![]() |
#2221 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze zycie w Ameryce...
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ostatnio spotkalismy ich calkiem przypadkowo na ulicy i ona tak bardzo byla zawstydzona, bo nie miala zrobionych wlosow ![]() Nie moge jej traktowac powaznie, wiec poprostu sie z tego smieje. No nic, moze kiedys to sie zmieni ![]()
![]() |
#2222 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Niezle -mamy rocznice prawie w ten sam dzien ![]() No szkoda-ale mozemy byc wirtualnymi przyjaciolkami ![]() ![]() Co do tej Brazylijki-nastepnym razem chyba musicie ich zaprosic z 2 tygodniowym wyprzedzeniem zeby w koncu miala czas te wlosy zrobic ![]() Ja tez tego bym nie rozumiala bo ja nic nie robie z wlosami-nawet ich nie susze.Przypomniala mi ona troche moja siostre-ona tez musi miec zawsze wlosy perfect ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2223 | |
Wtajemniczenie
|
Nooo
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2224 |
Wtajemniczenie
|
Kobitki, u mnie 4 sierpnia.. 7-ma rocznica.. leci ten czas.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Wtajemniczenie
|
Jejku, dziewczyny, nawet nie mam czasu, zeby przeczytac co napisalyscie od dwoch dni, dziecko zabiera mi caly czas..... ale jest taki slodki, ze mi w ogole to nie przeszkadza....
Moze dzis wieczorem sie uda nadrobic co tu naskrobalyscie. W kazdym razie nie zapomnialam o was i zastanawiam sie co tam u was slychac ! Pozdrowienia od Gino !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Rozeznanie
|
Ooo, widze ze same rocznice nam sie na watku szykuja w tym miesiacu
![]() ![]() Przepraszam ze nie odniose sie dzisiaj do Waszych postow, ale jestem padnieta... Wybralam sie na zakupy, do outletow, z nadzieja ze kupie kilka rzeczy przed moim wyjazdem do Polski, sukienka na wesele byla glownym celem. I nie wiem, albo ja mam jakis "spaczony" gust, albo po prostu w tych sklepach NIC ciekawego i interesujacego, i czegos co by dobrze lezalo, nie ma. No normalnie szok. Kupilam sukienke, ktora jesli nic innego nie znajde bedzie musiala sluzyc na sukienke weselna i pozatym nic wiecej nie kupilam. Jestem zmeczona, zla, i wkurzona, i ide spac.... Pozdrawiam !!!! I udanej reszty weekendu Wam zycze |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Wtajemniczenie
|
wiem o co Ci chodzi i to bardzo dobrze. Dwa tygodnie temu bylam na slubie, tutaj w Stanach, i musialam cos sobie kupic. Najpierw nie wiedzialam co, bo nigdy nie bylam tutaj na zadnym slubie. Po drugie, slub byl nad ocenem i to u takich bogatych ludzi, ze ja sobie wyobrazalam, ze kazdy bedzie nie wiadomo jak ubrany (nieprawda).. szukalam i szukalam. Jak znalazlam gore to nie bylo dolu (nie chcialam sukienki)..jak znalazlam dol to nie moglam dotego dobrac gory. Az w koncu w nordstrom rack trafilam na taka bluzke z koronki (jak znajde fotki to wkleje) i w szafie prosta, czarna spodnice. I mowie, moze i za ciemno, bo spodnica czarna, bluzka czarno-niebieska.. ale powiedzialam a niech to ..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Zakorzenienie
|
Schoolcraft-no szkoda ze blizej nie mieszkamy-ale ktoz to wie-moze kiedys sie przeprowadzisz,albo ja i bedziemy mieszkac blizej siebie
![]() Poulette-czekamy az cos wiecej naskrobiesz gdy bedziesz miala wiecej czasu ![]() Co do wesel w USA-ja na kazdym weselu na jakim bylam w USA wcale sie nie stroilam i bylam i tak najbardziej elegancko ubrana osoba ![]() Ostanio bylam na slubie ojca mojego meza,slub w ogrodzie,limuzyna i te sprawy,a ludzie ubrani jak na wyjscie na zakupy,japonki,spodnie lniane,ciuchy jakies stare porozciagane,ja ubrana bylam w sukienke taka na luzie w turkusowo brazowe wzory i wygladalam naprawde elegancko w porownaniu do nich ![]() Ale co innego w Polsce-ja to nastepnym razem jak polece to wiem ze trzeba cos eleganckiego zakupic-ostatnio siostry mnie krytykowaly,ze wygladam jakos tak zbyt sportowo i skromnie i inaczej to sobie wyobrazaly ze bede wygladac jak przylece do nich-no niestety przywyklam troche do tego luznego stylu panujacego tutaj-w Polsce to sie trzeba odstrajac nawet na wyjscie po chleb ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Wtajemniczenie
|
Na tym slubie, na ktorym ja bylam, ludzie byli ubrani bardzo ladnie, choc spodziewalam sie sukien.. a raczej byly to garsonki. Wszystko odbylo sie w klubie golfowym na 17 milowej drodze w Carmel w CA ( to takie miejsce gdzie mieszkaja sami bardzo, bardzo bogaci ludzie, mozna tam wjechac placac za wjazd, jesli jest sie turysta).. Wszystko bylo na wysokim poziomie, obiad skladajacy sie z kilku dan, a kazde bardzo malusienkie.. piekne wesele, tylko pozazdroscic. Dziewczyna -Polka, pracowala jako niania (nic w tym zlego), on CFO z bardzo bogatej rodziny (ojciec przyjechal samochodem za $400 tys).. trafila dziewczyna w totka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba zalezy od stanu-tu w Colorado-styl jest baaardzo luzny,nawet na weselach,ludzi elegancko ubranych widzialam tylko na balach/galach dobroczynnych ale i tak nie wszyscy sie stroja.Zauwazylam tez ze im ludzie bogatsi tym bardziej nie chca tego pokazywac strojem. Na fajnym weselu bylas-fajnie sie trafilo tej dziewczynie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Wtajemniczenie
|
Wesele, a raczej przyjecie bylo super.. i to prawda, ze dziewczyna trafila 6-tke. choc jak madrzy ludzi mowi,nigdy nie wiadomo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrocilismy z Olive Garden i musze powiedziec ze jedzenie strasznie sie tam popsulo-na salatce zero sosu,krewetki male a stek za mocno przyprawiony-jedynie piwo i tiramisu bylo dobre.Dobrze ze mielismy gift card na $50 bo zaplacilibysmy tyle kasy za calkiem srednie zarcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2233 |
Wtajemniczenie
|
ja zawsze jak widze reklame tej restauracji, to mowie mezowi, ze musimy isc, a potem powiedziec, ze przeciez w rodzinie sie nie placi (bo oni na reklamie cos mowia w stylu, ze jak jestes tutaj to jestes rodzina
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ide spac bo bede miala worki pod oczami ![]() Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2235 |
Wtajemniczenie
|
Elfiku, jutro niedziela.. wiec co tam z oczami. My dzisisiaj bylismy w Santa Cruz, to takie miasteczko, godzine samochodem od nas.. dodam zdjecia zeby przeslac slonce, albo raczej wiatr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
Zakorzenienie
|
![]() Edytowane przez ferguusson Czas edycji: 2009-05-11 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2237 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Aniany, a co tam z Twoim biletem? Udalo Ci sie przestawic daty czy nie? Nineczka, piekne zdjecia ![]() ![]() Dziewczyny, jak Wam mija dzionek? Ja wlasnie odgrzewam obiad ![]() ![]() Moj dzien tez sie zapowiada samotny mimo ze jest niedziela ![]() ![]() ![]() ![]() Milego dnia ![]()
I treat my patients with compassion, Wearing scrubs is my fashion; I fight sickness with aggression - NURSING is my profession! Edytowane przez schoolcraft Czas edycji: 2008-10-24 o 03:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Rozeznanie
|
Dzien doberek.
Jak weekendzik mija dziewczyny?? U nas piekna pogoda, sloneczko, wiaterek - to lubie ![]() [B]Zabcia[B] witaj z powrotem ![]() ![]() Elfiku i jak sprawdzilas stronke tego sklepu? Co do Twoich kolezanek, to hmm. Przyznam racje ze bardzo trudno tutaj w Stanach o prawdziwych przyjaciol, znajomych. U Was to moze chodzi o dojazdy, i duze odleglosci, tutaj w NY to chyba bardziej brak czasu, wieczne zabieganie, ciagle pomiedzy praca a domem... Co do Olive Garden, to sie zdziwilam, bo ja bardzo uwielbiam ta restauracje, i mi zawsze jedzenie od nich smakuje, o deserach i drinkach nie mowiac ![]() Schoolcraft tak zmienilam date biletu. Dziekuje ze pytasz ![]() ![]() Wasz Adas swietnie tanczy ![]() Poulette wybaczamy Ci nieobecnosc na watku, i calkowicie rozumiemy ze masz inne wazniejsze rzeczy do zrobienia ![]() A jak pozostale nasze watkowe mamusie sie czuja ? Nineczka ja wlasnie szukam tej sukienki na wesele w Polsce, i nie chce typowej sukni weselnej. Chcialam cos co jeszcze moglabym zalozyc, krotka, letnia, zwiewna sukienke. Kupilam w Guess sukienke, krotka to ona jest, ale letnia i zwiewna to niebardzo, bo ma duzo czarnego i fioletowego. Ale to nic, podobala mi sie, dobrze lezy, wiec musi byc. Teraz tylko zastanawiam sie jakie dodatki do niej. jak kupie czarne buty i czarna torebke to moze rzeczywiscie byc za ciemna... Ahh, te imprezy, meczace sa dla mnie takie poszukiwania. Ogolnie to nie lubie robic zakupow "ciuchowych" - wiem dziwna jestem ![]() Masz jakies zdjecia z wesela? Rzeczywiscie trafilo sie dziewczynie, jak w bajce. oby teraz ich wspolne zycie nadal bylo taka bajka. Dobra, koncze. Jeszcze cos mialam napisac, ale juz nie wiem co komu ![]() Pozdrawiam !!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Zakorzenienie
|
Nineczka-co za widoki-szczegolnie to ostatnie zdjecie
![]() Schoolcraft-ja bylam w kinie na Step Brothers-nawet fajny,ja lubie taki humor.Teraz wrocilam i zrobilam kanapki z pomidorem jajkiem i salami-nie chce mi sie jesc nic innego na taki upal.Jak tam Adas?O meza rozumiem ze sie martwisz-ja sie martwie o mojego codziennie mimo ze nie lata ![]() U mnie jest upal 42 stopnie Celcjusza-nie da sie na dwor wyjsc-jak na pustyni ![]() Aniany-bylam na tej stronce i albo ja mam jakis wypaczony gust ale nic mi szczegolnie nie wpadlo w oko albo jak wpadlo to kosztuje kolo $500-szukam czegos w granicach $200-nie musi juz byc koniecznie skorzana ta kurtka tylko skoropodobna. Tutaj znalazlam idealna kurtke i cena tez ok-tylko ze nie maja mojego rozmiaru ![]() http://www.asos.com/Oasis/Oasis-Zip-...er+jacket&sh=0 Widze ze Ty masz podobny problem z sukienka-a jaki styl preferujesz?i jaki kolor?moze Ci cos znajde-mozesz zamawiac online? Co do mojej "kolezanki"-to mieszka ona b blisko mnie-2 minuty jazdy samochodem-ja juz staralam sie wystarczajaco zeby znajomosc podtrzymywac-teraz daje na luz-co mam byc to bedzie-nie jestem zdesperowana. Co do emigracjii-moim zdaniem tesknota nigdy nie minie-ja zawsze bede tesknic za tym czego tu nie mam-czyli za moja rodzina i za social life-jakie mialam w Polsce ![]() Co do Olive Garden-moze za;lezy to od szefa kuchni?Moze go zmienili? |
![]() ![]() |
![]() |
#2240 |
Zakorzenienie
|
Hey
![]() Elfie, sprawdz moze w tym sklepie http://www.wilsonsleather.com/corp/index.jsp Nie wiem, czy masz gdzies blisko siebie, ale zawsze mozesz kupic online. Polecam, ja jestem bardzo zadowolona z zakupow u nich ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z kurtek b spodobala mi sie ta: http://www.wilsonsleather.com/produc...entPage=family Pisza ze maja ja w czarnym kolorze-pokazana jest jednak jasna kurtka-ale ta jasna tez b fajna-chyba zamowie ![]() Dzieki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moj dzien wygladal tak, ze caly czas siedzialam w domu i pilnowalam Adasia. Na szczescie maz wrocil 2 godziny wczesniej niz bylo zaplanowane, wiec wybralismy sie do sklepu Babies "R" Us i kuplismy nocnik dla Adasia ![]() ![]() Poza tym trafilam chyba na jakas wyprzedaz, poniewaz bardzo tanio sprzedawali dzieciece ubranka "3 piece set" tylko za $9.99 ![]() ![]() Tez kupilam mu bardzo fajne tenisowki, zeby mial w czym biegac na zewnatrz. No i tak wlasnie bylo, ze poszlismy sobie na spacerek pierwszy raz bez wozka i on tak fajnie marszerowal ![]() No i tez kupilismy takie "locks" zeby Adas nie odkrecal gazu, bo ostatnio maly pieron sie nauczyl i ja tylko latam i sprawdzam, czy czasem nie jest odkrecony gaz. A w tej w chwili smaze kotlety mielone - jutro oczekujemy gosci z Connecticut. Wiec trzeba czyms nakarmic ![]() Dziewczyny, a jak Wam mija wieczor? EDIT: CzarnyElf, mi sie bardziej podoba ta kurtka, ktora podalas pierwsza ![]()
![]() |
#2243 |
Zakorzenienie
|
Schoolcraft-no mi tez bardziej sie podoba ta pierwsza ale nie ma mojego rozmiaru.
Napisalam emaila z pytaniem czy maja ta wilsona w kolorze czarnym-bo jednak czarna praktyczniejsza. Schoolcraft-powiem Ci ze do kina my chodzimy nie za czesto-nie oplaca sie-szczerze mowiac wole ogladac cos w domu-przynajmniej ludzie z tylu nie wala mnie nogami w fotel ![]() Zaraz ide robic espresso on ice -straszny gorac ![]() Fajnie ze bedziesz miec gosci ![]() Widze ze Ty gotujesz dosyc czesto-ja tez staram sie teraz gotowac czesciej-ostatnio chcialam zrobic pierogi do pracy ale mi nie wyszly-chyba maka nie ta ![]() Caly czas slucham tego utworu-b lubie taka muzyka-moze Wam sie tez spodoba-wklejam link: http://pl.youtube.com/watch?v=M1K4BN0tOoc |
![]() ![]() |
![]() |
#2244 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja rzadko robie pierogi, poniewaz moj maz tego dania nie lubi i ja tez zbytnio nie przepadam za nimi. Ale kilka miesiecy temu robilam uszka i tez dodalam tam amerykanskiej maki i to ciasto wyszlo jakies takie gumowe ![]() Cytat:
![]() ![]() # 1 http://teledyski.onet.pl/10178,2431403,teledyski.html # 2 http://teledyski.onet.pl/10172,1152719,teledyski.html # 3 http://teledyski.onet.pl/10172,919469,teledyski.html # 4 http://teledyski.onet.pl/10172,3701680,teledyski.html # 5 http://teledyski.onet.pl/10172,2794139,teledyski.html #6 http://teledyski.onet.pl/10172,2509623,teledyski.html # 7 http://teledyski.onet.pl/10174,2861744,teledyski.html
![]() |
#2245 |
Wtajemniczenie
|
i po niedzieli..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Wtajemniczenie
|
Jest juz po 24:00, wiec mamy nowy dzien 4 sierpnia 2008.
NINECZKA, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ROCZNICY!!!! ![]() ![]()
#2247 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje.. to mile z Twojej strony. Powiem Wam szczerze dziewczyny, ze my nie swietujemy jakos specjalnie rocznic.. tak sama nasz slub, byl szybki w Reno, w normalnych ciuchach.. Jakos nie przywiazujemy duzego znaczenia do takich spraw. Choc, ja od jakiegos czasu, mowie mezowi, ze to przeciez 7 rocznica to czas najwyzszy na rozwod
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 |
Raczkowanie
|
Nineczka, dołączam się do życzeń, wszystkiego naj! i przełamujcie stereotypy
![]() Dziewczyny, przez te kilka dni napisałyście tyyyle, że trudno nadążyć z czytaniem, nie mówiąc o pisaniu. Może wkrótce uda mi się bywać tutaj częściej, to zdążę odpisywać bardziej na bieżąco, a tymczasem pozdrawiam Was wszystkie i życzę, by ten tydzień dobrze się zaczął! |
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a życie niestety wymaga od nas podejmowania decyzji... czasem nie układa się tak jakbyśmy chciały, i z tym też trzeba żyć. ja skończyłam studia rok temu i do dziś nie pracuję w zawodzie, mimo że bardzo bym chciała. ale wciąż wierzę, że niedługo się uda... Trzymam kciuki za Ciebie, abyś znalazła swoje miejsce na ziemi i odkryła to, co chcesz robić. jakie studia kończysz? Pozdrawiam dziewczyny raz jeszcze! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Raczkowanie
|
![]()
[quote=CzarnyElf;8434849]U mnie jest tak ze ja swoje swiadectwo mam tu przy sobie(wzielam je jak tu przylecialam) ale szkola w USA nie chce go uznac bo mysla ze moglam je podrobic-dlatego chca zeby moja szkola w Polsce przyslala do nich to swiadectwo i odpis ocen listownie.
Dzwonilam juz do facetki ktora sie tym zajmuje,niestety nie moglam sie dodzwonic albo nam przerywalo-zreszta te roznice czasowe-nigdy nie moglam jej zastac. W koncu upowaznilam do tego moja mame i siostre-siostra specjalnie musiala przyjechac z Warszawy-a facetka stwierdzila ze swiadectwo wysle tylko na prosbe szkoly-no to teraz kazalam siostrze zadzwonic i spytac sie czy moze to byc po angielsku....ta prosba...Zalamka.Musze miec to swiadectwo bo inaczej bede musiala brac ponownie matme ze statystyka i placic $500. Elfie, a czy nie myślałaś o tym, by ewaluować to świadectwo? Polecam Ci stronkę www.ece.org - ja właśnie dzięki tej instytucji ewaluowałam mój dyplom, uznali mi mojego magistra zrobionego w Polsce. Wymagają przesłania świadectw/dyplomów (lub ich kopii) i ich tłumaczeń (możesz je zrobić sama), sprawdzają przedmioty, oceny (ew. punkty), kóre zrobiłaś i porównują z systemem amerykańskim, w efekcie czego dostajesz papier, że masz skończone to i to. Wejdź na stronkę i zobacz co o tym sądzisz, może się przyda. Możesz też do nich zadzwonić, jeśli masz wątpliwości lub napisać maila (odpisują w miarę szybko; ) Pozdrawiam wszystkich raz jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.