Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka ! - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-27, 21:59   #4351
cambria04
Rozeznanie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Ja tak szybko, bo boli, Kazio na mnie lezy i smyram go kablem od kroplpwki. Wszystkie szpitale w lu przepelnione, pojechalismy wlasnym autem do Belzyc. Z lu do belzyc rozwarcie skoczylo z 1 do 4 cm.
Cc pod narkoza, potem polozna od razu mi przystawila malego. Ppkarmu chyba brak, ale ssie jak wariat. Rozdarciuch straszny
Ma 3650 g i 59 cm, o ile pamietam, bo jestrm ledeo zywa. Ciotki, dzieki za wsparcie, zdjecie bedzie na fb najwcz.jutto.
Czy ktoras dzis urodzila tez?
P.s. te bole od poniedzialku to byla akcja porodowa

Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka
Ooo gratulacje!! Ależ poród z przygodami, dobrze, że Maluszek już z Tobą w sumie to spory kawaler czekamy na zdjęcie, odpoczywajcie i brawo dla położnej ja przystawianie
Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Ja też tak mam dzisiaj, niewiem czy ze stresu czy coś powoli się dzieje. Jak się zacznie akcja to napewno tego nie przegapimy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mnie wieczorami też męczą skurcze, jak któregoś razu nie przejdą to znaczy, że już może pełnia na Was z Polą zadziała
Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Summer, jak super ze Kazik jest juz z Tobą! Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło!
I proś od razu o przeciwbólowe leki by nie spotegowal się ból.

Ja jestem po wizycie...I nie chcecie wiedzieć jak było. Jedna wielka masakra.
Lekarz uznał że jak wystawił mi skierowanie na cc (w 36+6) to niepotrzebnie juz przychodziłam, bo miałam się zgłosić na cc w 40+1.
Nie zbadał mnie, nie sprawdził dzisiejszego ktg ani poniedziałkowych wyników. NIC.
Jak zapytałam o to, co z planowanym cc na 6-ego to powiedział żeby się zgłosić na IP i postara się by potraktowali mój przypadek jako pilny. A jak nie będzie takiej opcji to trzeba będzie dzwonić po szpitalach który mnie przyjmie.
Także no. ..chyba musze zaciskać nogi i mieć nadzieję że strajk skończy się na początku przyszłego tygodnia...

Generalnie czuła bym się spokojniejsza jakby lekarz sprawdził czy maluch na 100% dalej leży pośladkowo, czy jest jakieś rozwarcie/ miękka szyjka, bym wiedziała na czym stoję.
Beznadziejny ten lekarz.. czyli w sumie nie wiadomo jak będzie. Mam nadzieję, że sytuacja się uspokoi i 6 już przyjmą Cię bez problemu.
Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
O matulu jakie tu dzis rewelacje !!!!!! Summer przede wszystkim ogromne GRATULACJE ! Nie zazdroszcze przeżyć w zwiazlu ze szpitalami, to jakas tragedia, ale najważniejsze, że wszystko dobrze sie skończyło. Czekamy na zdjecia Kaziutka
Madziara trzymam kciuki za jutrzejszy porod, no juz musi sie cos zadziac !
Jak patrzylam na szpitalne sniadania z jablkami to myslalam, że to żart.
Dziękuję za wszystkie kciuki w zwiazku z moją sprawą. Pierwszy krok postawiony, poszło po mojej myśli. Stres byl ogromny, sędzia maglowal mnie półtorej godziny, na szczęście moglam siedzieć. Ostatecznie wyrok zostal wydany na moją korzyść, teraz czekamy na dalsze kroki i juz powinno byc tylko lepiej.... nie urodzilam z emocji, a teraz sie wyciszam. Moze sie zdrzemne, bo noc nie byla moja.

Super, że tak się sprawą rozwinęła to teraz relaks i odpoczynek. Zawsze to już jest jakiś początek tylko szkoda Twojego stresu.

Folinko no ja u siebie nie widzę innego scenariusza jak poród SN o czasie a jaki miałaś przewidywany Tp z USG I trymestru? Jak długo będziesz czekać na wyniki z jutrzejszych płytek?

cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 22:09   #4352
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Folinka - biednaś z tymi płytkami i wywoływaniem, naprawdę trzymam mocno kciuki żeby Młody się już zbierał do wyjścia bez dodatkowego poganiania

Kto następny w kolejce: pola, dorcia? Nie wiadomo co tam u Patrycji?

Obejrzałam mecz Niemców i z emocji aż mi się brzuch zaczął napinać, a Wanda się chyba cieszy z wyniku bo szaleje w brzuchu że hej

Patrycja nic się nie odzywa już długo Aż dziwne bo korzystała raczej w szpitalu z telefonu.

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Kocie, może tak ja bym w końcu urodziła skoro mam mieć jutro drugie wywołanie

Zua super, że tak sprawa przebiegła. Fakt, przemaglowali Cię ale liczy się efekt.

Twoje miejsce w kolejce już po prostu dawno zaklepane Teraz obstawiamy która następna po Tobie

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Folinko no ja u siebie nie widzę innego scenariusza jak poród SN o czasie a jaki miałaś przewidywany Tp z USG I trymestru? Jak długo będziesz czekać na wyniki z jutrzejszych płytek?

W UK tp z tego usg jest oficjalnym terminem, czyli to ten, o którym cały czas mówię 3.07. Na szczęście tym razem miałam tylko o 1 dzień przesunięcie od om (4.07), więc nie zaprzątam sobie tym głowy w ogóle!
Nie wiem, bo zwykle nie interesuje mnie to, bo to ktoś gdzieś sprawdza i dzwoni/wysyła list w razie potrzeby, ale myślę, że standardowo na drugi dzień. Bo w szpitalu to wiadomo po godzinie czy jakoś tak były, jak było trzeba przy przyjęciu.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 22:24   #4353
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Ja tak szybko, bo boli, Kazio na mnie lezy i smyram go kablem od kroplpwki. Wszystkie szpitale w lu przepelnione, pojechalismy wlasnym autem do Belzyc. Z lu do belzyc rozwarcie skoczylo z 1 do 4 cm.
Cc pod narkoza, potem polozna od razu mi przystawila malego. Ppkarmu chyba brak, ale ssie jak wariat. Rozdarciuch straszny
Ma 3650 g i 59 cm, o ile pamietam, bo jestrm ledeo zywa. Ciotki, dzieki za wsparcie, zdjecie bedzie na fb najwcz.jutto.
Czy ktoras dzis urodzila tez?
P.s. te bole od poniedzialku to byla akcja porodowa

Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka
gratulacje!

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
O matulu jakie tu dzis rewelacje !!!!!! Summer przede wszystkim ogromne GRATULACJE ! Nie zazdroszcze przeżyć w zwiazlu ze szpitalami, to jakas tragedia, ale najważniejsze, że wszystko dobrze sie skończyło. Czekamy na zdjecia Kaziutka
Madziara trzymam kciuki za jutrzejszy porod, no juz musi sie cos zadziac !
Jak patrzylam na szpitalne sniadania z jablkami to myslalam, że to żart.
Dziękuję za wszystkie kciuki w zwiazku z moją sprawą. Pierwszy krok postawiony, poszło po mojej myśli. Stres byl ogromny, sędzia maglowal mnie półtorej godziny, na szczęście moglam siedzieć. Ostatecznie wyrok zostal wydany na moją korzyść, teraz czekamy na dalsze kroki i juz powinno byc tylko lepiej.... nie urodzilam z emocji, a teraz sie wyciszam. Moze sie zdrzemne, bo noc nie byla moja.

najważniejsze, że dobrze, dla Ciebie!

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

ovejta co za lekarz... brak. słów!

kropeczko daj znać jak w domku

Ela świetnie sobie radzisz

Pola to mam życzyć porodu?

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 22:45   #4354
dorka24
Rozeznanie

Pola jak się czujesz?
Mnie dalej boli ale tylko w lędźwiach, bez bólu brzucha, mogę wziąść nospę?

