiące - mocne kciuki za powodzenie z kp super wiadomości od Was płyną - oby tak dalej, niech potomstwo przybiera i szybkiego wyjścia do domów Wam życzę

Miłego dnia Dziewczyny ja się idę obijać dalej, nie mam nic do roboty 🤯 na początku jak szłam na zwolnienie i czytałam ile rzeczy muszę ogarnąć to byłam pewna że nie zdążę (zwłaszcza jak widziałam ile Wy już miałyście przygotowane ) a teraz już mamy chyba wszystko gotowe i dopadła mnie meeeega nuda - dziwnie mi z tym bo jestem przyzwyczajona że zawsze coś jest do zrobienia babie w ciąży to ciężko dogodzić

Ja to dzis zaczynam dopiero ogarniać. Mam meble wiec dopiero co moge pochować ubranka i wszytsko co jest. A musze sie sprężyć bo tesciowa przyjeżdża w piątek a jej pokoj jest cały zagracony rzeczami dla dziecka.
Stary 2018-06-27, 10:03   #4215
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
O co im chodzi z tym jabłkiem

Te jabłko to na drugie śniadanie (podane razem z pierwszym )
Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
co to za pasta
Jakaś rybna z jajkiem...

Stary 2018-06-27, 10:06   #4216
folinka
Zadomowienie

ovejita, bursztynek, dziękuję

Kciuki dla mamuś za wyjście do domku! Strasznie Was stresują tą wagą w szpitalach. To przecież fizjologiczne, a przez to że od tego uzależniają wyjście do domu, to robią się takie smutki i stresy...

Ela, Twój synek jest super silny i pięknie sobie radzicie!
kropka i bursztynek dokładnie tak samo

norko, świetne rady odnośnie kp! Widać, że się dobrze przygotowałaś

Ja dodam, że przy nawale najlepiej jak najczęściej przystawiać dziecko, nawet częściej niż ono żąda, żeby nie dopuścić do twardnienia piersi i zazwyczaj laktator nie jest jakimś niezbędnym elementem do kp. Dziecko i pierś to idealna para

Karolina, myślę, że jednak lekarze wiedzą co robią... Zmuszanie do porodu ciała, które nie jest na to gotowe, to nie jest nic przyjemnego ani dobrego... Sztuczne bezproduktywne skurcze tak jak madziara napisała... Wywołanie często zajmuje 2-3 dni!

Miłego dnia dziewczynki i kilku łatwych porodów dziś!

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-06-27 o 10:10
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 10:15   #4217
summer_overture
Zadomowienie

Dziewczyny, piszę tak na szybko.

Całą noc nie spałam - ból podbrzusza jakby ktoś mnie dźgał nożem. Myślałam, że zejdę. Rano grałam twardziela, ale jestem u kresu sił, jadę na ip. Nie wiem, kiedy wrócę i kiedy sie odezwę, bo mam czasem problemy z internetem w telefonie.

P.s. zaczął mi odchodzić czop, jakbym mało atrakcji miała.

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 10:20   #4218
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość

Całą noc nie spałam - ból podbrzusza jakby ktoś mnie dźgał nożem. Myślałam, że zejdę. Rano grałam twardziela, ale jestem u kresu sił, jadę na ip. Nie wiem, kiedy wrócę i kiedy sie odezwę, bo mam czasem problemy z internetem w telefonie.

Dobrze ze jedziesz! I tak długo czekałas, trzymam kciuki jak tylko będziesz mogła to daj znać!!

Stary 2018-06-27, 10:25   #4219
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

Stary 2018-06-27, 10:29   #4220
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Summer jak tylko będziesz mogła to dawaj nam znać powodzenia

Stary 2018-06-27, 10:29   #4221
cambria04
Rozeznanie

Dzień dobry Co wyjdę "na miasto" to ktoś się dziwi, że jeszcze nie urodziłam ciąża w końcu zwykle trwa 9 miesięcy, a ja mam jeszcze tydzień (dziś zaczęłam 40 tc !)
Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Tak tak. Poród sn to moje marzenie. Prawda jest taka, że lekarka może mi wypisać skierowanie na cc w każdej chwili. A jednak: blizna wygląda dobrze, dziecko jest z mniejszych, główkę ma przypartą, rozwarcie obecne... szkoda by zmarnować takie warunki i kłaść się na stół. Tylko niech wytrzyma choć jeszcze ze dwa tygodnie, bo znów mi się jakieś przeziębienie przyplątało i nawet bym nie miała jak oddychać prawidłowo w czasie porodu

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

No wiem, ja to sobie te terminy tak wybieram dla śmiechu, a to 27, a to 17, ale prawda jest taka, że będę szczęśliwa jak w tym momencie dotrzemy po prostu do lipca. Strasznie się boję, że będą jakieś komplikacje wcześniacze czy związane z hipotrofią, więc dla mnie im później tym lepiej. Myślę, że moje dziecko jednak głupie nie jest i wie, że matka jeszcze nie gotowa.

Następną wizytę mam 6 lipca (Blanka wpiszesz mi na listę?) i świetnie by było do niej dotrwać i odebrać wyniki.
Trzymam kciuki za poród SN! Maluszek ma fajne wymiary, z blizną wszystko w porządku to może szkoda byłoby nie spróbować to teraz spokojnie dotrwać do bezpiecznego terminu, a historii o przenoszonej nawet ciąży z rozwarciem jest mnóstwo także powodzenia!
Cytat:
Odowska, trzymam kciuki, żebyś dotrwała, ale raczej nie do 17 Ja też słyszałam mnóstwo historii o rozwarciu, z którym kobiety chodziły i 2 tygodnie.

Aniama, ale duży bobas A wy jesteście wysocy? Bo wiesz,maluch może ważyć i 3300 g, ale jeśli ma duże stópki i inne wymiary, to stąd ten szacunek wagi.

Zua, odpoczęłaś po tej kancelarii? Dowiedziałaś się czegoś ciekawego?

Gratuluję w ogóle wszystkim wizytującym, ja dołączam do reszty, u których wszystko w porządku i rozwarcia brak Szyjka długa, zamknięta, twarda.... A najlepsze jest to, że tak mnie boli podbrzusze, że momentami jak mnie złapie to dosłownie kucam tam, gdzie jestem - w sklepie a nawet na ulicy, na asfalcie. Cały brzuch tkliwy, odbiera mi dech przy każdym kroku. A to wszystko przez to, że główka uciska pęcherz moczowy

No i tak - proszę nie rodzić w niedzielę, bo na niedzielę termin mam ja tak się umówiłam wstępnie z lekarzem... oczywiście, wolałabym, żeby akcja sama się rozkręciła, ale nic na to nie wskazuje, bo mały nawet nie zszedł niżej do kanału. A chociażby z uwagi na ten ból chyba będę musiała się zgodzić.
Pierwszy lipca - piękna data! Masz się zgłosić rano na czczo? Może faktycznie przyjmą Cię w niedzielę, a CC będzie w poniedziałek rano... W każdym razie możesz już odliczać do spotkania z Maluszkiem
Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Witam się

Zua powodzenia jutro na rozprawie, na pewno będzie dobrze wyśpij się i nie myśl o tym za wiele

Aska dobrze ze te plamienia to nic poważnego

Odo ja pisałam kiedyś że mam koleżankę ktora na początku października miała rozwarcie na 4 cm a urodziła po terminie, gdzie termin miała na koniec listopada

Madziara oczywiście trzymam kciuki za rozwinięcie akcji, niech się Szymek ogarnie i wychodzi

Summer już w niedzielę będziesz tulic Kazika? zazdro

Oklaski dla wszystkich wizytujacych i dobrych wieści

Ja też dzisiaj po wizycie, ale mała nie była mierzona bo była mierzona tydzień temu, kolejne mierzenie za tydzień dzisiaj tylko były sprawdzane przepływy, bicie serca no i szyjka szyjka bardzo krótka i miękka ale rozwarcia brak tylko te cholerne płytki :/ znowu spadły i teraz są na poziomie 105 :/ a hemoglobina na poziomie 14.. mam to skierowanie na te ręczne liczenie i będę w tym tygodniu robiła.. Gin powiedziała mi że skonsultuje te płytki z profesorem i że być może jak jeszcze spadną to on będzie chciał mnie widzuec wczesniej w szpitalu czego chciałabym uniknąć :/

Do tego dzisiaj mnie baby w przychodni wkurzyły bo przyszło z 5 z pilnym tematem do gin.. Kurde ja się nie po to umawiam na wizyty żeby potem wszystkie przepuszczac bo niby po receptę a wchodzą sobie na normalną wizytę.. Jeszcze się nasluchalam jak powiedzialam że mogę 1 przepuścić na nie 5.. :/ na szczęście gin też nie zgodziła się i szła zgodnie z lista..

Właśnie gin mi napisała sms że jak będę miała wyniki wcześniej niż wizyta to żebym się skontaktowała z nią i wtedy będzie podjęta decyzja co do wcześniejszego położenia w szpitalu..
Szkoda, że tak te płytki nieprzewidywalne i się pogorszyły. Ciekawe jak to ręczne liczenie wyjdzie. Wcześniej w szpitalu, tylko co tam mogą zróbić, żeby poprawić
liczbę płytek? Trzymam kciuki żeby jednak było lepiej a panie z poczekalni niezłe... Mogą pomyśleć, że jednak w ciąży czasem nawet siedzi się niewygodnie... Przede mną wczoraj u gina była taka młoda laska, której w sumie nie było w kolejce jak robiłam ktg, i tak wystrzeliła z krzesła do drzwi gina, żeby być przede mną, że nawet nie widziałam
kiedy drzwi się za nią zamknęły
Cytat:
Zua powodzenia jutro.

Przepraszam, że mało piszę ale zdołowałam się tym, że oksy nie zadziałała i nie wiem ile będę tu musiała leżeć.
Serce mi pęka, że nie ma mnie przy Ewce

Też się martwię o Patrycję, długo już się nie odzywa.

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Madziara współczuje, ciezko jest normalnie w szpitalu wysiedzieć, a co dopiero jak dziecko na Ciebie czeka. Ale juz blizej niz dalej.

U mnie ok , fałszywy alarm ogólnie najpóźniej czw wyjdę moze jutro mnie puszcza
Super, że wychodzisz! Dla mnie zawsze lepiej w domu, nawet jakbyś zaraz miała na porodówkę trafić
Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Nie jesteśmy wysocy. Wręcz przeciwnie. Ja przytyłam ok 8 kg, tak naprawdę to do końca kwietnia odżywiałam się wręcz cukrzycowo ehh. Skonsultowałam się dziś z 3 ginekologami z 3 szpitali w moim mieście i zgodnie twierdzą ze cc na 90 % ale czekamy na akcje za tydzień kontrola. Z tego wszystkiego nawet nie zapytałam jak łożysko. Ale spoko stres mi odpuścił. Bardzo chciałam psn, dalej twierdze ze to najlepsze dla mamy i dziecka ale nie w każdej sytuacji.lekarka tez mi powiedziała ze to ze się w ogóle nie wstawia to tez może być kwestia rozmiaru głowy. No nic, czekamy. Zua już niedługo stresu, będziemy jutro myśleć o tobie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pewnie, że jak dziecko duże i jeszcze się nie wstawia, co sprawdzałaś u różnych lekarzy to nie ma co ryzykować i iść na CC. Dla takich właśnie przypadków jest przewidziane, a Ty też będziesz spokojniesza. Możesz też się przygotować, poznać procedury w szpitalu, zadbać o kangurowanie przez TŻ itd.
Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Kropeczko, kuzynka ma ręczny laktator z Aventu i bardzo sobie chwali. Odnośnie nawału, to czytałam gdzieś w broszurkach na temat KP, żeby odciągać tylko do uczucia zmniejszenia bólu/ulgi, a nie całość, bo jeśli będziesz odciągała wszystko, tym samym napędzisz produkcję jeszcze bardziej. Przed odciąganiem ciepłe okłady, masaż, żeby rozluźnić, a po odciąganiu zimne, np. z potłuczonych liści kapusty (ale gdzież w szpitalu ) albo zimnych kompresów żelowych. Poprawcie mnie, jeśli piszę jak potłuczona.

Ja zamierzam karmić piersią, więc będę kupowała laktator ręczny, nie chcę przywyknąć do butelek.
Super rady co do kp, dokładnie jak piszesz!
Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Norciu dokładnie te same rady uzyskałam od położnych w szpitalu, na szczęście nawał nie trwa długo i częste przystawianie dzidziusia do piersi pomaga. Ja już nie mam takich obolałych, ze względu na tą żółtaczkę karmie w dzień i w nocy co 2, 3 godzinki.

Folinka zdrówka życzę dla wszystkich członków rodziny

Patrycja czekamy na wieści, oby wszystko dobrze.

Zua jesteśmy z tobą duchowo nastaw się zadaniowo że musisz iść, powiedzieć co trzeba i będzie koniec i ulga

Ja laktator mam ręczny z aventu, jak na razie przy nawale użyłam go tylko 2 razy. Może nie będzie potrzeby więcej, ale gdyby tak to dał radę.

Ogólnie gratuluję wam dziewczyny udanych wizyt i rosnących maluszków. Karolina cieszę się że dzidzia nadrabia wagą, super

---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ----------

Elaaa i kropka trzymam kciuki za wyjście do domciu u mnie przy dobrych wiatrach może uda się jutro ale się nie nastawiam.

Mam nadzieję, że już jutro będziecie w domu
Cytat:
Hej.

Trzymam kciuki za wywoływanie w domu córcia sobie na pewno poradzi, czasem dzieci się nastawią, że mama odbierze od cioci czy z przedszkola i jak się nie uda to faktycznie obraza, też to przerabialiśmy. Nie martw się. Masz już może prezent dla małej jak wyjdziecie ze szpitala?
Cytat:
Dzięki dziewczyny, starsznie się cieszę, to taki mój malutki sukces na tej nowej drodze

Madziara biedna, ale się nameczysz.. dodatkowo coreczka w domu. Trzymam mocne kciuki, żeby synuś się już tak nie ociągał!

Asia to kciuki, żeby badania były ok!

Radena u mnie pytali o gbs i grupę krwi tylko

Zua kciuki z rozprawę w sądzie!

Aaa patrzcie na smakowite śniadanko! Ostatnio ziemniaki z jabłkiem, dziś chlebuś z jabłkiem.. co oni mają z tymi jabłkami Załącznik 7577786

Świetnie sobie radzisz! I Twój okruszek też jest bardzo dzielny a przypomniałam sobie, że pisałaś, że poczekasz na mnie z porodem śniadanko wyborne miałam pytać czy jabłuszko na ciepło, ale doczytałam że tak dobrze, że masz catering z zewnątrz

cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 10:33   #4222
madziara889
Zakorzenienie

Cambria tak jej kupowałam prezent, że w końcu nic nie kupiłam, najwyżej na szybko kupimy czekoladę i będzie happy.

Stary 2018-06-27, 10:53   #4223
dorka24
Rozeznanie

summer, Zua i madziara trzymam każdej za co innego

ela, kropka, bursztynek za szybki powrót do domku

Radena z tego co pisze to nie traci właściwości tylko ułożenie włosa, ale myślę że na pewno nie jest tak, że straci na puszystości. Myslę że trzeba go prać po prostu na delikatniejszym programie

folinka kupowałaś też ten kocyk?

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 10:53   #4224
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Domyślam się Gosiu!

Dziewczyny, synek przebiera na wadze!!
Aż się popłakałam, bo widzę że ten ból piersi, niewyspanie nie idą na marne bardzo go chwalą, że wcześniaczek, a tak sobie dobrze radzi, jak dzieci urodzone w terminie no i że mamuśka hardcore, śmiały się położne, że tylko u nas światło cała noc się pali

Jeszcze czekamy na bilirubinę i może będzie jakaś decyzja!

Ale super wieści
Trzymamy kciuki za decyzję

Cytat:
Hej.

Już jutro będziesz miała maleństwo przy sobie , zazdraszczam!

Cytat:
Aaa patrzcie na smakowite śniadanko! Ostatnio ziemniaki z jabłkiem, dziś chlebuś z jabłkiem.. co oni mają z tymi jabłkami Załącznik 7577786

o matko

Cytat:

Summer, dobrze, że jedziesz!
czekamy na wieści!

Rano tż zawiózł mnie na ktg - skurczy totalnie brak, mimo że czułam leciutkie bóle okresowe. Zastanawiam się, czy może po prostu leżąc nie promieniuje mi w tak dziwny sposób ból z tego odcinka lędźwiowo-krzyżowego.

Na śniadanie zjadłam ciastko - mały był aktywny i na szczęście uniknęłam trzęsienia brzuchem przez położną jak ostatnio .

U mnie dziś w planach fryzjer, wizyta u lekarza i wieczorem wpadają do nas znajomi

Powinnam teraz poprasować, ale mega mi się nie chce
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 11:02   #4225
aniama6
Zadomowienie

Na szybko nadrabiam bo dziś pracowicie, widzę ze nowych dzieci nie ma ale pewnie lada chwila się pojawia. Ja jak już nastawiona na cc to nie spieszy mi się nigdzie, niech mały siedzi ile trzeba. Oznak porodu brak. Rano byłam w pracy, teraz z tz jesteśmy na wsi i mamy tu trochę pracy. Jeszcze stresów mnie trochę dopadlo bo 2 wujków wyładowało w szpitalu a wiadomo z racji mojego zawodu rodzina jakiejś tam pomocy/ porady oczekuje. Tak ze dziś u mnie zupełnie nieporodowo a nawet nieciązowo. Ale może jakaś niespodzianka się zdarzy.

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 11:03   #4226
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Ale super wieści
Trzymamy kciuki za decyzję

Już jutro będziesz miała maleństwo przy sobie , zazdraszczam!

o matko

Summer, dobrze, że jedziesz!
czekamy na wieści!

Rano tż zawiózł mnie na ktg - skurczy totalnie brak, mimo że czułam leciutkie bóle okresowe. Zastanawiam się, czy może po prostu leżąc nie promieniuje mi w tak dziwny sposób ból z tego odcinka lędźwiowo-krzyżowego.

Na śniadanie zjadłam ciastko - mały był aktywny i na szczęście uniknęłam trzęsienia brzuchem przez położną jak ostatnio .

U mnie dziś w planach fryzjer, wizyta u lekarza i wieczorem wpadają do nas znajomi

Powinnam teraz poprasować, ale mega mi się nie chce
daj znać jak po wizycie
ja mam fryzjera w sobotę 07.07 i ciekawa jestem czy dotrwam
Stary 2018-06-27, 11:03   #4227
kitosa
Zadomowienie

Bursztynku, Elu, Kropko jesteście bardzo dzielne mamusie!
Zua kciuki, jesteś dzielna, nie daj się złamać na przesłuchaniu
Madziara oby ruszył Szymek do boju!
Summer bardzo dobrze, że jedziesz na ip, może Kazio dziś będzie
Camelitos też mam płytki na poziomie 109 i po wczorajszej wizycie dot. płytek lekarz stwierdziła, że nie jest źle. Mam monitorować.

Po wczorajszej wizycie wiem na czym stoję. Więc tak: 08.07 do szpitala (urodziny mojego taty), a 09.07 cesarka! Jesteśmy z mężem podekscytowani. To naprawdę tuż, tuż!
Stary 2018-06-27, 11:06   #4228
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Na szybko nadrabiam bo dziś pracowicie, widzę ze nowych dzieci nie ma ale pewnie lada chwila się pojawia. Ja jak już nastawiona na cc to nie spieszy mi się nigdzie, niech mały siedzi ile trzeba. Oznak porodu brak. Rano byłam w pracy, teraz z tz jesteśmy na wsi i mamy tu trochę pracy. Jeszcze stresów mnie trochę dopadlo bo 2 wujków wyładowało w szpitalu a wiadomo z racji mojego zawodu rodzina jakiejś tam pomocy/ porady oczekuje. Tak ze dziś u mnie zupełnie nieporodowo a nawet nieciązowo. Ale może jakaś niespodzianka się zdarzy.

za zdrowie wujków!
U mnie podobne odczucia po wizji cc, w takim razie niech siedzi ile wlezie jak i tak mają mi go wyciągać to niech przykoksi od twojego niech się uczy

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez kitosa Pokaż wiadomość
Bursztynku, Elu, Kropko jesteście bardzo dzielne mamusie!
Zua kciuki, jesteś dzielna, nie daj się złamać na przesłuchaniu
Madziara oby ruszył Szymek do boju!
Summer bardzo dobrze, że jedziesz na ip, może Kazio dziś będzie
Camelitos też mam płytki na poziomie 109 i po wczorajszej wizycie dot. płytek lekarz stwierdziła, że nie jest źle. Mam monitorować.

Po wczorajszej wizycie wiem na czym stoję. Więc tak: 08.07 do szpitala (urodziny mojego taty), a 09.07 cesarka! Jesteśmy z mężem podekscytowani. To naprawdę tuż, tuż!
kolejny maluszek już będzie na świecie super data
Stary 2018-06-27, 11:08   #4229
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Asiaczek ale fajnie macie z siostra!!! Razem przez cała ciaze i dzieci w tym samym wieku. Wy sie zamowiliscie???
U mnie moje obie starsze siostry maja obie po parce dzieci z bardzo małymi odstępami czasu. Czasami żałuje ze nie mam siostry w bardIej podobnym wieku zeby razem przez to przechodzić...
a wiecei ze raz byłam na slubie bliźniaczek . Obie jednojajowe bliźniaczki wychodziły za maz. Zostaliśmy zaproszeni na slub tylko jednej. I w kościele pod koniec ceremonii nagle ksiądz mowi proszę jeszcze nie wychodzić... i nagle ojciec prowadzi druga bliźniaczkę do ślubu. Nikt sie tego nie spodziewał.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Ja to dzis zaczynam dopiero ogarniać. Mam meble wiec dopiero co moge pochować ubranka i wszytsko co jest. A musze sie sprężyć bo tesciowa przyjeżdża w piątek a jej pokoj jest cały zagracony rzeczami dla dziecka.
Wow jaka niespodzianka na ślubie! Ekstra
Cytat:
Te jabłko to na drugie śniadanie (podane razem z pierwszym )Jakaś rybna z jajkiem...

Haha
Cytat:

Daj znać w miarę możliwości! Trzymamy kciuki!

Cambria oj kurcze faktycznie! Nie poczekałam ale dogonicie nas wszystkie

My niestety zostajemy i to pod lampami, bo żółtaczka duża

Stary 2018-06-27, 11:16   #4230
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Idziemy do domu! Przez noc Maly przybral 65gram! Ale sie ciesze! I troche boje... mam nawal, duże piersi, ale nie czuje jakiegos dyskomfortu (jeszcze) za wyjatkiem sutkow. Teraz staram sie przystaawiac do tej piersi, ktora jest bardziej twarda.

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości