|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Kocie ja tez bym podpisala odmowę, skoro nic sie nie dzieje. Po co trzymać na siłę w szpitalu..... to bez sensu. Wiesz na czym stoisz, zbadali, szyjka sie przygotowuje do porodu i trzeba czekać - a najlepiej u siebie w domku a nie na szpitalnym łóżku :/ z drugiej strony to tez fajnie, ze zaproponowali oddzial, żeby mieć Cie na oku
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Kocie, też uważam, że dobrze zrobiłaś. Masz jeszcze trochę czasu do tp, a pewnie jakby Cię położyli to chcieliby już trzymać do rozwiązania.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
Regular właśnie te emocje.
Ja niby chciałam rodzić,ale.jak.w środę się okazało,że mam.już takie rozwarcie,to moje chęci gdzieś uciekły,taka ze mnie bohaterka. Teraz chwilę się,zdrzemnelam ,ale mnie odkurzacz obudził i.ogladam.mecz. |
|
|
|
#4834 |
|
Zadomowienie
|
kate, mnie zawsze zachwycają i wzruszają filmiki z porodów do wody...
Te kobiety rodzą tak cicho i spokojnie na ogół...
|
#4835 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie smutaj się chyba większość z nas ma takie spadki nastroju ostatnio może to jakieś hormony nam znowu mieszają ja się wczoraj poryczałam o tak - zupełnie bez powodu co do starchu przed bólem to chyba pozostaje nie myśleć o tym za dużo i się nie nakręcać. Ja czasem jak sobie pomyślę jak takie wielkie dziecko ma wyjść takim małym dołem to aż mnie ściska ze strachu ale z drugiej strony to trzeba przetrwać i tyle - nie ma wyjścia bo wiecznie w ciąży nie będziemy chodzić a filmików nie oglądam bo to więcej szkody niż pożytku : raz tak zrobiłam, że się naoglądałam filmików przed gastroskopią (wiesz żeby się przygotować co i jak) i przed byłam tak posrana ze strachu że myślałam że umrę a po badaniu (wcale nie takim strasznym) stwierdziłam że filmiki z YouTube to złoooo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
Kocie też bym.wyszła do domu,po co kwitnąć w szpitalu.
Madziara szkoda,że nie masz towarzystwa,ale już niedługo.Ważne,że Szymus jest dzielny na naświetlaniu. Emma mi.sporo brzuch twardnieje,mam.bóle jak na okres z przerwami. Ja o samym porodzie nie.mysle,odsuwam.myśli. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-06-30 o 16:42 |
|
|
|
#4837 |
|
Raczkowanie
|
Folinka, zUa, Madziara, pola- dzięki Dziewczyny
![]() kochane jesteście. Bo ja podpisując odmowę przez chwilę się poczułam jak wyrodna matka 🤨 chyba hormony mi się tak na mózg rzuciły - ale tak jak piszecie: byłam, sprawdziłam i jest ok a jak będzie coś nie tak to po prostu wrócę na ip ![]() Madziara ale masz nietowarzyską towarzyszkę - współczuję a ta niegramotna i rozszczeniowa to już wogóle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Elaa a jakie masz żelazo zapisane? Wiem ze ostatnio problem w aptekach był. Jeśli zamiennik jest identyczny to można podac, ale jeśli się różni to lepiej skonsultować. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
Kocie bardzo dobrze zrobiłaś!Z takim rozwarciem.jeszcze możesz pochodzic,z dzidziusiem ok,a na masz jakieś bóle?
|
|
|
|
#4840 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem, kto tam teraz gra, ale mam nadzieję, że odciąga Twoje myśli od trosk ![]() Cytat:
![]() Nie wykluczam, że ten ryk to też częściowo było wzruszenie, nie ogarniam swoich emocji dziś ![]() Cytat:
A pod względem huśtawki nastrojów to dla mnie jest nieporównywalnie większa na tym finiszu niz w sławetnym I trymestrze, gdzie nic mnie nie ruszało. I widzę, że u wielu z nas podobnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4841 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Regular - hormony jak nic Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
Regular humor lepszy,rano miałam kryzys,jak tą krew zobaczylam.oj
Jestem jakaś bez siły,zrobilam z mama drożdżowe.Wyszlabym na dwor,ale wieje,że głowę by urwało. Kocie ja dzisiaj moją rozruszalam puszczając jej muzykę. ![]() Regular ja w poprzedniej ciąży ogladalam poród,ale okazało się ,że nie jestem taka mocna psychicznie,aby to oglądać ![]() Słuchajcie mój syn to mi cały scenariusz porodu ułożył,jutro o 1-w nocy dostanę skurczy,a po 3 urodze |
|
|
|
#4843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4844 | ||
|
Zadomowienie
|
madziara, super, że Szymuś leży ładnie!
Tym szybciej to podziała ![]() Ja też co do porodu trzymam się głównie tego, że lepiej o tym za dużo nie myśleć... Ale jak już coś to uważam, że lepiej być pozytywnie nastawionym kozakiem, zawsze słyszałam, że nastawienie dużo pomaga. Cytat:
Ooo, też za mną naleśniki chodzą, ale stwierdziłam dziś, że jak chłopców nie ma, to nie będę robić, żeby oni też mieli tą przyjemność. Pewnie na początku tygodnia zrobię. Mój starszy syn też dziś przejęty Jak zwykle jest u babci, to raczej w ogóle się nie odzywa, a dziś już dwa razy pisał znacząco, czy wszystko dobrze Uspokoiłam go, że jak się zacznie to mu dam znać.Cytat:
Żyje się bardzo dobrze! Jest zupełnie inny stosunek zarobków do cen... Tzn. nie mamy żadnego luksusu, ale jest o wiele lżej niż w PlLecimy na spacer, to tylko krótko odpiszę, że wynajmujemy dom. Za kilka lat mam nadzieję kupimy. Na razie spłacamy i tak jeszcze nieco długów z Pl, już na szczęście końcówki, więc to i tak super biorąc pod uwagę, że nie pracujemy na pełne etaty. W Pl mamy mieszkanie, taką naszą przystań w razie w, na hipotekę, ale jest! Tam też musimy nieco do wynajmu dopłacić, żeby opłacić ratę. Tu prawie nie ma mieszkań, a bloki jakieś większe to już w ogóle ewenement.A co? Chyba nie wybierasz się tu?
|
|
#4845 |
|
Wtajemniczenie
|
Nakwidocznoej każdy dzień mamy inny... dzisiaj Kropek wisi na piersi min. 1h. Jak slabiej trzyma i sie odsune to ryk. Jesc chce zazwyczaj co 2,5h. Więc mam dla siebie zazwyczaj ok 30min-1h miedzy karmieniami. Na pocAtku je zachlannie, potem zamkniete oczka i zdarzają sie przerwy w ssaniu (ale tak mial i predzej). Doswiadczone Mamuski- czy on ma taką faze, czy robi sobie smoczek z mojej piersi?
|
#4846 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Tak w ogole czy tuz przed terminem zatrzymanie na oddziale to standard czy gest tej lekarki/ szpitala? Wiesz może? W ogóle piękna waga Kluski Cytat:
czy powiedzieli Wam jakie są prognozy na wyjście? Poniedziałek?Cytat:
.Ja dziś jestem mega niemrawa i senna. Maluszek tez - rusza się, ale nie szaleje. Wszyscy do mnie dzwonią i pytają czy nie rodzę i jaki mamy plan w związku ze strajkami, co dodatkowo mnie stresuje bo nie mamy żadnego planu. Tz zaproponował byśmy pojechali do W-wy w razie "w" jak będzie tragedia na koniec tygodnia, ale ja sobie tego totalnie nie wyobrażam
Edytowane przez ovejita Czas edycji: 2018-06-30 o 18:27 |
|||
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
Rudy Kocie cieszę się, że jednak Kociątko się rozbrykało
waga piękna, wyjściowa![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się bardzo boję, że moja mała będzie cycocholikiem a nie będę mogła sobie pozwolić na to przy dwójce dzieci. Polu, pewnie faktycznie u Ciebie na dniach rozkręci się cała akcja, więc staraj się relaksować ile się da ![]() Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
Kropko myślę,że Twój Kropek robi sobie z Ciebie smoczka,spróbuj go wybudzać,jak uśnie na cycu,aby nie przysypiał ,tylko aktywnie ssał np poprzez mizianie policzka,a jak zobaczysz ,że śpi to po prostu wyjmij mu z buzi Twój sutek
Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-06-30 o 20:58 |
|
|
|
#4850 |
|
Zadomowienie
|
A ja padam po całym dniu. Dziś miałam raki dzień ze ani chwili nie odpoczywałam. Była kuzynka z dziećmi i ciągle jakieś zajęcie. Takze zaraz jeszcze z 15 min dom ogarnę i odpoczynek. Objawów porodowych zero. Kropka ja myśle ze tak malutkie dziecko to może mieć takie fazy i to jest tem czas narazie że trzeba podążać za tym co dziecko chce. Chyba ze bierzesz pod uwagę smoczek to mozesz próbować.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4851 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wody mi zaczęły odchodzić. Nie chlusnęło, ale sączą się powoli, skurczy brak, więc mogę coś w miarę gramotnie Wam napisać. Powoli się ogarniamy i będziemy się zbierać do szpitala. Trochę popłakałam, bo za wcześnie i w ogóle zaczęło się tak samo jak z Młodym. Strach, że skończy się tak samo ciągle mam spory. Ale cóż, pęcherza mi nie zszyją, za uszy Juniora nie wyciągnę, mam nadzieję, że tym razem dziecko zejdzie ładnie do kanału a macica da radę go wypchnąć. Trzymajcie kciuki, bo jak pisałam skurczy brak. Jakieś bóle pleców, ale to nie to. W dodatku nie mogę oddychać przez nos i jestem osłabiona. No łatwo nie będzie
---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Aha i jeszcze Wam miałam pisać - niewykluczone, że odezwę się dopiero po wyjściu ze szpitala, bo z reguły nie używam telefonu do wizażu i Fb, więc w razie czego się nie martwcie. |
|
|
|
#4852 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale najważniejsze zeby Maleństwo bylo zdrowe i zaraz przy Tobie! W miare mozliwosci daj nam znac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4853 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja bym pękła po jednym naleśniku Niedawno talerzyk grzybowej zjadłam, też pękam. Cytat:
No nie ukrywam, że nie wytarłam od razu, w sumie to mężu tak nachlapał. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak, proponowała, żebym przyjechała, to poprawi, ale wolę, żeby zrobiła to przed wyjazdem nad jezioro. I jak mija czas z teściową? ![]() Cytat:
Zobaczymy jak reszta paznokci przez te kilka dni będzie się trzymała.Bardzo dobrze, że pojechałaś na IP, a te dziwne uczucie, jakby wyrzuty sumienia, to przez nich i tą całą otoczkę wokół tego wypisywania się na własne żądanie, a raczej z tym ich przymusowymi trzema dniami. Jak ja się wypisywałam, to czułam się jakbym popełniała zbrodnie i jeszcze przez kilka dni nie zrobili mi wypisu, aż w końcu darowałam sobie, do niczego mi on nie potrzebny. Cytat:
|
|
#4854 |
|
Wtajemniczenie
|
Odo,
by wszystko jednak poszło sprawnie! Bedziemy (nie)cierpliwie czekać na wieści
|
|
|
|
#4855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miał łobuz chwilę niechęci do leżenia ale dlatego, że się wyspał i chciał popatrzeć co się dzieje dookoła. Najadł się w końcu jak smok, puścił serię bączków, zasnął i grzecznie się naświetla. Cytat:
||
|
|
|
#4856 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie musi być przecież tak jak poprzednio, bądź dobrej myśli bo psychika tez ma znaczenie. Wiem, łatwo się mówi. W każdym razie trzymam kciuki. I czekamy na wieści w miarę możliwości. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
Odowska trzymam kciuki aby wszystko skończyło się dobrze i po twojej myśli!
|
|
|
#4859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie denerwuj się, trzymamy wszystkie za Ciebie kciuki!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

Te kobiety rodzą tak cicho i spokojnie na ogół...

chyba większość z nas ma takie spadki nastroju ostatnio może to jakieś hormony nam znowu mieszają
ja się wczoraj poryczałam o tak - zupełnie bez powodu
co do starchu przed bólem to chyba pozostaje nie myśleć o tym za dużo i się nie nakręcać. Ja czasem jak sobie pomyślę jak takie wielkie dziecko ma wyjść takim małym dołem to aż mnie ściska ze strachu ale z drugiej strony to trzeba przetrwać i tyle - nie ma wyjścia bo wiecznie w ciąży nie będziemy chodzić
a filmików nie oglądam bo to więcej szkody niż pożytku : raz tak zrobiłam, że się naoglądałam filmików przed gastroskopią (wiesz żeby się przygotować co i jak) i przed byłam tak posrana ze strachu że myślałam że umrę a po badaniu (wcale nie takim strasznym) stwierdziłam że filmiki z YouTube to złoooo 

A pod względem huśtawki nastrojów to dla mnie jest nieporównywalnie większa na tym finiszu niz w sławetnym I trymestrze, gdzie nic mnie nie ruszało. I widzę, że u wielu z nas podobnie

Tym szybciej to podziała 

️ w porządku, wg. usg Kluska ma już 3500 g 
czy powiedzieli Wam jakie są prognozy na wyjście? Poniedziałek?
Ale przynajmniej ten 1 cm rozwarcia dał mi odrobinę nadziei, że coś tam w ogóle mięknie i że jeśli pójdę na wywołanie, to raczej na pierwszy rzut dostanę prostaglandyny niż oksytocynę, a wydaje mi się, choć nie mam tu żadnego uzasadnienia, że jest to odrobinę łagodniejsze, no i nie chodzę wtedy z kroplówką, z kabelkiem zwisającym z ręki, choć niestety tak czy siak jestem na smyczy od ktg...
Scenariusz syna - mistrzostwo