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-06-27 o 22:54
dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-27, 22:57   #4355
moniczka_90
Zakorzenienie

Tak w ogóle to co do akcji przedporodowej summer... nie wydaje wam się, że powinno to się gdzieś zgłosić ? przecież nie jechała ze złamaną nogą co można się powozić po świecie tylko to zagrażało życie dziecka i jej, w końcu mogło po drodze stać się wszystko
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-28, 00:25   #4356
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiola_p Pokaż wiadomość
w którym szpitalu chcesz rodzić? czy skierowanie masz na konkretny szpital czy ogólnie?
Spsk4, mam skierowanie stricte do tego szpitala.

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Współczuje to teraz nawet nie wiesz czy sie nastawiać na poród czy nie. A to nie dostaniesz takiego pewnego papieru ze tego i tego dnia jest cc?
Nie, mam tylko skierowanie do konkretnego szpitala (nawet nie ma na nim daty), ale 6 lipca mój lekarz ma dyżur i właśnie wtedy mam się pojawić.

Cytat:

Ale cudowne informacje
Byłaś bardzo, bardzo, baaardzo dzielna! jesteśmy z Ciebie dumne
Mam nadzieję, że już odsapnęłaś psychicznie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Swoją drogą co to za lekarz bardzo Cie pocieszyl że postara się traktować Twój przypadek jako pilny :/

No i z tymi pomiarami to też mógł pomierzyc dla Twojego spokoju a nie odesłać Cię z kwitkiem :/

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
W tym traktowaniu jako"pilny przypadek" to zrozumiałam, że chodzi o to, że jak się pojawię na IP w ustalonym dniu a protest nie minie to on mnie przyjmie tzn. po zbadaniu orzeknie, że nie mogą mnie już odesłać (nawet jeśli to będzie trochę nagięcie). No, ale czas pokaże jak będzie...

A pomiarów to faktycznie mi brakuje, no ale mówi się trudno.
Wiem, że przyszłych ciąż jeśli takie będą - na pewno nie będzie prowadził.

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
zua, gratulacje!!!

ovejita, brak słów... Przykro mi bardzo!

Nie wiem!!!
Może mierz odstępy
A ja... Szkoda gadać Mam nerwa jak stąd do kosmosu i nie wiem, co robić... Miałam dziś telefon ze szpitala, żeby jutro przyjść na wywołanie, ale dalej się nie zgodziłam... Obudzili się naprawdę rychło w czas na podstawie wyników sprzed 6 dni, a jutro mam następne pobranie!

Mąż kochany zabrał chłopców do fryzjera i Lidkę do towarzystwa, żebym ja odpoczęła, tak psychicznie bardziej. Idę poleżeć w wannie, to może coś więcej Wam wysmaruję...
Trzymam kciuki by jutrzejsze wyniki byly pomyślne i żeby główka była wystarczająco nisko daj nam jutro znać po wizycie
A mąż mega kochany!

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Cześć!
ovejita Współczuję tej wizyty, na lekarza nie mam komentarza! Oby tego 6.07. było ok O widzisz, umknęło mi, że Ty już jakiś czas chodzisz z rozwarciem. Bardzo to pocieszające! Fajnie by było, żeby i u Ciebie Młody fiknął jeszcze w ostatniej chwili (no chyba, że wolisz jednak cc, to niech nie fika )

Dziewczyny, bardzo dziękuję za odzew na temat mojego rozwarcia, już się ogarnęłam, nie przeżywam jak stonka okres. Dziękuję za wszystkie kciuki, to się tak wydaje, że niby nic, ale jakoś to pomaga uwierzyć, że wszystko pójdzie tak jak trzeba. Magiczna granica prania ubranek została przekroczona - połowa ciuszków dla Żelka już wyprasowana w komodzie. Będzie co ma być!
Szczerze to już pogodziłam się z wizją cc, ale jeśli fiknął - to na wszelki wypadek piję herbatę z liści malin i łykam wiesiołka więc w wersji minimum przygotowuję się także na poród sn

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny opadł mi brzuch
To tak nagle czy to się stopniowo dzieje?

