|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
| nie |
|
166 | 30,35% |
| tak |
|
381 | 69,65% |
| Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy
Cytat:
jezeli tak zrobisz to calego wax'a zmyjesz szamponem . na umyte i wilgotne wlosy naloz wax'a i po 30 minutach splucz letnia woda i juz nie nakladaj innych odzywek wax zupelnie wystarczy
|
|
|
|
|
#3332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Macie rację, nie będę jeszcze go odstawiać. Poużywam trochę i tak nie mam nic do stracenia. Staram się go spłukiwać dobrze, mam obsesję na tym punkcie, bo raz nie zmyłam dokładnie maseczki i do teraz mam problem z łupieżem |
|
|
|
|
#3333 |
|
Rozeznanie
|
Ja też mam w dotyku właśnie takie włosy po Waxie, takie obślizgłe, jak są mokre, dzięki temu lepiej się rozczesują, a jak wyschną są takie bardzo przyjemne w dotyku...
|
#3334 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież one nie niszczą włosów. Nawet chronią je przed wysoką temperaturą. A jedwab nie taki straszny jeśli nie jest z Biosilka Reszta tych popularnych chyba nie ma alkoholu.Cytat:
Cytat:
Wypadanie jest oznaką podrażnienia?Cytat:
|
||||
|
|
|
#3335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prymitywnego i niedouczonego, ale ... Jest stwierdzone ponad wszelka watpliwosc, ze silikony, aby nadac wlosom ladny i zdrowy (?!) wyglad oblepiaja je. W moim rozumowaniu : oblepiajac, utrudniaja, a wrecz - uniemozliwiaja bezposredni dostep do wlosa odzywczym skladnikom zawartym np. w maskach czy odzywkach. Tym samym dobre skladniki nie docierajac do wlosa nie spelniaja oczekiwanej od nich roli. Czy silikony niszcza bezposrednio niszcza wlosy ?! Nie wiem. Ja uzywajac np.szamponow z zawartoscia silikonow wlosy mialam oklaple i szybko przetluszczajace sie. Dzieki Wizaz`owi odkrylam przyczne tego stanu rzeczy i przestalam uzywac srodkow do wlosow z silikonami. Poprawa prawie natychmiastowa. A co do jedwabiu ... Zapoznalam sie z paroma skladami i kazdy mial alkohol w skladzie. Daleka jestem jednak od generalizowania. Ja jednak jestem na nie. ...chronia przed wysoka temperatura... - dla mnie to czysta herezja ! Jestem zagorzala przeciwniczka wszelkiego rodzaju suszarek i prostownic do wlosow. Ale ... co kto lubi . Ja np. co cztery tygodnie farbuje wlosy. |
|
|
|
|
#3337 |
|
Raczkowanie
|
wszystko o silikonach i o jedwabiu jest w osobnych watkach
|
|
|
|
#3338 |
|
Raczkowanie
|
A ja po nieudanej przygodzie z Wax'em rainforest, nałożyłam dzisiaj Henna treatment Wax i z moich brązowych włosów przy spłukiwaniu leciała różowa woda ;| i dalej nie rozumiem jak to się dzieje że jak użyje Wax'a przy jakiejkolwiek farbie to momentalnie się ona wypłukuje.
|
|
|
|
#3339 |
|
Zadomowienie
|
No wiec zrobilam jak mowilam.
Nie mylam wlosow, pochylilam glowe w dol, rozczesalam wlosy grzebieniem i tym samym grzebieniem zaczelam nakladac Wax na cala dlugosc wlosow. Nalozylam go wiecej niz zalecaja, tak ze wlosy staly sie 'mokre' od niego Nalozylam pazlotko na glowe, na to czapke i jeszcze jedna czapke zimowa I tak trzymalam ok 25-30 minut. Poszlam nad wanne, zdjelam wszystko z glowy i przeczesalam grzebieniem wlosy, dopiero pozniej powoli splukalam. Wlosy sie nie zlepialy i byly mieciutkie jak baranek :P LOL... Nastepnie szampon, a na koniec odzywka - zwykla, ktora stosuje po kazdym myciu. I o dziwo rozczesalam wlosy, sa mieciutkie, pchnace i nie tluste jak zawsze. Wiec znalazlam swoj sposob na WAX. A mam naprawde dlugie i cienkie wlosy-problemy z ich rozczesywaniem i przetluszczaniem.
|
|
#3340 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez tak mialam ale leciala lekko rozowa gorzej bylo po olejku rycynowym ale tez do czasu w sumie bylam zadowolona ze kolor mi sie prewie calkowicie wyplukal bo nie bylo mi z nim dobrze ale wczesciej jak uzywalam waxa i mialam farbowane wlosy to nic mi sie nie splukiwalo ... a teraz tak... moze to wina farby...
|
|
|
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdziwiły mnie te jedwabie...Pamiętam nawet, że Estelle pisała, że np. jedwab chi, l'biotica i chyba Joanna są "bezpieczne" ![]() Z mojej strony EOT, bo zaraz zostaniemy przywołane do porządku za rozwalanie wątku
|
|
|
|
|
#3342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale niestety miałam rozjaśniane włosy i ten jaśniutki kolor juz niestety schodzić nie chce... Ale najwazniejsze żeby odżywić włosy! A z kolorem to coś wymyślę...
|
|
|
|
|
#3344 |
|
Raczkowanie
|
moze to glupie co napisze ...
zawsze nakladalam wax'a i olejek rycynowy "gladzac wlosy" z gory na dol... ale ostatnio wgniotlam i powiem wam ze efekt lepszy - kiedys w gaezecie wyczytalam ze odrzywki do wlosow itp. nalezy wgniatac wylecialo mi to z glowy az do wczoraj polecam wgniatanie ![]() ![]()
|
|
|
|
#3345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wax i olejek?? hmm..nie obciaza ci to wlosow za bardzo?
|
|
|
#3346 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3347 |
|
Zadomowienie
|
a to sorki, bo z twojego postu zrozumialam ze na raz nakladasz jedno i drugie
![]()
|
|
#3348 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3349 |
|
Przyczajenie
|
witam,
ja mam problem z lekko rzadkimi włosami ( nie wypadają mi całe szczęście ) ale nie wyglada to fajnie kiedy sa mokre lacza sie i widac to tak smiesznie kiedy sa suche ujdzie, jest spoko i niestety tez sie kreca a szczegolnie po bokach... niestety musze (tzn nie musze ale wolalbym) czyms zaslonic uszy(aparat) a nie chce wygladac komicznie z rzadkimi i srednimi-dlugimi wlosami ... co nieco poczytałem o tym WAX i pytanie do was drogie dziewczyny czy to faktycznie powiększa i zagęszcza fizycznie a nie wizualnie włosy ? Jaki WAX jest najlepszy bo widziałem różne rodzaje tego specyfiku i jeżeli ktoś wie czy te włosy po przeszczepach rosną (nie znam się więc nie bijcie jeżeli zadałem głupie pytanie) ? i co my faceci bysmy zrobili bez was dziewczyny na pewno znacie jakies dobre rady i sposoby. dzięki za pomoc. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3350 |
|
Rozeznanie
|
Ja też wgniatam - jakoś tak chyba u fryzjerki podpatrzyłam
Zwłaszcza w końce i oczywiście we skórę głowy.Nie wiem, jak po przeszczepach, ale WAX jest maseczką do włosów oraz skóry głowy i moim zdaniem faktycznie działa na porost. Myślę, że dla faceta najlepszy będzie ten zwykły brązowy WAX.
|
#3351 |
|
Konto usunięte
|
ja dzisiaj kupilam wax 240g za 15.90
no i oczywiscie dzisiaj uzyje |
|
|
|
#3352 | |
|
Raczkowanie
|
No to jak wkońcu rozpoznać czy jest zagraniczny????????????
Cytat:
Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-08-05 o 19:58 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji |
|
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
mam coraz większe wątpliwości odnośnie celowiści wątków redakcyjnych
![]() Jak odróżnić? O tak https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250363
|
|
#3354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wlosy proponuje sciac na krotkie, w tedy sie wzmocnia i beda optycznie gestsze jestesmy zawsze do uslug
|
|
|
#3355 |
|
Przyczajenie
|
ta maska jest prze genialna
dziś ją kupiłam i poprostu zwariowałam jak jej uzyłam umyłam włosy nałozyłam ją dobrze rozsmarowłam załozyłam czepek i suszyłam z 10 minut suszarka potem załozyłam ręcznik na głowe i po 15 minutach suszyłam jeszcze 5 minut żeby nagrzac te włosy tak jak pisało potem spłukłam i wysuszyłam suszarka i byłam bardzo pozytywnie zaskoczona ![]() ![]() moje włosy to jest totalne dno znoszczone ciagłym prostowaniem wysuszone od słonca i suche same od siebie gdyz są krecone jak wysuszyłam normlanie włosy to takie miałam siano ze masakra ;( jak uzyłam wax i wysuszyłam siana było o 1/2 mniej a włosy stały sie miękki lśniace i o nieboooo lepszeee nie zamienie tej maski za zadne skabry ![]()
|
#3356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wrażenie...
|
|
|
#3357 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie czytalam innych odpowiedzi na twoje posty. ale Jolie wcale nie była niemiła czy niegrzeczna. dała ci link do odpowiedzi na twoje pytanie, ktory powinnas byla znalezc sobie sama, bo było ich juz miliony.. przepraszam ze sie wtracilam nie na temat, ale po prostu nie moglam sie powstrzymac.
|
|
|
#3358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3359 |
|
Zadomowienie
|
juz zgoda dziewczynki.. plis
![]() nie ma sensu sie na siebie denerwowac
|
|
#3360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja proszę tylko o trzymanie się tematu i korzystanie z tego co już zostało napisane. W końcu po coś wątki redakcyjne zostały stworzone prawda A mnie już trochę męczy pokazywanie zawsze wszsytkiego palcem skoro [kolokwialnie rzecz ujmując] wisi jak byk.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.

wax zupelnie wystarczy 
Nie odstawiaj jeszcze waxa- jak po kilku kolejnych aplikacjach nie będzie rezultatów to zmień maskę (nie wszystkim służy to samo). Poza tym może słabo go spłukujesz
Przecież one nie niszczą włosów. Nawet chronią je przed wysoką temperaturą. A jedwab nie taki straszny jeśli nie jest z Biosilka

ale wczesciej jak uzywalam waxa i mialam farbowane wlosy to nic mi sie nie splukiwalo ... a teraz tak... moze to wina farby...