|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 4
Dziewczęta, a skąd zamawiacie Ziaję PRO? Ze sklepu Ziaji, na Inermisie, jeszcze gdzieś indziej?
Warszawianki to pewnie kupują na miejscu. W sumie... Teraz tak myślę... Przecież i ja tam niedługo będę O ja ![]() Zabierze mnie któraś do Ziajowego sklepu? ![]() Coś czuję, że mój niby odwyk pielęgnacyjny spełznie na niczym i zbankrutuję w tym miesiącu
|
|
|
|
#1022 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
ja kupiłam na allegro, odrobinę taniej wychodzi niż w inermisie, a z powodu cięć finansowych ograniczyłam się tylko do Ziaji.
![]() Do sklepu ziajowego w Warszawie nigdy nie dotarłam, bo mieszkam (w trakcie roku akadem) po drugiej stronie Wisły
|
|
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
].ja sie ciesze z lata i upalow [kocham upaly ] ale w tym roku jesien i zima wcale nie wydaja mi sie straszne a z notatnikami nie mam problemu, bo zwykle pisze na wyludzonych kartkach ktore potem wkladam do teczki i mam takie all in one ![]() perfum troche lutensow, l'artisanow, il parfvmo itp, itd - w sumie prawie 30 fioleczek ![]() a ziaje pro kupuje na allegro
Przemoknięte serca miast I tylko ty i ja szczęśliwi tym dniem Bo choć zapomniał o nas świat Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei Edytowane przez zizou Czas edycji: 2008-08-03 o 18:39 |
|
|
|
|
#1024 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
zizou a co planujesz z ziaji brać?
w niszowce to ja się nawet nie zapędzam bo jakbym się zakochała to śmierć na miejscu
|
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to wszystko juz wlsnie na poczatek jesieni, jak zaczne blednac ![]() ja kolo niszowcow chodze od jakiegos czasu, dojrzewam do testowania i dzis uznalam, ze nadszedl ten moment - musze sprobowac [i juz drobie nozkami, jutro pojdzie przelew i mam nadzieje, ze pod koniec tygodnia beda u mnie ]
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę zajrzeć do sklepu
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
noseknosek
póki co to mam: - koncentrat do kąpieli stóp - żel przeciw obrzękom kasztanowy do stóp (używam aż do kolan - mam pracę stojącą, a rano siłownia, moje nogi tego potrzebują )- żel normalizujący do mycia twarzy - krem nawilżający - krem pod oczy rozjaśniający - peeling bardzo mocny - maska uspokajająca - krem pod oczy liftingujący z konezymem q10 (to Mama ma jest b. zadowolona)A będę zamawiała jeszcze napewno: - preparat silnie złuszczający do stóp - eksfoliator 25% - serum dotleniające - dla Mamy maskę liftingującą z koenzymem q10 i maskę wzmacniającą naczynka - maski algowe (to już dla mnie ) ale czekam aż pokończę to co mam obecnie- krem zmiękczający do stóp z Aha No i jeszcze jeden krem nawilżający zamówię we wrześniu na prezent dla przyjaciółki ![]() Ogólnie to jestem zachwycona tą całą serią i chcę wszystko wypróbować Są tanie, wielkie i superowe do tej pory dobrze nawilżały mnie jedynie kremy apteczne, a tu surprajz
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
bossy wow prawdziwa kolekcja
Ja chciałabym kupić maskę uspokajająca, rozjaśniający krem pod oczy (ciekawe, czy pomoże na cienie ) i coś do stópek ![]() Ja też generalnie przy mojej dramatycznie suchej skórze skupiam się raczej na produktach z apteki... zizou widzę dzisiaj dzień szaleństw na all Ja ograniczyłam się do profesjonalnych l'orealów do włosów i wolę się na razie dalej nie zapędzać, bo znowu nakupuję jakiś ciuchów czy kosmetyków ![]() Dziękuję za rady w sprawie gdzie kupić pro ziaję
|
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Bossy - jak dostaniesz te preparaty do stop to napisz koniecznie, bo ja się czaję na nie, a nikt do tej pory tu na forum nie miał z nimi styczności (albo sie nie przyznaje
)Rozświetlacz AOH Essence kupiony Kupione tez winko i czipsy (m.in Tzaziki, ciekawe czy do tzaziki bedą choć troche podobne ), czekam teraz tylko na znak od koleżanki ze jej córeczka śpi i ![]() ![]()
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
puszcze w swiat chyba moje demeterki
|
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też chcem ten rozświetlacz AOH, ale narazie nie ma go w Naturze. Jak tylko się pojawi to kupię na pewno(mój odwyk i tak w 99% dotyczy pielęgnacji, bo kolorówki używam mało i rzadko coś kupuję do malowania się)
|
|
#1032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
używam ją też czasem na ręcę Krem jest ok, ale muszę jeszcze poużywać, żeby zobaczyć czy rzeczywiście rozjaśni mi cienie. I dam Wam znaka jak age desinforce l`oreala Miałam najpierw depigmentację włosów, z platyny zeszłam na brąz, a 2 tygodnie temu ściągałam kolor i mam bardzo jasny blond. Nie wypdają mi włosy, nie łamią się, nie są przesadnie suche, ale.. wolę zapobiegać, a to seria dla włosów zmęczonych zabiegami, więc zobaczymy. Poza tym to, że mi teraz nic z włosami się nie dzieje, nie znaczy, że np. za 2 miesiące nie zaczną mi się łamać i wypadać. Wolę zapobiegać i od razu je porządnie odżywić. Choć fryzjer i tak powiedział, że nie jedna kobita dałaby się zabić za takie włosy ![]() Cytat:
Ale oczywiście jak dostanę i przetestuję to dam znać. Ziz pewnie zamówi szybciej
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
ale zaczne uzywac dopiero jesienia
narazie to pomykam w japonkach i srednio usmiecha mi sie ladowac filtr 50 na stopy
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym lato jest dla mnie wręcz niestylowe, cokolwiek się założy - i tak się człowiek poci, a zakłada absolutne minimum. Podróżowanie komunikacją miejską w takich temperaturach to tragedia, przez ostatnie miesiące robiło mi się wręcz słabo z braku powietrza (nie z powodu tłoku a z braku ruchu powietrza) albo ogarniała mnie ogromna, lepka, męcząca senność, drzemałam i budziłam się z bólem głowy. Filtrować mogłam jedynie twarz, na myśl o klejącym się, wysmarowanym dodatkowo filtrem ciele robiło mi się niedobrze. Ubabrane na biało ubrania, ble dopiero na myśl o złotej, polskiej jesieni odżywam ![]() A kartek luzem mieć nie mogę, zawsze mi giną w końcu notatki z czeskiego muszą mieć godne miejsce
|
|
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz muszę potestować wszystkie rozświetlacze bo kurcze większość jest podobnych Dobrze kojarze, że to Ty pozbywałaś się różu Best Friends?? Jak tak to dlaczego? Pisalaś przeciez że takiego koloru szukalaś ![]() bossy: mi się nie spieszy, narazie nie mam miejsca na pielęgnację. Miałam robić zamówienie na Inermisie w marcu, potem w lipcu, ale znowu odkładam - watpię czyw tym roku to będzie
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Swoją drogą jestem ciekawa jak będzie się spisywał eksfoliator Ziaji. Obecnie mam 35% Clareny i jestem zadowlona, tyle, że 10ml kosztuje 50zł
a tu za 250 zapłacę jedynie 2 razy tyle. O ile się orientuję to rozchodzi się o ph, a ph mają takie same. Zobaczę. Poza tym pewnie wezmę 35% Ziaji a nie 25% ![]() Hosenko Oko Ja to zamówię z Ziaji wszystko. Pewnie do listopada będę miała przetestowany każdy produkt Bo jak się czegoś dorwę i mi to odpowiada to nie ma zmiłuj. Kupuję wszystko (Na szczęście drogie nie są he he)
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
to bedziesz dwukierunkowa? ![]() ja od gimnazjum mialam jeden zeszyt do wszystkiego
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
agniesko
przejrzałam Twoją pielęgnację. Mam pytanie czy ten koncentrat lipo stop eveline chłodzi?
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w gimnazjum jeszcze uwielbiali zbierać te zeszyty do kontroli, a książki zawsze nosiłam swoje, nie lubię się prosić i nie ukrywam, że zawsze pasożytujące na mnie koleżanki działały mi na nerwy ![]() Bossy tak, chłodzi, całkiem przydatne w trakcie takich upałów szkoda że latem nie było to tak mocno odczuwalne jak zimą, gdy musiałam się po jego użyciu opatulać kocem
|
|
|
|
|
#1041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam preparat złuszczający do stóp z mikrogranulkami, krem z AHA, oraz krem krem na pękającą skórę stóp. Najregularniej póki co używam peelingu - ma małe drobinki i wydaje się być delikatny, ale dla twardych skórek na stopach to prawdziwy terminator. Kremy tez już stosowałam, ale nieregularnie (często teraz wyjeżdżam, a to ogromne opakowania, więc nie zabieram). Zauważyłam tylko, że oba kremy mają lekką konsystencję, pachną ładnie i delikatnie - wyczuwam cytrynę. Szybko się wchłaniają. Działania nie ocenię jednoznacznie, ale nie podpadły mi na minus. Pytałaś też wcześniej o kosmetyki Alverde. Ja je kupuję czasem. Przede wszystkim pielęgnację ciała. Mają piękne owocowe zapachy i kolorowe opakowania. Działają delikatnie - są ok. 2 razy droższe od kosmetyków Balea, ale to i tak nie jest dużo $. Udanej zabawy
|
|
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
bos ja Ci mogem odpowiedziec: lipo stop chlodzi, jak diabli.
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy galenic chłodzi? Wie ktoś może? To niech spada.
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mój różyk bardzo lubię, bo on nie ma drobinek i daje matowy efekt Jutro jadę do tego M1; mam nadzieję, że nie będzie zbyt gorąco
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
bossy dzięki za opinię. Miałam kiedyś Galenica i z tego co pamiętam, nie miał efektu chłodzącego, ale to było dawno i mogli namieszać coś w składzie.
Fajny avek ![]() isa a ja jutro planuję iść z koleżanką na siłownię i aerobik - daję nam 50% szans, że zamiast tego pojdziemy na zakupy i na obiad, a drugie 50% że w ogóle odpuścimy Tak sobie teraz myślę, muszę się zbierać z tym zamówieniem z Inermisu, żeby doszło do mnie przed wyjazdem... |
|
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

].
a z notatnikami nie mam problemu, bo zwykle pisze na wyludzonych kartkach ktore potem wkladam do teczki i mam takie all in one 

Miałam najpierw depigmentację włosów, z platyny zeszłam na brąz, a 2 tygodnie temu ściągałam kolor i mam bardzo jasny blond. Nie wypdają mi włosy, nie łamią się, nie są przesadnie suche, ale.. wolę zapobiegać, a to seria dla włosów zmęczonych zabiegami, więc zobaczymy. Poza tym to, że mi teraz nic z włosami się nie dzieje, nie znaczy, że np. za 2 miesiące nie zaczną mi się łamać i wypadać. Wolę zapobiegać i od razu je porządnie odżywić. Choć fryzjer i tak powiedział, że nie jedna kobita dałaby się zabić za takie włosy