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
My wróciliśmy z kina wcześniej jeszcze był spacer, a teraz przed snem McFlurry nie wiem jakim cudem tak mało przytyłam w ciąży
Ile przybrałaś od początku ciąży?
Ja myślę, że to zasługa twojej aktywności - taki mały McFlurry to Ci zupełnie niestraszny

Dzięki dziewczyny za wsparcie i odzew dot. mojej dzisiejszej wizyty. Powiem Wam, że jak wyszłam z gabinetu, to zapytałam tż czy jestem nienormalna i przewrażliwiona, bo tak się czuję i tak zostałam potraktowana. Zastanawiałam się, czy to ja za dużo oczekuję/ jestem nadgorliwa i tym wkurzam lekarza

Za wizyty płacę naprawdę dużo (moja bratowa mniej płaci w W-wie ), a czuję się po prostu słabo zaopiekowana. Nawet jak nic się nie dzieje, a ja dopytuję/ martwię się - to chyba lekarz powinien jakoś wytłumaczyć wszystko, żeby wygasić emocje. A ja zawsze muszę się o każdy drobiazg prosić i dopytywać.
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-28, 01:26   #4357
pola25
Zakorzenienie

Coś mnie wybudzilo ,na pewno mała się bardzo ruszala,ale też mam twardnienia i myślę,czy to to???!!!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-28, 01:33   #4358
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Coś mnie wybudzilo ,na pewno mała się bardzo ruszala,ale też mam twardnienia i myślę,czy to to???!!!
Ja cały czas nie śpię i dalej mam bóle, tylko ten ból pleców łapie raz co 3, 5 raz co 7 minut. Ciągle mierze bo niewiem czy jechać do szpitala.

Stary 2018-06-28, 01:47   #4359
pola25
Zakorzenienie

Wink Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !

Cytat:
Ja cały czas nie śpię i dalej mam bóle, tylko ten ból pleców łapie raz co 3, 5 raz co 7 minut. Ciągle mierze bo niewiem czy jechać do szpitala.

sama nie wiem

Ja mam brzuch twardy teraz,nie puszcza w sumie,źle mi się leży,teraz stoje i ok

Może to gazy jakieś

Ja mam 45 min do szpitala,w którym chce rodzić
Stary 2018-06-28, 01:55   #4360
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
sama nie wiem

Ja mam brzuch twardy teraz,nie puszcza w sumie,źle mi się leży,teraz stoje i ok

Może to gazy jakieś

Ja mam 45 min do szpitala,w którym chce rodzić
Ja mam 10 minut do szpitala, ale plecy Cię bolą?

Stary 2018-06-28, 01:57   #4361
folinka
Zadomowienie

A ja się właśnie kładę

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki by jutrzejsze wyniki byly pomyślne i żeby główka była wystarczająco nisko daj nam jutro znać po wizycie
A mąż mega kochany!

Dzięki dziewczyny za wsparcie i odzew dot. mojej dzisiejszej wizyty. Powiem Wam, że jak wyszłam z gabinetu, to zapytałam tż czy jestem nienormalna i przewrażliwiona, bo tak się czuję i tak zostałam potraktowana. Zastanawiałam się, czy to ja za dużo oczekuję/ jestem nadgorliwa i tym wkurzam lekarza

Za wizyty płacę naprawdę dużo (moja bratowa mniej płaci w W-wie ), a czuję się po prostu słabo zaopiekowana. Nawet jak nic się nie dzieje, a ja dopytuję/ martwię się - to chyba lekarz powinien jakoś wytłumaczyć wszystko, żeby wygasić emocje. A ja zawsze muszę się o każdy drobiazg prosić i dopytywać.

Dam!
Hm, myślę, że patrząc na ogół naszych reakcji tu, to zdecydowanie z tym ginem jest coś nie tak, a nie z Tobą

Cytat:
Cytat:

Nie wiem, czy życzyć Wam spokojnej nocy czy już nie Ale tak na serio to może spróbujcie złapać jeszcze trochę snu, jeśli nie jesteście pewne. Ja sobie tak mówiłam za każdym razem - jeśli to to, to pewnie nie zasnę. Tak czy siak powodzenia!
Stary 2018-06-28, 02:02   #4362
pola25
Zakorzenienie

Folinko probowalam,ale usnąć nie mogę.
Jak Ty się czujesz?

Dorka a Tobie opadł brzuch?

Jeszcze zauwazylam,że waga mi.spadla,a łydki zrobily się lżejsze,to samo palce u rąk i bez wątpienia brzuch niżej.

Jestem już spokojniejsza,no ale nie usne i tak.mąż się obudził i.mama,a ja bym coś zjadła

I tak fajnie deszcz zacina i miło by się spało
Stary 2018-06-28, 02:08   #4363
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Folinko probowalam,ale usnąć nie mogę.
Jak Ty się czujesz?

Dorka a Tobie opadł brzuch?

Jeszcze zauwazylam,że waga mi.spadla,a łydki zrobily się lżejsze,to samo palce u rąk i bez wątpienia brzuch niżej.

Jestem już spokojniejsza,no ale nie usne i tak.mąż się obudził i.mama,a ja bym coś zjadła

I tak fajnie deszcz zacina i miło by się spało
To trzymam kciuki za Ciebie, żeby się żwawo rozkręcało! I smacznego!

Ja nieźle, dziękuję! Zobaczę co przyniesie jutro... Ale wieczorem tak patrzyłam na wszelki wypadek, co by tu zrobić, żeby nic pilnego nie czekało Wyprasowałam wyprane akurat Lidki pieluszki na przewijak, te do wspólnego użytku z Beniem i zaszyłam synowi dziurę w szkolnych spodniach
Stary 2018-06-28, 02:33   #4364
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:

Oo dziewczyny, jak fajnie wchodzić na wątek a tu coś się dzieje!

Poluś poleż trochę odpocznij i obserwuj się dalej Kawałek masz do szpitala, także musisz brać to pod uwagę. Ja się ociągałam choć miałam 20min ekspresówka i na IP weszłam już z 5cm rozwarcia, a wychodząc z domu nie miałam nawet skurczy

My po karmieniu, ja w końcu śpię jak zabita mam ustawiony budzik, bo mały wydawał się ospały. Ale jednak nie, 2h i zaczyna się kręcić

Stary 2018-06-28, 03:51   #4365
dorka24
Rozeznanie

Dziewczyny mam 2 cm rozwarcia, bóle w krzyżu były tak silne i co ok. 3 minuty się pojawiały że przyjechaliśmy do szpitala. Jestem na patologi narazie, zobaczymy jak się akcja rozwinie

Stary 2018-06-28, 04:58   #4366
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam 2 cm rozwarcia, bóle w krzyżu były tak silne i co ok. 3 minuty się pojawiały że przyjechaliśmy do szpitala. Jestem na patologi narazie, zobaczymy jak się akcja rozwinie

Powodzenia! Oby szybko poszło

Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-06-28, 04:59   #4367
MalaGosia88
Zakorzenienie

Dorka to życzę jednak rozkręcenia obyście dziś z Madziarą urodziły !!!

Folinko trzymam kciuki za dzisiejsze decydujące pobranie myślę, że to była dobra decyzja z odmówieniem jeszcze wywoływania...

Stary 2018-06-28, 05:14   #4368
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Polu i jak sytuacja?

Sorka oby teraz szybko się rozkręciło, żeby te skurcze cię nie wymęczyły.

Patrycja co z Tobą?

Blanka też coś zamilkłaś, wszystko ok?

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-28, 05:25   #4369
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dziewczyny trzymam kciuki, aby akcja się rozkręcila!

Summer gratulacje!

Ja nie śpię, mam zgage + ataki kaszlu,nie wiem dlaczego tak kaszle, ale przy tym zapaleniu mięśnia to za chwilę umrę z bólu i przy okazji z ciśnienia podczas kaszlu wody mi odejdą.

Mała ma czkawke...
Na żaden poród się u mnie nie zanosi niesety? A może i dobrze..

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-28, 05:44   #4370
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Powodzenia!

Stary 2018-06-28, 06:04   #4371
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Cytat:

Powodzenia

Pola, jak tam u Ciebie?

