![]() |
#61 |
BAN stały
|
Dot.: Odrzucenie przez brak matury ?
Jak wyglądają mega duże braki przy kalkulatorze i opisana karta wzorów, który jest do czego? W tym momencie naprawdę uważam, że masz po prostu zaburzenia i to nie jeśli chodzi o zdolności matematyczne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
A może to jakaś blokada psychiczna? Tyle lat miałaś problem z matmą, że nie wierzysz, że zdasz i stres Cię paraliżuje?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet jak podstawiałam dobrze wzór to juz nie umiałam wyliczyć wyniku, więc tylko podstawialam jak się udawało. Ale już przeksztalcać nie umiałam. Edytowane przez Camilla23 Czas edycji: 2018-07-03 o 19:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
BAN stały
|
Jak mogłaś je widzieć pierwszy raz na oczy, skoro uczęszczalas na lekcje? Miałaś zeszyt,podręcznik, a samo przekształcanie to na poziomie matury podstawowej, w większości nic innego jak działanie na ulamkach, czyli materiał z klasy 6
Edytowane przez patusiaa23 Czas edycji: 2018-07-03 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeżeli ktoś ma braki z podstawówki, to nasuwa się tylko jedno pytanie - gdzie był przez te wszystkie lata? ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Pomijając wszystko inne... Ta matura to Cię z zaskoczenia wzięła? I to dwukrotnie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja z powodow zdrowotnych opuscilam w ciagu 3 lat chyba polowe lekcji m.in matmy ale przugotowywalam sie do matury nie tylko na lekcje ale i indywidualnie z repetytoriow do tego korki aby nadgonic zaleglosci Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wlasnie probuje wam wytlumaczyc ze ja mialam/ nadal mam braki wczesniejsze. Więc jak mialam z tej karty skorzystac ? Załapanie jakiegokolwiek bloku tematycznego długo mi schodzi plus uczenie tych rzeczy z przed lat to nie jest dla mnie łatwe. I tak udalo mi się konczyc kolejne klasy z takimi brakami uprzedzajac pytania.. Od malego mam problemy z matmą wtedy gdy sie uczyliśmy ułamków czy innych rzeczy ja tego po prostu nie moglam zalapać totalnie. Plus pracuje też przecież więc nie moge całego czasu poświęcic na nauke, bo bym nie miała co jeść. Edytowane przez Camilla23 Czas edycji: 2018-07-03 o 19:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Gazela inteligencji
|
Serio nie mogę uwierzyć, że tyle razy nie udało się zdać tej matury, jeśli jesteś w miarę ogarniętym człowiekiem (nie będę zakładać inaczej, bo w takim wypadku chyba nic nie dałoby się poradzic)
![]() Usprawiedliwiasz się, że nauczycielki nie potrafiły tłumaczyć, do matury podchodziłaś nieprzygotowana, nie umiesz tego, tamtego, nie da się. Dlaczego pierwszy raz widziałaś te wzory na oczy? Ja rozumiem, że ktoś się mógł nie przykładać, ale jakim cudem nigdy w życiu się nie spotkałaś z tym, co jest zawarte w tej książeczce ze wzorami? Chcesz w ogóle zdać tę maturę? Jeśli chcesz, to naprawdę nie rozumiem tego usprawiedliwienia, że widziałaś wzory pierwszy raz na oczy. Jak chcesz ją zdać bez klepania zadań? Chodzisz na korki, to się przyłóż i rób w domu zadania ![]() No a jeśli chodzi o temat wątku - ja bym miała wątpliwości co do wiązania się z osobą, która nie potrafi zdać matury. Nie wiem jednak, po co pytasz, skoro masz partnera, który cię kocha, nie ma problemu z tym, że matury nie masz i dobrze się z nim dogadujesz.
![]() |
#71 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Na każdym etapie nauki od pocżatku każdy nauczyciel widział ze mam mega problem. Już w 3 klasie podstawówki babka moja wychowawczyni ( swoja drogą zołza) dawała mi odczuwac ,że uważa ze jestem jakims alienem bo inne dzieci rozumieją ,a ja nie. Nawet na zajęciach robiła jakieś nienormalne rzeczy upokarzające, typu skakała pokazując ręce i palce u stóp mówiąc ,że moze teraz uda mi się policzyć.Nie miała kompletnie do mnie cierpliwości denerwowało ją wręcz , że ja jej nie rozumiem i nawet tego nie ukrywala. Oczywiscie miała swoich pupilków.
Edytowane przez Camilla23 Czas edycji: 2018-07-03 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Konto usunięte
|
No to ok. Przyjmijmy, że faktycznie tej matury nie jesteś w stanie zdać. Co teraz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Gazela inteligencji
|
Krzywda wyrządzona przez nauczycieli to jedno (nie będę tego umniejszać, bo to jest problem), ale dziewczyna juz 3 razy podeszła do matury. Powinna wiedzieć, jakie ma braki i wziąć życie w swoje ręce i pracować samej. Bardzo mi przykro, że w szkole nikt się nie zajął autorką, ale nie można jechać całe życie na usprawiedliwieniu, że nauczyciele byli do bani. To mnie zwyczajnie szokuje
![]() I tez jeśli komuś nie zależy na maturze, to inna sprawa, ale autorka podeszła do niej już 3 razy (dodatkowo jeszcze sierpniowe poprawki), chciałaby się wybrać na studia, ma jakieś kompleksy związane z brakiem matury (wnioskuję po wątkach)... No to trzeba wziąć i robić te zadania do porzygu, a tu informacja, że dwa razy podeszła zupełnie bez przygotowania. To mnie bardzo dziwi ![]() Autorko, może ty się boisz włożyć w to maksimum wysiłku, bo myślisz, że może i tak nie pójść? Inaczej się mówi „nie zdałam, bo się nie przygotowałam”, a inaczej „starałam się, a i tak nie zdałam”. Tez tak mam z niektórymi rzeczami, ale wiesz co? W taki sposób nic się nie osiągnie. Nie przygotowując się - nie zdasz na pewno. Może terapia?
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
Albo trol?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8459268 6]No to ok. Przyjmijmy, że faktycznie tej matury nie jesteś w stanie zdać. Co teraz?[/QUOTE]
Nie chcę się poddawać, jeszcze nadal próbuje. Jeśli w ogole w koncu się nie uda to pewnie zrobie jeszcze kolejny kierunek w policealnej jak skończe ten co robie teraz i tyle. ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- [1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8459273 1]Albo trol?[/QUOTE] Dwa razy podeszlam bez przygotowania bo wtedy wolalam się skupić na czymś innym ,ale na czym nie chce tutaj pisać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Jeśli nauczycielka w podstawówce Cię upokarzała przed klasą, to może być ten powód i blokada. Serio, ludzka psychika zapisuje sobie takie rzeczy i nawet dorośli ludzie mają czasem problem z przepracowaniem takich rzeczy i rozsądnym działaniem. Idź do psychologa i o wszystkim opowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
1. Podstaw to i to 2. Teraz przenieś to i to 3. Musisz to i to itd |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
Ale nie mozna z rzucac wszystkiego na nauczycieli i traume. Po mnie nauczycielka od matmy tez jezdzila, udowadniala mi ze niby sie nie nadaje na mature, przez prawie lacznie 1,5 roku nie chodzilam do liceum z powodow zdrowtnych przez co mialam mase zaleglisci i wizje kilku poprawek w sierpniui nauczyciele robili mi problemy, ale mimo strasznej nerwicy, siedzialam na ksiazkami ryczac i uczylam sie dniami i nocami. Wszystko zdalam bez poprawek i mature zdalam bez problemu.
Ja obstawiam jakas dyskalkulie albo inne problemy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W domu po korkach sama często śmigam różne zadanka, ale potem juz zapominam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;84593046]Nie uwierzę, że ci się spacje same wstawiają w niewłaściwych miejscach
![]() Czyli przed maturą nawet nie próbowałaś rozwiązać przykładowego arkusza? Nie sprawdziłaś w internecie jak wygląda karta wzorów?[/QUOTE] Próbowałam rozwiązać, ale nie wiedziałam w żadnym zadaniu co zrobić ani wypisać, chyba ze jakis prosty wzór. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#90 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przy czym jak kalor napisała, nie można wszystkich problemów usprawiedliwiać beznadziejnymi nauczycielami. A tego nie rozumiem. Tego - to znaczy ponownego przystąpienia do matury bez przygotowania, chociaż wiedziałaś, że masz ogromne braki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.