|
|
#2671 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
niebieska.lwica Masz racjie tydzien wcześniej powinnam wiedzieć czy dostane planowo, ja mam zawsze takie szczęście większe imprezy a mnie zawsze dopadnie
niby lekarz to ostateczność ale jak dostane w dniu ślubu to nie będzie ciekawo. Ja raczej sukienki ściągać nie będe może jedynie z koła wyskocze jak by wc było bardzo malutkie
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jakoś to będzie - wiadomo, że jest ciężko "technicznie", ale trzeba walczyć
|
|
#2673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś jak jeszcze tabsy nie były takie rozpowszechnione to nasze polskie siatkarki przesuwały sobie @ własnie jedząc cytrynke
|
|
#2674 |
|
Przyczajenie
|
Ślub był w ogrodzie w Hotelu Jedlina w Motyczu. A kwiaty i całą dekoracje robiła nam pani Anna Guzowska wraz ze swa ekipa z firmy Wenus- organizacja wesel--> siedziba na Narutowicza.
Jodie- ja wiem ze znasz moje możliwości, ale tego dnia nie miałabym chyba głowy do tego, żeby jeszcze sama robić dekoracje ( przede wszystkim czas) Nie wiem ile co kosztowało, bo płaciliśmy za całość (za deko sali, ogrodu, samochodu i bukiet razem nas wyniosło 1660zł). W ogrodzie bukiety były ze sztucznych lilii- więc niezbyt drogo, bo lilie wypożyczone z Wenus, a w sali bukiety ze świeżych kalli więc ciut drożej. Ale cena zazwyczaj zależy od rodzaju kwiatu i ilości w bukiecie. Polecam Wenus
|
|
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
Karolinna życzę Ci jak najmniej stresu,dużo uśmiechu na twarzy,miłej atmosfery i oby ten wspaniały dzień trwał jak najdłużej...
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Oczywiście pozostałym dzisiejszym Pannom Młodym róznież życzę wszystkiego naj,naj,naj!!!!
|
#2676 |
|
Rozeznanie
|
Samych wspaniałości na nowej drodze życia!!
Mam już kamerzystę - zdecydowaliśmy się na pana Pliszkę i na szczęście miał wolny termin |
|
|
|
#2677 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkim dzisiejszym pannom młodym życzę aby w Waszym życiu zawsze gościła taka radość jaką dziś czujecie! Wszystkiego naj!
|
|
|
|
#2678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co miesiąc mi się przesuwało o 2, 3 dni dłuższy cykl, i tak oto nie będę mieć okresu w dzień ślubu. Ktoś już wspominał o cytrynach, niektórzy mówią że to bujda, ale ja na własnym przykładzie wiem że to działa. Tyle że jest taki minus, że trzeba takie coś (nazwijmy to "zabiegiem") zacząć kilka miesięcy przed, żeby znaczniej przesunąć. |
|
|
|
|
#2679 |
|
Zadomowienie
|
Ana844 ja już nie mam 4 miesięcy tylko 28 dni do ślubu, też coś slyszałam o cytrynie ale nigdy tego nie praktykowalam, jedyna moja szansa jeśli pomaga cytryna to zaczne pić od teraz codziennie, może zyskam ten jeden dzień opóźnienia.
|
#2680 |
|
Raczkowanie
|
Zdecydowanie pewniejsze od cytryny jest zażywanie tabletek antykoncepcyjnych, bez przerwy aż do ślubu - można przedłużyć ile się chce.
|
|
|
|
#2681 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w takiej sytuacji polecam tabletki antykoncepcyjne - zdecydowanie najpewniejsze i efekt gwarantowany! z cytryną to moim zdaniem trochę ryzykowne
|
|
|
|
|
#2682 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chodziło mi o to, że przy cytrynie efekt może byc ryzykowny, zwłaszcza gdy ma się tylko 28 dni do ślubu a co do tabletek, to nigdy (przynajmniej moim zdaniem) nie można ich brac bez szczegółowych badan, chociaż zgadzam sie w pełni z Tobą że są nie tylko lekarze ktorzy przepisują je bez wahania bez wcześniejszych badań, ale także dziewczyny które się na to decydują - ale to już kwestia zdrowego rozsądku
|
|
|
|
|
#2684 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2685 |
|
Raczkowanie
|
Przede wszystkim to nie wiemy czy koleżanka nie brała już kiedyś tabletek? Wtedy wie które ma przetestowane i może śmiało je zakupić. A badania robi się kontrolnie co jakiś czas , nie tylko ze względu na zakup tabsów, więc to jedno opakowanie na tej podstawie uważam że mozna spokojnie przyjąć. Wszystko jest kwestią organizmu, mój np przyjmuje absolutnie wszystko bez żadnych skutków ubocznych.
|
|
|
|
#2686 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny brałam 2 lata temu tabletki, wiem że tym mogłabym zapobiedz wystąpienia okresu w dniu ślubu, zapytam swojego lekarza czy to mi nie zaburzy cyklu, bo ja mam jak w zegarku co do dnia.
|
#2687 |
|
Raczkowanie
|
A ja ma odwrotny problem.. Przydałoby mi się przyspieszyć okres na jakieś 2-3 dni.. Ostatnio dostałam okres za wcześnie o jakieś 5,6 dni, więc też trochę moje wyliczenia co tego, nie będę miała okresu w dzień ślubu okazały się nietrafne... teraz mi wypada w dzień ślubu jakiś 3 dzień, czyli nie jest aż tak tragicznie. Ale jakbym znowu dostała wcześniej niż zwykle to wtedy nie miałabym w dzień ślubu... I nie wiem jak można naturalnymi sposobami go przyspieszyć. Jakieś herbatki są ziołowe które mogą to powodować... możę mam biegać, skakać dużo??
|
|
|
|
#2688 |
|
Zadomowienie
|
Lubelskie Panny Młode cz. III
Dziewczyny ja brałam tabletki 2 lata temu, wiem że metodą na brak okresu w dniu ślubu są tabletki ale chciałabym tego uniknąć, zapytam się jeszcze swojego lekarza czy to nie zaburzy mojego cyklu bo ja mam jak w zegarku co do dnia.
jeśli wysłałam dwa razy ten sam post to sorki ale mój komputer coś dzisiaj wariuje i mnie wyrzuca ze stronki ![]() Daisy_80 ja wiem że ruch przyspiesza, np. mojej koleżance pomaga jazda na rowerze, mi np. pomaga gorąca kąpiel
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-08-03 o 12:49 Powód: post pod postem |
|
|
|
#2689 |
|
Raczkowanie
|
Chyba gorąca kąpiel może przynieść więcej efektów.... Nawet o tym nie pomyślałam... Z tego co wiem, to kobiety w ciąży (szczególnie na początku ciąży) nie powinny jeść malin ani pić soku z malin. Bo ma jakieś działanie rozluźniające i może doprowadzić do krwawienia.. Może dodatkowo oprócz gorących kąpieli będę pijała zamiast herbaty soki z malin
A jak nawet wypadnie mi okres w dzień ślubu to trudno się mówi.. Wole mieć chyba okres w dzień ślubu niż w czasie podróży poślubnej, na która planujemy się wybrać zaraz po weselu |
|
|
|
#2690 |
|
Zadomowienie
|
A ja już tak się stresuje i deneruje że już mi wszystko jedno, jak mam dostać to dostane, a jak nie to będe jeszcze bardziej szczęśliwa
moje nerwy już robią swoje , dzisiaj z samego rana mało brakował a bym pokłóciła się z tż czy inne dziewczyny też tak mają przed ślubem? czy to tylko ja jestem taki nerwowy przypadek.
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się bardzo denerwowałam, dochodziły jeszcze bardzo niemiłe okoliczności i teraz z perspektywy czasu tamten okres "okołoślubny" oceniam jako koszmarny... jak widzisz: nie warto się denerwować i robić zamieszania... lepiej zrobić coś dla siebie i jak najczęściej relaksować się przed ważnym dniem między dopinaniem wszystkiego na ostatni guzik. |
|
|
|
|
#2692 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy ktoras z Was moze byla na skupieniu na Podwalu? Bo ja sie dzis wlasnie wybieram i zastanawiam sie jak to tam wyglada i jak dlugo to trwa?
|
|
#2693 |
|
Zadomowienie
|
Taverney ja wiem że kłótnie to ostatnia rzecz jaką chciałabym teraz mieć na głowie, ale tak to bywa jak się ma wszystko na własnej głowie, wszyscy mówią nie denerwuj się bo jeszcze dużo mam czasu, dużo czasu to mają pary co ich ślub jest za rok, ja już dużo nie mam, musze wyluzować troszke bo miło nie będzie
ja juz bym chciała żeby był 30 :PCannabis84 ja tam nie byłam, ale moje skupienie było krótkie nawet nie wiem czy 20 min trwało, to tylko formalność
|
#2694 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie dziewczyny! Do tej pory nie udzielałam się na tym forum, ale systematycznie śledzę wszystko, o czym piszecie. Można dowiedziec się wielu ciekawych rzeczy
Ja swój ślub i weselę mam za rok (no już niecały , bo 1 sierpnia 2009 r. Mam do Was pytanie. Czy któraś z Was miała wesele w sali bankietowej w Dysie? Proszę o wszelkie opinie na temat tego miejsca. Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkie wizażystki
|
|
|
|
#2695 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie martw się na zapas.Może wszystko się przesunie w czasie,a Ty zepsujesz sobie oczekiwanie na ślub niepotrzebnym zamartwianiem się
|
|
|
|
|
#2696 | |
|
Raczkowanie
|
w
Cytat:
Witam ponownie wszystkie Dziewczyny! Przez jakiś czas tu nie zaglądałam bo miałam na głowie obronę a później sobie odpoczywałam nad morzem, i widzę że mam sporo zaległości do nadrobienia. Jeśli chodzi o denerwowanie się w ważnym dniu to chyba nikt mnie nie pobije! wszystko musi być dopięte na ostatni guzik inaczej jestem nie do wytrzymania! Mój Tż przekonał się o tym już na początku Naszej znajomości a dokładnie w dniu mojej studniówki. Czasem ciężko mi wytrzymać samej ze sobą w takich chwilach. Dlatego bazując na poprzednich doświadczeniach załatwiam wszystko dużo wcześniej ( tym bardziej że wyjeżdżam pod koniec tego miesiąca i wracam 3mce przed ślubem). Aktualnie jestem na etapie poszukiwania firmy lub osoby która udekoruje mi salę i jakiegoś super autka, które będzie nas woziło w tym cudownym dniu. Macie może namiary na coś ciekawego??? |
|
|
|
|
#2697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś spędziliśmy piękne popołudnie na Zagłęboczem - właściwie to ostatni taki narzeczeński wypad ![]() Cytat:
Trzy lata temu mój brat miał tam wesele, a dwa lata temu koleżanka - zawsze pełny profesjonalizm Zresztą przejrzyj wątek, już nie raz pisałam o tym lokalu
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2008-08-03 o 19:55 |
||
|
|
|
#2698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdziwila mnie tylko i bardzo zniesmaczyla jedna sprawa: wchodzimy z TŻtem do kosciola, a tam w przedsionku z 5 osob, wciskaja nam jakies karteczki i "zapraszaja" do srodka. Myslalam, ze to jakies swiete obrazki nam daja, albo jakies modlitwy czy cos. Dopiero po wiejsciu do srodka zerknelam a to najzwyklejsze w swiecie reklamy i wizytowki firm zajmujacych sie wideofilmowaniem, czy fotografia! No rece mi opadly. Na lawkach obok spiewnikow i modlitewnikow to samo! To juz lekka przesada jak dla mnie. Zeby w takim miejscu sie reklamowac.
|
|
|
#2699 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2700 |
|
Zadomowienie
|
Cannabis84 ja też się z tym spotkałam, ale nie w kościele tylko pod kościołem jak czekaliśmy na nauki, podchodził pan do każdej pary i wreczał wizytówki, reklama wideofilmowania, szczerze wyrzuciłam ją przy pierwszym napotkanym koszu, masz racjie przesada, no ale i takie sposoby mają.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

niby lekarz to ostateczność ale jak dostane w dniu ślubu to nie będzie ciekawo. Ja raczej sukienki ściągać nie będe
może jedynie z koła wyskocze jak by wc było bardzo malutkie