[BPatrycja [/b], jak tylko będziesz mieć chwilkę daj znać - niepokoi my się o Ciebie

Summer, jak samopoczucie? Mam nadzieje, ze jesteś na środkach przecuwbolowych jak potrzebujesz. Jesli szpital nie daje wystarczająco to wyslij tz po ketonal - podobno jest bez recepty (widzialam na czerwcowkach ze kupowaly). Jak Tadzik?

U nas całą noc leje i nie zapowiada się na zmianę. Przynajmniej nie ubolewam bardzo nad tym, że nie mogę iść na spacer

Jakiś jest mi ciezko na żołądku, troszkę mnie mdli. Mam nadzieje ze niczym się nie zatrułam.

Emma, Folinko , kciuki za dzisiejsze wizyty!

Edytowane przez ovejita
Czas edycji: 2018-06-28 o 06:05
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-28, 07:18   #4372
aniama6
Zadomowienie

U mnie tez leje. Buro, ponuro, ale dla mojego samopoczucia o wiele lepiej niż upał. W nocy śpię jak kamień od 2 dni, nawet na toaletę się nie budzę wiec rano budzę się obolała z pełnym pęcherzem. Dziś dzień bez szczególnych planów, bo żeby porodówka to nie sądzę. Też mnie martwi brak wieści od Patrycji. Pola, Dorka kciuki za rozwój akcji!!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-28, 07:19   #4373
madziara889
Zakorzenienie

Pola, dorka kciuki za rozwinięcie akcji.

Ja zaczynam się bać dzisiejszego dnia, nie wiem tylko czy bardziej bólu czy tego, że znów może nie pójść.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-28, 07:32   #4374
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziewczyny trzymam kciuki, aby akcja się rozkręcila!

Summer gratulacje!

Ja nie śpię, mam zgage + ataki kaszlu,nie wiem dlaczego tak kaszle, ale przy tym zapaleniu mięśnia to za chwilę umrę z bólu i przy okazji z ciśnienia podczas kaszlu wody mi odejdą.

Mała ma czkawke...
Na żaden poród się u mnie nie zanosi niesety? A może i dobrze..

a nie uczula Cię coś?

---------- Dopisano o 05:32 ---------- Poprzedni post napisano o 05:30 ----------

Cytat:

Ja zaczynam się bać dzisiejszego dnia, nie wiem tylko czy bardziej bólu czy tego, że znów może nie pójść.

pójdzie Myśl pozytywnie. Nastaw się, że chcą Ci pomóc. Skoro Maleństwo nie chciało wyjść wcześniej, to widocznie było niegotowe

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-28, 07:37   #4375
Elaaaa
Wtajemniczenie

U nas też pochmurnie, ale mnie mega cieszy taka pogoda nawet przyjemnie się leży w szpitalu gdy za oknem taka szaruga, jeszcze mam widok na lądowisko helikopterów dookoła góry, także powiem Wam jest super!

Hmm tak się czytam i myślę, że czlowiek w każdym położeniu próbuje znaleźć jakieś plusy, inaczej można byłoby zwariować

Ja licze, że to nasz ostatni dzień i jedna noc i do domku. Czekamy na ważenie i badania bilirubiny, choć na dziś nie liczę, bo nawet nie wspominali.

Dziewczyny dajcie znać co u Was, może jakiś dzieć już na świecie? Pola, Dorka? Patrycja?

Madziara kciuki ogromne żeby dziś poszło!! Dużo siły !

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-06-28 o 07:46
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-28, 07:52   #4376
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

Ogromne kciuki za dzisiejszą oksy! oby była tą ostatnią

Dorka sama z takimi bólami pojechałabym na IP, 2cm to już coś za szybką akcję

Pola jak się czujesz? Udało się zasnąć?

Blanka chyba niestety zgaga minie jak się malutka urodzi

emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-28, 07:52   #4377
norka93
Wtajemniczenie

Cześć Dziateczki!

Odnośnie Patrycji, to z tego co widziałam na grupie ogólnej lipcówek na fb, pisała ona ok. 10 godzin temu posta, z którego wynika, że wciąż jest w szpitalu i jeszcze nie urodziła. Także tego.. no.

Bardzo chciałam podziękować Wam za to, że tak miło i sympatycznie odniosłyście się do mojego posta o KP przy nawale Ja wyczytałam to z gazetek i broszurek, staram się sporo czytać na temat KP, żeby wiedzieć na co się nastawić i jak sobie radzić, żadna ze mnie znawczyni Jesteście naprawdę Kochane

Wczorajszy dzień od rana zabiegany, popołudniu byłam u znajomej, która mieszka koło teściów, tak z godzinkę drogi stąd, pogadałyśmy, kawkę wypiłyśmy. Szkoda, że mieszka tak daleko..

Aaaa nu i miałam też tę kontrolę u ginekologa i co najważniejsze - Anielka się przekręciła tak, iż można było zobaczyć już na 1000500100900%, że torbiel wychodzi z łożyska, a nie jej plecków! Tak więc chwała Bogu!

No i nasza Summer urodziła! Gratuluję Kochana! Z tym, że od poniedziałku była akcja porodowa, to mnie totalnie rozwalilaś Aż dziw, że nie urodziłaś wcześniej i tak powoli się rozkręcało!

Mężu dzisiaj też w domku (jutro i pojutrze od 8 do 1wszej w nocy w pracy, jak ja to przeżyję? ), więc będę nim się cieszyć Póki co, to nie śpię od 6tej (norma), a on chrapie obok mnie, piła motorowa normalnie..

No to która dzisiaj rodzi? Dorka? Poluś, dołączysz do niej? Jak się czujecie?

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-28, 07:55   #4378
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Cześć Dziateczki!

Odnośnie Patrycji, to z tego co widziałam na grupie ogólnej lipcówek na fb, pisała ona ok. 10 godzin temu posta, z którego wynika, że wciąż jest w szpitalu i jeszcze nie urodziła. Także tego.. no.

Bardzo chciałam podziękować Wam za to, że tak miło i sympatycznie odniosłyście się do mojego posta o KP przy nawale Ja wyczytałam to z gazetek i broszurek, staram się sporo czytać na temat KP, żeby wiedzieć na co się nastawić i jak sobie radzić, żadna ze mnie znawczyni Jesteście naprawdę Kochane

Wczorajszy dzień od rana zabiegany, popołudniu byłam u znajomej, która mieszka koło teściów, tak z godzinkę drogi stąd, pogadałyśmy, kawkę wypiłyśmy. Szkoda, że mieszka tak daleko..

Aaaa nu i miałam też tę kontrolę u ginekologa i co najważniejsze - Anielka się przekręciła tak, iż można było zobaczyć już na 1000500100900%, że torbiel wychodzi z łożyska, a nie jej plecków! Tak więc chwała Bogu!

No i nasza Summer urodziła! Gratuluję Kochana! Z tym, że od poniedziałku była akcja porodowa, to mnie totalnie rozwalilaś Aż dziw, że nie urodziłaś wcześniej i tak powoli się rozkręcało!

Mężu dzisiaj też w domku (jutro i pojutrze od 8 do 1wszej w nocy w pracy, jak ja to przeżyję? ), więc będę nim się cieszyć Póki co, to nie śpię od 6tej (norma), a on chrapie obok mnie, piła motorowa normalnie..

No to która dzisiaj rodzi? Dorka? Poluś, dołączysz do niej? Jak się czujecie?

mnie też czeka samotna noc, Tż jedzie na konferencje do Wawy w piątek i wraca w sobotę wieczorem mam nadzieję, że synek jest grzeczny, słucha rodziców i jeszcze sobie spokojnie w brzuchu posiedzi

Dzisiaj w ogóle równo 2tyg do terminu zaczynam 39tc!

Stary 2018-06-28, 07:56   #4379
dorka24
Rozeznanie

Leżę pod ktg☺bóle są nadal ale nieregularne, no i mam więcej śluzu podbarwionego krwią więc coś się dzieje ☺tylko czemu tak powoli☺

Stary 2018-06-28, 07:57   #4380
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Leżę pod ktg☺bóle są nadal ale nieregularne, no i mam więcej śluzu podbarwionego krwią więc coś się dzieje ☺tylko czemu tak powoli☺

Dzisiejszy dzień jest Wasz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości