|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Cytat:
Ależ poród z przygodami, dobrze, że Maluszek już z Tobą w sumie to spory kawaler czekamy na zdjęcie, odpoczywajcie i brawo dla położnej ja przystawianie![]() Cytat:
może pełnia na Was z Polą zadziała ![]() Cytat:
Cytat:
to teraz relaks i odpoczynek. Zawsze to już jest jakiś początek tylko szkoda Twojego stresu.Folinko no ja u siebie nie widzę innego scenariusza jak poród SN o czasie a jaki miałaś przewidywany Tp z USG I trymestru? Jak długo będziesz czekać na wyniki z jutrzejszych płytek?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4352 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Patrycja nic się nie odzywa już długo Aż dziwne bo korzystała raczej w szpitalu z telefonu. Cytat:
Teraz obstawiamy która następna po Tobie ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
Nie wiem, bo zwykle nie interesuje mnie to, bo to ktoś gdzieś sprawdza i dzwoni/wysyła list w razie potrzeby, ale myślę, że standardowo na drugi dzień. Bo w szpitalu to wiadomo po godzinie czy jakoś tak były, jak było trzeba przy przyjęciu.
|
|
#4353 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- ovejta co za lekarz... brak. słów! kropeczko daj znać jak w domku Ela świetnie sobie radzisz Pola to mam życzyć porodu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4354 |
|
Rozeznanie
|
Pola jak się czujesz?
Mnie dalej boli ale tylko w lędźwiach, bez bólu brzucha, mogę wziąść nospę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-06-27 o 22:54 |
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w ogóle to co do akcji przedporodowej summer... nie wydaje wam się, że powinno to się gdzieś zgłosić ? przecież nie jechała ze złamaną nogą co można się powozić po świecie tylko to zagrażało życie dziecka i jej, w końcu mogło po drodze stać się wszystko
|
|
#4356 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Byłaś bardzo, bardzo, baaardzo dzielna! jesteśmy z Ciebie dumne Mam nadzieję, że już odsapnęłaś psychicznie ![]() Cytat:
A pomiarów to faktycznie mi brakuje, no ale mówi się trudno. Wiem, że przyszłych ciąż jeśli takie będą - na pewno nie będzie prowadził. Cytat:
A mąż mega kochany! Cytat:
więc w wersji minimum przygotowuję się także na poród sn ![]() To tak nagle czy to się stopniowo dzieje? ![]() Cytat:
Ja myślę, że to zasługa twojej aktywności - taki mały McFlurry to Ci zupełnie niestraszny ![]() Dzięki dziewczyny za wsparcie i odzew dot. mojej dzisiejszej wizyty. Powiem Wam, że jak wyszłam z gabinetu, to zapytałam tż czy jestem nienormalna i przewrażliwiona, bo tak się czuję i tak zostałam potraktowana. Zastanawiałam się, czy to ja za dużo oczekuję/ jestem nadgorliwa i tym wkurzam lekarza Za wizyty płacę naprawdę dużo (moja bratowa mniej płaci w W-wie ), a czuję się po prostu słabo zaopiekowana. Nawet jak nic się nie dzieje, a ja dopytuję/ martwię się - to chyba lekarz powinien jakoś wytłumaczyć wszystko, żeby wygasić emocje. A ja zawsze muszę się o każdy drobiazg prosić i dopytywać.
|
|||||||
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mnie wybudzilo ,na pewno mała się bardzo ruszala,ale też mam twardnienia i myślę,czy to to???!!!
|
|
|
|
#4358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam brzuch twardy teraz,nie puszcza w sumie,źle mi się leży,teraz stoje i ok Może to gazy jakieś Ja mam 45 min do szpitala,w którym chce rodzić |
|
|
|
|
#4360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4361 | |||
|
Zadomowienie
|
A ja się właśnie kładę
![]() Cytat:
Dam! Hm, myślę, że patrząc na ogół naszych reakcji tu, to zdecydowanie z tym ginem jest coś nie tak, a nie z Tobą ![]() Cytat:
Cytat:
Ale tak na serio to może spróbujcie złapać jeszcze trochę snu, jeśli nie jesteście pewne. Ja sobie tak mówiłam za każdym razem - jeśli to to, to pewnie nie zasnę. Tak czy siak powodzenia!
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
Folinko probowalam,ale usnąć nie mogę.
Jak Ty się czujesz? Dorka a Tobie opadł brzuch? Jeszcze zauwazylam,że waga mi.spadla,a łydki zrobily się lżejsze,to samo palce u rąk i bez wątpienia brzuch niżej. Jestem już spokojniejsza,no ale nie usne i tak.mąż się obudził i.mama,a ja bym coś zjadła ![]() I tak fajnie deszcz zacina i miło by się spało
|
|
|
|
#4363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nieźle, dziękuję! Zobaczę co przyniesie jutro... Ale wieczorem tak patrzyłam na wszelki wypadek, co by tu zrobić, żeby nic pilnego nie czekało Wyprasowałam wyprane akurat Lidki pieluszki na przewijak, te do wspólnego użytku z Beniem i zaszyłam synowi dziurę w szkolnych spodniach
|
|
#4364 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Poluś poleż trochę odpocznij i obserwuj się dalej Kawałek masz do szpitala, także musisz brać to pod uwagę. Ja się ociągałam choć miałam 20min ekspresówka i na IP weszłam już z 5cm rozwarcia, a wychodząc z domu nie miałam nawet skurczy ![]() My po karmieniu, ja w końcu śpię jak zabita mam ustawiony budzik, bo mały wydawał się ospały. Ale jednak nie, 2h i zaczyna się kręcić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4365 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam 2 cm rozwarcia, bóle w krzyżu były tak silne i co ok. 3 minuty się pojawiały że przyjechaliśmy do szpitala. Jestem na patologi narazie, zobaczymy jak się akcja rozwinie
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Dorka to życzę jednak rozkręcenia
obyście dziś z Madziarą urodziły !!!Folinko trzymam kciuki za dzisiejsze decydujące pobranie myślę, że to była dobra decyzja z odmówieniem jeszcze wywoływania...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4368 |
|
Zadomowienie
|
Polu i jak sytuacja?
Sorka oby teraz szybko się rozkręciło, żeby te skurcze cię nie wymęczyły. Patrycja co z Tobą? Blanka też coś zamilkłaś, wszystko ok? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny trzymam kciuki, aby akcja się rozkręcila! Summer gratulacje! ![]() Ja nie śpię, mam zgage + ataki kaszlu,nie wiem dlaczego tak kaszle, ale przy tym zapaleniu mięśnia to za chwilę umrę z bólu i przy okazji z ciśnienia podczas kaszlu wody mi odejdą. Mała ma czkawke... Na żaden poród się u mnie nie zanosi niesety? A może i dobrze.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Cytat:
Pola, jak tam u Ciebie? [BPatrycja [/b], jak tylko będziesz mieć chwilkę daj znać - niepokoi my się o Ciebie Summer, jak samopoczucie? Mam nadzieje, ze jesteś na środkach przecuwbolowych jak potrzebujesz. Jesli szpital nie daje wystarczająco to wyslij tz po ketonal - podobno jest bez recepty (widzialam na czerwcowkach ze kupowaly). Jak Tadzik? ![]() U nas całą noc leje i nie zapowiada się na zmianę. Przynajmniej nie ubolewam bardzo nad tym, że nie mogę iść na spacer ![]() Jakiś jest mi ciezko na żołądku, troszkę mnie mdli. Mam nadzieje ze niczym się nie zatrułam. Emma, Folinko , kciuki za dzisiejsze wizyty! Edytowane przez ovejita Czas edycji: 2018-06-28 o 06:05 |
|
|
|
|
#4372 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tez leje. Buro, ponuro, ale dla mojego samopoczucia o wiele lepiej niż upał. W nocy śpię jak kamień od 2 dni, nawet na toaletę się nie budzę wiec rano budzę się obolała z pełnym pęcherzem. Dziś dzień bez szczególnych planów, bo żeby porodówka to nie sądzę. Też mnie martwi brak wieści od Patrycji. Pola, Dorka kciuki za rozwój akcji!!
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Pola, dorka kciuki za rozwinięcie akcji.
Ja zaczynam się bać dzisiejszego dnia, nie wiem tylko czy bardziej bólu czy tego, że znów może nie pójść. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4374 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:32 ---------- Poprzedni post napisano o 05:30 ---------- Cytat:
Myśl pozytywnie. Nastaw się, że chcą Ci pomóc. Skoro Maleństwo nie chciało wyjść wcześniej, to widocznie było niegotowe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4375 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też pochmurnie, ale mnie mega cieszy taka pogoda
nawet przyjemnie się leży w szpitalu gdy za oknem taka szaruga, jeszcze mam widok na lądowisko helikopterów dookoła góry, także powiem Wam jest super! ![]() Hmm tak się czytam i myślę, że czlowiek w każdym położeniu próbuje znaleźć jakieś plusy, inaczej można byłoby zwariować Ja licze, że to nasz ostatni dzień i jedna noc i do domku. Czekamy na ważenie i badania bilirubiny, choć na dziś nie liczę, bo nawet nie wspominali. Dziewczyny dajcie znać co u Was, może jakiś dzieć już na świecie? Pola, Dorka? Patrycja?Madziara kciuki ogromne żeby dziś poszło!! Dużo siły ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-06-28 o 07:46 |
|
|
|
#4376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogromne kciuki za dzisiejszą oksy! oby była tą ostatnią Dorka sama z takimi bólami pojechałabym na IP, 2cm to już coś za szybką akcjęPola jak się czujesz? Udało się zasnąć? Blanka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4377 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziateczki!
Odnośnie Patrycji, to z tego co widziałam na grupie ogólnej lipcówek na fb, pisała ona ok. 10 godzin temu posta, z którego wynika, że wciąż jest w szpitalu i jeszcze nie urodziła. Także tego.. no. ![]() Bardzo chciałam podziękować Wam za to, że tak miło i sympatycznie odniosłyście się do mojego posta o KP przy nawale Ja wyczytałam to z gazetek i broszurek, staram się sporo czytać na temat KP, żeby wiedzieć na co się nastawić i jak sobie radzić, żadna ze mnie znawczyni Jesteście naprawdę Kochane Wczorajszy dzień od rana zabiegany, popołudniu byłam u znajomej, która mieszka koło teściów, tak z godzinkę drogi stąd, pogadałyśmy, kawkę wypiłyśmy. Szkoda, że mieszka tak daleko.. ![]() Aaaa nu i miałam też tę kontrolę u ginekologa i co najważniejsze - Anielka się przekręciła tak, iż można było zobaczyć już na 1000500100900%, że torbiel wychodzi z łożyska, a nie jej plecków! Tak więc chwała Bogu! ![]() ![]() ![]() No i nasza Summer urodziła! Gratuluję Kochana! Z tym, że od poniedziałku była akcja porodowa, to mnie totalnie rozwalilaś Mężu dzisiaj też w domku (jutro i pojutrze od 8 do 1wszej w nocy w pracy, jak ja to przeżyję? ![]() ![]() ), więc będę nim się cieszyć Póki co, to nie śpię od 6tej (norma), a on chrapie obok mnie, piła motorowa normalnie.. ![]() No to która dzisiaj rodzi? Dorka? Poluś, dołączysz do niej? Jak się czujecie?
|
#4378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że synek jest grzeczny, słucha rodziców i jeszcze sobie spokojnie w brzuchu posiedzi Dzisiaj w ogóle równo 2tyg do terminu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4379 |
|
Rozeznanie
|
Leżę pod ktg☺bóle są nadal ale nieregularne, no i mam więcej śluzu podbarwionego krwią więc coś się dzieje ☺tylko czemu tak powoli☺
|
|
#4380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiejszy dzień jest Wasz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

Ależ poród z przygodami, dobrze, że Maluszek już z Tobą
w sumie to spory kawaler
czekamy na zdjęcie, odpoczywajcie i brawo dla położnej ja przystawianie
może pełnia na Was z Polą zadziała 

Aż dziwne bo korzystała raczej w szpitalu z telefonu.
Teraz obstawiamy która następna po Tobie

O widzisz, umknęło mi, że Ty już jakiś czas chodzisz z rozwarciem. Bardzo to pocieszające!
), a czuję się po prostu słabo zaopiekowana. Nawet jak nic się nie dzieje, a ja dopytuję/ martwię się - to chyba lekarz powinien jakoś wytłumaczyć wszystko, żeby wygasić emocje. A ja zawsze muszę się o każdy drobiazg prosić i dopytywać.

Myśl pozytywnie. Nastaw się, że chcą Ci pomóc. Skoro Maleństwo nie chciało wyjść wcześniej, to widocznie było niegotowe

), więc będę nim się cieszyć
Póki co, to nie śpię od 6tej (norma), a on chrapie obok mnie, piła motorowa normalnie..