Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka ! - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-07-01, 16:03   #4981
KarolinaK
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !

Pola jeszcze raz gratulacje!

Odowska również dla Ciebie, zazdroszczę Wam ze już po wszystkim!

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
o ja, jakbym mieszkała bliżej Was, to podjechałabym odkupić trochę owoców! Tylko nie wiem, kiedy miałabym je przetworzyć

U nas póki co byli tylko rodzice i teściowie. Wszyscy inni czekają aż się zaaklimatyzujemy. Niestety nie jestem w 100% sprawna, rana po cięciu boli, więc robię to co potrafię, reszte robi tż. Moja mama też pomaga, np. przychodzi prasować. Ale wiecie- sprzątanie w moim wykonaniu a sprzątanie w wykonaniu tz to duża różnica... On posprząta- jest czysto, ale jakoś dalej jest zagracone. Mam wrażenie, że jak ja sprzątam, to jest i czysto i ładnie

Hahaha skąd ja to znam... tez wole sama zrobić. Ale to tymczasowe tylko .
Niedługo dojdziesz do siebie i odnajdziecie wspólna rutynę.

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeszcze raz dziękuję za słowa wsparcia!Jesteście wielkie!

Kto następny?
Właśnie kto następny

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Sloik miodu taki 1l tak ? Taki jak sklepowe ogorki konserwowe ? Bo 9 l to raczej wielkolud Polu jak sie czujesz, czekamy na relacje !!!
Spakowalam torbe dziewczyny, mogę rodzić

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Już masz torbę gotowa? Ja ja pakuje już chyba 5 tygodni. Nadal niespakowane...

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Też tak nie myślałam dopóki się nie dowiedziałam, że od jutra mam być w szpitalu jakoś mi tak to na psyche siadło

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Emma od jutra zaczynasz nowy etap życia. I tak do tego podchodź. Masa rzecz6 się zmieni ale taka kolej życia. Coś za coś. Poza tym czasem znajdziesz kogoś do opieki raz na jakiś czas i możecie wtedy sobie wyjść wspólnie na kawę i dać sobie zatęsknić za maluszkiem.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-01, 16:05   #4982
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Pola jeszcze raz gratulacje!

Odowska również dla Ciebie, zazdroszczę Wam ze już po wszystkim!

Hahaha skąd ja to znam... tez wole sama zrobić. Ale to tymczasowe tylko .

Niedługo dojdziesz do siebie i odnajdziecie wspólna rutynę.

Właśnie kto następny

Już masz torbę gotowa? Ja ja pakuje już chyba 5 tygodni. Nadal niespakowane...

Emma od jutra zaczynasz nowy etap życia. I tak do tego podchodź. Masa rzecz6 się zmieni ale taka kolej życia. Coś za coś. Poza tym czasem znajdziesz kogoś do opieki raz na jakiś czas i możecie wtedy sobie wyjść wspólnie na kawę i dać sobie zatęsknić za maluszkiem.

jasne, że tak chyba tak działa na mnie stres

emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-01, 16:27   #4983
MalaGosia88
Zakorzenienie

Radena i Folinka - rozbujałyście chłopaków? Mój się ruszył dopiero po lodach, ale już jestem spokojniejsza

Stary 2018-07-01, 16:58   #4984
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Filinko, a te placki sie laczy potem ? Brzmi pysznie !
Karilinko, no juz torba prawie gotowa - zostaje spakowac tylko drobiazgi
Powiem Wam, że moja tez jakas cichsza dziś - ale cos tam szamota, więc póki co jestem spokojna.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-01, 17:00   #4985
xXBlankaXx
Zakorzenienie

U nas trwa projekt kołyska Marcin zrobił mi niespodzianke, potem wam pokaże efekt

A wcześniej byliśmy na chińskim papu i lodach tajskich rozerwie mnie dzisiaj z przejedzenia

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-01, 17:14   #4986
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Radena i Folinka - rozbujałyście chłopaków? Mój się ruszył dopiero po lodach, ale już jestem spokojniejsza

Po obiedzie trochę się porozpychał,ale bez szału. Za to brzuch jakiś napięty,w ogóle od wczoraj mi się często stawia..wiec wcinam nospe i magnez. Myślę tylko o tym,zeby jeszcze do 9 chociaż dotrwać,jak dotrwam to kolejny tydzień i mogę rodzić schizuje trochę, jeszcze dość dobrze pamietam poprzedni poród i boje sie ze ten bedzie podobny... A super by bylo bez oxy, mniej boleśnie i szybciej..i najlepiej zeby mnie nie nacinali. Marzy mi się szybko dojść do siebie! Żebym jeszcze mogła z dziećmi skorzystać z lata
Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
U nas trwa projekt kołyska Marcin zrobił mi niespodzianke, potem wam pokaże efekt

A wcześniej byliśmy na chińskim papu i lodach tajskich rozerwie mnie dzisiaj z przejedzenia

Blanka, Ty to potrafisz budować napięcie
Ale bym to zjadła, jejuuuuu!!!

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Jeszcze chwilka i wskakujemy w kolejny wątek :-D

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-01, 17:43   #4987
monyaa108
Raczkowanie

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych i szczęśliwych mam! Jesteście niesamowicie dzielne ściskam Was mocno

ja liczę że mój maluszek posiedzi w brzuszku jeszcze bo na razie brakuje mi sporo z wyprawki nie mam torby do porodu i co więcej mieszkanie nie gotow3 i nie przeprowadziłam się jeszcze. Pozostaje mi ogarnąć logistykę do łodzi na poród trochę mnie dołuje ta perspektywa Ale już wiem że nie mam wyjścia muszę rodzic w matce polce....planowo jadę tam po 15 lipca i zostaje do porodu
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-01, 17:44   #4988
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych i szczęśliwych mam! Jesteście niesamowicie dzielne ściskam Was mocno

ja liczę że mój maluszek posiedzi w brzuszku jeszcze bo na razie brakuje mi sporo z wyprawki nie mam torby do porodu i co więcej mieszkanie nie gotow3 i nie przeprowadziłam się jeszcze. Pozostaje mi ogarnąć logistykę do łodzi na poród trochę mnie dołuje ta perspektywa Ale już wiem że nie mam wyjścia muszę rodzic w matce polce....planowo jadę tam po 15 lipca i zostaje do porodu
Monyaa i tak już wiele ogarnęłas dużo Ci jeszcze brakuje do wyprawki? jak postęp z remontem co jeszcze musisz zrobić?

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-01, 17:48   #4989
aniama6
Zadomowienie

I prawie cały dzień minął. Dziś trochę luźniej bo goście byli i pogoda ponura. Objawów porodowych brak zupełnie! Na jutro mam grzybki do marynowania- nie rodzę. Ja w ciągu dnia tez z ruchami słabo i wczoraj i dziś ale pod wieczór szaleństwo ze aż miałam wątpliwości czy to nie skurcze- ale nie.

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-01, 17:49   #4990
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
I prawie cały dzień minął. Dziś trochę luźniej bo goście byli i pogoda ponura. Objawów porodowych brak zupełnie! Na jutro mam grzybki do marynowania- nie rodzę. Ja w ciągu dnia tez z ruchami słabo i wczoraj i dziś ale pod wieczór szaleństwo ze aż miałam wątpliwości czy to nie skurcze- ale nie.

Jakie grzybki dostałaś?

Stary 2018-07-01, 18:06   #4991
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Jakie grzybki dostałaś?

Prawdziwki. Część będę suszyć część marynować. Chyba ze będę rodzić, ale chyba próżne nadzieje. A jutro moja bratanica przez 3 dni będzie na praktykach w moim szpitalu-od razu miałabym matkę chrzestną do opieki.

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-01, 18:18   #4992
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Po obiedzie trochę się porozpychał,ale bez szału. Za to brzuch jakiś napięty,w ogóle od wczoraj mi się często stawia..wiec wcinam nospe i magnez. Myślę tylko o tym,zeby jeszcze do 9 chociaż dotrwać,jak dotrwam to kolejny tydzień i mogę rodzić schizuje trochę, jeszcze dość dobrze pamietam poprzedni poród i boje sie ze ten bedzie podobny... A super by bylo bez oxy, mniej boleśnie i szybciej..i najlepiej zeby mnie nie nacinali. Marzy mi się szybko dojść do siebie! Żebym jeszcze mogła z dziećmi skorzystać z lata Blanka, Ty to potrafisz budować napięcie
Ale bym to zjadła, jejuuuuu!!!

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Jeszcze chwilka i wskakujemy w kolejny wątek :-D

Nie dziwię się Twoim obawom,też po takim szybkim i przedterminowym pierwszym porodzie bym była czujna. Ile nospy bierzesz max w ciągu dnia?

Przyznam się, że w środę miałam gwałtowne oczyszczanie górą i dołem po parę razy i od tamtego dnia stawia mi się znów brzuch, bolą mnie pachwiny i krocze leżałam, odpoczywałam, ale...od tamtej pory każda aktywność kończy się tym samym, nawet wolny spacerek :/ bez sensu, nie może być tak, że będę leżeć plackiem najbliższy miesiąc :-( fatalnie bo do tej pory byłam bardzo aktywna, szczególnie dzieci tego wymagają, wiadomo...

Stary 2018-07-01, 18:19   #4993
Radena
Zadomowienie

Dziewczyny,pytanko,macie już przygotowany plan porodu? Ja poprzednio dostalam do wypelnienia na szkole rodzenia,a teraz nie bylam i w sumie nie wiem jak to teraz ugryźć

Stary 2018-07-01, 18:20   #4994
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Prawdziwki. Część będę suszyć część marynować. Chyba ze będę rodzić, ale chyba próżne nadzieje. A jutro moja bratanica przez 3 dni będzie na praktykach w moim szpitalu-od razu miałabym matkę chrzestną do opieki.

No to trochę się napracujesz przy tym

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Dziewczyny,pytanko,macie już przygotowany plan porodu? Ja poprzednio dostalam do wypelnienia na szkole rodzenia,a teraz nie bylam i w sumie nie wiem jak to teraz ugryźć

Tak wypełnialam przez stronę rodzic po ludzku bodajże

Stary 2018-07-01, 18:20   #4995
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz, że za każdym razem uzupełniałam dopiero przy przyjęciu do porodu? teraz też tak planuję

Stary 2018-07-01, 18:23   #4996
monyaa108
Raczkowanie

Camelitos no sporo już mam A zostało mi w przyszłym tygodniu odbiór wcześniej zamówionych rzeczy np wózek fotelik wanienka że stelażem łóżeczko i materac rożek. Na pewno trzeba zamontować przewijak skręcić lozeczko to z tym liczę na pomoc taty. Zamówienie z gemini kliknelam wczoraj także jak dojedzie to mogę skompletować torbę do szpitala. No i remont... jeszcze stolarz kończy pracę mam nadzieję że na dniach skończy i potem muszę zamówić sprzątaczka bo sama nie dam rady tego ogaranc. Nie wspomnę o usterkach nad którymi się zalamywalam płakałam ale tego do porodu nie zdążę robić bo trzeba złożyć oficjalną reklamację
Stary 2018-07-01, 18:25   #4997
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Camelitos no sporo już mam A zostało mi w przyszłym tygodniu odbiór wcześniej zamówionych rzeczy np wózek fotelik wanienka że stelażem łóżeczko i materac rożek. Na pewno trzeba zamontować przewijak skręcić lozeczko to z tym liczę na pomoc taty. Zamówienie z gemini kliknelam wczoraj także jak dojedzie to mogę skompletować torbę do szpitala. No i remont... jeszcze stolarz kończy pracę mam nadzieję że na dniach skończy i potem muszę zamówić sprzątaczka bo sama nie dam rady tego ogaranc. Nie wspomnę o usterkach nad którymi się zalamywalam płakałam ale tego do porodu nie zdążę robić bo trzeba złożyć oficjalną reklamację
To nie jest źle dobrze ze Ci wszystko przyjdzie za tydzień będziesz miała już prawie wszystko

Dobrze ze rodzice Ci pomogą

Stary 2018-07-01, 18:25   #4998
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Nie dziwię się Twoim obawom,też po takim szybkim i przedterminowym pierwszym porodzie bym była czujna. Ile nospy bierzesz max w ciągu dnia?

Przyznam się, że w środę miałam gwałtowne oczyszczanie górą i dołem po parę razy i od tamtego dnia stawia mi się znów brzuch, bolą mnie pachwiny i krocze leżałam, odpoczywałam, ale...od tamtej pory każda aktywność kończy się tym samym, nawet wolny spacerek :/ bez sensu, nie może być tak, że będę leżeć plackiem najbliższy miesiąc :-( fatalnie bo do tej pory byłam bardzo aktywna, szczególnie dzieci tego wymagają, wiadomo...

Na razie to nie bralam duzo tej nospy, może z 2 tabletki na dzień,magnezu więcej. Szczerze mówiąc ja też mam biegunkę...tzn nie wiem czy to tak można nazwać, bo mam to codziennie od jakiegos tygodnia ale nie jakos czesto. Moze to faktycznie organizm sie oczyszcza...a wczoraj bylam u rodzicow autem i tak mi sie u nich brzuch spinał,ze musialam zmienić swoje spodnie na jakieś dresy od nich,bo nie moglam wysiedziec. W kazdej pozycji niewygodnie i oddychac nie mogłam

Stary 2018-07-01, 18:27   #4999
Camelitos
Wtajemniczenie

Dziewczyny mój post 5000 chodzmy na nowy wątek

Stary 2018-07-01, 18:30   #5000
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie to nie bralam duzo tej nospy, może z 2 tabletki na dzień,magnezu więcej. Szczerze mówiąc ja też mam biegunkę...tzn nie wiem czy to tak można nazwać, bo mam to codziennie od jakiegos tygodnia ale nie jakos czesto. Moze to faktycznie organizm sie oczyszcza...a wczoraj bylam u rodzicow autem i tak mi sie u nich brzuch spinał,ze musialam zmienić swoje spodnie na jakieś dresy od nich,bo nie moglam wysiedziec. W kazdej pozycji niewygodnie i oddychac nie mogłam

Ja tylko w tą felerną środę wzięłam łącznie 4 nospy i teraz się wstrzymuję. Wystraszyłam się, ale to chyba tylko żołądkowa rewolucja. Mały kopał jak szalony, chyba się wystraszył i stąd pewnie te dolegliwości :/ martwi mnie jedynie, że teraz nie może wszystko wrócić do formy. U Ciebie to brzmi gorzej, kiedy wizyta? Tego 9go?

Stary 2018-07-01, 18:43   #5001
monyaa108
Raczkowanie

No oby ten tydzień i kilka dni następnego wystarczyło żeby wszystko dokończyć trzymajcie kciuki żebym dotrwala do terminu
Stary 2018-07-01, 19:14   #5002
KarolinaK
Zakorzenienie

To co przechodzimy na nowy watek dziewczęta?
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości