|
|
#4951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Cytat:
![]() U nas póki co byli tylko rodzice i teściowie. Wszyscy inni czekają aż się zaaklimatyzujemy. Niestety nie jestem w 100% sprawna, rana po cięciu boli, więc robię to co potrafię, reszte robi tż. Moja mama też pomaga, np. przychodzi prasować. Ale wiecie- sprzątanie w moim wykonaniu a sprzątanie w wykonaniu tz to duża różnica... On posprząta- jest czysto, ale jakoś dalej jest zagracone. Mam wrażenie, że jak ja sprzątam, to jest i czysto i ładnie
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Odo, Pola gratuluję
odo, wiem, że miałaś inne marzenia co do porodu, ale najważniejsze, że wszystko skończyło się dobrze. Zdrówka Wam życzę! Aniama6 a pryskacie te Wasze owoce? Czy udaje Wam się całkiem ekologicznie? My też robiliśmy takie soki z jabłek, tyle że owoce były pryskane, takie jak w sklepie można kupić, ale ich smak jest nieporównywalny do takich soków ze znanych tłoczni. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
#4953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niech robi jak umie lepiej tak niż w ogóle Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeszcze raz dziękuję za słowa wsparcia!Jesteście wielkie!
Kto następny? |
|
|
|
#4955 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie wczoraj dwie osoby powiedziały że brzuch mi opadł.. Ruchy też czuję znacznie niżej! Robi się poważnie. Babcia dała mi jeszcze max dwa tygodnie a przecież termin na koniec lipca. My jeszcze nawet pralki nie mamy na tym mieszkaniu, to mały musi jeszcze poczekać. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4957 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo 9 l to raczej wielkolud ![]() Cytat:
Spakowalam torbe dziewczyny, mogę rodzić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
finalnie mam tirbe i taka malutką walizeczke. Nie zmiescilam wszystkiego do tej torby, wiec takie rzeczy do porodu i na wstep spakowalam do tej walizeczki....Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale to wszystko zależy od wymagań szpitala co trzeba brać ![]() To dobrze że patrzył, mój to niby patrzył a jak przyjdzie co do czego to też ze stresu zapomni, założę się ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś może ktoś z zaskoczenia wyląduje na porodówce?
wasze bąble też dziś takie leniwe? Mojego od rana ze 4 razy czułam tylko, leżę i wsłuchuję się teraz po spacerze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4962 |
|
Wtajemniczenie
|
Też jestem ciekawa kto będzie następny
Camelitos żeby Ci mąż nie zabrał jutro torby do pracy ale dobrze zrobiliście, żeby mieć ją dzisiaj przy sobie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już teraz siedzi na posterunku ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale rusza się jak zwykle więc nie narzekam ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4966 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4967 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4968 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4969 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4970 |
|
Wtajemniczenie
|
Cami no u mnie trzeba miec wszystko swoje w szpitalu, więc sie spakowalam jak ma armagedon :/
U mnie tez leniwy dzień. Przyjechaliśmy do teściów na obiad i gadamy ![]() Ja tez jakos nie myślę o tym, ze to ostatnie chwile we dwójkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4971 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4973 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dwa dzieciaczki na 1 lipca
ja tam myślę, że znajdę się w tych 5% punktualnych i urodzę w terminie 🤣 chociaż zwykle do specjalnie punktualnych nie należę![]() Cytat:
Najważniejsze, że Żelek już z Wami i wszystko w porządku, poradzi sobie na pewno nie przejmuj się drugim CC, już wiesz co i jak, tak miało być. Mam nadzieję, że szybko dostaniesz Maluszka![]() Cytat:
oby tak dalej i nawet już pierwsi goście, świetnie sobie radzicie jeszcze raz napiszę ![]() Cytat:
na chwilę odpoczynku też musisz znaleźć czas. U nas to tylko parę krzaczków pomidorów i ogórków, sałatą i tyle. Przetworów brak.Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#4974 | |||||||
|
Zadomowienie
|
madziara, kciuki za wyniki Szymusia!
Cytat:
Sprawdziłaś szpital z tego co pisałaś i jeśli tam nie powinno być problemu z Twoją sytuacją, to chyba rzeczywiście nie ma co jakoś specjalnie się umawiać. Chyba, że przekroczysz tp, to można by pomyśleć...Cytat:
![]() Cytat:
Daj sobie te parę tygodni po operacji, to bardzo ważne. Porządki nie zając! Przy pierwszym, drugim dziecku też mnie takie rzeczy drażniły, też chciałam wszystko mieć ogarnięte elegancko jak zawsze i sama większość porobić w domu. Ale z każdym kolejnym dzieckiem wiem, jak ten czas szybko leci, jak te pierwsze tygodnie nieprawdopodobnie uciekają i w ogóle dzieci szybko rosną i dużo bardziej celebruję ten czas! Na pewno jest ładniej jak Ty posprzątasz ale z dwojga złego wolałabym właśnie czysto i zagracone niż pochowane, ale brudno ![]() Cytat:
Pola zwolniła miejsce w obstawianych do porodu, ktoś musi je zająć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też już byłam na 2h spacerze i teraz wyczekuję aż się rozkręci. Jak do popołudnia nie będzie żywszy, to pewnie znowu pojadę go sprawdzić zwłaszcza, że położna powiedziała, żebym na to mocno zwracała uwagę po masażu. Cytat:
![]() Pomimo że Lidka taka mała to mam wrażenie, że wszystko chodzi u nas jak w zegarku. Na pewno lepiej niż gdy Kaj był w tym wieku. Nie mam specjalnie problemu, żeby np całą trójkę ogarnąć z rana i Kaja odprowadzić do szkoły, choć zwykle tż po pracy nie kładzie się od razu, tylko też się zajmie czy Lidką czy śniadaniem, ale jak jest taka potrzeba, bo jest bardzo śpiący/zmęczony albo po południu mamy jakieś plany i wstaje wcześniej, to ja ogarniam dzieciaki sama, a czasem on sam, no różnie. A zanim Lidka się urodziła, to trochę się martwiłam, jak to kurka przejdzie dwójkę do szkoły wyprawić i jeszcze zajmować się niemowlakiem/maluchem. I teraz znowu ciężko mi wyobrazić sobie w tym jeszcze jednego niemowlaka ale jestem pewna, że będzie dobrze! ![]() Ja, dziewczynki, dziś przybita trochę... Cieszę się bardzo z wszystkimi naszymi mamusiami z ich porodów, ale też mnie to zasmuca trochę, że ja dalej czekam... Ja mogłabym i czekać spokojnie jeszcze z 10 dni po tp, bo byłam na to nastawiona, że ja nie rodzę wcześnie, ale jeszcze ta nerwowa sytuacja z płytkami A robię te km jak głupia, dziś zdychałam trochę, ale poszłam na ten gorąc sama z wózkiem... Chyba na dziś i jutro odpuszczam sobie te wyczyny już. Choć jutro mam rano znowu położną i masaż, a po tym fajnie by było być aktywną, ale chyba zostanę przy piłce w domu tylko. Zobaczę jak będę się jutro czuła...Na razie idę piec kilkuwarstwowego placka, absolutnie ulubiony wypiek tż od lat. Za dwa dni jego urodziny i zamówił sobie ten placek zamiast tortu Więc idę dziś już robić tak na wszeeeelki wypadek, jakbym jutro zaczęła rodzić.
|
|
#4975 |
|
Wtajemniczenie
|
Folinko a co to za placek ? Pochwal sie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
im bardziej bym się nastawiala to myślę że stres by przyszedł i byłoby źle ![]() Szczerze to ja bardziej myślę o Tobie niż o sobie bo Twój termin już blisko Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4977 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
Masz rację, też staram się nie nastawiać, ale z drugiej strony wiadomo wyczekuję tego dnia...
|
|
#4978 |
|
Zadomowienie
|
Folinko i Ciebie ruszy.
![]() Wiem dziewczyny, że im bliżej terminu tym bardziej chcemy już. Ale spróbujmy docenić chwilę, kto wie, może to ostatni raz? Może to ostatnie kopniaki ostatnia ciąża itd?I tak jak Folinka pisze: olać bałagan. Chwil z maleństwem nikt nie wróci. Szkoda, że rozumiem to dopiero przy 3 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do ciasta to musi być mega pyszne ale też mega pracochłonne Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4980 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie różnie, już zdążyłam się i cieszyć i popłakać nie lubię szpitali i najbardziej się właśnie tego obawiam, że spędzę i 2tyg :/ i to że nie wiem kiedy będę miała operacje Ale internet mam, książka też spakowana, więc będę pisać nastawiam się również na fajne koleżanki i będzie czas aby poplotkować Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
Im bliżej terminu tym właśnie więcej takich emocji Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

niech robi jak umie lepiej tak niż w ogóle 
a przecież termin na koniec lipca. My jeszcze nawet pralki nie mamy na tym mieszkaniu, to mały musi jeszcze poczekać. 
Bo 9 l to raczej wielkolud 

finalnie mam tirbe i taka malutką walizeczke. Nie zmiescilam wszystkiego do tej torby, wiec takie rzeczy do porodu i na wstep spakowalam do tej walizeczki....

sentymentalnie jest, bo to ostatnie takie chwile w dwójkę
jakoś mi tak to na psyche siadło
ja tam myślę, że znajdę się w tych 5% punktualnych i urodzę w terminie 🤣 chociaż zwykle do specjalnie punktualnych nie należę
Najważniejsze, że Żelek już z Wami i wszystko w porządku, poradzi sobie na pewno
nie przejmuj się drugim CC, już wiesz co i jak, tak miało być. Mam nadzieję, że szybko dostaniesz Maluszka
oby tak dalej