|
|
#4891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
O właśnie tak jak Folinka pisze, kuzynka rodziła w Wlk Brytani, miała dzwonić i kazali czekać na skurcze. Myśmy tu w Polsce stresy przezywali bo jednak u nas inaczej. A właśnie Folinko jak jest u Was z chodzeniem na Ktg w zwykłej fizjologicznej ciąży? Chodzi się? Ja mam zalecenie niby od dnia terminu ale do tego czasu i tak mam jeszcze 2 wizyty a poza tym mam nadzieje wielką ze nie doczekam a jak doczekam to w mojej sytuacji pójdę, niech mnie najwyżej tną, ale podoba mi się prowadzenie ciazy w Wlk Brytani i ciekawi mnie jak z tą końcówka jest.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4892 | |
|
Rozeznanie
|
Ja tak na chwilę, podczytuje Was na bieżąco i bardzo kibicuję młodym mamusiom
Świetnie sobie radzicie, a że czasem są trudniejsze chwile to normalne. Strasznie mnie stresuje, że co wejdę na wizaż to jakiś poród w toku jak ja zaraz za Folinką na liście, a nawet w karcie mam też tp 3 lipca. Jeszcze walczę z katarem... Robiliśmy pieczone i tak się objadłam, że ruszać się nie mogę ![]() Cytat:
dużo zdrowia dla Was!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do wód to oczywiście masz rację A Beniowi jak tak dobrze tańce idą to niech już wychodzi i zatańczy poza brzuszkiem Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4895 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4896 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak daleko macie do Warszawy? I ewentualnie który szpital byś brała pod uwagę? Pytam z ciekawości bo ja tu rodzę i miałam ogromny dylemat, który szpital wybrać ale w końcu padło na praski ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Odo - powodzenia i szybkiego porodu ![]() ![]() wracaj do nas z dobrymi wiadomościami. Mocno trzymam kciuki za Ciebie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że Kropek ma po prostu dzisiaj taki dzień. I daje mi troche popalić. Ale potem patrzy na mnie tymi swoimi oczkami i wszystko sie rozplywa w niepamięć... Heh a to dopiero początek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
J
---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- |
|
|
|
#4900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kciuki za szybki i łatwy poród ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki! Czyli dziś Pola, Odo jest jeszcze jedna lipcówka która się tutaj nie udziela ale mam z nią kontakt ze staraczkowego wątku, też chyba już rodzi, bo. Od wczoraj jest w szpitalu, chcieli uspokoić akcje ale ciężko... Znajoma czerwcówka też od rana walczy, miała termin na dziś ![]() Zaczynam miec pełne gacie.. Haha ![]() Ale ja dziś nie mogę rodzic, nazarlam się jak prosiaczek kiełbaski i karkówki z grilla i do tego tonę chleba pieczonego z tartym czosnkiem haha no nie mogę dziś rodzic haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Poluś powodzenia
Oby poszło szybko i jak najmniej boleśnie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4904 |
|
Zadomowienie
|
Pola powodzenia!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nie zasnę prędko, nie dość, że Wy rodzicie to jeszcze za ścianą dziewczyna z którą leżałam na przedporodowej. A, no i jeszcze co chwilę zerkam na Szymcia czy wszystko ok.
|
|
|
#4906 |
|
Zadomowienie
|
Mi odeszły wody za szybko z Młodą. Było to z niedzieli na poniedziałek,pojechałam do szpitala, zostawili mnie i urodziłam dopiero w czwartek. Mi to wtedy poważnie te wody chlusnely. Dostawalam ciągle duże ilosci kroplowek z sola fizjo, coś na oslabienie skurczy itd. Mialam afi 6 po tym odplynieciu, a poniżej 5 już jest nie za dobrze. Ale moja B.nie miała nawet 35 tygodni w brzuszku,wiec mnie trzymali zeby jeszcze troche przypakowala. Jakimś cudem dotrwalam do tych 35+0. Więc poród taki pewny nie jest
|
|
|
#4907 |
|
Wtajemniczenie
|
O ja Pila trzymam kciuki!
Moze jeszcze zdazycie urodzic w czerwcu ![]() Blanka moim ostatnim posilkiem przed porodem byl big mac dobrze ze nie pytali na porodowce co ostatnio jadlam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pola,
![]() Cytat:
Tylko mamy tam rodzinę i to jest plus. Ale jakoś totalnie nie widzę tej opcji - to raczej takie gadanie mój brat, który na co dzień mieszka w stolicy, jest teraz na weekend u nas y i śmieje się żebym się zabrała razem z nim ![]() Bratowa, która będzie rodzić za 2 msc wybrała szpital na Madalińskiego. Dziewczyny czy po przytulankach z mężem macie skurcze? Jak długo Wam się utrzymują? Bo mnie już trochę męczą i zastanawiam się czy i jak dlugo liczyć. Nie przybierają na sile, są dość lekkie wiec chyba po prostu pójdę spać. Edytowane przez ovejita Czas edycji: 2018-06-30 o 23:59 |
|
|
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaa
|
|
#4910 | ||
|
Zadomowienie
|
Haha, to nam Pola podgrzała atmosferę. Biedna zestresowała się nam jak to ona.
Pola, mocne kciuki!!! Żeby było tak jak synek wymyślił - szybko i gładko! Ale się ucieszy z daty! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O to tym lepiej ze opisujesz tez jak jest po. Mnie się podoba to prowadzenie w UK, choć niektóre polskie standardy tez, np krzywa cukrowa czy GBS uważam ze są ważne. Ja sobie dość wyluzowaną lekarkę znalazłam i jestem zadowolona, ale teraz na końcówce czasem mam stres ze może zbyt luźno podchodzę i czekam zamiast mieć juz np umówione cc skoro jest na nie duża szansa. A po porodzie to właśnie tez mnie dziwi ze wszędzie żółtaczki, słabe przybieranie itp, może taki zbieg okoliczności, bo tak w swojej praktyce tego nie widziałam. A z drugiej strony ten dzień czy demwa dłużej to po tygodniu nawet pewnie się nie pamięta ze był. A u mnie bezsenność- no musi być conajmniej raz w tygodniu i koniec. Trudno. Może jeszcze zdążę odespać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4912 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hehe, oj tak, to dopiero początek W gorszych chwilach pomyśl, że teraz nie ma nic ważniejszego, te dni nigdy nie wrócą i warto je spędzić na luzie. Co innego miałoby być ważniejsze niż tulenie maleństwa, które tego potrzebuje tak bardzo? ![]() Cytat:
Najadłaś się, to będziesz miała dużo siły! ![]() Cytat:
|
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
6
|
|
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
No no Pola powodzenia
ale Ci synek wywróżył![]() Odowska, Tobie również powodzenia, może jednak będzie inaczej niż z synem. Czekamy na wieści. Ovejita ja po przytulankach miałam skurcze albo bardziej taki ból okresowy, ale po kilku minutach przechodziło. Co do porodu w Warszawie to ja gdybym miała jechać do Wawy to albo do Madalińskiego (choć opinie są różne, ale leżałam tam z synkiem na neonatologii, więc mam też pewien sentyment) albo Żwirki i Wigury. Czuję się trochę jak matka karmiąca noworodka, bo nie śpię w nocy . Syncio ma jakieś koszmary i chyba boli go brzuch więc tulę go na fotelu i obmyślam jak za jakiś czas będę jednocześnie jego przytulać i karmić małą. To prawie jakbym miała bliźniaki tylko jeden jest sporo za duży na takie tulenie![]() Dziewczyny, które już urodziły i są w domku-jak karmicie się w nocy? Na fotelu czy w łóżku? Macie kupę przy każdym posiłku? ![]() Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-07-01 o 02:52 |
|
|
|
#4915 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Mi udało się usnąć. Bóle jak na okres mam leciutko, także to po prostu chyba reakcja na męża ![]() Ciekawe jak tam Odo i Pola
|
|
|
|
#4916 |
|
Zadomowienie
|
Hej,a ja wstałam,bo jakoś brzuch mi sie spiął i nie chce sie rozluźnić :-/ wzielam nospe i magnez,zjadlam oponkę od teściowej i czekam
|
|
|
#4917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pola urodzila!!!! Wrzucila zdjecie Malwinki na fb
![]() ![]() Cytat:
![]() Staram sie go przewijac co karmienie, no chyba że chce co 10min, to wtedy nie. Pieluch jest zazwyczaj pelna. Czasem słyszę jak zaraz po jedzeniu przywali z armaty, ale nie turlam go po jedzeniu tylko czekam na kolejną partyjke- przewijam i jemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny szybko poszlo,urodziłam Malwinke 3.20,syn to.jakis wrozbita jest
Szybko poszło,mialam.skurcze z krzyża,niby.slabe,a mnie bardzo bolało,położone nie wierzyly,ze szybko urodze ,bo.alabe skurcze się pisaly. Ale byly bardzo bolace.Mąż byl ze mna pd 1.45 choć początkowo kazaly mu jechać do domu,ale on został w aucie. Bardzo mnie bolalo i.o 3 poprosilam męża,aby zawolal polozna,bo nie wiem,czy rodze.Okazalo się ze mam.już 9 cm i polozyli mnie na.lozko. Niestety nacieli. Mslutka waży ok 3150,chyba 56 cm.Po obchodzie Wam napiszę. Malutka juz ssala ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Dzięki za kciuki!p Sorki za dziwne wiadomości,ale szwankowala mi.klawiatura. Boli mnie pupa i przód szynka będzie |
|
|
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twój syn ma jakieś zdolności do przepowiadania. Nacięciem się nie przejmuj, czasami tak jest lepiej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

Świetnie sobie radzicie, a że czasem są trudniejsze chwile to normalne. Strasznie mnie stresuje, że co wejdę na wizaż to jakiś poród w toku
jak ja zaraz za Folinką na liście, a nawet w karcie mam też tp 3 lipca.
Jeszcze walczę z katarem... Robiliśmy pieczone i tak się objadłam, że ruszać się nie mogę 

czy powiedzieli Wam jakie są prognozy na wyjście? Poniedziałek?
Scenariusz syna - mistrzostwo
. Całkiem nieźle by było 

waga piękna, wyjściowa

kciuki za szybki i łatwy poród

Oby poszło szybko i jak najmniej boleśnie.
dobrze ze nie pytali na porodowce co ostatnio jadlam 

W gorszych chwilach pomyśl, że teraz nie ma nic ważniejszego, te dni nigdy nie wrócą i warto je spędzić na luzie. Co innego miałoby być ważniejsze niż tulenie maleństwa, które tego potrzebuje tak bardzo?
Najadłaś się, to będziesz miała dużo siły!